19801
  • barcalaci84
    sok mást is jól szimulál, nem az a bajom vele :)
    úpl dinamikus időjárásban ők a királyok...f12013-ban a gumikopást is jól eltalálták, kigyorsításokra is jobban kell figyelni stb kicsit jó irányba mentek volna... de:
    offline nem nagyon érzem a "versenyszimulációt mert túl gyenge az AI legend szinten is (kb 3-4mp-vel körönként)
    online meg csak felidegesít h laggol,nagy a hitbox és állandóan lost connection-től kell rettegni hiába a fasza net és a jó ping...
    elnézést az OFF-ért
  • Screenracer #8356
    Tőlünk nyugatra, azok a gamék, amin mi itt egymásnak esünk, hogy mi szim, mi nem szim, egy szóval illetik; szimulator vagy azt írják még rá, hogy racing game.
  • Alexease
    De a racing-et (verseny es verseny lebonyolitas) teljesen jol szimulalja. Mas progiban nem volt es nem is lesz olyan.
  • lac coo
    A versenyszimuláció meg is van ! :)))
  • Screenracer #8353
    Ha így nézne ki játékban az tényleg ütős lenne. Na, majd meglátjuk. :)
  • Alexease
    Dicseretes, hogy az elmult honapok/evek 1-1 szavas, esetleg mondatos beszologatos, fikazos hozzaszolasai, az utobbi nap(ok)ban inkabb a sok mondatos ertekezesek fele orientalodnak:DD
    Neha mar meglepo egyeterteseket is lehet olvasni:P
  • barcalaci84
    az f12013 álítólag f1 "racing simulation video game" :)
  • lac coo
    Nem nevezik simnek :)))

Fel is kéne raknom újból, ezer éve nem mentem normális esős versenyt :))
  • lac coo
    Simán lehet, GRID2-ben is rohadt jól nézett ki a redbull ring ....
  • barcalaci84
    én ezért szurkolok a CARS-nak...hogy bebizonyitsa h a jó eladásokhoz szükség legyen többre mint amit Coedmastersék simnek neveznek...
  • lac coo
    Mert szanaszét piszkáltam az F1 fizikai beállításait !
    Alapból sajnos ebbe a pegi3 szintre van belőve, de nagyon jóra lehet meg lehet csinálni. Sajnos az a valami ,ami nem engedi kiforogni az autót engine szinten van benne, de azt leszámítva rendkívül jóra be lehet lőni, főleg esőben mutatja meg mit tud, minden centin korrigálni kell, vigyázni a gázra fékre, váltásokra, abszolut jó .....
  • Screenracer #8346
    Gondolod, hogy ezek ingame képek?
  • Screenracer #8345
    Azt honnan veszed, hogy többet tud a Codies enginje? Még egyik játékban se volt tapasztalható, hogy elmozdultak volna ettől "Pegi 3" színvonaltól. :D
  • lac coo
    Grafikáéban képek alapján jobban bejön az új Grid, nem olyan rajzfilmes giccshalmaz mint a CARS ( tudom vannak képek amiken jól néz ki, de játék alatt összességében nem nagy számok a pályák ...) :

• lac coo
    Én nem értem miért húzzátok mindig a Codemasterst, évztizedes tapasztalata van autós játékok terén, veszedelmes ellenfél minden cégnek :) Sajnos leginkább eladásra mennek, abba nem fér bele pl a normális fizika, pedig sokat tud az a engine ! De a játékok arra tartanak, hogy legyen normális autókezelés, talán ők is átállnak erre ....
  • barcalaci84
    mire a CARS megjelenik addigra a grid autosportot el is felejtik:)
    Codemasters-nek a driving game is nagy falat:)ők már ezt a pre alpa Carst is kiadták volna:)
    CARS már csak a grafikával eladja magát konzolon és PC-n egyaránt...
    de szerintem amúgy is van fantázia ebben a game-ban, csak az a baj h úgy tűnik nem mindig tudják a fejlesztők se h milyen irányba haladjanak...
    igényük van rá h kicsivel többek legyenek mint egy sima driving game és ebből jó dolgok sülhetnek ki, még akkor is ha nem feltétlenül mi vagyunk a célközönség ...de ha nem én vagyok a célközönség az se baj ...a tömegek megérdemlik h a grid-nél jobb driving gammel játszhassanak...
  • BooMiller
    Mért készülne fele annyi ideig? A te gondolatmenetedet követve a shift1 óta készül, csak mert nem értem ha a AC a nkp óta:) Gondolom a Doom IV sem új game hanem a Doom I óta készül.
    Ez a HC sim se tudom milyen találmány szerintem van sim meg nem sim.
    Értem amit mondasz, és nem is kell hogy sim legyen.
  • lac coo
    Grid Autorsport még bekeverhet itt :) Ahogy olvasom az is épp a ilyen Forza szerű akar lenni .
  • Screenracer #8339
    Na, erről van szó. Tanuljuk meg helyén kezelni a dolgokat. Én is megvettem az AC-t és soha nem is mondtam olyat, hogy a CARS jobb lenne, sőt még csak nem is igazán hasonlítgattam össze a kettőt. Pedig én CARS fanboy vagyok. :)) Nekem speciel mind a kettő bejön. Az AC évekkel előrébb jár, de nyár végére a CARS-ról is sokkal több minden kiderül.
  • Screenracer #8338
    Az AC-n már öt éve dolgozik Kunos és a netKar alpjaira, számításaira épül. A CARS még fele ennyi ideje sem készül és ráadásul nem HC alapokra épül, még akkor se, ha elfogadjuk, hogy a Madness motor az ISI gMotorjából készült. De a CARS már a Madness 2(Shift 2) motorra épül, -az első Madness a Shift első része volt- és ha úgy tetszik ez már Madness 3 motor. Tehát soha nem is volt tervbe véve, hogy ez HC szim lesz. Most nem térnék ki rá újból részletesen, de ezt már lejátszottuk itt többször is és bebizonyosodott ez az állítás.
  • barcalaci84
    C.A.R.S-sal ugyan nem sokat játszottam (haver accountjával szoktam néha)
    Én AC fanboy vagyok , de a C.A.R.S-t is biztos meg fogom venni majd, már csak a sok pálya illetve autó miatt is...
    kell egy forza /gt szerű driving game a PC-seknek is...és szerintem ez akar lenni a CARS

autó kezelésben viszont ég és föld az AC és CARS...
    az AC legnagyobb erénye h könnyű vele menni egy bizonyos szintig, mintahogy ha beülsz a kocsidba azt sem nehéz vezetni, de az autód határait már igen nehéz feszegetni...
    írtad h túl gyors ott az AI, ebből gondolom h a közelében sem jársz annak h milyen szimulátor az AC...
    a világcsúcsokhoz közeli tempónál jön ki h rohadt nehéz jól kezelni az autót...viszont lassabb tempónál kezesbárány...

a laserscan pedig nagyon jó dolog (pl Monzát minden játékban unalmas pályának tartottam, viszont AC-ban nagyon jó)

A CARS-nál igazából kicsit idegesítő h nem nagyon látszik a fejlődés , de öszze fogják előbb utóbb kalapálni és PC-n speciel kategóriájában a legjobb lesz (gyak a GRID-et kell vernie ami nem kérdés)
    úgyhogy én várom...

• BooMiller
    Nem is az igényről beszéltünk, nekünk is igényünk van egy simre:) AC és a cars közötti különbségről volt szó.
  • Screenracer #8335
    Brands Hatch, Oulton Park, Snetterton és ha jól tudom, még Caldwell Park is a pCARS-ban, lézerskennelt pályák. Közel száz nyomvonal elég drága lett volna lézeresen, de szerintem ha később megtérül vagy esetleg még nyereséges is lesz a játék, akkor követhetik ezeket további lézeres pályák. Tehát, inkább anyagi oka van, mint a minőség iránti igény hiánya, miatt nem került a játékba annyi szkennelt pálya.
  • lac coo
    Az mar a masik veglet szerintem, az mar lehet tul laza lesz. :)
  • BooMiller
    Csinálnak World of akármi:)
  • BooMiller
    Eléggé félre értesz, én a saját tempodra gondoltam a tudásodra az igényedre , engem nem zavar ha valaki nem simre vágyik(bármilyen hihetetlen a CARS-t sem szidtam)
    Le is írtam nem attól sim valami hogy nehéz!!!! AC eléggé elment driving game felé ami nem is baj de közben sim, a lényeg gyorsan menni top időket menni nehéz!!!
    Most ez komoly másik játékból megítélni hogy a laserscan pálya nem jobb?:)
    Éngem meg nem érdekel az SMS a versenytársakhoz mérem, egyébként több millió légy nem tévedhet:)
  • lac coo
    Ez a jatek akkor lesz csak jo, ha elfelejtik ezt a felig szimulatoros vonalat, es csinalnak egy jol kezelheto lazabb valamit belole.....Igy most a ketto kozott van, egyiknek sem jo.
  • lac coo
    Ertem higy mi az a setupban, de akkor lenne ertelme, ha mindig ugyanott vagna le a saturaciot, es nem tudnam driftesen sodorni a kormanyt egy forma autoban. :)
  • Screenracer #8329
    A carsetupban az nem kormányszög, hanem kerékelfordulási szög.
  • Fernandooo #8328
    :D Töröld a CARS mappát. :D
  • lac coo
    Ez B.
    De minden autónál ez van .

Most viszont ahogy fotózgattam, be is ragadt valami a játékban, mert avégén akárhogy állítottam át lassabbra a kormányzást, és mentettem el minden pályára, beragadt a a legkisebb 6 fokos bellításon :)))
  • Fernandooo #8326
    Nem tapad össze-vissza. Első körben nem tapad, második kör elejétől azonnal elkezd tapadni mint az állat, ez így marad x körig, aztán jön vissza az első körös script. :)
  • Timbu
    Szerintem csak egy baj van: mindenki mindig mást vár egy játéktól, mint ami. A gridesek sírnak, hogy nincs belső nézet meg kevés a versenypálya. Nekik tökéletes lenne a CARS, de ők a Grid 2 miatt sírnak. Akinek tökéletes lenne mondjuk az AC/iRacing, az meg a CARS miatt sír. Persze ebben az SMS is hibás, már az elején el kellett volna oszlatniuk a félreértéseket, hogy ez nem "olyan" szimulátor lesz.
  • lac coo
    A gumihőben az a lényeg, hogy ha már számolja, figyelembe veszi a tapadásnál, illene ha jól is számolná, mert ez így vicces, hogy össze-vissza tapad a gumi mikor milyen kedve van éppen. akkor ne számolja, tapadjon mindig ugyanúgy azt jóvan :)
  • Fernandooo #8323
    Ez Formula A, B? Mert ezek a legbénább autók ebben a játékban. Nem tudom, de a túraautóknál én egyáltalán nem találkoztam ilyesmivel, azzal viszont igen, hogy idegbetegek a kormánymozdulstokra. Apropó, egyébként setuppal mész, vagy csak úgy nyersen? Mert talán egy helyes setup sokat dob a vezethetőségen, én sem tudom, mindig gyárival nyomom neki.Minden esetre evidencia, hogy setupot kellene használni.
  • Fernandooo #8322
    Végül is megfogalmaztad, hogy az AC árkádosabb vezetési modellel rendelezik, kevesebb a különböző mozdulatok, manőverek következménye.:D
  • lac coo
    FB kormányszög 15 . ennyit fordul balra egy egész keveset,kb egy fél furdulat meg egy kevés utána megfogja az ffb, de ha fordítom is már nem történik semmi :

kormányszög 35: itt is full balra fordítás. itt már egyszer átfogott, kg egy tejes fordulat van a maxig ( picivel több is mint egy teljes...)jobbra is balra is : a kerék ugyanannyit fordul : ennek így mi értelme ?

• Fernandooo #8320
    "Kettő, bármit könnyű terelgetni csak amikor a sétakocsikázás után igazán gyorsan kellene menni akkor derül ki miről is van szó(az életben sem nehéz velük sétakocsikázni..."

Most komolyan gondolod, hogy én a CARS-ban nyomom mint az állat, az AC-ban meg sétakocsikázok? :) Mindkettőben ugyanúgy tolom, ahogy csak tudom, próbálok versenytempót menni. Tehát azonos tempó mellett sem érzem, hogy az AC nehezebb lenne, max abban, hogy az AC megengedőbb a kerékvetők esetében... Ami nálam nem biztos, hogy pozitívum.

Azt sem gondolom, hogy csak mert a CARS nem digitalizálja a pályákat lézeres műszerekkel, annyira valótlanok lennének a nyomvonalak. Elég sok autós játék megfordult már nálam, ismerem a pályákat. Nem érzem, hogy komoly hibák lennének ezen a téren, sőt, szerintem amelyik pálya előrehaladott állapotban van, az kifejezetten jó. Sokkal igénytelenebb és bénább pályákkal találkoztam például az rF-ben.

Azt én sem tudom, hogy a CARS tarolni fog-e a konzol piacon, de hogy arra szánják, az eléggé kétségtelen, és mivel így van, be is csukhatjuk a szimulátor vagy nem szimulátor kérdést, mert aszemmel láthatóan a SMS pont leszarja a profit termelésre képtelen, pár ezres szimulátoros közösséget és inkább az életképesebb megoldások felé nyit, miközben megpróbál tartani egy olyan szintet, amitől nem válik az egész egy F1 2013 szerű fullárkád bohózattá. Ha pedig már úgy lesz, hogy kapunk egy "komplexebb Shift-utódot", akkor már nyertünk is, mert ugye nem kötelező minden autós játéknak gumihőmérsékletmérő ábráktól hemzsegő szimulátorszerű valaminek készülnie és attól, hogy valami nem az, még bőven értékelhető és élvezhető. Végeredményben a játék minőségét csak a béta fázis késői korszakában tudjuk majd objektívan megítélni. Addig marad az egyik oldalon a frusztrált, sértődött (nemnekemcsinálnakjátékot), belátásra képtelen rosszindulatú kritikusok (haterek), velük szemben meg az inkább optimista, kivárásra játszó, kritikus hangokat is megütő játékosok.
  • lac coo
    Gondoltam csinálok róla videót, de persze nem indul ez a hányadé k:))))

• Screenracer #8318
    A legutóbbi build ismert hibái.

Known issues:
    - Replays in MP: Not working as they should
    - P2P Tracks: Don't press return to pitbox
    - JIP: Stop&Go Penalty might be given during the JIP sessions
    - Replays will only work with your first race. If you quit and start a new session, all participants will be stuck on the grid.
    - Sierra RS500: Missing interior when using external cameras and vehicle detail Ultra
    - Exiting the game in DX11 might lead to pcars to stop responding, -dx9 is currently a workaround until Monday build where it will be fixed.