19801
Hivatalos oldal I Hivatalos fórum I Steam I Magyar Steam csoport I Facebook oldal I Magyar FAQ I Setupok I
-
#8397 Leszamitva hogy pontos, a masik nagy elonye, hogy sokkal gyorsabban, egyszerubben, pontosabban, korrekteebul lehet palyat epiteni belole. Mivel a szkennelesnel eleve ott voltak a helyszinen, a pontos adatokat sajat keszitesu tobb szaz fenykeppel es videoval is meg tudjak tamogatni.
Google kepekbol es videokbol eleg necces epitkezni, foleg ha a palyaadatok is onnan jonnek (Google Map), lasd CARS Silverstone es tobb palya.
De ha megkapjak a CAD adatokat, meg abbol is nehezkes palyat szerkeszteni.
Tudom, voltak nalam CAD cuccok, nezegettem oket, meg en (is) inteztem az Euroring palya licenszt az rF ala:P
Termeszetesen szken nelkul is meg lehet csinalni nagyon jora a palyakat, van ra pelda boven. De nagysagrenddel kenyelmesebb es gyorsabb pointcloud-bol. -
Laceee #8396 Következő évben meg máshogy lesz huplis... -
Skyline #8395 Finghámozás FFB matyiknak.:)
-
#8394 Próbáld ki az Assetto -t, vagy iracingot és egyértelmű lesz. -
Pitti #8393 Valaki mondja már el egyszerűen, hogy én is értsem, hogy mitől ekkora varázsszó ez a laserscan? Azon kívül, hogy minden nagyobb kavics és hiba az aszfalatban pontosan ott van ahol valójában is, van még valami extra varázsereje? Engem speciel soha nem érdekelt, hogy az valóban centire olyan-e mint az igazi.
Nem igazán zavar a cars-ban hogy monza célegyenes nem egészen úgy huplis mint AC-ben. -
Screenracer #8392 Úgy tudom iR saját scan készülékkel rendelkezik. Akkor nekik már csak az idő az ellenfelük, meg az esetleges bérleti díj a szkennelés idejére. SMS nem hiszem, hogy beruházna saját cuccra, meg minek is, tehát a piaci árakat kell fizetni. Jelenleg a CARS-ban is van 100 körüli nyomvonal x pályán és ebből van jónéhány hosszú is. Szerintem így scan nélkül is szép munkát végeztek, elég csak megnézni az alábbi Laguna Seca videót. Reméljük a magas eladási árakat és a jövöre/jövőben érkező, majd már szkennelt pályákat és akkor Bell-től se sajnáljuk az új Ferrarit. -
#8391 Azert az a szkenelesi dij, foleg a szukseges napok, amit hozzairtak, erosen lehuzos jellegu;) Persze, nekik is meg kell elni valamibol.
1-2 nap alatt le lehet daralni, meg a macerasabb, telepitos cuccal is. Az iR a kanadai gp palyat (ami egyszeru, de azert eleg hosszu), szuk 1 nap alatt osszehozta. Igaz, nem volt valasztasuk, ideiglenes palya, versenyhetvegen voltak, verseny kozben necces szkennelni:D
Mondjuk ez a nyers szken volt, egyeb adatgyujtesre azert meg ott voltak 1-2 napot;)
Naluk mondjuk egyszeri nagyobb kiadas volt a sajat hardware, folyamatos a ket ember es az utaztatas.
Perse naluk egyszerubb a helyzet, szo szerint kifizetodo, mert darabonkenti tartalom eladas van;) Folyamatosan csinaljak a palyakat, csak ugy eri meg fenttartani a szkenelos csapatot.
Eddig 66 palya van benne (tobb mint 100 nyomvonallal), es ha jol szamoltam, amirol tudunk, meg legalabb 15 van szkennelve, bejegyezve, modellezve, licenszelve stb. Csak ugy eri meg, ha folyamatosan nyomatjak:)
A CARS-nak es hasonlo jateknak, foleg igy az elejen, ez nem eri meg. Persze, ha osszejonne majd a tobb millios eladas a CARS-bol (4-5M, a Shift-et megkozelitve), akkor boven visszajonne az ara. Meg ugy sokkal tobbet kasznalnanak mint az iR:) De hat Kaemmer-nek valszeg jo az utcai Ford, Bell-nek meg kell megegy Ferrari 599:DDDD
-
Screenracer #8390
Szerintem a CARS szebb. -
Screenracer #8389 Alexnek van. Ráadásul írták is, hogy ne osszunk meg mindent kívülállókkal. :))) Hol itt a probléma? -
#8388 Vagyunk kb oten akiknek van hozzaferese a forumukhoz, ugyhogy sok ertelme van linkelni barmit is onnan ! :)))) -
Screenracer #8387 Egy kis érdekesség WMD fórumról. A topik első bejegyzése ami egy kis információt, betekintést ad, hogy kábé mibe kerül egy pálya és környezete lézerrel történő letapogatása. Persze ez cégenként, pályánként változhat, változik is, gondolom. A másodikban ki van számolva euróban. :) Ebben nincs pálya licensz díj, nincsenek a programozók fizetése, a CAD program ára, stb...
http://forum.wmdportal.com/showthread.php?7902-Laser-Scan-Pricing&highlight=pointcloud
-
Screenracer #8386 http://www.wmdportal.com/projectnews/new-project-cars-trailer-takes-the-web-by-storm/ -
#8385 Köszönöm. Kár, hogy minden alkalommal meg kell nyomni :) -
#8384 Főleg hogy lekoccolja a pitwallt :DD legalább is Hokiringen sikerült. -
#8383 Ctrl+I -
#8382 Nem tudom, de rohadt idegesito:))) -
#8381 Hogy lehet kikapcsolni azt, hogy magától kiguruljon a boxból? -
#8380 Az hogy a programjuk es a koncepcio eleg gazos, az egy dolog:) De a regi moddereket jol osszehoztak. Bar valszeg nekik is kicsit kellemetlen lehet, legalabbis szakmailag vagy kihivas teren, mert megiscsak egy rF1-szintu elavult engine-re (leszamitva a shadereket es effekteket) dolgoznak. -
Fernandooo #8379 Hát azért a SimBin az utóbbi időben mintha nem annyira villogna. Szerintem az R3E valami ordenáré szégyen tőlük. Az, hogy még mindig hotlap van aztán kész, valami félelmetesen gyenge teljesítményre vall. Az áraikról már nem is beszélek, durván el vannak szállva, szinte már iR szinten mozognak. -
#8378 Nem tudjuk meg, ez valoban szomoru teny:D
Valszeg az SMS is szivesen szkennelgetett volna az elejen, de nem fert bele.
Az elejen valoban "kozosseggel fejlesztett" cucc volt, a tartalmakat is kulsos, kulonfele otthon ulo emberek csinaltak (befizettek a magasabb osszeget es hajra):)
Lehet(ett) is latni jonehany palyanal, amikor elkezdtek 3 eve, Google Map, rajzolgatas, hagy szoljon. Aztan a kozosseggel (kepek, videok, szemelyes tapasztalatok) alapjan azota is finomitgatjak.
Sajnos kozben volt a kis befektetesi bukta, igy nehany "modder" kiszallt?!
Mot mar elvileg hazonbelul oldanak meg mindent.
A SimBin jobban csinalta, bevasarolta az osszes hires es profi moddert (auto, skin, palya):) -
Screenracer #8377 Persze, ez nem kérdés, hogy mindenképpen jobb, ha szkennelt pályát lehet használni egy játékban. De, ha nem áll rendelkezésre, akkor másképpen is meg lehet teremteni hasonló feelinget. Csak azt mondom, hogy mi játékosok úgy se tudjuk meg soha, hogy mi a külömbség. :P -
#8376 Ez meg az rF2-bol.
A feher az alap palya, a sagra a realroad (de en barkacsoltam, ez regi konvert cucc:P), a magenta meg az osszes infobol realtime generalt cucc, amit a szamitashoz hasznal.
-
#8375 Akkor erdekessegnek;)
AC, Monza elso sikan. Baloldalt a renderhez hasznalt modell, jobboldalt a pointcloud alapjan generalt, amin az auto megy.
-
#8374 Nem modellezgetik a puklikat, a pointcloud-bol generaljak:) -
#8373 De ha van ra lehetoseg, jo erzes tudni, hogy valoban hol es mennyire egyeletlen a palya. Ez is a szimulacio egyik resze.
De a legnagyobb elonye a palyakeszitesnel van, nagysagrenddel egyszerubb a dolog, mint rajzokrol, CAD-cuccokrol, fenykepekrol vagy a pontatlan Google Map-rol megoldani. Megoldjak, mert jok a palyak, de valszeg egyszerubb raigazgatni a pointcloud-ra:P
Es a harmadik, ami az atlag jatekot nem erinti, tobb programot hasznalnak pilota trening cuccnak, ahol fontosak a reszletek. -
#8372 Lezerszkannel nem kell lemodellezni, azert van a szkenn, hovy kapnak egy kesz pontfelhot, azt inkabb butitani kell.
Az sem ugy van, higy berakunk huplikat, mert vagy lekezeli normalisan az engine , vagy nem..... -
Screenracer #8371 Mellesleg Kunosék biztos nem fognak minden egyes "puklit" lemodellezni, mert akkor kábé öt év alatt készülne el náluk egy pálya. Egyedül az iRacingben tudom elhinni, elfogadni, hogy ott a lehető legaprólékosabban meg van csinálva minden, de ott meg is kérik az árát. ;) -
Screenracer #8370 Nekünk játékosoknak úgyis az a fontos, hogy rázza a kormány a kezünket és soha sem fogjuk megtudni, hogy adott pályán van-e ott pukli vagy nincs.
Ez már csak szőrszálhasogatás. :( -
#8369 Nem az lenne a lényeg hogy ott legyen a pukli ahol kell?Ahol az életben van? -
Screenracer #8368 Tulajdonképpen, pont az az előnye, hogy pontosan megegyezik minden az igazi pályával, de ezeket a pálya egyenetlenségeket el lehet rendezni random, bármelyik pálya, bármelyik részén még akkor is ha az nem lézeres pálya. Ez csak programozás kérdése, hogy hol rakunk le egy-két puklit. És én azért még az FFB-t, a felfüggesztést és a gumifizikát se temetném, mert például egészen más az FFB, ha használod az FFB tweakert. -
#8367 Akkor mégis jó a laserscan:)) -
Fernandooo #8366 Na, ezt például simán aláírom. Az út egyenletlenségei sokkal jobban meg vannak csinálva az AC-ban, mint a CARS-ban. Ez tényleg így van. -
#8365 Mugello utlsó egyenese szerintem kicsit rövidre sikerült, ott vannak gondok. ..
De a lézerszkennek nem is ez a nagy előnye, hogy pontos vagy sem. AC-ban a hihetetlen élvezetes felületi egyenetlenségek amik jók. Persze ahhoz FFB és felfüggesztés is kell ! :)) -
#8364 De hát kikapcsolom, elvileg ....Vagy nem kapcsolja ki teljesen ...? -
Fernandooo #8363 Ja, te azt feltételezed, hogy én egy atomlassú valaki vagyok, aki nyugger tempóban zötykölődik, és 30 másodpercrekre van lemaradva a WR időktől? Nos, az tény, hogy másodpercek választanak el, ezt azonban egyelőre betudom annak, hogy setup nélkül hajtok, mert sosem volt kenyerem a beállításokkal való kockulás. Ettől függetlenül az AI-t egy-két helyen csak elverdestem Alien szinten, máshol érdemes módon mediumon sem megy, de ez megint cska setup kérdés lesz úgy érzem. A sebességemmel nem hiszem, hogy alapvető gondok lennének, CARS leaderen ha ráfeküdtem egy autó-pálya variációra, néhol egész jó eredményeket értem el. Szóval tudok én határokat feszegetni.
Alapvetően a hosszabb távú versenyeket kedvelném (40-50 köröket és felfelé), de ahogy elnézem, erre a AC nem igazán ad lehetőséget, folytatja a jó kis árkádos hagyományokat, indulj utolsó helyről, időmérő nincs, aztán 5 kör alatt nyomj le mindenkit. Meg lehet csinálni, de kit érdekel egy 5 körös verseny?
Azt meg egy szóval nem írtam le, hogy a CARS pályái pontosabbak, mint az AC pályái, csupán annyit, hogy a CARS pályái pontosnak tűnnek, és biztos, hogy nincs valami nagy eltérés a kettő között. Ebben az értelemben a lézerszken majdhogynem felesleges rongyrázás, talán ha milliméterekről beszélünk, de lehet, hogy még arról sem. Annyi adat van már ezekről a pályákról, nem feltétlenül kell ehhez digitalizálni. Régi szimekben is vannak pontos pályák, amikor még szó nem volt ilyen technológiáról. Pontosan az a mondandóm, hogy felesleges így összehasonlítani ezeket, mert a különbség elhanyagolható és állítom, hogy innen senki meg nem mondja, hogy pl. a CARS-ban Spa-ban mi a hiba, hol rövidebb 3 milliméterrel egy adott szakasz.
Engem mindkét játék érdekel, de egyiktől sem fogok elalélni és nem megyek át egyik esetében sem valami hater idiótába. Nyomják mindkettőt, aztán ezzel nagyobb lesz a választék, legalább mindenki el tudja dönteni MAGÁNAK, hogy mit fog szeretni. Mi ezzel a gond? Főleg a CARS topicban? -
#8362 Azert nem forog el, mert abban is van TC:) -
#8361 AC fura lesz a TC hang, tekintve, hogy rajtot kivéve soha nem forog el a kerék :)) -
#8360 Az AI megoldhatatlan, hogy mindeninek jo legyen. Engem az F1-ben meg a kozepes is hulyere szivat;) L;ehetetlen hogy mindenkinek jo legyen.
Az F1 sorozat elsosorban offline jatek, az online valszeg csak van benne, masodlagos funkcio. -
#8359 Én levettem a veszett nagy tapadást, meg irreálisan nagy leszorítóerőt,máris nem tudtam az AI-val menni, meg eleve gyengébb autót választottam mindig, Alex teljesen jóra megpiszkálta kormányt, és máris teljesen jó versenyeket mentem vele... gumikopás jó volt, aero jó volt stb...és remekül lehetett taktikázni , működött a gumi, benzin spórolás, vagy amikor előttem állt ki az AI, megtoltam két kört max motorerővel és elé tudtam kerülni . -
#8358 Osszesseegeben annak kellene orulni, hogy nem keszul ket egyforma program, meg szimes kategoriaban sem.
Mindegyik proginak (iR, AC, CARS, rF2) meg van az egyedi iranyvonala es stilusa, amit a masik ceg nem tud vagy akar bevallalni, es/vagy meg sem tudna csinalni.
Felesleges tablazatba foglalni (:P), de pl. Kunosek, ha akarna sem tudna leprogramozni (ido, penz, lehetoseg) CARS-szintu cicsakat, iR-szeru online-rendszert vagy egyedi szimes-fizikas tamogatasokat vagy rF2 modding tamogatast.
Sose lesz olyan program, ami mindenre jo. De ezt mindenki tudja.
Mindegyik programot arra kell/lehet hasznalni, amire kitalaltak, es csak remenykedni lehet, mindenki lopkod a masiktol valamit, amit meg tud valositani.
Lasd Kunos. Eloszor az rF2 felhoket probalta megcsinalni, felig sikerult, es most a CARS felhokkel bibelodot, Kunos szinten, kicsit gagyi lett, de ez van:DDDD
Es most, hogy az iR-be tobb honapos munkaval lemodelleztek a TC-t, valszeg megtetszik neki a hang, es azt is beleteszi:P Valszeg csak veletlenszeruen csattogni fog, de osszessegeben jo, ugy mint a tobbi hasonlo funkcio.
De ezt valszeg a CARS is behuzza, a valtas hangot is sikerult atvenniuk, meg ha icsit idegesito, akkor is:D