• SityiSXT
    Ez a motor-mizéria szöget ütött a fejembe, így kicsit kutakodtam (biztos lesz átfedés a már elhangzottakkal is, de legalább összegyűjtve itt lesz minden):
    - Assetto Corsa: a netKar Pro motorját használja, ami 2006-ban jelent meg - ha jól számolom, akkor ez 10 éves motor
    - RaceRoom / Race-sorozat / rFactor 1-2 / Game Stock Car Extreme / stb.: ISImotor2, ez 2005-ben debütált (akkor 11 éves), de ez az ISImotor 1 továbbfejlesztése, amit meg a NASCAR Thunder 2003-ban, illetve az F1 Challenge '99-'02-ben élte fénykorát 2002-2003 körül (kb. 14 év), de bemutatkozni vagy az 1999-es Sports Car GT-ben, vagy a 200-ben megjelent F1 2000-ben tette, amivel így már több, mint másfél évtizedes(!) múltra tekint vissza
    - Need for Speed Shift / Shift 2 / Project Cars: Ezeket a Madness Engine hajtja, a Shift ugye 2009-ben jelent meg, ergo egész fiatal még a maga 7 évével.
    - iRacing: Ennél nem találom, milyen motort is használ pontosan. Ha hinni lehet ennek a forrásnak, az iRacing kódjának kb. 65%-a megegyezik a NASCAR Racing 2003-éval, legalábbis David Kaemmer eskü alatt ezt vallotta egy bírósági tárgyaláson. Szóval 13 év...
    - A poén kedvéért: a Codemasters EGO motorja 2007-ben debütált a Colin McRae: Dirttel

És nem vagyok róla meggyőződve, hogy ne volnának gondok ezekkel a játékokkal. Nyilván egyikkel több, másikkal kevesebb, de abból, amit én eddig láttam-tapasztaltam, egyedül a Race 07 van kész rendesen!

Aztán jön Alexease, és kijavít...