Hivatalos oldal I Hivatalos fórum I Steam I Magyar Steam csoport I Facebook oldal I Magyar FAQ I Setupok I
-
ElNano #14469 Jó, hát gondoltam, hogy lesznek olyanok, akik majd félreértik a mondandómat, mert mostanában kicsit egyoldalú módon fogalmaztam. Lehet, hogy én vagyok a mazochista, de az összes vacakság és hiányosság ellenére továbbra is tartom, hogy játéknak NEKEM ez még a legjobb. Én nem tartok igényt a valóság hiábavaló és debil kergetésére, nem veszek fel kesztyűt, amikor leülök egy futamra – bukósisakot pláne nem -, nem költök milliókat kütyükre, hanem játszok. És nem tartom magam potenciálisan tehetséges autóversenyzőnek sem… Mindezek okán nem tudnak megfogni a hc szimulátornak mondott játékok, a hangulatilag teljesen üres, sivár AC, miközben elismerem, hogy vezetés technikailag (játékos értelemben persze) a CARS előtt jár, mert komplexebb, részletesebb, jobb visszajelzéseket ad. De nem érdekel, a CARS-nak viszont van egy remek hangulata, egy olyan légköre, amilyennel eddig még nem találkoztam a műfajon belül. Biztos vannak ennél profibb(nak mondott, holott szintén csak játékok, legfeljebb bizonyos értelemben fejlettebbek) produktumok, azonban vagy iszonyatosan drágák, vagy kegyetlen a sivárságuk, vagy nincs számottevő és kellően aktív közösségük - és ezek tetszőleges kombinációi. Nekem fontos, hogy gyártói tartalmakkal jól el legyen látva egy játék, nem érdekelnek a szobamodderek ide-oda konvertált cuccaik, biztos vannak nagyon jók, de akkor sem, mert nem tudják pótolni a hangulatot. A CARS-ban a hiányosságok és hibák ellenére elegendő a pálya- és autófelhozatal, PC-s szinten a jelenleg futó játékok közül ebben majdhogynem kiemelkedik.
De ez is másodlagos. A lényeg, hogy ha mással nem, az SMS a hangulattal simán megnyert állandó játékosnak. Szóval kedvelem a CARS-t, nagyon is, még akkor is, ha néha kibukok és a keresztvizet is leszedem róla. Mindezt csak azért találtam szükségesnek leírni, mert nem akarom azt a látszatot kelteni, hogy pálfordulást hajtottam végre és beállok a köpködők sorába. Sőt… Már csak azért is haragszok az SMS-re, mert ha a kihagyott ziccerekre megfelelő módon mégis odafigyelnek, akkor egy olyan játékot sikerült volna letenniük az asztalra, amihez képest a többi a kanyarban sem lenne.
De sajnos nem így történt, így a köpködők is szegről-végről joggal teszik azt amit, és sajnos van a mindenkori mondandójukban igazság – ha nem is teljes egészében.
Utoljára szerkesztette: ElNano, 2016.02.17. 20:50:20