22410
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • DantesHUN
    Egyszerűbb lenne ha javítanának a felálláson, azért kicsit kellemetlen, amikor lerak egyedül vagy max egy másik hajóval a térkép egyik végébe, mindenki mást, a másik végébe. Bár ez szerintem akkor fordul elő jobban ha kevés a játékos., lehet amiatt pakol le így hibásan, mint ahogy az MM is ilyenkor szokott hülye összeállításokat összerakni
  • Dagohun74
    Az tuti, bár azért egy pár felállást berakhatnának mert néha tök szarul rakja le a hajókat. Mondjuk míg tölt szavazni lehetne aztán úgy indulna a csata. Nem hinném hogy nagy munka lenne berakni. Bár valószínű sok emberke szarna rá és tök másfele menne.
  • Dagohun74
    Az már megvan a töltőképernyőn. Csak nem lesz két helyen is.
  • horika
    Szerintem az majd a klános csatákhoz lesz
  • DantesHUN
    Áh. Majd ilyen általános tanácsok lesznek ,hogy a piros hajót kell lőni, meg hasonlók. A WoT-ban is mintha lennének ilyen nagyon jó tippek.
  • Dagohun74
    Egyebek iránt van a csata betöltő képernyőn egy fül ami nem aktív tactics néven. Vajon mi lesz benne ha aktív lesz? Mondjuk egy olyat mint az amerikai focis játékokban van. Rahedli taktikai felállás ki merre stb...., álmodik a nyomor ugye?
  • Dagohun74
    Nos 2x voltam a nyílt vízen, mindkétszer rombolóval és mind2x túl éltem. Nekem bejön. De tényleg kicsik a pályák.Szerintem a big world motor nem tud nagyobbat. Szerintem a célzással lehetne és látótávval kompenzálni a dolgot. A célzás kicsit túl egyszerű értem ez alatt a távolság hiányát. Nem kell "szinte" semmit csinálnod megemeled a távcsövet máris átlősz a lézeres célzás segítőddel a pályán. Itt azért nem 1-2 kmről beszélünk hanem 10-20km-ről És úgy látom mintha mellettem lenne azért kicsit sántít a dolog. Persze tudom árkád meg minden de egy kicsit lehetne más azért a valóságban nem volt ilyen egyszerű célozni ezekkel a gépekkel.
  • DantesHUN
    Akkor mondom másképp. Két dolog kéne hogy a nyílt térkép jó legyen. Legyen nagyobb. A kezdő körből ne lássanak már egymásra. A másik: Csapatmunka. Nem kell előre megbeszélt taktika de csapatmunka és hogy flottakénk mozogjanak az igen. Például ki védi meg a nyílt térképen a hordozót? Ha lenne csapatmunka akkor jó lenne, de így nem jó. Például a hordozóval van térkép ahol le lehet rázni a támadó hajókat.De ha csak nyílt víz van? Persze ha lenne csapattárs aki segít...szóval A nyílt térkép akkor működik ha minden hajó csapatként teszi ami a dolga. Csak épp ilyen nincs, ezért ez így szar lesz.
  • Trucker39
    Ja igen, már akartam írni róla, de mindig elfelejtem. Romboló kapitánynak nem árt ha kivan fejlesztve ez a képesség. Mindjárt kellemesebben lehet füstölögni.

• Trucker39
    Sajnos még nem sikerült belefutnom a nyílt tengeri csata helyszínbe, így arról nem nyilatkoznék. Egyben biztos vagyok. ebben a játékban sem lesznek Csapatok, legfeljebb, ha majd lesz valami Flotta csata vagy mi is lesz a neve. Addig ugyanúgy random összesorsolt játékosok lesznek, akik a lehető leghajmeresztőbben irányítják majd a hajót, amit épp a fenekük alá kaptak.

A hajó típusokkal kapcsolatosan meg kinek mi jön be. Jó és élvezetes csatákat megyek (többnyire) szinte minden hajó típussal. Kedvelem (most már ) a rombolókat is. Jó taktikai érzék kell a kezelésükhöz és némi szerencse. A cirkálókat is szeretem, bár a Pensacola-val már közel sem olyan vicces játszani, mint az elődjével.
    A csatahajók is nagy kedvencek, bár sokat bosszankodom az egylövéses játékosok miatt (Aimbot). Igazi harcos az az osztály. Kiállsz a küzdőtérre és megy az adok kapok.
    Ha nem vagyok túl fáradt esténként, szívesen megyek hordozóval is. Sok figyelmet és előre tervezést igényel. Sajnos még mindig nem megy megfelelő színvonalon a manuális torpedózás, de majd idővel.
    Most ha azt mondom, hogy mióta megkaptam a hozzáférést a játékhoz, mással nem is játszottam. Ez azért nálam jelent valamit.
  • davidbog
    Semmi előre megbeszélt taktika nem kell hozzá. Ha DD-vel vagy mész előre amíg csak lehet aztán csinálod a füstöt. Minden csatábán nyomatják a füstöt a DD-k ha kell ha nem. Akkor ezen a pályán miért ne tennék?. Cirkálóval meg vagy követed a rombolót a füstbe vagy a BB-k előtt pár km-el kolbászolsz. 15+ km-ről még úgyis ki lehet manőverezni a BB-k lövedékeit, cirkálóknak megvan hozzá a fordulékonyságuk. Aztán attól függ, hogy hogyan alakul az ellenséges hajók tüze lehet manőverezni.
    BB-vel meg kimész a szélére, onnan is csak egy irányból tud torpedózni a CV. De mondjuk BB-vel nem szokás egyedül kolbászolni, beállsz a másik BB közelébe, nem kell ezt megbeszélni, egyszerűen csak követed. És nemrég még arról volt szó, hogy milyen szívás a CV, mert ha 2-3 hajó együtt marad akkor a légvédelmük leszedi a gépeket és nagyon nehéz torpedózni. Szóval nem értem hirtelen miért lett olyan nagy probléma a CV. :)

Ha nyílt vizen találkozok 2-3 cirkálóval? Attól függ milyen hajóval vagyok milyen pozicióba. Ha valami japán tier 6+ cirkálóval és van elég hely akkor tartom a saját maximális lőtávolságomat. A japán cirkálók gyorsabbak és nagyobb lőtávolságúak mint az amerikai gépek. Ha időben észre veszem őket simán lehet outrangelni bármelyiket. Jó móka az Aobaval a nyílt vizen rohamozó Clevelandet szívatni.
    Amerikaival szívás. Olyanom még nem nagyon van, de akkor tennék egy éles fordulót az üldözők felé és megpróbálnék legalább egyet magammal vinni. :D

De létszámhátrányban a sziget is lehet szívás. Ha nincs ami spotolja őket és ők a sziget felé rohannak max sebességel (vagy már eleve közvetlenül a sziget mellett vannak) én meg nem távolodok a szigettől, akkor a sziget végetértével úgy futok bele a túlerőbe, hogy esélyem se lesz túlélni.
  • Dewri
    A Yamatot eddig 2x láttam, egyszer legyőztem Fuso-val, 10ezres sorozatokat vertem bele, egyszer meg velem volt és óvatoskodott. Szerintem amíg nincs páncél a játékban, addig nem akkora király, mint majd lesz...

A csapatprobléma sajnos minden online játékban ugyanez, ezért is megy el előbb-utóbb mindtől a kedvem. Egyszerűen képtelenek felfogni sokan, hogy ha a csapat nyer, akkor ő is nyer. Ezért a legtöbb kis gyökér campel, vagy azt lesi kitől tudja lelopni gyorsan a killt. Játszottam már online 3 féle tankossal, 2 repülőssel, 2 robotossal, pár egyéb FPS-el, de még mindig úgy néz ki, hogy ez a hajós a legjobb közülük, mert az óriási hp és az óriási ágyúk megadják az esélyt, hogy sebezzen az ember normálisan, akkor is ha utána kilövik. A tűz nem annyira vészes, a tankosokban rommá ég a jármű, itt meg elalszik magától, már rá se nyomok a javítására, csak a lékre. A wotban az arty 1 lövésből kiszed bármekkora hp-ról, azt se látom honnan, itt legalább ha időben kiszúrom a repcsiket, még csatahajóval is van némi esély elkerülni a torpedóikat, kis hajókkal meg még könnyű is. Tier6 vs tier10 egy tankos játékban??? Halvány esélyem nem lenne sebezni, nemhogy kilőni! Itt meg simán leszedem akár a fél életét is a másiknak, ami nem kis sebzés. Emiatt még ha kilőnek is, akkor is sokkal nagyobb a sikerélmény, mert nem tehetetlen, esélytelen ágyútöltelékként kezdem a csatát (ahogy a wotban manapság 10ből 20x, de a war thunder se sokkal jobb...). Repülősben bemegyek és 1 perc alatt lelőnek, azt se látom honnan. itt életem első csatájában 3 killem volt tier1-ben! A profi rombolósok a kis fosukkal széttépnek egy csatahajót, de próbálj könnyűtankkal nehéztank ellen csinálni valamit... Nagy különbség, sokat dob a fílingen! Emiatt már nem játszok egyik tankos/repülős szarral sem. Nem jön be, hogy 12 csatából 12x zsinórban bukok (wot rekord...), valahogy nem ezért akarok leülni egy játék elé meló után...

Úgyhogy lehetne itt sírni sokmindenért (bár CBT, így még nem érdemes, igaz a war thunder is CBT volt, aztán az OBT nem sokat változtatott rajta, a wot meg már nem béta, mégis minden frissítéssel egyre szarabb...), mert vannak hülyeségek és igazságtalanságok és hibák, de nagyságrendekkel kevesebb még mindig a bosszúság, mint az élvezet, legalábbis számomra. Ki kell találni melyik hajótípus jön be igazán és azzal tolni. Ha rombolóznék, nyilván én is telesírnám a fórumot (Trucker tudhatja a Ground War Tanks fórumról, hogy NÉHA tudok sírni rendesen...:D), mert nulla élete, gyenge ágyúi és kis hatótávja van. De nem játszok rombolóval és máris nem zavar.:)
  • DantesHUN
    Oké, én elismerem hogy kell. Kell a változatosság is. De attól még szívás.

Elmondom nekem milyen csatám volt. Nekem mondjuk jó volt, de azért mondom hogy szívás, mert ha a másik csapatba kerülök, akkor kurva nagy szívás lett volna.

A nyomorult szerencsétlen Aurora-val voltam. Azért úsztam meg, mert senki nem figyelt rám. Egy hajó se. Láttak, lőhettek is volna, az Aurora olyan lassú, semmit nem manőverez ki, de nem foglalkoztak velem. A másik csapat hajói, ahányan voltak, annyi irányba. A csatahajók, be egyenes a pálya közepébe. Semedig se húzták. A hordozóink arattak. A mi csatahajónk szintén.

Én meg, mivel senki nem figyelt rám, elmentem oldalra, és jé. Ráakadtam az ellenfél egyik hordozójára. Utána a második hordozójukra is. Na nekik annyi lett. De ha ez másik pályán lett volna, nem sikerülhetett volna. Tehát igazából a dolog nekem bejött, de bele gondoltam, mi van ha én vagyok például hordozóval?

A többi pályán sokszor volt olyan, hogy jön utánam egy romboló, vagy cirkáló, hordozóval megkerülök valami szigetet, vagy jéghegyet, addig nem tud lőni, én viszont eloltom a tüzet, startolhatnak a repülőim...életmentő.

De azt elismerem: jó lehetne, ha olyan csapatjáték lenne, mint egy valós tengeri csatában minden egység azt teszi amire való, ott és akkor amikor kell. De ilyen nincs randomban. Nem számíthatok arra, hogy fedeznek, hogy elvonja rólam az ellenfél tüzét, hogy besegít torpedókkal. Így arra kell számítanom a csapat helyett, hogy felhasználom a pálya adottságait, szigeteit, és lehet reménykedni, hogy akad még pár játékos, aki tudja mit kell a hajójával csinálni.

Ez ugyan olyan dolog, mint a WoT-ban is vannak elvileg jó pályák, amik aztán szinte mindig használhatatlanok a csapat miatt. Már nem emlékszem annak a WoT-os városi pályának a nevére, de 10 esetből 9-szer, mindig úgy sikerült veszíteni, hogy egyszerűen nem gondoltak bele a játékosok olyan dolgokba, hogy van mondjuk egy utca, kereszteződés, akkor véljük két irányból vagy bekerítenek. Pedig amúgy a pálya jó, de mégis utáltam emiatt menni rajta. A wot-ban a végére már csak azokat a pályákat szerettem ahol max. 2 irányba lehet menni, mert talán azt a két utat megtalálják.
  • Dewri
    Ma az első köröm azon a pályán volt, én Fuso, szakasztárs Pensacola, velünk egy Yamato, szemben egy Gearing, egy Baltimore, meg még egyéb nyolcas dögök is. 3 kill, 98888 sebzéssel zártam (új rekord), nyertünk, 228ezer kredit, 3400 xp (szorzós volt). Szóval tetszik...:) Mondjuk mi értelmesen haladtunk, a Yamato mellett osontunk jobb oldalon, a Pensacola a csatahajók mögül osztotta a lövéseket, az össztüzet pedig a csatahajók kapták, mert ha ők elesnek, a többi már nem tétel... A Yamato egyébként elég óvatos volt, konkrétan a Fuso-m mögül lődözött, de ő lett a második a csapatban a végén, szintén 3 killel.

Ilyen pálya is kell a játékba szerintem, mert a sok kis szigetes pálya csak szenvedés pl a csatahajóval, annyi hely sincs helyenként, hogy elférjek keresztbe. Itt legalább az kell, amit tud egy csatahajó: nagy hatótáv és erő. Esetleg 1-2 szigetet be lehetne rakni, de tényleg csak 1-2 darabot, nem többet! És annyira nem könnyű ez a pálya, mert messziről elég komoly pára van rajta, nem tiszta a horizontig azért. Csak kár, hogy ennyire kicsi a játéktér, ez ezen a nyílt pályán nagyon kijön, még jobban mint a többin. Ekkora hajókkal, pláne ha bejön mindkét oldalon 3-4 csatahajó, jóval nagyobb térkép is elkelne. Van olyan pálya, nem tudom most a nevét hirtelen, ahol ahogy betölt, már mutatja a szemben levőket, tehát 20 km az ellenséges kezdőpont! Sovány egy kicsit...

A pályákat a csapatmunka tudná ellensúlyozni, ha rendesen együtt dolgozna a CSAPAT és nem mindenki azt csinálna amit akar, akkor sokkal hatékonyabban lehetne dolgozni, akár a nyílt mapon is. Védeni a csatahajót, távol tartani tőle a rombolót, a cirkálót, a repülőket, amíg újratölt, ennyi a győzelem titka. De ha egyedül hagyják a 30 sec töltéssel és nulla fordulékonysággal, akkor annyi. Persze az eddigi online játékokból kiindulva itt is maximum a szakasz jelenthet majd esélyt a győzelemre, mert az nem "csapat", amiket az MM összerak...
  • DantesHUN
    Elmondtam, miért nem. Ilyenekkel meg hagyjál ,hogy előre mennek a rombolók, füstfüggöny, majd utánnuk a cirkálók, és a csatahajók a pálya szélén. Ilyen nincs. Soha. Random emberek vannak, nincs taktika. Tízen, tíz felé mennek.

Egy sziget, igenis életet menthet. Újra leírom: ha egy sziget mellet mész el, akkor arról az oldalról se repülőgépek, se rombolók nem tudnak torpedóval támadni. Mivel ott egy sziget.

Ha csatahajóval a nyílt vizen vagy, és egyedül, két irányból két osztag támadó repülő elől nem lehet kitérni. És hagyjuk ,hogy de csapatban kell menni, meg majd a cirkálók légvédelme leszedi...-nincs ilyen. Nincs csapatmunka. Úgyse lesz. Nem lehet egy csapattársra se számítani.

Egy másik eset, cirkálóval egyedül szembe találkozol két-három másik cirkálóval. Nyílt vizen mit csinálsz? Esélytelen helyzet. Ellenben ha van a közelben valami sziget, jéghegy akármi le lehet őket rázni. Megkerülöd, és nem tudnak lőni. Sokszor menekültem így meg.

Meg nem mondom fejből mi a pálya neve, ott szoktam mindig azt csinálni, hogy előre megyek cirkálóval valamelyik pontot foglalni, de ha túl erő van, vagy csatahajók jönnek, vagy már lekéstem a foglalást, nagyon szépen be lehet fordulni két sziget között, igaz a szűk a hely, de a forduló után nem tudnak lőni.

És nem arról van szó, hogy a nyílt térképen a csatahajók kilőnek. Mondjuk két Cleavland úgy szed szét egy másik cirkálót, hogy az semmit se tud tenni. Nincs manőverezés, mert a Cleavland is gyors, jól manőverezhető, és nagyon nagy a tűzgyorsasága.

Vagy épp japán cirkálókkal szintén nagyon jó taktika, ha túl erő jön szembe, befordulni egy sziget mögé, de előtte torpedók ki. A sziget miatt ők nem tudnak lőni, viszont kis szerencsével a torpedókba belefutnak.

Ez mind nap mint nap látható, valós példa.

Mellesleg, azt is mondtam, hogy az se jó, ami most van, a túl zsufolt térképek. Egyrészt nagyobbnak kellene lenni, másrészt ne legyen túlzsúfolt, kell rá pár sziget, de nem sok. Például a jeges pálya, baromira túl zsufolt, ha a felét kivennék a sok jéghegynek sokkal jobb lenne.

Arról nem is szólva, hogy nyílt térképen milyen taktika szerint mész? Azt hagyjuk amit elmondtál. Ilyen nincs, úgyse lesz egy random csatában. Ha lenne klán mód, vagy valami, ott oké. Ott lenne helye. De ott ahol mindenki össze-vissza megy, semmi értelme. Ellenben a többi térképen lehet valamilyen taktika szerint menni, ahogy írtam is rá példákat. Több térképen is meg van, mondjuk hol és merre szeretnek felbukkanni a rombolók. Lehet erre számítani.

Vagy, hordozóval. Nagyon nem mindegy melyik térképen vagyok, asszerint szoktam irányt választani, hogy merre menjek vele, nehogy az ellenséges rombolók gyorsan megtaláljanak. Na? Ezt a nyílt térképen hogy? Persze elméletben majd a csapattársak úgy mozognak, meg megvédenek meg felderítenek, ja De gyakorlatban úgyse.

A nyílt térképen a csatahajók sincsenek ám egyáltalán jó helyzetben, egyrészt mivel sehova nem mehetnek a repülők ellen, ahogy ezt már leírtam. A másik, igen, idegesítő és zavaró amikor épp azért nem tudsz egy 18-20 km-re lévő hajóra lőni mert ott egy sziget. De akkor ő se tud rád lőni! És mi van ha mész csatahajóddal, és nyílt víz miatt mindenki tud lőni mindenkire, és egy perc alatt vagy öt hajótól kapsz sortüzet? Robbansz, süllyedsz.

Vagy egy másik példa. Jött egy Yamato, én ötös, vagy hatos szintű csatahajóban voltam. Ki manőverezni , azzal a lassú döggel a lövéseit, kicsit nehéz. Vissza lőni nem tudtam, mivel nagyobb a lő távja. Azt próbáltam, elfordulok, és a közeli sziget mögé húzok be. Nem sikerült, szét lőtt, de legalább volt esélyem, ha a szigetet elérem. Nyilt vizen, ilyen esetben esély sincs.

Persze egynek elfér ez a térkép is, tőlem maradhat, de az igazán az lenne a jó, ha a mostaniakat dolgoznák hogy nagyobbak és kevésbé zsúfoltak legyenek. Akkor minden hajóosztály megtalálhatja a számítását, és lehet különböző taktikát használni.
  • horika
    Mellesleg egyáltalán nem biztos, hogy később is bent marad, sőt valószínű, hogy ez csak egy teszt map. Dehát ez a lényege a CBT-nek ugye.
  • davidbog
    Neked ez se jó? Akkor mégis mi kéne?

Pedig jobb mint a New Dawn vagy az a sarkkörös a sok apró szigettel/jégheggyel. Ez eleve ködös, kisebb a látótávolság, a rombolók tudnak menni előre, ráadásul ők tudják nyomatni a füstfüggönyt. Cirkálokkal ilyenkor lehet menni utánuk. Csatahajóval meg a pálya szélein kell előre menni amíg lehet majd tartani a távolságot.
    De szigetnél mit akarsz manőverezni a torpedók elől? Épphogy a szigetek miatt nem lehet rendesen kikerülni őket, mert akkor meg zátonyra futsz. Arról nem is beszélve, hogy a szigetek miatt sok hangya eszű beáll a sziget végébe, hogy onnan torpedózzon az épp arra járóra. Aztán képes perceket nézegetni úgy hogy nem mozdul meg.

Az meg hogy könnyebben outrangelnek a BB-k, hát még szép. Jelenleg csak ez az előnyük, meg a sok HP. Mellesleg manőverezéssel egész jól ki lehet kerülni amíg lőtávolba nem érsz. Márpedig cirkálóval odafogsz mert mert a Myogi és a Kongo kivételével mindegyik BB 6-7 csomóval lassabb mint egy átlag CL/CA.

Én eddig akár hányszor voltam rajta mindig akkora káosz volt, hogy 10 km-en belülről lőttük egymást. Egyedül a csatahajók lövöldöztek 10 km-nél nagyobb távolságból egy ideig. Ez megint az ostobák miatt játszhatatlan ha épp az.
    Utoljára szerkesztette: davidbog, 2015.04.08. 19:18:59
  • DantesHUN
    Akkor legyenek a pályán csak rombolók...megint azt játssza el a WG mint a Wot-nál, hogy megcsinál egy pályát, ami legfeljebb csak egy fajta egységnek kedvez, az összes több szív rajta, és még majd büszkék is rá, ez milyen jó ötlet volt
  • DantesHUN
    A valóságban egész más a lőtáv, más as látótáv, és és nem 15 random ember vezette hajó harcolt egymással.
  • Trucker39
    Kb. annyira mint WoT-ban, Steppes map-n. Szét szalad a csapat(?), mint egy fészekalja csirke. Már most tele van a játék lemmingekkel és aimbot userekkel. Kitérni? Ugyan. Folyamatos manőverezés mellett kiszednek két sorozattal csatahajóból 20 km-ről. Persze én nem tudom megcsinálni ezt a trükköt. Manuálisan ő sem tudná megcsinálni, csak leszedte az aimbot-t és most már azt gondolja, hogy milyen jól tud célozni. pedig nem.
  • horika
    Pedig destroyerrel igenis lehet játszani rajta, pl az előbb én is ott voltam (Minekaze-val) bementem középre, 7km-re a nagy hajóktól, ott még pont nem vesznek észre, és mehetnek a torpedók és csak tartani kell a távolságot. A vége 2 kill (Kongo és Omaha) + még 1-2 sebzés ide-oda. Cirkálóval nyilván nehezebb a dolog, mert észrevesznek könnyen és még lőni se nagyon tudsz olyan messziről, de rombolókkal, főleg japánokkal akiknek nem 4-5-6km a torpedó hatótávjuk simán lehet játszani rajta.
  • _dRaxx_
    Még nem játszottam a játékkal mivel nem kerültem még be. DE ! Ez nem a valóság tudom de mikor egymással harcoltak a nyílt vízen ott sem voltak nagyon szigetek ahova bujkálni lehetett. Plusz lehet skillesedni az üres pályán. Kikerülni a lövéseket vagy akár csapatban mozogni és jobban rá érezni a teamworkre. :)
  • DantesHUN
    Akármit állítanak a láthatóságon akkor se jó. Ha egyedül maradsz nyílt vizen túlerővel szemben esélyed nincs. Ha van némi sziget, legalább le lehet őket rázni.
  • Trucker39
    Gondolom, a láthatósággal akartak valamit kezdeni, de így biztosan nem lesz jó az üres tenger. Vagy kicsit lejjebb venni a láthatóság határát, vagy jóval nagyobb térképek kellenek.
  • DantesHUN
    Nos: voltam az új pályán. Nem tudom ki látta már, és kinek mi a véleménye. Szerintem: hülyeség.
    Nyitott pálya? Semmi sziget? Elvileg jól hangzik. De aztán, nagyon nem jól.

Ugyanis a kisebb hajók, kisebb lőtávval, itt kapásból halottak. Elindul a csata, már rájuk látnak, és vége.A többi pályán, hányszor lehet azért megmenekülni, mert sikerül befordulni egy sziget mögé, elkerülve, hogy szét lőjjenek. És nem csak arról van szó hogy egy nagy csatahajó kerget. ha túl erő jön ellened, el lehet menekülni a szigetek takarásába, de itt nincs hova menni.

De gondolhatnánk, a csatahajóknak akkor biztos jó. De nekik se, mert a csatahajóval se árt ha időnként van egy sziget, fedezéknek, arról nem is szólva, hogy ha sziget mellet haladok, akkor egy oldalról biztosan nem tud támadni se repülő, se romboló torpedókkal. A nyílt vizten 4 irányból tudnak szét torpedózni.

Nem ez így nem igazán kóser ötlet. Persze az se jó, ha túl zsúfolt a térkép. Kell valamennyi sziget , de nem sok.
  • Dewri
    Én úgy láttam nem. A Fusomat tolta meg egy Cleveland, de egyikünk se vesztett hp-t.
  • DantesHUN
    Ne már. Hát nem sokszor lehetett olyat látni hogy tol hajót. Ha legalább vontatás lenne. De ilyenkor mind a két hajó hp-t veszít nem?
  • Dewri
    Kipróbáltuk, itt is működik a jól bevált wotos vonatozás, azaz a kis cirkáló meg tudja tolni a nagy csatahajót, ezáltal több mint 1 csomó sebességnövekedés érhető el! :)
  • horika
    Jellemzően akkor ragadnak bent az emberek, mikor (mint én is) későn veszik észre a szigetet, elkezdenek vadul kanyarodni, az orra el is kerüli a szigetet, de még "csúszik" oldalra a hajó valamennyire és az oldalával találja el a szigetet. Legalábbis én csak így ragadtam be eddig.
  • Tono34
    Amióta kikapcsolta a segédet azóta nem ragadtam be.
  • horika
    A múltkor én is ragadtam oda egy sziget oldalához Omahával, szerencsére ott volt haver és jött segíteni Kongoval... Kongo + full gáz úgy kipattintott a sziget mellől, hogy öröm volt nézni.
  • DantesHUN
    Érdekesek különben a szigetek, van amelyik mellet el lehet navigálni, de van amelyik mellet oda ragad a hajó, és se előre, se hátra. Meg lehet azzal magyarázni végülis, hogy mert ott sekélyebb a víz, de inkább csak valami bug lesz az.
  • horika
    Vagy az új fizikát, amivel nem megakadsz a szigetben, hanem felcsúszol rá és ottragadsz örökre
    Utoljára szerkesztette: horika, 2015.04.08. 13:18:56
  • DantesHUN
    Amúgy elég szegényes patch. De állítólag lesz dolgoznak valami nagy bejelentésen. Le merem fogadni a nagy bejelentés, nem ám mondjuk páncélzat lesz. Nem is ám új hajók(mondjuk sok érelme sincs az új hajóknak amíg a páncélzat szar) hanem...fütyülő sirályok, delfinek, vagy más egyéb fontos dolog.
  • Trucker39
    Patch list

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

New ships:Soviet light cruiser Murmansk (USS Milwaukee) used by Soviets from 1944 till 1949 and then returned to USA.
    Ship changes:
    Some Japanese destroyers get faster turning turrets and shorter reload times
    Fixed a bug that caused 1hko of destroyers most if the time if AP shell hit below the waterline
    Fixed glitches in the scope mode
    New maps:
    Return of "New Dawn" map
    An experimental "Ocean" map without any obstacles
    Map fixes:
    Superiority mode now adds 3 points per second instead of 4
    Speed of capture depends on 2 ships only. Though capture points are distributed to all ships in area
    Interface:
    Credits after the battle are now shown without taking repairs and ammo in consideration
    Post-battle screen now correctly handles torpedo damage
    Post-battle screen now has a game logo
    Added limit to how many 'special' symbols you can enter when creating a chat channel
    Removed block of crew retraining for piasters button in case if player doesn't have enough credits
    Removed block of buy button when buying Soviet ships using piasters
    Now you can buy a ship without the crew
    Link "report a bug" now leads to player support center
    Now you can see the cost of removing your mods from the ship you're planning to sell
    Fixed incorrect displaying of prices when changing modifications
    Now you can see how many days of premium are left
    Added a link for premium shop
    Changed rates for map distribution
    Bug fixes:
    Fixed a bug that prevented client from saving its state after closing
    Decreased crash occurrences
    Fixed crash possibility when exp transferring
    Fixed crash possibility when clicking 'combat efficiency' (sorry if I'm wrong here, don't have English client)
    Fixed crash possibility when researching of ships takes long time (?)
    Fixed incorrect display of gun fire effects at maps "Big Race" and "North"
    Somewhat improved bot navigation
    Fixed incorrect behaviour of torpedo tubes when switching fire modes (out of range fix)
    Fixed flying camera at the end of battle
    Fixed bug when torpedo assist was still visible after ship destruction
    Fixed incorrect display of slots after getting a premium ship
    Fixed button of the previous ship in the Hatsuharu research tree
    Fixed daily duty button
  • Dewri
    Hát ja. Most mentem egy best of St. Louis kört: szétcsaptam egy Omahát, majd egy sorozattal egy Phoenixet (7700 hp-ról), aztán a rend kedvéért közelharcban rommá lőttem egy Kongo-t (lényegében folyamatosan tűz alatt volt, a találatjelző egybeszámolta a lövéseket, 80 lövésnél szakadt meg a sorozat, aztán még 9 lövés volt, hogy elsüllyedjen) majd még megaprítottam egy St. Louist, hajszálon múlt a negyedik kill. Mindezt TIER 3 cirkálóval! Ez a hajó olyan, mint a KV1 volt a wotban, amikor még nem volt így elbarmolva, mint manapság: örök hely a kikötőben, abszolút OP! :)

És ilyet nem tud efölött semmi, az Omaha-Phoenix nulla, a Cleveland nem rossz, bár egyetlen Fuso sorozat full hp-ról leszedett ma (mondjuk én nem emlékszem, hogy 20ezernél többet sebeztem volna egyszerre csatahajóval, azt is Kongoval, 35ezer egy sorozattal sose volt, ellenben 1000 alattiak simán...), állítólag a Pensacola ismét rossz... Pont ezért volt csalódás a cirkáló vonal, hiszen az első 3 hajó egy állat, azok után a következő pár hajó meg rossz vicc.

• DantesHUN
    Érdekes azért, hogy miért van a nagyobb szintű cirkálónak kevesebb hp-ja. Az mondjuk lehetne magyarázat, hogy mert páncélozottabb. De hát mivel jelenleg ilyesmi nincs benne, és amíg meg nem csinálják, hát ez így nem túl jó. A New Orleans kaphatna például + pár ezer hp-t, és ha egyszer rendes páncélzat lesz, vissza vehetnék.
  • Dewri
    Hát igen, mert sok értelme van berakni prémium hajót, ha senki, vagy csak kevesen tudnak venni...
  • DantesHUN
    Hát ez az. A wipe után adtak valamennyi gold-ot, de az nem volt elég. A WoT-ban annak idején naponta adtak valamennyit, a CBT alatt. Legalább patch-enként ,lejátszott csaták alapján lehetne hogy mekkora összeget adjanak, hogy ki lehessen a prém. hajókat is próbálni.
  • Dagohun74
    Open bétánál tuti lesz nullázás.