A Wargaming új MMO játéka
-
DantesHUN #2208 Elmondtam, miért nem. Ilyenekkel meg hagyjál ,hogy előre mennek a rombolók, füstfüggöny, majd utánnuk a cirkálók, és a csatahajók a pálya szélén. Ilyen nincs. Soha. Random emberek vannak, nincs taktika. Tízen, tíz felé mennek.
Egy sziget, igenis életet menthet. Újra leírom: ha egy sziget mellet mész el, akkor arról az oldalról se repülőgépek, se rombolók nem tudnak torpedóval támadni. Mivel ott egy sziget.
Ha csatahajóval a nyílt vizen vagy, és egyedül, két irányból két osztag támadó repülő elől nem lehet kitérni. És hagyjuk ,hogy de csapatban kell menni, meg majd a cirkálók légvédelme leszedi...-nincs ilyen. Nincs csapatmunka. Úgyse lesz. Nem lehet egy csapattársra se számítani.
Egy másik eset, cirkálóval egyedül szembe találkozol két-három másik cirkálóval. Nyílt vizen mit csinálsz? Esélytelen helyzet. Ellenben ha van a közelben valami sziget, jéghegy akármi le lehet őket rázni. Megkerülöd, és nem tudnak lőni. Sokszor menekültem így meg.
Meg nem mondom fejből mi a pálya neve, ott szoktam mindig azt csinálni, hogy előre megyek cirkálóval valamelyik pontot foglalni, de ha túl erő van, vagy csatahajók jönnek, vagy már lekéstem a foglalást, nagyon szépen be lehet fordulni két sziget között, igaz a szűk a hely, de a forduló után nem tudnak lőni.
És nem arról van szó, hogy a nyílt térképen a csatahajók kilőnek. Mondjuk két Cleavland úgy szed szét egy másik cirkálót, hogy az semmit se tud tenni. Nincs manőverezés, mert a Cleavland is gyors, jól manőverezhető, és nagyon nagy a tűzgyorsasága.
Vagy épp japán cirkálókkal szintén nagyon jó taktika, ha túl erő jön szembe, befordulni egy sziget mögé, de előtte torpedók ki. A sziget miatt ők nem tudnak lőni, viszont kis szerencsével a torpedókba belefutnak.
Ez mind nap mint nap látható, valós példa.
Mellesleg, azt is mondtam, hogy az se jó, ami most van, a túl zsufolt térképek. Egyrészt nagyobbnak kellene lenni, másrészt ne legyen túlzsúfolt, kell rá pár sziget, de nem sok. Például a jeges pálya, baromira túl zsufolt, ha a felét kivennék a sok jéghegynek sokkal jobb lenne.
Arról nem is szólva, hogy nyílt térképen milyen taktika szerint mész? Azt hagyjuk amit elmondtál. Ilyen nincs, úgyse lesz egy random csatában. Ha lenne klán mód, vagy valami, ott oké. Ott lenne helye. De ott ahol mindenki össze-vissza megy, semmi értelme. Ellenben a többi térképen lehet valamilyen taktika szerint menni, ahogy írtam is rá példákat. Több térképen is meg van, mondjuk hol és merre szeretnek felbukkanni a rombolók. Lehet erre számítani.
Vagy, hordozóval. Nagyon nem mindegy melyik térképen vagyok, asszerint szoktam irányt választani, hogy merre menjek vele, nehogy az ellenséges rombolók gyorsan megtaláljanak. Na? Ezt a nyílt térképen hogy? Persze elméletben majd a csapattársak úgy mozognak, meg megvédenek meg felderítenek, ja De gyakorlatban úgyse.
A nyílt térképen a csatahajók sincsenek ám egyáltalán jó helyzetben, egyrészt mivel sehova nem mehetnek a repülők ellen, ahogy ezt már leírtam. A másik, igen, idegesítő és zavaró amikor épp azért nem tudsz egy 18-20 km-re lévő hajóra lőni mert ott egy sziget. De akkor ő se tud rád lőni! És mi van ha mész csatahajóddal, és nyílt víz miatt mindenki tud lőni mindenkire, és egy perc alatt vagy öt hajótól kapsz sortüzet? Robbansz, süllyedsz.
Vagy egy másik példa. Jött egy Yamato, én ötös, vagy hatos szintű csatahajóban voltam. Ki manőverezni , azzal a lassú döggel a lövéseit, kicsit nehéz. Vissza lőni nem tudtam, mivel nagyobb a lő távja. Azt próbáltam, elfordulok, és a közeli sziget mögé húzok be. Nem sikerült, szét lőtt, de legalább volt esélyem, ha a szigetet elérem. Nyilt vizen, ilyen esetben esély sincs.
Persze egynek elfér ez a térkép is, tőlem maradhat, de az igazán az lenne a jó, ha a mostaniakat dolgoznák hogy nagyobbak és kevésbé zsúfoltak legyenek. Akkor minden hajóosztály megtalálhatja a számítását, és lehet különböző taktikát használni.