22410
A Wargaming új MMO játéka
-
DantesHUN #2061 Szerintem a repülők azért látszanak, mert repülőnek, tehát mozgó tárgynak, számítja program mint a hajókat, hanem mint a lövedékeket. A látótávolságon túli hajó lövedékeit látni , ha a hajót nem , akkor is. A repülő a hordozó ,,lövedéke"bármilyen hülyeség is ez. -
#2060 Ezeken a dolgokon kár (még) aggódni. Vagy jobb lesz, vagy ... olyan lesz, mint a WoT-ban. -
DantesHUN #2059 Ebben tudod mi a vicc? Hogy a repülőgépek meg nagyon messziről is látszanak? Azokra valahogy más érték hat, mint a hajókra. Tehát 6,5 km-ről nem látok egy rombolót, ami azért akármilyen romboló is, azért sokkal nagyobb mint egy repülőgép. De az előbbit nem látni, az utóbbit igen.Miabánatosfranc? -
Dagohun74 #2058 Ez mind szép és jó. Az odáig oké hogy csak 7 km-ről láttok meg egy rombolót de 6.5 km-nél miért tűnik el? Szóval ugyan olyan rossz a spot rendszer mint a WoT-ba. -
#2057 Tessen csak megnézni a következő példán, miért is nem lag-ról van szó.
Minden képen a hajók paraméterei közül a két ...detectability range rész kell figyelni.
Első példa egy romboló (mert ugye ez hajlamos eltűnni a semmiben)
A két érték: 6.7 km és 3.1 km ebben az esetben.
Ha jól értelmezem a dolgot, akkor legfeljebb ilyen távolságból észlelhető bizonyossággal, feltéve ha "csendben marad" magyarán nem pufogtat. Ide nem tartozik bele a torpedó vetés, mert az csendben csinálja.
Második legyen egy cirkáló.
A két érték: 13,3 és 8,1 km.
Máris látszik, hogy jelentősen nagyobb távolságból észlelhető ez a hajó típus. Ezt tovább rontja természetesen (álca értéket) Ha elsüti az ágyúit. Nagyon fontos megemlíteni, hogy ebbe a kategóriába tartozik a légvédelmi ágyú is. Nem véletlenül lehet manuálisan kikapcsolni a légvédelmi fegyvereket. A cél az vele adott esetben, hogy tovább maradjon a hajónk álcázva.
Harmadik példa legyen a repülőgép hordozó.
Az értékek pedig: 12,2 és 12,7 km.
Gyakorlatilag ebben az esetben már alig-alig beszélhetünk álcázásról. Mégiscsak számít valamennyit, hiszen a nagyobb hajók 21 km-ről lődöznek. Nem mindegy, hogy már ilyen távolságról kiszúrják-e a hordozót, mert gyorsan szétlövik.
Itt jegyzem meg, hogy ha meglátunk bármilyen hajót vezetve egy hordozót, azonnal váltsunk át HE lőszerre (igen, még csata hajó esetében is) és igyekezzünk a hordozót felgyújtani, legalább egymás után kétszer. A magyarázat egyszerű. Repülőgép hordozó fedélzetén nincs sem gép indítás, sem gép fogadás addig, míg tűz van a fedélzeten. Az elsőt egyből eloltja általában a kapitány, de a második oltáshoz sok időt kell ám várni. Ezen idő alatt meg a hordozó használhatatlan célpont, mert nem tud gyorsan gépet indítani és a leszállni készülő gépeket sem tudja fogadni.
Az utolsó példa pedig egy csatahajó.
A paraméterei: 18,9 és 12,2 km (felszíni, repülőgépről)
Ez az a hajó típus, amire gyakorlatilag azt lehet mondani, hogy a térkép másik oldaláról is egyből látszik. Ettől függetlenül nem olyan könnyű kilőni egy értelmesebb kapitányt, mert lőtávolságban folyamatosan változtatja mind az irányát és bizony a sebességét is. ha megfigyelitek, a maximális sebességről szépen lassul, ha nem is nagyon, de egy 18 sec-s lövési időbe pont annyira bele lassul, hogy előtte csapódnak be a gránátok.
Végül meg kell említeni még egy kapitány skill-t
Concealment Expertise
ha megnézitek, jelentősen csökkenti az adott hajótípus észlelhetőségi távolságát (10,12 és 15%-al) ami jelentős. Szerencsés esetben csatát is lehet ezzel eldönteni.
-
Dagohun74 #2056 Miért a WoT-ban is eltűnik a 40 tonnás tank a nyílt mezőről itt mért ne? -
#2055 Ez most tényleg így van?
Szerintem inkább csak a lag miatt.
Meg az hülyeség, hogy 2-3km-re lécő romboló csak úgy pikk-pakk eltűnik, szabad szemmel is látható lenne...
Mert hogy 10x km-ről nem látszik meg a radar sem mutatja, de hogy itt van egy köpésre és nem látható, szerintem ez inkább csak valami bug, vagy lag. -
Dagohun74 #2054 Az arányokkal szerintem is baj van. ÉS nincs horizont nem lehet eltűnni, 20 km lévő hajókra ránézek mintha a szomszédba lenne. -
kissssss #2053 én egy szóval se írtam hogy ez a BB-k hibája lenne, ez sokkal inkább a pályatervezőké látszik hogy rosszul mérték fel az arányokat. -
#2052 Nekik szabad füst nélkül is. Van egy fajta spot és álca rendszerük. ha csendben vannak, messziről füst nélkül sem lehet észre venni őket -
#2051 nem tűnt fel nektek magasabb tierben a 6-7 km en nyilt vizen füst nélkül eltünedező rombolók? -
Dewri #2050 Nem is mentem be, a legszélén haladtam. De ilyen pályákon nehéz megoldani, hogy nem megyünk be, mivel a kisebb hajók mind bent vannak, így ha lőni akarok valamit, akkor be kell menni előbb-utóbb. Túl sok a sziget és kicsik a pályák, ez nem a csatahajók hibája...
A repülőkre majd igyekszem figyelni, eddig nem nagyon volt gondom velük, a rombolókkal több a probléma, mert a füst miatt nem lehet rájuk lőni, viszont ontják a torpedókat... -
kissssss #2049 nekem soha nem volt problémám a cbt serverel ha pedig kongoval mész figyeljed az eget is, ha látod hogy a torpedóvető gépek már 5km belül vannak(a gép jelzi a távolságot) akkor kezdhetsz kanyarodni éles ívben lehetőleg a gépekkel szembe fordulj/haladj így kisebb eséllyel találnak el vagy később dobják le a torpedókat, de legalábbis addig dolgozni fog a légvédelmed.
meg nemártana betartani néhány alapszabályt, BB-vel nem megyünk be a szigetek közé, nagy hajóról van szó lassabban fordul a rombolónál és a cirkálónál tehát több hej kell a manőverezéshez mert máskülönben szoros kapcsolatba kerültök egy szigettel és mire levergődtök az egyik szikláról már rég kitömtek titeket egy tucat torpedóval. -
DantesHUN #2048 Nálam ma a szerverrel nem volt gond. Lehet ők a hibásak, de a WoT-ps problémákból kiindulva nem mindig a WG sara -
Dewri #2047 Ma nagyon szar a szerver. Már vagy negyedszer dob ki, pedig az elmúlt egy hétben sosem csinálta. Ráadásul 2x csata közben voltam, szerencsére vissza tudtam menni. A betöltések is nagyon lassúak, mire csata után visszalép a kikötőbe, illetve ilyen kidobás után mire visszatölti a csatát, az egy nap. Ez csak nálam ilyen lassú, vagy másnál is? -
DantesHUN #2046 Ha időben észre veszed kilehet kerülni a repülőgépeket. Gyakorolni kell, nem egyszerű, de egy idő után rá lehet érezni -
Dewri #2045 Ez a Kongo nevetséges. Több az ágyúja, több a hp-ja és mégis 3ból 3x úgy haltam meg, hogy egy lövést nem tudtam leadni és már halott voltam. Ebből 2x torpedók által. Ez egy vicc. A Myogit is kilövik, de az addig szépen oszt mindenkit, ez meg nem képes leadni egyetlen sorozatot se??? Zsinórban 3x????? Most vagy beszart a játék és ma már nem fogok nyerni, vagy tényleg ennyire trágya a Kongo, bár ellenfélnek természetesen egy gyilkológép... -
Dewri #2044 Az a szép a három pontosban, hogy engem állandóan berak középre csatahajóval. Megvan a Kongo. Középről kezdtem. Bármelyik szélső pontra megyek, ezzel a döggel egy év mire odaérek. Középre nem akarok menni, mert 2 oldalról lőnének. Elindultam balra, A-pont. Megyek békésen, erre torpedóbombázók mellémvágnak pár torpedót, nagy része be is megy. Javítás, megyek tovább, még mindig a horizonton az A-pont. Torpedóbombázók újabb kör, legalább 6 torpedót bekaptam. Hp 49ezerről közel nullára, ilyen állapotban végre odaértem az A-pont közelébe ahol természetesen pár lövéssel kiszedtek. És semmit nem csináltam, csak mentem!!!! Egy ekkora csatahajó nem kanyarodik, nem áll meg, semmi esélyem a mellémdobált torpedók ellen!!!
Úgy látom magasabb szinteken ez is erősen élvezhetetlenné válik, illetve szakasz nélkül totál esélytelenné. Ez a baj a legtöbb online cuccal. A tankosok is hetestől esélytelenek egyedül, úgy látszik itt a Myogi lesz a csúcsmodell, meg a St. Louis, ezekkel még vannak jó körök.... -
PzPuma #2043 Így van, ott vannak a fájlok (Bismarck és a Warspite ) valamint még az orosz : Murmansk 1944 cirkáló, Gremyashchy 1942 romboló -
Pule2 #2042 Esetleg elérést a regisztrációhoz, letöltéshez tudnátok adni? kerestem de nem találtam!. köszi előre is! -
DantesHUN #2041 És az milyen bosszantó, hogy a hetes cirkálót egy nyolcas három lövéssel full HP-ról kilövi? A Myogi-t nem lövik ki még a hetes csatahajók se három lövéssel. De persze elhiszem hogy frusztráló sokkal nagyobb hajók ellen menni. -
DantesHUN #2040 Komolyan, amikor három bázisos csata van, foglaljatok. Vagy legalább akadályozzátok meg ,hogy a másik csapat foglaljon. A foglalás 4 másodpercenként 4 pont. Ha a másik csapaté A és B pont, percenként 120 pontot kapnak!
A kilőtt hajókra ügye a mi csapatunk pluszt, az övéké mínuszt kap. Ez így néz ki:
csatahajó 60/-90
Hordozó60/-90
Cirkáló 25/-40
romboló25/-40
300-ról indulunk. Ha tehát, tegyük fel, az övéké A és B pont, és eltelik két perc. Két perc alatt kapnak 240 pontot. Mi 120-at, mivel miénk csak a C. 120 különbség , ahhoz hogy nyerjünk 120 pontnál többet kell szerezünk, tehát a sok harci kakasnak: ha te ebben a helyzetben ki lősz egy rombolót, akkor az állás
300+240-40=500 nekik
és 445 nekünk. Na ez így nem jó.
Akkor vegyük azt kilövünk egy cirkálót is, meg egy rombolót is.
300+240-80=460 Nekik
470 nekünk! Hohó! Akkor hát mégis megéri harcolni, és nem kell foglalni, elvégre csak két kisebb hajót kell kilőnünk is vezetünk.
De nem. Mert ha a következő percben az állás nem változik: 580-530 -ra vezetnek.
Ha pedig még mi is veszítünk hajót, a hátrányunk tovább nő.
De tegyük fel, kilüvönk kapásból egy csatahajót:
300+240-90=450 pont nekik
Nekünk=480. Ismét teljen el egy perc és: 570-540. Tehát ennyit kilőni kevés.
Na most tegyük fel azt, hogy két pont az övé, rögtön az első pár percben kilövünk egy rombolót+cirkálót+csatahajót+hordozót, ám ezután egyik csapat se lő ki senkit, a következő percekben a foglalás miatt, lehetséges hogy ők nyernek mégis. Attól függ, mennyire hamar sikerült a fenti hajókat kilőni.
Ám de, ha mi is veszítünk hajót, ami eléggé életszerű helyzet, tegyük fel csak egy rombolót, tuti a vereség, persze megint az a lényeg hányadik percben veszítjük azt a hajót, és mióta foglal a másik csapat.
A lényeg: hiába harcoltunk mi, és lőttünk ki 4 hajót, és vesztettünk csak 1 rombolót, mégis simán lehet vereség. Tehát, ha ilyen csata van, azt kell mérlegelni, hogy a kilőtt hajóval tudunk-e több pontot elérni, mint amennyit a másik csapat a foglalással!
Az is fontos, ha nm is tudjuk elfoglalni egyik bázist se, ha benne állunk, és az ellenfél csapatáé, akkor se kapnak pontot, tehát elég csak beleállni, és leállítjuk a 4 pont/4 másodperc dolgot. És ha pár perce le tudjuk állítani, addig lehet tudunk annyi előnyt szerezni, hogy mégis nyerünk.
Lehet fölösleges volt mindezt leírni. És minden csata más és más. Az van ,hogy mérlegeljünk már, hogy melyiket éri meg jobban. Jó pár olyan csatát láttam már, ahol hiába lőtt ki az egyik csapat jelentősen több hajót, mégis vesztettek. Számoljunk és mérlegeljünk. -
Dewri #2039 Lehet persze, szépeket sebzek és 1000 xp fölött jön egy-egy kör, csak bosszantó, hogy a hetesek széttépnek, lényegében esélytelenül halok meg ha szembejön egy, vagy éppen 3db Fuso érkezik, ebből 2 szakaszban...
A Phoenix mekkora fos a St. Louis után! Kevesebb életerő, kevesebb ágyú, rossz MM. Nagyon nagy visszalépésnek érzem a tier3 úszó erődhöz képest!
Ha jól látom elszaporodtak a rombolók, gondolom élvezik a füstöt meg a végtelen torpedózást (amit igazán kivehetnének már a játékból...). Azt persze már nem élvezik, mikor elkapja őket a sortűz...:) -
Pule2 #2038 Sziasztok! érdeklődnék, hogy már lehet e normális szerveren játszani? vagy még teszt szerver megy, vagy esetleg még beta teszt?? ingyenesen, lehet e játszani esetleg? -
#2037 Ebben a játékban még egyszer sem néztem a Tier összeállításokat. Egyszerűen csak csónakázom és játszom. Néha az feltűnik, mikor a mi oldalunkon 2-3 hajóval kevesebben vagyunk, de volt már olyan is, hogy ilyen esetben is sikerült nyerni. -
DantesHUN #2036 A szerveren kevesen vannak. Mellesleg tier-4-es Myogi-val el lehet boldogulni. Az a hátrány, a nagyobb lő távú csatahajók messzebbről tudnak lőni , de kisebb távolságon ez nem számít már, egy jó sortűzzel a Myogi alaposan lepusztít akár egy hatos csatahajót is. -
Dewri #2035 Hát ha nem tudnám, hogy ezt a játékot a wargaming csinálja, de játszottam már pár ezer csatát a wottal, akkor azonnal rájönnék, mert ilyen trágya gané MM-et kizárólag a wargaming tud összerakni.... Tier4 Myogi full tier5-6-7 (3 db!!!!!!!!!!) ellenfelek ellen!!!!!!!! Én voltam az egyetlen tier4 a 2 csapatban... Ne meséljük, hogy nincs több tier4 a szerveren, mert van... -
DantesHUN #2034 Olvastam az egyik magyar fórumon,hogy valaki állítólag megtalálta a Bismarck és a Warspite nevét/modelljét a játék fájlai között. Azt mondjuk már mondták hogy Warspite prémium lesz. Nem rossz gondolat a prém. Bismarck is, minden Pistike megvenné. (hát még lehet én is) De mindezzel együtt, inkább azok a hajók érdekelnének, amelyekről lentebb volt szó. -
DantesHUN #2033 Tier 10-ig? De azok gondolom már csak tervrajzon létező csatacirkálók lennének. Változatosság lenne a csatahajókkal szemben, mondjuk engem főleg a kisebb, korai hajók érdekelnek. De ha össze tudnak szedni elég típust, az jó. -
davidbog #2032 Az angoloknál és a németeknél a BC-ek el tudnak menni tier 10-ig is, ott lehetne belőlük különálló ág is. Valószínűleg az amerikai, japán és orosz nemzeteknél is össze lehetne hozni tier 10-ig. -
Dagohun74 #2031 Főleg akkor lesz érdekes ha működni fog a páncél is, német szarrá voltak páncélozva. Az angolokkal és az amcsikkal ellentétben. -
DantesHUN #2030 Már többször szóba került, és hát önálló ágként kizárt, de prémium hajóként bekerülhetne. Tier-tier 4-es szinte a Szent István, bár lehet a páncélzata valamivel gyengébb, és nincs légvédelme, de a tűzereje elég lenne a játékban. Elvégre 12 darab 305-ös ágyú, három ágyús tornyokban, jókorákat lehetne vele lőni.
Engem inkább az érdekelne, hogy vajon ha az angol ág bekerül, mi lesz a csatacirkálókkal? Az oké ,hogy milyenek voltak a valóságban. Dea játékban? Gyorsabbak, de gyengébben páncélozottak, a tűzerejük viszont elegendő. Szerintem jó hajók lennének.
Invincible mondjuk tier 3?
És mehetne mondju tier 8-ig, a Hood-ig, és utána az ág belecsatlakozna a csatahajókba. Mondjuk a kései csatacirkálók nekem nem tetszenek, (amikor már ,,meghíztak") de a kisebb szintűek szerintem nagyon érdekesek lehetnének.
Mondjuk a német ág előbb jön és ott is lesznek érdekes csatacirkálók.
Utoljára szerkesztette: DantesHUN, 2015.03.31. 11:04:22 -
kissssss #2029 maximum úgy hogyha hozzácsapják a német ághoz kiegészítés képen az osztrák magyar hajókat, de nem hiszem hogy valaha is bele fognak tenni egy monarchia által gyártott hajót. -
#2028 Időt azt nem tudok mondani, mert nem mértem. Nekem volt pár óra a két nyílt hétvégén. Meg amióta kaptam a hozzáférést, azóta, meg ennyi csatám volt.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Szerintem előbb-utóbb ráérez mindenki, hogy melyik hajó osztály az, ami neki való, megtanulgatja a taktikák alapjait és máris élvezhető csatákat lehet menni. -
#2027 Megkérdezhetem kinek hány óra van a játékban, hogy ilyen meccseket játszotok?
Nekem már az is haladás, ha nem én halok elsőnek... -
#2026 Remélem. Szép hajó volt a maga módján.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Egy kis esti olvasni való -
Dewri #2025 Vajon van esély, hogy bekerüljön majd egyszer valaha a magyar csatahajó, a Szent István? Mondjuk prémiumnak elférne, mint az Aurora. Igaz nem volt egy nagy durranás a valóságban, mert rögtön kilőtték, ahogy elindult (egy kis 2 torpedós "motorcsónak", micsoda szégyen...), de attól még létező csatahajó volt. Kíváncsi lettem volna mit bír. A Bismarck legalább harcolt és csatában süllyedt el... -
#2024 Én is az AP lőszert ajánlom. Még T6 cirkálóval is gyakran használom. Csatahajókkal meg alaplőszer. Meg kell kicsit szokni, hol is kell eltalálni az ellent vele és akkor máris ferde szemmel néz rád (és nem azért mert japán). 16-18K-s sebzésekre általában még az ugató csatorna is megszokott néha nyillani. -
Dewri #2023 Próbáltam az AP-t, írtam korábban, de az nem annyira jön be. HE-vel van, hogy egyszerre lövöm el több modulját és még föl is gyújtom, míg AP-vel kap egy sebzést és annyi. A rommá lőtt/lángoló modulokkal többre megyek, mert gyengül, és a játékost is leköti a javítás meg a pánik, nem lő vissza olyan serényen. AP-nál nincs "pánikfaktor". Engem is állandóan gyújtanak, amíg nincs berakva a rendes páncél a játékba, addig inkább HE-t használok szerintem. De majd csatahajók ellen kipróbálom az AP-t újra.
Utoljára szerkesztette: Dewri, 2015.03.30. 21:00:31 -
DantesHUN #2022 Myogi-al AP-t lőjj, főleg csatahajókra, és akkor nem 25, hanem legalább 30-40 ezer lesz a sebzés.