22410
A Wargaming új MMO játéka
-
Dewri #2021 Nekem ma minden csata győztes volt eddig. Igaz én nem sebzek ennyit, csak 25ezer körül megy egy jó kör, az is mind HE lövedékkel. A Myogit tolom, meglett a 356os ágyú, így azért már csúnyán sebzi a kisebb tiereket. Kár hogy csak 3 ágyútornya van, nem ártana több. Megvan a Commander is, majd húzom a javítást, az a legfontosabb! :)
Megvan a Fuso ellenszere is: Myogival beleromboltam oldalról (ha már japán, legyen kamikaze...), instant halál. Az volt az egyetlen hatos szemben, miután kiiktattam, a mi Fusonkkal már könnyebben győztek a mieink...:) -
DantesHUN #2020 81 ezer sebzés. 3 kill. Vereség
62 ezer sebzés. 3 kill Vereség.
Mind két csata Fuso-val. Na ez a méreg, nem a cián. De legalább a hajó jól teljesített. Csak persze szerencsém nem volt, naná hogy most úgy talált egyetlen torpedó hogy egyből vízbetörés, és naná hogy elhasználtam a javítást.
Utoljára szerkesztette: DantesHUN, 2015.03.30. 18:49:36 -
Plata #2019 Annyit tudtam tenni hogy kb 100 méterre lévő csatahajót megsoroztam torpedóval és meghaltam. -
DantesHUN #2018 Az. De hát ez minden onlline dologban benne van. -
#2017 Vagy mész egy majdnem jó csatát, a két csapat számlálója végig fej-fej mellett halad. Az ellenfél hátrányba kerül néhány hajóval, de többet foglaltak (3 pontos). Már majdnem kilövöm az ellenfél egyik csatahajóját, erre beszalad az ellenfél utolsó rombolója a középső pontba. Össze f****a magát torpedóval, a füsttől meg nem látni semmit. Messziről lőni nem tudom, a cirkálónk mire meg oda ér, vesztettünk. Megnézem az eredményt és ezzel egy időben összeomlik a játék. Még jó hogy nem csata alatt, mert infarktust is kaptam volna.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Plata #2016 De nagyon szar érzés mikor mész egy jó csatát és erre kivág szeró.
De így is lett 1680 xp-m.
Utoljára szerkesztette: Plata, 2015.03.30. 18:06:24 -
DantesHUN #2015 Ilyen még manapság is van WoT-ban, és nem is biztos, hogy a WG hibája, lehet a net szolgáltatónál volt egy pár másodpercre valami gond, levág a szerver. -
Plata #2014 Hát kösz. -
DantesHUN #2013 Legalább addig kibírta míg vissza tudtál lépni. -
Plata #2012 Basszus,ledob játék egy állati jó csata közben és arra jövök vissza hogy a hajóm épp egy ellenséges csatahajó mellett megy el,low hp-val.Még megnézhettem ahogy kilövik. -
DantesHUN #2011 Tessék. Első csata. Mindenki az A pontra ment.
Mire utol értem őket, nagy részüket ki lőtték.
A B éc C pontot az ellenfél foglalta el.
Vesztettünk.
Tehát akkor egyirányba kell menni? Nem kell a többi pontot foglalni? Hát ez valahogy, nem ezt támasztja alá. -
Plata #2010 Tiszta marhák vannak néha komolyan.
öten szinte azonnal meghaltak. -
Dewri #2009 Igen, sajnos ez a baj, hogy elég sokan csak rohannak a körbe... Csak megemlítettem, hogy szép lenne egy olyan világ, ahol a csatahajókat csatázni használnák, nem körben álldogálásra...:)
Most olvastam a fejlesztői terveket, azt írták dolgoznak az amcsi csatahajó/japán hordozó ágon, álcafestéseken (gondolom pénzért...), törekednek az OBT-re mielőbb, meg mindenféle jóságon dolgoznak, és majd ha ez a sok jóság meglesz, akkor térnek rá a pályákra... -
DantesHUN #2008 Jó, de most hogy: megkéred a másik csapatot nem foglaljanak, harcoljanak?
A pályák kicsik, és túl zsúfoltak. -
Plata #2007 Mi a fene van,bementem egy csatára,erre totál MM csőd,nekünk T4-6 hajóink,nekik T5-7. -
Dewri #2006 Nyilván, de ha mindenki nekiállna harcolni egymással a foglalás helyett, akkor itt is az nyerne aki lezúzza a másikat. Foglalás helyett harc...
Csak szerintem kicsik a pályák? Én legalábbis úgy érzem. Én is, meg másnál is láttam, hogy bizony belekanyarodott a pálya széle csíkba a harc hevében... A sok kis sziget szintén zavaró, egy-egy ilyen pálya talán elmenne, de mindegyiknél nagyon gáz, hogy nem elég szenvedni az ellenféllel, a repülőkkel, torpedókkal, de közben még cikázzak csatahajóval a kis szigeteknél is percenként, különben fölakadok... -
DantesHUN #2005 Na most válasszuk külön. Nem mindegy,hogy a hagyományos foglalásról beszélünk, vagy amikor három bázis van. Mert az utóbbiban igenis foglalni kell. Hiába lőssz te ki egy hajót, vagy akár kettőt, vagy hármat, ha A B C bázist is a másik csapat foglalta be, nagy eséllyel nyernek. -
Dewri #2004 Egyébként én sosem voltam a foglalás híve. Nem sok értelme van. Tankkal se volt, itt a hajókkal meg pláne nincs. Menni kell és lezúzni az ellent, vagy csatában halni meg. Egy soktízezer tonnás, teleágyús monstrummal álljak egy körben és foglaljak, míg mások harcolnak a térkép másik felén? Ezért kár bejönni a csatába. Elvégre ha mindenkit lezúzunk, akkor is nyerünk. A foglalásnak talán akkor lenne értelme, ha lenne respawn, mert akkor lehet hogy jobban jár az ember ha befoglal, mint hogy 2x-3x le kell ölni a 10 ellenfelet... -
Dagohun74 #2003 Hát én nekem csak tier 7-es japán cirkálóm van és baromi lassan lő az amcsikkal szemben komolyan esélytelen vagyok. Des moines az igen az mocsok op egyszer találkoztam vele köszi többet nem is akarok. Ezért kezdtem húzni az amcsit jelenleg tier 6-nál járok de sokkal jobb köröket megyek velük. -
DantesHUN #2002 Hát a Cleavland egyértelmű Cseszett OP hajó. Jobb mint a felette a Pensacola , az Aoba, a Mogami. 6 másodperces töltés? Fú, de utálom ha találkozok vele. Egy perc alatt háromszor gyújt fel, és kétszer robbant darabokra AP-val. Olyan mint a Des Moines, csak tier6-ban. Épp ezért én is megtartottam, és ha ilyen marad, élesben sem adnám el a Cleavland-et.
Azonban tier 8 és tier 9-ben szerintem jobbak a japánok. Mozgékonyabbak, van torpedójuk, és nagyobb a tűzerejük. Az amerikai cirkálóknak csak a légvédelmük erősebb. No meg a New York és a Baltimore szinte semmiben nem különbözik egymástól. Egyiknek több a HP-je. Nem is értem, azért valami eltérés lehetne köztük, sebzésben vagy valami. Jó tudom, van némi különbség persze, de ez kevés, nem érezhető hogy a Baltimore egy szinttel nagyobb lenne. A New York tier 8-as, a Baltimore meg tier 8 és feles, és nem 9-es szintű hajó. Ami elég gáz.
Ezeken a szinteken nekem a japán cirkálók jobban tetszenek.
Azonban ott a tier X és a Des Moines. Az meg megint mocsok mód OP hajó. Jobban félek tőle mint egy Yamato-tól, 10-es rombolótól, Essex-től, Senjo-tól. -
Dagohun74 #2001 Hát tier5 és afelett az amcsi cirkálók messze jobbak mint japán társaik. -
SzocsA #2000 és kitől lehet szerezni meghívót? -
DantesHUN #1999 Attól függ melyik japán és melyik amerikai cirkálóra gondolsz. -
Dagohun74 #1998 Az amerikai cirkálók de durván sokkal jobbak a japánoknál. Komolyan semmi értelme a japánt húzni.
A taktika meg minek beírod az elején leroyyy jenkissss oszt hagy szóljon. -
#1997 ha gyors hajóval vagyok (és jelenleg a cleveland az) befoglalom B pontot mert oda alig alig akar menni valaki,aztán meglátom merre induljak segiteni. Általában jó taktika.
Saját és ellen hajók szinte alig mennek b re.
Ha egy romboló még segit is füsttel szinte biztos a foglalás
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2015.03.30. 10:30:09 -
DantesHUN #1996 Csatahajóknál meg az válik be, persze ez is sok mindentől függ, jobb és balra elmenni, lehetőleg mindkét oldalra ugyanannyian, cirkáló kísérettel. Ha pedig lehet, akkor a pálya oldalsó szélén felhajózni és támadni tovább. Sok csatahajó viszont azt csinálja, az alsó sávban csónakázik les-fel. Igaz, van amikor meg épp ezt kell csinálni, helyzettől függ , de látom nem egyszer, mondjuk bal oldalon az ellenfél 5-6 hajója támad, a mi csatahajóink boldogan forognak és les-fel hajókáznak a leghátsó vonalban. Hát ez remek, csak épp semmi hasznuk. De ott a fordítottja, ami ugyan ilyen rossz, amikor pláne kíséret nélkül a csatahajó nyíl egyenesen megy előre, és pár perc múlva szitává lövik. Ügyes. -
DantesHUN #1995 Nem teljesen ugyanarról a helyzetről beszéltek szerintem.
Na most általánosságban. A három bázisos csatához nem árt némi taktikai érzék. Például érdemes-e vissza menni az egyik bázishoz és foglalni, vagy inkább menjek a hordozó után és lőjjem ki? Mind kettőnek lehet értelme, hiszen a bázis elfoglalásával percenként kapunk pontot, a ellenfdél hajójának elsüllyesztésével meg egyszeri nagyobb összeget. Namármost ilyen helyzetben fel kell mérni nekünk épp hány pontunk van, mennyi az ellenfélnek, melyik lehetőséggel segítek többet. Hol és hogyan áll a csapat stb.
Hajót elsüllyeszteni akkor van értelme, ha az elsüllyesztésével több pontot nyerünk, mint amennyit a foglalással az ellenfél nyerne.
Matek: tegyük fel, nekünk úgy 500 nekik úgy 600 pontjuk van, úgy 4-5 perc és foglalással nyernek, ehhez kell nekik még 400 pont. Tehát, tudunk-e hajó kilövéssel ennyi idő alatt 500 pontot nyerni? Ha nem, hiába lövünk, süllyesztünk sebzünk akármennyit, a foglalás miatt ők nyernek, lejárt az idő.
De fordítva is igaz, ha vissza mennék foglalni, ellenben a bázisuk körül csak az ő hajóik vannak, :nem tudom elfoglalni és kilőnek ami pont hátrányt jelent a csapatnak. Dupla szívás. Biztos, sokszor én is rossz döntést hozok, azért itt tényleg nem árt néha előre gondolkodni.
De. Miféle előre gondolkodásról beszülnk, amikor 10emberből 8, már az első percben nem tudja mit csináljon : megtorpedóz egy szigetet, egymásnak mennek, megállnak ide -oda csónakáznak, és a három bázisból egyet se foglalnak. Hát itt semmi taktikának nincs így értelme.
Na de hogy érdemes-e, egyedül vagy szétszórva, vagy csapatban mozogni.
Oké, tegyük fel a teljes csapat elmegy az A pontra. És az miért jó szerined? A B-t és a C-t befoglalják, és veszítünk. Ennek így sok értelme nincs. Három pontra szét szakadnia a csapatnak, az se biztos hogy jó, ami bevállhat kettő pontot kell mindenképp elfoglalni.
Azonban egyáltalán nem hülyeség, ha egy gyors hajó, vagy akár kettő, mondjuk egy gyorsromboló, cirkáló kísérettel a C ponthoz megy. Ugyanis, ha befoglalni nem is tudják-de megpróbálni meg lehet, hátha nem megy arra az ellenfél csapata- megtudják állítani akár percekre is a foglalást! Ami a csapatunknak előny. Persze ennek csak úgy van értelme, ha nem lövetik szét magukat, és idejében vissza vonulnak a C pontól, ezért kell hogy gyors hajók legyenek. Annak tényleg semmi értelme, hogy valaki egyedül hős legyen. Mert ettől eltekintve csak csapatban érdemes mozogni, mert lazán szét kapnak ha nem.
Csakhogy ettől elteintve is vannak eltérő esetek. Tegyük fel, engem a C-hez rak le, legközelebb. Oda senki nem jön. A lemming flotta elindul az A-hoz. Na maost ilyenkor mi a ó taktika? Kövessem őket? Mire az A pontnál beérem őket kilövetik magukat és harcolhatok egyedül, ha a B-hez vagy C-hez megyek, szintén harcolhatok egyedül. Óh, hát nagyszerű.
Na de visszakanyarodva az eredeti kérdéshez, általánosságban igaz, együtt kell maradni, de van olyan helyzet, amikor érdemes megpróbálni elmenni mindegyik ponthoz, akár egyedül is, mint a példámban: pár perce megállítani a foglalásukat, aztán elmenekülni. Egyetlen cirkálóval is meglehet zavarni akár három csatahajót is, de persze ez attól függ, melyik térkép, milyen hajók, milyen játékosok, stb, stb. De pl: te is csatahajót írtál, hát ilyesmit nem is csatahajóval kell megpróbálni. Oda megyek a Mogami-val ha látom nagy a túlerő, közibük pár torpedót, leadok két sortüzet, és nyúlcipő. Ha ügyes vagyok ,kapnak pár találatot, torpedóból is , engem nagyon nem találnak el, és percekig sikerült a bázist védeni. -
Plata #1994 De van meghívás is,de szokott lenni valami akció is,azt hiszem hogy egy héttel ezelőtt is volt ilyen,a honlapon lehetett jelentkezni tesztelőnek egy ideig, -
kissssss #1993 hát akkor ez úton is sok szerencsét tudok kívánni neked a c ponton való védekezéshez :) majd szórok virágokat a tengerbe neked miközben te épp a halakkal vacsorázol a tengerfenéken...
arra meg kíváncsi lennék hogyan fogsz te 3 csatahajót kivédeni egyszerre, egyetlen egyszer sikerült az ellenségnek megbontania a csatasort akkor is csak a tömegesen zerg rush módjára indított torpedó vető repcsiknek sikerült.. a végeredmény: benyeltünk jó pár torpedót de vízfelszínen maradtunk a 2 ellenséges anyahajónak meg odalett az összes repcsije és később mindkettőt megcsapkodtuk, egyszerűen nem tudott az ellenség mit kezdeni velünk mert egyenként nagy távolságból tengerbe lőttük az ellen hajóit a foglalási ponton a rombolóknak meg csak be kellet hajózni foglalni miután mi végeztünk.
gyerekek ez nem wot ahol szétszóródunk a szélrózsa minden irányába, becempelünk aztán lesz ami lesz..... így csak free food lesztek.
"Mint írtam, nem ők nyerték meg ezt a csatát, hanem az ellenfél bénázta el. "
akkor egy kicsit erőltesd már meg a szemed jobban és nézd már meg hány ellenséges hajó fordult fel A pont felet rögtön a játék elején(2 csatahajó +harmadikat épp torpedózzák) jóformán a csata ott dőlt el nem pedig a foglalási pontokon, ahogy látom maradt 4 bb nektek az ellenek meg csak 2bb, nektek "csak" foglalni kellet később, érdekesen szemléled te ezt a csatát mit ne mondjak khm más végzi el a "melót" te foglalsz és még ők a szarok váó. -
SzocsA #1992 ugyan ez van a wotban is csak van amikor hiába megy mindenki egyfelé mégis meghalnak mert megállnak olyan helyen, van pár tank és nem mernek rámenni, ledarálni őket. aztán kikapnak a feleannyi enemytől. de ritkább az ilyen eset.
Csak ugye az a baj, ha egyfelé megy mindenki hogy könnyen be lehet őket keríteni vagy behúzni a bázist.
Plata #1979
meghívás nincsen?
olvastam valahol, hogy decemberig írják ezt a zárt béta tesztet.
Utoljára szerkesztette: SzocsA, 2015.03.29. 23:21:36 -
kissssss #1991 érdekes az én tapasztalataim egészen mások, a csapatban való mozgás eddig nekem mindig bevált, és ne haragudjatok hogy ezt mondom de ha látjátok hogy senki nem megy az adott pontra védekezni akkor ti(te) minek mentek oda lemészároltatni magatokat? azért lehetne annyi sütnivalótok hogy egymagatokban nem álltok le rambozni, eddig soha nem láttam hogy egy(vagy akár 2 is) hajó képes lenne e védeni egy adott környéket vagy pontot ez nettó hülyeség... amit még életképes taktikának tartok az a te általad is említett 2 nagy csoportra való szakadás. -
Dewri #1990 Szerintem ez nem igazán működik, mert nekem pl 6 csatát ír összesen, pedig jóval többet mentem már... -
Dewri #1989 Az együtt mozgás a legtöbb esetben nem működik, mert minden pályán kialakulnak az áttörési pontok, amiket illik védeni. De ha a sok birka mind együtt megy az ellenkező oldalon, majd megállnak leszedni 1-2 ott lézengő ellenséget, a többi ellenség akadálytalanul jut át a túloldalon foglalni/a hátukba kerülni. A wot folyamatosan erről szól: mindenki el balra, mikor jobbról jön MINDIG az ellenfél=bukta... A minap is rápingeltem a térképen az a bal oldalra induláskor, mert általában ott jönnek, persze mindenki leszarta, én mentem oda meg egy kis valami, és természetesen valóban ott jött mindenki...
Az a jó, ha több irányba szóródunk, de úgy, hogy 3-4 ember együtt. Akkor mindenhol van védelem, és egymást is lehet fedezni. És persze lesni kell a térképet, ha a túloldalon tele van pirossal és van ott 3 zöld, mi meg egy kupacban üldögélünk, akkor nem ártana odamenni. De nem nagyon szoktak. Nem egyszer halok meg úgy, hogy a csoport 15 km-re van, én meg egyedül harcolok vagy 6 ellenséggel, esetleg van még velem valaki. És senkinek nem jut eszébe odajönni, ez a legbosszantóbb. De mivel a woton edződtem, a szemem se rebben már ilyenkor...:)
A hordozók meg nem tudom mire jók. Legtöbbször üldögélnek valahol a távolban és kész. A végén meg rommá lövik őket. Nagyok, rondák és gyengék, ki játszik ilyenekkel... Különben is, ez hajós játék, ha repülőket akarok irányítani, játszok repülőssel nem? Na mindegy... -
#1988 Most találtam meg (pedig bizonyára már régebb óta van). Virtuális penis méregetés már ebben a játékban is van.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Plata #1987 Én ma láttam olyat hogy 5 hajó kiment a határra és ott összeütköztek,rendesen meg lettek küldve torpedóval. -
#1986 Nem értek veled egyet. Ez a játék nem a lemmingekről szól. A C pontot különben is már elfoglalta a rombolónk, csak nem volt neki segítsége elegendő. Hárompontos foglaláskor teljesen rossz taktikának tartom, hogy a csatahajók behúzódnak egyik oldalra. Ha kicsit több esze van az ellenfélnek, 3-4 perccel korábban 2 cirkáló, meg egy-két romboló már rég elfoglalta volna a B és a C pontot és a sok csatahajó csak nézett volna a térkép oldalvonaláról. Mint írtam, nem ők nyerték meg ezt a csatát, hanem az ellenfél bénázta el.
Azt meg mellékesnek tartom, hogy együtt vonul vagy nem három Fuso csata hajó. Legfeljebb könnyebb célpontot nyújt az ellenfél torpedóbombázóinak, vagy egy ügyesebb romboló kapitányának. Közéjük ereszt füst mögül egy halom torpedót, még céloznia sem nagyon kell. A sok bepánikolt büszke csatahajó, meg azt sem tudja ott a szűk helyen hová manőverezzen. -
kissssss #1985 mégis mi a francért menyen bárki is a c helyre? senkinek nincs kedve szénné torpedóztatni magát.
és az egyik legjobb ötlet egy nagy csapatban vonulni csak egy pontra, az a légvédelmi tűz amit 3 t5 csatahajó + cirkálók feltudnak mutatni már épp elég ahhoz hogy légi fedezet nélkül lehessen átrobogni az ellenség térfelére, ezen a pályán pedig kifejezetten hasznos egyszerre vonulni, nincs is szebb mikor 3 fuso csatasorba rendeződve A pont felől megkerülve a szigeteket végig verjük az ellenséget, nem egy ilyen csatám volt már és az ellen köpni nyelni nem tudott.
soha nem értettem hogy az emberek mi a faszt akarnak ezzel a szétszóródásal legfőképpen ezen a pályán, az ellenség egyenként levadássza a csapatársakat te meg ott állsz letolt pánélövvel valamelyik ponton és várod hogy sorra kerüljél....
a fejem szoktam fogni mikor valamelyik nagyonhülye csatahajó játékos egy cirkáló kíséretében lazán behajózik c pontra és mindkettőnek a seggébe feldugnak 24 torpedót, aztán meg nekiállnak ku** anyázni hogy a többiek miért nem mentek oda szintúgy lemészároltatni magukat.
-
DantesHUN #1984 De lesz még olyan, lefogadom ,hogy a romboló beáll a leghátsó négyzetbe, és onnan utasítgatja a hordozót, hogy nosza rohanjon előre scout-olni. Nincs olyan elképesztő helyzet, amit az emberek meg ne tennének. -
#1983 Szinte csak ez a mód megy, alig van másik fajta. -
DantesHUN #1982 A három pontos foglalás: lehetetlen küldetés. Túl konyult, nem megy nekik.