22410
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Dewri
    Ja, gondolom most jól megugrik a rombolók amúgy sem kis száma... Remélem egyéb hajókra is lesz majd ilyesmi, elég húzós árak vannak már hatos-hetes szint környékén, kéne egy kis leárazás...
  • Dewri
    Ahogy mondod, a WG-nek a pénzbevétel az érdeke. Pontosan ezzel vág egybe az én tapasztalatom is, miszerint múlt szerdán berakták a fizetős hajókat és az aranyat a játékba, és csodával határos módon múlt szerda óta nem sebez normálisan a csatahajó. Mivel csinálok videókat is a csatákról, ott is szépen látszik, hogy addig azért röpködtek a 8-10-20ezres sebzések, azóta meg igencsak megugrott a vicckategórás lövések száma (és a főtoronysérülések száma is, hiába van főtoronyvédő upgrade...) Vajon van összefüggés aközött, hogy az új prémium fosokat a normális sebzésű csatahajó egy sorozattal ki tudná szedni, de a lenullázott sebzés miatt képtelen rá, viszont a prémium fosokkal így szét lehet lőni a csatahajót? Lehet, hogy ha minden sorozatba belehalnának, akkor nem játszanának, nem vennének több prémiumot, nem beszélnék rá gazdag barátaikat, hogy ők is vegyenek valamit?

Érdekes kérdések, persze ez csak összeesküvés, semmi valóságalapja nincs, VÉLETLENÜL lett szar a sebzés pont a prémiumhajók megjelenésével egy időben... A WoT-ban is VÉLETLENÜL nem lehetett semmivel kilőni mondjuk egy prémium harckocsit, ha szemtől szemben harcoltál vele, mindegy volt, hogy papíron simán át kellett volna ütni, mindegy volt, hogy hol lőtted meg, de ő persze elbontott, ehhez is semmi köze nem volt annak, hogy ő pénzért vette a harckocsit, te meg semmit nem fizettél be a játékba soha... Ahogy egyes járműveket se azért nerfeltek folyton (pl a Foch155), mert a sok prémiumos szart reggelire megették és nem tudtak mit kezdeni velük. Egy kis sírás a WG-nek és lám, csökken a látótáv, csökken az átütés, a sebzés, így már bírnak vele a prémcsik is...

Mivel ez is WG játék, egy veterán wotosnak a szeme se rebben, ha nincs átütés, eltűnik a lövedék, eltűnik a hajó, szar az MM, durván szar az MM, beteg módon szar az MM, agyhalott a saját csapat, miközben szemben csupa "top admirális" van, ezeket már megszoktam. De az, hogy egyik napról a másikra teljesen használhatatlanná és élvezhetetlenné teszik a játékot, mert POFÁTLANUL kis sebzéseket adnak a csatahajóknak (tudom hogy más hajókat is érint, de én csatahajózom leginkább...), mert zsinórban egymás után 200 alatti sorozatokat lőni 410 mm ágyúkkal az BŐVEN kimeríti a pofátlanság fogalmát, na emiatt tartom undorítónak az egész bandát "odafönt".

Az meg, hogy erősen olyan szaga van az egésznek, hogy mindezt a fizetősök érdekében teszik, különösen visszataszító, mert akkor ne hirdessék ingyenes játéknak, hanem legyen fizetős és játsszon vele az, aki fizet érte, így nincs probléma, van bevétel. Csak akkor persze meg kéne normálisan csinálni, mert ha mindenki fizet érte, akkor nem lehet simliskedni, meg kicseszni egy-egy csoporttal, meg beszólni a panaszkodóknak, hogy "ne játssz vele"...
    Utoljára szerkesztette: Dewri, 2015.04.17. 16:51:33
  • Dewri
    Hát igen, ez kicsit gyanús. Én csatahajóval már ott tartok, hogy rombolóra rá se lövök ha 8 km-en túl van, mert nincs értelme, úgyis esélytelen eltalálni. Még 8 km-n belülről is nagyon macera. Cirkálóval is elég szenvedős leszedni őket. Az, hogy egy csatahajó simán kiszedeget cikázás közben, tényleg hihetetlen dolog, nem csoda, hogy csalásra gyanakszik az ember. :(
  • DantesHUN
    Hja, a GTA mi? Fú, mennyit szívtam vele, alig egy napig tarott, mire eljutottam oda, hogy elinduljon. Szoktuk szidni a WG-t, de amit a Rockstar művelt már megint...beszarás. Amúgy a játék jó nagyon, én is hanyagolom azóta a hajókat.
  • DantesHUN
    Szerintem wipe után vissza adják a vásárolt gold-ot, mindegy mire költötted el most.

Amúgy fasza, romboló speciál. De jó lesz egy kis torpedó spam. Már úgy hiányzott.
  • Sendrov
    Közben beharangozták ezt a rombolós speciált.
    Tudja valaki, hogy ha én most vásárolok akciós kikötőt a valódi pénzen vett aranyból, vagy piaszterből vagy miből, akkor a plusz hajóhely megmarad a nyílt bétában is, vagy csak visszakapom az árát? Gondolom elbukni 100%-ban csak nem fogjuk.
  • Caliph
    távol álljon tőlem a veszekedés,sajnálom ha igy jött le. csupán rámutattam hogy az a kép nem az a kép. hogy aimbot van e ,nem tudom,nem is érint most annyira hogy megjott a gta 5 :)
    peace
  • Plata
    Vannak olyan modok amik egyértelműen csalások,de nem nagyon foglalkoznak vele.
  • Sendrov
    Ok, én aztán megértelek. Az összes WG-s játék zárt bétájában benne voltam, vagyok, még a mobilos verziókéban is és azóta is játszom velük.
    Egyszerűen vannak olyan napok, hogy mind1 mit csinálok, mindegy hány ezer ütközet van bennem és hány évi tankos, repülős tapasztalat, akkor is rommá lőnek és semmi sem jön össze! Ilyenkor erővel kell visszafognom magam, nehogy szétfejeljem a monitort, vagy hogy ne töröljem a játékot. Máskor meg egyszerűen mindent bead, minden összejön és szétlőtt, lezuhant elsüllyedt roncsok mutatják az ösvényt amerre jártam.
    Szóval, van, hogy bezúznám, felrúgnám az egész játékot mindenestül és van, hogy az eredményeimmel büszkén posztolom szét a fórumokat.
    A WG-s fejlesztők ezt hívják Random Generátornak. Néha halára idegesít, néha fülig ér a szám.
    Ezek a játékok egyszerűen ilyenek. Sőt, talán éppen ettől jók.
  • DantesHUN
    Nem-e? Az lehet, hogy nem ban-olnak elég játékost, de vannak tiltott mod-ok amik csalásnak minősülnek, és ban jár érte, legalábbis én így tudom, de már rég Wot-oztam.
  • Trucker39
    Pontosan az a bajom, hogy az este szinte végig rombolókkal voltam benn és gyakorlatilag bármilyen manővert végeztem 1-2 percen belül el voltam süllyesztve. Biztosan sokat fejlődtek a játékosok célzási tudománya is, de abban is biztos vagyok, hogy én milyen manővereket végeztem a két (USA, japán) rombolóval. A közelben csak egyetlen spotter romboló volt az ellenfélnél, a többiek jóval az én hatótávolságomon kívül, de sajnos sorra futottam az olyan köröket, mint ahogyan már írtam is, felspottoltak, forduló, sebesség variáló manőverek és 1 perc múlva nagyjából már süllyedtem is. A legbosszantóbb az volt mikor a spotter romboló egyesével lőtt (épp lőtávolságon belül) és minden (értsd. minden) lövése talált, tök mindegy merre fordultam. Nagyon bosszantó tud lenni, miközben vissza felé meg nem működik a dolog, pedig higgyétek el jó pár csata van már a hátam mögött. Akkor is kell pár lövés, hogy belőjem a távolságot és még utána se, könnyű manőverező hajót eltalálni.
  • Sendrov
    A Wot-os modok nagy része nem ad stratégiai előnyt, és pláne nem sokat érnek tapasztalt játékos ellen. Inkább csak színesítik a játékot.
    Ezért is tette bele a WG a MOD-ok hivatalos támogatását a WoT-ba. Pl. anno a WoT zárt bétájában még nem volt ilyen támogatás.
    A csalás pedig a Wot-ban is tiltott.
  • Sendrov
    Senki nem veszekszik veled.
    Ez az Aimbot csak megmutatja, hogy hová kell célozni, hogy eltaláld az ellenséget. Csak akkor hatékony, ha a célhajó nem változtat a sebességén és irányán. A csalás része abban van, hogy egy egyenletesen, mozgó ellenfelet azonnal eltalál és megspórolja azt az 1-2 sorozatot, ami pl. nekem, normál játékosnak kell, hogy belőjem a célt.
    Szóval szerintem csalás, mert előnyt ad.
    De ha rombolóval játszol és folyamatosan manőverezel, irányt változtatsz, akkor a vérpistikék 15 km távolságból a hajukra kenhetik az aimbotjukat.
    Ennek ellenére bosszantó dolog, hogy már van ilyen mod.
    Sebaj. A béta arra is jó, hogy ezt a sok sz.rt begyűjtse és a végleges verzióra kigyomlálja a WG.
  • Plata
    Csaló modok vannak a WoT-ban is és nem tiltottak.
  • DantesHUN
    Nem veszekszik veled senki, csak kételkedünk. Lehet, hogy tényleg csalnak, a WoT-hoz is vannak ilyen programok, de ez nem jelenti azt, hogy ehhez is van. Az hogy a fórumokon pedig miket írnak ,hát, ismét a WoT-nál is sok összeesküvés elmélet van, hogy miért nem talál, miért nem sebez, pedig van rá logikus magyarázat is. Lehet hogy itt is van, nem kell mindent készpénznek venni. attól hogy a fórumozók írják.

Ilyen dolgokat meg még letölteni se akarok, persze, ki tudja milyen víruros cuccot raktak fel valami orosz hackerek...de ettől még lehet tényleg működik, de ha működik, a WG legalábbis hivatalosan biztos ban-olni fog érte, pláne ha élesben megy a dolog, igaz a WoT-nál se igazán érnek utol minden csalót, de hivatalosan azért tilos az ilyesmi.
  • Trucker39
    Amit írtam, azt mind a hivatalos fórumról szedegettem össze. Ha lehet ne velem veszekedjetek, meg ne az én szavahihetőségemben kételkedjetek. Tessék fel menni a hivatalos fórumra és például beírni a keresőbe az Aimbot kifejezést. Elég szép bejegyzés mennyiséget fogtok találni Angol, Német, Francia nyelven is. Nem az én fejemből pattant ki a gondolat, hogy valami nincs rendben a játékkal és most nem a béta fázis gondjairól beszélek.

A keresőbe meg csak be kellett írni: WoWs Aimbot

• DantesHUN
    Japán hadihajók videó. Láthatóak a hordozók, és a komplett csatahajó ág.

Izumo mint IX-es csatahajó, Gondolom valami tervrajz hajót neveztek el így. (Number 13 class?) És hogy az Amagai még mindig ott van...nem értem, na mindegy.

Hordozók:
    Hosho
    Zuiho
    Ryujo
    Hiryu
    Zuikaku
    Taiho
    Hakuryu ( ez megint valami kitalált hajó lesz?)
  • DantesHUN
    Tényleg, az a régi célzás , amit azóta kivettek. A vízbetöréssel együtt, nem valami csalás
  • Caliph
    ez mondjuk elég régi kép,itt még a két féle sebzésrendszer működik,ugye külön veszi a vízbetöréses sérüléseket. és ebben az időben a célzást még wot arty módra oldották meg ahogy itt látod,később változtattak a jelenlegire.
  • DantesHUN
    Gondolod hogy van ilyen csalás? Én nem hiszem. Persze minden lehet, de ha volna ilyen csalás, akkor azért meg ban-olna a WG. Meg különben is, honnan lehet ilyen csalás mod-okat szerezni? Ha léteznének, ott lennének a neten valahol.

És tudod én is lőttem már ki rombolót igen nagy távolságról, pedig nem is csalok, csak óriási mázlim volt.

Persze az is igaz, néha úgy találnak el egyes ellenfelek...nagyon érdekes, vagy óriási mázlijuk és olyan sasszemük van, és gyakorlatilag előre tudják merre fogok fordulni...ami kicsit hihetetlen...de azért még se tartom valószínűnek a csalást.
    Utoljára szerkesztette: DantesHUN, 2015.04.17. 10:05:49
  • Sendrov
    Ez most komoly? A kliens gépre telepített AimBot szerintem max a célzásban tudna segíteni. Ami persze kétség kívül jogtalan előny. Én elvből elítélek minden ilyesmit, mert régen üzemeltettem játék szervert és az időm nagy részét a csíterek kigyomlálása kötötte le. De egy olyan progi, hogy minden esetben (és itt a hangsúly a "minden esetben"-en van) eltaláljam az online ellenfelet, akkor is, hogy ha össze-vissza cikázik, kliens gépre telepített moddal szerintem kizárt! Ezt csak szerver oldali csalással lehetne megoldani. Ahhoz meg a vérpistikék nem férnek hozzá.
    Az, hogy a WG-s srácok ilyen csalást építenek a játékba....hmmm....elgondolkodtató. A dolog nem kizárt. Ruszkikról bármit el tudok képzelni.
    De abban is biztos vagyok, hogy ha létezik is ilyen csalás szerver oldalról, az tuti, hogy a WG-s arcoknak nem érdekük, hogy tömegesen elterjedjen. Ez ugyanis élvezhetetlenné tenné a játékot és így a játékosok tömeges elvesztéséhez vezetne. Ez utóbbi, pedig súlyos bevétel kieséssel járna együtt. Belegondolva, hogy az elmúlt években mennyi lóvét ölhettek már ebbe a projektbe.....szerintem minden erővel azon vannak, hogy minél élvezhetőbb legyen a játék a nagyközönség számára és így minél nagyobb bevételt hozzon a konyhára.
    De ne feledjük, hogy ez még egy Béta verzió! Ezer sebből vérzik még. Úgy látszik nem csak a sebzés-sérülés modell kiforratlan, hanem a csaló MOD-ok kiszűrése is. Még évek, amíg rendbe rakják, és akkor sem lesz tökéletes (lásd a WoT esetét).
    Én a magam részéről már annak is örülök, hogy ilyen gyönyörű 3D-s hajómodellekkel szórakozhatok.
  • Malachit
    Az miben segít fejlődni kezdőként, ha helyetted a gép céloz, te meg csak nyomkodod, hogy TŰZ!! Tiszta hülyeség a fejlesztő válasza!
  • Trucker39
    Az a baj, hogy a WG nem foglal egyértelműen állást ebben a kérdésben. Az egyik helyen arra hivatkoznak a fórumozók (a WG nyilatkozatát nem találtam meg konkrétan), hogy a fejlesztők dolgoznak ezen probléma megoldásán. Egy másik helyen viszont az egyik fejlesztő meg úgy nyilatkozott, hogy nincs semmi baj ezzel a MOD-l, hiszen ez csak segíti a kezdő játékosokat a játék elsajátításában.

Azt pontosan nem értem, hogy egy AimBot, milyen segítséget nyújt a tanulásban, mikor ez egyértelműen jogosulatlan előnyt biztosít az adott játékosnak.

Saját tapasztalatból írom, ha rombolóval játszom és kiszúr egy másik romboló, 15 km távolságból is kilő egy csatahajó, holott folyamatosan manőverezek a rombolóval. gyakorlatilag egyetlen hajó hosszt sem teszek meg egyenes vonalban. A Cirkálók és rombolók pedig folyamatos tüzelés mellett gyakorlatilag minden lövésükkel eltalálnak.
  • Marfy
    Enegdélyezettek az ilyenek?
  • Trucker39
    Kicsit beleolvastam a hivatalos fórumba, szinte minden ott használt nyelven találni postokat ahol nagyon komoly panaszokkal bombázzák a fejlesztőket az Aimbot és más hasonló, "játékos tudását fejlesztő", szerintem meg egyszerű csaló MOD-k ellenében. Ha jól értettem (minő meglepetés) még a WG nem zárkózott el az ilyen jellegű MOD-ok alkalmazásától, pedig szerintem meg tűzzel-vassal irtani kellene.

Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2015.04.17. 00:09:04
  • Trucker39
    Az a gond, hogy nem veszed észre, hogy akik ellened jönnek, nagy részük használ Aim-bot-t, te meg nem. Hiába találsz, az aimbot pontosabb tűzvezérlést tesz lehetővé. Annyira pontosat, hogy ha egy gyorsan manőverező rombolót irányítok és fel spottolódok, manőverezés közben is kiszednek egyetlen sorozattal. Amíg nem volt Aim, addig, könnyedén el lehetett kerülni az ilyen támadásokat.
  • Dewri
    Már sokadszor látok olyat, hogy ha kilövök mondjuk egy rombolót, az ugye fölrobban, süllyedni kezd, aztán egyszercsak elkezdenek jönni felőle a torpedók, pedig más nincs ott! Most ugyanez volt egy japán cirkálóval is, kilőttem, süllyedt, már fordultam volna nyugodtan, erre jön 2 torpedó tőle, az üres vízről. Gondolom bug, de elég veszélyes...
  • Dewri
    Hát igen, a csatahajóval mostanában nem nagyon van értelme menni... Ezért megpróbáltam a cirkálót, bár az nem annyira az én stílusom. Cleveland, párharc egy Aobával, sorozat, sebzés: 117, válasz: 6ezer... Újabb sorozat 304, válasz 5ezer... Az ember azt hinné, hogy ha már el van cseszve az egész, akkor mindenkinek el van cseszve, de itt a wg játékokban valahogy mindig úgy tűnik, mintha az ellenfelet nem súlytaná a célzásszűkülés (wot), a pontatlansági random, a sebzési probléma, az ellenfélnek 10ből 8x simán összejön minden. Persze ez csak "összeesküvés", meg "béta", meg "csak úgy érzem", szokták ilyenkor magyarázni a fórumokon, csak az a gáz, hogy ha minden csatámat felveszem, szépen látszik miről is van szó, amikor pl az előbb említett párharcban mindig én sebzek 300 alatt, miközben az ellenfél egyszer sem ad 4ezer alatti sebzést, vagy éppen csatahajóval 300as sebzésre 12ezres lövés a válasz...

Mindenesetre megvolt az abszolút negatív sebzésrekordom is, Cleveland, találat: 59 sebzés! Ha már ekkora szar az egész, nézzük a jó oldalát. Ki tud felmutatni ennél kevesebbet? :)
  • Dewri
    Nem tűnik rossznak. Még mindig alfa-verziós ha igaz. Azt se tudni, hogy ingyenes online vagy fizetős lesz, mert a honlapjukon ott a purchase menüpont, ami nem arra utal, hogy ingyenes. Mindenesetre hátha lesz belőle valami.
  • Plata
    Cleveland-el le álltam harcolni két battleship-el,az egyiket sikerült elsüllyeszteni,erre a csapattárs megküldött minket torpedókkal,és nekem is kampó.
  • Sendrov
    Most már tudom, hogy honnan volt ismerős a "Trucker39" nick. :) Anno passzív módon követtem a Bellonás fórumot. :)
    Saját tapasztalatból tudom, hogy az alkotás élménye semmihez sem fogható!
    Gratulálok!
  • Tono34
    Gratulálok az elkészítéséhez, nem semmi munka amit beletettél. Le a kalappal.
  • Trucker39
    Úgy gondolom, hogy én is szeretem a vitorláshajókat.

H.M.S. Bellona

• DantesHUN
    Más se hiányozna...bár mondjuk nem lenne rossz ötlet, mondjuk olyat eltudnék képzelni, ha egyszer lennének klán csaták, és akkor a területét védő csapat tudna telepíteni pár aknát, a WoT-ban is valami új mód, hogy kérhetnek valami tüzérségi csapást, hát ehhez hasonlóan. De randomba? Azon túl hogy szívás lenne ha aknára mennél, a random csapattársak a saját csatahajóik orra elé tennének aknát aztán had fussanak rá...mint ahogy a rombolók is megtorpedózzák nem egyszer a csapattársaikat.
  • Sendrov
    A WoWs fórum valamelyik eldugott bugyrában olvastam korábban, hogy valaki megkérdezte a fejlesztőket, hogy lesz-e a játékban hajóról telepíthető tengeri akna. A válasz az volt, hogy a közeljövőben nem, de már felmerült ez a lehetőség és fontolgatják, hogy esetleg miként lehetne megvalósítani.
    Az biztos, hogy a tengeri aknák rendesen megbolygatnák a játékot.
    Hallott erről mostanában valaki? Vagy ez az ötlet már teljesen el van vetve?
  • DantesHUN
    Nem lehet velük csiki-csukizni? Nem lehet állóharcot vívni? De hát többen is csinálják...jó hát értem én...de csinálják....
  • Plata
    Nekem tetszene,imádom a vitorlás hajókat.
  • Trucker39
    Már így is nagyon sokan panaszkodnak, hogy túl lassú a játékmenet, így őket nemérdekli a dolog. Szerintem egy vitorlás hajókkal vívott csatába, hamar beleunnának a türelmetlen játékosok. Ott tényleg be kellene tartani egy csomó szabályt. Viszont nyugodtan lehetne lemmingezni (annak idején ezt mondjuk nem így hívták). Elül-hátul minimális tűzerő, nagyon fontos a széliránya illetve annak változása.
    Szerintem a WoT-n "edződött" játékosok jelentős része pár csata után ott is hagyná és ráakasztaná a játékra, hogy az szar.
    Már így is olvasok olyanokat, hogy szar a WoWs, mert lassúak hajók, nem akarnak fordulni, nem lehet velük csiki-csukizni, nem lehet velük állóhelyben harcolni, stb.
  • Bellator
    Total War: Napoleon. Lehet vitorláshajókkal csatázni. Hasonlóan mint itt. A grafika is nagyon szép.
    TW: Napoleon gameplay
  • Sendrov
    Vitorlás játékra én is vevő lennék. Ha rendesen meg lenne csinálva a szél szimuláció is, akkor a Vérpistékék gyorsan megunnák, amikor egy erős bal forduló után a dagadó vásznakból petyhüdt, lógó vitorlák válnának és nem értenék, hogy akkor most mért áll meg a hajó. :)