19779

| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
F1 2011 nem akar semmi lenni, nem kell neki cégér, mint rF.nek ! :)
De senki ne magyarázza bele a kétgombos árkád jelzőt, mikor pl, rF1 nagyon-nagyon sok tekintetben amatőr megoldás mellette, igen még fizikai dolgokban is :)))
Én azt mondom két féle szimulátoros van : aki játszik F1 2011-el, és aki csak titokban ! :DDDD -
nekem a szent meggyőződésem, hogy kijött az rf2 beta és a hibákat javítják majd kijön fél év múlva (vagy ősszel) a GTR3..valahogy hirtelen elindultak a képek simbinéktől :p
olyan 2005/2006 mintájára ;) -
én nem azt mondtam hogy az rf a legjobb szim..csak ha valami nem az ne akarja magát annak hívni.
másik felvetésedre én ezt használomcsak a régebbi 1.11 verziót.
ez még azt is bemondja hanyas rajtszámú autó ment be a boxba :p -
Ez csacsiság.... Én teljesen jót játszok bármilyen autós játékkal :9
De F1 2011-et könnyen le lehet tesztelni: slik gumi esőben, hogy ne tapadjon úgy ahogy a célközönség szereti és rögtön látni lehet, hogy bizony rendben dolgozik a gumi,a fék, drs gyönyörűen elveszi a leszorítóerőt (nem csak scriptelt, láthatóan megemelkedik picit a hátsó felfüggesztés, jobban harapnak a hátsó fékek , könnyebben kipörög stb), bár látható gumideformálódás nincs ( aero elemeknél van..) az is teljesen szépen lapul, torzul ... stb...
Nálam mindenféle modokkal, kb a Shift sim modjávan van egy szinten.
Irgalmatlan nagy tapasztalata van autós játékok területén a cégnek, régi Toca játékaik nagyon jók voltak. De sajnos megélni akarnak belőle, nem csinálnak hc szimet.Aki azt gondolja, hogy komoly gondot jelentene neki bármit megoldani korrekt fizikával ,az téved, kis ujjukból ki tudnák rázni , ebben biztos vagyok, nem agyalnának tíz évet egy gumifizikán mint az ISI :) -

Egy szimulátort kedvelő embernek minimum "nemszeretnie" kell a codie-t. Én az operation flaspointos codi vs bohemia történet utálom őket. -
Megélni akarnak abból, amit csinálnak, nem is fognak alá olyan fizikát rakni, hogy lehugyozod tőle a bokád. -
Ebben tökéletesen igazad van, de ha valami nem az akkor ne hívják annak.
A Ford Fieste egy nagyon jó autó, de nem hívják BMW M5-nek, mert nem az. Ilyen egyszerű ez.:) -
Mert csak ti akarjátok belelátni ebbe azt, hogy bárki azt mondaná az a legjobb szimulátor, holott erről szó sincsen.
Mellesleg magának a versenynek a menetelét még mindig jobban szimulálja, mint bármi más. Hol szólnak rád rádión, hogy hol állsz éppen, mennyi benzined van, és hasonlók? Én sem játszom vele ettől függetlenül, csak én nem vagyok csőlátású. -
" Lásd most majd a CARS, GTR3 párost."
Azt majd meglátjuk, hogy meglátjuk-e egyáltalán.:) Legyen úgy. -
unrealnoise #2582 Kár volt felhozni, mert ennyi erőből mindenben van fizika, max szar a kimeneti jel bennük... :D A codi csinálhatna jó szimulátort, de nem akar, és nem is tett le még semmi ilyesmit. A többi mese. És igen, szerintem sem zárja ki a jó fizika a jó grafikát. Lásd most majd a CARS, GTR3 párost.
Azt, hogy a codi ért-e a fizikához nem bizonyította még autós játékban. Ellenben nyilván nem hülyék dolgoznak ott sem, nyilván ha akarnák, olyan fizikát rakhatnának oda, hogy csak füstölne, de nem raknak, nem akarnak, a többit meg én nagyban letojom. -
Ennek semmi köze ahhoz amiről szó van...Azt mondta hogy jobb a fizikája...ez egy hazugság. Nem azt mondtuk hogy amit Code csinált az rossz marketing...szó sincs róla, csak nekem ne bizonygassa már hogy Code ért a fizikához, mert akkor a Colin McRae rally is szimulátor.... -
persze megértek mindent csak akkor az F1-es csapatok miért az rfactor pro-t használják a szimulátoraikban és nem a F1 2010/2011-t? -
akkor vedd ki a szimulátor szót..úgyis rendbe van. soha nem készített korábban ow autós játékot.
a másik, hogy ők harangoztatták be nagy csindrattával a F1 2010 a legjobb szimulátoros játék lesz blablabla.. -
Talán azért, mert egy szimulátorból nem tudtak volna annyit eladni, mint ebből? Bármily meglepő ez számotokra, van élet a szimulátorokon túl is. -
Codi ért hozzá (szimulátor)? pfff...
én azt se értettem miért ők kapták meg a jogot a F1-re mikor soha nem készítettek ow szimulátort. -
V8-ban (mondjuk nem a legjobb voltam:D) küldtem néhányszor setupot, aztán általában az a kérdés jött, hogy ezzel hogy tudok menni.
mégis Hidden Valleyon mennyivel is nyomtál le a végén? 0.006mp? :p -
xDDDDDDDDD PFFFFF Codi kurvára ért a fizikához ... Te figyelj már játszottál Codemasters játékkal valaha? Katonai szimulátorok pl: Sima Operation flashpoint (amit a code adott ki de a Bohemai Interactive csinálta) illetve az utána lévő OFP sorozatok amit már maga a Code csinált egyedül. Az első és utóbbiak között több év van...vagy 7-8 azt hiszem. De a sima OFP még mindig milliárdszor jobban megvan munkálva mint a modern eszközökkel ellátott Code...
A modernek között is meglehet nézni a különbséget. Játssz ARMA-val és Játssz OFP Dragon Rising-al. Többet nem vagyok hajlandó mondani. Éveken át rengeteg Code játékkal játszottam, egyre tudom mondani hogy szimulátornak tekinthető, és az az Operation Flashpoint (amit nem ők csináltak, de ők adták ki). -
Ez a fizika eszi gépet mese nekem mindig sántított, régen, P3-ra is születtek ennél jobb fizikai szimulációk, ....
F1 2011-ben meg van azért fizika, még ha könnyűre is van csinálva,számol az sok mindent, Codi nagyon ért hozzá. Tavaly teljesen új felfüggesztést kapott, aerot is jól kezeli, ami egyedül gagyi az a diffi, nagyon könnyűre kellett megcsinálniuk a célközönség miatt. -
unrealnoise #2573 persze konzolt értem is, viszont C.A.R.S.-nál nagy hiba lenne, ha a fizikát "elcsesznék", nem törődének vele. A szimesek pénzelik őket részben most, és egyébként is, ők lesznek valszeg az első potenciális vevők, meg egyékbént is jó marketing szempontból majd azt olvasni, hogy ez igen, ez már tényleg szimuláció, ehhez képest a Forza meg a GT5 középszer... blablba. :) szerintem simán lehet jó szimet csinálni klassz grafikával. Pl. az rF2 sem lesz csúnya ha kész lesz HDR-rel meg mindennel együtt. Szóval nem feltétlen megy egyik a másik rovására, maximum kis mértékben, egy jó összhang, mindent folyamatosan fejleszteni és nagy siker is lehet.
Alex, LOL, de jaja, iracingben tényleg nincs semmi hangulat... :)
pedig van ott pénz, nem értem mit izélnek ennyit rajta, be kellene föccölni még egy csomó pénzt a cuccba, AI, hangulat, dinamika, etc, és szinte biztos, hogy viszsahozna egy csomó pénzt. Jah és igen, árakat kellene csökkenteni... Mert lehet azt mondani, hogy kedvezményekkel olcsó, meg ligatagoknak, meg ilyenek, de túl van cifrázva.
kevesebb kedvezmény legyen, de azok átláthatóak legyenek, fixek, az árak meg jóval alacsonyabbak.
AI-vel úgy is nyerhetnének, hogy az ember kedvenc pályája XY, de ott nincs most futam amivel tolja, nem is lesz, így meg sem veszi... Ha lenne AI, gyakorolgatna rajta, elszórakozna = megveszi.
Tényleg nem okoskodás, de érthetetlen. Majd aztán észbe kapnak két év múlva, amikor a CARS már rég lelépte őket felhasználóbázisra, hangulatra meg sorolni lehetne még. -
Az F1 2011-ben is van fizika, csak hogy harmadlagos: hangulat-grafika-fizika a sorrend;) Mig az rF2-ben (vagy az atlag szimekben): fizika-grafka-hangulat. Vagy ott az iR: rendszer-fizika-grafika (hangulat az meg nincs benne:P).
Vagy a CARS, ami egyelore grafika-fizika-hangulat. De ez meg pre-alpha, erdemes vele varni 1-2 honapot, mert allitolag addigra bekerul az uj fizika es lesz hozza dinamikus kornyezet is. -
Nincs olyam oldal, mivel a program alapbol tartalmazza;) -
Es ha mar iR SR:)
Turkaltam az rF2-ben, es nem 100% a dolog, de mintha lenne valami buntetesirendszer kezdemenyezes, pontozas, szamolas, figyeles a progiban. Csak olnine reszen. Az egyszeri, tobbszori, rendszeres „hibakat, kihagasokat” figyeli. Nem biztos, csak valami remlik;) -
Konzolra egyszerűbb szerintem fejleszteni. Adott a hardver, nem kell azon agyalni, hogy ami egy 6990-en frame/sec az egy 4650-en frame/cigi.
Ez meg, hogy ki mit csinál, mit akar csinálni egy olyan dolog, hogy mennyit akar eladni. Mindenki tudna profi szimet csinálni, amit pl F1 csapatok használnak, mondjuk F1 2011-es grafikával.
Csakhogy: a kettő együtt gyanítom, hogy csúnyamód izzasztaná a gépet. Ugye Alex számolgatta itt az esőt, hogy négyzet deciméter, meg hasonlók. Most látjuk, hogy az alváz lett a mértékegység.
Vagy ugye az F1, a számolgatható esőcseppekkel, meg nulla fizikájával.
Ha a CARS-ból sokat akarnak eladni akkor bizony fel kell adniuk valamennyit a szimulátorságból. Gondolom van annak oka, hogy a grafikára gyúrnak. Nekem videók alapján Shift-nek tűnik, meg mondjuk a kocsik mozgását tekintve is. Jó, ki kellene próbálni, hogy véleményt mondhassak, szóval a fizikára vonatkozó részt kérem törölni a jegyzőkönyvből.:)
Lehet még agyonlicenszelni, meg lézeres pályákat csinálni, cserébe statikusság van, meg NR2003-as textúrák, meg 200K-ban van a cucc mire tudsz menni egy teljes szezont valami értelmesebb autóval.
Nagyjából ezek a lehetőségek kezdenek kirajzolódni. Szerintem.:) -
Valaki tudna linket adni ahhoz az oldalhoz ahonnan letölthető az all cars all tracks mod? -
Az iR-nel nagyon vaskalaposak, kompromisszum keptelenek.
Nem vesztenek semmit az AI-val: az elofizetes megmaradna, a palyakat, autokat ugyanugy meg kellene venni. Nem sokat rontana az online hasznalaton. A torzskozonseg megszallott, az igyis-ugyis online (is) tolna. Aki meg nem, az mar most sem hasznalja. Es mi tortenne ha a 10-20%-kal kevesebben hasznalnak online? Semmi, annyival kevesebbet kellene aldozni a sajat szerverek fenntartasara:)
En sem mentem vele mar online futamot nagyon regen. Se idom, se kedvem, de offline neha jokat korozgetek, tesztelek. Sajnos az idiota SR-renszer az en lehetosegeimhez hasznalhatatlan. Ha csak akkor mennek online, amikor kedvem, idom, lehetosegem van, tuti vagyok annyira szerencsetlen, hogy 4-5 futam alatt lenullaznak az SR-em;) Nem mintha szamitana, mert az csak ahhoz kell, hogy a hivatalos magasabb sorozatokon lehetssen indulni, de megis egy kizaro tenyezo. Idegesito.
Az SR-rendszer azoknak jo (hasznos, hasznalhato, ertelmes stb.) akik rendszeresen, sokat mennek online (hotlap, qual, race), igy nagyatlagban minimalis, erdektelen az SR-valtozasuk. -
unrealnoise #2566 Igen, ha lenne AI már most is előfizető lennék iracingen...
a GTR3 és rF2 meg CARS mellé állít, hogy itt mehetek hosszú futamokat, változó körülmények között, akkor amikor én akarok, annyi gyaksi után amennyi után én akarok, nincs para, hogy jajj, tönkreteszem mások versenyét etc. Ezt szeretem az AI ellen, már a tanulás elején is jó poén egy gyangépp AI-vel szórakozni. pláne, hogy full hivatalos szabályok szerint nyomhatom, X számú boxkiállással etc. iraing az esetek 90%-ban hotlap futam, ahogy mondtad. a külön szervezett heti két órás, fullos futamok más témák, de azért meg nem adok annyi pénzt, és egyébként sem érek mindig rá akkor, és akkor sem ott versenyzek ahol én akarok, azzal amivel én szeretnék... szóval nekem sz*r.
Dinamika tuti lesz az iracingben, pár éven belül, de AI? Hát nem tudom. az aktív felhasználóik nagyon ellene lehetnek, félnének, hogy csökkenne az érdeklődés az online futamok iránt. Pedig szerintem nem, sőt, egy csomó más mindenkit is újra aktív, előfizető taggá tehetnének.
Egyébként igen, az iracingnál annyira nem megy a parasztvakítás, hogy le merem fogani, még mindig csak az "új" pályákon van más égbolt az alap/régieken fogadjuk az a sablon van még... :D bár nah jó, nem gondolom, sőt inkább meglepődnék ha így lenne, de tényleg kriminális volt...
lehet ragozni meg minden, de az rF2 elég pöpec lett tényleg fizikára, FFB-t is kezdem megkedvelni... Viszont a C.A.R.S. ha nem fejlődik elég gyorsan az iRacing könnyen bedarálhatja azt a piacot, amit akár az iRacing is magáévá tehetett volna. Sőőőt. Tovább megyek. Ha tényleg annyira brutál, összetett rendszer lesz a C.A.R.S. alatt, és tényleg RBR szintű fizikával, akkor akár még át is lehet csalogatni onnan embereket, az időjárással, grafikával, dinamikával, körítéssel. Nem mindenkit, de meglehetősen sok embert, pláne a sokkal korrektebb árszabással.
C.A.R.S. akár a Forza és a GT5 ellen is mehet, sőt... fog is tudni menni, mert hát azért azok sem tökéletesek (körítésre sem (nincs mindenhol eső, vagy sehol sincs, és egyebek), fizikára meg pláne) ami szintén jó sok summa lehet akár. Bár kérdéses, hogy konzolra, hogy oldják meg ezt a grafikát, vagy butítanak kicsit mindenen, hogy dinamikus maradhasson a környezet, pálya... -
Ezek az rF2 palyak a lehetosegeket mutatjak be, mintak, pelda file-ok;) A lenyeg, hogy lehetoseg mar megvan, hogy egy ceg (vagy egy megszalott, idomilliomos modder), ha kell mindent 3D-ben animaljon:)
A full 3D-s kozonseg azert eleg sok eroforrast felemeszt, kerdeses a hasznalatuk. Az animalasukkal szor ketto;)
Bar a billboard/stamp technika visszalepest jelenthetne, de azert a kozonsegnek mar igy is jo ez megoldas, legelabb oldalrol mar nem papirlapokat latok, mindig zemben vannak (nem mintha azt figyelne az ember):)
Egy konzol jateknal meg belefer, mert fix hardware-en megy, tobb millios eladasokkal, megtehetik hogy meterrol-meterre hulyere optimalizaljanak mindent:)
A CARS-ban egy eleg vicces technikat hasznalnak (bar az eredmenyt eddig nem is figyeltem): papir emberek vannak, de „3D-s”, de korbeforgatva, tobb kulcskockas normal/bump mappokklal;) -
Remelhetoleg az iR-nel Kaemmer eszreveszi, hogy a tobbiek elkezdtek belehuzni;)
ISI az rF2-vel (lehet, hogy kicsit oszver a program, valtozo minosegben), eleg jot tett le az asztalra. Elsosorban dinamikaban.
A CARS-nal is nagy lenduletben vannak, ott foleg grafikaban nyomulnak, de ha valoban igaz, es mukodni fog, akkor 1-2 honapon belul ott is megismerhetjuk a dinamikus kornyezetet;)
Az AC nem ellenfel, nKP-szeru dolog lesz, csak most mar uj, modern engine-nel, liszenszelt dolgokkal. De ettol meg ugyanugy kevesen vannak, penz sincs, a tartalom is minimalis lesz, idojarast egyelore nem igert, a net-kod es a hatter randszer erosen kerdeses.
Az iR-nel is vannak tervek: uj shaderek, HDR, az uj gumi melle uj surface modell, ha ezek megvannak aztan lehet dinamikussa tenni, keszulgetnek animaciok, uj hang engine stb. De ezek mellett, naluk rengeteg energiat/penzt emeszt fel a rendszer/szerver fejlesztes, a versenyszervezes, a folyamatos tartalomkeszites, igy minden erezheto vatozas az alapokban, evekig tart;)))))
Ha lenne eszuk, eszrevennek, hogy a 3D-s, mozgo, dinamikus eg mekkora talalmany, mennyire latvanyos. OK, ne legyen egyelore napszak, levego- es palyahomerseklet valtozas, mert „hotlap-race”, de legalab parasztvakitas szinten elorebb lepnenek, vonzobba tehetnek, promotalhatobba a programot.
Az AI-t es a dedilakt szervert mar nem is mondom, pedig azzal duplazhatnak az elofizetoik szamat...
-
Wlanseraf #2563 Videóban is benne vannak... szép 3D lovak de a pálya szélén meg állnak a kartonpapír emberek lol -
unrealnoise #2562 Én is versenyeznék hétvégenként, de nekem a munkám nem fix, 5 napos, így kilőve. Egy-egy futam miatt meg nem görcsölök rá valamire. -
Nem tudom. Legyen bármilyen jó is az ai, azt nem lehet semmivel sem összehasonlítani amikor online mégy valódi ellenfelekkel. Szóval engem az sem zavarna ha nem lenne ai.:) -
Putman Park 0.2 Beta :) -
Valaki már észrevette őket? :D
Mozognak meg nyerítenek is :D
-
unrealnoise #2558 Igazad van, egyetértünk. :) iR-t pont a statikussága és a rendszere miatt hagytam ott. :) és tény, hogy egy setup kevés hozzá, hogy végig gyors legyél, boxkiállásoknál is után kell állítani ezt azt, bár ott azért nem lehet mindent sec-perc megváltoztatni.
Oval meg jah, más tészta, bár az nem nagyon érdekel.
Egyébként van egy kurva jó dolog még az rF2-ben, nevezetesen, hogy az edzések, időmérők és futamok teljesen testreszabhatóak.
gondolok itt arra, hogy ha az futamon nem vagyok elég gyors, akkor ott lejjebb veszem az AI-t, viszont ha a qual könnyebben megy, akkor ott erősítek rajtuk.
Ez nem újkeletű probléma, GTR2-nél is ez volt, hogy beállítottam egy X százalékot a versenyhétvégére, és vagy a futamon voltak lasabbak tőlem vagy az időmérőn. és fordítva a qualon ugye. Szóval gyakran sehogy sem volt hiteles és élvezetes a hétvége, mert nem volt megfelelően belőve az AI, ezen pedig semmi beállítással nem lehetett menün belül hozzám igazítani. Itt elvileg ezt meg lehetne tenni, DE, hiába állítom az AI-t az edzés fül alatt, az mozog mindenütt. Ez remélem még csak egy hiba. Ki mit gondol erről?
-
Philip00 #2557 Sziasztok
Az lenne a kérdésem hogy az all cars and tracks opciót hogy lehet előhozni, mert én nem látom a series-nél nekem nincs ilyen és még a teljes malay pálya kéne, mert csak ilyen rövidített verzióval tudok menni. -
Persze, ha el van cseszve a set akkor lassabb vagy, ha van egy jó seted akkor gyorsabb, de az csak egy része az egyenletnek.
Azért ha semmi sem változik soha arra könnyebb egy setupot csinálni mint amikor minden változik. Autó, pálya állapota, stb. Az előbbi csak idő és segg kérdése. Ha van elég időd, és nem zsibbad el a hátsód akkor te leszel a király a hotlapokon, meg a futamon is, mivel minden versenykör lehet hotlap.
Ha az elején vagy egy jó setuppal gondolj bele milyen lenne ha a saját stílusodhoz igazítanád azt? Adott egy nagyon jó alap, plusz van a te stílusod. Egy setup mindig kompromisszum, hiszen nem egy egyenesben kell mennünk, hogy mindent alárendelhetünk a gyorsaságnak. Innentől jön az egyediség, hogy kinek mely részek fekszenek jobban, hol érzi instabilnak az autót, stb.
A több ideális ív pedig létezik, igaz nem roadon, pláne nem ow-nél. NASCAR-ban simán működik a dolog. Lehetsz felül is gyorsabb, beállítás, vagy éppen gumikopás kérdése. Ameddig van alattad gumi, meg van hátul benya addig szépen kanyarodik, a szűkebb íven gyors tudsz lenni. Ha lekezd kopni a jobb első, plusz fogy a benzin egyre alulkormányzottabb lesz a gép, felül könnyebb gyorsnak maradni. Elméleti leggyorsabb ív itt is csak egy lenne, ha nem változnának a körülmények. De változnak. Persze ez az alap VHR moddal pont nem működik, de farigcsáljuk.:)
Ne az iR-ből indulj ki. Az egy ideális világ, ahol miden olyan mint múlt héten volt, vagy tavaly.:) Majd ott is rájönnek a készítők, hogy az élet nem ilyen, csinálnak változó körülményeket és majd az se hotlap bajnokság lesz. Bár nem tudom jelenleg hol tart a dolog, igazából nem is érdekel.:) -
Philip00 #2555 Igen, nagyon jó lett tényleg:) és most néztem meg tényleg félre állnak kék zászlónál:) -
unrealnoise #2554 Engem is érdekel, és je, tényleg jó lett. meglepően jó. persze tuti bugos még néhol, de ezzel bővel lehet szórakozni, komolyan versenyezni. -
unrealnoise #2553 Ez mindig visszatérő "vita", de szerintem ez nem így van. Akinek helyén van az esze, és elég jó reflexei vannak, az bizony tud azzal a setupal mit kezdeni. iraingeztem majd két évig, mindig setupot kunyeráltam, és azért nagyjából ott voltam az elejében (első harmadában), attól függ hány alien-PRO volt a mezőnyben.
értem én hogy rF2 alatt változnak a körülmények, de nagyon nem mindegy, hogy a száraz időben az elején valaki körönként ad neked 1,5-2 sec-et a setup miatt vagy nem. Az a probléma ugyanis ezzel, hogy később ahhoz hogy ezt visszanyerd rizikóznod kell. és az lehet nem jön be. míg az elöl lévőnek gyakran megéri szimplán a mögötte lévőre reagálnia.
Az meg hogy teljesen egyedi setup, hát megint csak nem hiszek benne. Vannak jó, átlagos és rossz setupok. iracing alatt bármelyik pro-tól is kértem setupot, mindig javult az időeredményem, és még stabilabb lettem, mint egy tákolt valamivel vagy default-tal.
Szóval valóban nem biztos, hogy 2.03-at fognak menni, de a mezőny igencsak felzárkózhat, legalább egy részük, akik pro setup nélkül nem lehetnek ott. mert valljuk be, simán lehet elég sok olyan versenyző, akinek a képességei adottak, csupán "hülyék" ;) vagy lusták megtanulni belőni a járgányt.
Ez olyan mint az ideális ív kérdése, lehet hangoztatni, hogy több van, de matematikailag általában mindig csak egy féle út a leggyorsabb. Setupnál is lehet ragozni, hogy valaki jobban szereti a stabilabbat, meg etc, oké is, de azzal nem is fog az időmérőn ott lenni az elején.
Valamint ugye van az, hogy alkalmazkodni kell a kocsihoz, érezni a határokat. nah mindegy. :)
Egyébként jah, meg kellene tanulnom már nekem is, és gyanítom el is kezdem mostanság. :) -
Philip00 #2552 Tudom hogy nem sokakat érdekel, de még azért van pár ember aki ai ellen tolja és hát szerintem nagyon sokat fejlődött. Tavaly az zavart nagyon hogy nem vették figyelembe a kék zászlót. Idén azonban írták páran az ISI forumába, hogy félre állnak, nem azonnal, de félre állnak:)