| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
unrealnoise #2553 Ez mindig visszatérő "vita", de szerintem ez nem így van. Akinek helyén van az esze, és elég jó reflexei vannak, az bizony tud azzal a setupal mit kezdeni. iraingeztem majd két évig, mindig setupot kunyeráltam, és azért nagyjából ott voltam az elejében (első harmadában), attól függ hány alien-PRO volt a mezőnyben.
értem én hogy rF2 alatt változnak a körülmények, de nagyon nem mindegy, hogy a száraz időben az elején valaki körönként ad neked 1,5-2 sec-et a setup miatt vagy nem. Az a probléma ugyanis ezzel, hogy később ahhoz hogy ezt visszanyerd rizikóznod kell. és az lehet nem jön be. míg az elöl lévőnek gyakran megéri szimplán a mögötte lévőre reagálnia.
Az meg hogy teljesen egyedi setup, hát megint csak nem hiszek benne. Vannak jó, átlagos és rossz setupok. iracing alatt bármelyik pro-tól is kértem setupot, mindig javult az időeredményem, és még stabilabb lettem, mint egy tákolt valamivel vagy default-tal.
Szóval valóban nem biztos, hogy 2.03-at fognak menni, de a mezőny igencsak felzárkózhat, legalább egy részük, akik pro setup nélkül nem lehetnek ott. mert valljuk be, simán lehet elég sok olyan versenyző, akinek a képességei adottak, csupán "hülyék" ;) vagy lusták megtanulni belőni a járgányt.
Ez olyan mint az ideális ív kérdése, lehet hangoztatni, hogy több van, de matematikailag általában mindig csak egy féle út a leggyorsabb. Setupnál is lehet ragozni, hogy valaki jobban szereti a stabilabbat, meg etc, oké is, de azzal nem is fog az időmérőn ott lenni az elején.
Valamint ugye van az, hogy alkalmazkodni kell a kocsihoz, érezni a határokat. nah mindegy. :)
Egyébként jah, meg kellene tanulnom már nekem is, és gyanítom el is kezdem mostanság. :)