A kreacionizmus hadat üzen a materializmusnak

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

@Telpapa
Nem érzed kissé betegesnek (gondolom nem) hogy mindenben istent látsz?
De mind1.

Szerintem zárjuk le azzal a vitát hogy ez a világ, ez az univerzum alapvetõ szabályokra épül. Amik MINDENRE vonatkoznak, a gravitáció nem tesz különbséget hívõ és nem hívõ között.

Volt, van, lesz evolúció akár tetszik akár nem.
Kár vitatni, állítson elõ bármilyen lényt.

A világ se 7 nap, hanem évmilliárdok alatt lett olyan mint amilyen ma.

Az õsrobbanás is megtörtént, ez egyértelmû.
Nevezhetjük azt az eseményt a teremtésnek. Lehet hogy azt isten okozta,nem tudjuk, de attól a pillanattól fogva annak a bizonyos teremtõnek SEMMI köze ehez a világhoz. Se a vallásokhoz vagy a biblához se semmihez.

Szinte biztos, hogy meg nem volt neki. Vagy mit akarsz ezzel mondani? Az abortusszal kapcsolatos barmely nezopont determinalja a vilag mas jelensegeivel kapcsolatos velemeny igazsagat?

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

"valami XVI. Benedek pápa vezet"

Csak egyet mondok abortusz, nem többet.
Koztunk legyen szolva, aki az evolucios elmeletet akarja cafolni az gyakorlatilag helybe megy a lof...ert. Ha a Discovery Institute-ban nem volt egy ember se, aki szoljon, hogy ezzel lukra futnak es inkabb az elet keletkezese kornyeken kene kapirgalni, akkor tenyleg nem tobb az egesz, mint Gyurcsok-fele tavgyogyitok gyulekezete.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

A vallást nem lehet megérteni mert nem az értelemre apellál, hanem a vakhitre. Kérdezd meg a papot mi a nyavajának kellett napot teremteni ha már világos volt? Mit fog mondani? Nem azt hogy ez tényleg logikátlanság, hanem azt hogy az szóról szóra úgy van ahogy megíratott. Annyi esze már az összes papnak nincs hogy a bibliát emberek írták és egy szikrával nem ér többet mint bármely író bármely írása.
Amiert reklamra, piackutatasra, brit tudosokra, tarsadalom tudomanyokra, focira, autoversenyre, szinhazra vagy akarmi masra. Ki mondja meg, melyik penzkidobas, es melyik nem, esetleg melyik a nagyobb penzkidobas, ha mind az?

Te babajaga, az a baj, hogy szerinted csak az a vallásos, aki síkhülye, dogmatikus, szó szerint veszi a bibliát, és szabad idejében eretnekeket éget, míg mások nem épp ezt a vallásosság-definíciót használják...

"Annyi eszük már nincs hogy minek kellene eltûntetni a Darwinizmust?"
Írtam már ezerszer, rettentõ sok vallásos ember együtt tud élni a tudattal, hogy van evolúció, kezdve azzal a jelentéktelen kis szektával, amit most valami XVI. Benedek pápa vezet... Ja tudom, azok szerinted nem is vallásosak.

Ha te "0000FF"-ban definiálod a piros színt, majd kiabálni kezdesz, hogy az ég piros, akkor ott bizony te csinálsz hülyét magadból, hiába van a saját fogalmaid szerint igazad.
Jó volna tudni hogy ilyen szarságra miért lehet pénz amikor emberek százezrei élnek szegénységben. Pont azok akik ezt a pénzt elõállították.
Az a gond, hogy ebben a vilagban csak materialis hatasok ervenyesulnek, ezert a nem materialis okok is csak materialis hatasokon keresztul ervenyesulhetnek. Jelenleg nem ismerunk olyan materialis hatasokat, amiknel kizarhato a materialis eredet, igy a nem materialis letezok/esemenyek/hatasok bevezetese a rendszerbe folosleges.

a tudat tanulmányozásával azt reméli, sikerül végleg megásnia a darwinizmus sírját"

A hülyeség valóban sírba dönt. Annyi eszük már nincs hogy minek kellene eltûntetni a Darwinizmust? Logika kérem! Aki nem képes felfogni hogy az ember fejlõséssel lett ember, az mit fog fel egyáltalán?

Ez mennyire igaz!Ezzel 100% ban egyetértek.
Nagyon jol tükrözi az itt elhangzott kis csevej, kicsiben azt amiröl a cikk ir nagyban😊
Ezért nem lesz soha sem ebben a témában egyetértés,vagy megegyzés.Mert mind két fél képtelen elfogadni a másik álláspontját(még megvizsgálni sem😊rosszabbak mint a gyerekek...
Ezért én maradok a saját nézetemnél,addig mig nem alakul ki más képem rola.De én döntöm el mit fogadok el és mit nem.

babjaga:
Te viszont folyamatosan támadsz egy olyan dolgot amire még a fáradságot sem veszed hogy megérsd.Sajnállak...

De most megyek ezért mindenkinek további szép estét és csevejt😊
Motoroj
Na, akkor most helyre tesszük a dolgokat!
Te azt állítod, hogy tagadom az anyag létezését.
Én meg azt, hogy nem vezethetõ vissza a világ minden dolga materiális okra.

Tesztelsz, vagy mi?
Tudom mit jelent a materializmus, szerintem megfelelõen is fogalmaztam. Nem szépen, de logikailag értelmezhetõen.

Persze ha vicc volt az más...

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

"a tudat tanulmányozásával azt reméli, sikerül végleg megásnia a darwinizmus sírját"

A hülyeség valóban sírba dönt. Annyi eszük már nincs hogy minek kellene eltûntetni a Darwinizmust? Logika kérem! Aki nem képes felfogni hogy az ember fejlõséssel lett ember, az mit fog fel egyáltalán?
Nem csak a lista lenne hosszu, hanem a bizonyitas is lehetetlen. 😊

A lényeg fölött mindenki elsiklik.
Néhány tudos,sikeres/nemsikeres nemtudom,ráhajtott bizonyos könnyü pénzekre,ami mögött vallásos mozgalmak állnak.
Nem kell hozzá évekig tartó kutatómunka elég olyan elméleteket gyártani ami megkérdõjelez néhány tudományos tételt.
Ezt egy kevésbé ügyes prof is tudja,csak a hiányosságokra kell rávilágítani.

"Mindez egybevág a Discovery Institute küldetésével, ami nem kisebb célt tûzött ki, mint "a materializmus és kulturális örökségeinek megdöntését", hogy a tudományos világnézetet egy kereszténnyel váltsa fel.

Ennek elsõ lépéseként az intézet a nem materiális idegtudomány megalapozásába öli pénzeszközeit."
"nyilván nem vagy rá vevõ. Én meg a materializmusra nem."

A saját létedet tagadod! A skizofrén olyat lát ami nincs. A vallásos embereket nyugodtan lehet a skizofrénekhez sorolni.
"Minden helyre áll mindig...és itt a bibi"

te tényleg fanatikus vagy...
"Igazad van.
A természetben tényleg nincs semmi ami magától egyensúlyba jöjjön.
A közlekedõ edénybe is isten fújja a levegõt, mert magától sehol se alakul ki a rend, meg minden hittanos tudja hogy isten gurítja a bolygókat a Föld körül."

Látod éppen ez a lényeg.Hogy van.Minden helyre áll mindig...és itt a bibi.
De ne sarkitsd le.Ráadásul ne mokázz olyanon amiröl nem hogy bizonyitás de még csak értelmes hipotézis sincs.Vagy zárkozz be a kis burkodba(ez a fanatikus vallásosokra is vonatkozik) és hordj szemellenzöt.De ne beszélj félre.
Szerencsére vannak még nyitott emberek akik(mind két oldalon) akik kinyitják a szemüket és látnak is nem csak néznek.Akiknek kevés mind a tudományos,soxor spekulativ magyarázata,illetve a vallásoságban megnyilvánuló fanatikus magyarázat.

Motoroj
Koszonom, koszonom!
A magae sem csunya, de ekezetekkel meg ekesebb volna am!
De legalabb sokat mondo! Sokat!

"Az egyensuly az, amikor a dolgok kicsit lassabban valtoznak"

folyamatosan lassulnak a változások.
"Ha valami nem kézzelfogható,vagy te valamiben nem hiszel mert nem bizonyitható attol még nem biztos hogy nem létezik"

...akkor piros-pöttyös repülõ elefántok is lehetnek, nem hiszed? És a télapó?...

Amúgy a bûnösséget kell bizonyítani, nem az ártatlanságot (Btk). Csak arra céloztam, h nehogy minden nemlétezõ dologról be kelljen bizonyítani, hogy nem is létezik! Kicsit hosszú lenne a lista...
"Olyan világban is lehet élni, csak nem érdemes."

Gyonyoru mondat. Ures es semmit mondo is, de most inkabb csodaljuk az eleganciajat! 😊

A vilagegyetemben az entropia "uralkodik". Egyensuly? Hol? A fuzios izzastol ragyogo, a szupernovakent felrobbano, a fekete lyukkent magukba fordulo, vagy a gaz es porfelhokbol eppen szuleto csillagokban? Az egyensuly az, amikor a dolgok kicsit lassabban valtoznak.

Motoroj
Bocsánat. Nem azt akartam írni, hogy nem látod, hanem, hogy nem látod ÁT.
Vagyunk így ezzel páran, de nekem a tudomány az nem szentírás. Tudósok közül is sokan vannak, akik nem sodródnak a többség által elfogadott elméletekkel.

"mikor láttad utoljára vagy bármi jelét a létezésének"
Ma. Meg tegnap. Meg tegnap elõtt. Meg az elõtt. Gyakorlatilag minden nap látom jelét. Gondolom te nem, nyilván nem vagy rá vevõ. Én meg a materializmusra nem. Olyan világban is lehet élni, csak nem érdemes.

Igazad van.
A természetben tényleg nincs semmi ami magától egyensúlyba jöjjön.
A közlekedõ edénybe is isten fújja a levegõt, mert magától sehol se alakul ki a rend, meg minden hittanos tudja hogy isten gurítja a bolygókat a Föld körül.
<#idiota><#levele>

Látod?erre céloztam.A világegyetemben rend,és egyensuly uralkodik(bár erre is mondhatod azt hogy más szemszögböl nézve mi a rend és mi az hogy egyensuly😊.Erre mondtam hogy nekem kicsit biceg az, hogy ez a rend csak ugy magátol irányitás semmi nélkül igy álljon fel.

Nem a templomba járásról beszélek hanem arról ami pl ebben a cikkben is le van írva.

Az elegedettseg es a boldogsag nagyon relativ dolog, es a hit egy nagyon olcso modja ezek eleresenek.

"És ne szánd azokat az embereket akik hisznek valamiben mert 100x teljesebb boldogabb életet élnek mint azok akik csak elfogadják azt ami körülöttük van"

Indiában százmilliók élnek a hitbõl nincs is másuk.Úgy élnek ahogy az állatok se.De kurva boldogok míg meg nem boldogulnak.
Jo reggelt kivanok! A jozan esz szoszolojatol elvarnam, hogy olvasson, es kepes legyen logikus kovetkezteteseket is levonni, ne csak usson vakon. Sosem allitottam, hogy van Isten. Nem hiszek a letezeseben, csak nem zarom ki, es emiatt is erdekelne a modszer, amivel megis kizarhato lenne. 😊

A cakkos lofuttyot fedeztel fel. 😊 Megalapitottad, hogyan helyezkednek el magassag szerint. A sorrend mar elotte is letezett. (Vagy nem letezett utana se, ha mas szempont szerint vizsgaljuk.) A sorrend ugyanis csak egy gondolati sema, amit az ember alkalmaz a korulotte levo vilag jelensegeire. De ha most azon kezdesz csodalkozni, hogy az atomok protonbol, neutronbol es elektronbol allnak, es mindegyikbol tobb is lehet, sot ezek szamabol rendszert is lehet felallitani(miszerint:1,2,3,4,5...) , akkor somolyogni fogok.

"rettentõ agresszív propaganda" része, hogy az ember önnön akaratából bemegy a templomba?"

Tévedsz! Az emberek nagy részének nincs saját akarata, mert az akarathoz meggondolás kell!
Akkor aruld el nekem, honnan tudod, hogy van isten ?

Én meg röhögök mert semmit nem értettél meg abból amit írtam.
Te láttad? Mutass be neki már kérlek.
"Menj be a lanyod osztalyaba, allitsd sorba a gyerekeket magassag szerint, aztan gondolkozz el rajta, ki hozta letre azt a sorrendet, amit most te felfedeztel!"

😊)Azt valóban én vedeztem volna fel.
De a periodusos rendszerben az elemek szám szerinti sorrendet követnek,mely sorrend az elem atomjainak szerkeztén alapul.De nem hari😊lehet nem tudtad
Na további jó acsargást, lépek le :p
"Igaz, nekem nem is ezekkel van bajom hanem:"

Igaz, de te nem is ezt írtad az elején, hanem hogy en bloc a vallással, vallásossággal van a bajod. Örülök, hogy formálódik a világképed.

"azzal hogy egyesek teljes meggyõzõdéssel elhiszik a teremtést úgy ahogy le van írva a bibliában"

Ez speciel elég furcsa lenne, hiszen pl. a róm. kat. egyhát elfogadja az evolúciót. De hülyék mindenhol vannak, vallásos oldalon is, meg nemvallásoson is. A hülyéket összemosni az egésszel olcsó demagógia, olyan, mintha én a lakótelepi lakásban örökmozgót barkácsoló villanyszerelõre mondanám, hogy "na de hülyék ezek a tudósok!".

"2 azzal a rendkívül agresszív propagandával amivel ezt terjesztik."

A "rettentõ agresszív propaganda" része, hogy az ember önnön akaratából bemegy a templomba? :p
"Azistent meg nem kell tagadni mert ami nincs az tagadja önmagát automatikusan.Szomorú hogy egy nagydíjas tudósnak kell ami nekem nem kell.De ha neki az kell annak úgy kell!"

😊))Bocsi hogy nevetek de ez tipikusan az a zart gondolkozás mod amit pont az elöbb tárgyaltak meg itt sokan.Ha valami nem kézzelfogható,vagy te valamiben nem hiszel mert nem bizonyitható attol még nem biztos hogy nem létezik.Te azt mondod hogy amig nem bizonyitjuk be hogy van addig nincs is?😊És ne szánd azokat az embereket akik hisznek valamiben mert 100x teljesebb boldogabb életet élnek mint azok akik csak elfogadják azt ami körülöttük van.Ez tény.Akár tetszik akár nem.

Akkor aruld el nekem, honnan tudod, hogy nincs Isten!

"Nem foglalok állást semelyik mellett mert mind kettõ lukas nekem mint a szita.(tudomány/vallás)"

Atyafi! Ha nem lett volna megfellebbezhetetlen emberi tudás, gondolkodás nem lenne számítógéped mert még vas se lenne!Nem hogy elektronika. Materializmus nincs? Akkor dobd fel a levegõbe a géped és állj alája! Én a vallást dobom fel és aláállok!<#nyes><#nyes>Az utóbbi mondatokat logikai következtetésnek hívják.
Hogy erted azt, hogy sorban fordulnak elo? Hogy erted azt, hogy valaki letrehozta ezt a szabalyrendszert? Mengyelejev egyszeruen megjelenitette az elemeket egy jol attekintheto formaban bizonyos tulajdonsagaik szerint.
Menj be a lanyod osztalyaba, allitsd sorba a gyerekeket magassag szerint, aztan gondolkozz el rajta, ki hozta letre azt a sorrendet, amit most te felfedeztel!

"Nobel-díjas tudósok nem tagadják annyira Isten létét, mint ide beirkáló kisszerû, maximum középszintû senkik."

Azistent meg nem kell tagadni mert ami nincs az tagadja önmagát automatikusan.Szomorú hogy egy nagydíjas tudósnak kell ami nekem nem kell.De ha neki az kell annak úgy kell!
Tehát itt van pl. babajaga, mint az "én mondom meg, hogy ki a vallásos!" szép példája. Szösszenete alapján, ha jól értelmezem, azokat tartja vallásosnak, akik szó szerint értelmezik a bibliát, és azt, mint az egyetlen igazságot követik. Mivel pl. a római katolikus egyház, illetve maga a pápa is elfogadja az evolúciót (hogy mást ne mondjak), ezért babajaga szerint a pápa nem vallásos, hiszen nem szó szerint veszi a bibliát.

Mivel a "pápa nem vallásos" kijelentésnek nincs értelme az emberek többsége számára, ezért hülyének tartják babajagát, pedig csak arról van szó, hogy babajaga máshogy definiálja a vallásost, mint az emberek többsége. Jól látható, hogy az önkényes definíciója milyen félreértésekhez tud vezetni.
A szabad,nyitott gondolkodás a fontos én is erre céloztam.Nem foglalok állást semelyik mellett mert mind kettõ lukas nekem mint a szita.(tudomány/vallás)
De azért a jegyezzük meg hogy a fanatikus beszükült gondolkodás nem csak a vallások sajátja.Ez a másik oldalra is ugya ugy érvényes.
Igaz, nekem nem is ezekkel van bajom hanem:
1 azzal hogy egyesek teljes meggyõzõdéssel elhiszik a teremtést úgy ahogy le van írva a bibliában
2 azzal a rendkívül agresszív propagandával amivel ezt terjesztik. milyen lenne az ha egy kutatók odamanne az egyházhoz és azt mondaná hogy márpedig a miséken beszéljenek az evolúcióról meg ez õsrobbanásról??

Megértem én hogy féltik az évszázadok alatt összeszedett hatalmukat, na de azért.

"a mai napig nem volt képes az ember a semmiböl élõ sejtet létrehozni amellett hogy azt állitják ez igy történt,pustán a véletlenek sorozatának köszönhetõen"

Én balesetekkel foglalkozom. Biztosan láttál már fura dolgokat te is, ha máshol nem fényképen, ahol az autó olyan helyen landol, hogy senki sem mondaná meg, hogy azt hogyan csinálta, még akkor is nehezen követhetõ ha készült a balesetrõl felvétel mondjuk térfigyelõ kamerával.
És nincs olyan ember aki le tudná utánozni. Pedig nem a lehetetlent kéne eljátszani, hanem olyat ami már megtörtént.
"ha annyi koze mondjuk a keresztenyseghez, hogy egyszer egy kerdoiven azt jelolte be, akkor a magam ertekrendje szerint nem tartom annak. "

Igen igen, ehhez kétségkívül jogod van, és értem is, de ha én mondjuk csak azokat az inkvizítorokat tartanám "kellõképpen" vallásosnak, akik már égettek el eretneket, akkor kijelenthetném, hogy "a vallásosok erõszakos fanatikusok", és a saját definícióm szerint igazam is lenne.

De ezért a kijelentésemért azok, akik csak évi egyszer (vagy egyszer sem) vannak templomban, de vallásosnak tartják magukat, könnyen hülyének nézhetnek.

Arra akarok rávilágítani, hogy ha "kívülrõl" akarod megmondani, hogy ki vallásos, akkor óhatatlanul ütközni fogsz más definíciókkal, felfogásokkal, és a vitának nem lesz értelme. Míg ha hagyod, hogy mindenki maga dönse el, hogy õ maga (és nem más!) vallásos-e, akkor legalább ebben nincs félreértés, tehát én ezt, és csak ezt tartom jó módszernek.
"Nobel-díjas tudósok nem tagadják annyira Isten létét, mint ide beirkáló kisszerû, maximum középszintû senkik."

Most meg kell neked magyaráznom hogy a Nobel díjas nem azt jelenti hogy az illetõ emberileg minden szinten magasan a többi felett áll? Ez az egyik sokak által elhitt végzetes tévedés.Én a gondolkodni képes embert mint magamat helyezem a legmagasabb szintre. A biblia elsõ oldalain hemzsegnek az elemi logikai és tárgyi hibák, milyen elme az aki ezt feltétel nélkül igaznak mondja? A vallás tele van az emberi gondolkodásra szégyenletes logikátlanságokkal amiket a vallásos ember ész és gondolkodás nélkül elfogad. ez bizony baj, nagy baj.
"Sokkal ertelmesebb, ha a megtapasztalhatatlan furdokadrol elmelkedik?
Tanacstalansag/tudni akaras temaban: Az, hogy nagyon tudni akarod, ki van a fuggony mogott, nem jelenti hogy van is valaki mogotte."

Nem.De ha figyeltél irtam is hogy sok olyan érdekes dolgot találtam ami arra vezetett rá hogy nem biztos hogy nincs....Persze bizonyitani nem tudom ha erre gondolsz😊
De igérem 100% ban a tudomány pártját fogom fogni ha majd tudja definiálni nekem pl a szerelmet ugy hogy az kézzelfogható legyen😊
Egyépként eszembe jutott egy példa.Nemrég pont a peridusos rendszert tanulta a nagyobbik lányom.Akkor elgondolkoztam.Az egy dolog hogy Mengyi bácsi felfedezte hogy sorban fordulnak elõ,és egy szabályos rendszert alkotnak.De akkor ott a kérdés..ki vagy mi hozta létre ezt a szabályrendszert?Mert azt lássuk be itt is elég gyenge érv lenne a "magátol sorbaerndezödött az idök folyamán" kijelentés😊
De ez csak egy példa asok közül..minden esetre nekem az kevés amit a mai tudomány ezzel a témával kapcsolatban fel tud mutatni.