672
-
#232 "A fekete lyukak az apostolok, a sötét energia meg maga isten"
-
vargagergo13 #231 Nekik ez nem gáz? Vagy tényleg ennyire buták? Mindig kitalálnak valami levegőben lógó dolgot amit se bizonyítani se cáfolni nem tudnak (mert buták) csak TALÁN meg LEHETSÉGES meg mittomén miket nyomnak és mindig belebuknak és új egetverő baromságot kell kitalálniuk. Mindig valami új az előzőtől teljesen független hülyeség. Ezzel szemben szegény Darwin meg rájött (nem felfedezett) valamire, amit azóta is folyamatosan alátámasztanak a hozzáértők és az ostobák meg nem tudják cáfolni sehol csak morognak rajta és verik a nyálukat,h nincs igaza.(A fekete lyukak az apostolok, a sötét energia meg maga isten)
ja igen:
Elég ironikus a tény, miszerint agyunk nem képes (még) megérteni hogyan működik.
hmmm...
ezen eltöprengek még egy kicsit:D
(ateista vagyok köszi) -
babajaga #230 A hülyeség nem érzés hanem hiány, a logika hiánya. Mi a fenének kellene nekem papokkal beszélni? -
#229 "Milyen viszonyok vannak azokban az országokban ahol a vallás képviselői irányítják az állam életét?"
Ilyen ország csak egy van, Vatikán. Elég jó viszonyok vannak.
Te Iránra gondolsz szerintem, ami annyival különbözik attól, amit leírtál, hogy nem a vallás képviselő irányítják az állam életét. Az oktatás elég színvonalas egyébként. -
Archenemy #228 "Én miért mondom hogy az abortusz az egyén elidegeníthetetlen joga? "
Terelsz, ecsém, mellébeszész... az evolúcióról volt szó, nem másról. Most vegyem elő, hogy Darwin is vallásos volt? Most akkor ettől hirtelen elkezded tagadni a tanait?
Próbáld már meg elkülöníteni "A" gondolatot "B" gondolattól, és mindkettőt is a személytől, aki gondolja, és nem pánikszerűen egybemosni mindent mindennel, amint rájössz, hogy hülyeséget beszéltél.
""Te babajaga, te hány pappal beszéltél már"
Hát nem sokkal"
...
és ilyenkor nem érzed totálisan hülyén magad? -
#227 Másrészt még a vallással/filozófiával kapcsolatban. A gondolkodás, tudatosság nem elképzelhető a szerveink, agyunk nélkül, memória nélkül nem gondolkodhatunk. Bármi is van amiről nem tudunk, nem lehet tudatos, így Istent sem tudom elfogadni semilyen formában. A túlvilág egy mégbonyolultabb lehetőség. -
babajaga #226 "Te babajaga, te hány pappal beszéltél már"
Hát nem sokkal, nem éppen haverjaim legutóbb épp a búsba küldtem egyet az apácájával együtt.Tudniillik hülyeséget mondott nekem közvetve hülyeségre akart rábírni amit nem tolerálok. -
babajaga #225 Én miért mondom hogy az abortusz az egyén elidegeníthetetlen joga? És miért él vissza az egyház a befolyásával ezen a téren? Meg sok más téren is? Miért találták vajon ki az egyház és az állam szétválasztását a legfelvilágosultabb országokban? Milyen viszonyok vannak azokban az országokban ahol a vallás képviselői irányítják az állam életét? -
Archenemy #224 " Mit fog mondani? Nem azt hogy ez tényleg logikátlanság, hanem azt hogy az szóról szóra úgy van ahogy megíratott. "
Te babajaga, te hány pappal beszéltél már? :p Mert gyakorlatilag borítékolom, hogy ezt fogják mondani (kb.):
" A Bibilia mikor íródott, ez egy teljesen kielégítő válasz volt az akkori embereknek. Ne csak azt nézzük, hogy mit ír a biblia, mert azt nem lehet szó szerint venni, hanem azt is próbáljuk megérteni, mit is jelenthet ez nekünk: (és itt jöhet egy példabeszéd kb. bármiről, ami legalább átvitt értelemben a fényről vagy a teremtésről szól)"
Nagyon - nagyon elvakultnak kell lenni ahhoz, hogy valaki ragaszkodjon a biblia szó szerint vételéhez, a vallásosok 99%-a nem ilyen. Te kikiáltod azt az 1% hülyét "vallásosoknak", és nem veszed észre (hiszen arra gondolni sem merek, hogy esetleg szimplán hergelésből vagy ekkora majom), hogy mennyire nem ugyanaz a te "vallásos" képed, és az emberek túlnyomó többségének "vallásos" képe.
Nagydög:
"Koztunk legyen szolva, aki az evolucios elmeletet akarja cafolni az gyakorlatilag helybe megy a lof...ert"
Az meg is érdemli. Nem arról van szó, hogy nem lehet kritikákat megfogalmazni, vagy a hiányosságaira rámutatni, de ilyen nagy garral és elvakultsággal, mint ezek, nyilván elég nagy hülyeség.
babajaga:
"Csak egyet mondok abortusz, nem többet. "
Aham, tehát abortuszkérdésben nem értesz vele egyet. De evolúcióban meg igen! Úristen, te akkor félig egyetértesz a pápával! Nohát, nohát, mik ki nem derülnek... :p -
#223 Hát akkor én is elmondom a véleményemet. A bibliában szereplő történeteket nem kellett volna szó szeirnt értelmezni. A kereszténység csak azért jött létre, hogy átvehessék a hatalmat, össze tudják fogni és irányítani az embereket. Sok dolgot meg lehet tanulni belőlük, de nem szabad szó szerint értelmezni egy részét sem.
A bibliában sincs benne minden úgy, ahogy az eredetileg volt, elég csak azt nézni amit már írtam, hogy még csak nem is Éva volt Ádám első felesége (Lilith). És nem csak ezt cenzúrázták ki belőle, hogy "hihetőbb legyen" (?) belőle.
Tehát az én véleményem, hogy a kereszténység mint vallás, már nem állja meg a helyét. Hiába voltak jó célja is (értelmet adtak dolgoknak, mégha nem is valósak).
De mi a helyzet a többi vallással, iszlám, zsidó, illetve a Keleti vallások (hinduizmus, buddhizmus, Kínai univerzizmus, és természeti vallások?
A tudomány mit mond a csí -re, ami ha jól tudom egyre inkább kezd elterjedni (nálunk reiki -ként, illetve aurafotózás)? -
szasz85 #222 @Telpapa
Nem érzed kissé betegesnek (gondolom nem) hogy mindenben istent látsz?
De mind1.
Szerintem zárjuk le azzal a vitát hogy ez a világ, ez az univerzum alapvető szabályokra épül. Amik MINDENRE vonatkoznak, a gravitáció nem tesz különbséget hívő és nem hívő között.
Volt, van, lesz evolúció akár tetszik akár nem.
Kár vitatni, állítson elő bármilyen lényt.
A világ se 7 nap, hanem évmilliárdok alatt lett olyan mint amilyen ma.
Az ősrobbanás is megtörtént, ez egyértelmű.
Nevezhetjük azt az eseményt a teremtésnek. Lehet hogy azt isten okozta,nem tudjuk, de attól a pillanattól fogva annak a bizonyos teremtőnek SEMMI köze ehez a világhoz. Se a vallásokhoz vagy a biblához se semmihez. -
Nagydög #221 Szinte biztos, hogy meg nem volt neki. Vagy mit akarsz ezzel mondani? Az abortusszal kapcsolatos barmely nezopont determinalja a vilag mas jelensegeivel kapcsolatos velemeny igazsagat? -
babajaga #220 "valami XVI. Benedek pápa vezet"
Csak egyet mondok abortusz, nem többet. -
Nagydög #219 Koztunk legyen szolva, aki az evolucios elmeletet akarja cafolni az gyakorlatilag helybe megy a lof...ert. Ha a Discovery Institute-ban nem volt egy ember se, aki szoljon, hogy ezzel lukra futnak es inkabb az elet keletkezese kornyeken kene kapirgalni, akkor tenyleg nem tobb az egesz, mint Gyurcsok-fele tavgyogyitok gyulekezete. -
babajaga #218 A vallást nem lehet megérteni mert nem az értelemre apellál, hanem a vakhitre. Kérdezd meg a papot mi a nyavajának kellett napot teremteni ha már világos volt? Mit fog mondani? Nem azt hogy ez tényleg logikátlanság, hanem azt hogy az szóról szóra úgy van ahogy megíratott. Annyi esze már az összes papnak nincs hogy a bibliát emberek írták és egy szikrával nem ér többet mint bármely író bármely írása. -
Nagydög #217 Amiert reklamra, piackutatasra, brit tudosokra, tarsadalom tudomanyokra, focira, autoversenyre, szinhazra vagy akarmi masra. Ki mondja meg, melyik penzkidobas, es melyik nem, esetleg melyik a nagyobb penzkidobas, ha mind az? -
Archenemy #216 Te babajaga, az a baj, hogy szerinted csak az a vallásos, aki síkhülye, dogmatikus, szó szerint veszi a bibliát, és szabad idejében eretnekeket éget, míg mások nem épp ezt a vallásosság-definíciót használják...
"Annyi eszük már nincs hogy minek kellene eltűntetni a Darwinizmust?"
Írtam már ezerszer, rettentő sok vallásos ember együtt tud élni a tudattal, hogy van evolúció, kezdve azzal a jelentéktelen kis szektával, amit most valami XVI. Benedek pápa vezet... Ja tudom, azok szerinted nem is vallásosak.
Ha te "0000FF"-ban definiálod a piros színt, majd kiabálni kezdesz, hogy az ég piros, akkor ott bizony te csinálsz hülyét magadból, hiába van a saját fogalmaid szerint igazad. -
babajaga #215 Jó volna tudni hogy ilyen szarságra miért lehet pénz amikor emberek százezrei élnek szegénységben. Pont azok akik ezt a pénzt előállították. -
Nagydög #214 Az a gond, hogy ebben a vilagban csak materialis hatasok ervenyesulnek, ezert a nem materialis okok is csak materialis hatasokon keresztul ervenyesulhetnek. Jelenleg nem ismerunk olyan materialis hatasokat, amiknel kizarhato a materialis eredet, igy a nem materialis letezok/esemenyek/hatasok bevezetese a rendszerbe folosleges. -
Telpapa #213 a tudat tanulmányozásával azt reméli, sikerül végleg megásnia a darwinizmus sírját"
A hülyeség valóban sírba dönt. Annyi eszük már nincs hogy minek kellene eltűntetni a Darwinizmust? Logika kérem! Aki nem képes felfogni hogy az ember fejlőséssel lett ember, az mit fog fel egyáltalán?
Ez mennyire igaz!Ezzel 100% ban egyetértek.
-
Telpapa #212 Nagyon jol tükrözi az itt elhangzott kis csevej, kicsiben azt amiröl a cikk ir nagyban:)
Ezért nem lesz soha sem ebben a témában egyetértés,vagy megegyzés.Mert mind két fél képtelen elfogadni a másik álláspontját(még megvizsgálni sem:)rosszabbak mint a gyerekek...
Ezért én maradok a saját nézetemnél,addig mig nem alakul ki más képem rola.De én döntöm el mit fogadok el és mit nem.
babjaga:
Te viszont folyamatosan támadsz egy olyan dolgot amire még a fáradságot sem veszed hogy megérsd.Sajnállak...
De most megyek ezért mindenkinek további szép estét és csevejt:) -
#211 Na, akkor most helyre tesszük a dolgokat!
Te azt állítod, hogy tagadom az anyag létezését.
Én meg azt, hogy nem vezethető vissza a világ minden dolga materiális okra.
Tesztelsz, vagy mi?
Tudom mit jelent a materializmus, szerintem megfelelően is fogalmaztam. Nem szépen, de logikailag értelmezhetően.
Persze ha vicc volt az más... -
babajaga #210 "a tudat tanulmányozásával azt reméli, sikerül végleg megásnia a darwinizmus sírját"
A hülyeség valóban sírba dönt. Annyi eszük már nincs hogy minek kellene eltűntetni a Darwinizmust? Logika kérem! Aki nem képes felfogni hogy az ember fejlőséssel lett ember, az mit fog fel egyáltalán? -
Nagydög #209 Nem csak a lista lenne hosszu, hanem a bizonyitas is lehetetlen. :) -
csimmasz #208 A lényeg fölött mindenki elsiklik.
Néhány tudos,sikeres/nemsikeres nemtudom,ráhajtott bizonyos könnyü pénzekre,ami mögött vallásos mozgalmak állnak.
Nem kell hozzá évekig tartó kutatómunka elég olyan elméleteket gyártani ami megkérdőjelez néhány tudományos tételt.
Ezt egy kevésbé ügyes prof is tudja,csak a hiányosságokra kell rávilágítani.
"Mindez egybevág a Discovery Institute küldetésével, ami nem kisebb célt tűzött ki, mint "a materializmus és kulturális örökségeinek megdöntését", hogy a tudományos világnézetet egy kereszténnyel váltsa fel.
Ennek első lépéseként az intézet a nem materiális idegtudomány megalapozásába öli pénzeszközeit." -
babajaga #207 "nyilván nem vagy rá vevő. Én meg a materializmusra nem."
A saját létedet tagadod! A skizofrén olyat lát ami nincs. A vallásos embereket nyugodtan lehet a skizofrénekhez sorolni. -
stremix #206 "Minden helyre áll mindig...és itt a bibi"
te tényleg fanatikus vagy... -
Telpapa #205 "Igazad van.
A természetben tényleg nincs semmi ami magától egyensúlyba jöjjön.
A közlekedő edénybe is isten fújja a levegőt, mert magától sehol se alakul ki a rend, meg minden hittanos tudja hogy isten gurítja a bolygókat a Föld körül."
Látod éppen ez a lényeg.Hogy van.Minden helyre áll mindig...és itt a bibi.
De ne sarkitsd le.Ráadásul ne mokázz olyanon amiröl nem hogy bizonyitás de még csak értelmes hipotézis sincs.Vagy zárkozz be a kis burkodba(ez a fanatikus vallásosokra is vonatkozik) és hordj szemellenzöt.De ne beszélj félre.
Szerencsére vannak még nyitott emberek akik(mind két oldalon) akik kinyitják a szemüket és látnak is nem csak néznek.Akiknek kevés mind a tudományos,soxor spekulativ magyarázata,illetve a vallásoságban megnyilvánuló fanatikus magyarázat.
-
#204 Koszonom, koszonom!
A magae sem csunya, de ekezetekkel meg ekesebb volna am!
De legalabb sokat mondo! Sokat! -
stremix #203 "Az egyensuly az, amikor a dolgok kicsit lassabban valtoznak"
folyamatosan lassulnak a változások. -
stremix #202 "Ha valami nem kézzelfogható,vagy te valamiben nem hiszel mert nem bizonyitható attol még nem biztos hogy nem létezik"
...akkor piros-pöttyös repülő elefántok is lehetnek, nem hiszed? És a télapó?...
Amúgy a bűnösséget kell bizonyítani, nem az ártatlanságot (Btk). Csak arra céloztam, h nehogy minden nemlétező dologról be kelljen bizonyítani, hogy nem is létezik! Kicsit hosszú lenne a lista... -
Nagydög #201 "Olyan világban is lehet élni, csak nem érdemes."
Gyonyoru mondat. Ures es semmit mondo is, de most inkabb csodaljuk az eleganciajat! :) -
Nagydög #200 A vilagegyetemben az entropia "uralkodik". Egyensuly? Hol? A fuzios izzastol ragyogo, a szupernovakent felrobbano, a fekete lyukkent magukba fordulo, vagy a gaz es porfelhokbol eppen szuleto csillagokban? Az egyensuly az, amikor a dolgok kicsit lassabban valtoznak. -
#199 Bocsánat. Nem azt akartam írni, hogy nem látod, hanem, hogy nem látod ÁT.
Vagyunk így ezzel páran, de nekem a tudomány az nem szentírás. Tudósok közül is sokan vannak, akik nem sodródnak a többség által elfogadott elméletekkel.
"mikor láttad utoljára vagy bármi jelét a létezésének"
Ma. Meg tegnap. Meg tegnap előtt. Meg az előtt. Gyakorlatilag minden nap látom jelét. Gondolom te nem, nyilván nem vagy rá vevő. Én meg a materializmusra nem. Olyan világban is lehet élni, csak nem érdemes. -
szasz85 #198 Igazad van.
A természetben tényleg nincs semmi ami magától egyensúlyba jöjjön.
A közlekedő edénybe is isten fújja a levegőt, mert magától sehol se alakul ki a rend, meg minden hittanos tudja hogy isten gurítja a bolygókat a Föld körül.
-
Telpapa #197 Látod?erre céloztam.A világegyetemben rend,és egyensuly uralkodik(bár erre is mondhatod azt hogy más szemszögböl nézve mi a rend és mi az hogy egyensuly:).Erre mondtam hogy nekem kicsit biceg az, hogy ez a rend csak ugy magátol irányitás semmi nélkül igy álljon fel.
-
szasz85 #196 Nem a templomba járásról beszélek hanem arról ami pl ebben a cikkben is le van írva. -
Nagydög #195 Az elegedettseg es a boldogsag nagyon relativ dolog, es a hit egy nagyon olcso modja ezek eleresenek. -
babajaga #194 "És ne szánd azokat az embereket akik hisznek valamiben mert 100x teljesebb boldogabb életet élnek mint azok akik csak elfogadják azt ami körülöttük van"
Indiában százmilliók élnek a hitből nincs is másuk.Úgy élnek ahogy az állatok se.De kurva boldogok míg meg nem boldogulnak. -
Nagydög #193 Jo reggelt kivanok! A jozan esz szoszolojatol elvarnam, hogy olvasson, es kepes legyen logikus kovetkezteteseket is levonni, ne csak usson vakon. Sosem allitottam, hogy van Isten. Nem hiszek a letezeseben, csak nem zarom ki, es emiatt is erdekelne a modszer, amivel megis kizarhato lenne. :)