672
  • toto66
    Ja mielőtt a helyesírásom kritizálná valaki tudom a helyeírási szabályokat csak a billentyűzetem disgrafiás C:C:C:
  • toto66
    De jó ötlet! C:
  • toto66
    Dehogy nem! Roszz helyen keresed a világ keletkezésének okát. Nem valami szuper rendezett inteligencia hozta létre, inkább valami aprócska zavar, hiba...C:
    Persze bizonyítani egyiket sem lehet, csak úgy mint azt, hogy nem létezik a télapó...
    Nekem hihetőbb az én verzióm, mert kevesebb elentmondásba ütközik a valósággal...C:
    Persze te gondolhatod másként, csak akkor el kell magadelőtt hallgatnod néhány apró lehetlenséget...C:
  • loky
    Hogy honnan ömlik belőletek ez a sok takony...fogalma sincs...ha ki kopipésztelném az sg-n leírt (ebben a témában) ömlengéseket... és kiadnám egy könyvbe...asszem kasszasiker lenne...
  • Telpapa
    "Szerintem meg éppen nem tökéletesek a "világot mozgató erők".
    Attól müködik, hogy valami kis hiba minden rendszerben van, ha nem lenne akkor tökéletes egyensúlyi állapot keletkezne, ami meggátolná többekközt az élet kialakulását is. (a rendszerek egyensúlyra törekednek, de csak kvázi érik el, tökéletesen soha)"

Látod ebben egyetértünk.Én a tökéletest az emberi vivmányok és magához az emberhez hasonlitottam.Erre is jo példa az ember.
    De ez még mindig nem ad választ semmire.
  • Telpapa
    De honnan tudod hogy biztosan igy lenne-e?lehet hogy nem lennénk de lehet igen..
    Mellesleg ezzel is csak a választ kerülted ki,mind ahogy mindenki más is.
    De most komolyan gyerekek.A tudományos a tények világa,ahol a véletlennek,helye nincs,és még is elfogadja azt hogy a világegyetem csak ugy magátol véletlenül irányitás semmi nélkül felállitott,kialakitott tökéletes szabályokat és törvényszerüeségeket?Ez paradoxon.
  • toto66
    Szerintem meg éppen nem tökéletesek a "világot mozgató erők".
    Attól müködik, hogy valami kis hiba minden rendszerben van, ha nem lenne akkor tökéletes egyensúlyi állapot keletkezne, ami meggátolná többekközt az élet kialakulását is. (a rendszerek egyensúlyra törekednek, de csak kvázi érik el, tökéletesen soha)
  • toto66
    Hát azért nem térnek el, mert ha eltérnének nem tennéd fel ezt a kérdést. C:
  • toto66
    Bizony az igazság néha roppant egyszerű... C:
  • Telpapa
    és ha már az eltéréseket szobahoztad.Itt nem az a kérdés hogy eltérnek vagy nem térnek.Itt az a kérdés:Miért nem térnek el?
    A világ mozgató(és ez a tudományra is igaz) rugója nem az hogy valamit elfogadunk hanem az hogy kétkedünk benne..
  • babajaga
    "ateizmus, és az anyagot istenítő izmusok"

Én az anyagot nem istenítem hanem változtatom átalakítom mivel semmiből nem tudok semmit előállítani. Én kíváncsi volnák mire mennél ha
    a megvonnám tőled azokat az anyagokat amiket én és a szaktársaim állítanak elő? Ívóvízed nem lenne, ihatnál a pocsolyából, márha találnál.Fogyasztottál valaha vanillint? Ne tedd! Én csináltam nem az atyaúristen.
  • Telpapa
    "a tudományok nem adnak kielégétő választ a világegyetem eredetére illetve arra,hogy az azt mozgató erők hogyan lettek ilyen tökéletesek"

Ez ismet a klasszikus pocsolya-problema: az ember, aki ebben az univerzumban fejlodott ki, csodalkozik, hogy hogy passzol hozza ez az univerzum. :)"

Ne sértödj meg da vannak akinek ez kevés,szerencsére.

"Abba nem gondol bele, hogy nem azert ilyenenek ezek az allandok, hogy itt lehessunk, es csodalkozhassunk, hanem epp azert lehetunk itt, es csodalkozhatunk, mert az allandok ilyenek."

Ez nem válasz még mindig, csak a kérdést boncolgatod.
  • szasz85
  • Nagydög
    "a tudományok nem adnak kielégétő választ a világegyetem eredetére illetve arra,hogy az azt mozgató erők hogyan lettek ilyen tökéletesek"

Ez ismet a klasszikus pocsolya-problema: az ember, aki ebben az univerzumban fejlodott ki, csodalkozik, hogy hogy passzol hozza ez az univerzum. :)

Mint mikor azon csodalkoznak a nepek, hogy ha nemely fizikai allando picit is elterne a mostanitol, akkor nem letezhetnenk, es ez nem lehet veletlen. Abba nem gondol bele, hogy nem azert ilyenenek ezek az allandok, hogy itt lehessunk, es csodalkozhassunk, hanem epp azert lehetunk itt, es csodalkozhatunk, mert az allandok ilyenek.
  • babajaga
    Ja még mielött azt mondaná valaki hogy az özönvíz levezetése materializmus, az ugyan nem. Egyszerű mezei logika, józan paraszti ész.
  • toto66
    "Az ateizmus, és az anyagot istenítő izmusok, pedig az emberi méltóságot, erkölcsöt stb. nem sokra méltatja. Ha mindenki olyan nézetet vallana, mint többségetek, visszafejlődésbe fordulna az egész emberiség."
    Ez teljes vakság! Nézz már körül! Mint írtam már a hit és erkölcs nem feltétele egymásnak (szerinted a kereszténység előtt nem létezett erkölcs?).
    Pl.: Én ateista vagyok és nem istenítek sem embert, sem anyagot, mindent a saját valójának megfelelően próbálom megítélni. Magamat sem istenítem, én is televagyok hibákkal, de erkölcstelen nem vagyok! Tudok szeretni embereket, és tudok önfeláldozó is lenni ha kell! A családot fontosnak tartom! És az értelmet, tanulást is. Téged sem gyülöllek, csak kicsit sajnállak mert te gyülölködsz, pedig még a hited tiltja! (gyülöleted az ateisták iránt nyilvánvaló az általad írtakból)
    És cak azért személyeskedek, mert ha lentebb elolvastad volna amit már leírtam, azt tán csak figyelembe vetted volna!
  • babajaga
    Pompejinek meg mi köze az atyúristenhez? Pontosan annyi mint a Cunaminak.
  • moikboy
    http://www.indavideo.hu/video/Ne_feljetek
  • Tibi777
    Végezetűl!
    Köszi, érdekes beszélgetőpartnerekre találtam bennetek.
    A Biblia nyelvezete egyszerű, valóban álltalába egyszerű emberek fogadják el Isten hívását, szeretetét.
    Pál apostol művelt ember volt, és személyes találkozása volt Krisztussal, a Jézussal.
    Abban különbözik némelyetektől, hogy alázatból több volt benne.
    Luk 18:14 Mondom néktek, ez megigazulva méne alá az ő házához, inkább hogynem amaz: mert valaki felmagasztalja magát, megaláztatik; és aki megalázza magát, felmagasztaltatik.
    Róm 2:4 Avagy megveted az ő jóságának, elnézésének és hosszútűrésének gazdagságát, nem tudván, hogy az Istennek jósága téged megtérésre indít?
  • szasz85
    Vízözön: valószínűleg a Boszporusz átszakadt, és a Földközi-tenger elárasztotta az a tengerszint alatti hatalmas tavat ami ma a Fekete-tenger, aminek az alján településeket találtak. A feltöltődés valószínűleg eltarthatott egy ideig. Lehet Noé az egykori tó egy szigetén élt, és ahogy emelkedni kezdett a víz, hajóval kimentette a jószágait. Ezt a kis történetet pedig szépen kiszínezve berakták egy mesekönyvbe.

Sodoma és Gomora: Ha jól emlékszek akkor abban a térségben bányásztak egy ásványt, ami az akkori iparban fontos volt. Aztán vagy kifogytak a lelőhelyek, vagy talán a konkurencia lenyomta őket, és szép lassan elnéptelenedtek. Meg asszem volt egy földrengés is, bár ebben nem vagyok biztos. Lehet a korabeli keresztények szemét szúrta a két gazdag város, akik sejtésem szerint magasról a keresztényekre. Persze később a városok megszűnését természetesen isten haragjával magyarázta a mesekönyv.

Pompej egy mezei vulkánkitörés volt, amit pár római megszívott. Nem is értem mit keres ez itt. :D
    Ennyi erővel bármelyik az utóbb 6000 évben bekövetkezett katasztrófát ideírhatnád.

Apokalipszis: LOL
  • babajaga
    "Noé, vizözön, Sodoma-Gomora, Pompeji pusztulása csak mitosz"

Pompeji vulkánkitörés áldozata lett mert balfasz emberek olyan helyre építkeztek ahova logikátlan volt. Vízözön mitől lett volna nem hogy nem volt hanem seggberúgná az emberi logikát!Hogy lehet ilyen hülyeséget terjeszteni hogy a földre csak úgy megérkezik töméntelen mennyiségű víz aztán egy idő után eltűnik.Az eső honnan a rosebből esik? Az óceánok ból, és oda is megy vissza. Épeszű ember ezt hogy nem fogja fel és csak szajkózza a képtelenséget?
  • Telpapa
    "Az a baj, hogy több faktort kihagysz:

- hit( tudományban nem hinni kell), vallásos meggyőződés
    - manipuláció
    - álcázás (nagyon jól tudom, hogy lehet úgy tenni, hogy hű de nyított vagyok, miközben egyáltalán nem)
    - a nyitottság fogalma, akár kívűről, akár berűlöl szemlélve szubjektív és relatív"

És megint csak racionális tudományos szempontbol közelited meg.Itt nincsennek faktorok,az emberi érzéseket nem tudod matematikai képletekkel,és komplett tudmányos tézisekkel leirni.Ha csak magát a szerelmet nézzük, több 1000 éve probáljuk szavakba önteni megfogalmazni és még most sem sikerült..

"Hol erőltetem másokra a nézetemet?

A matematika, mióta üres fecsegés. (Ahoz, hogy megértsd, mit akar mondani, ahoz kell tudni a matematikát, ahoz, hogy megérts valaki az anyanyelveden beír egy szentbeszédet, nem kell más hogy megértsd felfogd, mint tudni az anyanyelveden.)"

Félreértettél.Én sehol nem irtam hogya matematika,és ezen kivül bármiyen más tudomány is üres fecsegés lenne.Nem vagyok idióta,és természetesen elfogadom.Én azt irtam EBBEN A TÉMÁBAN.
    De lehet nem olvastad, még a legejelén irtam, hogy az én néztem azért lett olyan amilyen mert, a tudományok nem adnak kielégétő választ a világegyetem eredetére illetve arra,hogy az azt mozgató erők hogyan lettek ilyen tökéletesek.(de ismét csak jelezem ez a saját személyes véleményem)

• babajaga
    Nem zavar téged hogy ezek nem értelmes logikus mondatok hanem hablaty, hadova? Ilyennel csak olvasatlan műveletlen ismerethiányos embert lehet kábítani embert lehet kábítani, aki azt se tudja mennyi kétszer kettő.Az előbbi emberkék lehetnek iskolázottak is mert észt egyik iskolában sem egyetemen nem adnak.A múltkor két diplomás TV vetélkedőben arra a kérdésre hogy melyik folyadék vezeti az áramot, a desztillált vízet jelölte meg. Szégyen! Ez kétszer kettő szintű kérdés.Én nem azért tudom mert szakmám, ezt már középiskolában betéve tudni kell mindenkinek! Még aki Közgazdaságira pályázik, annak is.
  • Tibi777
    Lásd:
    Noé, vizözön, Sodoma-Gomora, Pompeji pusztulása csak mitosz?
    Romlottságra jön az ítélet.
    Apokalipszis beteljesedése, biztosabb, mint, hogy mi itt cseverészünk!
  • Tibi777
    Isten szuverén személy, mondom személy!
    Ha Te feltalálsz valamit, nem Te döntöd el, mit teszel vele??
    Istent a szeretet motiválja, Ő ennek a forrása!
  • Tibi777
    Róm 11:32 Mert az Isten mindeneket engedetlenség alá rekesztett, hogy mindeneken könyörüljön.
    Róm 11:33 Óh Isten gazdagságának, bölcsességének és tudományának mélysége! Mely igen kikutathatatlanok az ő ítéletei s kinyomozhatatlanok az ő útai!
    Róm 11:34 Mert kicsoda ismerte meg az Úr értelmét? vagy kicsoda volt néki tanácsosa?
    Róm 11:35 Avagy kicsoda adott előbb néki, hogy annak visszafizesse azt?
  • szasz85
    Igen, eljön az a világ amire vágytok, kereszténység nélkül
    mire megy vele az emberiség?
    ez majd megoldja az emberiség problémáit.

Na most én is azt csináltam a kommenteddel mint a hozzád hasonlók a bibliával.
    Komolyan képes vagy elhinni ezt az apokalipszis viccet ? Ez is kb egy ügyes biztosíték a vallás fenntartására. Mert a sok buta ember azt hitte hogy ha felhagy a vallással akkor itt a világvége.
    Szánalom
  • Tibi777
    Miért, ha megtalálnák a történelmi frigyládát, vagy a Jeruzsálemi Templom eszközeit, mit gondolnál. Hamisított mása?
    A Biblia legerőteljesebb bizonyítéka Izrael fennállása, a zsidóság létezése!
    Nyugodj meg, senki nem akarja darwint a könyvekből törölni.
    Legalább okkulunk a múltból.
  • A1274815
    "Ember, nyisd ki a szemed, amikor utcán jársz! Ha nem lenne Isten, már rég kipusztultunk volna."

Honnan tudod, nincs sehova sem leírva, még a Bibliában sem, tudtommal, legalább is így direkten nem, az hogy valamilyen mondatból ezt ki lehet hámozni, kiforgatással az már máskérdés.

"Talán valaki kézbe tartja a történelmet? Nem az kizárt. Mit akarsz, Isten bemutatkozzon?"

Ezzel az a baj, tudtommal, hogy Isten ezt a dolgot abba, hagyta az Ószövetség végén, Noé bárkájánál. Valahogy meg kellett magyarázni az embereknek, miért nem segiti őket Isten a minden napokban.

Ne várom, hogy bemutatkozzon, hanem azt, hogy ha van tegyen végre rendet ebben a korábban a TE szavaiddal is élve Istentelenné váló világban.

Ehelyett inkább csak "játszani" akar velünk majd az apokalipszisben.
  • A1274815
    Egyetlen vallás amit megszeretnék szüntetni, az a scientológia. Az hogyha valaki jól végzi a dolgát, nem számít kicsoda és miben hisz.
  • A1274815
    "Ha mindenki olyan nézetet vallana, mint többségetek, visszafejlődésbe fordulna az egész emberiség."

Miért? Az igaz, hogy nem lenne teológia, meg creationizmus, de a többi tudomány ág működne változatlanul, esetleg néhány esetben fékek nélkül.

De jó ellen példa a középkor. Az ókorban volt már: gőzgép, műtétek, beton, vízvezeték, tudták, hogy kerek a föld, primitív eleoktromos ellemek is voltak, galvanizáltak. Aztán jött a középkor és mind ennek vége lett.

Hol vannak akkor most nyítottsági problémák általában?
    Kik akarnak hadat üzenni a darwinizmusnak?
  • Tibi777
    Igen, eljön az a világ amire vágytok, kereszténység nélkül, abba hiszel amibe akarsz, egyedül a zsidó-keresztény kinyilatkoztatásba nem szabad majd hinni. Meglátjuk, mire megy vele az emberiség? Ja, ezt a kort nevezi a Biblia antikrisztusi kórnak. De Ti biztos jobban tudjátok, milyen világba élünk, és mi vesz körül. SZABADOSSÁG, ez az, tuti, ez majd megoldja az emberiség problémáit. Ember, nyisd ki a szemed, amikor utcán jársz! Ha nem lenne Isten, már rég kipusztultunk volna.
    Talán valaki kézbe tartja a történelmet? Nem az kizárt. Mit akarsz, Isten bemutatkozzon?

1Kor 1:21 Mert minekutána az Isten bölcsességében nem ismerte meg a világ a bölcsesség által az Istent, tetszék az Istennek, hogy az igehirdetés bolondsága által tartsa meg a hívőket.
    1Kor 1:25 Mert az Isten bolondsága bölcsebb az embereknél, és az Isten erőtelensége erősebb az embereknél.
  • moikboy
    az egyetlen és utolsó egyetemes dolog a matematika.
  • A1274815
    "Az ateizmus, és az anyagot istenítő izmusok, pedig az emberi méltóságot, erkölcsöt stb. nem sokra méltatja."

Nekeverd össze, a matrializmus, ateizmus álcájába burkolózó AsPD, NPD, PPD-seket a többi "normális" ateistával, matrialistával.

Valyon az ikviziciónál mennyíre számítottak ezek a dolgok, vagy a kerszetse háborúban?

Nem a kis emberek nél van ez, hogy "A bibliai szeretet = antiszociális, fanatikus, gyűlöletet hirdet, esetleg másikra erőszakolja gondolatait???", hanem néhány csoport vezetőjénél és esetleg egy két STPD-és embernél.
  • A1274815
    Ne forgasdki a szavaimat, nem szószerint,se értelmileg ezt mondtam.

A tutit ugyan nem mondtam, meg csak bebizonyítottam annak a valószínűségét, hogy magától kialakúlhat és a józan ész azt diktálja, hogy ha addig próbálkozhatsz amig össze nem jön, akkor biztosan meg lesz.

"Ezt ne felejsd el.Ha ezt elfeljeted akkor te sem vagy vitaprtner mert akkor te is csak a saját nézetedet akarod ráeröltetni másokra ami pl számomra ismét szánalmas..."

Erre mondtzam, azt hogy kiforgatás. Akkor nem vagyok vita partner, ha nem vagyok képes saját érvekkel, tényekkel, bizonyítékkal jönni, hanem mások két másolom ide szószerint.

Hol erőltetem másokra a nézetemet?

A matematika, mióta üres fecsegés. (Ahoz, hogy megértsd, mit akar mondani, ahoz kell tudni a matematikát, ahoz, hogy megérts valaki az anyanyelveden beír egy szentbeszédet, nem kell más hogy megértsd felfogd, mint tudni az anyanyelveden.)

"Ne erölködj:)Nem hiszek sem neked se a tudományos válaszoknak(kizárolag ebben a témában!!)sem a vallásos meggyözödéseknek."

Viszont nagyon jól látszik merre próbálod ebben az esetben eltolni a vitát. Egyensúlyt akarsz ott, ahol nem lehet.

"De érdekes az okfejtésed...fura hogy az idök folyamán náladnál idösebb,és nagyobb tudosok képesek voltak nyitottan hozzáálni és nem csak kifejezetten csak tudomány szempontok szerint vizsgálni ezt az egészet,és sokan, nagyon sokan arra jutottak mint amit Holye is."

Az a baj, hogy több faktort kihagysz:

- hit( tudományban nem hinni kell), vallásos meggyőződés
    - manipuláció
    - álcázás (nagyon jól tudom, hogy lehet úgy tenni, hogy hű de nyított vagyok, miközben egyáltalán nem)
    - a nyitottság fogalma, akár kívűről, akár berűlöl szemlélve szubjektív és relatív
  • Tibi777
    A bibliai szeretet = antiszociális, fanatikus, gyűlöletet hirdet, esetleg másikra erőszakolja gondolatait???
    Nem így tapasztalom!
    Az ateizmus, és az anyagot istenítő izmusok, pedig az emberi méltóságot, erkölcsöt stb. nem sokra méltatja. Ha mindenki olyan nézetet vallana, mint többségetek, visszafejlődésbe fordulna az egész emberiség.
    Mutass fel értéket a világnézetedbe, ami egyetemes!
  • Telpapa
    A1274815

Ez az egyik baja az emberiségnek, nem képes elviselni, azt ha valaki nem olyan mint ő. Ettől már csak az a jobb, ha az illető(k)nek bebizonyíthatóan nincs igaza. Valamint az illető űres fecsegéssel próbálja, tények, érvek, bizonyítékok nélkül alátámasztani állás pontját. (Másszóval arogancia!)

Tény!Erre a kérdésre semelyik fél nem tud bizonyitani kizárolag tudmányos oldalon semmit!Se azt hogy nincs,sem pedig azt hogy van!De kiemelném hogy csak abban az esetben ha tudományos szempontok szerint vizsgálodunk!Ugyhogy nem dumálj te sem félre.
    Alapvetően igazad van abban hogy ne akarjuk ráeröltetni a másikra a véleményünket.Mindenkinek szive joga eldönteni mit hisz el,illetve miben hisz.
    De vigyazz hogy mivel dobálodzol mert te is ezt teszed.Megmondod a tutit holott se te se a tudomány se a vallás nem tud semmit 100% ra sem bizonyitani ezért tartunk most itt.Ezt ne felejsd el.Ha ezt elfeljeted akkor te sem vagy vitaprtner mert akkor te is csak a saját nézetedet akarod ráeröltetni másokra ami pl számomra ismét szánalmas...Ne erölködj:)Nem hiszek sem neked se a tudományos válaszoknak(kizárolag ebben a témában!!)sem a vallásos meggyözödéseknek.
    Mint még az elején irtam is.Sokkal többet láttam eddig az életben minthogy el tudjam hinni a sok maszalagot,magyarázatot és spekuláciokat amivel mind a két fél élni szeret..
    De ettöl még hiszek isten létezésben,mint abban a tudományos magyarázatban hogy csak ugy véletlenül..
    De érdekes az okfejtésed...fura hogy az idök folyamán náladnál idösebb,és nagyobb tudosok képesek voltak nyitottan hozzáálni és nem csak kifejezetten csak tudomány szempontok szerint vizsgálni ezt az egészet,és sokan, nagyon sokan arra jutottak mint amit Holye is.

• Balumann
    Mind1, egyszerűbb ha felrakom saját tárhelyemre majd. Mostmár csak 6-7 fele lesz időm megcsinálni, de akkor megcsinálom valahogy.
  • szasz85
    Még nem, de YouTube-ra 10 percnél többet is felrakhatsz.
    Vagy vágd szét 5-6 percre ne 10-1-re.
  • Balumann
    Dehogy dailynews, dailymotion :S (sry)