8857
-
HunZsoci #5481 CdGalaxist tudom ajánlani pl, én 3000ft környékén vettem a Tales of Valort, az annyiért teljesen rendben van, és ugye több mintdent kapsz jóval mint az oppfrontsal... -
Fifus #5480 Egy áron lenne a Tales of Valorral, és ott mind a négy hadsereg játszható multiban. -
#5479 Hali!
A kérdésem annyi lenne csak, hogy az Company of Heroes: Opposing Fronts-ot hol lehetne megvenni, mert sehol nem találom. -
HunZsoci #5478 Nézd ez nem egyértelmű. Jobb esetben, jobb playereknek tervük vak, már ahogy látod hogy milyen ellenfeled lesz, és melyik mapon, tudnod kell, hogy nagyjából milyen útat szeretnél bejárni a gyözelem felé, és milyen stratégiát szeretnél tolni.
Beszéljünk most US ellenfélről.
1. Valószinű és legjobb stratégia 2 jöhet számitásba, az egyik, az T2 központú, medic bunker, bele MG, fogod a jó helyet számodra, van lehetőséged ugye erős T1 et építeni, sniper+bike+mg, és ahogy tudsz, mész T2 re ebből, a Pak ért, ami sokáig ha jól van védve-használva, elég lesz majd AT nak, és Grenért. Ebben a stratégiában, kulcs szerep lesz a gyalogságnak, egész játék folyamán, de a T2 ig spórolsz fuelt, (t1 en nem kell, nem tudod mire költeni amugy sem, minden mp be kerül), és ahogy megvan a T2, NEM rohansz tovább T3 ba, épületet megveszed, és szögesdrót-tankcsapbdák-homokzsák, aknázás, pak, ha kell Schreck a greneknek, ezek után, ha itt vagy, de szükség szerint már T2 épület elött is, elkezdheted az inf vetet venni, Vet2 ig nekik. Ezzel jól elleszel, jó darabig, itt már nyerhetsz is akár, egy ilyen stádiumban,minden egyéb nélkül is. Késöbb ami kell, ki is hagyhatod akár a T3 épületet, go T4, onna P4 a legjobb választás, tank vet3 ig, ha kell, panther a végén. EZ a legáltalánosabb WM játék sztem. Extra fuel esetén, amikor megvan rá a fölös zsé, ezek után meg szokták venni infnek is a vet3 at is.
A másik, ami trükkösebb, agresszívabb játékot igényel, de cserében nem vagy védekezésre ítélve, te lehetsz az agresszor, egy gyors tech pumára, a T1-T3 strat. Ezt előszeretettel párosítják Blitz doktrinával, mivel itt T2 épület nélkül is megvan a jó gyalogos, a Storm 2cp-nél. Ebben a stratban az átütő eröt ugye akkor is a puma hozza, épp ezért, SEMMI inf vetet nem érdemes venni, addig legalábbis, ami kint nincs az első puma. Ha elég gyorsan kijön, nagy bajt tud okozni, sok rifle osztag végét jelentheti, gyorsan tudsz területet szerezni, stb. Majd ott elötted áll, merre mész tovább: vagy érzel annyi lendületet magadban, a helyzetedben, hogy gyorsan Tech tovább T4 re, ilyenkor nem szabad vetre költeni, amig kint nincs egy P4 legalább, és el nem varja a szálat végleg, vagy megpróbálod megveti a lábad a megszerzett területeiden(ez akkor célszerü, ha nem biztos hogy hamar be tudod fejezni), ilyenkor viszont kelleni fog a T2, és onnan a Pak, mortar, Grenek akár a Stormok mellé, na ebben az esetben mehet megint az inf vet, legalább vet2 ig, mielött mész T4 be. WM nél egy a lényeg, ha infantry -t tartasz a pályán, az középjátéktól legalább nagyon ildomos Vetnek lennie, és a Vet1 WM inf az SEMMI, csak minimális gyogyulást ad nekik, azt azért veszi mindenki, hogy a vet2 -t meg tudja venni, az a grennek, és a Stormoknak, majdnem DUPLÁZZA a harcértékét. VEt3 a végjátékban finom, célszerü, de nem annyira talán, mint a tankoknak-P4 nek, Panthernek, off map Tigernek, ha azoknak megvan a Vet3, azután szoktam a gyalognak megvenni a Vet3 at. Viszont ezen nem változtat az, hogy WM ként a legfontosabb, az infantryknak a VET2. Ez a lényege kb. a WM játéknak, dióhéjban. VET2-t a fiuknak, hamar:D
-
Fifus #5477 Másik kérdés, a Phase-eket jobb azonnal nyomni, mihelyst van rá fuel? Vagy közben veterancy-ra is kell hagyni anyagot? -
HunZsoci #5476 Hmmm, totálisan a helyzet dönti el, így van. HA végjátékban vagy, nem sok VP-d van, és valamivel le kell huzni egy vp-t, amit 1-2 sniper őríz, KCH.
Ha van túloldalon M8/T17, amit ügyesen használnak arra, hogy gyilkolják a gyalogságod, Ostwind.
Ostwind akkor, ha amugy is költeni akarsz/tudsz tank veterancyra(sztem érdemes), vet3 on nincs párja, valaki magyartól hallottam, megmosolyogtatott, idézem :"Vet3 Ostwind a csillagot is lelövi", és miután elmerültem a játékban mélyebben, az a vicc, hogy rájöttem, nincs benne túlzás^^. KCH egy esetben használható a cappelésen kivül jobban mint az Ost, ha nagyon sok AT gun van us oldalán, és nem jól bevédett magas veteránságú BAR rifle-k, fedezék mögött, vagy thompon rangerek őrzik, hanem a fő US infantry erők Airborne-ok, recoilles rifle-el, ami ugye mint unit elég veszélyes az Ostwindre, de szinte veszélytelen KCH -ra. Tehát ha nincs rengeteg felált AT gun+RR paratrooper, én az Ostot favorizálnám, amennyiben kijön az ára, nagyon öli távolról is az infet, és M8/T17 is fut előle, ami ugye KCH-t megeszi. -
Fifus #5475 Jó kérdés, gondolom a helyzet dönti el, de KCH vagy Ostwind? -
HunZsoci #5474 Áhhh, Cac, akkor azt értsd meg, hogy szemtől szemben is, az számít igazán,ahogy használni lehet/szokták. Persze, alap 2Cp-s Stormot hasonlítani, vet nélkül, fegyver upgrade nélkül, kb.T1 en, azt LEHET egy T4!!!! es egységgel szemben, ami abban az épületben készül, ahol a Panther, csak nincs igazán értelme... Onnan meg, ha bejön a képbe ez a dolog, hogy kb. addigra minden épeszü playernek van legalább vet2-je infen, mire T4 épülete van, és meg tud 20 perc alatt spórolni óriási 150 munit, marad amit mondtam-fejtegettünk 3 oldalon kereszütl, Storm>>>KCH, még a KCH szerepkörében is, ami ugye anti inf, ezt megfejelve irtam csak, hogy STorm még ráadásul más szerepkört is kitünően el tud látni, ha kell, amit KCH nem.
US gyalogság meg igen egyszerű, ott nincs nagyon min vitatkozni, Ranger mident visz, anti inf. szerepkörben, más ott nem rúg labdába(természetesen mielött valaki kukacoskodna, Thompson upgraddel^^ami tudom 100muni). Panzer Elite ellen a Ranger a legjobb dolog ami történhet egy US játékossal, Wm ellen viszont a BAR rifle a legköltséghatékonyabb, főleg ha fejlesztve van a veteránság gyorsításnak minden része, amik ugye: BAR, Sticky, és a két Supply Yard fejlesztés(ezek még az MP bevételed is nagyban megnövelik, ha sokáig húzodik egy játék, vagy über sok drágán fenttartható Rangered-airborne-od van, KÖTELEZŐ vétel mindkettö). Ha megvan BAR rifle veteránságot gyorsító négy fejlesztése, meglepöen bikák azok is márvet2-vet3nálcsodát tesznek végjátékban, sokszor pórul jártam, mikor lebecsültem egy egy riflemen osztagot, csak mikor szarrá lött, figyeltem fel hogy vet2-3 volt, ami azért betyár munkát végez. -
#5473 Hallod CAC, vitatkozzatok már el így az amcsi gyalogságról is. Rifleman vs. Airborne vs. Ranger...
Szeretnék végre allied-ról is ilyen szép érveléseket olvasni. -
CAC #5472 "375MP a 4 fő Storm, a 360mp 3! fő KCH val szemben, ez 15 mp-t jelent a 4. stormért, asszem megéri, ami alaból több hp, láthatatlan, és vEt2 től jobb armor is van"
Nade Zsocikám, megint kezded. Az alap téma a storm vs KCH volt. Nem bárminemű tottypléjer stratégiák, nem ZsociszokotteT4remenni, nem vetesedés, stb. Ne beszéljünk mellé!
A lényeg storm szempontból
- több összhp-je van
- olcsóbb a reinforce
- alapban jóval szarabbul sebez
- alapban gagyibb páncélja van
- drágább
Továbbá ha megnézed a vitaindító postomat kraftosságról van szó, nem funkcionalitásról. Tehát, hogy mennyire láthatatlan vagy épp van e usefull AT skillje az nem téma. Szimplán head to head. Ezt mondjuk szigorúan véve a reinforce vagy épp az alapár, se igen mérvadó.
Nem véletlenül hangoztatom, hogy nem szoktam én KCH-zni, mert szerintem bármely más WM egység jobb alternatíva náluk, node szemtől-szembe... -
HunZsoci #5471 Még most láttam, hogy te a 3mp44 et amivel jön Kch, 2 vel hasonlítod össze 150muniért Stormoknál, az pedig nem 2,hanem 2x2=4, ezért irkálom ám, hogy+25% tüzerő a Stormok oldalán 150 muni után, mert nekik 4db mp44 van, nem kettő ebben az esetben.
A vet árát meg, ha már nagyon kukacoskodunk, nézd ugy, hogy Stormhoz nem kell T4 ig fejlesztések ára a főépületben, nem kell megépítened a T4 épületet, mert bejönnek 2Cp-ért a térkép széléről... -
HunZsoci #5470 Parancsol CAC, ismertem a módszert, de nem szeretem használni, szeretem kiírni a nevét kézzel annak akinek válaszolok:D.
Szóval, a válasz: Nem tudom te hogy vagy vele, ha WM el játszom, és T4 ben vagyok, nekem szinte mindíg, de komolyan, az esetek 99%ban van VET2-m legalább az infeken, mire T4 be érek. HA az 1% játszik, akkor viszont SOHA nem azért rusholtam T4 épületre, hogy legyen KCH, az fix, inkább P4 ért, ezek tények.
Ami az általam látott jó játékosok WM replayekben szinte egyébként ugyanugy visszaköszön, legtöbbször inf vet2 az első amit próbálnak elérni veteránságban a középjátékhoz, ha nem T1-T3 puma rush van, vagy pio spam, de ha húzodik, ezekben a stratokban is lesz azért Vet2 a gyalognak, hidd el, mert kell, hogy élve eljuss az épületig, ahonnal tudsz KCH-t gyártani akár...
Ennek egyszerü oka van, a középjátékban(ahol még nincs T4), egyszerüen kifullad az erő a WM gyalogságból BAR ellen, ha nincs Vet2. Ezek tények.
Vet2 től viszont az erőviszonyokra az áll fent, amit írtam alább. KCH osztag lehet hogy vigan szalad szemben az Mg-vel neked, de a sebzést meg jobban kapja mint a Storm, a kisebb hp-jval, nagyobb reinforce költségével 60mp vs 42mp(ami még tovább is tart), majd 2x es squad fentartási költséggel megfejelve(egész pontosan a 3 fő KCh 8mp a 4 fő storm 5.36mp minden percben,amit elszív a kasszádból). Szóval köszi,de
én meg inkább használom a storm láthatatlanságát ilyen szituban, mögé megyek, vagy próbálok flankolni, és megkerülve leölöm, úgy, hogy rám se lő, szerintem jobb megoldás, mint faszán nekirohanni,hisz KCH birja^^
A Schreck csupán egy opció, amit tud, szemben a kch-val, ami nem, sok helyzetben ez meccset dönt, kombinálva a stealth képességel, ha britek ellen játszol pl. KCH nem nyer neked meccset, storm igen, vagy ha az ellen tudja, hogy van 2x schreckes stormod, már nem olyan bátran fickándozik(én legalábbis nem)az M8/T17 el a vonalaid mögött.
A 2xmp44 vethető össze tehát a KCH-val, és az anti inf. szerepkör, ami ha az árakat nézzük, mert ennyire bele akarsz menni, 375MP a 4 fő Storm, a 360mp 3! fő KCH val szemben, ez 15 mp-t jelent a 4. stormért, asszem megéri, ami alaból több hp, láthatatlan, és vEt2 től jobb armor is van, 150 muniért pedig, +25% tűzerő a KCH hoz képest, akikből viszont miután 2-t kilött egy riflemen osztag, máris veterán lett, hála a rohadt sok xp-nek, amit a kch killért kapnak--->4xp szemben a Stormért kapott 2.5xp el szemben.
Ezt a témát azt hiszem elég jól körbejártuk, számokkal, aki okosabb mint egy átlag mszp/lmp-s szavazó, szerintem LÁTHASSA mi a helyzet, mit mire lehet/költséghatékony használni.
Mikor lesz új HT - s oldal? HA van mi az elérhetősége? -
CAC #5469 Ja és egy kis "okítás" tőlem is...kattints a nick sávjának jobb oldalán lévő "válasz erre" linkre, és akkor nem kell kiírnod a nevét, akinek reagálsz, illetve beidéződik aulra/rejtve a megválaszolt post. ;) -
CAC #5468 Erős túlzásokba ne essünk már! Mert te ugye vet2-es stormok páncélzatával jössz, meg hogy ilyen panzershrek meg mp upgrade, ám ezek súlyos pénzekbe kerülnek. Nem úgy, mint a KCH-nál, amik alapban mp44-gyel jönnek. Tehát 150 munira lesz szükség a további 2 mp44-hez a stormoknak, miközben a KCH alapban 3 ilyet kap.
A veteződés további 400mp-be és 80mp-be kerül. Azt se a legyek hordják össze...node ebben az esetben tegyük fel így a kérdést: jobb e 1 vet2-es storm, mint 2db alap KCH? Természetesen nem, és akkor már 6mp44 néz szembe a KAR98K-s stormokkal, és még maradt pár mp és 80 fuel. Ha megveszed nekik az mp44-eseket, akkor kapsz vissza az árából 3 gránátot, miután hírmondók sem maradnak a stormjaidból.
Menjünk tehát vissza az alapokhoz! Tulajdonképpen az 5-tel több HP/unit, és kisebb reinforce költség szól a stormok mellett, miközben nagyságrendekkel sérülékenyebbek a KCH-nál, és alig sebeznek hozzájuk képest. Mivel 1-gyel többen vannak a squadban, ezért ez tán egálra hozza ki a dolgot.
Na ez az a kategória, amire én azt mondtam, hogy játék közben ebből nem érzékelsz semmit. Mert kb 4% HP különbség (amit tovább csökkent a jobb heroic páncél, tehát beszéljünk inkább 2%-ról), csak a robotoknak tűnik fel. Te robot vagy Zsoci? :)
A veteződésnél meg ne feledjük, hogy a KCH-k ujjongva futnak az mg-k felé a suppressben halódó stormok hullái felett. ;)
Én egyébként nem szoktam KCH-kat használni.Nem szeretem őket, nem is tetszenek. Storm fan vagyok, de ettől még nem vitatom, hogy a KCH egy igen erős anti inf egység. Direkt pozitívuma, hogy counter azokra, amik máskülönben erős inf gyilkos unitok (commando, sniper, mg). -
HunZsoci #5467 Cac, az azért érződik, ha egy gránát találja el őket, jobban sebződnek, mint az elitek, ha lángszórót kapnak, +25% al jobban sebződnek, ha kézifegyver lövi őket(ez alól talán csak a brit commandos Stenje a kivétel), 10% al könnyebb őket eltalálni, igy jobban is sebződnek adott idő alatt, mindezek mellett még kevesebb HP is mint a stormoknak, támadásban pedig a 3 mp44 vs 4mp44 tüzereje közti különbség ugye, árban meg kb. harmaddal több rfc költség emberenként mint Storm, majdnem dupla fenntartási költsége a 3!!! főnek mint Storm squadnál a 4 embernek, nincs láthatatlanság, nem multifunkciós mint ha kell a storm 2xpanzerschreckel, nincs olyan gránát amit tudsz dobni láthatatlanságból, az utolsó pillanatig rejtve, igy szinte nulla esélyt adva kimenekülni tőle stb stb. Szerintem nagyon érezhető a különbség költséghatékonysában a két unit között, ezért van az, hogy KCH-t pro szinten nem igen látni, nem kockáztatja be senki vészhelyzeten kivül-csak ha már nem tud hirtelen mást gyártani, a Storm meg a fő ok egy pro nak, hogy Blitzet választ, én igy látom...
Jah, és Vet2-n a KCH kb. lofaszt kap a seggébe, elhanyagolható szinte, kap egy received suppressiont 0.75 ös szorzóval, ami köszi szépen, engem nem hat meg, hogy 2 sec el késöbb hasal majd el az mg-től, nem divat nekem szembe futni fele igy se, ezután a fejlesztés után sem szeretek, mert attól még rohadtul sebez az, a másik meg, ami ér is valamit, az egy 0.95 ös bejövő sebzés(received damage) szorzó, szóval ez meg jó, jó lenne, ha nem ilyen bagatell szám lenne, hanem mondjuk egy 0.8, 0.75, vagy hasonló, igy igazából a KCH vet0, és a vet2 között nem igen van érezhető különbség, nem ugy, mint a Storm vet0-vet2 közt, mert az majdnem duplája amit az fejlődik szivosságban a két szint közt, ugye 0.75x0.75 az 0.5625 sebzés iródik csak jóvá a vet2n a vet0 sTromhoz képest, ez hatalmas különbség ott. Ez az a szint, ahol érezhetően ellép a Storm a KCH mellett, és Vet3 on meg is tartja, ott már ugyan azt a bonuszt kapják mindketten, 1.2x hp szorzót, amit irtam, hogy igy KCH 108, Storm pedig 114 hp lesz. Itt is Storm marad a king, nagyon is. -
#5466 Tegnap megint kaptunk egy ruhát a társammal Railsen(WM(def) + PE(scorched) mi vs US(Airborne) + US(Armor) ők).
Kb 20. percig aláztuk az ellenfelet(de tényleg, gyakorlatilag minden megmozdulását countereltük, nekünk minimális veszteség nekik jópár squad hullott, jól beállított MG42k+Volks -> 2-3rifleman veszteség, 2sniper leölve 1 bike árán, stb)mind3 VP a miénk. Olyan szinten fölényben voltunk, hogy hihetetlen, nagyon éreztük. Aztán jött 2 hullám BAR riflemen squad blobban és lemosta a 2 AT mat onnantól elindultunk a lejtőn.
Amire rájöttem, hogy nem szabad kialvatlanul játszani(vasárnapról hétfőre mindig ilyen 4-5 órát alszom max), mert pl elfelejtettem Mortart gyártani, gyalogoscsoportok ellen(lol ?) nem beszélve arról, hogy T2 nél megálltam, tehát Nebel tervben sem volt :)
Ahogy kiírtotta a 2 AT mat(pedig eléggé hátul voltak) gyártottak 2-3 T17 et, majd rögtön Shermant, elintult a lavina. Mire kicsit visszajöttünk(gyalogossszinten) Calippe. Hiába spameltem a Greneket Panzershrekkel, cimbora meg az M3 halftracket meg a Marder Tank Killerét már nem volt megállás. Arról már nem is beszélek, hogy 90%ban Registered Artilleryt használok ami ugye kétesélyes Grenadier -> For The Fatherland helyett.
Ó medic Bunkert megint nem csináltunk természetesen..(aknáról nem is beszélve amit mindig csinálok amúgy)
Megint valami 280:100 ról sikerült kikapni :)
Azért erre sem mindenki képes ám
Sokat kell még gyakorolni... -
CAC #5465 Szerintem a játékban ennyire nem jön ez ki. És mit kapnak a KCH-k vet2-ön? Csak, mert úgy korrekt...ha már a stormok fel lettek tápolva. -
Fifus #5464 Ma nem lesz játék, alig akar felengedni a relic. Bent meg nagyon lassú, a böngészés megy rendesen, úgyhogy nem vágom. -
HunZsoci #5463 Ezzel egyet értek! A legjobban kinéző gyalogos egység szerintem a játékban, és KOMOLYAN, volt olyan játékom már, amikor fölényesen áltam, csak ebből az okból hoztam belőlük egy pár osztagot végjátékban, mert egyszerűen JÓ RÁJUKNÉZNI:D!!!
Nem véletlenül az egyik accountom neve: KnightCrossHolders, és nem pedig StormTroopers^^
Valamint ugye, a Lovagkeresztet nem osztogatták a WW2 ben mindenkinek, ezek a srácok megérdemlik a helyet a csapataimban, ha fölényes már a vége, mindíg.
Egy valamiben nagyon költség hatékonyak még amugy, Commandost ölni. Abban ők a legköltséghatékonyabb WM gyalogság, rögtön utánuk jön a vet2/3 flame pio. -
bekefi7 #5462 Zsoci, egy vmiben azért mégiscsak jobb a KHC mint a stormtrooper osztag. Sokkal királyabbul néz ki :) -
HunZsoci #5461 Sokat olvasgattam régen, ma már valóban tudom a legtöbb lényeges statot, nem tehetek róla, megmaradtak a fejemben^^ Lejátszhatjuk a KCH vs Storm dolgot, de hidd el, a számok nem hazudnak:P -
Fifus #5460 Zsocikám, Te egy kétlábonjáró coh-stats.com vagy-magyarul. Este leszek, lejátszuk ezt a kch-storm dolgot. Ha hagyod. -
HunZsoci #5459 KCH vs Stormhoz még kifelejtettem ezt is, hogy reinforce költség ugye KCHnál 60mp, Stormnál csak 42, megint nincs miről beszélni azt hiszem...
Bekefi7, ez azért meg nem ilyen egyszerü, mert Volks ha fedezékben van, vagy lötávról elkezdi lőni riflet, mozgás nélkül, mire 1v1 ben beérne közelre a riflemen squad, ha addig kilőnek közülük a volksok 1-2 tagot, akkor már nem sima liba ám az short rangen sem a riflemen osztagnak, mikor ők 4 en vannak, a volks meg még mindig jó erőben, 5 en. Sztem a Volks-Rifle marha jól meg van csinálva, addig amig nincs BAR addig Volks osztagokkal lehet tartani a Riflemeneket, sőt, ha már 2 3 osztagot mozgatsz egyszerre, és ugy támad rád 2-3 rifle, előny nálad, mert focus firebe szinte fix lemegy egy squad rifle mire beérnek közelre, hogy mehet haza vagy meghal, utána meg a 3volks vs 2 rifle nem olyan jó ám az US nek. Wayne től láttam ilyen repet, pro US gyereket vert meg langresen ilyen technikával, 4 volksal kezdett, és együtt mozgott, aki támadott, fossá lett löve féluton. Szóval gyakorolni gyakorolni, ennyi az egész. Marha jó a WM vs US szerintem, ott nem igen van balance probléma szerintem, de tényleg. -
HunZsoci #5458 Cac, véletlenül sem!!!
KCH darabja 90hp, és infantry heroic armor, ennek egyetlen előnye, hogy sniper 2 vagy 3 lövésből tudja csak ölni a full hp-s KCH-t, mert nincs ellene állandóra állítva a critical hitje, mint a heroicon kivül mindenki ellen. Na, szóval snipert félrerakva, inf. heroic armor, legtöbb kézifegyver ellen 0.85 ös bejövö pontosság, és 0.75 ös bejövö sebzéssel operál. HA viszont a sima mezei GREN, vagy méginkább a Stormtrooper eléri a VET2-t, akkor ő már inf. elite armort kap, ami 0.85 helyett 0.75(ami jobb ugye, 10 % al kevesebb esély eltalálni igy az eliteket, mint a heroicot, a bejövő sebzés meg ugyan az, 0.75.
CSAKHOGY ehhez hozzájön még, hogy a Stormtrooper az 95!!! hp darabja, alapból is, nem csak 90, mint a KCH, és vet3 on meg ugyan azt kapják, +1.2 HP szorzót, tehát egy VET3 KCH member az 108 hp heroic armorban, egy VET3 STORM az viszont 114hp a JOBB, inf elite armorban. Ez mellett, itt fejlesztés után ugye 4 MP44 van, ha kell, nem 3(+25% tüzerő), alapképesség a láthatatlanság, a legjobb gránát a játékban, ha kell 2x Schreck opció. JAH, és a fentartási költsége egy STORM osztagnak majdnem a fele, mint egy KCH squadnak, emelett ha az ellenfél megöl egy KCH membert(ami könnyebb mint Stormot ölni, ha már legalább mindkettő Vet2), azután 4!!! Xp-t kap, mig egy Storm halála után csak 2.5xp-t, nem mindegy ám, milyen hamar vetteződik be az ellen, ezt a dolgot sem szabad alulbecsülni, 2 KCH kill után minden vet gyorsító fejlesztés nélkül is VET1 lesz egy alap Riflemen squad...
NAh, kis okítás volt remélem nem zavar senkit, ha túl tudálékos voltam, de a lényeg, Stormtrooper>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>KCH, ha nem Sniper hordát kell kiírtani, akkor minden esetben. -
Fifus #5457 T1-gyel nyerni
Ekkora őrületet... -
bekefi7 #5456 "Alap Volks med rangen kb. jobb vagy egyenlő a sima Riflemenekkel, itt a randomitás számit, messziről öli őket nagyon, közelről nagyon kikap."
Ha egy kicsit okosabb az ellenfeled akkor nem távolról fogja lövöldözni a volksjaidat, közelről pedig ahogy már te is mondtad a rifle jobb. -
CAC #5455 Én ugyan imádom a Stormokat -tulképpen a kedvenc gyalogságom-, de a KHC (akiket meg tökre nem csipázok) nem kraftosabb náluk? -
HunZsoci #5454 Alap Volks med rangen kb. jobb vagy egyenlő a sima Riflemenekkel, itt a randomitás számit, messziről öli őket nagyon, közelről nagyon kikap. Riflemen ha kap BAR-t, minden szinten öli a volksokat, olyankor ha sok volksod van, és US BAR-t fejlesztett, célszerű medicbunkert használni, mert hamar sok halott Volksod lesz^^, akikből meg olcsó Zombie Grenek, akik egy darabig tartják már a frontot megint majd a BAR Rifle-k ellen, messziről megint jobbak lesznek, közép az necces, inkább BAR nak kedvez, közelről BAR win. Ahogy tudsz, ilyenkor VET2-t kell venni a greneknek, azzal megint totális előnybe kerülsz BAR rifle-el szemben, ugyanis megkapod az elite armort greneknek, ezt BAR nem bántja már annyira, mint a sima inf armort. A VET3 már csak ha úszol a pénzben, akkor tanácsolt, de a VET2 a kulcs. Jah, ha blitz, akkor mehet az a taktika nyugodtan, hogy gren csak annyi legyen, ami a medicbunkerből kijön a halott volksokból, és helyette spamolni térképszéléről a Stormtroopert, az a legjobb gyalogos a játékban, ha már Vet3 at elérte, de ott is mint Grennél, a vitális kérdés a VEt2-t elérni.
Dióhélyban ennyi a WM vs US mass inf taktika. -
CAC #5453 "Egy alap rifle mindig erősebb egy alap volksnál"
Hatótáv kérdése. Messziről a volksok jobbak, de középtávon, vagy lerohanva a riflek győzedelmeskednek. -
Fifus #5452 Köszi, igazából ez is csak ismerkedő játék a wm-mel, nem akarok az ai skirmish miatt rossz beidegződést kapni. A foglalás közben lőtt unitok általában észre nem vevésből adódnak, már annyian mondták, hogy próbálok rá figyelni, hacsak nem egy shift-es parancssorban állnak és direkt másra akarok figyelni. Az is igaz, hogy shiftes sort akkor érdemes adni, ha biztosan visszaérek, mire befejezi, vagy ha tudok cappelés közben egy kattintásnyi pillantást vetni rá.
A blob ellen azt gondoltam elég az mp40, amíg a puma, ostwind meg nem érkezik a nebel támogatásával. Csak ez utóbbi volt hatásos. Meg megint csak elment a fuel vet-re, de azt is igazi koncepció nélkül csináltam. A stuh-ot is csak ki akartam próbálni blobra, de Langres elég nyílt neki, főleg airborne ellen. Blitz is csak azért ment, mert egyelőre azt ismerem.
Arról tényleg nem is beszélve, milyen rohadt messze vagyok attól, hogy figyeljek az ellen fejlődésére is, hogy aszerint techeljek, ahogy írtad.
Nagy királyság ez a game, egy real time chess. -
bekefi7 #5451 Nos Fifus én nem vagyok profi, de azért egy-két alap dolgot amit észre vettem azt elmondom; aztán majd az ügyesebbek leírják pontosabban is, hogy mit rontottál el.
Először, többször is hibáztál a volksok használatával. Nagyon megosztottad őket, sokszor olyankor is amikor az ami nagyobb csapatban támadt rád. Egy alap rifle mindig erősebb egy alap volksnál, ezért próbáld őket harcokban együtt tartani. Továbbá az is többször előfordult, hogy foglaltál egy pontot az egységeddel miközben lőtték azokat. Ilyet nem szabad csinálni, mert mindig csúnya vége lesz. Valamint túl sok egységedet hagytad meghalni.
Ezenkívül kicsit érdekesnek találtam a techelésed. Tudtad, hogy az ellenfélnek nincs wsc-je, így hát csinálhattál volna egy erős mg spamet ami kicsinálta volna a hordákban mozgó gyalogságát. De te ennek ellenére gyorsan csináltál t3-at, ami önmagában nem baj, de kevés volt hozzá a fuel pontod. Ráadásul onnan is rohantál t4-be, ami aztán tökéletesen korai és főleg felesleges volt ebben a szituációban.
A puma használatod nem volt rossz, habár az elején a saját gyalogságodat akadályoztad vele és így leöltek egy volks osztagodat.
A panzer 4-et is megmenthetted volna sztem ,habár akkor már elúszott a meccs. Arra pedig ügyelj, hogy felesleges mp SOHA ne legyen( volt amikor 1100 mp-d volt!).
Ez lehet, h kicsit soknak tűnik, de ezek apróságok; de egész meccseket dönthetnek el. Ha ezekre jobban figyelsz, akkor szép eredményeket érhetsz el. Ha pedig máskor ilyen inf spammel találkozol, akkor használj t2-t, erős mg spammel, sniper-al, mortar-al, halftrack-al, pak-al; és főleg sok gren-el. Gyalogságnak, ahogy te is csináltad mehet a vet 3, és ha van elég nyersanyagod akkor felhúzhatsz még egy panzer commandot is és onnan ostwind, vagy p4.
Huh, bocsi a hosszúságért. -
Fifus #5450 Wehrmacht-tal
Mit néztem el nagyon, vagy még mindig noob a wm játékom? -
Ravasak #5449 Valaki nem tudja készült e már hiatalosan agy rajongók által bármilyen Stonewallos pálya ? -
bekefi7 #5448 Ja, az AI egységei jóval erősebbek. Egyszer egy jeep-el meg egy engi osztaggal megtámadtam az AI egy pio osztagját. Mind engik, mind a pio osztag medium coverben voltak, a jeep-el meg szemből lőttem. Az lett a vége, h lement a jeep hp-jának a fele, az engi osztagban pedig 1 fő maradt mire retreatelt a gép. -
CAC #5447 Szerintem a lentieken kívül az egységek is kapnak pluszt. Leginkább ott mutatkozik meg, hogy kevésbé halandóak unitszinten. Ez rengeteg mp megtakarítással jár az AI-nek, mert csak reinforce-olni kell.
Nem tudom, hogy ez armor vagy hp növekedés okán van e. Érzésem szerint nagyobbat is sebeznek.
A lényeg, hogy rengeteg MP készlete szokott lenni az exp AI-nek, amik a repekből tisztán láthatóak. Amint elér a speckó egységekig, azokat fogja spamolni. Pl PE Hetzer spam. -
#5446 elvileg az AI ilyen mértékű resource bónuszokat kap 2.600 óta (mp, ammo, fuel):
normal: 1,25 - 1,00 - 1,00
hard: 1,50 - 1,50 - 1,00
expert: 1,85 - 1,85 - 1,00
-
HunZsoci #5445 Ez fix, hogy a gépi egységek erősebbek lennének? Én nem tudom elhinni... Egyszerüen a "maphacket" használja csak, tehát saját maga elött nem rejti hogy te merre vagy, nem nagyon szeret arty-t bekapni, ilyen csalások lehetnek benne sztem max, hogy erősebb lenne/több hp-ja lenne, nagyobbat sebezne akármelyik gépi unit mikor az AI mozgatja, mint amikor Online human ellen tolsz, nem tudom elhinni. -
CAC #5444 Az utolsó peccs óta sajna igen. Az MI-n nem tudtak már gyúrni, ezért feltúrbózták az egységeket kicsit. :) -
bekefi7 #5443 Én ezeken kívül még ezt szoktam használni
R- reinforcmence
így nem kell kattintgatni a pluszjelre mindig, sokkal gyorsabb. -
Quent1n #5442 Igen, igen a német OPre gondoltam. :) Munícióra nagyon kell a németeknek is akár lángszóróhoz akár stun gránáthoz akár később Panzerschrekhez, tehát jobb mielőbb elkezdeni gyűjteni. A hotkeyek pedig fontosak bár én se használom mindet. Ezeket szoktam rendszeres használni:
Shift - foglalás egymás után, homokzsák szögesdrót építés.
CTRL + NUM - egységek csoportokra bontása
T - Retreat
F1,F2... - Épületek gombjai
Tudom, hogy a vérprofik többet nyomkodnak de nekem ez még elég nem érzem,hogy más gombokat is be kéne tanulnom.
Gép elleni játék nem sokat ér. Esetleg Expertek ellen de csakis nyílt pályákon, tehát Scheldt meg ienek kizárva. Azok is csak arra jók, hogy mikrozásba és kattintásba fejlődjön az ember. Élesíti a reflexeket. Egyébként a gép pofátlanul csal, és ez engem eléggé irritál. :)