8857
  • oroberto
    Piat sappers vagy BCvel vagy brenes infel ér valamit Puma és AC ellen mivel anélkül elmikrozzák öket sappers elöl.
  • CAC
    2. Má mé lennék lusta? Arra a hsz-edre reagáltam.
    3. Kit érdekelnek a piatos sapperek? A lényeg, hogy már T0-n megfogja a brit a T3-as WM egységet. Erre jössz egy későbbi, drágább alternatívával.
    4. Akkor nem néztél eleget. A Zsoci által említett magyar top playerek, klántársaink Wayne és Ash (de lehet, hogy Dini) is így csinálták többek közt. Roppant zseniális. Ha nem tudnád ők sokáig 2v2-ben az elsők voltak.
  • HunZsoci
    Cac, sajnos azt kell mondjam, igaza van Hector úrnak...

Régi beidegződés szerint Brenbe ment az Mg up azonnal, látszik hogy old schoolos vagy^^, igen jó dolog az is, valóban, de AC-t, Puma-t a sapper piat nagyon öli, ha megfogja Bren neki, pár másodperc csak... Ezzel ellentétben, az upgunn BC egy ideig tudja csak sebezni a pumát-AC-t durvábban, de ha kimozogsz a fogásból, eldobott muni volt csak a történet. VAlamint ahogy leírta, az is igaz, ha pl. valaki olyan PE vel találkozik, mint amit én is csinálok sokszor, hogy T1-T4 hotckiss/esetleg inf P4, akkor Piat sapper+bren még mindig müködik, vagy bázisvédelemre P4/hotckiss rush esetén trenchből simán a PIat sapper, mig BC egy kalap szart nem ér már. Gyalogság ellen viszont, ha fogod egy inf sectiont, és ráraksz Bren upgradet, az a 2+1 ami a BC sajátja, öl kb. ugy, mint az upgunn Carrier. Mostanában ez megy tényleg, amit Hector írt, undorító, de effektív. Ez a régi iskolához képest alighanem azért változhatott, mert amikor te is aktív voltál, szinte SENKI sem csinált PIAT os sappert, de utolsó pathcek egyikében ocsmány szinten feljavították érzésem szerint a találati pontosságát annak a szarnak, és most a legtöbb britt ezt abuseolja, mass inf, sok hadnagy, piat sapper, Bren / rifle nade tommyk, és ahogy elér a Kenguruig, akkor egy piat egy bren a fikáért spamolható nagyobb hp-jú tankba, mint cromwell, és megy rád. Ehhez meg ugye jól jön a játék elejéről megspórolt extra Brenre fejlesztett inf. És ez működik, valóban, nem igen kell félni gyors pumától, AC-től, mert ahogy írta, addigra valóban legtöbbször már van Sapper piattal mire jön Puma, AC gyorsabban jön, de hála a cover nerfjének, azt meg sima puskával is szétlövöd(pláne Brennel), ha csak egy zöld fedezékbe beállsz, trenchről még nem is beszélve...
  • Hector Troy
    1. Nem, nem én vagyok.
    2. Nem, nem néztem le a BC-t, csak lusta vagy visszaolvasni.--> #5629
    3. Mire te legyártasz egy pumát addigra nekem befigyel két piatos sapper oszatgom, (legalább) egy hadnaggyal. PE-nél figyelni kell, de ha nem balfasz az ember, ott egy sapper csapatot ki tud hozni.
    Te pumpálod az AP roundba a munidat, aztán ha nem egy pumával jön neked, akkor leshetsz.
    4. Sok jó repit néztem, az emberek 90%-a infet küld a brenbe, nem MG upot. #5629 ismét.
  • CAC
    Mondjuk a legjobb counter AC-k ellen. A Pumát is megfogják. 1 BC button, 1 AP round, és a tankokig nincs ellenfelük. Mindez T0-n.
    T1-n akkor szedik szét a BC-t, ha balfasz vagy. T2-n csak a PAK fogja meg, de az minden 4 kerekűvel ezt csinálja.
    Az overrepairos BC-kről meg hagy ne beszéljek. Igazából, aki a BC-t lenézi, az nem normális.
  • CAC
    FIGYELEM-FIGYELEM!

Nem is oly rég többen is jeleztétek, hogy szeretnétek CoH rajongói oldalt csinálni. Érdeklődnék, hogy ezekből lett e valami?
    Konkrétan egy stainley-s mélre regelt msn-ű fórumitára emlékszem. Nem te vagy az Hector Troy?

A lényeg, hogy hamarosan elkészül a Hungarian Titans felújított klánoldala. Nem látom értelmét, hogy több félig-meddig működő CoH rajongói oldal legyen, inkább több forrásból próbáljunk valami minőségi site-ot létrehozni. Ezért, ha bármilyen anyagotok, cikketek van CoH témában, ne tartsátok magatokban, és mindenképp juttassátok el hozzám!

Előre is köszi!
  • Hector Troy
    -És minek neked AP round bren szinten? :)
    -A brent T2-n úgy szétszedik mint a büdössz@rt. Ja, még T1-en is. Az én variációmba csak kiugranak az infek, és ennyi, ti meg elszórtatok 50 munit, ami a sappereknél igen jól jött volna.
  • CAC
    Igazából költői kérdés volt. :D
  • The Protector
    Szaisztok.Tudna nekem valaki küldeni egy magyarítást a sima company of heroeshez?Sehol sem találom kivétel a BAker onlinon de onnan meg nem lehet letölteni.Előre is köszönöm.
  • oroberto
    Persze hogy nem ;)
  • CAC
    És akkor az szerinted fog tudni AP roundot nyomatni, mert szerintem nem. ;)
  • CAC
    Ez már csak azért sem igaz, mert akkor a WM T6-ig menne, hisz ott meg a HQ-n kell először fejlesztéseket tenni. Tehát a brit bizony T3-nál megáll.
  • Hector Troy
    Brent upradelni kidobott muni. Akkor már az egyik infet brennel, azt be a brenbe vagy mi
  • oroberto
    PE ellen nagy pályán:
    LT
    HQ move, municióra
    inf
    Bren
    Bren upgrade,
    inf
    2nd truck fuelre Captain stuart 3nd truck
    LT recon természetesen külön irányba foglal ide már szoktam emplát rakni általában boforst.
  • oroberto
    Brittel kezdésnél én sok mindent kipróbáltam már.
    Ami müködik.
    PE ellen, kis pályán:
    inf,
    HQ move, municióra
    LT,
    Bren
    Bren upgrade,
    inf
    2nd truck fuelre
    2 két inf két irányba foglal LT HQ közelében ha látom hogy blobba jön retret és mindenki oda LTvel. aztán 2inf+LT elvágás REcon foglal + bren support.
  • Hector Troy
    Igen, valóban kiszedik, ha különböző irányból lőnek rá, de a te esetedben lehet hogy pinned lett volna mind3 osztagod, mert egy kupacban volt az összes.
    Próbáld ki kezdésnél a Inf. squad + Lieutenant/Bren kombót. Sokkal nagyobb biztonságot ad, főleg PE player ellen.
  • bekefi7
    A ház sztem elég közel volt ahhoz az hq-hoz, h megtudjam védeni. Ha sniper-t hoz akkor marksmen-el lekapom, egy mg-t pedig 3 is-el csak kiszedek egy házból. Én is inkább attól féltem amit Oroberto mondott, h telepakolja lángszórós pio-kal.
    A kezdésnél viszont tolhattam volna egy is/ bren/ mobile hq combót.
    De ez a fajta kezdés nekem eddig csak 2 pályán kamatozott( Langres-en no meg ezen) a többin sztem jobb az alap lt/ mobile hq. Legalábbis szerintem.
  • Hector Troy
    Nem bántásból, de ha a házba betett volna egy mg+sniper kombót, akkor gyorsan végetért volna a game.
    Nem vagyok axis player, de ez még nekem is nagyon szemetszúrt.
    Házas pályáknál a riflegranadiers alap wm ellen.
    Meg szerintem a szokásos hadnagy, pak-up kombó sem a legjobb kezdésnél.

Nagy mákod volt barátom. Grat.
  • bekefi7
    Köszi a tanácsokat!
  • oroberto
    Megnéztem Bekefi a replayt nem voltak nagy hibák és elég kemény taktikát használt az ellenfél a HQ és a tank truck nem volt jó helyen.
    Igazán arrébb állahattál volna a +10 munira. veszélyes volt a HQ olyan közel vinni a házhoz wermacht ellen ugyanis Piospamnál beleül és véged majdem most is ez volt. én ezen az oldalt a HQ a közelebbi +10 munira állítom hamarabb is oda ér.szerencséd hogy mg nem használt jó ötlez volt a mortal bár én elöbb a bunkert löttem volna ki artyval.
  • bekefi7
    http://mak-virag.hu/Fajlpostas/download.php?file=b5e6d589ee976920d9b55efb58d7982f bocs a link miatt
  • bekefi7
    Nemrég játszottam egyet egy lvl. 9 wm ellen. Azt a szemét pio spam/ht/gren taktikát nyomta. Szerencsére nem volt profi a srác, mert akkor nem tudtam volna megverni, de így eléggé megizzasztott. Ha vkit érdekel belinkelem, illetve Oroberto mestertől elfogadnék egy-két tanácsot
    link
    Két dolgot azért elmondok mielőtt megköveznétek. A kangaroo-t nem akartam használni, nem tudom miért volt benn, nem szoktam élni vele.De így , h nem volt cromwell-t azért toltam néhányat. Az pedig, h ilyen szarul techeltem az elején abban bőven benne volt a szar pálya is.
  • HunZsoci
    Tettem fel Gamereplay.org ra még 2 replayt, mert valaki magyar kért rá ott, hogy szeretne brites repeket nézni, az egyikben lv.9 WM ellen, a másikban lv.9 PE ellen tolom Britként, ahhoz képest hogy nem igen játszom a britekkel, eléggé meglepődtem, egyik sem volt hosszú, aki akarja nézze meg őket, a gyakorlottabb Brites kollegáktól tanácsokat-tippeket is várok.
  • HunZsoci
    Stuart akkor ha készülnek rá, nem éri meg. Én azt vártam, azért mentem T1-T4 re, mert tudni akartam magamnál minnél hamarabb AT HT-t, a thread breaker skillel, és utána meg kifejlesztettem a hotckisst, ami egy az egyben is öli a stuartot, pláne upgunn után.Ezek után nem jött, hanem volt egy valag kőkemény inf, nagy veterancyval, amik megették az enyéimet reggelire, itt váltottam, hogy akkor nekem T3 kell, és olyan sok AC amennyit csak tudok csinálni a cromwell/firefly ig. Ott is mikor megvolt a T3, mondom magamnak kell a Marder, mert ha megleped az 5!!! AC met egy cromwellel, akkor kb. végem van. Igy hogy vártam azt is, igy is kellemetlen volt. Valamint, ha megnézed, az AC-im pusztultak önmagától attól a brit inf blobtól is, amire szántam őket, félelmetes azért, milyen tűzerejük van, kis piat sapper mondom a blob közepére, sok hadnagy, és buttonolni a gépek Brennel, piat öl, infeket meg önmagában a sok inf section-od ölte, igazából nagyon nem mertem közelmenni sokáig semmivel sem, csak AC-kal lödözgettem messziről, remélve hogy fáj neked az anyagilag. Végül kiderült hogy eléggé fájt, de azért messze nem volt ez PE oldalról könnyü nekem sem, infjeim nagyon haltak, és AC-t is kicsit tovább bentfelejtettem tüz alatt, már pukkant is el, a sima Brentől is, nem is kellett piat találat sem mindíg...
  • bekefi7
    Egyébként én magam nem vagyok az inf spam feltétlen híve, de amint mondtam; elrontottam a cappingolást. Ezért használtam most azt.
  • bekefi7
    Értem, szóval szerinted a stuart nem igazán éri meg ilyen esetekben?
  • HunZsoci
    A /r és utána a válaszról lekéstem^^, a heal meg szerintem hat a trenchre is igen, ha hatótávon belül van.

Visszavágó majd mehet.

Nézd, amit csináltál ott, az egy egyébként egyre jobban terjedő brit taktika sajnos, rájöttek páran hogy Brit infantrynak nincs párja, ha sok hadnagy(pláne vet) van melléjük rakva, ár/érték arányban, a 35mp-s rfc költség röhelyes az teljesítményükhöz képest, pláne ha valaki kever a pakliba sappert piattal, és tommy-t Bren el, akkor a gépeket is megfogod/lebénítod amig a néhány piatos kivégzi akár a legdurvább tankokat is. Szóval hidd el, amit nyomsz stílust, nagyon nem kellemes megfogni, kemény dió ez ellen játszani. Egy tény, hogy az mentett meg, hogy az MP-d valóban sikerült folyamatosan alacsonyan tartsam, a sok rfc miatt, amit AC-k okoztak, de ha látod, én is sokat veszítettem ám, nem adták olcsón a gyalogosaid a bőrüket... Amit csináltál, kellemetlen volt nekem, ha hamarabb hozol stuartot, arra már kész lett volna időben az AT ht, meg a hotckiss is, igy viszont az inf spam miatt muszály voltam T3at, és AC-t építeni/visszaspamolni. Ahogy megjött a cromwell, az kicsit befosatott, de elkezdtem szórni a tellert ahogy értem, igazából az miatt mentem TH doktrinára, meg a végén a bonusz JP-miatt.
    Egyébként szoros játék volt ez, nincs miért szégyenkezni, úgy gondolom, azért lett felrakva.
  • Quent1n
    Persze. /r és mehet a válasz
  • Hector Troy
    Ha játszom, és vki. akkor ír rám a menüből, annak tudok válaszolni?
  • bekefi7
    Zsoci, azért vmikor szeretnék megejteni egy visszavágót!
  • bekefi7
    Ejj Zsoci felraktad azt a meccset? Nem nagyon brillíroztam.
    Na, leírom az én szemszögemből mi történt. A cappingolást nagyon csúnyán elrontottam, túl kevés fuel-em volt; nem tudtam gyorsan menni t2-be. így hát gondoltam egy masszív inf spammel fogok játszani, sok lt-vel, piat-al. Az elején prímán működött is, de aztán felbukkant egy AC. Gondoltam, nem baj majd a sapperek megoldják, így hát csináltam még osztagot+ még egy lt-t. Ez elég nagy gyökérség volt, ha stuartot hozok azzal fölénybe kerülhettem volna( sztem), de inkább gyorsan cromwell-t akartam. Amikor azok kijöttek akkor a marder ellenére szépen tartottam magam, csak hát aztán az egyikkel nagy figyelmetlenül aknára futottam, és nem tudtam megmenteni. ekkor ütközött ki az inf spam hátránya. Folyamat gyilkolták őket az AC, a reinforce pedig annyi mp elszívott, h semmit se tudtam csinálni (ezért sem nem tudtam az elején bofors-ot csinálni, pedig szerettem volna) . Amikor bejött a
    JP az feltette a pontra az i-t.
    Egyébként kiakartam próbálni mi van akkor ha egy trench-ben lévő osztagra rádob Zsoci egy gránátot, de benyomon a heal-t akkor, mi történik( ezért murdáltak meg a piat-os sapperek). Nem tudjátok véletlenül? Hat a heal a trench-ben lévő osztagra?
  • oroberto
    nem divat szerintem hanem inkább map függő és eredményesebb mert sok mapon mg nem érdemes lerakni mert megkerülik AT gun lassú azt is megkerülik inf azért tudsz mindenre válaszolni és ellenben nem gyengék hadnaggyal főleg. PE ellen jó a Bofors de azt álatlában mortal halftrackkal kiszedik.
  • HunZsoci
    Nem feltétlenül, ha nem vettem volna ki a P4 inf killert a hotckiss helyett, akkor az sokkal effektívebb is lehetett volna, de nem volt, én a hotckisst többre tartom globál fontossága miatt, hogy legyen, mint a P4 et, igy maradt az AC, miután láttam, hogy sok hadnaggyal mozgatja együtt a rengeteg gyalogosát, az én gyalogságom ha vissza is spamoltam volna, kikapott volna az övével szemben, mikor 3 kis aranycsillag villog már brit infeken, nem jó velük saját gyalogságoddal adok kapokba belemenni. Gondolkoztam még egy goliathon is, annyira együtt mozgatta őket, de AC vel tudtam én támadni, kezdeményezni, igy az mellett döntöttem. Rengeteg infet öltek, így utolag az volt a legjobb döntés szerintem...
  • bgabor
    Értem én, hiszen minden PE player AC Spammel reagál az inf spamre.
  • HunZsoci
    Igy van, ebben az esetben sokat segített volna neki egy Bofors, a 17 pounder már nem biztos amugy, mert azt szeretem megkerülni, de ha nézted a replayt, láthattad, hogy nem azért lett AC spam a részemről, mert azt akartam játszani, hanem mert muszály volt, a rengeteg infantry miatt, amivel ő játszott, tehát ez Ok-Okozati összefüggés volt, ő spamolta az infet, én spamoltam rá vissza az inf countert. Egyébként meg, annyi nyersanyag a világon nincs, hogy emplák is legyenek, meg sok inf is, ahogy elkezdett volna emplára költeni, gyengül az inf pozícioja az enyimmel szemben, és onnan meg jött volna az AT grenade es időszakom, amikor minden emplának nekifutok infel, és kb. egy Bofors 2 AT grenade PE nek, egy 17 pounder meg max 3, ha 4 fősre fejlesztett squadok vannak, miután kihalt belőle a személyzet, még el is foglalhatom. Tehát az infet kezdte el erőltetni, muszály volt azt tolnia, anélkül nem tudott volna egyetlen pillanatban sem átállni emplázásra, hogy ne veszitett volna azonnal területet, és mégegyszer dióhéjban, ha nincs inf ami védi az empláid, kb. védtelenek a PE infek AT nade rohamai ellen.
  • bgabor
    Megnéztem az egyik replayt (GaryTaylorHun PE TD doktrína vs bekefi6 Brit).
    Én sose értettem miért akkora divat briteknél az emplamentes játék.
    Értem én, hogy nem akarnak simcityzni meg röghöz kötni magukat, de sok esetben (így ebben a replayben is) a brit lazán visszaverhette volna az armored car spamet egyetlen tetves Bofors lövegel, nem beszélve a 17 fontosról, amivel jóval messzebbről és jóval hatásosabban irthatta volna őket.

Szerintem emplamentes játék helyett inkább érezni kell, mikor mit kíván meg az adott helyzet, és azt használni, jelen esetben valamilyen AT emplát.

• bgabor
    Ebben van logika. Valóban Tier4-nek felel meg leginkább.
  • HunZsoci
    Igazából a Briteket nem tudod teljesen jól tierekre bontani szerintem, mivel a hadnagy LT, és a kapitány capitan is egy egy fél tier kb. szerintem, a kettejük árának az összege kb. kiad egy rendes tiert simán. Az armor command truck az simán T4, ott olyan tank készül mint a Firefly, Cromwell, az egy kőkemény T4, hidd el, nem T3 a játék többi népét is figyelembe véve, és hogy mennyi nyersanyagba kerül odáig eljutni Britként.
  • oroberto
    Rendben kiváltom stuartal és beteszem a command tankot megnézem úgy a játékot.
  • bgabor
    Megvan, én nézhettem be valamit, bocs.