Company of Heroes

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Egészen biztos lehetsz benne, hogy az amcsikkal könnyebb játszani, mint a WM-mel. Lehet, hogy te nem így gondolod, de ez elég ismert tény CoH-os körökben. Nem véletlen tartja a mondás, hogy "Real men play Wehrmacht".

Zavard össze a Világot: mosolyogj hétf?n! i7-4770, 16GB Kingston HyperX Blu 1600MHz DDR3, Gigabyte R9 280X Windforce, XFX core-edition 650, Microsoft SideWinder X4, Logitech G700

Hector Troy
LOL. erre most mit írjak?! Pl. az alapkatonájának 3 féle fegyvert tudsz adni, meg kétféle gránátot asszem. Amúgy allied-es vagyok, akkor szívok nagyokat ha PZ ellen játszok. A WM csak idegesítõ, de simán lenyomom, még brittel! is.
A kariról csak annyit hogy egyelõre a coh hajtja meg úgy hogy szépen melegedjen, rakd fel a crysist, játsz vele 20 percet, ha bírja akkor rakd fel a cohot újra, peccsel, driverrel meg ami tetszik.

every_body_tells_a_story

Én el nem tudom képzelni, hogy ha valóban a videókártyával lenne gond, akkor ez más játéknál ne jelentkezne, csak a COH esetében.

Ha döglött lenne a kártya akkor nem kéne minden játék alatt grafikai anomáliákat produkálnia?(bármilyen eltérést a szokásoshoz képest)
Valami szoftveres gáz lesz szerintem. Játékhoz tartozó directx-et felraktad?

Fejtsd ki. Miben erõsebb szerinted?

de más proginál meg semmi gond csak ennél. ???
Hector Troy
Akkor hamarosan vehetsz új karit, valószínû valami meghalt benne. Szerintem leégett a memóriája.
Amúgy a piat commandosok csak nálam nem lõnek ki a kenguruból? A sappereknek megy, ezek meg csak bambulnak.
Ha ennyire lowok a britek, akkor miért nem balancolják ki a készítõk egy 100 megás patchel?!
De a PZE akkor is erõsebb szerintem mint a WM. <#beka3>
Mondjuk ki mihez van szokva...

every_body_tells_a_story

a legfrissebb drivert raktam fel
mascarun
videokártya frissítés?

Sziasztok!

Elég régóta játszom a COH-al de sosem volt semmi bajom. Most ujra kellett telepitenem a gépet és elõjött pár dolog.
Szerintetek mitõl lehet, hogy (eddig csak multiban próbáltam, ki) de grafikai hibák jönnek elõ. Nincs textúra mondjuk a captain-in csak egy sötét folt vagy a tank lövegtornya helyett egy fehér kocka található, vagy villognak a fák esetleg rózsaszín furcsaságok jelennek meg.
ATI3650-esem van és ujratelepités után jöttek csak elõ. Senkinek nem volt hasonló problémája? Mi lehet az oka?
További durva hibája a briteknek, hogy a másik három frakcióval ellentétben egyáltalán nincsenek mobil újraképeztetõ cuccaik(jármûvek,aminek közelében a katonákat újraképeztetheted, mint a másik három frakciónál a halftrackok). Ez marhára lekorlátozza a támadási képességeiket. Értem én, hogy ez a britek betelepülõs-védekezõs koncepciója miatt van így, de én nem tudom megszokni.

Szerintem a blitzkrieg taktika Tiger I-esével többre mész, mert kérhetsz újat belõle ha meghal az elsõ. Mellesleg az ellen a bizonyos 17 fontos ellen csinálsz két sima halftracket, felszerled õket walking stukával és könnyedén szétszedsz bármilyen brit építményt. Durvább bit betelepülés ellen pedig ott a V1, az mindent lerendez.
Nekem a WM a kedvenc frakcióm a játékban, és nem a Tigerek vagy más tankok miatt. Gyakorlatilag az elsõ két épület(Tier2) felépítésével minden szitura tudnak reagálni. Van minden, AT gun, mortar, MG, Gránástosok, még halftrack is. Gyakorlatilag már ezzel nyerni lehet, Tier3-at nem is feltétlenül kell fejleszteni. Aztán ott a puma, amit ha jó idõben hozol ki egy tapasztalatlanabb US/brit ellenféllel szemben akkor vége. Csak elõbb kell kihozni mint az amcsi az AT gunt vagy a brit a 17 fontost, és nyersz. És nem lehet az amcsi oldal tükörképének mondani, mert teljesen más az épületek és egységek elosztása(a WM-nél sokkal optimálisabb), mint az amcsiknál. És ahogy más is mondta, a sok egység miatt óriási a variációk aránya.

A PE szintén nagyon durva ha valaki megtanul rendesen jétszani vele, egy PG+IHT+Hetzer kombóval képzetlenebb játékosokat 20 perc alatt le tudod rendezni. Tényleg velük lehet a legagresszívabban tármadni, ha jól játszol, hamar földbe döngölöd velük az ellenfeledet.

Amcsikkal nagyságrendekkel rosszabbul tudok játszani mint a WM és PE oldalal, így õket nem szeretem annyira. Azért képzetlen játékost õk is meg tudnak szivatni például az M8-asokkal. Mindenképpen nehezebb velük játszani mint a WM-el.

A brtieket pedig sose vettem túl komolyan. A WM és PE oldalhoz képest egy vicc a fejlõdési sebességük, az emplacement építgetõs móka alól pedig egy jól képzett WM/PE player hamar kirúgja a széket. A britek még az amcsik hatékonyságát se érik el, nemhogy a WM-ét vagy netán a PE-ét.

Nem olyan nagy szám ám a KT. Viszont a doktrina legsebezhetõbb pontja. Ha kilövik, akkor nincs belõle több, s míg az ellennek továbbra is 6 doktrina szkillje lesz, neked marad 5.

Zavard össze a Világot: mosolyogj hétf?n! i7-4770, 16GB Kingston HyperX Blu 1600MHz DDR3, Gigabyte R9 280X Windforce, XFX core-edition 650, Microsoft SideWinder X4, Logitech G700

Hector Troy
Mondjuk ha eljut a WM játékos a kingtigerig, akkor már csak a 17 fontos ágyuk állíthatják meg. Jah, ha az ellenfél (csak) amcsi akkor kampó... De cáfolj meg kérlek, ha nem így lenne.

every_body_tells_a_story

A WM közel sem tükörképe az US oldalnak. A WM a mindenre jó oldal. Gyakorlatilag mindenre tudnak válaszolni. És a Kmapfkraft Centre segítségével igen tápos egységeik lehetnek ezért az idõ alapesetben mindenképp nekik dolgozik. A WM a legnehezebb oldal de a legszebb is, ugyanis akár 3 WM player is játszhat totál mást. Pl. Defenzive player nyomja a bunkereket ATket, mgket, aknázik, Flak88-at épít stb. A másik infezik grenadiersekkel meg esetleg pumázik mellé, a harmadik meg tankok tömkelegét építi. Nagyon sokféle egységük van ami által nagyon sokféle taktikot lehet játszani velük. A PE sztem nem nagy eresztés inkább support frakció de arra viszont kiváló. A britek a kangaroo bedobásával hihetetlen nagyot erõsödtek így már kemény base rushokra is jók nem csak bekkelni. De infezni is lehet velük lazán. A hibájuk, hogy elég lassúak a játék korai szakaszában így pl. 2brit 2 Wm ellen egy nagyobb mapon lazán elvérzik ha a 2WMes tud gamelni. Viszont szûkebb mapokon mint pl a Wolfheze nagyon jól tudják használni a sok építményüket és ott a sebességbeli hátrány sem ütközik ki annyira. Rengeteg apró dolog van ebben a gammában. A C&C-ben a kampányok valóban nagyon jók, azonban a multi sajna nem az igazi, kivétel a Generals amit tényleg szerettem Superweaponok nélkül persze.
Hector Troy
Köszi.
Érdekes amit írtál mert szerintem a WM az amcsik tükörképe (vagy fordítva<#vigyor3>), pl.: puskások, armored carok, at-k, tankok, stb.. A kieg. frakciók az érdekesek számomra, fõleg a britek. Mindenki fikázza õket fórumokon, holott szerintem annyi az egész, hogy védekezésre lettek kitalálva, meg lassabban felépített, összehangolt támadásra. Mert ha úgy próbál meg velük játszani az ember mint az amcsikkal, akkor persze hogy gyorsan loss lesz a vége. A PZ a legnagyobb csalás a játékban, vagyis a legagresszívabb támadásra alkalmas army, de nekem a britekkel könnyebb megfognom õket (legalábbis CPU ellen), ha kicsit ésszel játszok.
Egyébként szerintem ez az a játék amit valóban stratégiának nevezhetek, a c&c sorozat inkább a massolásról szól, a kampányok viszont ott is jók. <#kacsint>

every_body_tells_a_story

Gratulálok!
Nekem a kedvenceim az US és a PE frakció. Ne kérdezed miért. 😊
Az US tán a kampány miatt. Ez volt az elsõ frakció, amivel találkoztam (és megtanultam játszani), és a felejthetetlen élmény megmaradt.
A PE meg az érdekes egységei és szkilljei miatt.
A WM nekem túl bonyolult és nehézkes, a brit meg túl egyszerû és fantáziátlan. 😊

Szerintem jól választottál. A CoH nagyon jó kis gém. Én szépen kijártam a szamárlétrát. Elõször végigtoltam a kampányokat. Majd skirmish haverokkal AI ellen, végül multi. Neked is ezt ajánlom, mert a kampány iszonyúan hangulatos. Ha párhuzamosan nézed a Band of broters sorozatot vagy a Ryan közlegény megmentését, akkor nagyon el fogod kapni a fonalat feeling terén.
AI ellen azért jó játszani, mert -ahogy Quent1n kollega is mondta- kifejlõdik a gyors kattyintgató skilled. Az uccsó peccs óta erõsítettek az AI-n, de sajna nem az MI-t gyúrták, hanem tényleg csal. Többet bírnak az egységei. Ez azért jó, mert ha belejössz az ecxpert AI elleni tempóra, akkor az emberi játékosok nem fognak meglepetéseket okozni gyorsaság terén. Taktika, ötletek terén persze igen, és ezzel el is értünk az utolsó lépcsõhöz a multihoz.

A kérdésedre válaszolva, igen, sokan játszák a CoH-ot, és nagyon jó játék is egyben, nem tudom miért nem tudnak egy normális multiplayer motort alá tolni. Ebben is egyet kell értsek Quent1nnel.

Sheltem
Köszönön a kimerítõ választ <#worship>

Csak azért csodálkozom a bugos multiplayeren mert gamereplaysen COH replaybõl van(messze) a legtöbb. Többi játékból közel sem tolnak fel annyi visszajátszást(Supreme Commander, AOE3, Command and Conquerek 5-9k replay, coh 25K...). Tehát ez alapján úgy gondolom elég sokan játszák.

Azért kérdeztem csak mert 2 játék közül akartam megvenni az egyiket (Company of Heroes Anthology, illetve Heroes of Newerth) mivel 1re lesz idõm, de már látom, hogy meg fogom venni mindkettõt(HON-t majd késõbb)...

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

A gép elleni játékot szerintem felejtsd el csak arra jó, hogy megtanulj gyorsan klikkelni. A rugalmas gondolkodáshoz élõ emberek ellen kell játszani. A gép egyrészt pofátlanul csal szinte minden egységével, másrészt sokszor idióta taktikával nyomul végig egy full meccset aminek élõ ember ellen semmi hasznát sem veszed. Plusz hidas pályákon ha lezárod az átjárókat akkor megáll a tudománya sokszor és csak rohan a késbe, még az expert is. A legidegesítõbb mégis az ahogy csal. Minden egységét képes egyszerre mozgatni forogni, körbeautozni stb. velük. Nagyon nehéz bazookaval, sticky-vel vagy akár PIAT-al eltalálni a jármûveit. Plusz mivel minden egységére képes egy idõben figyelni így tökéletes idõzítéssel képes piokkal/engikkel kulcsfontosságú területeket befoglalgatni. Én anno sokat toltam a gép ellen (haverokkal) de meguntam amint rájöttünk, hogy kell lenyomni õket. Onnantól nem kihívás. Javaslom inkább emberek ellen nyomulj sokkal jobb.

Sheltem: Nem tom ki vette meg itt ezt a pakkot, de nem lesz vele semmi gáz, miért is lenne? A korábbi kérdéseidre annyit. A multi technikailag egy rakás szar. Amennyire penge a játék, az alatta futó rendszer annyira szar. Mai példám. Automatch 2v2 orosz gyerek laggol mint állat, megáll a játék. Rendszer kérdezi: kick? Szavazok hogy igen. Erre engem rúg ki. Ennyi. Aztán sokszor van az hogy 2v2AT-ben (havert kell hivnod) NAT negotiation hiba miatt nem tok haverokkal játszani csak többszöri net resi után. A Basic meccseknél meg rendszeresek az eszement laggok fõleg 3v3 vagy 4v4-ben. Aztán vannak drophackerek akik ha nem megy a játék akkor gyak. kinyírják. Csaló is van pár, de nem sok ritkán látni õket.

Sok játékos van fogsz tudni noob szerot találni.

A játék egy zseniális alkotás (eltekintve a rettentõ gagyi utvonalkereséstõl). A fõ gond vele amiért szerintem nem játsszák LANokon meg nagyobb ligákban az a multi rendszer szarsága. Olyan az egész mintha a készítõknek ez lett volna az elsõ multis játéka. Rendkívül kiforratlan a cucc. Említhetném az Automatch rendszert ami úgy mûködne hogy a szintednek megfelelõ ellenfelet és társat keres neked a rendszer. Ide csak annyit kellett volna berakniuk hogy x idö után rákérdez a cucc, hogy mindenképp gamelni akarsz e vagy sem, ugyanis nincs a szintednek megfelelõ játékos. De nem. LV13 as WM vagyok erre kapok egy lv3-as társat meg két 12es ellenfelet. Persze hosszú távon ezek a dolgok kiegyenlítik egymást de azért bosszantó.

Jó vételt csinálsz a játékkal mert szerintem a jelenleg piacon lévõ akármelyik RTS-t bealázza minden tekintetben. Ilyen StarCraft, RA, C&C, stb. gammáknál sokszor többet tud. Gyak. egy igazi modern RTS. Viszont sajnos a multija több sebbõl vérzik ezt majd te is látni fogod. Ennek ellenére jól fogsz vele szórakozni ha ráérzel!
Sheltem
Sziasztok!

Olyantól kérdezem aki megvette a COH: Anthology kiadást.
1. Erre a verzióra is szépen felmennek a patchek?
2. Multiplayer is megy rendesen ?

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

formatuq
http://www.gamereplays.org/community/index.php?showforum=1214&f_game=25

Abit IP35 Pro, QX6700 @ 3500MHz, 4GB OCZ RAM, PNY 280 GTX

Üdv újra! Taktikai kérdésem lenne van-e megfelelõ taktika a 3harcmodora
pl:a villámháborús ellen a védekezés a jó, vagy az egész magán a játékoson múlik?
Hector Troy
Nagy nehezen letoltam a CPU-t, jól írtad, az AT volt a kulcs, persze kettesével, vagy inkább négyesével kellett méterenként elõrenyomulni, meg rangerekkel bezavarni a hátánál. Hardon játszottam 1v1-et, nem tudom random mûködik-e, de ellenem mindig ezt a Hetzeres takitát erõlteti. Britekkel nem is zavar, mert piattal simán eltalálják még a sapperek is, meg ott van ugye a 17 fontos okosság...<#hehe>

every_body_tells_a_story

Hector Troy
Köszi a választ, igazából egységek alatt ilyen taktikákra gondoltam, de kitaláltad amúgy is. Délután szerintem ki is próbálom vmelyiket. Egyébként nem tudom megfigyelted-e, hogy a gép ha kap engine damage-t, legtöbb esetben úgy eltolat mint a szél, nagyon ritkán lassul csak le, ellentétben a te egységeiddel. Egyébként neked melyik a kedvenc sereged, és supportod azon belül? És miért?
Ja igen, csak még annyit a Hetzerrõl hogy megnéztem wikin és pácélvadász tank elvileg, de tényleg van rajta géppuska is. Mondjuk azt is írja, hogy elég vékony páncélzata van, meg lassú is. A játékon ezek mondjuk nem látszanak, max annyi, hogy nehéz eltalálni õket. (persze hacsaknem te vagy velük)

every_body_tells_a_story

Jók a hetzerek ellen a rangerek, csak nem szembõl. Az AT-k is szeretik, de legalább 2 kell belõlük, és nem árt aktiválni a AP lõszer képességet legalább az egyiknek.
Esetleg egy sticky is sokat segíthet. Ha bekap egy engine damage-t (és általában bekap), akkor már csak agyaggalamb lövészet az egész.
A legjobb, ha kombinált egységekkel támadod. A lényeg, hogy az egyikkel mindig hátulról támadd! Pl távolról AT-vel, miközben rohangálsz körülötte rangerrel. Azt kell kihasználni, hogy rögzített az ütege, tehát arra tud lõni, amerre megy.
Aztán ott vannak a passzív védekezési formák: mine, m8 mine. Ezek is lesántíthatják a dögöt.
Egyébként a Hetzer tényleg erõs tank. De hát nem véletlenül 600 MP és doktrinafüggõ.

robotnyk
bármi, csak ne szembõl lõdd
Hector Troy
Hello, "szakmai" kérdésem lenne: Hetzer tankot amerikaival mi a p_csával lehet kilõni? A ranger nem tudja, Hellcat nem tudja, anti-tank üteget meg megkerüli és szétküldi. Van olyan egység, ami el is tudja találni? (jah és nem csak picsányit sebez rajta)<#zavart1>

every_body_tells_a_story

Köszi a választ.
Szeva!

Konkrétan nem tudom, de én lebeszélnélek a magyarosításról. Régen sok gond volt velük. A peccselésnél hibák keletkeztek pl., voltak fura fagyások is.

Üdvözlet mindenkinek! Olyan kérdésem lenne hogy van-e a 2.6-verzióhoz magyarosítás?
ok. megpróbáljuk amint visszaér haver... köszi
m0tTh0w
Nem, win7 es xp kozott megy a coh, azzal nincs gond.
Mondom, probaljatok meg amit elobb irtam, hogy miutan felleptel hamacsira tiltsd le, majd azonnal engedelyezd a lan kartyadat amivel netezel.

ASUS ROG Strix Z390-F GAMING | INTEL i7 9700K 4.9 Ghz | GIGABYTE NVIDIA RTX 2070 SUPER GAMING 8GB | HyperX Savage DDR4 2x8GB 3000 Mhz | Fractal Edison M 550W

Elõre hoztam a hamachit a listában énis , haver is... de továbbra sem látjuk egymást játékban. Biztos nem az a gond eleve hogy win 7-em van?
m0tTh0w
Win7-nél én csak úgy tudom a hamacsit a halozati adapterek kozott az elso helyre imatkozni, hogy miutan bekapcsoltam magat a hamacsit a lan kartyamat letiltom, majd engedelyezem. Ugye ezzel a muvelettel a hamacsi a lan kartya ele ugrik, es igy mar latom a szervert.

ASUS ROG Strix Z390-F GAMING | INTEL i7 9700K 4.9 Ghz | GIGABYTE NVIDIA RTX 2070 SUPER GAMING 8GB | HyperX Savage DDR4 2x8GB 3000 Mhz | Fractal Edison M 550W

Urak!

nekem olyan gondom lenne hogy ujra elõvettem a CoH elsõ részét (1.71ig patchelve) és hamachin ugyan tudunk pingelni haverral egymásra, de egymás játékát nem látjuk. Tûzfal, nod kilõve.
Az egyetlen amire gondolni tudok hogy neki XP, nekem win 7 van.
megoldás valaki???? elõre is kösz
Legjobb vétel! elején lehet elmegy a kedved mert sokszor kikaphatól de kitartás és kérdezz nyugodtan szívesen segítunk tanácsokkal itt, vagy gamen belül lehet barátokat felvenni és gyakorolni Sok szerencsét!

Aki sokat dolgozik az sokat hibázik, aki keveset dolgozik az keveset hibázik, aki nem dolgozik az nem hibázik, aki nem hibázik azt elöléptetik.

ha valaki játszana hamachival akkor vegyen fel
xfire:nyisdki
msn:[email protected]
m0tTh0w
1. nincsenek
2. melled sorsol a rendszer jatekososkat, a szintednek megfeleoen.
3. a legjobb |^_^|

Sheltem
Sziasztok!

Valaki mesélne kicsit a multiplayerrõl? A héten elvileg jön a COH : Anthology-m és remélem jó vételt csinálok.
1. Nincsenek szakadások/szinkronhibák multiban?
2. Vannak bõven játékosok tehát nem kell noob szervert keresgetni nagyítóval?
3. gamereplays.org on coh replaybõl van a legtöbb ez arra utal, hogy eléggé kiforrott a multiplayer módja ha már ennyien játszák?

robotnyk
jah, nekem sem mûködik docsba másolva.
A lenti tanúbizonysága szerint annyira mégsem fájnöli fikszd. 😊

robotnyk
COH launcher no longer supports newest patches 2.5xx or higher because Relic has finally fixed the map support.
A COH launcher a te barátod: http://forums.relicnews.com/showthread.php?t=176498

m0tTh0w
Tovabbra sem megy az sga, elobb tevedtem.
Sgb megy, ha be van masolva a jatekkonyvtaraban a ww2\data\scenarios\mp ala, es -devvel inditom. Szal a korabbi kerdesem tovabbra is fenn all.

m0tTh0w
kozben rajottem, nem volt egeszes pontos az egyik konyvtar neve, ami ala be kell masolni.

m0tTh0w
2.600-os verzional hova kell masolni az sga-s custom mapokat, hogy latszodjanak a jatekban? segitsegetek koszonom.

Szia!

Ez így elég kevés infó. Konfig? Hibaüzenet?

Charly
Sziasztok miért szór ki asztalra állandóan a progi tud valaki segitteni ebben a dologban?

Szia Robi!

Igen, Mox feltöltötte nekem õket. Azért köszi!

Cac sikerült megoldani a dolgot mert ha nem én ma este 20:00 után át tudom neked küldeni a file-okat TeamViewer 4 segitségével ha úgy jó neked.

Aki sokat dolgozik az sokat hibázik, aki keveset dolgozik az keveset hibázik, aki nem dolgozik az nem hibázik, aki nem hibázik azt elöléptetik.