8857
-
#5521 Jól hangzik. Én Wehrként lehet jönnék(attól függ mikor). -
#5520 Hello, játszunk már valamelyik nap (lehetőleg este) sg-s emberek egy classicmatchet. Én jómagam jelentkezek egy amcsinak/britnek. Jöjjön még egy ember alliesba, meg ketten németbe. Repit meg belinkeljük a többieknek, had rágódjanak. -
KingPunisher #5519 ÁÁÁ nem értitek :) de nem is akarjátok , mert valaki idejön és mást mond akkor tuti barom..
Nem azért játszok dow 2-vel hogy feljebb legyek a tabellán, hanem azért játszok dow2-vel mert FELJEBB lehetek a tabellán akár a legtetején is.
Bocs ez nem sértés de ti mind noobok vagytok, ezen a szinten ezek nem jönnek elő én megértem. Hamán pár haverral meg lvl 6-7 -ig igen tetszett nekem is.
De én keresem a kihívást egy játékban, azért szorakoztat, persze nem mindeki ilyen, oké ezt elfogadom..
Sakk: ne fárassz 10 perc megtanulni a szabályokat, az hogy valaki betanul előre 50 lépést stb. az tök más dolog.. de tény nem tökéletes a példa, csak képletesen rámutattam hogy coh-ba még Zsoci sem tud mindent ^^ több ezer ora játék után.
Dow 2-be nem kell gondolkodni ? Haha
Figy micro mint olyan nincs vagyis minimális, nem tul bonyolult ebben is egyetértünk, bár relativ, de cohoz képest egyszerűbb joval.
Nha itt akkor a kérdés miért van jo meg rossz player ?????
Ez tiszta taktika amit bárki képes irányitani nem veszik el a részletekbe, nem kell évekig tanulni a statisztikát, 5-6 unitot lehet kontrolálni bárkinek.
Csak a taktika dönt egy rossz döntés és GG igen mert 10-20 perc egy meccs általában.
De értelmetlen a vita mert más a szemléletünk..
Azért innen is van pár player akik megprobálták DOW2-t online és csunyán elpicsázták őket :) pedig ha olyan mint az 1x1 akkor pár év coh után mi a gond.?? az hogy dow2-be gondolkodni is kell..
Tényleg fura ezt belátni átlátni nekem sem ment sokáig.. de amig cohba izzadsz hogy sunyulj 1 sniperrel amit kb. le is veszi egy átlag ember képességeit, mellette meg ott van még 20 osztag, addig dowba a 3 osztaggal az elején azon agyalsz hogy jobbra vagy balra capplej támadj stb.. és ezen áll vagy bukik is az egész.
Nha nem tudom jobban leirni ahhoz regényt kéne ^^ igy is hosszu..
Számomra coh szar játék, lassan megtanulhato és átlag embernek sosem játszhato pro szinten.. Ez meg rossz kombo.. Számomra.
-
hapi #5518 Nem értem mit vitáztok! DOW 2-ben annyival kevesebb a lehetőség hogy szerintem nem érdemes összehasonlítani a 2 játékot. Dow 2 egyértelműen a casual játékosoknak készült. Zúzás van vér van, gyorsan lő mindenki robban minden,kb 10 perc alatt vége 1 meccsnek. Ez kell a tömegnek. Bázis építést ki is vették gyorsan aki ezt a pörgést szereti az nem fog várni hogy felépüljön 1 barakk, meg nehogy már gondolkodnia kelljen hogy milyen sereget épít először... -
Halesz89 #5517 Igaz én csak company-t haverokkal hamachin szoktam tolni multiba szóval ilyen tapasztalatlan vagyok de azokat a meccseket mindig is élveztem jól szét kaptunk a pályát :D Bár manapság már nem játszunk vele:( -
Halesz89 #5516 Sziasztok bocsi hogy csak így be írok de régóta olvasgatom ezt a vitát de hát szerintem fölösleges. Először relatív mit tekintünk stratégiának,a másik meg hogy 2ik wh-s jatékok közül a coh azért nem rossz szerintem. A kedvenc stratégia játékom a supreme commander-en kívül.Az meg hogy ki miért játszik vele szerintem fölösleges írni hogy ezért szar szerintem meg azért, akinek tetszik az úgyis játszani fog vele mert élvezi meg lehet szereti magát a témát 2wh-t én pl a dow 2-nem bírom ízlések és pofonok.Az hogy ki milyen gyorsan kattint az meg minden stratégia játékba számít.Na meg az hogy milyen egységeket milyen támogatással használ az számít, amiben a gyorsaság számít nagyon és stratégia az a generals elkezdesz játszani 1vs1 be ki milyen gyorsan terjeszkedik és gyárt le egységeket az győz:)És még nem is kell vegyíteni elég egy féle tipus :D Company azért ettől távol áll. -
Fifus #5515 Mégiscsak azt mondom: a gyorsaság nem minden, az csak a real time miatt fontos, a "hova-honnan-mit-mikor" kérdésre- amiről felismerni egy stratégiai játékot- a click per minute nem ad választ. -
bekefi7 #5514 "8x8-as táblán van 6 féle unit tök egyszerű megtanulni játszani vele. 10 perc..
Mégis mennyi lehetőség van bent..és micsoda különbség a playerek közt. Ilyen a jo játék..
Nem hogy 1000000 szabály 2 évig tanulod aztán képtelen vagy megcsinálni amit kitalálsz.. XD"
Te talán sakkozol? Mert akkor tudnád, h sakkozni KIVÁLÓ szinten megtanulni több évbe kerül. Tudod mi az a caro-kann meg petrov védelem? Bolondmatt? Az összes sakk taktika megtanulására egy élet sem elég. Ráadásul hiába tanulod meg őket kívülről, tökéletesen, pontról pontra akkor sem tudod megcsinálni. Mindig rugalmasnak kell lenned és tudnod kell változtatni a taktikádon.
Bocs az offért, de ezt azért le kellett írnom nehogy itt King téveszmékbe ringassa a népet a világ legjobb stratégiai játékával kapcsolatban :) -
bekefi7 #5513 KingPunisher ha azért játszol dow 2-vel, h minél előkelőbb helyen légy a tabellán, akkor nagy baj van öreg. Azt hiszem az itt jelenlévő cohosok mindegyike elmondhatja magáról, h azért tolja a gémmel mert élvezi vele a játékot.
"Ebben sosem lennék top 100-ba és nem azért mert egy hű de komplex nagy startégiát igénylő valami , hanem mert képtelen lennék végigvinni azt egérrel amit fejbe kitalálok.."
Miért dow 2-be akármit kitalálsz, azt mindig meg is tudod valósítani? Ezt nem éppen stratégiának hívják. A coh olyan mint a sakk. Vannak benne stratégiák, különböző taktikák; de mindig alkalmazkodnod kell az ellenfélhez és az alapján módosítani a saját játékodat. Ez benne a szép. Vagy legalábbis nekem ez tettszik benne. -
KingPunisher #5512 DE csak gondoljatok bele ott a sakk . 8x8-as táblán van 6 féle unit tök egyszerű megtanulni játszani vele. 10 perc..
Mégis mennyi lehetőség van bent..és micsoda különbség a playerek közt. Ilyen a jo játék..
Nem hogy 1000000 szabály 2 évig tanulod aztán képtelen vagy megcsinálni amit kitalálsz.. XD
Nha nem töröm magam ugy sem értitek meg..
-
KingPunisher #5511 Hát ja. Pont erre akartam rávilágitani. Hiába köpitek vágjátok meg találtok ki jo dolgokat, tök értelmetlen.
Egy nálad kevésbé kreativ ember is simán elver, ha gyorsabb..
Toltam vele én sokat tudom mi a dörgés.
Pont stratégia veszik el belőle egy átlag playernek.
Amivel te jobb vagy lvl 6-nál az az, hogy tudod kivülről a coh codexet vagy mi itt a neve..
Lvl 9-nél aki jobb ,az azért jobb mert gyorsabb mint te..
Most ennek a két dolognak a kombinácioja adja a szinted..
Most attol hogy az utra leraksz egy aknát meg homokzsák mögé bujsz nem lesz stratégia.. ahol meg a stratégia kezdődne, mert amugy lenne bent , ott elfogy a micro..
Nho de ha szeretitek hát lelketek rajta. Nekem ezért nem tetszik amit irtam.
Ha olyan játékot akarok amibe az dönt ki gyorsabb, meg tud többet kattintani tolok FPS-t. Ez számotokra annyivel több , hogy kell több száz ora amig megtanuljátok a szabályokat ^^ nekem nem erről szol a játék.
Nha peace.. nem Offolok itt nektek.. -
HunZsoci #5510 Egyet értünk, csak nkeem tetszik ez a játék igy is, hogy bekorlátoz a micro, ezzel tisztában is vagyok, és ugy sem tetszik a Dow2, hogy esetleg nem korlátozna be. Ez van, nem tudok mit csinálni vele, nem azért játszom egy játékkal, mert abban esetleg magasabbra tudnék menni a tabellában, hanem szimplán csak azért mert mondjuk jobban tetszik mint a többi... -
HunZsoci #5509 Hmmm, nem feltétlen kell hogy tabellán látszódjon a tudás, Urmy.
Nekem mindig örömet okozott minden olyan stratégiai játék mélyére látni, amit szeretek, tudni mi miért történik, akár még ha csak replayt nézek, akkor is.
Az hogy én milyen szinten játszom, nem igazán vág ide, annak a micro sebesség a szűk keresztmetszete, én úgy gondolom, nem a tudás miatt nem vagyok a Top 100 ban.
Ez a tudás, ez arra elég, hogy egy átlagos játékossal, aki nem igazán van képbe, elbánjak, vagy egy olyannal, aki nagyon jó adottságokkal rendelkezik, tisztes meccset játszva ellenállást kifejtve tudjak kikapni. Erre elég.
És nekem ez elég.
Nem törekedtem sehol sem a magasba, nem élveztem a magas szintű playerek ellen a játékot, még ha nyerek is, über megterhelő folyamatosan minden idegszállal koncentrálni, és 1v1ben LV.9 nél töröltem minden accountomat, mikor lv.10 hez közel ért, PE vel és WM el is jópárat.
Kb ezen a szinten lehetek, ez nem sok, de egy tisztes átlag azért megvan, én úgy gondolom. -
KingPunisher #5508 :P Öreg vagyok már, nha jo nálad egy 10-el kevesebb, de épp ezért szar a coh..
Ez egy örült "játék"
http://www.youtube.com/watch?v=QIHF8mmlPH8&feature=relatedCrazy
Ez nem stratégia, ez egy kapkodos szar.. Betanulod a BO-t és utánna kb az dönt mennyit tudsz kattintani..
De ezt te is belátod ^^ akkor minek ezt a sok baromságot összeirni ??
2 dolog kell ide sok idő meg gyors kéz..
Dow 2-be sem gyors kéz nem kell se sok idő ^^ mégis van jo meg rossz player..
AMugy én 24. vagyok dow 2-be és nem 17 éves vagyok..
Ebben sosem lennék top 100-ba és nem azért mert egy hű de komplex nagy startégiát igénylő valami , hanem mert képtelen lennék végigvinni azt egérrel amit fejbe kitalálok..
Ahogy ti sem tudjátok ^^ ezért szar..
Ennek a Cannonballnak ennek jovan, ő lehet megcsinálja amit akar de egy startégiai játékba ne már a micro korlátozzon be..
Nha de ti tudjátok azért olvasgatom amit irtok néha de olyan mint a vicces ujság :)
-
Fifus #5507 Valóban nem vagyunk 100-asak... Hány éves is vagy? Tisztában vagyok vele koromnál fogva, hogy sosem leszek top100.
Inkább nézzétek meg szenvedésem vet3-as storm hordáimmal...
Any advice? -
KingPunisher #5506 Hát ezen beszartam.. A többin is..
Csak ez a sok összehordott tudás aztán mire elég ? Hányadikak vagytok a tabellán ?
Van e itt top 100 player ?
LOL .. ezerben sem vagytok bent .. és ettől olyan vicces az egész ^^
Vak vitatkozik a világtalannal arrol hogy hány galamb ül a droton .
Ez ad olyan pikantériát Zsoci írásainak, ezért imádom, és ő a legnagyobb netes arc..
-
CAC #5505 :)
Én nem húzom le a DoW2-öt. Némileg ízlés kérdése a dolog, azon meg felesleges vitatkozni. Szerintem a CoH jobb, de ha valaki a W40K világában akar hentelni, azt is megértem. Én is töltöttem vele pár kellemes órát. Jó volt. Pont. -
bgabor #5504 Ja, a gagyi Dawn of War 2-őt nyomatják helyette, azzal nagyobb a sikerélménye average joe-nak. -
CAC #5503 Szerintem a THQ (pontosabban a Relic) inkább a DoW2-re koncentrál mostanság. Napjainkban az az újdonság, az pörög, abban van a pénz. -
CAC #5502 És te mivel tolod mostanság? PE-vel voltál nagy spíler. Az US-t nem komáltad, de toltad vele egy ideig. Tudtommal a brit távol áll tőled, marad a WM? -
BBazsi #5501 Hi!
Tudtok vmi uj patch-ről, kiegészítőről, vagy COH2-ről?
A relic meg a THQ ennyire szarik mar erre a fasza jatekra? -
HunZsoci #5500 CAC az USás, nem én^^, de egy kicsit konyítok az US hez is igen, az elméletet tudom velük szépen, ezt gyakorlatba nem tudom jól átültetni sokszor, sajnos. -
HunZsoci #5499 Fifus: De nagyon is fura, a KCH nak semmi keresnivalója szerintem T4 ben, de ez balance kérdés már igazából, T3 on több értelme lenne szerintem...
Bekefi: Ha a WM halftrackot kérdezed, akkor azt sokszor megéri, igen,főleg hogy hamar van, T2-n, és ugye mobil Rfc pont, egy pioért mg-elöl, hátul, olcsó, jól supressel stb. Késöbb ha kell, lehet Stuka belőle, az is aranyat ér. Az US halftrack, az érdekes, azt sokat nem gyártanak, nem rossz egység, csak ahonnan már az jön, M8 szimplán annyival többet tud, hogy nem gyárt senki sem szinte US halftrackot, inább az M8/T17+AT gun kombó megy.
A supply yardban, igen, nagyon is megéri kifejleszteni a cuccokat, ugyanis az US egységek fenntartási költsége alaphangon a duplája, de van amelyik a triplája a WM es megfelelőjének. Ez ugye azt jelenit, hogy fele-fele mapnál, ha ugyanannyi egységetek van a pályán, minden kill nélkül is, neked jóval kevesebb manpowered jön be, mint a Wm nek, egy hosszan elnyúló játéknál meg, nem mindegy, hogy neki 45 percig mondjuk 280 al jött az MP percenként, neked meg csak 240 el, ami ha megvan a supply yardos két fejlesztés, jöhetett volna neked is 280 al kb... A supply yard az összes pályán lévő egységednek 20% al csökkenti a fenntartási költségét, a két fejlesztés pedig egyenként 25-25% al még.
Egy US Ranger squad alap helyzetben, supply yard nélkül, 17.28 Mp-t sziv el tőled percenként, csak azért is akár, hogy a bázisodon pihen, ha megvan a supply yard, és a két fejlesztésed, ugyan ez a Ranger squad, 17.28*0.8*0.75*0.75=7.776mp be kerül már neked csak percenként. Ez nem csak a gyalogságra, minden egységedre igaz. Nagyon nem mindegy. Azt mondják a Pro-k, ha sok a ranger/airborne a pályán(ezek ultra drágák fenntartásban) kötelező a Supply yard fejlesztéseket megvenni, de amugy is, a gazdaságod barátja, tehát ahogy huzodik egy játék US el, és van fuel, meg kell venni.
WSC-t helyzet diktálja, hogy megéri e venni, általában ha tudsz sniperezni, nagyon megéri PE ellen(mindne lövése-45mp) és DEF doktrinás Medic bunker spamos WM ellen is kötelező, a mortar a legjobb counter a bunkerekre,ami hamar elérhető. A doktrina szerintem lényegtelen, hogy mit választasz hozzá, csak akkor nem, ha WSC kezdést nyitsz, ami szerintem 1v1 ben túl rizikos, barack kezdés az ajánlott, de ha mégis WSC opening van, airborne-vagy inf ajánlott mellé, hogy legyen valami gyalogosod az engik mellé(airborne vagy ranger ugye, térkép széléről) -
CAC #5498 A Fraps a megoldás a te gondodra.
A KCH vs Storm-ra még az én összefoglalásom a helytálló, a tiéd csak -ahogy magad is írtad- blabla. ;) -
bekefi7 #5497 Lenne egy-két kérdésem. Most elkezdtem többet játszani amikkal és wm-el, de van pár dolog amiben nem tudok dűlőre jutni. Először is megéri halftrackot gyártani? Jópofa, h kipótolhatom mellőle az egységeim, de egy ügyesebb player könnyen elintézi szegénykét. Másodszor megéri kifejleszteni a suply yard-ban a cuccokat?
Harmadszor pedig mikor éri meg wsc-t építenem? Milyen doktrinát használjak, ha felhúzom? -
bekefi7 #5496 Replay-t a népnek! :D -
Fifus #5495 Nem fura, hogy a KCH T4-es egység? -
bgabor #5494 Gondolom azért a szövetséges oldalhoz is konyít valamelyikőtök egy kicsit. :D
Szóval lássuk azt az 1v1-et! -
HunZsoci #5493 Cac, 5 napot most itthon vagyok, annál félelmetesebbn is ráérek mint gondolod:D Doktrina másik ágán is elindulhatok, de igazából Tiger is a Storm oldalán van, a Blitznek az az ága 10x többet ér, ahol storm a kezdő unit. Onnan 1Cp -s első assult nade ér valamit, tudod mit, még azt mondom, normál esetben, kurvára belefér az is, mire valaki T4 be ér^^.
A pályaeditorral készített pályákon, sajnos nem lehet menteni, ugyhogy ennyi meg egy bambi.
Az oly rég feltett kérdésedre pedig, hogy melyik a kraftosabb, a válasz az, hogy a vet0-ás, nem upgradelt storm is REAL helyzetben még anti inf szerepkörben is jobban használható, mint távolsági harcos, viszont ugyan abban az assault szerepkörben, fejlesztések után, mint a KCH, szintén mp44 el, már jobb abban is, vet2től fölfele.
És olcsobb a reinforce.
És láthatatlan.
És kevesebb a fenntartási költség.
És kevesebb xp-t adsz halálnál az ellenségnek.
Blablabla...
I Robot -
CAC #5492 Óbazzzeg! Arra még véletlenül sem gondoltál, hogy a doktrina fán a másik ágon indulj el? :D
Egyébként grats a lelkiismeretes munkádért! Videó, replay limkek? :)
Tehát az oly régen feltett kérdésre a válasz: long és med távon jobb a storm, shortban jobb a KCH.
Te tényleg valami félelmetesen ráérsz. :) -
HunZsoci #5491 Haha, játszhatunk, de KCH vs Stormot nehéz lesz előidézni egy játékban.
I Robot^^
-
oroberto #5490 Zsoci egy robot! -
bgabor #5489 Miért nem nyomtok le CAC-al 1v1-ben egy meccset? A visszajátszás elemzésével egy hétig is ellennénk. :D -
HunZsoci #5488 Haha, piszkosul ráérek ám, nem jó emberrel kezdtél CAC^^, arra szeretnék írni most egy választ, amit lentebb írtál, hogy "simán lehet az is, mivel doktrinális egység, hogy 2Cp késöbb jön össze, mint a T4",--->fel kell világosítsalak, NEM lehet ilyen eset, normál körülmények között, én ugyanis próbáltam laboratóriumi körülmények között easy ai ellen játszani egy olyat, hogy amennyire csak tudtam, NEM HARCOLTAM direkt, hogy ne termelje nekem a Cp-t a leölt ellenségek xp-je/elvesztett egységeim xp-je(ami ugye mindig felével jóváíródik neked is Cp-ben,aki elvesztetted, és dupla annyival meg az ellenfélnek, aki leölte a command pontokban). Na így azt az eredményt kaptam, hogy a legáltalánosabb WM játékban, a T1 épület, T2 épület, T4 épület önmagában való felépítésével, MINDEN ellenséges egység ölése nélkül/saját egység veszítése nélkül, megvan a 2 Cp. És ez így is elborult egy faszság, mert ember ellen te az életbe nem fogsz ugy eljutni T4 be, hogy nem ölsz meg egy szaros engi-t se, és nem veszites egy pió membert sem. TEhát ez az állításod még a laborban is megdőlt, nemhogy a való játékban... HA easy ai ellen olyat tud valaki csinálni, hogy eljut T4 épülethez, azt megépíti, anélkül hogy elötte tenne T1 épületet, meg T2 épületet, akkor lehet ezt megcsinálni, de akkor is csak úgy, ha közben totálisan kerülni tudsz minden konfrontációt a géppel. NA egy olyan játékhoz meg ember ellen, pláne csak sok sikert tudok kívánni akárkinek, akinek ez célja, hogy 2Cp-nél hamarabb legyen T4^^
Haha, reggeli agymenés:D -
HunZsoci #5487 Meg sem vártam, hogy szépen megkérj, és megcsináltam ezt az idióta tesztet, és bizony, 4szer lefuttattam, mindben 8-8 squaddal, a végeredmény pedig: Long rangen ugy elhullanak a KCH-k, mint a legyek, ott kb. legrosszabb esetben is mire eliminálódik egy full KCH squad, a stormos fiuk veszitenek 1 embert a 4 ből, de az esetek 50-60% ban egyet sem!!! Med rangen még mindig sima win a stormoknak, ott álalában 2 fő marad a 4ből, mire kiktatnak egy KCH-t.
HA azonban azonnal elindulsz a KCH-val ahogy meglátod a Stormot, ami fedezék nélkül, egy marha nagy pusztaság közepén állva, és várva a halált, retreat nélkül(kicsit irracionális, de a kedvedért igy csináltam), mire beérsz az Mp44 nek megfelelő lötávba, a KCH legtöbbször veszit egy tagot, de ott a 2 mp44 már hamar leírtja a Stormot, amik viszont még halálukig legtöbbször sebeznek annyit, hogy egy tagot még magukkal visznek, de ha nem, akkor is a KCH ami megmarad 2 fő, az 10% hp-n marad. Ha ezt reális körülmények közé helyettesíted CAC, én ugy gondolom be kell lásd, Storm ahogy kijön 2Cp-ért is, JOBB egység mint a KCH, T4 ről...
Ugyanis nézzünk pár játékban előforduló REÁLIS dolgot:
1. lehetőség:
Long rangen, 1-2 sec ig maradsz véletlen, mielött azonnal indulnál, pluszban, mert csak akkor veszed észre, máshol voltál a mapon,stb egymillió oka lehet ilyennek---> annyival késöbb indulsz el,hogy jó esélyed van arra, hogy mire odaérnél, nem 10-15% hp val a KCH-d nyer, hanem pont ennyivel kikapsz(ez másodpercek kérdése, és szerencse kérdése is, hogy stormoknak mennyit számol találatot a gép mig hozzájuk érsz, kicsit ilyen riflemen-volks párhuzam ez, kch a rifle, storm a volks).
2. Lehetőség: Cover használata, ez ugye alap, minden hülye használ fedezéket, na ez innentől, nincs miről beszélni, 2 lehetőség van: Vagy elindulsz a KCH val, a fedezékben álló Stormok felé, akik mire odaérsz, szépen rádsebeznek, majd fedezékből agyonlőnek, vagy pedig NEM indulsz el feléjük, mert látod hogy fedezékben vannak és agyonlőnek, igy értelmetlen, ebben az esetben meg az áll fenn, kedves CAC, hogy long-med range-n,csak ugy simán, mint bármilyen cover nélkül is akár, lőnek agyon. Választhatsz, melyik tetszik???
3. lehetőség ami előfordul még játékban: Vegyük azt a vegytiszta helyzetet, ami ritka, hogy megint nincs Cover, és nem 1-2 secel is akár késöbb indulsz el,hanem azonnal a KCH val, DE!!! mondjuk a 4 fő stormon kívül, még egy szaros volks vagy mégjobb pió, keresztülfut-elfut melletted stb, és onnan bekapasz kb. egy -vagy két lövést. Ebben az esetben, már nem marad meg a +10-15%hp-d, és megint veszítesz.
4. Ne adj isten, 2 Storm van, 2 KCH ellen, vagy még több még több ellen stb. --->Itt már bejön az, hogy focus fire, az mindig annak dolgozik, aki távolról jobb, mert lapritják nagyon a rohamozót mire odaér, és a 2 squad szinte sértetlen stormal, megint nem ér sokat már a 1 megmaradt KCH, ez megint rifle-Volks párhuzam.
És végül, a realitás az, hogy ha ennyire belemegyünk, legyünk őszinték, aki elindul rohamozni a KCH-val(mert különben long-meden simán fossálövik, tehát muszály)az embert FOG VESZÍTENI, aminek darabja 60mp, és 4xp-t ad az ellenfélnek, ami rengeteg, és nagyon jó az ellenfelednek, addig a Stormokkal mindig védekező szerepben maradhatsz, ugyani Szuper távolsági harcos, neked nem érdeked közel menni, megbujsz egy coverben, és minden infet ölhetsz, de ha rád is támadnak, és valamiből kifolyólag(pl. 1 stormot támad 2 KCH)vesziteni fogsz ha maradsz, te megteheted, hogy lősz ameddig neked áll a zászló, majd kiiktatva egy -két KCH tagot, mikor nagyon közelre érnek, nyomsz egy retreatet. EZ a valóság Cac. Ezt jobb játékosok bizony így csinálják. És akkor megint az van, hogy KCH val rizikós elindulni, de ha össze is jön, hogy beérsz, az a szemét enemy player, nem mindig várja ám meg retreat nélkül, hogy leöljél mindenkit, de te veszíteni fogsz nyersanyagot, mig odaérsz.
Számomra ezek egyértelmű dolgok voltak eddig is, de hogy csináltam 4x8 tesztet, ki merem jelenteni ezt is, hogy a VET0-s, nem upgradelt T1 es 2cp-s Storm is többet ér, reális harchelyzeteket figyelembe véve, mint a T4 es KCH. Ahogy aztán halad előre a játék, ez csak méginkább igy lesz. NE vegyetek KCH-t, ha van Stormra lehetőség, totál rábaszás, csak ha Snipert kell kergetni(erre én mondjuk bike-ot használok/counter snipert), vagy ha gyönyörködni szeretnétek egy már megnyert játékban a KCH-k szép egyenruhájában(sztem ebben van a legnagyobb ráció, ilyet néha én is csinálok^^) Jah, és még egy dologra lehet jó, ahogy CAC mondta, nagyon faszán lehet vele MG-vel szemben futni. Én azért ezt nem ajánlom senkinek, inkább kerüljétek meg^^
Hajrá magyarok!!!:D
-
CAC #5486 Mirror modnak jobban örültem volna. De látom, így hogy szorult a hurok már kibökted a lényeget. Ugyan egy kis körítés még belekerült a hatótávokról, de nem vagyok telhetetlen. :)
Csak azt nem értem, hogy ha "a számokból anélkül is tudom hogy a T1 es stormot összeengedve a T4 es KCH-t...lenyomja közelharcban" akkor minek volt a többoldalas okfejtés, amikor többször hangsúlyoztam, hogy csak ez volt a kérdés?
A T1 Storm ugyan megint hajlítás, mert doktrinafüggő egység, lehet, hogy később lesz elérhető, mint a T4-es KCH. Ezt szintén ne feledjük.
Ugye arra azért emlékszel, hogy a Marder jármű, az airborne meg gyalogság? Mert ugyebár az azonos fegyvernemben hasonlítottunk össze 2 egységet. Arról nem is beszélve, hogy egy vérnoob player vagy valami lightosabb AI Marderjét simán kifektetem egy RR nélküli ejtőernyős alakulattal. ;) -
HunZsoci #5485 Ha nem megy Cac a mirror modod, akkor ajánlom a pályaszerkesztőt(world builder), nekem azzal megy a teszt, annyi csak a történet, csinálsz egy mapot sajátkezüleg, nem sok dolgot kell cifrázz, hogy ne menjen rá fél napod, csak mondjuk 5 perc, és beraksz a mapra előre egy Stormot, mondjuk player1 nek az oldalára beállítva, és beraksz egy KCH-t playerek 2 nek. Ennyi. Ahogy elindul a játék miután betöltötted, egymásnak fognak esni, de halálig nem biztos hogy marad a gép által irányított squad(a másik meg rajtad múlik ugye, meddig maradsz)ezért érdemes körbekeríteni őket valami tereptárgyal. Igy ha retreatel is a gép, 1-2 sec után, mikor rájön hogy nem tud kifutni a box-ból, megint megáll, és lőni kezd.
Ha szépen kérsz Cac, megcsinálom ezt neked alap Stormal, és KCH val, a saját "Training Grounds" nevű tesztpályámon:D.
És mivel a számokból anélkül is tudom hogy a T1 es stormot összeengedve a T4 es KCH-t, midnen fegyver upgrade, vet nélkül(ami hangsúlyozom, a valóságtól elrugaszkodott, totál kretén dolog, de ezen lovagolsz igyhát legyen meg a te akaratod) lenyomja közelharcban. Hangsúlyozom, csak short range-n, mert a long range-n (lötáv 35 től 13 ig), Mp44 szart se sebez szinte, a storm alap puskájával szemben. Med rangen is még az alap kispuskás stormok nyernek, csak nagyon közelre befutva(6-0 egység távolságig, itt már gyakorlatilag egymás mellett a két squad szinte), ott jön ki az mp44 ereje.
Cac, akkor a te vizsgálati módszereid szerint egy airborne osztag, az ugye nem kraftosabb mint egy marder:D? Mert hát ugye, alap airborne osztag meg sem sebzi a mardert, a marder viszont nagyritkán lelő egy tagot, kb. szökőévben egyszer. Ebből felállíthatjuk akkor a játék másik nagy okosságát CAC, marder>>>Airborne:D??? -
CAC #5484 Zsoci menthetetlen vagy. Te ISMÉT jössz mindennel: T1 nem hasonlítható a T4-gyel, "STorm még ráadásul más szerepkört is kitünően el tud látni", és ISMÉT veterancy.
De értsd már meg, hogy nem erről van szó, hanem kiragadva bármilyen helyzetből, stratégiából, stb MELYIK KRAFTOSABB A KÉT EGYSÉG KÖZÜL. Mert ugye ez volt a vitaindíto postom, melyre már többször is hivatkoztam, de sosem értem el, hogy megértsd: "Én ugyan imádom a Stormokat -tulképpen a kedvenc gyalogságom-, de a KHC (akiket meg tökre nem csipázok) nem kraftosabb náluk?".
Azt kérdeztem, hogy kraftosabb a KCH a vet II storm-nál? Nem.
Azt kérdeztem, hogy tud láthatatlan, gránátdobos, ezmegaz lenni a vet II storm? Nem.
Azt kérdeztem, hogy milyen egységek rohangálnak a pályán T4 idején? Nem.
Gondoltam most már csak kipróbálom, hogy melyik erősebb, de valamiért nem müxik a wm vs pe és a mirror mod. Pedig régebben tuti kipróbáltam, és jók voltak.
Valaki esetleg tud a jelenlegi verzióval működő mindenki-mindenki ellen modról? -
hapi #5483 Általában az első taktikát játszák és ha az elejét sikerül túlélned akkor tul képpen vége a játéknak, mert vet3-as tankok ellen semmi nincs US-nek, A medic bunkerből meg az ingyen vet3-as gyalogosokkal úgy sem bír el. -
Fifus #5482 Tényleg be lehet gyalogolni az mg-be a KCH-val, ilyet még nem láttam, de a hp hamar lemegy, valahogy a két fős squad-tól meg félek. Bár fel bírt húzni egy VP-t, miközben lőtték. A stormmal elmentem az ellen HQ-ig, a települt mg-t ki tudtam shcreck-elni, mielőtt valaki rám lőtt volna. Mindketten vet2-esek voltak.