8857
  • uwu
    Úristen.
    Te a DOW-ban is a realitást keresed? Nem zavar, hogy 40000-ben játszódik, egy betegesen irreális világban?
    A civ meg a leg reálisabb ökonómiai modell ami valaha játékként elkészült. Más a léptékű játék mint ez, ott egy egység hadseregeket jelöl. A történelem során azért volt pár csata mi hasonló csodaszámba ment.
    A Starcraftot meg én is rühellem, csak példa volt a sok klikkelésre, az tényleg csak arról szól.
  • HunZsoci
    Azért ha panzerschreck van náluk, akkor nincs igazad CAC^^, te nem a gyalogos egységre, hanem a puskákra-géppisztolyokra-géppuskákra gondoltál, amugy ez persze a lényegén annak amit mondani akartál nem változtat, és igazad van.

A gyorsaságra meg visszatérve, a játékmenet nem hiszem hogy lassabb mint a Dow2 ben, mert egyszerre nem csak 5 egységet kell és jóval nagyobb mapon irányba forgatni, pont azért nincs annyi időd egy egységre a Cohban(bár én is játszottam Dow2t is, és ott is vannak setuptimeos, iránybaforgatásra való unitok, ott is kell őket coverbe zavarni, házba ki be a gránát elől, valamint a gépek ott is érzékenyebbek a hátsó találatokra ahogy itt is, a játékost segítő retreat meg van midnenhol),és hidd el, ez a lassabb-taktikusabb játék ez egy szintig igaz maximum, de lehet hogy ott is csk a látszat, mert sokszor kell helyszínt váltani, és másik egységet elkezdeni mozgatni...
    Amiből te indulsz ki, hgy ez lassu, mert épitgetem a homokzsákot, meg berakok egy mg-t kulcspozícióba, és várok prédára, ez körülbelül a NOOB szint, egy pro játékban, nem teljesen igy néz ki a harc, hogy mindketten becampelnek és várják a másikat:D Jó játékos SOHA nem Campel, ezt hidd el, mivel az előny a támadónál van mindig, ő alakítja az eseményeket, ő kényszeríti rá az akaratát a másikra. Még britekkel is lehet úgy játszani, ami aztán a Campelésre tervezett nép itt, hogy egy db empla sem készül, csak gyorsan mozgó mobilis erők vannak, és a legjobb Brit playerek épp ezért, soha nem rakják tele a mapot statikus védekező cuccokkal, mert tudják, hogy az sebezhető, és feladják vele a kezdeményezés lehetőségét...

Egy szinten túl, ahogy azt pl. a cannonball-os belinkelt videó is mutatta, ezek az itteni pro-k klickelgetnek annyit simán percenként(divatos kifejezéssel van annyi ActionPerMinute)mint a Dow2 prok, ebben biztos vagyok, és mivel a taktikát sem tolják a nagy kapkodás miatt rosszabbul, magas szinten itt is az nyer már általában, aki pontosabban-precizebben, de mégis piszokgyorsan klickel, ugyanis ez minden RTS jellemzője pro szinten.
  • CAC
    Az emeli ki a CoH-ot az általam ismert legtöbb stratégia közül, hogy próbál reális lenni a játékélmény megőrzése mellett.
    Az általad említett Civ, a DoW2 vagy épp az SC az olyanokon bukik meg, mint a lovasok sebezte tankok, a munkásrobotok által széthegesztett harci lépegetők. Itt egy tankot akárhány gyalogos egységgel lőhetsz, meg sem fog karcolódni.
  • uwu
    Na ez az.
    Szerintem ez így van jól.
    Van két tök hasonló játék, két teljesen más fílinggel.
    Az egyik a villámkezűeknek, a másik a mindenhova figyelni tudóknak.
    Egyébként egyiket se nevezném stratégiának, inkáb a taktikai akciójáték lenne találó elnevezés.
    De nincs mit tenni, már ráragatt az rts elnevezés ezekre a tipusú játékokra.
    A stratégiai játék nekem olyat jelent mint pl. a civilization sorozat. Abba tényleg van mit gondolkozni, meg számolgatni.
  • Sheltem
    Oké, gyere majd játszani, írd meg privátba majd a profilnevedet, hogy felvegyelek (2v2 is lehet ha van ismerősöd).
  • bekefi7
    Igen, tényleg lassabb vmivel a játékmenet. De itt CoH-ban kb. 3-szor annyi egységed van, ha olyan gyors lenne ez mint a DoW 2 akkor nem lehetne vele játszani.
  • uwu
    Ja sok helyre kell figyelni. De ez nem változtat azon, hogy lassabb a játékmenet.
    Ha DOW-ban ennyi helyre kellene figyelni, játszhatatlan lenne. Ott inkább precíznek kell lenni, gyakorlatilag ugyanilyen dolgokat kell csinálni, csak minden egységgel folyamatosan mikrózni kell, nem olyan hogy az engi éptget, a géppuskás meg várja a prédát, itt annyit azért nem számítanak a tizedmásodpercek.
    Mennyiségre adott idő alatt lehet, hogy tényleg van annyi klikk mint DOW-ban, de az, hogy elegendő a másodperces pontossággal is megcsinálni sokat jelent.

Pont ezért akarok erre a játékra kicsit több időt szánni. DOW-al sem játszok annyit, hogy pro legyek, elég lesz, ha olyan szinten tolhatom mint azt. Azért remélem ez kicsit jobban fog menni, nem tűnik vészesen pörgősnek a videó után sem. Azért az átlag player nem így játszik mint ez a fanatikus őrült.
  • Sheltem
    Namost ez attól függ milyen szinten játszol. Ha lvl 1-5 emberek ellen akkor elfunolhatsz, de 9-10. szinttől sajnos igencsak vigyázni kell minden egységedre és folyamatosan mozgatni, mert ha nem teszed láncreakció indul el. Egyszerre akár 15-20 egységre is figyelned kell, telepítened, más irányba fordítanod, tehát mikróznod a mapon miközben építeni, gyártani és foglalni.
    Magyarázás helyett inkább linkelek egy átlagos fpvod videót, hogy lásd a tempót:

cannonball
  • uwu
    Csak a DOW-hoz képest.
    Itt akár egy másodperced is van gondolkozni, ott meg tizedmásodperceken múlik egy csata. Itt a statikus védelem látványosabb, még ha áttörik is, az is eltart egy ideig, van idő klikkelni, DOW-ban egy villanás és halott vagy. Pont ezért akarok erre több időt fordítani, nem szeretem, ha egy stratégia a villámkezűeknek kedvez, és a gondos tervezésnek kevesebb szerep jut. DOW-ban nem elég ha csak jól csinálod, mert ha az ellenfél is jó, de ügyesebb, akkor tud győzni.

Azért ez a COH nem egy starcraft, nem kell másodpercenként 20-at klikkelni. Lehet, hogy az én tapasztalatom kevés, de eddig nekem nem volt olyan, hogy azért vesztettem, mert nem tudtam leklikkelni. Más játékokban előfordult már, sajnos nem vagyok annyira gyors mint okos
  • Fifus
    Akartam mondani.
  • Sheltem
    " mert van idő gondolkozni, nincs akkora pörgés mint DOW-ban, és én a nyugodtabb "

Nincs pörgés? Te összetéveszted valamelyik másik játékot a Company of Heroessal :)
  • uwu
    Légyszíves ne égesd a DOW2 playereket ilyen ócska fikázással!

A többieknek mondom, nem minden DOW-os ilyen ám. Sokan vagyunk aki mindkettővel játszunk. Mivel alig van különbség a két játék közt, nem értem mire ez az ellenségeskedés. Mindkettő hasonló embereket vonz, hasonló módon kell velük játszani. Én pl. sokkal többet játszok DOW-al. De nem azért mert jobb, vagy rosszabb az egyik mint a másik, csak a fíling miatt, a DOW brutális és kissé elmebeteg világát nehéz űberelni holmi hősködéssel, a másik meg az, hogy a barátimmal 3v3-azok, és egyedül nem szeretek játszani. Pedig nekem ez a játék jobban fekszik, mert van idő gondolkozni, nincs akkora pörgés mint DOW-ban, és én a nyugodtabb átgondoltabb játékstílust szeretem. Lehet, hogy erre is kicsit több időt fogunk fordítani a közeljövőben, de ez nem csak rajtam múlik.
  • HunZsoci
    Én az 1v1 et ajánlom, ott ugye rajtad kívül csak egy ember van, az már kisebb esély rögtön, hogy szar legyen a kapcsolat, minnél többen játszotok, annál több az esély hogy valaki valakit laggol, vagy direkt vagy indirekt, ez lényegtelen, én főleg 1v1 eket tolok, szinte alig van problémám, komolyan, pedig egy telefonos mobil internettel tolom, ami azért ugye nem egyenértékű egy fix kábel, vagy asdl el nettel, mégis megy, jól megy. A csalókkal is nagyon ritkán találkozom, úgy gondolom, hogy inkább a nagyon nem jó játékosok csinálnak ilyet gyakran, aki tartja magát valamire, ért el valami kis eredményt a bármelyik játékban, az nem nagyon csinálja már a drophacket, nem égeti magát, értelme kb. semmi, valamint ha kicsit is tökösebb emberke van a túloldalon, elmenti a repet, elküldi a relicnek, vagy a gamereplay.org on annak a csapatnak, aki ezt vizsgálja, még ki is tilthatják az embert forumokról stb...
  • Hector Troy
    Egyébként az autocountdown-nak (meccs előtt), is jó kib@szó szerepe van, nem értem minek az ilyen. Aki nem zöldít be azt rúgja ki a vezető. Bőven elég lenne.
    Pl.: volt amikor beléptem egy 2v2-es meccsbe, mondom amíg nem jönnek a többiek, iszom egy pohár vizet, (kb. 1 perc), amint a gyerek kiszimatolta hogy leléptem, átment a másik csapatba, maga mellé berakott egy expert gépet aztán go neki. Na ez (is) igazi ratyiság. Tényleg kinevettem hogy így tud csak "nyerni".
    Ezek után le sem veszem a szemem a monitorról amint belépek valahova. Ajánlom nektek is!
  • HunZsoci
    Hmm, csalók minden játékban vannak, nem értem ezt a felháborodást, a Thq-ról meg annyit, hogy az a kiadó, semmi köze az online csalás-kivédő rendszerhez, ami szerinted gyenge a Cohon belül. Drophack minden általam játszott multiplayeres játékban volt, valószinüleg jelenleg sajnos ez a dispute-os rendszer a legjobb, amit tudnak ellene tenni, még a kinyúl a dropper monitorjából egy marha nagy robotkéz, és jól álbavágja effect nem létezik.

Szted a legjobb, ha tudod helyén kezelni az ilyet! Komolyan. Én sokat játszom viszonylag, és azért nem olyan rossz a helyzet, nagy ritkán fordul csak elő, ha igen, kiröhögöm azt aki igy akar jó statot magának, és játszom tovább, főleg hogy legtöbbször kis idő elteltével megkapod a wint is, meg ha nem, akkor sem roppanok bele, te se tedd. Ha meg ezen nem tudsz túllépni, játsz csak ismerősökkel, erre ez az egyetlen BIZTOS módszer, ők nem fogják kitépni a kábelt ha vesztésre állnak, csak beírják gg(bár ez persze attól függ milyen haverjaid vannak^^, az enyimek ilyenek:D)
  • Hector Troy
    Igen, teljesen igaz, meg is kaptam a dispute-t, meg a wint is, de az b@szott fel nagyon, hogy fél óráig védekezel meg szívsz, (brittel voltam egy amcsi gyerekkel, két wm ellen), mire nagy nehezen megfordítjátok a csatát, (és ugye ez az élvezet része a dolognak), és ilyenkor dob ki. Nem különösebben boldogító, hogy utánadhajítanak egy dispute-t, meg kapsz egy wint a statsodba.
    Az ilyen "belaggolok ha vesztésre állok, de ki azért nem lépek" mocskos büdös patkányok cd kulcsát, három ilyen eset után automatikusan tiltanám.
  • CAC
    Erre találták ki a dispute rendszert. ;)
  • Hector Troy
    Az micsoda hogy amikor már a másik bázisát szedjük,(kibaszott nagy csata után), belaggol a gyerek (aki ugye gyakorlatilag már vesztett), vár egy kicsit, és engem basz ki a coh...
    Ilyen tuti megoldást is csak a thq talál ki. És írjátok hogy nincsenek csalók. Igen, lehet hogy nem csalás, csak valami ósdi bug.
    Jó darabig elment a kedvem ettől a szartól.
    Ja igen, a netem TÖKÉLETESEN működött...
  • bekefi7
    Nem tudok minden nap cohozni, de amikor játszok, akkor általában 3-4 ranked meccset szoktam.
  • Fifus
    Ez remek, pont akartam kérdezni, hogy napi hány ranked játékot bírtok ki, mondjuk kipihent, ambíciózus állapotban? Ha egyáltalán naponta játszotok rankedet.
  • oroberto
    Fifus Fél év az kb semmi COHban, én már több éve játszom vele folyamatosan és még messze vagyok a jó játékostól. Nagyon sok mindent tudni kell hogy jó játékos legyél pl mapokon a fontos stratégiai pontokat, gondolkozni az ellenfél fejével ehhez az is kell hogy az ő frakcióját is ismerd és ehhez sok idő kell. Csinálj egy gyakorló accountot és ott próbálgasd a taktikákat amiket pl replayban látsz vagy elgondolsz a játék elején. Nem jó sokat játszani egymás után mert elfárad az agyad és a szemed. Én is csak kipihenten szeretek játszani mert akkor nagyobb esélyem van jobb játékos ellen nyerni.
  • lee56
    Generation next :D
  • bgabor
    Új verzió? :D
  • bekefi7
    De, éppenséggel bekefi6 vagyok.
  • Fifus
    Nem bekefi6 vagy véletlenül? Amúgy jó az ötlet, nincs okom panaszra fél év után.
  • bekefi7
    Fifus! elmondom sztem mi a baj. A CoH-ban más az elmélet és más a gyakorlat. Ez nem Age of Empires 2, hogy bemagolsz egy taktikát és akkor már tuti, hogy meg is tudod valósítani. Itt sokat kell gyakorolni, hogy kialakuljon a megfelelő reflexed, gyorsan tudjál változtatni a taktikádon, illetve, hogy felismerd az ellenfél gyengéit. Ehhez pedig fél év multi nem feltétlen elég. Gyakorolj csak szépen mértékkel, nem kell túlzásba esni és napi 7-8 órákat játszani. Én is max napi 2 órát játszok, de így is lehet szépen fejlődni. Tanulni pedig legjobban a vereségből lehet!
  • Hector Troy
    Medál alatt értsd a rangod, kitüntetésed, vagy nem tudom hogy mondják szakmailag. Amúgy 1 vs. 1 automatchről beszéltem.
  • mascarun
    Lehet kapni medálokat?
    Én régen toltam vele egy két match-et de nemigazán volt élményem mert amíg én csináltam egy rajt addig a másik már lerohant 10 másikkal!
    Esélytelen hogy jól érezzem magam vagy hogy nyerjek!
  • mascarun
    Lehet kapni medálokat?
  • Hector Troy
    200w-1l-t nem találtam, de 100win 0 loss-ossat igen. jah meg 50 win 0 loss, bla bla bla.
  • Hector Troy
    Drophack + maphackről hallottam én is. Nem tudom hogy működik. De működik. A relic leszarja. Miért? Először is mert megnézed a leaderboardot, és "elég jó" eredményeik vannak a gyerek(ek)nek. pl.: 200 win 1 loss, esetleg 100 win 0 loss stb. nézd meg pontosan, találni bőven ilyeneket. na most 1 vs 1 automatchben nem tudom elképzelni valaki 19es szintű és veretlen mondjuk 100-0 arányban. stb. stb.
    Ott van a relic megis leszarja. Innentől fogva nem éri meg a sok szenvedést mivel nincs rá biztosíték hogy az épp ellened játszó egyén tisztán játszik.
    konklúzió: a játékélményért játsz, ne a szaros medálért.
  • Fifus
    Olyan sok csalóval nem találkoztam, azokat megnyerem, elintézi a relic, rendesen, pontosan játszanak a replay szerint. Csak sokszor belefeledkezek csak, szó szerint játszok, és nem fejlesztek időben, elúszok. Végül is sok mindent tudok lassan elméletben, de a gyakorlat más és reflexigényes a multi.
    Vagy csak nem elég a fél év, amit eddig a multiba öltem.
  • Fr3nky21
    Milyen csítek vannak a játékhoz? Nem azért mert használni akarnám, csak még a Drophack-en kívül nem hallottam másról.
  • Hector Troy
    Én meg lv8 vagyok brittel, és detto ugyanez a szitu. Azt tudom tanácsolni hogy szard le, mert elég sok a csíter, meg ha nem vagy geek, aki az élét a coh előtt tölti akkor épp ésszel kb. lv 10-ig lehet vinni szerintem. Szerencsével.
  • Fifus
    7-es USA vagyok, és eléggé megrekedtem most. Sokat vesztek, olvasgatok különböző stratégiákat, nézek expert replayt, napi három-négy meccset játszok de 8-9-es player legyőzése nem megy. Nem vagyok 20 éves már, de mi kellhet a fejlődéshez?
  • cikasz
    Ne felejtsük el, hogy ez béta még. Nem néztem, hogy máshol le lehet-e szedni.
  • CAC
    Én megnéztem a trailert, és nem tetszik. Számomra túl átláthatatlan (mindenki lő mindent, a csatatér állati nagy, stb). A trailer elején a tankok iszonyúan röhejesen mennek. A grafikával is vegyes érzelmeim vannak: néhol gyönyörű, néhol cikik a textúrák.

Ettől függetlenül adok neki egy esélyt. Csak steam-en lehet leszedni?
  • cikasz
    Nem azt kérdeztem, hogy hány fogad van hanem, hogy hasonló játék mint a coh és látta e valaki.
  • Sheltem
    Ruse topic
  • cikasz
    Valaki látta már a R.U.S.E-t? Steam-röl lelehet tölteni ingyenes beta-t. Ge*i jó stratégia és tök szép is szvsz.