II. világháború

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aztán meg 50-53-ban Koreában, kicsit késõbb Vietnamban, majd tettek egy komolyabb túrát Afganisztánba. Közben beugrottak pár hétvégére néhány arab államba is a Közel-Keleten. Szóval tipikusan csak védekeztek. Valószínûleg azért állomásoztattak annyi harckocsit az NDK-ban is.
Sok Zicherman Pistát olvasol? 😊

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Egyébként meg exportálták a hülyeségüket: 1919-ben hozzánk, 1936-39-ben meg a spanyolokhoz igyekeztek eljuttatni eszméiket.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Ez azért tévedés, a szovjetek igenis úgy tervezték, hogy a kommunizmust el kell terjeszteni a világon, ha szükséges, akkor fegyveres erõvel. Azt senki se állítsa, hogy a Vörös hadsereg védõerõ lett volna, 6x annyi harckocsival, mint a németek. A könnyû és gyors BT-k nem védekezni, hanem átkarolni ideálisak, nem páncélosok elleni harcra, hanem az ellenfél hátában való tevékenységre szánták õket.Lehet, hogy a szovjetek szerint a "támadás a legjobb védekezés" volt az alapelv, de a lényeg, hogy a Vörös hadsereg alapvetõen támadó hadmûveletekre volt felkészítve. Egyébként ezt erõsíti meg a páncélos-hadviseléssel kapcsolatos koncepciójuk is, ami mindig tömeges és többlépcsõs áttörést vízionált, márpedig a védekezõ hadsereg nem tipikusan a támadók vonalainak áttörésére koncentrál elsõdlegesen.
Willenbrock
A kérdés teljesen történelmietlen,a történészek nem azzal foglalkoznak hogy "mi lett volna ha" hanem azzal ami történt mert csak azt lehet vizsgálni.De ha már itt tartunk akkor akkor érdemes szólni arról hogy a SZU 1939 elõtt semmiképpen nem tervezett a határmenti érdekszféráin kívül hódító hadmûveleteket.Viszont 1917 és Lenin óta számoltak azzal hogy a nyugat õket akarja majd támadni ahogy a forradalmi országokat oly sokszor szokták a többiek.Ez a meglátásuk nam volt alaptalan mivel a hivatalos békeszerzõdés ellenére még a bolsevik hatalomátvétel után hosszú évekkel is Európa számos országából érkeztek zsoldosok akik az ottani fehérekkel-tehát a cárhû erõkkel próbálták visszavenni a hatalmat és a városokat.A '30-as években a SZU összes hadgyakorlatán azt szimulálták csupán hogy mi történne ha a nyugat(Németország) támadást indítana ellenük,tehát eleve honvédõ feladatokat szántak a hadseregüknek.(az egész nyugat "lerohanása" pedig meg sem fordult a fejükben)Ezzel szemben a náci vezetés és Hitler tervei közismertek voltak és rengeteg hiteles dokumentum támasztja alá(pl. még a Mein Kampf is) azt a tényt hogy kezdettõl fogva "lebensraumot" akartak teremteni a német népnek mégpedig az "alsóbbrendû ázsiai bolsevikok"(oroszok) rovására.

És mi van akkor, ha Sztálin tényleg támadásba lendül és a Wehrmachtot elsöpörve, kijut Nyugatra, és a rendszerét erõszakkal benyomja oda is? Gondolok a Benelux államokra, franciákra, spanyolokra, portugálokra.
Nem hinném, hogy az ottaniak nagyon lelkesedtek volna érte. Biztos létrejött volna egy függetlenségi szervezet.
A nácik és a bolsik egyaránt g*nnyládák voltak. A bolsikat csak azért nem vonták felelõsségre, mert a gyõztes oldalhoz tartoztak. Az már csak hab a tortán, hogy a jaltai konferencián már eleve el volt döntve, hogy mely országok tartoznak a bolsevik SZU érdekszférájába. Ezt én legalább is így látom.
jól van
Pluskast
Hitler mindíg is a ruszkikat akarta kinyírni. Kellett neki az orosz terület a Lebensraum elméletének gyakorlati megvalósításához.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Igen a nácik rendkivül mohók voltak,SZU szállította nekik a nyersanyagot de nem volt elég többet akartak....

Így van,mostanában divat a nácik mentegetése.

jó, nem én fogalmaztam, wikipédiáról másoltam be. <#idiota>
Pluskast
Khm azéert az túlzás, hogy magyarországot mutatná be.... Egy kissé idealizált film ilyen szempontból...

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Willenbrock
Aztán 1945-ben már azt mondta Hitler hogy a német nép gyengének bizonyult ezért rászolgált a vereségére,a jövõ pedig feltétlenül az erõsebb keleti fajoké.

Willenbrock
Ez az oroszokra igaz,õk terveztek megelõzõ csapást mivel az õ terveik nem területfoglalásról szóltak hanem a Wehrmacht-ra terveztek csapást mérni amennyiben az támadásba lendül.A szovjet vezérkar számított a német támadásra,jól értesültek voltak az ügynökeiktõl,de Sztálin nem hitte el hogy a támadás már 1941-ben elindul.A védelmi jelleget a szovjet terv képviselte.Hitler viszont már évtizedek óta a keleti terjeszkedést és hódítást tervezgette erre a Mein Kampf is bizonyíték,a nácik azért támadták meg a SZU-t mert Hitler alsóbbrendûnek vélte a szlávokat és az Urálig akarta a birodalma határait kitolni,természetesen a szlávoknak rabszolgasorsot és visszaprimitivizálást szántak.Erre számtalan bizonyíték van a tábornokok emlékiratain keresztül az ún. Asztali beszélgetésekig.A Barbarossa terv sima rablóhadjárat volt hiába próbálják mostanában felmenteni a náci bandát a felelõsség alól.A SZU pedig 1917-óta tudta hogy egyszer meg kell a nyugattal küzdenie mert az rá fog törni a szoc. rendszere miatt és készült rá.

veszelka
egy megelõzõ csapásnak gondolták, ha nem mi, akkor õk.

támadtak, mielõtt az összevont szovjet egységek végleg felvonultak volna.

Egy óra múlva itt vagyok

1971-ben készült fekete-fehér magyar TV-filmsorozat. 14 részes, Magyarországot mutatja be a második világháború idején Láng Vince szemével.

ajánlom mindenkinek. <#eljen>
Willenbrock
Hát igen de mi szükség volt rá?Egy rablóhadjáratnak tervezték de belebuktak(meg mi is velük együtt.)

Molnibalage
Most esik le, hogy tegnap volt a Barbarossa Hadmûvelet indulásának évfordulója.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

veszelka
Nem találtam róla neten forrást, csak utalásokat. De egyébként natgeon vagy spektrumon adták le. Csak azt nem értettem, h elvileg akkor is rendelkeztek a kellõ fizikai ismeretekkel, h megmondják, h ahhoz túl sok energia kellene. Egyébként azt mondták, h ettõl fuccsolt be, nem volt elég kakaó a kellõ távolságra.

Buren

A borzalom... A borzalom ...! <#hehe>

A véleménycsere az, amikor bemész a főnököd irodájába a saját véleményeddel, majd kijössz az övével. Okos pilóta alagútban nem katapultál.

Zsolo007
Nekem ebbõl ilyen verzióm van:
(sorry nem tudom lineklni a space-ek miatt)

http://greyfalcon.us/Actual Test Was Success.htm

Nem nagyon tudom hová tenni a dolgot. Ilyenkor szeretnék amerikában élni....mert akkor mennék és levadásznám ezt a számot.

Más témában is jártam már így, ahhoz angliában kellene élnem, hogy le tudjam vadászni az archív számot.. :/

Írd be a gugliba: konan, island, wwii

(Arról persze fogalmam sincs, hogy igaz-e)

A "Felderítõ szemle" lemaradt...

Akkor olvasd el Jakovlev könyvének a forrásait is...

De ajánlom figyelmedbe az alábbi idézetet:

"1941. november 26-án a német birodalmi rádiófelderítõ szolgálatnak
Hollandiában települt és a tengeralatti nemzetközi telefonkábelek lehallgatására szakodosott egyik alegységénél sikerült lehallgatni Roosevelt amerikai elnök és Churchill brit miniszterelnök közötti telefonbeszélgetést. Ennek során Churchill jelezte, hogy a japán flotta – hat repülõgépanyahajóval – a Hawaii-szigetek felé tart
és valószínû célpontja Pearl Harbor kikötõje."

És mindez megtalálható Itt. (Magyar Köztársaság Katonai Felderítõ Hivatal VI. évfolyam 2007.július)

Most talán Freeda szõkesége az ok,de mi az a Lantlény?

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Zsolo007
Akkor nem keveset késtek a fejlesztéssel 😄D

Naná, ebbõl alakult ki a 70-80-as évek japán mikrohullámú-sütõ dömpingje.
jaja a náciufoknak egy könyvtárnyi firkálmánya van,jah meg az antarktiszi bázisról<#idiota>

Molnibalage
Én csak náciufókról hallottam, meg Lantlényekrõl. <#idiota>

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Zsolo007
Én olyasmit is olvastam, hogy sikerült kifejleszteniük az atombombát és hogy a háború utolsó napjaiban tesztelték egy jól eldugott koreai labornál. (föld alatti robbantással) 😊

Ti hallottatok/olvastatok olyasmirõl, h a japók mikrohullámú sugárfegyvert fejlesztettek atombomba helyett?

Molnibalage
Itt A Surigao bejegyzést olvassátok el.
Nagyon korrektül leírja, hogy 1904-tõl mi volt a japán mentalitás és, hogy mi történt és minek fényében.

Inkább egészen biztosan tudták, hogy a japánok támadni fognak, csak azt nem, hogy az oroszoknak ugranak-e nekik, vagy az usákoknak. Amikor a japánokat elzárták az olajtól, és csak fél évnyi készletük maradt, onnantól fogva lehetett tudni, hogy mely idõpont az utolsó, ameddig támadnak. Az usákok természetesen rendelkeztek haditervvel a japán támadás esetére, több verzióval is. Ezért a japán támadás reggelén levették a polcról a legmegfelelõbbet, és aszerint kezdtek el cselekedni.Orosz kémek már korábban jelezték, hogy a japán támadás az USA ellen irányul majd - lsd. Sztálin átdobta a keleti csapatokat Moszkva alá -, így nem volt váratlan a japán támadás. A helyszíne inkább, mert az amerikaiak azt nem feltételezték, hogy Pearl ellen indul a csapásmérés a kisebb szigetek helyett.
Molnibalage
Nem errõl van szó, csak pusztán megemlítettem. Az továbbra sem értem, hogy lenti dolgokat ez miben befolyásolja. Ez nem minõsül annak, hogy "tudtuk". Érdekes módon más könyvben meg arról van szó, hogy a JN-25 Pearl Harbour megtámadása elõtt kb. 1 héttel megváltozott és nem tudak semmit olvasni akkor. (A Hihetetlen gyõzelem címû könyvben van.)

Most ez csípkelõdés?Vagy csak amcsi szerzõk írhatnak hitelest?
Komolyan mondom eszem meg áll rajtad a haditechnika topicban elõzõleg azt állítottad hogy az amcsik mindig jól bántak a hadifoglyokkal most meg még ez is......

Molnibalage
Én is olvastam az szovjet szerzõ könyvét...

Most röhögtetsz?

Még azon a szerencsétlen Wikipédián is szó van róla...

"1941. december 7-én reggel 9-kor Washingtoni idõ szerint (Pearl Harbori idõ szerint hajnali 4 órakor) a japán Külügyminisztérium rejtjeles táviratát, amit a washingtoni nagykövetének küldött, megfejtették az amerikaiak. Ennek az üzenetnek a 14. fejezete tartalmazta azt az utasítást, hogy a hadüzenetet 13 órakor kell átadni (Pearl Harbori idõ szerint reggel 8 órakor).

A japán nagykövet 12:45-kor érkezett az amerikai külügyminisztériumba, de csak 13:30-kor fogadták. Ekkorra már a támadás elsõ hulláma megtörtént. Így lehet igaz az, hogy a japánok hadüzenet nélkül támadták meg az amerikaiakat."

veszelka
igazából számít? így is, úgyis szarrá verték volna a japókat.

Molnibalage
Vezeték néküli rádióval 2 óra alatt ott volt bárhol a hír. Ha jól emélkesz mikor még a 2. hullám támadott akkor már tudtál Washintonban.

Gundark 1 1
Ez is igaz, bár nem teljesen háború ellenesség volt hanem amolyan "kit érdekel hogy mit csinálnak ejrópában mi közünk hozzá?"

Tegyük fel sejtik vagy tudják hogy Pearl a cél. "véletlenül" éppen a levegõben gyakorlatozik minden aminek szárnya van, "véletlenül" teljes "gyakorlati" készültségben áll vagy mozog a flotta. Jönnek a gonosz japánok, mindenki orrba ver mindenkit, akkor ki a hõs? Hát az USA, akit gonoszul és álnokul megtámadtak, de még igy is "letolt gatyával" súlyos veszteséget okozott a gonoszoknak. Szerintem már maga a támadás ténye sokkolta volna a közvéleményt.
Még aznap,legkésõbb másnap biztos megtudták.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Zsolo007
Akkoriban mennyire volt fejlett a távközlés? Mennyi idõ kellhetett ahhoz, hogy minden amcsi egység mindenhol tudjon arról, hogy mi történt Pearlben és hogy mi a teendõ?

veszelka
háború-ellenes hangulat volt akkoriban az usában, kellet egy jelentõs érv, egy olyan dolog, amit KELLETT bosszulni.

az, hogy álítólag egyesek látták, hogy valaki mondta, hogy a japánok majd talán támadni akarnak...röhej lenne...kb olyan szintû, mint az iraki támadás.

Inkább csak sejtéseik voltak hogy valahol támadás készül.
Biztos nem áldozták volna be a flottát csak azért hogy háborúba léphessenek.
Hisz ekkor már megvolt a Ruben James ügy ami elég jó ok lehetett volna például.

Molnibalage
Miért kell mindig ilyen összeesküvés elméleteket posztolni? Jó lenne valami bizonyíték is erre... Ha tudtak róla, akkor miért nem helyezték harckészültségbe erõiket? A támadás ténye akkor is meglett volna és háborús ok lett volna...

Nyugodj meg: a legfelsõbb amerikai vezetés tudott a Pearl elleni készülõdésrõl...

A lakosság nagy részét a támadás elõtt evakuálták,talán pont a levegõben lógó konfliktus miatt.
Nem volt jelentõs civil kolónia a támadás napján már ott,és a katonai jelenlét is minimális volt.
Mihelyt megtudták Pearl Harbort azonnal munkához láttak.

Molnibalage
Mi ebben a meglepõ? Tervek voltak, hogy háború esetén mit kell tenni. Maga a támadás ténye lehet meglepõ, de ha van hajó és parancs, akkor az emberek mennek.