15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
-
#20 hoppá.
azt akartam mondani, hogy _NEM_ 1edül a hibásak. -
#19 Az amcsik nem leptek volna be, ha a japcsik nem tamadjak meg oket... -
harcu #18 A Harmadik Birodalom bizony esélytelen volt, mert volt egy USA, ami messze távol elérhetetlen messzeségben ontotta a sokkal nagyobb hadiiparával a fegyvereket, amik, ha nem is voltak jobbak, de sokkal több készült. Emellett maga a francia haderő egyenlő nagyságú volt a németeknél, és sokkal jobban fel volt szerelve. A németek javára billentette a mérleget a sokkal jobb taktika, és a jobban kiképzett hadsereg. De mindezek ellenére is a világ ellen kevesek voltak. A franciák és az olaszok csak hadifogolynak voltak jók, a ruszkik és az amcsik viszont iszonyatos hadipotenciállal rendelkeztek, amit nem tudott a Dritte Reich felülmúlni.
Amúgy ha H. nem támadja meg az oroszokat. Sztálin bácsi tette volna meg ugyanezt. Ezzel a megelőző lépéssel, amellyel szétverte a támadó szovjet csapatokat, legalább egy évvel meghosszabították a háborút. -
#17 Rosszak is voltak is meg embertelenek, de 1edül a hibásak.
Meg kell nézni az okait, h. miért is robbant ki a háború, mert bizony nem csak az ipari része sántít a dolognak...na mind1, inkább nem mondok semmit, mert azt fogják 1esek hinni, h. összeesküvéselméleteket gyártok.
Inkább menj el egy jó könyvesboltba (mondjuk Püskibe) és vegyél ott irodalmat...sokmindenre fény derülhet, amit mondjuk egy 2000 Ft könyből nem tudsz meg (aminek az igazságtartalma mondjuk 0 is 1ben, de jó a fogyasztóknak.)
szolídan és röviden ennyi. -
#15 Dehonnem. Az alantas munkákra kellettek volna rabszolgák. -
Garfield #13 De tudod: szigorúan csak a heinekenes náci... -
Garfield #12 Nem. Az kellett volna. -
#11 Te büdös náci :) -
Garfield #9 Fent lehetett volna azt is tartani 1-2 évtizedig, csak ne b*szták volna el a háborút.
U.i.: Kéretik mellőzni az olyan okostojás megjegyzéseket, hogy én azt szeretném, hogy itt fasiszta diktatúra legyen... -
#8 Szerintem alapvető hiba volt a németek részéről az egész diktatúra. -
Garfield #7 Alapvetően utálom a "mi lett volna, ha" jellegű feltevéseket, de na jó, mélázzunk egy kicsit.
Ami szerintem alapvető hiba volt a németek részéről:
- SZU megtámadása
- Anglia megszállásának erőltetése
- népirtások
- Észak-Afrika békénhagyása (a haderő feldarabolásával járt + sebezhetővé tette az utánpótlások révén)
- átgondoltabb fegyverkezés -
Garrett #6 Akkor szoptunk volna csak igazán nagyot CSOCSo...
Most gondolj bele akkor nem 6 milliárddan lennénk hanem kb 10 milliárddan.. Akkor meg nem hiszem hogy most ilyen nyugodtan tudnánk netezni...
Én azt mondom hogy bármennyire szörnyű is volt, de szükséges rossz, amiből remélhetőleg tanult az emberiség valamit... -
#5 Népszerű fórum lesz ez... a Gumiszobában :)) -
#4 Szétosztják az emberek között????
Télleg! Csocso! Ez miért nem jutott még eszébe senkinek?????
Kissé komolyabban kéne hozzáállni ezekhez a dolgokhoz! Nem pedig felvenni a rózsaszin szemüveget és a hangtompitót! -
#3 ez az egész háború tiszta baromság....mennyivel jobb lenne az élet ha a vadászrepcsi gépekre fordított pénzt szétosztják az emberek között?? meg harckocsik stb...
ma már meg egyszer elkezdi vki akkor a bolygo pusztulás lesz... mindenki kilő egy két atomot és csumi van a volágnak:) -
Yeti_ #2 A Harmadik Birodalom simán megnyerte volna ezt a háborút, ha nem köt bele a Szovjetunióba ill az olaszok nem bénáznak annyit -
Yeti_ #1 A II. Világháborút sokan megítélték már. Az általános vélemény a németeket illetve a Harmadik Birodalmat gonosznak, rossznak és embertelennek minősítette.
Ezt a topicot azért hoztam létre, hogy kissé tisztázzuk az etalonná rögződött képet.