Baldur\'s Gate II
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
viszont sztem tölts vissza és ne hagyd h lecsukják <#nyes>#nyes>
"The trees move. Do you not see it?"
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"
Szep lassan atbongeszem majd a szabalyrendszert, ahogy idom engedi.
Tovabbi kerdeseimmel majd a ToEE topicjaban zaklatnalak titeket, ha nem gond 😊
\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"
btw nem kéne lassan átmászni az rpg topikba, hisz nem csak a BG-rõl van szó.. 😊
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
amilyen csapattal én toltam és remekül ment:
1. barbár (6)/harcos (4), weapon focus+specialization harcos kasztok miatt, asszem kétkezes pallossal
2. cleric, domainek már nem rémlenek, bastard sword-del pofozkodott
3. a már lejjebb említett rogue/barbár
4. sorcerer mint nehéztüzérség (wizard-okat nem szereti ToEE - szerencsére én sem <#nyes>#nyes>)
5. druida, akivel mindig csak akkor léptem szintet ha max xp közelében volt (alacsonyabb szint->több xp) és õ csinálta a táposabbnál táposabb tárgyakat a többi csapattagnak
de amúgy ha van vele kapcsolatban kérdésed szívesen segítek, csak majd ToEE topicjába tedd fel, ne szemeteljük tele BG2 topicot <#nyes>#nyes>
a 3.0 nagyjából ugyanaz, de ügyebár a crpg-k által használtak is kicsit mások (a bg és icewind által használt szabályrendszer adnd-re alapul, az eléggé más)
Egyebkent pont ilyen dolgokra voltam/vagyok kivancsi. Ez az Monk(1)/Cleric pl. eleg jol hangzik.
Amugy nem szettapolni szeretnem a karaktereket (nyilvan 10 szint ezt nem is engedi), hanem kicsivel tobb eselyt a tulelesre es ezaltal jobb jatekelmenyt ToEE-ben. Ugyanis minden ujboli probalkozaskor azert hagytam abba, mert tul nehez volt es mindig kihaltam.
Persze probaltam jobban megismerkedni a jatekban levo lehetosegekkel, mint pl trip attack, coupe de grace, flanking es a hasonlo finomsagok, csak szerintem eppen az a tudas hianyzik ezekhez h mit mikor es hogy milyen karakterrel erdemes vegezni, melyik karaktert milyen feat-ekkel erdemes ellatni, stb. Szoval a szabalyrendszer igencsak hianyos ismerete a bibi.
A masik ok amiert hajlotam arra hogy abbahagyjam, az a sok bug volt, de ez egyre jobban hatterbe szorulni latszik a nem hivatalos patch-eknek koszonhetoen.
Litaniam vegere meg egy kerdes: tudtok -e DnD 3.5 szabalyrendszer elerhetoseget az interneten? Nem baj ha nem magyar, sot, angol jobb is lenne. 😊
MrStokes, ha multiclassolni akarsz mindig azt nézd miket nyerne 1-2 szintnyi másik kasztból a fõkaszt... pl Clerichez hozzávágsz egy szint Monkot, akkor hirtelen megkapja wisdom bónuszát is AC-hoz, és ezzel szép magas értékeket lehet összeszedni - na meg Evasion sem egy utolsó dolog. dettó ha 1 szint Paladin-t egy Sorcerer-hez, a karizmájából mentõdobás bónuszokat is kap. de nagy általánosságban ez a tipikus "félisteni szintig felmegyek" típusú D&D játékokat favorizálja, ToEE-ben nagy általánosságban nem érdemes szanaszéjjel multiclassolni, mert pl mágiahasználókat kinyírja.
Sajnos annyira nem ismerem eleg jol a szabalyrendszer ugyes-bajos dolgait, hogy ilyen es ehhez hasonlo prima class combokkal tudjak elohozakodni, ugyhogy ha tudtok meg ilyeneket, akkor azokat szivesen veszem, illetve az ide vonatkozo linkeket is megkoszonnem.
Amikor jatszottam ToEE-vel, azt hittem, hogy en vagyok annyira bena, hogy mindig meghalok, de most mar latom hogy a jatek alapvetoen nem konnyu es a szabalyrendszer alapos ismerete sokat segithet az elorejutasban.
Utolag is sorry az OFF-ert.
protip: csinálj egy druidot és adj neki minden craftoló featet, iszonyat durva cuccokat lehet összehozni vele.
protip2: barbarian(1)/rogue egy hosszú fegyverrel, attack of opportunity-s featekkel az egyik legveszélyesebb karakter lehet a csapatodban. <#vigyor1>#vigyor1>
bár legjobban a mókás multikasztok hiányoznak... Fighter/Mage/Thief (alias a sebezhetetlen svájcibicska) és Cleric/Mage felszívódása még mindig komoly szívfájdalmam. persze össze lehet kombózni, de az már nem az igazi. <#szomoru1>#szomoru1>
Nagy a különbség az AD&D és a D&D szabályrendszere között?
minden kasztnak vannak szintenként kapott képességei..ez varázslónál spell, harcosnál például power néven fut
4 féle power/spell van:
- naponta használható
- harconként használható (két használat között 5 percet kell pihenni)
- körönként használható
- nem harcban használatos képesség
továbbá bizonyos varikból rituálé lett..utóbbiból bármennyit belehet szerezni, de szinthez van kötve, idõbe tellik elvégezni a rituálét (percek, órák..) és sok maniba..ilyen pl a feltámasztás, de akár a mágikus italkészítés vagy a nyelvek értése is ilyen lett)
a varázsló memorizálásából annyi maradt meg, hogy míg mondjuk egy 5. szintü harcosnak van 2 napi, 2 harconkénti, 2 körönként használható powere, s csak azokkal variálhat, addig a varázsló 4-gyet ismer mindegyikbõl, viszont õ is csak 2-2-2 félét használhat, tehát elkell döntenie, hogy adott napra mely 2 félét készíti be adott típusból
de sok egyéb apróságot megvariáltak, pl hogy mibõl jön ki a mentõ, a támadóérték, stb
IWD2 sem rossz, de ott - sõt, szvsz az összes Infinity engine-es játék alatt - szerintem a harc taktikai része halott. legalábbis kaotikus. pl IWD2-ben szerintem a legjobb csapat egy sorcererbõl és egy monk(1)/paladin(1)/clericbõl állt, mindketten drow-ok, cleric futott elõre egyekben lévõ mágiaellenállással, sorcerer meg lõtt alá nehéztüzérségként... nem túl taktikus azt kell mondjam <#nyes>#nyes> persze félreértés ne essék, ettõl függetlenül szórakoztató játék volt <#vigyor1>#vigyor1>
Atari plans to revisit the likes of Baldur's Gate, Dungeons & Dragons, Neverwinter Nights and Test Drive Unlimited, but not in the next 12 months.
"You will hear more from these but not today, because we're focused on 2009," Infogrames president Phil Harrison told hacks assembled at a press event this afternoon.
forrás: gamebanshee
csak annyit tegyenek meg hogy elfelejtik végre a D&D szabályrendszert mint olyat, vagy implementálják normálisan (lásd ToEE), mert NWN 1-2 szinte gané nagyon nem kéne.
jó jellemû arcok egyszerûen nem voltak valahogy akkora személyiségek... elsõ részben aki említésre méltó volt az Coran kb, ahogy udvarolt Safana-nak az simán a játék legszórakoztatóbb párbeszédeit szülte volt <#nyes>#nyes> még Kivan és Imoen elment, de Imoen igazándiból második részben bontakozott ki, ott sem eléggé. BG2-ben meg végre Minsc elhagyta Dynaheirt, ezzel hirtelen szimpatikus figura is lett, de a többi jófiú legjobb esetben is idegesítõ volt... Anomen-t pl legszívesebben egy lapáttal vertem volna agyon. még Imoen meg Keldorn voltak úgyahogy viccesek, fõleg meg Imoen folyton szívatta Keldorn-t, de a többiekbõl hiányzott minden móka... semlegesek közül meg megint Safana és Jan volt kb a 2 jópofa karakter, Safana az elsõ részben egyszerûen jó fej volt, Jan meg mindenkit kiakasztott, ami nálam spec kötelezõvé tette <#nyes>#nyes> még Haer'Dalis-t imádták sokan, amit soha nem értettem igazán, szerintem annyira nem vicces figura.
még amúgy egy kötelezõ arc gonoszak közül BG1-ben Shar-Teel volt... egyszer mert a legtáposabb harcosa volt az elsõ résznek, másodszor meg mert egyszerûen ûdítõen hatott a fennhéjazó feminista picsa stílusa <#vigyor1>#vigyor1>