Shadows of Amn - A saga folytatódik...
  • Kotomicuki
    A Rightous Magic a pap egyszem körönkénti támadásának hatékonyságát hivatott megemelni - nem is kicsit, ha egy jobb fegyvert forgat. Igaz, ettől még nem lesz belőle harcos, de még így is sokkal jobb, mint a többi, nem harcos kaszt - talán csak a Blade mérhető hozzá. A hit vértjével (nem multizott pap kasztnál) és a mágikus miseruhával keverve (de csak ha szükségesek, mert ezek nélkül is -12 az AC-ja) nálam már megfelelően szerepel, mint "blokk-tégla", aki feltartja addig az ellent - és esetleg vissza is tud ütni - , míg a többiek elkészülnek a kontrával (lényidézés, ellen- és támadómágiák), ha az esemény előtt nincs mód arra felkészülni.

A Spirit Armor valóban azon kevés mágikus páncélok egyike, amit az idézőn kívül más is hordhat, de a 10 kör nekem néha kevés - a nem "profi" csapattagok miatt sok tápoló- és segítőmágia fogy, így nehéz az ilyen rövid hatótávúaknak helyet találni, harcban meg már nem óhajtanék ilyen "apróságokkal" foglalkozni, mint az újrahúzása (a "rövid életű" mágiákból sok kellene, így gyakrabban kéne a csapatnak 8 órákra lepihennie a túl hamar kiürült mágikus tudástár miatt - míg a távharchoz "csak" lőszer kell ).
    A Kensai is e miatt csúszott ki a kegyeltek listájából, mert a megfelelő védelmét önállóan nem tudja megoldani és a szinte állandó mágikus védelme (és gyógyítása, mint a barbárnál) a csaták során sok erőforrást emészt fel a csapat részéről - a bárd megismerése után, ha véletlenül nincs szingli tolvaj a csapatban helyette, már a tárgyak folytonos beazonosítása is az lett. A leváltása utáni kavarodásból - merthogy 1 ember cseréje miatt akár 2-3 másikat is kell, hogy a csapat összhangja/hatékonysága megmaradhasson - jutottam el a távharckísérletekig (itt nem a közelharci képességeit ócsárolnám, mert azok nagyon jók, főleg magasabb szinteken, de önmagában, pláne tömeg ellenében, nagyon is sebezhető alkat őkelme, amivel meg semlegesíthető volna a hiányossága, az a teher meg már nekem volt "sok" - és e mellett állandóan az ellen kötelében, a veszélyben kellett tartani, ha használni is akartam, mert a "lőfegyverekhez" nem ért). [Azért viszek magammal az egyik partiban egy 18. szintűt, akit a kezdéskor azonnal duáloztam mágussá, csak még idő kell neki mire beérik (a 14. szintet elérve lett jobb varázstudó, mint a bárd), kb. mint ahogy a F/D eléri a 15. szintjét (5,875 vs. 6 millió XP). De mivel az összes többi társa forgat vmilyen messzehordó alkalmatosságot (amik néha, rövid ideig használhatatlanok csak), ezért ő az egyedüli frontembere a csapatnak (TACH0 16/9, 1 tám/kör, AC 1). ]