Baldur\'s Gate II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ollie
Na meg ott a tablet, amin azért jóval kényelmesebb.

Calver
érintõképernyõ?
nézz körbe youtube-on, már rajongók beelõzték õket - találhatsz jó pár videót ahol mobilon játsszák kétlábúak.

"The trees move. Do you not see it?"

Szabi84
mobilon ezzel hogy lehet játszani, a tetris még teljesen jó, meg egyéb ügyességi játékok, na de ez???

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

ollie
Van aki ebbõl arra következtet, hogy mondjuk mobilra is portolják a BG-t. PC-re már tuti nem fognak a régi Infinity Engine-nel csinálni semmit, mert már nagyon elavult. Esetleg el tudnék képzelni egy 3D-sített verziót, de ennek már köze nem lenne az IE-hez, max névben.

Megnéztem a BG oldal kódját, és ezt találtam benne:

February 29, 2012
Shadowy Figure- Raise Dead : Infinity Engine

Take heart fellow adventurers, for you have curried the favor of Boo, the only miniature giant space hamster in the Realm!

Érdekes. Infinity engine feltámasztása?
Jakuza001
Amugy nem tudom mi van benne igy aztan szerintem, jobb ha elolvasod a forumjat, vagy felteszel oda kerdest.

http://www.gog.com/en/forum/temple_of_elemental_evil/#1330479027

szia. ehhez linket tudsz adni ? nem tudom mi az a gog. az elemental evil érdekelne, azt végig szeretném tolni, jól femoddolva. topicjában ki is néztem már hozzáa cuccokat, az alapjátékot megjelenésekor abbahagytam a bugok miatt. azóta ég és föld, de 1xûbb lenne simán egy complete overhault telepíteni.

torrenten se tudtam végig leszedni, inkább megveszem ha van modolt kiadása

ollie
GOG-on már közel másfél éve megjelent a BG 1-2, PST, IWD 1-2, TOEE és még pár D&D-s játék. Mindegyikbe integrálva van az utolsó patch, az összes kiegészítõ, és win 7 64 bit alatt is mûködnek.

Jakuza001
Na igen ez teny, viszont ez nincs semmilyen osszefuggesben uj BG jatekkal. 😄
Velemenyem szerint azert sem lesz uj BG csak a regi kiadasa, mert a jogokat mar elvesztettek, illetve az Atarinal vannak, ha jol emlekszem.

azért jó lenne úgy kiadni, hogy némileg belenyúlna a dologba. pl: beleépítenék a játék megjelenése után készült peccseket, egyéb tartalmakat is pl: több portré, az összes kiegje együttesen települ stb. nem beszélve arról, hogy a widescreen opciót már alapból kellene tudnia, és a ToeE-ben is lévõ már sokkal jobban animált karaktermozgásokat is beleépíthenék.

hát sztem nagy vonalakban ennyi, ha már újra ki akarják adni ,és hozzáteszem, ha ezeket a minimális munkabefektetéssel megoldható dolgokat gyárilat beleépítenék, simán mennék a boltba és venném meg..

ugye virágbolti verzióm van netrõl peccselve meg modolgatva...

Jakuza001
De nem lesz, csak kiadjak a gogon vagy steamen a regit.

cataflam02
Jó is lenne egy új Baldur's Gate játék 😊

One more story

Szabi84
valami készülõdik

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

találtam még jó oldalalat. van az egyik menüpont olyan is, ahol a mozgásanimációt cseréli jobbakra.

http://modlist.pocketplane.net/index.php

http://www.shsforums.net/index.php?app=downloads&showcat=46

gerey
gog.com-n fent van

Szabi84
nameg feltehetnék steamre is

igen, ezek nagyban feldobnák a játékot, kár hogy nincs ilyen, és valószínûleg nem is lesz. de jó tett helyébe jót várj, ha esetlen még nem iláttad volna ezeket :

http://modsreloaded.com/baldurs-gate-2

Calver
nem hallottam ilyen kezdeményezésrõl, de õszintén szólva: nem is kell. Infinity Engine köszöni szépen, még mindig gyönyörû.

max egy kis ráncfelvarrás kéne neki, pontosabban:
- normális, különbözõ modellek minden karakternek (à la Temple of Elemental Evil)
- jelezze spellek hatósugarát (szintúgy ToEE)
- egérgombbal nyitható, "kör alakú" menü, h ne kelljen varázsolgatásnál 500 spellt átnyálazni (na vajon honnan jön az ötlet), bár ezt én valamennyire megoldottam autohotkey és numpad ügyes kombinációjával.

de sajnos kétlem, h ezek közül bármelyik is megoldható lenne.

ezt nem ültették át az nwn vagy nwn2 motorja alá , mint pl a planetscape tormentet ? tud errõl vki vmit ? (morroblion pl.)

Calver

Még egy kérdés:

Multiban miért van az, hogy a társam nem látja a szöveget, amit szövegelek? Hogy lehet megoldani, hogy lássa? Csak azt látja, hogy állok egy NPC elõtt és annyi.
http://www.shsforums.net/index.php?autocom=downloads&showfile=757

http://www.sorcerers.net/Games/BG2/index_mods_misc.php

Calver
adj linket hozzá.

Thief stronghold mod milyen? Mûködõképes? Érdemes felrakni?

Van ugyanilyen mod Druida strongholdnak? Vagy pl a kastélynak?
😄

Bennem a "Ha még egyszer ilyen csúnyán beszélsz, akkor úgy pofán ...-k, hogy nyekkensz! Na, tûnés a ...-ba!" maradt meg a DJ-vel való párbeszédeken kívül - + "Egyszer gusztustalansági versenyt rendeztünk, ..."; "- A barátja volt? ... - Sírni tudnék! ... - Sírjon csak nyugodtan, az jót tesz!". 😊)

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

Calver
mivel most egy másik topic ismét eszembe juttatta, és mivel még mindig elképesztõen zseniális, újra bedobom: a BG2 legszörnyûségesebb NPC modjai.
három részes sorozat, többit is érdemes elolvasni, szegény DarthMordechai a NPC-k kipróbálását "sajtreszelõvel rejszolás" szintjére fejleszti <#bohoc> (avagy akik nem látták azt a bizonyos filmet: "enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas")

gerey
A BGTutu-val a második rész motorjával tudod használni az elsõ részt, míg a Trilogy egy játékká rakja össze a három részt (BG1, BG2, To😎, én az EasyTutu-val játszottam/játszom win7 x64-en minden gond nélkül, widescreen patch-el.

Remélem tud valaki segíteni.
Szeretném Win7x64 alá újra felrakni a teljes BG-t(I-II). A neten találtam olyan fejlesztéseket, amelyek úm. modernizálják a játékot. Ez a BGtutu és Trilogy Mod.
A kérdésem, hogy van-e valakinek tapasztalata, hogy melyik jobb és miért? ill. az op.rendrrel való kompatibilitása melyiknek jobb, már ha ilyet lehet mondani?
A játék rendszerét alapvetõen nem szeretném megváltoztatni, tehát nincs szükségem végtelen xp. lehetõségre és más egyéb módosításokra, csak is kizárólag hivatalosan ki nem javított bugok és a grafika, kezelés javítása lehetséges.
Calver
szívesen 😊
ismerõs szitu, nekem is volt h már 3 milla xp-nél jártam (avagy 1M kasztonként), és még el sem hagytam Athkatla-t <#idiota>

Köszönöm!!!

NAgyon hasznosnak bizonyult a válaszod!! <#worship>

Amugy fighter/mage/thief!
Azért sikerült ilyen gyorsan elérnem akkor a max tp-t mert egyedül vittem vele! Pont azért hogy gyorsan fejlõdjön!!

Mégegyszer is köszih!!!
Calver
avagy egy fél-elf fighter/mage/thief (vagy cleric)? elérted az xp limitet, 8 milliót - itt IWD-vel ellentétben a multikaszt karaktereknél a kasztok xp összege játszik.
ha akarod, ezzel kikapcsolhatod xp limitet. gondolom kisebb csapattal nyomultál végig, akkor lazán el lehet érni.

Sziasztok!!

Most kezdtem el játszanai BG Throne of Bhaal-la és felmerült egy érdekes dolog! A karakterem nem fejlõdik tovább! 2666666 tp-nél megáll.<#nemtudom> Miért ven ez??? Amúgy egy triál classzos fél elf. Ez befolyásolhatja??

Bocsi a Láma kérdésért de csak most kezdtem el játszani a BG-kell!
<#help>
<#worship>

A teljesen távharcra gyúrt harcos-multik elértek végre Gromnir trónterméig és az idáig itt nyújtott legjobb eredményt (részemrõl) produkálták! (<#felkialtas> légterelõ veszély az alábbiakban a még "tapasztalatlan" kalandorok számára - ahogy eddig is 😊) )
A börtönbe ugyan még a szintszívásoktól félve léptem be, de azután, amikor megláttam, hogy az 1.-2. találat (mármint 6x1-2 támadás, a kör felénél elhull a vámpír) végez a vérszívókkal megnyugodtam - a fõvámpir 3 kör volt, a sok tévesztés miatt.
A cellarendszer 2. szintje, ahol a "tájm-stoppos" varázsló áll az "U-visszában" - itt eddig mindig "belassult" kissé az offenzívám a brigádjaimmal - , most a csatornák felõl lett megközelítve. A mágusnõre hátulról lett rátörve az ajtó, így szinte egybõl elhullott a csapat össztüzében. Azon harcos kísérõi, akik túlélték az ajtón való bejövetelt, nagyon hamar pánikba estek, majd el - a tolvaj hátbatámadása (szembõl 😄 ) nem jött össze elsõre, míg a 2. kísérletre meg már nem hagyott idõt a csapat -> össz-vissz ~30 HP-t kellett a gyógyítóknak helyrerakni a fõkarin.
A palota elõcsarnokába való belépés elõtt raktam fel elõször pár mágiát (bless, defensive harmony). A töltõképernyõ alatt SPACE - mivel értékes idõ telik el az auto-pause aktiválódásáig is - , majd a 20+k XP-t érõ mágusra klikk, SPACE, a mágus halott, az íjjászára klikk, a 2. kör végén az is elhalt (6 nyílvesszõje hiányzott). A 3 közelharcosa megkapta a bogárfelhõjét (ált. ez "jó" hatással van a morálra is, bár itt ilyenre nemigazán volt idõ hagyva nekik), miközben a F/M/T és az egyik F/D közelharcra vált -> a szanitéceknek egy 7 és egy negyven-egynéhány HP-s sebet kellett összevarrniuk.
A trónterem, végre (eddigre a karakterek mindegyike megkapta a távolsági harci vezérlõ-srcipt-jét, mert így könnyebb õket "irányítani" a gyors akcióban -> önállóak és nincs holtidõ a célra állításukban).
Eddig az volt a séma, amit a #2622-n már vázoltam, de most egybõl Karun-nal (nem m, n!) kezd a fõkari, a többiek szabadon script-elve:
A két íjjász elf mágus lefut a déli szélre, a parittyások helyben maradnak - az íjjászoknak más vezérlést kell találnom, bár néha ez a verzió sem jön rosszul - , az egyik parittya Gromnir-ra, a másik kettõ az íjjászára áll rá, mire én a mágusra kattintok - csodás, én sem csinálhatnám jobban.
Karun késõn eszmél (semlegesként kezd), mire a találatoktól vonagló Gromnir-hoz ér (2-3 lépés) már halott - a három parittyás mindegyike 20-20 HP-s (sima, nem CH) találatokkal indít. Ezután a Mirror Image-st a 3 mágusomról TS-l leszedni kívánó másik csatamágusra áll át a fõkari, az egyik elf mágusom Gromnir-t, míg a másik "elfutott" pedig a közben 2 fõsre apadt (az íjjásza beadta a kulcsot eddigre - 1 nyílvesszõje hiányzott csupán (az sem talált be), mivel a képességét (C. Shot - Ranger/Archer) aktiválva kezdett a legelején és az bizony idõbe kerül(t)...) ellenséges közelharcosok egyikét veszi célba. A mágus épphogy csak be tudta fejezni a kántálását, már be is fejezte a csatát: a vezér a még mindig a trónszéknél brékelõ Gromnir-t találja meg magának áldozatként - közben a harcos-papom közelharcra vált át (most nincs ez irányú mágikus rásegítése) és a 2 támogató társa segítségével végez a harcosával. A zsarnok elhalálozásával mindenki a közben pánikba esett tolvajra szegezi a tekintetét (2 láthatatlanság-ital hiányzott a készletébõl) -> egyedül a papot kell, 70 HP erejéig gyógyítani az egész csapatból, miközben semmilyen támadó mágia nem került felhasználásra a részemrõl (hiába, ahhoz még nem értek igazán - amikor azt próbáltam itt erõltetni, akkor majdnem mindig csúfos bukás lett a végeredmény).

Ezen csapat hiányosságai:
- a multi miatti kevés HP-l (100-140, a 160+ helyett) nemigazán lehet "csatatankosat" játszani velük, a Boots of Speed-eknek (vagy a mágikus gyorsításnak) nagy hasznát fogom még venni a karakterek menekítésénél, ha vészhelyzet adódik majdan (ha lesz hova...)
- a multi miatti erõsen korlátozott mágiahasználat - bár a 2. multimmal (F/M/T, Barbár, Blade, F/D, Lathander Pap, Kensai/Mage) is pont ez volt a gond, mégis eljutottak Balthazar-ig, egyetlen Abi-Dalzim's Horrid Wilting felhasználása nélkül is
- mivel csak 1 pötty maradt kezdésnél a közelharci fegyverjártasságokra, ezért abban nem lesznek hatékonyak, még a játék legvégén sem, mert a multik miatt a szintlépéseik is nagyon lassúak - itt is sok múlik majd az idézéseken

Más:
Abazigal, a sárkány, tényleg ilyen gyík ellenfél - a bejáratnál, a fiával sokkal többet küzdöttem... - , vagy csak túl jól találták el az ellenszerét a leírások (tudtommal nincs fenn a fõbb gonoszokat (vissza) erõsítõ patch):
A jégszalamandrák likvidálása (3 felülrõl, 5 alulról) után pár megidézettel letámadni (Mordenkainen's Sword), majd a bejáratnál elhelyezett csapdákra rávezetni a sárkány-alakot, menekülést színlelve?!
Merre találnám az Abyss-béli quest-ek után (eredetileg) adott tulajdonságokat visszaállító javítást - vagy milyen néven fut?

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

Calver
WSGF-es képeken is így néz ki.

http://www.kephost.com/view3.php?filename=1s90o1739h0v61bn52sq.jpg

A fenét jó, szét van csúszva az egész.

http://www.kephost.com/view3.php?filename=nk345jajfq4950k12oub.jpg

Na most talán jó, telepítés közben kérdezett valamit, és mind a kettõre nemet nyomtam.
az normális viszont hogy a videók viszont a bal felsõ sarokban vannak kicsiben ?

Magyarítással akarok játszani, és ha jól emlékszem a tutu nem jó vele.

Alap Bg, a kieggel együtt.

Calver
sima Baldur's Gate, vagy Trilogy/Tutu?
ha elõbbi, akkor használd utóbbit. ha utóbbi, ööö...
próbáld meg elõször widescreen mod nélkül elindítani, h meglegyenek konfigurációs fájlok, aztán telepítsd fel, így tippre ez jut eszembe.

Meg akartam csinálni a widescreen modot, de a telepítés után ha elindítom a játékot csak a bal felsõ sarokba van kép nagyon kis méretben
Mint itt a 4. képnél:
http://www.widescreengamingforum.com/forum/viewtopic.php?t=16031

Valaki nem tudja mi lehet a baj?

Calver
mintha errefelé láttam volna ilyet, de most épp áll az oldal <#miaz> majd ha feléled gibberlings3, nézz körbe, hátha.

Shiwo
annó voltak olyan Baldur's Gate portrait képek, amik photoshoppal ügyesen át lettek alakítva, és olyan filmsztárok arcát ügyködték rájuk, mint Sean Connery vagy Edward Norton... nem tudtok esetleg linket, ahol ezek megtekinthetõek ? gugli nem nagyon segített, csak a két említett egyént találtam meg, pedig több is volt...

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Calver
Spirit Armor hatóideje 10 turn. nem round, turn! avagy könnyed 10 perc. avagy "örökkévalóság" <#nevetes1>

Kensai btw kellemes tud lenni távolsági támadóként is - adj neki egy dobótõrt (Boomerang, Fire Tooth) és élvezd a pusztítást amit végez <#vigyor1>

A Rightous Magic a pap egyszem körönkénti támadásának hatékonyságát hivatott megemelni - nem is kicsit, ha egy jobb fegyvert forgat. Igaz, ettõl még nem lesz belõle harcos, de még így is sokkal jobb, mint a többi, nem harcos kaszt - talán csak a Blade mérhetõ hozzá. A hit vértjével (nem multizott pap kasztnál) és a mágikus miseruhával keverve (de csak ha szükségesek, mert ezek nélkül is -12 az AC-ja) nálam már megfelelõen szerepel, mint "blokk-tégla", aki feltartja addig az ellent - és esetleg vissza is tud ütni - , míg a többiek elkészülnek a kontrával (lényidézés, ellen- és támadómágiák), ha az esemény elõtt nincs mód arra felkészülni.

A Spirit Armor valóban azon kevés mágikus páncélok egyike, amit az idézõn kívül más is hordhat, de a 10 kör nekem néha kevés - a nem "profi" csapattagok miatt sok tápoló- és segítõmágia fogy, így nehéz az ilyen rövid hatótávúaknak helyet találni, harcban meg már nem óhajtanék ilyen "apróságokkal" foglalkozni, mint az újrahúzása (a "rövid életû" mágiákból sok kellene, így gyakrabban kéne a csapatnak 8 órákra lepihennie a túl hamar kiürült mágikus tudástár miatt - míg a távharchoz "csak" lõszer kell <#hehe>).
A Kensai is e miatt csúszott ki a kegyeltek listájából, mert a megfelelõ védelmét önállóan nem tudja megoldani és a szinte állandó mágikus védelme (és gyógyítása, mint a barbárnál) a csaták során sok erõforrást emészt fel a csapat részérõl - a bárd megismerése után, ha véletlenül nincs szingli tolvaj a csapatban helyette, már a tárgyak folytonos beazonosítása is az lett. A leváltása utáni kavarodásból - merthogy 1 ember cseréje miatt akár 2-3 másikat is kell, hogy a csapat összhangja/hatékonysága megmaradhasson - jutottam el a távharckísérletekig (itt nem a közelharci képességeit ócsárolnám, mert azok nagyon jók, fõleg magasabb szinteken, de önmagában, pláne tömeg ellenében, nagyon is sebezhetõ alkat õkelme, amivel meg semlegesíthetõ volna a hiányossága, az a teher meg már nekem volt "sok" - és e mellett állandóan az ellen kötelében, a veszélyben kellett tartani, ha használni is akartam, mert a "lõfegyverekhez" nem ért). [Azért viszek magammal az egyik partiban egy 18. szintût, akit a kezdéskor azonnal duáloztam mágussá, csak még idõ kell neki mire beérik (a 14. szintet elérve lett jobb varázstudó, mint a bárd), kb. mint ahogy a F/D eléri a 15. szintjét (5,875 vs. 6 millió XP). De mivel az összes többi társa forgat vmilyen messzehordó alkalmatosságot (amik néha, rövid ideig használhatatlanok csak), ezért õ az egyedüli frontembere a csapatnak (TACH0 16/9, 1 tám/kör, AC 1). <#idiota> ]

Calver
hidd el h nem, legalábbis én csak pár végigjátszás alatti megfigyeléseimet/mocskos trükkjeimet osztom meg emlékezetbõl, semmi matematika nincs benne <#nevetes1> ha azt akarod látni, milyen amikor matematikusok játszanak valamivel, nézz fel elitist jerks fórumra, és készülj fel valami igen rémisztõre <#idiota>

Kotomicuki: Rightous Magic biztos vicces, de nálam az már kicsit verébre ágyúval - sima F/M/T-vel ha csúnyán néztem valamire és backstaboltam, az a valami várhatóan kicsi húscafatokká alakult <#vigyor1>

páncélviseléstõl meg nem függ túl sok minden - én elég sokáig egy karakterrel sem viseltem semmit (mágus túlburjánzás ugye), mivel van egy olyan csodás varázslat, h Spirit Armor, ami egy Full Plate AC-ját vágja hozzád, 4. szintû, és bárkire rátolható <#hawaii> (sõt, druidáknak van Barkskin is, de az igazán csak 20. szint felett játszik)

Jézusom, ilyen lehet amikor a matematikusok játszanak valamivel 😊

Hhmm, a tûzóriások ellen is megmarad a különbség az íj és a parittya között - nagyobb mértékben, mint ahogy azt az összesített sebzésbõl (fegyver + lõszer) gondolná az ember (ezért is gondoltam a fegyverjártasságokra, de még úgy sem jön ki a különbség magyarázata számomra). A barbár be-be esik 10 pont alá (6-7 min), 20-nál többet csak kritikusban szerez, míg a F/D átlagban 20 környékén (+/- 5) poroszkál - itt gondoltam a páncélokra, hátha azok csípik le a piercing-et (full plate mail a FG-okon - bár belül, ahol ezt figyeltem, ott pont nem dobnak ilyet, csak a templomon kívül potyogtatnak). A kettõ együtt már talán-talán kiadja...

Íj vs. parittya:
Sokkal szûkebb tartományban sebez a parittya, tehát, ha talál, akkor nagyobb lesz az átlagsebzése a körben: ha átlagban csak +5 HP (de ennél valójában több) a sebzéstöbblet a parittya javára/támadás, akkor az íjnak minimum 15-t kéne a +1 támadásában hoznia, hogy egyáltalán egálban legyenek - ez meg nagyon ritkán jön össze (az Archer megcsinálja, a többi harcoskaszt nemigen).
Ha csak 1-1 harcos v. tolvaj használ lõfegyvert a csapatban - és nem harcos mágiatudók az 1 támadás/kör "sebességükkel" - , akkor az íj a nyerõ, mert a támadások számát csak így lehet a még megfelelõ szintre felhozni - a sebzés itt elhanyagolható, ha azt tartjuk szem elõtt (ez volna a lényeg, az alap), hogy a célpont ne tudjon varázsolni/megmozdulni.
De ha már 4-6 egyén (harcos multi, a körönkénti 3-4 támadásával) kezel távolsági fegyvereket, akkor az olyan sok lövedéket (és ezzel együtt találati esélyt is) jelent, hogy ekkor már a sebzésre is gondolni kell, mert a "megakasztás" a nagy számok miatt szükségszerûen bekövetkezik, de mivel nincs, vagy csak korlátozott a közelharci képessége a csapatnak (pontosan a távharcra gyúrás miatt), ezért a lövedékeknek kell elvégezni a "munkát" - különben vissza kell váltani a fentebb leírtakra (kevés fõ, de minél több lövedéket, sebzés nem számít). A körönkénti sebzésben - nálam a gyakorlatban legalábbis - a parittya a nyerõ, akár még 1:1-ben is (kivéve az Íjjász+LCB kombinációt) - hogy ez TDD, vagy sem, azt én nem tudom.
Ez a tömegtûz elvitte az egyik csatamágusát és az íjjászát Gromnir-nak, mielõtt kereket oldott volna a csapat. A visszajövetelkor meg a maradék lett - zömében, akár mágikusan is (MM és az instant Jéglándzsa) - lelõve (a pap átvette az íjjász szerepét, mint box-zsák, hogy az azt csinálhassa, amiben profi (idézni itt nincs mindig idõ. ill. egy halálmágiával gyorsabban leszedik az elsõ segítõket, mint ameddig a behozataluk tartott) - a druida és a gyógyitalok tartották benne a lelket, bár Gromnir 4-6 Called Shot után már nem olyan veszélyes (ennyire elég 1 különleges íjjász-képesség, de a lassú szintlépése miatt ranger-t nem is multiznék szívesen - ahogy a druidával is ez a legfõbb problémám e téren) - , a bárd meg beugrott segédharcosnak, bogárfelhõ, a háttérben meghúzódó, project image-s Fekete Karumot is az íjjász (boots of speed) lõtte le, miközben az a csapatra mászott volna rá a "dublõrével", az orgyilkosa meg elhasználta az 5 láthatatlanságitalát a Sorcerer Mirror Image-ira, utána elfogyott a "tudománya" neki is...) - a full fighter multikkal még nem jutottam el idáig, de nagyon kíváncsi vagyok már rájuk is.
Sz'al én érzek rációt ebben is, csak még meg kell(ene) találni a jó összeállítást és ahhoz a megfelelõ embereket/kasztokat. Így, a távolsági támadások számának (és a sebzésnek a) növelése miatt, csak a harcosok és multijaik jöhetnek számításba. A C/M, M/T, de még a R/C is egy másik leosztásban, más stratégiára kihegyezett összeállításban tudnának jól hasznosulni, itt, ebben csak gyöngítenék a csapatot (a távharcban).

Ha mással nem lehet, akkor majd a bot fogja felvenni az ellenfél fejformáját, mert ez a Righteous Magic + Backstab vonal is nagyon érdekel - ki kell tapasztalnom, hogy ezen a téren mi a legütõsebb összeállítás: assassin, F/T, C/T...
Az osonós csapathoz, ha kapnak egy tankot (R/C ?) a Barbár helyett, akkor a M/C beugorhat, az'tán meglátjuk mit tud felmutatni. Az assassin helyetti F/T-ra is kíváncsi leszek, javul-e a találati arány az elsõ kísérletekre - legelsõ és nem túl alapos megfigyeléseim szerint kezdetben alig-alig. 😊
A papra inkább (segéd)közelharcosként tekintek már ("teljes értékû" csak a F/C lehet), mint mágiatudóként, mert a páncélviselése (megfelelõ STR esetén, ami jól jön a közelharchoz is) és a csata elõtt elmondott tápoló/harci képességnövelõ imái abban teszik utolérhetetlenné (Lathander), még ha a Deva-i és Aerial Servant-jai (ez utóbbiak vhogy nem jönnek ki túl jól az elementálokkal - néha összetûzésre kerül sor közöttük, akár még a harc alatt is (külsõ elmebefolyásolás nélkül)) ki is lógnak e sorból - a többi nagyjából harcon kívüli tevékenység, bár gyógyítani néha ott is kell (Heal, GRestoration). 😊

Calver
*amit tolvaj *alapból* nem tud használni - szóval UAI megléte lényegtelen, soha nem fogsz pl az Impaler nevû lándzsával beköszönni valakinek a belsõ szervei közé. <#rolleyes>