3669
Shadows of Amn - A saga folytatódik...
  • Calver
    nem kötekszel, ugyanazt mondjuk

multiclass elveszti tápságát amikor milliós xp-kről van szó - előtte max 1-2 szinttel vannak lemaradva társaikhoz képest, később viszont *sokkal* többel, ami varázshasználókat kinyírja. harcosokat nem, nekik 13+ (+1 támadás/kör) nincs nagyon hova fejlődni, harcos/mágus meg úgyis alacsony szintű varázslatokat használ.

papból ettől függetlenül soha sem vinnék "simát", nem tudnak pusztítani. Aerie jó, Ranger(13) -> Cleric főkarakter még viccesebb.

mondjuk spec az ilyen túlspecializált kasztokat sem csípem - Assassin elképesztően jól tud háthaszúrni, egy F/M/T meg egyedül, pusztakézzel lever egy sárkányt legnehezebb nehézségi szinten (próbáltam ), és emellé tud jól hátbaszúrni

de: ízlések és pofonok.
  • Kotomicuki
    Had kötekedjek egy kicsit! ;)

A single kasztok inkább a ToB-n érik meg a pénzüket, ahol megkapják, pont a multis ponthatár fölötti szintnél, a specifikus bónuszukat: pl. Lathander Pap a 26.-n(?) ( :D - igen, az egyik kedvencem) a gyűrűit és eddigre a páros szinteken 2(!!!)-l csökkenő TACH0-t. Több, a csapatot/papot tápoló "varázslat" hossza is a pap szintjétől függ, így, egy hosszabb ütközetben, erre a célra alkalmatlan lenne a multis változata - az inkább a fegyverforgatást javítja (fighter multi), de erre a Lathander áldása + Righteous Magic kombó is megfelelő, hacsak nem direkt távharcra gyúrunk...
    A Bárd is a ToB-n tudja magát igazán kitombolni, pont a szintfüggő varázslatok miatt: pl. 'Melf Icipici Meteorjai'-l, ha látható a célpont, akkor annak bármilyen védelmén "átnyúl" és a 20+ lövedék, a körönkénti 5 támadással(!!!) már egész jó és hatásos lefogótüzérséggé teszi, amíg az idézett lények, vagy a nehézfiúk a célpont közelébe érnek - és mindeközben a csapat mágusa(i) is szabadon űzheti(k) az ipart... A dúdolászása(Enhanced Bard Song) meg bármilyen anti-közelharcos bandából tomboló berzerkereket csinál - ez és a Prayer után az Assassin/Barbár/Alakváltó Druida/stb. is használható közelharci karakterré válik! :))

Persze, vannak több türelmet és megértést igénylő single-k is: pl. az Assassin, aki a 21. szinten érné el a 7x hátbatámadási szorzóját - ha bejön, akkor egy ütés egy Tűzóriás - +3-s hosszú karddal, elf ként - , kár, hogy ilyen, mágikus rásegítés nélkül, szökő évente egyszer fordul elő... - , de legfőként a TACH0-ja miatt hajlamos az ember a fighter/cleric(a Righteous Magic miatt)/mage kasztokkal keverni (a "mezei" tolvaj változatát); ill. eddigre válik belőle "igazi" tolvaj, a szintenkénti 15%-k miatt: SoA-n kell mellé egy tolvaj, ha azt szeretnénk, hogy legyen egy a csapatban. :(
  • Jakuza001
    Rendes linket mar vazz. :DD Azert van az nwnvault.

http://nwvault.ign.com/View.php?view=NWN2ModulesEnglish.Detail&id=346

Amugy igen, ahogy nezem ez az aminek latszik.
  • Molnibalage
    OMG. Ez az aminek látszik? Teljes Icewind Dale konverzió NWN2 motorral? Aztarohadt...
  • steweee
    http://neverwinter.nexusmods.com/downloads/file.php?id=31

? ? ?
  • torma1
    Szerintem a NWN2 még most is gyönyörű grafikailag. Pedig már 6 éves játék. Nem nagyon tudok még hasonlót. Talán a Spellforce volt ilyen.
  • MrStokes
    Nekem eleg szenvedosnek tunik, tudom van 3 nezet, de sokszor egyik rosszab volt, mint a masik.

A grafikajaval nincs gondom nekem sem, 1-2 honapja vettem meg ujra az NWN masodik reszet a kiegjeivel egyutt.
  • Szabi84
    Ne semmiképp sem legyen belőle NWN. Én nekem csak annyit egyenek meg hogy tuningolgatás nélkül elfusson szélesvásznon, egy egy kevés grafikai csinosítgatás. Például a festett hátteret tönkre ne tegyék bazmeg.
  • steweee
    attól függ mikor játszotszol egy játékkal. az nwn 1 hez is volt később camera hack, szinte fps ként lehetett tolni és tetszett a dolog mert verekedős karikat szoktam...

az nwn 2 egy jó ideig tényleg borzalmas volt, utána a végső peccsel már tökéletes kameramozgás és sokkal jobb futtatási sebesség volt...
  • Molnibalage
    A maga korában az is nagyon szép volt. A Tortured Hearts modult pár hónapja toltam végig. Nem zavarta a szememet még ma sem a grafikai szintje.
  • Jakuza001
    En az NWN1rol beszeltem es azert az sokkal kevesbe szep mint az nwn2.
    Nekem peldaul pont az a kamerakezeles jott be, ami megegyezett a Witcher kezelesevel.

ASWD iranyitas + egerrel lehetett a kamerat forgatni stb.
    Foleg NWN1 pvp szervereken volt elonyos a dolog.
  • Molnibalage
    Sosem voltam egy poligonhuszár. Az én szememben gyönyörű volt az NWN2, pedig csak 2 éve toltam végig, tehát akkor sem volt már új.
  • Jakuza001
    Pedig az nekem se jott be tul elnagyoltak voltak a karakterek stb a tobbi texturahoz stb.
    Az NWN1 pedig a kedvencem volt minden teren, persze voltak akik meg arra mondtak, hogy rossz iranyitas stb. De szerintem magasan jobb volt az egesz mint a 2.
  • Molnibalage
    Miért volt horror? Én végigtoltam az alapot és semmi különöset nem tapasztaltam.
  • MrStokes
    Nagyon nem szeretnem, ha NWN2 motor ala csinalnak, annak horror a kamera-kezelese, nem kivanom senkinek.
  • ollie
    Mivel a rajongók által készített modok tulajdonjoga nem a GOG kezében van, ezért nem árulhatja azokat.

Az NWN2 motorja meg megint csak azért problémás, mert újabb verziójú D&D-re készült.
  • steweee
    de ezeket amúgy nem az nwn2 motorja alá kellene megírni ? azóta felnőtt egy generáció. a régiek a sztori újrajátszása miatt maximalizálva a játékélményt, az fiataloknak meg a csecsemőnek minden vicc új miatt is érdemes lenne kiadni.

néztem a gog-ot, korábban nem ismertem az oldalt. de hiányolom belőle, hogy régebbi játékokat is az eredeti formában lehet megvenni. én úgy szeretek játszani régi játékokkal, hogy külön dvd-re kigyűjtöm a legjobb modokat, tweak-eket, peccseket, screenshotokat, leírásokat, nyomtatható mapeket stb.

nem úgy lenne célszerű már árulni ezeket, hogy alapjáték + overhaul + extrák ? simán fizetnék érte darabonként is 5.000 Ft-ot, ez külföldön akár 10.000 is lehetne,. mert sokkal jobban keresnek. sztem lehetne benne üzlet, nekünk meg játékosoknak maximalizált öröm újrajátszáskor is
  • Szabi84
    és az animációkon változtatnak?
  • ollie
    Sőt, talán nem is 3E, hanem 3.5E.
  • ollie
    A ToEE a D&D 3E-t használja, így tuti nem fogják használni az engine-t.
  • steweee
    megveszem a gogról a temple of elemental evilt. néztem róla videókat. anno megjelenése után uninstall és oblivion, mert annyi bug volt benne. de már írtam korábban ezt. szóval anno se a net, se a modolás nem így volt mint most. sokkal jobb technikailag mint a bg2, szóval nem inkább annak az enginéjére kellene ráhúzni most ezt ? hiszen az anno is már tovább lett fejlesztve, karakteranimáció volt kritikán aluli, legalábbis mai szemmel a baldurban
  • Wootan
    Elvileg lesz pár új felvehető karakter is, meg belerakják azokat a dolgokat (gondolom küldetések), amik az eredetiből időhiány miatt kimaradtak.

Emellett várható pár színvonalasabb mod beépítése is, és ha jól olvastam, maga a játék is támogatni fogja a modolást.
    "We're interesting in the concept of including some of the great mods out there into BG "canon"

De ami szerintem a leglényegesebb:
    "We are working towards a #BG3 #bgee is our first step in our larger plan"
  • Calver
    de még mennyire két legjobb arc.

multiclass meg... attól függ mit/mivel, harcos/mágust pl úgy játszod mint egy harcost extra védelmekkel és kb halhatatlansággal (ha tolvajt is hozzádobod, akkor egyenesen svájci-bicska lesz belőle), és annyira nem gáz az xp-limit emiatt - harcosnál 13+ nem igazán számít a szint. mágiahasználóknál már csöppet komplikáltabb, ott simán kinyírhatja magas szintű varázslatokat.

#2707: ennek akkor nagyon örülök
    már csak annak örülnék még jobban, ha
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    nem kellene a második részben közvetve/közvetlenül kinyírni az első részben használt csapatom majdnem minden tagját bár egy ilyen "változás" azt hiszem rajongói felhördülést okozna, szóval inkább ne... de 1-2 régi arcot mint extra NPC hozzávághatnának a játékoshoz.
  • ollie
    Az AD&D 2E maradni fog, rá is kérdezett valaki. Annyira nem is akarják átírni az engine-t, hogy valami újabb kiadás legyen (az IWD2 engine-je már a D&D 3E-t használja, de ki is jelentették, hogy a ToB engine lesz az alap).
  • MrStokes
    Emlekszem korabbrol hogy neked ok voltak (Xzar es Montaron) a kedvenceid. :)

En meg soha nem mertem isten igazabol multiclassolni, mert ugy gondoltam, hogy ilyen tortenet-alapu crpg jatekokban nincs eleg elerheto szint, hogy igazan megerje, mindig ugy ereztem, hogy egy pure class-u karakterrel tobbre megyek.

Ezert soha nem is probaltam oket multizni. Nem ertek annyira a szabalyrendszerhez es a class-okhoz, nem ismerem oket annyira, hogy multizasra adjam a fejemet. Pedig biztos jo moka, egyszer ki kene mar probalni. Kene egyszer valaki, aki elmondja mit merre hogyan. :)
  • Calver
    aláírásom

igazából egy UI és karaktermodell felújítás ráférne (#2652-ban már leírtam a kívánságlistámat), azon kívül nincs sok gond vele, kézzel festett hátterek most is gyönyörűek.

gondolom emellé (igen, kedves firefox, ez létező magyar szó) bedobnak még egy kicsit felcsicsázott varázslateffekteket, meg itt-ott pár kellemes dolgot... csak egy dologban reménykedek: szabályrendszer maradjon. AD&D 2e > lassan ötezredik D&D kiadás, és imádok multiclassolni.
  • MrStokes
    ToB = Throne of Bhaal, a BG 2 kiegeszito lemeze.

Valamint ha mar memorable characters, akkor Minsc es mindjart egy idezet tole: "Go for the eyes, Boo, go for the eyes!!!" :DDD
  • Calver
    betűméretre van ám már mod.
  • Molnibalage
    Throne of Baal?
  • steweee
    "....The game world is huge and diverse, combat is fierce, dialogues are witty and fresh and the characters are amongst the most memorable you will encounter. Often imitated, never duplicated: BGII and ToB"...

Mi az a Tob ?
  • Molnibalage
    Ha ez meg csinolják, akkor nem ez már elég. Ennyi idősen én már a OCI install híve vagyok, nincs türelmem a modokkal zsonglőrködni.
  • MrStokes
    Baldur's Gate 2 a GOG-on
  • MrStokes
    Sztem kb. meg fogjak azt lepni amit mar a Tutu is megtett: az elso reszt a masodik reszben hasznalt fejlettebb engine fogja hajtani, amit azota esetleg meg tovabb reszeltek. Szoval nagyobb tamogatott felbontasok, mint az eredeti elso resznel, szebb effektek, ilyesmik.

Gondolom beepitik/hozzaadjak a widescreen tamogatast, ami szinten moddal elerheto mar nem tudom mi ota.

Tekintve hogy az elso reszben a szovegek fontjai az akkori felbontashoz voltak belove, igy nagyobb felbontasokon azok mar tul kicsik lehetnek. Ezen is segithetnek, illetve, a felhasznaloi feluletnek is illene szepen skalazodnia a felbontassal. Ezekre lathattunk mar szinten moddal torteno megoldast a Planscape Torment eseteben. BG-hez nem tudom, hogy ezek mennyire voltak a kulonbozo modok altal.
  • Molnibalage
    Én nagyon várom. Ez még inkább ösztönző, hogy elővegyem és végre átéljem a csodát. :)
  • ollie
    Igen. Igen.
  • Sheltem
    Namost akkor hogy is van ez?

Lesz enhanced verzió az 1. részből illetve a 2. részből is?
    Mindkét "enhanced" verzió tartalmazni fogja a maga kiegészítőjét is? vagy ezt még nem tudni?
  • Calver
    good old games.

mindegyik támogatja modolással a 16:9-et, max tört exe kell hozzá, ha az eredeti titkosított.
  • Molnibalage
    Kb 1-1,5 éve próbálkoztam, szerintem már akkor is volt Easy Tutu. Bár ott is voltak parancsssorok.

A gog-os verzió az mi? Támogatja a 16:9 felbontást?
  • MrStokes
    Biztos meg a sima BG Tutu-val probaltad anno.
    Azota mar van EasyTutu, telepitovel, sztem az mar teljesen korrekt.

Legutobb egy netshop-bol rendeltem meg az egeszet kiegestul-mindenestul meg 1-2 evvel ezeleott. Mostanaban a gog-os verzion filozom. :)
  • Molnibalage
    Én kíváncsi vagyok rá, bár megvan az eredeti teljes pack, de soha nem volt időm még elkezdeni sem igazán. Viszont iszonyatos szenvedés volt alkalmazni a grafikai felhúzást az 1. részre, ami lehetővé tette, hogy a II. rész grafikai szintjét elérje a cucc.