Baldur\'s Gate II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Druidákkal is lehet solozni a játékot, szóval azért nem gyengék. Fõleg az alakváltó druid.

Köszi a válaszokat!
Calver
alap druida alakok kb. semmit nem érnek. ha Shapeshifter kit-et választottad, akkor kapsz egy valamivel táposabb alakváltást, de az sem ér sokat - õ fejlõdik egyedül, kap egy erõsebb vérfarkas alakot, többi druida csak új formákat. bõvebben nézelõdj erre, itt leírja mi a probléma druida alakokkal.

de röviden:
"So, imagine a fighter using a Long Sword +3, wearing NO armor, and a buckler. Would you want that person on the frontline where he would get killed?"

druida Baldur's Gate-ben sajnos nem a legjobb kaszt. ha táposan akarod, dual/multiclass-olj, ha mégtáposabban, Cleric/Ranger - megkapja az összes pap és druida varázslatot, és hozzá még egy viszonylag pofás harcos is, bár limitált fegyverzettel.

"The trees move. Do you not see it?"

ollie
Nem, szerintem a vámpírok sebzéséhez varázsfegyver (+ -os), vagy csak varázslat jó. A kézben tartott fegyver semmit sem fog befolyásolni, és szerintem az sebzésed sem fog fejlõdni, csak idõnként új alakot kapsz, ami jobb mint az elõzõek.

Sziasztok!

Volna egy druidás kérdésem:
Olvastam, hogy nem kell erõre rakni semmit, mert közelharcnál úgyis átváltozunk, ugye.

Én harcnál nem változtam még át sohasenem. Így viszont felmerül a kérdés, amiért én nem változtam át: Különbözõ alakokban tudok sebezni például vámpírokat? Vagy a kézben tartott +os fegyverek azért befolyásolják az átváltoztatott értékeket? Fejlõdik az alakos sebzésem szintekkel?
Gépnél. De már vissza állítottam, mert így sem megy...
Szabi84
huhh de régen volt már..., de az élmény ugyanaz

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

ollie
A statikus IP esetén nem változik a géped IP címe. Persze kérdés, hogy a gépedét, vagy a routerét állítottad e be statikusra. Nem mindegy.

ollie
11 éves. Megjelenési dátum: 1998 november 30.

Sziasztok!

Volna egy rotueres kérdésem.

A Routerem nem engedi ki a BG-t, vagy a játékosokat nem engedi be.
A port forward.com on megcsináltam a leírásnak megfelelõen mindent. Még nem tudom, hogy mûködik-e, majd megnézem, de volna egy kérdésem. Ez a static IP mire jó? Csak hogy tudjam ,hogy mit csináltam a gépemen a játékért😊
jövõre veszek egy méter párcentis tévét. hogy lcd, plazma vagy led-es lesz e még nem tudom, meglátjuk hogy lesz rá keret. mindenesetre elég érdekes lesz VÉGRE egy ilyen régi progival tolni rajta. 😊😊😊 annak idején úgy a feléig vihettem végig. mennyi , vagy 10 éves van már, igaz ?

ollie
elõtt kell

Ha a Tales of the SC-t akarom tolni, akkor abba még Sarevok elõtt kell kezdenem vagy utána is lehet?

na így már sokkal sokkal jobb. elképzeltem , amikor még 486-on próbáltam ki elõször, azt hiszem. 14"-on 😊😊😊

Calver
heh, nagyon összehangoltan küldtük el a 2 hsz-t <#nyes>

Calver
miért lenne csak olyan lehetõség? widescreen moddal beállítasz olyan felbontást, amilyet akarsz legszebb emlékeim szerint. 23"-en még lehet jó is 1680*1050, én 21,6"-es 2253LW-men inkább 1280*800-ban toltam, natívon túl kicsi lett volna minden.

jójó, megvan megvan megvan. nem figyeltem a telepítési útvonalra, és olyan gyorsan futtatta le hogy észre se vettem hogy fatal error. gyááá, jövõre ha veszek egy nagy plazmát, akkor azon biztosan végigtolom. ez a játék megérdemel annyit 😊😊😊

23"-os a monitorom. olyan tud maxban hogy 1680*1050

de a baldurban meg olyan lehetõség van hogy 1600*1200 vagy 2048/1536

mit tegyek ?

Calver
ollé
mivel BG2 2D-s, "pixel based", ezért itt bizony a belátható terület nõ.
és bizony így még mindig gyönyörûen néz ki.

ez komoly ?
linket tudnál adni ehhez a wd hack -hez ? cask a biztonság kedvéért kérdem meg, ugye nem arról van szó hogy arányosan nagyobb lesz minden a nagyobb képernyõ ? mert annak nem sok értelmét látom, a lényeg az lenne hogy sokkal nagyobb lenne a "belátható" terület mint eredetileg. mivel sok karit mozgatunk, meg amúgy se árt

Calver
dehogynem. widescreen hack, ha fullhd a plazmatévé akkor 1920*1080-as felbontás, és ollé.

akkor lenne jó a régi 2d-s nézet, ha nagy lenne a belátható terület. pl úgy kellene írni, hogy egy 1méteres plazmatévén lenne látható terület nem sokkal nagyobb karakterekkel mint itt.

Calver
kapj le Shadowkeeper-t, és dobd be vele a cuccokat az inventory-ba.

Szabi84
Hiába írom be ezeket a kódokat, syntax error-t ír ki, elvileg mindent úgy csináltam ahogy le volt írva.

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

Szabi84
A fenébe, vissza már nem megyek, a mentésem igencsak messze van, marad a csalás:S Köszi!

Alapjáték és a kieg. egyetlen közös pontja Watcher's Keep, szóval csak konzol kódok segíthetnek rajtad (misc47 misc5o misccb), vagy visszamész érte korábbi mentésedben és úgy intézed el ismét Irenicust.

Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni

Szabi84
Szevasztok!
Lenne egy égetõ problémám! Kicsináltam Irénkét majd folytattam tovább a játékot a kiegészítõvel.
Namármost, azért ültem neki kb. 1 éve ennek a nagyszerû játéknak, hogy össze rakjam a Big Metal Unit-ot. De én marha a Slums-ban felejtettem az ezüst és arany nadrágot egy ládában, ahol a cuccaimat tároltam. A 3. bronz nadrágot elvileg itt a Throne of Bhaal-ban fogom megtalálni.
Vissza tudok még jutni valahogy a Nyomornegyedbe? Vagy sikerült elbaszarintanom a tervem?!!4

Kösz.

Calver
kb arra h ne menjen a reputációd 18 fölé, mert ez esetben otthagynak a fenébe <#nyes>
ja, meg gonosz party elõnye: ha bosszantónak találsz valakit, ne habozz <#vigyor1>
küldetéseket megkapod ugyanúgy, õrök asszem 4-es reputáció alatt ugranak neked? benne van manualban, az tuti.

Akarok indítani egy evil partyt: én, Edwin,Viconia,Kagain,Monty és Xzar.
A küldiket meg fogom kapni így is? Mire kell odafigyelni? Gondolom a dialogoknál a pénzjutalmakat kell elõnyben részesítenem. Az õrõk mikor fognak megtámadni?

Calver
arcane magic - amit wizard, bard és sorcerer használ - nem mûködik alapból páncélban, max moddal tudod rávarázsolni h csak bizonyos esélyt adjon páncél arra h rontsd a spellt.

divine viszont - papok, druidák, pala és ranger - mûködik simán páncélban.

BG1-et játszom most rangerrel. Arra rájöttem ha páncélt adok Garrickra, akkor nem fog tudni varázsolni. De például Jaheiran is van páncél mégis tud elsütni papi varázslatokat... ez hogy is van?

Shiwo
szép és jó a nwn2 motorja, de szerintem még mindig messze van attól a hangulattól, amit a régi gémek 2d-s környezete adott..a 3d-t még erõsen behatárolják a texturák, a poligonok meg a többi dolog és gyakorta ismétlõdõ dolgokat láthatunk ez miatt

az meg a másik, hogy engem zavar a nwn2-õs társ-kezelés.. hiába variálgatom, hogy mennyire maradjanak le, mindig vagy túl közel kerülnek az ellenfélhez a gép által irányítottak(pl a varázslók) és letámadják õket, vagy túl messze és csak állnak bambán..a pupett-mode meg elég gázos auto-pause nélkül (amit szintén hiányolok)

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

ollie
PST-hez már van felbontás növelõ mod. Amúgy meg ki ültetné át NWN motorra? Ez a munka években mérhetõ, nem napokban vagy hetekben.

nem ültetik át az nwn2 motorjára? planetscape torment készülõben van. nekikezdtem már párx, de halott ügy. ha legalább kapna egy nwn1es környezetet, végigvinném újra. már nem elég jó nekem a kezelõfelület, a grafika még elmenne, de a 2d világnézettel kicsit a belátható terület ennyi szereplõnek

Szabi84
címmel egyetértek meg nem ártana valami ütõs banner is

Calver
na majd firkantok egyet modtopicba, ha senkinek sincs gondja vele. (és miért is lenne?) még alcímnek jelenlegi helyett kitalálok vmi jót <#vigyor2>

kérdés: Indira nevû NPC modot próbálta valaki? felpakolni felpakoltam, csak érdekelne van-e értelme ránézni? Fighter/Mage-ként nem tûnik rossznak.

ollie
Topic cím jó ötlet

Calver
hmmm... most h így megjött a kedvem #2481-ben említett móka után Baldur's Gate-hez, nem tudom eldönteni h elsõ résztõl zúzzam-e végig, vagy h második részhez dúrjam elõ vmelyik ezeréves karakteremet... sõt, azt sem h mi legyek. gáz. (választék az van, elsõ rész végérõl van mindenem Ranger/Cleric-tõl FMT-ig)

na még 2 dolog:
1. elképesztõen gyönyörûen néz ki BG2 Widescreen moddal 1280*800-ban (nem natív, de nem akarok 1680*1050-es felbontással megvakulni)
2. támogattok egy olyan kezdeményezést h átnevezzük a topicot Baldur's Gate trilógiává? BGT mod óta úgyis a két rész gyakorlatilag egybeolvadt, elsõ résznek viszont nincs rendszeresített témája.

ollie
Hmm, akkor a második linknek miért "The worst of the worst" a címe?

Calver
egy kellemes "kis" olvasnivaló a BG2 "legjobb" modjairól, már ha van idõtök rá. mondhatni kibaszottul zseniális amit a srác összehoz - sírás, nevetés, móka, kacagás, és minden köztes állapot is befigyel. a mazohizmusa pedig végképp becsülendõ. vigyázat, 5-6 óra simán lesz mire végigolvassátok (bár lehet h nem, meglehetõsen fáradt voltam és mást is csináltam közben), és az elsõ hozzászólás után kb lehetetlen abbahagyni.
de ha valaki nem érzi elég tökösnek magát ennyi olvasnivalóhoz, errefelé megtalálja a top 10-es listát. epikus. sokkal epikusabb mint ToB valaha is lehet.

Calver
ízlések és pofonok, én egyáltalán nem kedvelem TDD-t. rengeteg buta kit karaktergenerálásnál, elsõ részbõl visszatérõ NPC-k módszeresen jellemüktõl teljesen eltérõen viselkednek, és hozzá teljesen felrúgja a játékbalanszot... na meg igénytelenséget áraszt a rengeteg helyesírási hibával és egyéb baromságokkal. jó lenne ha lehetne csak bizonyos részeit installálni (pl varázslatokból nagyon jók vannak benne), de így, egyben... hát, én spec senkinek sem ajánlom.

Ryleh
szerintem bg2 re ez a legjobb mod,,,,ovatosan,,,elotte a vanilla,azaz eredeti jatekmenteseket biztibe masolni,..ha nem tetszik,,,siman el lehet tavolitani,,,s visszaall az eredeti bg2.
Te darkest day a cime,,,
link

Elszomorítasz

Calver
nem, mert -- kellõen méretes spoiler következik --
legszebb emlékeim szerint Montaron addig baszogatja és fenyíti Khalid-ot - nálam pusztán ezek szóváltások miatt volt bent csapatba Jaheira és Khalid halálukig, mert vmi elképesztõen szórakoztatóak - amíg végül elszakad a cérna és egymásnak esnek <#nyes> mindkét duo kilép a partyból, és csak az egyik éli túl, persze besegíthetsz valamelyik oldalon (mondjuk nálam segítség nélkül leaprította Monty és Xzar K-K-K-Khalidot és ostoba feleségét). ahogy elnézem nem félsz gonosz karaktereket felvenni, szóval ajánlanám Shar-Teel-t (legjobb harcos), és Viconia-t (cleric-ek csúcsa). mondjuk nálam volt h csapatban 4(!) tolvaj volt, ebbõl 1 tisztakasztú (F/M/T fõkari, Monty, Safana, Coran... meg hozzájuk ugye Xzar és Viconia clericnek)

Szabi84
akkor azért könnyû mert easy-n nyomod

Tutmoddal tolom, valóban érezni hogy túlfejlett a csapatom, legalábbis eddig. Igaz easyn játszom, mert még béna vagyok... 😄 Azt mondod nem tudom összetartani a partyt a végéig?

Calver
hogy a másik kérdésedre is válaszoljak:
nincs jelentõsége, de majd nyílnak meg új helyszínek ahogy haladsz a fõ történeti szálon, pl az elején nem tudod Coran-t felvenni (a legjobb íjász szvsz, plusz kegyetlen amit Safana-val mûvelnek).
btw a Monty-Khalid incidens után ajánlom h keresd meg Shar-Teel-t, tökéletes karakter Khalid pótlására, tekintve h nevetve szétrúgja a gerlepár mindkét tagjának a seggét <#nyes>

Calver
Jaheria és retardált férje egy partyban Montyval és Xzar-ral? itt vér fog folyni <#vigyor1> (és tényleg)
eredeti BG1-ben 7-8. szintnél nem leszel magasabb, mivel 89,000 az xp limit. persze ha Baldur's Gate trilogy moddal tolod (vagy BG1 tutu-val), ami BG2 motorja alá helyezi át a játékot, akkor jóval magasabb szinteket fogsz elérni, már csak a megváltozott spell tanulás miatt is.

Kb. hány szint a max.? Most egy dwarf fighter/Imoen thief/Xzar/Montaron/Jaheira/Khalid partyval tolom, és kb. eddig csak a térké széle tudott megállítani. Friendly Armtól délre keletre és nyugatra mindent kifosztottam már majdenem. Egyedül a szirénekkel volt egy kicsit húzósabb, de idáig sima ügy. Még nem is jártam a Naskeli bányákban... Amúgy van jelentõsége annak hogy milyen sorrendben látogatod meg a helyszineket?

Calver
kétségtelen, bár én az elsõ részt jobban imádom, BG2-ben már minden kicsit túl epikus az én ízlésemnek. na meg meghal Monty és Xzar <#szomoru1> sõt, még Safana-t is kinyírja a fõkarakter... elsõ rész 3 legzseniálisabb karaktere. <#shakehead>