3669
Shadows of Amn - A saga folytatódik...
-
Samurai84 #2490 BG1-et játszom most rangerrel. Arra rájöttem ha páncélt adok Garrickra, akkor nem fog tudni varázsolni. De például Jaheiran is van páncél mégis tud elsütni papi varázslatokat... ez hogy is van? -
#2489 szép és jó a nwn2 motorja, de szerintem még mindig messze van attól a hangulattól, amit a régi gémek 2d-s környezete adott..a 3d-t még erősen behatárolják a texturák, a poligonok meg a többi dolog és gyakorta ismétlődő dolgokat láthatunk ez miatt
az meg a másik, hogy engem zavar a nwn2-ős társ-kezelés.. hiába variálgatom, hogy mennyire maradjanak le, mindig vagy túl közel kerülnek az ellenfélhez a gép által irányítottak(pl a varázslók) és letámadják őket, vagy túl messze és csak állnak bambán..a pupett-mode meg elég gázos auto-pause nélkül (amit szintén hiányolok) -
#2488 PST-hez már van felbontás növelő mod. Amúgy meg ki ültetné át NWN motorra? Ez a munka években mérhető, nem napokban vagy hetekben. -
steweee #2487 nem ültetik át az nwn2 motorjára? planetscape torment készülőben van. nekikezdtem már párx, de halott ügy. ha legalább kapna egy nwn1es környezetet, végigvinném újra. már nem elég jó nekem a kezelőfelület, a grafika még elmenne, de a 2d világnézettel kicsit a belátható terület ennyi szereplőnek -
#2486 címmel egyetértek meg nem ártana valami ütős banner is -
#2485 na majd firkantok egyet modtopicba, ha senkinek sincs gondja vele. (és miért is lenne?) még alcímnek jelenlegi helyett kitalálok vmi jót
kérdés: Indira nevű NPC modot próbálta valaki? felpakolni felpakoltam, csak érdekelne van-e értelme ránézni? Fighter/Mage-ként nem tűnik rossznak. -
#2484 Topic cím jó ötlet -
#2483 hmmm... most h így megjött a kedvem #2481-ben említett móka után Baldur's Gate-hez, nem tudom eldönteni h első résztől zúzzam-e végig, vagy h második részhez dúrjam elő vmelyik ezeréves karakteremet... sőt, azt sem h mi legyek. gáz. (választék az van, első rész végéről van mindenem Ranger/Cleric-től FMT-ig)
na még 2 dolog:
1. elképesztően gyönyörűen néz ki BG2 Widescreen moddal 1280*800-ban (nem natív, de nem akarok 1680*1050-es felbontással megvakulni)
2. támogattok egy olyan kezdeményezést h átnevezzük a topicot Baldur's Gate trilógiává? BGT mod óta úgyis a két rész gyakorlatilag egybeolvadt, első résznek viszont nincs rendszeresített témája. -
#2482 Hmm, akkor a második linknek miért "The worst of the worst" a címe? -
#2481 [URL=http://www.gamespot.com/pc/rpg/baldursgate2shadowsofamn/show_msgs.php?topic_id=m-1-41439809&pid=258273&page=0]egy kellemes "kis" olvasnivaló a BG2 "legjobb" modjairól[/URL], már ha van időtök rá. mondhatni kibaszottul zseniális amit a srác összehoz - sírás, nevetés, móka, kacagás, és minden köztes állapot is befigyel. a mazohizmusa pedig végképp becsülendő. vigyázat, 5-6 óra simán lesz mire végigolvassátok (bár lehet h nem, meglehetősen fáradt voltam és mást is csináltam közben), és az első hozzászólás után kb lehetetlen abbahagyni.
de ha valaki nem érzi elég tökösnek magát ennyi olvasnivalóhoz, errefelé megtalálja a top 10-es listát. epikus. sokkal epikusabb mint ToB valaha is lehet. -
#2480 ízlések és pofonok, én egyáltalán nem kedvelem TDD-t. rengeteg buta kit karaktergenerálásnál, első részből visszatérő NPC-k módszeresen jellemüktől teljesen eltérően viselkednek, és hozzá teljesen felrúgja a játékbalanszot... na meg igénytelenséget áraszt a rengeteg helyesírási hibával és egyéb baromságokkal. jó lenne ha lehetne csak bizonyos részeit installálni (pl varázslatokból nagyon jók vannak benne), de így, egyben... hát, én spec senkinek sem ajánlom. -
#2479 szerintem bg2 re ez a legjobb mod,,,,ovatosan,,,elotte a vanilla,azaz eredeti jatekmenteseket biztibe masolni,..ha nem tetszik,,,siman el lehet tavolitani,,,s visszaall az eredeti bg2.
Te darkest day a cime,,,
link -
Samurai84 #2478 Elszomorítasz -
#2477 nem, mert -- kellően méretes spoiler következik --
[spoiler]legszebb emlékeim szerint Montaron addig baszogatja és fenyíti Khalid-ot - nálam pusztán ezek szóváltások miatt volt bent csapatba Jaheira és Khalid halálukig, mert vmi elképesztően szórakoztatóak - amíg végül elszakad a cérna és egymásnak esnek mindkét duo kilép a partyból, és csak az egyik éli túl, persze besegíthetsz valamelyik oldalon (mondjuk nálam segítség nélkül leaprította Monty és Xzar K-K-K-Khalidot és ostoba feleségét). ahogy elnézem nem félsz gonosz karaktereket felvenni, szóval ajánlanám Shar-Teel-t (legjobb harcos), és Viconia-t (cleric-ek csúcsa). mondjuk nálam volt h csapatban 4(!) tolvaj volt, ebből 1 tisztakasztú (F/M/T főkari, Monty, Safana, Coran... meg hozzájuk ugye Xzar és Viconia clericnek) -
#2476 akkor azért könnyű mert easy-n nyomod -
Samurai84 #2475 Tutmoddal tolom, valóban érezni hogy túlfejlett a csapatom, legalábbis eddig. Igaz easyn játszom, mert még béna vagyok... :D Azt mondod nem tudom összetartani a partyt a végéig? -
#2474 hogy a másik kérdésedre is válaszoljak:
nincs jelentősége, de majd nyílnak meg új helyszínek ahogy haladsz a fő történeti szálon, pl az elején nem tudod Coran-t felvenni (a legjobb íjász szvsz, plusz kegyetlen amit Safana-val művelnek).
btw a Monty-Khalid incidens után ajánlom h keresd meg Shar-Teel-t, tökéletes karakter Khalid pótlására, tekintve h nevetve szétrúgja a gerlepár mindkét tagjának a seggét -
#2473 Jaheria és retardált férje egy partyban Montyval és Xzar-ral? itt vér fog folyni (és tényleg)
eredeti BG1-ben 7-8. szintnél nem leszel magasabb, mivel 89,000 az xp limit. persze ha Baldur's Gate trilogy moddal tolod (vagy BG1 tutu-val), ami BG2 motorja alá helyezi át a játékot, akkor jóval magasabb szinteket fogsz elérni, már csak a megváltozott spell tanulás miatt is. -
Samurai84 #2472 Kb. hány szint a max.? Most egy dwarf fighter/Imoen thief/Xzar/Montaron/Jaheira/Khalid partyval tolom, és kb. eddig csak a térké széle tudott megállítani. Friendly Armtól délre keletre és nyugatra mindent kifosztottam már majdenem. Egyedül a szirénekkel volt egy kicsit húzósabb, de idáig sima ügy. Még nem is jártam a Naskeli bányákban... Amúgy van jelentősége annak hogy milyen sorrendben látogatod meg a helyszineket? -
#2471 kétségtelen, bár én az első részt jobban imádom, BG2-ben már minden kicsit túl epikus az én ízlésemnek. na meg meghal Monty és Xzar sőt, még Safana-t is kinyírja a főkarakter... első rész 3 legzseniálisabb karaktere. -
#2470 Soha nem leszel 40. szintű Baldur's Gate-ben. Egyébként meg ne sima tolvaj, hanem fighter/thief legyél, sokkal jobb. -
#2469 A kensei/mage-emmel nem tudjátok, hogy miért nem tudok familiárist idézni?
Party-m: Keldorn,Minsc(Anomen volt előtte, de sajnos megbukott a rend vizsgáján, így később Keldornnal összekaptak), Jaheria,Kensai/Mage karakterem, Aerie,Jan. "Jó" partyban tudtok jobbat?(Viconián gondolkodtam, csak nem tudom kit cseréljek le[1 tolvaj mindenképp kell-> Jan kilőve])
u.i.: a Kensai/Mage nagyon durva többihez képest -
Samurai84 #2468 Kezdd újra! Én mostanában elég sok játékot próbáltam (újakat is), de ennek a játéknak HANGULATA van. JÁTÉKÉLMÉNYT ad. -
#2467 mert a tolvaj nem pofoz, a harcos pedig nem hatástalanít csapdákat és tör fel zárakat. tisztakasztú tolvajt btw nincs túl sok értelme csinálni (nem tud annyi táp dolgot, viszont Use Any Item nevű high-level ability iszonyat hasznos), többre mész pl egy Kensai/Thief-el. vagy egy Fighter/Mage/Thief-el, Carsomyr-ral csapkodva, hátbaszúrogatva, miközben mirror image és blur védi az irhád... bah, még a végén megint újrakezdem BG2-t -
Samurai84 #2466 Uhh, akkor ennek mi értelme van? Mire tolvajom 40es szintű lesz fog egy csomó olyasmihez érteni fegyverek terén amit az életben nem fog használni? Nem értem miért nem lehet Dagger Grandmasteryje egy tolvajnak pl. -
#2465 szint és kaszt
csak fighter-rel tudod 2 csillag fölé tolni a fegyverspecializációdat, de legelső szinten vele sem. ranger-nél, paladin-nál 2 csillag a max, többieknél 1. (igen, barbariant nem írtam ide, sem swashbucklert - mert BG1-ről van szó) -
#2464 nem, ez kaszfüggő -
Samurai84 #2463 BG1-ben az hogy van hogy mikor osztom ki szintlépéskor a fegyverspecializáló pontokat, akkor nem tudok mondjuk 3as szintre emelni valamit? Ez szintfüggő, tehát csak később fogok tudni rá tenni, vagy több pont kell hogy összegyűljön egyszerre? -
#2462 zomfg, "Irigy Hónaljmirigy - Több, mint három testőr" csont nélkül lenyúlta Baldur's Gate 2 zenéjét -
#2461 Sziasztok!
Milyen modokat érdemes felrakni BG2 és BG2ToB kombinációjához, és milyen sorrendben, mert letöltöttem vagy 1.8 GB modot(TC-kel együtt), de némelyikhez külön editor, meg extractor kell. -
Samurai84 #2460 Igazad lehet, nem bírtam magyarul működésre bírni tutuval. Mindegy, nem olyan vészesek az angol szövegek, a nagyját csak érteni fogom...
Nagyon jó játék! -
#2459 úgy tudom nem -
Samurai84 #2458 Hali.
Én most kezdem el a BG1et játszani és használom ezt az easytutut. Kérdésem, van BG1hez magyarítás és az működni fog a tutuval? -
#2457 Én is kijátszottam angolul, de elég sokat kellett szótárazni. Magyarul jobban bele lehet élni magad. -
#2456 Igen, közben már én is kinyomoztam, de azért ha már vártam 5 évet, ráérek még és nem egy félmegoldással próbálkozok. BG 1 + kiegjei, valamint IWD 1 és 2-öt is magyarul játszottam, és így kiválóan átélhető volt. Jól megy az angol, de zökkenőmentesen akarom majd élvezni ezt a remekművet. -
#2455 a neten fellelhető magyarítás van alatta, szóval nem teljes, de a lényeg megvan -
#2454 MICSODAA??????????????????????????????????????
Totálisan ki vagyok akadva!!!!
GURU: BG2 !!!!MAGYARÍTÁS?????????????????????
Hogy lehetséges ez? Miért nem hallottunk róla? Ki vagy kik fordították le ezt az eszméletlen sok szöveget????
HELP! ADJATOK VÁLASZT PLS! -
#2453 Egesz jol hangzik, de akinek esetleg kell az elso resz + a kiegje is, annak erdemesebb a 4 az egyben csomagot beszereznie. Most lattam 2700-ert a CD Galaxis kinalataban. -
#2452 Pc Guruhoz teljes játék a Baldur's Gate II és a Thorne of Bhaal! -
#2451 Ha csak pár hozzászólást visszaolvasnátok...