3669
Shadows of Amn - A saga folytatódik...
  • ollie
    Én az EasyTutu-t ajánlom, az már nem igazán bugos. A folyamatos BG1->BG2 átmenetből problémák lehetnek.
  • Calver
    nálam annak idején (3 éve?) tutu bugzott össze-vissza, szóval én részemről a Baldur's Gate Trilogy-t használtam, de gondolom mostanra már mind működőképes.
  • MrStokes
    BG1-et mostanaban tervezem ujra eloszedni es mindenkeppen BG2 motorral szeretnem jatszani a nagyobb felbontas miatt.

A kerdesem az lenne, hogy a tobbfele konverzio mod kozul melyik az amelyiket szerintetek erdemes lenne hasznalni. Gondolok itt ilyenekre, mint BG1 Tutu, EasyTutu, BG Trilogy mod.
  • ollie
    Kapcsold ki a vga gyorsítást a configban.
  • VulcanBomber
    Nekem nagyon szaggat win7 alatt, pedig elég jó kis gépem van, de mégis...
  • msstz
    sziasztok!

így nyáron nekiláttam a játéknak. azt tudom, hogy nem "helyes" sorrendben csinálom a questeket, de így sikerült, igazából talán mindegy is.

ellenben most ott vagyok, hogy Sir Sarlesnak kellene szerezni vmi i-betűs (nem jegyeztem meg) anyagot, mert ő csak abból szobrászkodik Helmnek. a Sir elirányít a Promenade-ra, hogy ott az ore merchant, az meg 1000 aranyért cserébe a Slumsba küld, mert ott az ő forrása.

NA DE:

belépek a Slumsba, és ekkor meghal a játék, Error, bumm, szétesik. Gugliztam és másoknak is volt ezzel problémája, de nem találtam (és sokan mások sem) megoldást.

A latest patch fent van, a G3 fix is, így sem jó. Máshol írják, hogy egy este bespawnoló karakter miatt van, de nálam nappal is összeomlik. Mások szerint egy mentés az, ami corrupted (azt sem tudom, ez így hivatalosan, magyarul mit jelent, csak azt, hogy szar). Az a helyzet, hogy Sir Sarles-hoz útközben leszólít vki, hogy a Cowled Wizards is akar vmit, pontosabban egy Tolgerias nevű arc. De én úgy emlékszem, hogy a Sphere-ben őt már megöltem régebben, és nincs is ott azon a helyen, ahol az arc azt mondja, hogy lesz.

Lehet az, hogy emiatt döglik meg a játék?

Később újra próbálom játszani ezt az egész Sir Sarles dolgot, vagy egyáltalán, elhalasztani (mert egyelőre kis jelentőségűnek tűnik), de addig is, érdekelne, hogy szerintetek miért van ez?

Nem eredeti a játék ugyan, de olvastam, hogy a DVDs riliz is meghalt, tehát mindegy.
  • Calver
    kemény 20 üzenettel ezelőtt írtam
  • Sheltem
    Sziasztok!

Biztos volt már párszor, hogyan lehet a játékot wide felbontásba állítani? (1680*1050 érdekelne).
    Ha jól tudom lehet.
    Segítenétek?
  • SewerRat
    Na végre találtam valamit. A medve mancsa +3as fegyvernek minősül.
  • SewerRat
    *bosszúállót akartam írni alakváltó helyett.
  • SewerRat
    Druidákkal is lehet solozni a játékot, szóval azért nem gyengék. Főleg az alakváltó druid.

Köszi a válaszokat!
  • Calver
    alap druida alakok kb. semmit nem érnek. ha Shapeshifter kit-et választottad, akkor kapsz egy valamivel táposabb alakváltást, de az sem ér sokat - ő fejlődik egyedül, kap egy erősebb vérfarkas alakot, többi druida csak új formákat. bővebben nézelődj erre, itt leírja mi a probléma druida alakokkal.

de röviden:
    "So, imagine a fighter using a Long Sword +3, wearing NO armor, and a buckler. Would you want that person on the frontline where he would get killed?"

druida Baldur's Gate-ben sajnos nem a legjobb kaszt. ha táposan akarod, dual/multiclass-olj, ha mégtáposabban, Cleric/Ranger - megkapja az összes pap és druida varázslatot, és hozzá még egy viszonylag pofás harcos is, bár limitált fegyverzettel.
  • ollie
    Nem, szerintem a vámpírok sebzéséhez varázsfegyver (+ -os), vagy csak varázslat jó. A kézben tartott fegyver semmit sem fog befolyásolni, és szerintem az sebzésed sem fog fejlődni, csak időnként új alakot kapsz, ami jobb mint az előzőek.
  • SewerRat
    Sziasztok!

Volna egy druidás kérdésem:
    Olvastam, hogy nem kell erőre rakni semmit, mert közelharcnál úgyis átváltozunk, ugye.

Én harcnál nem változtam még át sohasenem. Így viszont felmerül a kérdés, amiért én nem változtam át: Különböző alakokban tudok sebezni például vámpírokat? Vagy a kézben tartott +os fegyverek azért befolyásolják az átváltoztatott értékeket? Fejlődik az alakos sebzésem szintekkel?
  • SewerRat
    Gépnél. De már vissza állítottam, mert így sem megy...
  • Szabi84
    huhh de régen volt már..., de az élmény ugyanaz
  • ollie
    A statikus IP esetén nem változik a géped IP címe. Persze kérdés, hogy a gépedét, vagy a routerét állítottad e be statikusra. Nem mindegy.
  • ollie
    11 éves. Megjelenési dátum: 1998 november 30.
  • SewerRat
    Sziasztok!

Volna egy rotueres kérdésem.

A Routerem nem engedi ki a BG-t, vagy a játékosokat nem engedi be.
    A port forward.com on megcsináltam a leírásnak megfelelően mindent. Még nem tudom, hogy működik-e, majd megnézem, de volna egy kérdésem. Ez a static IP mire jó? Csak hogy tudjam ,hogy mit csináltam a gépemen a játékért:)
  • steweee
    jövőre veszek egy méter párcentis tévét. hogy lcd, plazma vagy led-es lesz e még nem tudom, meglátjuk hogy lesz rá keret. mindenesetre elég érdekes lesz VÉGRE egy ilyen régi progival tolni rajta. :):):) annak idején úgy a feléig vihettem végig. mennyi , vagy 10 éves van már, igaz ?
  • ollie
    előtt kell
  • Samurai84
    Ha a Tales of the SC-t akarom tolni, akkor abba még Sarevok előtt kell kezdenem vagy utána is lehet?
  • steweee
    na így már sokkal sokkal jobb. elképzeltem , amikor még 486-on próbáltam ki először, azt hiszem. 14"-on :):):)
  • Calver
    heh, nagyon összehangoltan küldtük el a 2 hsz-t
  • Calver
    miért lenne csak olyan lehetőség? widescreen moddal beállítasz olyan felbontást, amilyet akarsz legszebb emlékeim szerint. 23"-en még lehet jó is 1680*1050, én 21,6"-es 2253LW-men inkább 1280*800-ban toltam, natívon túl kicsi lett volna minden.
  • steweee
    jójó, megvan megvan megvan. nem figyeltem a telepítési útvonalra, és olyan gyorsan futtatta le hogy észre se vettem hogy fatal error. gyááá, jövőre ha veszek egy nagy plazmát, akkor azon biztosan végigtolom. ez a játék megérdemel annyit :):):)
  • steweee
    23"-os a monitorom. olyan tud maxban hogy 1680*1050

de a baldurban meg olyan lehetőség van hogy 1600*1200 vagy 2048/1536

mit tegyek ?
  • Calver
    ollé
    mivel BG2 2D-s, "pixel based", ezért itt bizony a belátható terület nő.
    és bizony így még mindig gyönyörűen néz ki.
  • steweee
    ez komoly ?
    linket tudnál adni ehhez a wd hack -hez ? cask a biztonság kedvéért kérdem meg, ugye nem arról van szó hogy arányosan nagyobb lesz minden a nagyobb képernyő ? mert annak nem sok értelmét látom, a lényeg az lenne hogy sokkal nagyobb lenne a "belátható" terület mint eredetileg. mivel sok karit mozgatunk, meg amúgy se árt
  • Calver
    dehogynem. widescreen hack, ha fullhd a plazmatévé akkor 1920*1080-as felbontás, és ollé.
  • steweee
    akkor lenne jó a régi 2d-s nézet, ha nagy lenne a belátható terület. pl úgy kellene írni, hogy egy 1méteres plazmatévén lenne látható terület nem sokkal nagyobb karakterekkel mint itt.
  • Calver
    kapj le Shadowkeeper-t, és dobd be vele a cuccokat az inventory-ba.
  • Szabi84
    Hiába írom be ezeket a kódokat, syntax error-t ír ki, elvileg mindent úgy csináltam ahogy le volt írva.
  • Szabi84
    A fenébe, vissza már nem megyek, a mentésem igencsak messze van, marad a csalás:S Köszi!
  • Jimmyke
    Alapjáték és a kieg. egyetlen közös pontja Watcher's Keep, szóval csak konzol kódok segíthetnek rajtad (misc47 misc5o misccb), vagy visszamész érte korábbi mentésedben és úgy intézed el ismét Irenicust.
  • Szabi84
    Szevasztok!
    Lenne egy égető problémám! Kicsináltam Irénkét majd folytattam tovább a játékot a kiegészítővel.
    Namármost, azért ültem neki kb. 1 éve ennek a nagyszerű játéknak, hogy össze rakjam a Big Metal Unit-ot. De én marha a Slums-ban felejtettem az ezüst és arany nadrágot egy ládában, ahol a cuccaimat tároltam. A 3. bronz nadrágot elvileg itt a Throne of Bhaal-ban fogom megtalálni.
    Vissza tudok még jutni valahogy a Nyomornegyedbe? Vagy sikerült elbaszarintanom a tervem?!!4
  • Samurai84
    Kösz.

• Calver
    kb arra h ne menjen a reputációd 18 fölé, mert ez esetben otthagynak a fenébe
    ja, meg gonosz party előnye: ha bosszantónak találsz valakit, ne habozz
    küldetéseket megkapod ugyanúgy, őrök asszem 4-es reputáció alatt ugranak neked? benne van manualban, az tuti.
  • Samurai84
    Akarok indítani egy evil partyt: én, Edwin,Viconia,Kagain,Monty és Xzar.
    A küldiket meg fogom kapni így is? Mire kell odafigyelni? Gondolom a dialogoknál a pénzjutalmakat kell előnyben részesítenem. Az őrők mikor fognak megtámadni?
  • Calver
    arcane magic - amit wizard, bard és sorcerer használ - nem működik alapból páncélban, max moddal tudod rávarázsolni h csak bizonyos esélyt adjon páncél arra h rontsd a spellt.

divine viszont - papok, druidák, pala és ranger - működik simán páncélban.