Shadows of Amn - A saga folytatódik...
  • Kotomicuki
    Hhmm, az Íjjász Ranger-em a +3-s CLB-jével 4x támad egy körben, ha nem váltok pozíciót és célpontot, akkor esély van arra, hogy minden 2. körben 5x támadjon (ha még bírja addig a tűzóriás és nem szalad el Moral Faliture-val), körönként 9/2-t ír a támadásainak a számához a játék és ezt produkálja is.
    A fél-ork Barbárom, íjjászkodás közben rendre 5-10-el kevesebbeket sebez, mint a F/D-ám (mindkettőnek +3-as a lőfegyvere, azonos osztályú lőszerek mellett - nem hinném, hogy az 5* vs. 2* ennyit jelentene a fegyverjártasságoknál), a körben a F/Druida lő előbb és mindegyik 7/2x támad egy körben - ezt a drow lich-odújánál most megnéztem és valóban megvolt a 3 találat/kör (a csontvázharcosomon, mert a lich-t, "bemosakodás" nélkül 4-5 perc alatt hazavágta a csapat - az 5 idézésemből csak 2-t szedett le a lich, amúgy TrueS, Breach, Melf's MM meg pár lövedék elég is volt neki).
    Játékaim közben a parittyák rendre nagyobbat ütnek, mint az íjjak, ezekkel meg +1-t lehet támadni körönként (4) (a parittyákhoz képest (3), azonos "tudásszint" mellett), de kevesebbet is sebeznek - a TDD tenné ezt, ha Nálad nem így működik (zúzó fegyverre érzékenység a célpontoknál - a jobb páncélok szúrásra(nyílvessző) adnak +-t)?!
    A "sima" tolvaj (Imoen) 2x támadhat a rövid íjjal, a harcos/tolvaj viszont már 3-4x is akár - plusz kapja a fegyverjártasságik után az egyéb pluszokat (a CB-k csak 7/2-t, a "sima" Bow-ok 9/2-t /kör).
    Amúgy a +1-s és a +2-s hosszú íj miért ua, a +3-s miért ezt a szerintem hibás vonalat lekövetve kapja a tulajdonságpontjait - így a +3-s rövid íj szinte 1 az 1-ben ua, mint a +3-s hosszú - , egyáltalán, miért kellett ezt a kettőt (rövid és hosszú) külön fegyverjártassághoz kötni, amikor a számszeríj egyben maradhatott (ezeknek sem különbözik a fogása, "forgatása" egymástól)? A gobbin hogy képes a 18 STR-t igénylő CLB forgatására, amikor 1-3 találattól elhasal, olyan "gyönge"?

A cleric, önmagában, valóban nem a távharc mestere (1 tám/kör), ezért is gondolkodom a F/C multin (5* a parittyánál és egy Righteous Magic után körönként 3x elsül a fegyvere, (nem kritikus!) találatonként akár 20+ HP-t is leszívva az ellenféltől - ha ezt legalább 4-en csinálják egyszerre...). A duálozáshoz kellene egy papi váltótárs is mellé - Lathander a 24.-25. szinten harcossá átnevelve, bár ekkor nagyon oda kell figyelni a fegyverjártasságok elosztásánál, hogy minél kevesebb legyen a veszteség. A Ranger helyett inkább harcossal hoznám össze (a papot), úgy több szint (több varázslat, HP, fegyverjártassági pötty) jön ki a dologból. A druidával a bűvös 3 millás XP-határ elérése a zűrös, mert addig csak 1db 7. szintű varázslata van, onnantól meg egyszerre 6db lesz neki - ez harcos multiban 6 millát jelent, Sendai 1/3-nál épp hogy átlépte az osztályonkénti 2 milliót, mire lesz az még meg... az alakváltó meg már a Tűzóriások központjába való belépéskor tudta ezt - sokkal kevesebb "előtanulással" (nem volt a varázsló kifosztva). :S
    A varázsló kasztokat próbálom nem egybe hozni (C/M, R/D), mert akkor nem lehet kellőképpen kihasználni őket (hiába tudna 2x annyit, ha csak egyre van ideje), viszont nem baj, ha egyszerre, akár 4-5 csapattag is varázstudó. Nekem inkább csak a közelharccal volnának bajaim a mágiahasználók lassú szintlépései mellett (kivéve Lathander pap, mert azt TE-ként(NFL) is simán tudom használni a blokkoló-fal mellett - nem üt sokat, viszont a FG-ba fix 29-t, az EFG-ba fix 28-t vág bele 2x/kör (a bónuszát használva), Gromnir +4-s cséphadarójával (18/00 STR), ha talál; a szintlépése is viszonylag gyors), ha nem lehet előkészülni az összecsapásra - ezért inkább a harcos/varázstudó multik felé húz a szívem (+ harcos/tolvaj, ha jobb arányban talál be elsőre, mint az Assassin - bár már ez is kezd valamelyest javulni, a tűzóriás(FG)-templomnál járva, 24.-26. szintűként).

Amíg megközelíti az ellenség a csapatot az addig eltelt idő sem megy veszendőbe (a találatoktól le is lassulnak közben, ami plusz időt jelent(het)) - ha nem kell/lehet varázsolni - (esetleg pár csapdára is ráléphetnek az ellenfelek közben, ha van idő felkészülni) és nem az én harcosaim lépnek aknákra és vesztegetik el a drága idejüket a fogócskákkal, no, én ezért erőltetném ennyire a távolsági harcot az ellenséggel. Közelharc így is, úgy is lesz (idézett lények vs. ellenfél), csak a pálya lejtése változik kissé a két társaság szemszögéből.

A F/M/T kasztjai most 1,361 millió XP-nél járnak és van 3 extra csapdája (a 3 sima mellé) és egy + 6. szintű varázslata, legalább, a HLA-kból - és még csak Sendai 1/3-nál járunk - , szerintem nem olyan vészes, ha valóban csak tolvajként és segédmágusként használjuk a játék első 3/4-ben (mondjuk tudtam örülni, amikor végre megkapta az egész idáig egyetlen közelharci fegyverjártassági pontját Saradush-ban, a varázslatok végnélküli betanulása után (merthogy távharcra edződött, egészen addig, a zsebtolvajlás mellett). :))

Elképzeltem egy fél-ork Cleric/Thief-t, amint Righteous Magic-l megtámogatva (ha pánikbeteg és fél egyedül a sötétben, akkor egy Draw Upon Holy Might-ot is magához vehet - piát nem adunk neki, mert még a végén alkesz lesz belőle...), suta cammogással az ellenfél háta mögé lopakodik és amilyen gyöngéden csak tudja, felcseréli a két fejet: az ellenfélé helyére +5-s Runehammer-é kerül - "Oops!... I Did It Again!". :DD (Már ha ilyenkor is megkapja a szorzókat - a nem tolvajkasztú fegyver miatt... esetleg a 3 milla fölötti minden tárgy használható HLA-val?!)
    Amúgy az assassinom vs. ork Archer-Ranger elleni backstab házi rekordja 208 HP-re emelkedett, mindez a gonosz kereskedőtől elvett, +3-s rövid karddal, csak úgy! A tűzóriások ellen 60-170 közötti értékeket láttam tőle eddig - na, azok viszont folyton iddogálnak... :)

A harcos druidám használhatja a TT-beli fogadóstól (el)vehető (Saradush), +4-s szablyát/wakizashi-t (+1 AC bónusz), a "sima" druidám meg már nem. A WK-ben szerezhető, kék, +4-st meg egyik se, pedig ua az osztálybesorolása: wakizashi... :S