3669
Shadows of Amn - A saga folytatódik...
  • Szabi84
    én is azért nyomom úgy, nekem hangulatosabb csak meg kell szokni, bár nekem 17' crt-m van azzal annyira nem vészes
  • Daell Drow
    hat akkor rosszul hallotam, mindegy akkor mar befejezem 640ben. Legalabb a regi hangulat is meg marad. :D
  • MrStokes
    Ertem, na en viszont ilyenrol meg nem halottam :D
  • Daell Drow
    Hat mar tolom egy jo ideje a BG1-et, es mar kezdem meg szokni a felbontast. Ezt a tutu dolgot szerintem inkabb ki hagyom, mivel nem vagyok annyira prefekt angolbol. Egy ilyen volumeru jatekhoz meg kell nekem egy kis magyarositas, igaz az sem teljes de boven eleg. A felbontasnal igazabol mar csak az zavar engem hogy nagyon kicsi a lato tavolsag, csapatomon kivul semmi nem fer el a kepernyore. Nehez igy a felderites es nehezebb hasznalni a tavolsagi varazslatokat. Hallotam olyan felbontas novelsesrol amim csak a jatek teret noveli, a HUD-ot,karakter lapot aszt nem. Na ez erdekelne engem.
  • MrStokes
    Ha nem akarsz mindenkeppen magyarul jatszani, es megfelel az angol nyelvezet, akkor sztem probald ki az EasyTutu-t.

Ez olyan, mint a sima BG1 Tutu, csak normalisan telepitheto formaban talalva. Nem kell kulon fajlokat ide es oda masolgatnod, a telepito elvileg mindent elintez. A BG1 es BG2 telepitett verziojat nem szarja ossze, hanem ezekbol kulon konyvtarba letrehozza a sajat verziojat.

A Tutu ugye azt csinalja, hogy a BG1 alatt a feltelepitett BG2 grafikus motorjat fogja hasznalni,ezaltal a BG2-ben elerheto felbontasok BG1 alatt is elerhetove valnak.
    Link
  • Daell Drow
    Meg vettem en is bg 4in 1 csomagot es erdekelne engem is a felbontas noveles a bg1 hez mert 1680ban azert egy kicsit gáz jatszani.
  • ollie
    Szerintem sehogy sajna, de jobb mit az eredeti nem? :)
  • Ryleh
    meg 1 dolog erdekelne:
    a BG1 ben a felbontas valtas ok,,csak a parbeszedablak maradt eredeti meretben..ezt hogy lehet javitani?...(most nagy a jatekter,csak a dialogokat kell vaksizni)
    BG2,ill a BG2 motorjaval a tutu nal nem volt ilyen,,ott kihuzta az uj felbontasba a dialog ablakot is.
  • Ryleh
    nah..ezt nagyon koszonom!!!:))))))))))))
    Marmint a linkeket!!
    igy nyomom magyarul a BG1 et,,,igaz regi motorral,de magas felbontasban:))
    a Tweak meg nagyon durva lehet:))
    eddig a TDD tetszett a legjobban...ez a game is a "sosem lehet kijatszani,mert vmi uj mindig van.lesz" kategoria:))
  • Ryleh
    probaltam ugy is:
    -fell telepitett bg1+honositas,,,ra a TUTU..de nem ok.
    van egy leiras..csak nem muxik,,pedig mindent ugy cxsinaltam..csak maga a tutu nem kezd el dolgozni(ez kb a 4x ri proba volt)

"BG1TUTU:

1. Telepítsd fel a BG1-et!

2. Töltsd le innen a BG1Tutut és a Tutufix v5-öt!
    Letöltés

3. Tedd fel a BG1 utolsó patch-ét (A Bioware oldaláról töltsd le!)

4. Teljes telepítéssel tedd fel a BG2-t, lehetőleg a Throne of Bhaal kiegészítővel

5. Tedd fel a BG2 legfrissebb patch-ét! (A Bioware oldaláról töltsd le!)

6. Tömörítsd ki a bg1tutu_v(x).exe-t a BG2(!) könyvtárba (x=verziószám)

7. Nyisd meg a configuration fájlt egy text editorral, és állítsd be a BGII könyvtárába

8. A source path a BGI könyvtárra a target path a BGII könyvtárra mutasson

9. Helyezd be a magyarítást!

10. Futtasd le a bg1tutu.exe programot

11. Indítsd el a BG2-t, és ott válaszd a Baldur's Gate menüpontot"

na ez odaig ok,hogy azutvonalakat átirom,elmentem...de aztan maga a Tutu exe nem kezd el dolgozni:((

Szoval jo a game,,,a dark mod is,,,mint az 1,es 2 hoz is,,,nagyon jo,,,csak szerettem volna az 1 et magyarul a bg2 alatt tolni
  • ollie
    Hoppsz, a két link egymás mögé került.
    (röhej, hogy csak akkor javíthatsz, ha fizetsz érte)
  • ollie
    Gyanítom amúgy, hogy nem fog működni, gondolom a BG1 és BG2 engine-ből adódó eltérések miatt.

Nade én úgy próbálnám meg, hogy a BG1 dialogját írnám felül, aztán ereszteném rá a TUTU-t, így szerintem nagyobb esély van rá.

De ha ez sem működik, még mindig vannak modok, melyekkel jobbá teheted a BG1-et.

Nagyobb felbontás:
    Tweak-ek: http://www.gibberlings3.net/bg1tweaks/http://www.gibberlings3.net/widescreen/
  • ollie
    Felülírtad az eredeti dialog.tlk-t?
  • Ryleh
    HELP ME!!
    Szeretnem a BG 1 et magyarul jatszani,,,,de a TUTU alatt......
    Tutu fut,ok minden,,,de sehogyan sem tudtam honositani/magyaritani.
    a tutu majd 10 megas dialog. tlk filet kreal...az eredeti ill a forditott pedig 3 megas.
    ergo:tok vak minden dialogus.
    tobb tutut probaltam,,de nem akar osszejonni

tx
  • MrStokes
    En anno innen rendeltem:
  • ollie
    Postával együtt kevesebb mint 4000 Ft: ebay bg2
  • Ryleh
    hali
    Eredetiben keresem a gamet(vagy nem abban...minden megoldas erdekjel),,,a sajatom crc hibas lett,,,,es a limites netemmel meg elég lol lenne hozzájutnom,,,
    ha van offer,priviben,,,koszi
  • Calver
    én is jobban szeretem AD&D 2e-t ilyen szinten. egyszerűen mókásabb egy svájcibicskával nyomulni. bár D&D 3e-ben is össze lehet rakni ehhez hasonló multikaszt karaktereket - van prestige class, ami egyszerre fejlődik pl harcosként és sorcererként... legalábbis valami olyasmi - csak általában nem implementálják.
  • MrStokes
    Bakker, nem tudtam arrol, hogy multizas itt maskeppen megy, mint D&D 3rd edition-ben o_O

Igy mar mindent ertek es meg kell jegyezzem ez a fajta multizas sokkal de sokkal szimpatikusabb, mint D&D 3e-ben. :D

Meg jo hogy elkezdtem olvasgatni a D&D 3e -t...
  • Calver
    ez nem D&D 3e, ez AD&D 2e itt multikasztolásnál egyszerre fejlődsz mind3 kaszttal, és osztódik köztük az XP - tehát mind pár szinttel alacsonyabb lesz mint egy tiszta kasztú karakter esetében. multikasztolni csak nem ember fajok tudnak, azoknál is ofc limitált h hogyan, pl FMT csak elf/félelf lehet.

valamint ezen kívül van dual class, amit csak emberek tudnak, az pedig úgy működik h fejlődsz x kaszttal egy ideig (pl. harcos), aztán gondolsz egyet és átváltasz egy másikra (pl. tolvaj). ekkor első kaszt képességeit képtelen leszel használni amíg el nem éred második felvettel az elsőnél eggyel magasabb szintet. pl harcosról 9-es szinten átváltasz tolvajra, ilyenkor karakter hirtelen úgy fog viselkedni mint egy 1-es szintű tolvaj, aztán szépen fejlődik tolvajként, és amikor eléri 10-es szintet, visszakapja a harcos képességeit is.

kensai/mage-el btw azért nem toltam (ill de, de nem a kedvencem) mert ők nem használhatnak Carsomyr-t, nem viselhetnek alkarvédőt (amivel úszik is kb a kaszt bónusza ha értelmes szinten akarod dualozni), nem lehet velük láthatatlanság alatt hátbaszúrni embereket, meg ilyen mókák kiesnek.
  • MrStokes
    Ahha, szoval pont forditva van, mint ahogy elkepzeltem. Vagyis nem magekent kell vele jatszani tavolrol, hanem kozelharcoskent spell-ekkel megtamogatva. Esetleg ha mar ugysem hasznalhatsz armort, nem erdemesebb egy Kensai-t multizni mage-vel?

Erdekelne, hogyan fejlesztesz egy ilyen FMT-t vagy akar egy FM-et. Marmint hogyan, milyen kasztok jonnek egymas utan? Egy ilyen egy olyan felvaltva, vagy esetleg adott kasztbol x szint, utana meg a masikbol y szintnyi?
  • Calver
    jajj dehogy. Fighter/Mage/Thief (legyen röviden FMT) trükkje pont az h 3 kasztot ötvöz úgy h harcosból majdnem eléri ugyanazt mint egy teljes harcos (3-al kisebb lesz THAC0 a végén talán), gyakorlatilag minden fontos tolvajskillt felhúzhat kellően magasra, és hozzá van egy rakás védővarázslata mage kasztból is. kevesebb a HP-ja mint egy tiszta kasztú harcosnak (familiárissal kb 2/3-a?), viszont megkap iszonyat sok high level abilityt - 3M xp-től tud pl minden cuccot használni, Chaotic Evil FMT Carsomyr-ral móka a köbön - és sztem jóval nehezebb is leverni... legalábbis amikor Mr. Vörös Sárkányt egyedül bekentem anélkül h megkarcolt volna az ezt mutatta. átrágni magad 10 réteg stoneskin-en és 8 mirror image-en nem túl egyszerű. és kétségtelenül nem hordok páncélt, mivel van egy Robe of Apprenti, aminek olyan AC-ja van mint egy Plate Mail-nek (AC3), és engedi a varázslást. igaz, Spellhold-ot meg kell szerezni hozzá. de ha ez nem jön be, van egy rakás spell ami hatalmas AC-t ad. na meg Throne of Bhaal elejére már egy ilyen karakterrel sebezhetetlen vagy, ha ügyesen csinálod.
  • MrStokes
    A masik dolog amit nem teljesen ertek, az az altalad emlitett svajci bicska, ill. hogy azzal hogyan jatszik az ember.

A mage kaszt miatt ha harc kozben varazsolni akarsz, akkor ha jol sejtem nem hordasz pancelt. Ha viszont nem hordasz pancelt, akkor nem is nagyon bonyolodsz vele kozelharcba gondolom, mert pancel nelkul eleg gyengusz szegeny. Mindezek alapjan kijelenheto, hogy csak azert vesz fel az ember mage melle fighter szinteket, hogy megkapja szintenkent nagyobb HP-t?

Mage - rogue osszeallitasnal hasonloan az elozoekhez, harc kozbeni varazslas miatt nem hasznalunk pancelt, ill. nem bonyolodunk kozelharcba. Vagyis a rogue szinteket csupan a tolvaj kepessegek miatt vesszuk fel?

• MrStokes
    Tegnap vegul 3-4 ora alatt kisebb-nagoybb megszakitasokkal sikerult atolvasnom, de jo ha a dolgok 5-10 %-a megmaradt, es akkor mar sokat mondtam. :D

Meg joparszor at fogom olvasni, nagyon jo cucc otletgyujteshez.

Mas: Sosem ertettem igazan, hogy miert jo egy BG 1- BG2 tipusu jatekban multizni a mage-eket/wizardokat/sorcerer-eket.

En utalnam, ha adott magas szintu spell a multizas miatt nem lenne szamomra elerheto (meglevo szintlimit eseten termeszetesen).
  • Calver
    heh, jó szórakozást
  • MrStokes
    Huu, ez tenyleg eszmeletlen jo! Mar olvasom is :)
  • Riddick21
    amit linkeltél, eszméletlen jó!!!
    köszi! ;) nekiállok olvasni, lesz benne pár órám...
  • Calver
    kell... ha importálsz, a BG2 úgy dönt h minden hp dobásod közepes volt, még ha első részben figyeltél is arra h mindig maximumot kapj - ezt érdemes Shadowkeeper-rel korrigálni.

karakterindítással kapcsolatban itt nézelődj, remekül leírja a kasztokat. nekem spec a megölhetetlen svájcibicska típusú Fighter/Mage/Thief a kedvencem, de ízlések és pofonok.
  • Riddick21
    Üdv.
    Most jutottam hozzá az össze létező Baldur's Gate-hez, anno az első részét játszottam csak végig. Annyit tudok, hogy át lehet importálni a főkaraktert a folytatásba, csak annyi a kérdésem, hogy kell-e valamire figyelni.
    Illetve néhány tipp jól jönne, hogy milyen karaktert érdemes indítani, hiszen a 2. rész kiegészítőjének a végére már elég tápos lesz... rangerben vagy fighterben gondolkodom...
  • MrStokes
    Legkozelebb gonosz partival fogom ujrakezdeni :D
    Azt vajon hogyan fogja elviselni a kedves feltestverem?
  • Calver
    Jan tolvaj/illúzionista, és mindenki csapattagodat az őrületbe kergeti
    viszont sztem tölts vissza és ne hagyd h lecsukják
  • Calver
    na ja, Viconia táp. főleg mert könnyen 100% mágiaellenállásra tolhatod fel, hozzá még fogsz egy 3M xp fölötti bárdot, akkor közelharci fegyverek sem bánthatják. h mágikus fegyverek ellen védő spellt lehet-e rátolni, na az már jó kérdés, de már ezekkel együtt is igen durván tud tankolni
  • Szabi84
    Edwin tudom a legjobb varázsló, de nem bírom. úgy tudtam Jan csak tolvaj de utánajárok, épp most csukták le.
  • Calver
    vad tipp: Nalia-t vágd ki a csapatból szép ívesen - Aerie hozzá képest egy kellemes és szerethető karakter - és szedd össze helyette vagy Jan-t (jobb tolvaj ÉS mágus is) vagy Edwin-t (messze a legjobb mágiahasználó). bár mondjuk én Jaheira-t is 6 láb mélyre száműzném, dehát ízlések és pofonok
  • Szabi84
    Én ranger vagyok, aztán ott van meg Minsc és Boo, Jaheira, Nalia, meg a két gonosz Korgan, és Viconia. A varázsláshoz elég gyengének érzem Naliaát, de jobban bírom mint Imoent szóval marad így a parti, végülis egyetlen gyenge láncszem Korgan, túl gonosz meg elég nagy köcsög is:D de a csatában ő a legjobb, szinte verhetetlen. Viconiával játszottam de Minsc pampogott, hogy vegyük fel szóval csak nem lesz gond:)
  • MrStokes
    Jah ha mar teljesen gonosz parti, akkor a drow sem hianyzohat :D
  • Calver
    szedd össze Viconiát, elég kemény ő is a 65% magic resistjével.
  • Szabi84
    annyira nem sajnálom, zavaró a sok nyávogása, felvettem Edwint helyette, ygy most nincs pap a csapatban, mindegy megleszek nélküle
  • Calver
    max moddal tudod megoldani. kár pedig, Aerie attól függetlenül h egy naív, sértődékeny, jókislány beállítottságú ostoba liba, iszonyat táp a mage/cleric léte miatt.
  • Szabi84
    El lehet kerülni hogy Aerie ne menjen el Korgan beszólásai miatt? Vagy ez mindenképp megtörténik?