Shadows of Amn - A saga folytatódik...
-
alap támadásokat írtam természetesen - ehhez még hozzá jön harcos szintből (7. és 13. szinten +1/2) valamint fegyverképzettség (+1/2 2* után, illetve TDD-vel még +1/2 5*-nál, mivel TDD belenyúl szabályokba erősen).
parittyák azért ütnek nagyobbat, mert élőhalottakat támadsz, nem? ők felezik (vagy negyedelik?) szúró sebzést, zúzó viszont teljeset csap rajtuk.
fegyverjártasságok: van BG2TweakPack, amiben van lehetőség első részből ismert képzettségeket használni - avagy szablya és hosszúkard egy csoportban, tőr/rövidkard, és így tovább. én mindig így játszottam, mivel BG2 csoportosítása irritál, na meg F/M/T egyéb esetben jó ha kitápolhat egy-két fegyvert+stílust a végére...
varázsló kasztokat nyugodtan egybegyúrhatod - Clericnek 1-2 támadó varázslata van, amik remekül kiegészítik a mágusok repertoárját, valamint általában gyógyít/buffol, amit nem harc közepén csinál. Cleric/Mage-t nem véletlenül emlegetem, nagyon jó multikaszt.
Ranger/Cleric és Fighter/Cleric között különbség legrosszabb esetben is kb egy thac0 és 2 HP F/C javára... és SOKKAL nagyobb/táposabb varázslatok az R/C javára. próbáld ki, sokkal erősebb. ja, és fegyverjártasságban is veri - két ingyen pont two weapon fighting-ra ugye...
hátbaszúrni nem tudsz olyan fegyverekkel, amit tolvaj nem tud használni (erre is van "javítás" Tweak Pack-ben), de nem is kell - a legjobb fegyver ilyen téren egy bot, a Staff of the Ram/Striking (ugyanaz a kettő, csak utóbbi "töltve van"), a könnyed 1d6+10 sebzésével