Shadows of Amn - A saga folytatódik...
-
Kotomicuki #2611 Őőőő, el kell, hogy határolódjak az alábbi kijelentésemtől, mert a vámpírokat (8,5k XP), akár többet is egyszerre, megsemmisíti a 20. szintű pap (egyedül a fővámpírt nem) a Turn Undead képességével, csak kissé "körülményes" ennek menete, e miatt gondoltam úgy, hogy ez reménytelen. :(
Tehát le kell, hogy "pacsizzon" velük, közvetlenül mellettük álljon és elég "sokáig" tart, mire a hatást kifejti - akár 2-3x is megüthetik/ellenfél, ha rosszul jön ki a lépés - , de működik. A lassúsága és a szigorúan kézrátételi hatótávolsága miatt megtévesztett ezen ügymenet - én többre számítottam, de ha csak "ennyit" (így) tud... - , azért voltam, egészen eddig, azon a véleményen, hogy nem működik, sorry.
A Lathander-pap, az isteni bónuszát használva, egészen az utolsó ajtóig megtisztíthatja a börtönt a vérszívóktól, egy menetben - egyszer elbűvölték, de ez sem nagy baj, mert a csapattagok nem voltak a közelében és addig sem ütötték a gazok, a varázs elmúltával meg ott folytatta, ahol "abbahagyta" (valóban visszavették a bűvölés időtartamát (is) a BG1-hez képest, mert ott akár a fél pályát is be lehetett kalandozni az elbűvölttel) - , nem kellett félnem a szintvesztésektől - pár, kisebb, könnyen gyógyítható karcolást szerzett csak ezalatt. Arra kellett egyedül ügyelnem, hogy állandóan visszakapcsoljam a képességet, minden ajtónyitás és kincsvadászat után.
Amint elérek ezen újabb csapattal a Master Wraith-ig, akkor azonnal kipróbálom ott is ezt - a közvetlen kapcsolattal nem lesz gond, akár 4-5 ellenfél is juthat a hátramaradóra, csak tartson ki addig (nem üthet vissza, viszont méreteseket kap), amíg a hatás megjön.
(A csatornák árnyain is próbát kell, hogy tegyek, bár ott a 2-3 "vezéregyéniségen" kívül - akik időnként "osztódnak" - mindet elviszi a A'sDHW, csak legyen valaki - legalább 2-4 fő, de ez idézett lényekkel nem gond - , aki feltartja őket addig.)