Shadows of Amn - A saga folytatódik...
-
Kotomicuki #2637 
A teljesen távharcra gyúrt harcos-multik elértek végre Gromnir trónterméig és az idáig itt nyújtott legjobb eredményt (részemről) produkálták! (
légterelő veszély az alábbiakban a még "tapasztalatlan" kalandorok számára - ahogy eddig is :)) )
A börtönbe ugyan még a szintszívásoktól félve léptem be, de azután, amikor megláttam, hogy az 1.-2. találat (mármint 6x1-2 támadás, a kör felénél elhull a vámpír) végez a vérszívókkal megnyugodtam - a fővámpir 3 kör volt, a sok tévesztés miatt.
A cellarendszer 2. szintje, ahol a "tájm-stoppos" varázsló áll az "U-visszában" - itt eddig mindig "belassult" kissé az offenzívám a brigádjaimmal - , most a csatornák felől lett megközelítve. A mágusnőre hátulról lett rátörve az ajtó, így szinte egyből elhullott a csapat össztüzében. Azon harcos kísérői, akik túlélték az ajtón való bejövetelt, nagyon hamar pánikba estek, majd el - a tolvaj hátbatámadása (szemből :D ) nem jött össze elsőre, míg a 2. kísérletre meg már nem hagyott időt a csapat -> össz-vissz ~30 HP-t kellett a gyógyítóknak helyrerakni a főkarin.
A palota előcsarnokába való belépés előtt raktam fel először pár mágiát (bless, defensive harmony). A töltőképernyő alatt SPACE - mivel értékes idő telik el az auto-pause aktiválódásáig is - , majd a 20+k XP-t érő mágusra klikk, SPACE, a mágus halott, az íjjászára klikk, a 2. kör végén az is elhalt (6 nyílvesszője hiányzott). A 3 közelharcosa megkapta a bogárfelhőjét (ált. ez "jó" hatással van a morálra is, bár itt ilyenre nemigazán volt idő hagyva nekik), miközben a F/M/T és az egyik F/D közelharcra vált -> a szanitéceknek egy 7 és egy negyven-egynéhány HP-s sebet kellett összevarrniuk.
A trónterem, végre (eddigre a karakterek mindegyike megkapta a távolsági harci vezérlő-srcipt-jét, mert így könnyebb őket "irányítani" a gyors akcióban -> önállóak és nincs holtidő a célra állításukban).
Eddig az volt a séma, amit a #2622-n már vázoltam, de most egyből Karun-nal (nem m, n!) kezd a főkari, a többiek szabadon script-elve:
A két íjjász elf mágus lefut a déli szélre, a parittyások helyben maradnak - az íjjászoknak más vezérlést kell találnom, bár néha ez a verzió sem jön rosszul - , az egyik parittya Gromnir-ra, a másik kettő az íjjászára áll rá, mire én a mágusra kattintok - csodás, én sem csinálhatnám jobban.
Karun későn eszmél (semlegesként kezd), mire a találatoktól vonagló Gromnir-hoz ér (2-3 lépés) már halott - a három parittyás mindegyike 20-20 HP-s (sima, nem CH) találatokkal indít. Ezután a Mirror Image-st a 3 mágusomról TS-l leszedni kívánó másik csatamágusra áll át a főkari, az egyik elf mágusom Gromnir-t, míg a másik "elfutott" pedig a közben 2 fősre apadt (az íjjásza beadta a kulcsot eddigre - 1 nyílvesszője hiányzott csupán (az sem talált be), mivel a képességét (C. Shot - Ranger/Archer) aktiválva kezdett a legelején és az bizony időbe kerül(t)...) ellenséges közelharcosok egyikét veszi célba. A mágus épphogy csak be tudta fejezni a kántálását, már be is fejezte a csatát: a vezér a még mindig a trónszéknél brékelő Gromnir-t találja meg magának áldozatként - közben a harcos-papom közelharcra vált át (most nincs ez irányú mágikus rásegítése) és a 2 támogató társa segítségével végez a harcosával. A zsarnok elhalálozásával mindenki a közben pánikba esett tolvajra szegezi a tekintetét (2 láthatatlanság-ital hiányzott a készletéből) -> egyedül a papot kell, 70 HP erejéig gyógyítani az egész csapatból, miközben semmilyen támadó mágia nem került felhasználásra a részemről (hiába, ahhoz még nem értek igazán - amikor azt próbáltam itt erőltetni, akkor majdnem mindig csúfos bukás lett a végeredmény).
Ezen csapat hiányosságai:
- a multi miatti kevés HP-l (100-140, a 160+ helyett) nemigazán lehet "csatatankosat" játszani velük, a Boots of Speed-eknek (vagy a mágikus gyorsításnak) nagy hasznát fogom még venni a karakterek menekítésénél, ha vészhelyzet adódik majdan (ha lesz hova...)
- a multi miatti erősen korlátozott mágiahasználat - bár a 2. multimmal (F/M/T, Barbár, Blade, F/D, Lathander Pap, Kensai/Mage) is pont ez volt a gond, mégis eljutottak Balthazar-ig, egyetlen Abi-Dalzim's Horrid Wilting felhasználása nélkül is
- mivel csak 1 pötty maradt kezdésnél a közelharci fegyverjártasságokra, ezért abban nem lesznek hatékonyak, még a játék legvégén sem, mert a multik miatt a szintlépéseik is nagyon lassúak - itt is sok múlik majd az idézéseken
Más:
Abazigal, a sárkány, tényleg ilyen gyík ellenfél - a bejáratnál, a fiával sokkal többet küzdöttem... - , vagy csak túl jól találták el az ellenszerét a leírások (tudtommal nincs fenn a főbb gonoszokat (vissza) erősítő patch):
A jégszalamandrák likvidálása (3 felülről, 5 alulról) után pár megidézettel letámadni (Mordenkainen's Sword), majd a bejáratnál elhelyezett csapdákra rávezetni a sárkány-alakot, menekülést színlelve?!
Merre találnám az Abyss-béli quest-ek után (eredetileg) adott tulajdonságokat visszaállító javítást - vagy milyen néven fut?