Baldur\'s Gate II
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Party-m: Keldorn,Minsc(Anomen volt elõtte, de sajnos megbukott a rend vizsgáján, így késõbb Keldornnal összekaptak), Jaheria,Kensai/Mage karakterem, Aerie,Jan. "Jó" partyban tudtok jobbat?(Viconián gondolkodtam, csak nem tudom kit cseréljek le<1 tolvaj mindenképp kell-> Jan kilõve>1 tolvaj mindenképp kell-> Jan kilõve>)
u.i.: a Kensai/Mage nagyon durva többihez képest
"The trees move. Do you not see it?"
csak fighter-rel tudod 2 csillag fölé tolni a fegyverspecializációdat, de legelsõ szinten vele sem. ranger-nél, paladin-nál 2 csillag a max, többieknél 1. (igen, barbariant nem írtam ide, sem swashbucklert - mert BG1-rõl van szó)
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
Milyen modokat érdemes felrakni BG2 és BG2ToB kombinációjához, és milyen sorrendben, mert letöltöttem vagy 1.8 GB modot(TC-kel együtt), de némelyikhez külön editor, meg extractor kell.
Nagyon jó játék!
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
Én most kezdem el a BG1et játszani és használom ezt az easytutut. Kérdésem, van BG1hez magyarítás és az mûködni fog a tutuval?
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Totálisan ki vagyok akadva!!!!
GURU: BG2 !!!!MAGYARÍTÁS?????????????????????
Hogy lehetséges ez? Miért nem hallottunk róla? Ki vagy kik fordították le ezt az eszméletlen sok szöveget????
HELP! ADJATOK VÁLASZT PLS!
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"
\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"
Ez olyan, mint a sima BG1 Tutu, csak normalisan telepitheto formaban talalva. Nem kell kulon fajlokat ide es oda masolgatnod, a telepito elvileg mindent elintez. A BG1 es BG2 telepitett verziojat nem szarja ossze, hanem ezekbol kulon konyvtarba letrehozza a sajat verziojat.
A Tutu ugye azt csinalja, hogy a BG1 alatt a feltelepitett BG2 grafikus motorjat fogja hasznalni,ezaltal a BG2-ben elerheto felbontasok BG1 alatt is elerhetove valnak.
Link
a BG1 ben a felbontas valtas ok,,csak a parbeszedablak maradt eredeti meretben..ezt hogy lehet javitani?...(most nagy a jatekter,csak a dialogokat kell vaksizni)
BG2,ill a BG2 motorjaval a tutu nal nem volt ilyen,,ott kihuzta az uj felbontasba a dialog ablakot is.
Marmint a linkeket!!
igy nyomom magyarul a BG1 et,,,igaz regi motorral,de magas felbontasban😊)
a Tweak meg nagyon durva lehet😊)
eddig a TDD tetszett a legjobban...ez a game is a "sosem lehet kijatszani,mert vmi uj mindig van.lesz" kategoria😊)
-fell telepitett bg1+honositas,,,ra a TUTU..de nem ok.
van egy leiras..csak nem muxik,,pedig mindent ugy cxsinaltam..csak maga a tutu nem kezd el dolgozni(ez kb a 4x ri proba volt)
"BG1TUTU:
1. Telepítsd fel a BG1-et!
2. Töltsd le innen a BG1Tutut és a Tutufix v5-öt!
Letöltés
3. Tedd fel a BG1 utolsó patch-ét (A Bioware oldaláról töltsd le!)
4. Teljes telepítéssel tedd fel a BG2-t, lehetõleg a Throne of Bhaal kiegészítõvel
5. Tedd fel a BG2 legfrissebb patch-ét! (A Bioware oldaláról töltsd le!)
6. Tömörítsd ki a bg1tutu_v(x).exe-t a BG2(!) könyvtárba (x=verziószám)
7. Nyisd meg a configuration fájlt egy text editorral, és állítsd be a BGII könyvtárába
8. A source path a BGI könyvtárra a target path a BGII könyvtárra mutasson
9. Helyezd be a magyarítást!
10. Futtasd le a bg1tutu.exe programot
11. Indítsd el a BG2-t, és ott válaszd a Baldur's Gate menüpontot"
na ez odaig ok,hogy azutvonalakat átirom,elmentem...de aztan maga a Tutu exe nem kezd el dolgozni😞(
Szoval jo a game,,,a dark mod is,,,mint az 1,es 2 hoz is,,,nagyon jo,,,csak szerettem volna az 1 et magyarul a bg2 alatt tolni
Nade én úgy próbálnám meg, hogy a BG1 dialogját írnám felül, aztán ereszteném rá a TUTU-t, így szerintem nagyobb esély van rá.
De ha ez sem mûködik, még mindig vannak modok, melyekkel jobbá teheted a BG1-et.
Nagyobb felbontás:
Tweak-ek: http://www.gibberlings3.net/bg1tweaks/http://www.gibberlings3.net/widescreen/
Szeretnem a BG 1 et magyarul jatszani,,,,de a TUTU alatt......
Tutu fut,ok minden,,,de sehogyan sem tudtam honositani/magyaritani.
a tutu majd 10 megas dialog. tlk filet kreal...az eredeti ill a forditott pedig 3 megas.
ergo:tok vak minden dialogus.
tobb tutut probaltam,,de nem akar osszejonni
tx
http://www.game.co.uk/PC/RolePlaying/~r328764/Baldurs-Gate-Compilation/?s=baldur%27s%20gate
Eredetiben keresem a gamet(vagy nem abban...minden megoldas erdekjel),,,a sajatom crc hibas lett,,,,es a limites netemmel meg elég lol lenne hozzájutnom,,,
ha van offer,priviben,,,koszi
Igy mar mindent ertek es meg kell jegyezzem ez a fajta multizas sokkal de sokkal szimpatikusabb, mint D&D 3e-ben. 😄
Meg jo hogy elkezdtem olvasgatni a D&D 3e -t...
valamint ezen kívül van dual class, amit csak emberek tudnak, az pedig úgy mûködik h fejlõdsz x kaszttal egy ideig (pl. harcos), aztán gondolsz egyet és átváltasz egy másikra (pl. tolvaj). ekkor elsõ kaszt képességeit képtelen leszel használni amíg el nem éred második felvettel az elsõnél eggyel magasabb szintet. pl harcosról 9-es szinten átváltasz tolvajra, ilyenkor karakter hirtelen úgy fog viselkedni mint egy 1-es szintû tolvaj, aztán szépen fejlõdik tolvajként, és amikor eléri 10-es szintet, visszakapja a harcos képességeit is.
kensai/mage-el btw azért nem toltam (ill de, de nem a kedvencem) mert õk nem használhatnak Carsomyr-t, nem viselhetnek alkarvédõt (amivel úszik is kb a kaszt bónusza ha értelmes szinten akarod dualozni), nem lehet velük láthatatlanság alatt hátbaszúrni embereket, meg ilyen mókák kiesnek.
Erdekelne, hogyan fejlesztesz egy ilyen FMT-t vagy akar egy FM-et. Marmint hogyan, milyen kasztok jonnek egymas utan? Egy ilyen egy olyan felvaltva, vagy esetleg adott kasztbol x szint, utana meg a masikbol y szintnyi?
A mage kaszt miatt ha harc kozben varazsolni akarsz, akkor ha jol sejtem nem hordasz pancelt. Ha viszont nem hordasz pancelt, akkor nem is nagyon bonyolodsz vele kozelharcba gondolom, mert pancel nelkul eleg gyengusz szegeny. Mindezek alapjan kijelenheto, hogy csak azert vesz fel az ember mage melle fighter szinteket, hogy megkapja szintenkent nagyobb HP-t?
Mage - rogue osszeallitasnal hasonloan az elozoekhez, harc kozbeni varazslas miatt nem hasznalunk pancelt, ill. nem bonyolodunk kozelharcba. Vagyis a rogue szinteket csupan a tolvaj kepessegek miatt vesszuk fel?
Meg joparszor at fogom olvasni, nagyon jo cucc otletgyujteshez.
Mas: Sosem ertettem igazan, hogy miert jo egy BG 1- BG2 tipusu jatekban multizni a mage-eket/wizardokat/sorcerer-eket.
En utalnam, ha adott magas szintu spell a multizas miatt nem lenne szamomra elerheto (meglevo szintlimit eseten termeszetesen).
köszi! 😉 nekiállok olvasni, lesz benne pár órám...
"All those moments will be lost in time, like tears in rain."
karakterindítással kapcsolatban itt nézelõdj, remekül leírja a kasztokat. nekem spec a megölhetetlen svájcibicska típusú Fighter/Mage/Thief a kedvencem, de ízlések és pofonok.
Most jutottam hozzá az össze létezõ Baldur's Gate-hez, anno az elsõ részét játszottam csak végig. Annyit tudok, hogy át lehet importálni a fõkaraktert a folytatásba, csak annyi a kérdésem, hogy kell-e valamire figyelni.
Illetve néhány tipp jól jönne, hogy milyen karaktert érdemes indítani, hiszen a 2. rész kiegészítõjének a végére már elég tápos lesz... rangerben vagy fighterben gondolkodom...
"All those moments will be lost in time, like tears in rain."