Baldur\'s Gate II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Calver
igazándiból barbárral - vagy bármilyen olyan kaszttal amivel majd belefulladtál a HP-ba - nem is kellett segítõ... az ajtók/ládák 20+ erõnél igen gyorsan kinyíltak, a csapdákat meg kb ki nem szarja le <#nyes>

de az igaz hogy sajnos NWN-ben és kb akármilyen 3D szerepjátékban egyszerûen nem lehet normálisan többfõs csapatod úgy hogy te irányítod mindet, vagy pedig túl sok macera van vele. lásd The Fall, annyira idegesítõ volt mindig 6 karaktert belõni hogy pont mit csináljanak, hogy egyszerûbb volt 1 közelharcos tápság karakterrel végigtolni. NWN2-t még nem próbáltam - de az alapján amit Iwb írt ki fogom, BG2-ben is a kedvencem az volt ahogy a csapattagok hergelték egymást <#nyes> - de kétlem hogy ott te irányítanád az egész csapatodat, nem pedig az AI. a KotOR sorozatban volt még úgy-ahogy jól megoldva, de ott 3 karakterrel... 5-6 emberrel már az is bosszantó lenne. sajnos a csapat alapú RPG-k meghaltak az izometrikus 2D-s nézet kihalásával, talán ToEE volt az utolsó. mindenesetre béke poraikra <#nyes>

"The trees move. Do you not see it?"

lwb
Ennek ellenére a BG szerintem is sokkal jobb, de manapság az nwn2 emlékeztet talán a leginkább rá.

lwb
Az nwn2-ben csapatod van, mint a BG-ben, bár az engine jellege miatt sajnos soha nem lesz olyan szép a környezet, mint a kézzel rajzolt Infinity Engine-es játékokban voltak.
Ennek ellenére az nwn2 közelebb áll a BG-hez, mint az nwn1-hez. A kiegészítõk miatt meg pláne érdemes megvenni: a mask of the betrayer talán legjobb (a)dnd crpg a torment óta, a most megjelent storm of zehir meg az icewind dale-ek feelingjét fûszerezi egy kis pirates-light szerû kereskedéssel.

Az alap nwn2-ben is teljes csapatod van, de egy karaktert kreálsz. A cspattagok meg beszélgetnek egymással stb, mint a BG-ben. A storm of zehirben az egész partid te kreálod, mint az icewind daleben.

Szabi84
Én az 1. rész végigjátszottam, de a BG sokkal jobb! A 2. rész már nem is érdekelt! Ez az 1 npc-s dolog meg egyáltalán nem tetszett, ugyanis szinte végig tolvajt kellett magad mellé állítani, ha te nem az voltál!

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

Nekem a teljes Neverwinter Nights sorozat összesen 10 perc volt. Nem tetszett sem a kinézet sem a szabályrendszer. (ha jól emlékszem, csak egy NPC-t vehettél fel a csapatodba?) A második részt ki sem próbáltam.
a nwn topicot már nem látogatják, de ez kissé felpörgött úgy látom

kérdésem a newerwinter nights hoz kapcsolódik, bocsi az offért

szóval ha indítok egy új karaktert, aminek van lvl1 es wizard vagy sorcerer beütése, azzal fogom tudni hazsnálni a különféle padokat hogy varázscuccokat rakjak össze?

csak azért kellene bele wizard class multiban

amúgy egy harcos papot akarok

5let ?

Én az Easy Tutuval nyomtam végig és nem volt semmi különösebb bug benne. Sõt, a TotSC küldetésekbõl is eltûntek a bugok. Korábban az szinte végigjátszhatatlan volt. Szerintem azért is jobb a Tutu, mint a BGT, mert itt nem ad több ezer pontot a varázslatok megtanulásáért.
ollie
A BGtutu sokat fejlõdött, annyira már nem bugos. Sõt, van egy egyszerüsíített verziója is az EasyTutu.

Calver
btw akit érdekel widescreen hack, itt megtalálja.

Calver
BG Tutu nálam spec bugos volt, de én is így toltam végig, Baldur's Gate Trilogy-val, ami pedig egy játékba olvasztja mindhárom részt. nálam is FMT-m (izé, Fighter/Mage/Thief) karim BG1 végére egy gyilkológép lett, gyakorlatilag minden statot felhúztam min 1 ponttal <#nyes> meg ugye így minden tekercs megtanulása min 1000 xp, ami kicsit gusztustalan tekintve h eredeti BG1-ben max xp 89k, és sajnos emlékeim szerint ezt ki sem lehet lõni. ettõl függetlenül mókás kis mod, fõleg h BG2-t már lehet egy ideje simán játszani szélesvásznú monitorokon is.

Mindenkinek ajánlom a BG Tutu nevû progit! A GB2 szabályrendszerével és grafikájával tudod végigjátszani az elsõ részt (+sok apró ínyencség is van benne). Én most készülök a végsõ harcra egy félork barbárral (20St, 19Dex, 20Con). Majd viszem tovább a második részbe a karit, ezzel reggelire sárkányokat fogok enni! 😊
Sikerült megölni... Elég szívós volt, elküszködtem vele egy ideig -.- De meg lett az eredménye 😛
Én azt olvastam vhol (angol fórumon), hogy vmilyen varázslattal le lehet szedni róla az átkot, és akkor önként odaadja azt a fegyódarabot... De ha mégsem így van, és nem befolyásolja a karakterem jellemét, akkor kinyírom 😄
Calver
Windspear Hills, jajj de imádom azt a helyet... amikor elõször odamész, ugye lecsapsz pár embert - és ha Keldorn veled van közli hogy az egyikük Ajantis... én kishíján örömtáncot jártam amikor ezt megtudtam <#nyes>

(ha valaki nem játszott volna BG1-el - Ajantis egy Lawful Good Paladin, és egyben egy ritka méretes büdös paraszt, aki gyakorlatilag az elsõ mondatától kezdve könyörög a halálért. én mindig kedves voltam vele, és meghallgattam az imáit.)

Szabi84
Szerintem nem lehet leszedni! Vagyis én nem probáltam! De ha kinyírod nála találod az Age of Flail egyik fejét, ami nagyon jó kis fegyver kár lenne kihagynod! Én is játszok vele Windspear Hills-ben vagyok!

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

Hali! Nemrég nekiálltam a Baldur's Gate 2-nek (már ideje volt 😛), és elakadtam -.- Egy mellékküldiben egy kastélyt elfoglalja vagy 30 troll és juan-ti (vagy micsoda)... És az egyik õrt, Glacius-t megbabonázták. Nos, megölni nem tudom, mivel pillanatok alatt lecsap minket... de nem is akarom megölni, hanem le akarom szedni róla az átkot. De nemtom melyik varázslat kéne rá... Már próbáltam rengeteget, de nem mûködött :S
Szabi84
Értem köszi, a hivatalos patchel megoldódott a probléma!

ollie
nem hivatalos

Szabi84
Köszi, most jobbnak tûnik a helyzet az új patchel! Mi az a 3. party patch?

ollie
Eyébként tvan 3rd party patch is: http://baldurdash.org/

Szabi84
Huhh jó kérdés, szerintem nem, pár hónapja raktam fel, gondoltam neten majd frissíti, de utánajárok!

ollie
Fent van az összes patch?

Szabi84
Az npc-k miért nem hajlandóak beszélni velem? Állandóan újra kell töltenem ha beszélgetni akarok!

ollie
Talán nem a PC Gurunak kéne hinni...

Vass Gábor
Hát a fallout3 után biztosan be fogják jelenteni, mert úgy olvastam hogy feltámad az interplay a csõdbõl.
A pc guruban írták, akkor amikor a fallout3 volt a gondolatébresztõ részében.

ollie
Nem jelentették be. Több éves pletykák alapján készült ez a rövid cikkecske. Egyébként meg honnan vetted a bejelentés szót, még a cikk sem ír olyat. Francnak kell félrevezetni másokat.

Vass Gábor
Volt egy harmadik résszel foglalkozó topik is az hova tünt el?

Vass Gábor
Hát én is remélem nagyon, bár egyszer volt már róla szó, csak már nagyon régen.

DonZorro
Remélem nem csak kacsa... <#szomoru1>

Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo...

Szabi84
ez csak pletyka😄 remélem nem sokáig

Vass Gábor
A 3.-dik részébe akartam volna írni csak nem találtam meg a topiknak a nevét.

Szabi84
köszi!

wedge31

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

DonZorro
Link <#kerdes><#integet2>

Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo...

Vass Gábor
Gamekapocs.

wedge31
Forrás ?

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Vass Gábor
Bejelentették a folytatását a játéknak heppy.

Shiwo
igen, ha jól emlékszem, akkor mindenképp Sarevok a vége, elötte kéne elmenned az új helyekre

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Szabi84
Üdv!Tavaly megvettem a Baldurs Gate összes részét (4 Dvd)! Egy hónapja felraktam (végre volt rá idõm) A Baldur's Gate 1-t majd a Tales of the Sword Coast-ot! Eljutottam Sarevokig, de a kiegészítõn található két helyszínen még nem jártam, kinyírtam elõbb Sarevokot, ezután csinált a gép egy Final Save elmentést, aminek elvileg el kéne teleportálnia Ulgoth's Beard-be, de ehelyett megint Sarevoknál vagyok! Megint kicsináltam de az istenért sem teleportál az új helyszínre! Mi a gond? Elöbb fedezzem fel a két új helyszínt aztán menjek megint neki Sarevoknak?

Hi lenne egy olyan problémám hogy a "Figyelõ Várbönös" résznél amikor egy isten bortönének megerõsitésnél hogyan jutok le a 2. szinre az elsõ szint kész de a kapunál hogy lehet átmenni. Elméletileg valami rituálét kell megcsinálni de nem tom hogy hogyan.

Elõre is köszi a segitséget.
Hálás köszönetem! Már készítettem is pár képet B-SZ páros mûveibõl többek között<#vigyor2>

www.vitaminszabadság.com, www.zeitgeistmovie.com, www.korszellem.hu

Shiwo
az a vicces, hogy mivel a dnd 4.0-ban erõsen rágyúrtak az ilyen taktikai jellegü harcra, ha lesz rá számítógépes gém, pont ezért fog tán visszatérni a körökre osztottságra 😊

magasabb szinten nálunk is játszotta meg varázsló valódi rpg-ben, hogy a kalandor vagy a szerzetes alá küldte a tûzgolyót, mondván úgyis elugrik (és igaza is lett 😊

ollie
IWD-ben is meg lehetett tanulni a varázslatok hatótávját. Na meg mivel én a legnehezebb fokozaton (insane) játszottam vele az utolsó néhány alkalommal, nem lehetett a közelharcra építeni. Ha az ellenség elért a karaktereimhez, már régen rossz volt, mivel azon a fokozaton 1, max 2 kör alatt legyalulták még a legtáposabb közelharcost is. Tehát az volt a fontos, hogy mindenki tudjon nagyon jól íjat vagy számszeríjat kezelni, vagy jó varázslatai legyenek. És kiemelkedõ szerepe volt a web, grease és entangle varázslatoknak, a játék elejétõl a végéig. Egyébként a kedvenc karakterem a fighter/druid volt, iszonyat milyen jók voltak ott a druida varázslatok. És persze mindenki multiclass-os volt, amúgy is potyogott az xp rendesen a legnehezebb fokozaton.
Hehe, még Heart of Fury-ban is megpróbálkoztam elsõ szintû karakterekkel, na az volt ám az igazi kihívás. Nem volt lehetetlen feladat, de egy idõ után uncsi volt, hogy még a goblinok leverése is fél órába tellett, és persze 1 csapással leterítették a karaktereimet. 😊

Calver
csak nem lehetett kimérni varázslatok hatótávolságát egyetlen infinity engine-es CRPG-ben sem... szóval ha belõttél a tömegbe egy tûzgolyót nem egyszer megcsiklandóztad a saját társaidat is sajnos. IWD2-ben már mindegy volt, úgyis az egész csapat drow/mélységi gnóm volt és mágiaellenálló - és ha olyan elmebetegen csinálta az ember mint én, direkt az egyik karakter alá lõtt, az úgyis ellenáll, a tömeg körülette kevésbé <#vigyor1>, de elsõ részben ez engem eléggé bosszantott.

és pont ezért jött be annyira ToEE, ott milliméter pontossággal ki tudtál mérni mindent és profin levezényelni a harcokat. IWD1 is jó móka volt, csak pl nálam kicsit tulzottan is domináltak a közelharcos pofozógépek ott.

Calver
pedig pont megszakító támadásokkal lehetett iszonyat eltápolni csapatot, nálam is volt egy barbár(1)/rugó "piszkavassal" (adjon nekem valaki vmi értelmes folytatást a glaive-re), akinek kb az volt a specialitása h 5 méterrõl csapkodta le sneak attackokkal a futkározókat <#nyes>

nemtom, nekem soha nem volt gondom a nehézséggel, sõt... mondjuk direkt széttápolt partyt raktam össze h könnyedén menjen minden, de talán még túl könnyû is volt <#nyes>

ollie
Pedig az IWD1-ben hihetetlenûl profi taktikai harc volt. A legjobb az összes közül.

Shiwo
ToEE-re pont ellenkezõ véleménnyel vagyok. Az eleje még jó volt, küldik a faluban, miegymás, de miután az ember beér a templomba, akkor átmegy dnd alapú diabloba..hent hent hátán..eléggé sok bug is van benne (bár a Fallout 2 ezen simán fellülemelkedett,annyira jó 😊 illetve néhány idiótaság.

Pl Volt olyan rész még az elején a templomnak, hogy csontik voltak elbújva a földben. Hiába érzékeltem õket élõholtak észlélésével, hiába próbáltam meg odalopakodni, próbálkozhattam bármivel, a következõ történt: mikor elég közel értem, 1 csonti kimászott, megrohamozott, meglepetés kör, pápá ügyesség-módosító, így még elég rendesen sebezte a még nem túl magas szintü embereim egyikét. Lecsaptam, jött a következõ, ugyanígy..meglepetés, roham, stb.. még 1 megszakító támadást se lehetett leadni. S volt belõlük 6 v 8. Eléggé idegesített -.-

Kandurex
Nekem eddig sajna kimaradt a Baldur 2, viszont tegnap sikerült szermányolnom egy példányt, kíváncsi vagyok rá 😊

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Nincs veled baj, ugyanis végigjátszhatatlan volt ha jól emlékszem. Mára azonban van 1-2 peccs, amik hatására kitolható a játék, õszülés nélkül, szóval telepítheted újra 😊

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

Calver
hát, az elején elég unalmas - bár engem már ott berántott amikor 2 különbözõ jellemû partyval másképp kezdõdött a történet - de aztán iszonyat kellemesek lesznek az elképesztõen megtervezhetõ és micromanagelhetõ (ami roppantul idegesett BG/IWD-kben, mert ott közel sem lehetett ilyen profin összehozni) harcok. dehát, kinek a pap, kinek a paplan... <#nyes>