58407
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • xido
    de ne feledd,hogy azért Welker Gábor az,aki a hivatalos hang is a sorozatban és Cavill állandó hangja :)
  • NiGhTM4R3
    Ez szuper lett! a csajszi tökéletesen hozza a hangsúlyt, Geralt meg olyan amilyen. Szerintem túlerőltetett Batman hang, Doug Cockle az igazi, de magyarul sem élvezhetetlen. Szerintem.

Hol a többi?!
    Utoljára szerkesztette: NiGhTM4R3, 2020.05.20. 21:28:32
  • IMYke2.0.0.0
    Juuuj ;-)
  • blackroy
    Talán gépi fordítással még játszatóvá lehetbe tenni.

Azért megcsinálom hozzá a magyarítást, ha nem gond.
  • Zeuretryn
    Csak érdekességképp (pár napja lőtték fel a videót a srácok) :

A witcher 3 azért egy ilyen magyar szinkronnal adná.. :D
    Szerintem nagyon jó lett. (A sorozat után meg lehetne gyorsan szokni a hangot hozzá)

-----

De hogy témába illő kérdés is legyen:
    Az angol leghosszabb szavak azok fordíthatatlanok ugye(értelmesen gondolom lehetetlen kihozni belőle bármit is) ?
    - Aequeosalinocalcalinoceraceoaluminosocupreovitriolic
    - Pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis

Azt hogy oldanátok meg? Inkább tegyem be a mi leghosszabb szavunkat helyette?

Utoljára szerkesztette: Zeuretryn, 2020.05.20. 19:23:48
  • IMYke2.0.0.0
    Kemenyen eros tulzassal: elinditottak a regi jatek nyers textura mappajaban az "upscaleto4k.exe" filet es bumm...
    Persze, igy nyilvan minoseg nem javul...

//ironia
  • grebber
    Amiket hallani róla inkább "classic" azaz régi végigjátszás lesz még1x... Azért nem semmi, hogy egy kis "tuninggal" el tudnak rontani egy kb hibamentes játékot..Mondjuk azt sem értem miért az 5x-ös méret? Skyrimhoz letolok egy pár GB-os patchet azt kettéver sok mai game-et olyan szép lesz itt kb semmi nem változott
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.05.20. 19:13:37
  • blackroy
    Úgy néz ki, nem lesz vele sok gond. Az alap szövegfájl (text database) 11529 sorra hízott (2868 sor volt a régiben), de megoldható a teljes szöveganyag összefésülésével. A magyar ékezetes betűk is a módosított fonttáblával frankón megjelennek.

És az örökzöld kérdésre a válasz: max egy hét (ha Murphy nem szól közbe...)
    Utoljára szerkesztette: blackroy, 2020.05.20. 18:46:12
  • darkSectorxxx #55867
    Én köszönöm!
  • claydove
    Szívesen! Köszi a türelmet! :)
  • darkSectorxxx #55865
    Ja rendben, köszönöm/köszönjük előre is! ;)
    Nem sürgős, csak gondoltam rálesek hátha van hozzá valami, de bőven ráér addig, félreteszem a gémet, addig.
  • claydove
    Azért nincs bejelentve, mivel az idén már nem nagyon tudok foglalkozni vele, de belekezdtem. :) Valamikor jövőre várható.
  • darkSectorxxx #55863
    Oh köszönöm, akkor lehet várok vele, azt hittem én nem találok csak. köszi a válaszért!
  • grebber
  • blackroy
    Igen, a szöveganyaga már egy hónapja elő van készítve.
  • claydove
    Nem, majd fog, de nem mostanában.
  • darkSectorxxx #55859
    Készült magyar felirat a Strider-hez? Mert eddig nem találtam. :(
  • grebber
    Mafia 2 Definitive Editionnál tervbe van a magyarítás hozzá igazítása? (2-3-al együtt freebe kapja minden pc-s eredeti tulaj)
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.05.19. 19:06:47
  • FEARka
    Lejárt a szerkesztés. Az olaszok ezeket a fájlokat másoltatják be: LISTA + az exe

Próbáld ki, hogy ezeket bemásolod a magyar verzióból. Nekem most nincs dvd olvasóm, így nem tudom kipróbálni.
    Utoljára szerkesztette: FEARka, 2020.05.19. 10:21:54
  • FEARka
    Már pontosan nem tudom miért hagytam abba. Most megnéztem a fájlokat és a GoG-os exeben fordítottam le a menüt, amit a steam verzió is elfogad. Radialixal írtam bele, de valószínűleg azért hagytam abba, mert volt szöveg, ami nem jelent meg. Pl a játék elején jobbra ott vannak a dobozok (BOXES) és ez át van írva az exe-ben, de a játékban már nem jelenik meg magyarul.

A spanyolok és az olaszok megcsinálták valahogy. A SKIDROW crackelt exebe írták át a szövegeket, ami 2,47 MB ellenben a steamessel, ami csak 477 KB.

Én eddig jutottam: EXE
  • nulladik
    +a steam sem tolerálja igazán, ha az exe-t piszkálod
  • j0nNyKa
    sajnos az hogy az exeben van, azt jelenti hogy az exeben van, nem pedig hogy a res file-okban ahol te se talalod :)
    exeben nem turkalnek, ahhoz mar komolyabb meg melyebb szinten levo tudas szukseges, es jo esellyel nem is nagyon tudod visszafejteni a nyers szovegeket

ha akarsz vele mokolni, ebben a temaban nezelodj
  • MoRT2195
    Én is ezzel szenvedek már mióta, hogy tökéletesen menjen magyarul steamen a játék. Elég sok problémába ütköztem, de végül azt hiszem jó lesz most. Kivéve ezt a pár szöveget amit mondtam, de a sztori érthető ígyis. Az első rész is ilyen volt.

Exeben? És arra van valami mód, hogy ott át írjam a szövegeket?

Szerk.: Egyébként a Resource fájlok felülírásával lett magyar a játék sztorija, nem lehet, hogy ott keresendő a többi felirat is?
    Utoljára szerkesztette: MoRT2195, 2020.05.19. 06:36:28
  • FEARka
    Én pár éve próbáltam átültetni a steames verzióba, a magyarul kiadott verziót, de hamar feladtam. Amiket írsz szövegeket, azok mind az exeben vannak.
  • MoRT2195
    i2k/Imi! Esetleg te tudsz a lentebbi a kérdésemre válaszolni? Ez egy általad készített játéknak a fordításával kapcsolatos kérdés, a Runaway 2-höz. Igaz, hogy 13 évvel ezelőtt fordítottad, de hátha emlékszel még valamire. :D Illetve ezzel kapcsolatban még az érdekelne, hogy maga a menü és a tárgyak neve, illetve minden interakció amire rá lehet lépni, azt nem lehet lefordítani? A sztori maga magyar, tehát a lényegi része jó, csak érdekelne. Köszi, ha tudsz még rá válaszolni ennyi idő után. :)
  • MoRT2195
    Valaki tud abban segíteni, hogy ez milyen fájl? Lehetséges, hogy nyelvi fájl, ami feliratot tartalmaz? Ha ez alapján nem lehet megmondani, akkor feltöltöm magát a fájlt is.
  • Gábor3
    Vegyesen, profik, haladók és kezdők is.

Utoljára szerkesztette: Gábor3, 2020.05.18. 21:02:02
  • lonvard
    Fú tök érdekes, vajon kik adták hozzá a szinkront? Amatőrök vagy színészek? Jók a hangok, bár érettebb fejjel magyarul hallgatni ez valahol büntetés is. :D
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.05.18. 20:15:52
  • Gábor3
    Sziasztok! Elkészült a Mortal Kombat 11 teljes magyar szinkronja. Itt hagyom nektek, remélem tetszeni fog. :)

• Pityu Mester
    Szívesen!
  • Zeuretryn
    Köszönöm
  • Pityu Mester
    1.Ez szerintem szimplán hajnali madárkórus.

2. A briar vadrózsa, a bramble pedig szeder, szóval: Vadrózsa- és szederbokor állja el az utadat.

3. A cold shoulder jelentése szándékosan tiszteletlen, lenéző viselkedés. A kontextustól függően lehet pl.: hűvös fogadtatás vagy rideg bánásmód, de ez tényleg attól függ, hogy mire vonatkozik a szöveg.
  • nulladik
  • Zeuretryn
    Sziasztok,
    Picit elakadtam megint.. :/

1.
    When the dawn's chorus finally came
    - Ez a hajnal kórusa, ez micsoda magyarul? Angolul elég sok mindent találtam róla, értem is hogy mi, csak erre nekünk van magyarul valamilyen szavunk? vagy ez ennyi?(Azelőtt ezt még sose halottam, így)

2.
    Briar and bramble blocked her path.
    - Illetve ezt Ti mire fordítanátok? Ez a játékban ilyen vastag bokor/gyökérnek van ábrázolva, ami eltorlaszolja az utat.

3.
    Cold Shoulder
    Azt hiszem ez epizód cím akar lenni, erre valami ötlet?

Köszönöm előre is.
  • Hunreal
    Ennek örülök! :)
    Az első sorban fogok ülni, amint újból visszatérsz! Egyszer csak honvágyad lesz! :P
  • IMYke2.0.0.0
    Örülök, hogy hasznos lehettem. :)
    Nem tervezem a "visszatérést", túl sok minden zajlik már az életemben ahhoz, hogy annyi időt felszabadíthassak, amennyit egy-egy fordítás igényel(het)ne. Pihen az a lant.

//szerk.: Bár, épp ma mondtam egy munkatársamnak, hogy "soha ne mondd azt, hogy 'soha'"... maradjon akkor résnyire az a kapu, na :)
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2020.05.15. 11:56:55
  • Hunreal
    IMYke! Mi még soha nem beszéltünk, de a te fordításaid alapozták meg tizenéves korom játékait. :) Köszönöm, hogy egy picit része lehettél az életemnek.
    A játékfordításokat teljesen befejezted, vagy előfordulhat, hogy a jövőben visszatérsz, mint egy veterán? :)
  • grebber
    MS-é elég jó de náluk nem találtam dokumentum fordítót sajnos , pedig megetetném vele a sorozataimat amihez nincs magyar felirat..
  • Hunreal
    Hmm.. Elképzelhető, hogy a bővítmény más metóduson fordít, mint a site-on lévő. Érdekes anomália. :)
  • grebber
    Mass Effect Andromeda Facebook

"A fordítás lehetséges. Csapatok jelentkezését várjuk"
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.05.14. 21:35:07