58388
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • Sunsetjoy
    Én saját projektnél a "Passzív ablak viselkedés/Passzív ablak beállítás" fordítást alkalmaznám.
  • j0nNyKa
    ha nagyon magyar akarsz lenni, "ablakváltás beállítások", ha érthető akarsz lenni akkor "Alt + tab beállítások", ha szó szerint akarsz fordítani akkor "fókuszvesztés beállítások"
  • grebber
    Ezzel azt szabályzod hogy ha lerakod a játékot alt tabbal akkor mi történjen a játékban. Hogy mi lenne a magyar megfelelője fogalmam sincs még ötlet szinten sem :(
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.05.22. 21:54:17
  • blackroy
    A Mafia 2 beállítások - Videó alatt van egy új menüpont.
    Ez mi lenne amúgy és ti minek fordítanátok le?

Focus Loss Options

3 beállítható értéke van (Pause game - Don't pause - Pause audio only)
  • nulladik
    látom észrevették a portálon is, azért lettek törölve
  • Baker1
    Köszönöm Andris és Imi, hogy Ti észreveszitek a kommentjeimet.
  • Andriska86
    Igen, emlékszem ezekre... azért szomorú a sok ellenségeskedés és gáncsoskodás, ami volt veled szemben, miközben próbáltál létrehozni valamit, ami előtte nem volt, és azóta sincs.
  • grebber
    Nem láttam ennyi az egész. Nem jelent meg a piros csík ami szokott.
    Egyébként itt már kibeszéltük teszteltük megy a magyarítás. Szóval nem tudom miért küldted el nekem. De köszönöm azt nem fogom használni mert amit korábban itt beszéltünk az is megy.
  • Baker1
    Lol, ignorálod, mer' ki a fa**om az a grebber? A pénzügyminiszter? :D
  • robogo81 #55887
    Szia!
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Küldtem privátot,majd ránézel? vagy azokat alapból ignorálod?
    nem gond,csak tudjam. köszi
  • Baker1
    A legelső:

• Baker1
    Pont ezért kerültek volna sokba és maradt abba. De úgy látszik, napjainkra megváltozott a helyzet. Közben megtaláltam a neten a videót! :D

• IMYke2.0.0.0
    ;-)))

//mindket szinesznek eszmeletlen jo hangja van.
  • Baker1
    Jajj, gondolom akik ezt csinálták, lent laknak a fővárosban, tehát Budapesten élnek és nem kell nekik 234 km-t utazni egy személyes találkozó erejéig. Mázlisták... :D Írok majd Kőszegi Ákosnak és Széles Tamásnak, hogy jöjjenek már fel Nyíregyházára egy felvétel erejéig, sajnos fizetni nem tudok nekik, csak legfeljebb az utazás költségeit tudom állni, viszont a közösségért mindent meg kell tennünk, tehát ingyen csinálunk mindent a gazdasági helyzetre való tekintettel. Szerintem el is fognak jönni, úgyhogy bizakodó vagyok!
    Utoljára szerkesztette: Baker1, 2020.05.21. 18:08:12
  • claydove
    Szia! Egyelőre vannak fontosabb fordítások, biztos elkészül, de az idén már ne nagyon számíts rá.
  • St3vEn
    Üdv. Patyektől kérdezném, anno egyszer elkezdted a Ruiner fordítását, azóta hogy áll, lesz folytatva, vagy teljesen parkolópályán van azóta?
    Köszönöm előre is.
  • Baker1
    Akkor ráírok már pár színművészre és összerittyentünk egy Battlefield meg Call of Duty szinkront. :D
  • Andriska86
    Gondolom, más a gazdasági helyzet. Most alig van bevételük, kell a reklám.
    Szomorú, de sajnos ennek nincs itthon piaca, még a feliratozás sem hozza vissza az árát.
  • grebber
    Nem mindegy ki kéri őket....
  • Baker1
    De hogy nyerik meg a színészeket ezekre a felvételekre? Nekem anno a MoHAA szinkronos előzetesért is több, mint 50 ezret kellett fizetnem.
  • NiGhTM4R3
    Tudom, láttam a sorozatot (és mennyire utáltam...), de ettől még erőltetettnek tűnik és Geraltként nem szeretem, egyébként nagyszerű hangja van!
  • xido
    de ne feledd,hogy azért Welker Gábor az,aki a hivatalos hang is a sorozatban és Cavill állandó hangja :)
  • NiGhTM4R3
    Ez szuper lett! a csajszi tökéletesen hozza a hangsúlyt, Geralt meg olyan amilyen. Szerintem túlerőltetett Batman hang, Doug Cockle az igazi, de magyarul sem élvezhetetlen. Szerintem.

Hol a többi?!
    Utoljára szerkesztette: NiGhTM4R3, 2020.05.20. 21:28:32
  • IMYke2.0.0.0
    Juuuj ;-)
  • blackroy
    Talán gépi fordítással még játszatóvá lehetbe tenni.

Azért megcsinálom hozzá a magyarítást, ha nem gond.
  • Zeuretryn
    Csak érdekességképp (pár napja lőtték fel a videót a srácok) :

A witcher 3 azért egy ilyen magyar szinkronnal adná.. :D
    Szerintem nagyon jó lett. (A sorozat után meg lehetne gyorsan szokni a hangot hozzá)

-----

De hogy témába illő kérdés is legyen:
    Az angol leghosszabb szavak azok fordíthatatlanok ugye(értelmesen gondolom lehetetlen kihozni belőle bármit is) ?
    - Aequeosalinocalcalinoceraceoaluminosocupreovitriolic
    - Pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis

Azt hogy oldanátok meg? Inkább tegyem be a mi leghosszabb szavunkat helyette?

Utoljára szerkesztette: Zeuretryn, 2020.05.20. 19:23:48
  • IMYke2.0.0.0
    Kemenyen eros tulzassal: elinditottak a regi jatek nyers textura mappajaban az "upscaleto4k.exe" filet es bumm...
    Persze, igy nyilvan minoseg nem javul...

//ironia
  • grebber
    Amiket hallani róla inkább "classic" azaz régi végigjátszás lesz még1x... Azért nem semmi, hogy egy kis "tuninggal" el tudnak rontani egy kb hibamentes játékot..Mondjuk azt sem értem miért az 5x-ös méret? Skyrimhoz letolok egy pár GB-os patchet azt kettéver sok mai game-et olyan szép lesz itt kb semmi nem változott
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.05.20. 19:13:37
  • blackroy
    Úgy néz ki, nem lesz vele sok gond. Az alap szövegfájl (text database) 11529 sorra hízott (2868 sor volt a régiben), de megoldható a teljes szöveganyag összefésülésével. A magyar ékezetes betűk is a módosított fonttáblával frankón megjelennek.

És az örökzöld kérdésre a válasz: max egy hét (ha Murphy nem szól közbe...)
    Utoljára szerkesztette: blackroy, 2020.05.20. 18:46:12
  • darkSectorxxx #55867
    Én köszönöm!
  • claydove
    Szívesen! Köszi a türelmet! :)
  • darkSectorxxx #55865
    Ja rendben, köszönöm/köszönjük előre is! ;)
    Nem sürgős, csak gondoltam rálesek hátha van hozzá valami, de bőven ráér addig, félreteszem a gémet, addig.
  • claydove
    Azért nincs bejelentve, mivel az idén már nem nagyon tudok foglalkozni vele, de belekezdtem. :) Valamikor jövőre várható.
  • darkSectorxxx #55863
    Oh köszönöm, akkor lehet várok vele, azt hittem én nem találok csak. köszi a válaszért!
  • grebber
  • blackroy
    Igen, a szöveganyaga már egy hónapja elő van készítve.
  • claydove
    Nem, majd fog, de nem mostanában.
  • darkSectorxxx #55859
    Készült magyar felirat a Strider-hez? Mert eddig nem találtam. :(
  • grebber
    Mafia 2 Definitive Editionnál tervbe van a magyarítás hozzá igazítása? (2-3-al együtt freebe kapja minden pc-s eredeti tulaj)
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.05.19. 19:06:47
  • FEARka
    Lejárt a szerkesztés. Az olaszok ezeket a fájlokat másoltatják be: LISTA + az exe

Próbáld ki, hogy ezeket bemásolod a magyar verzióból. Nekem most nincs dvd olvasóm, így nem tudom kipróbálni.
    Utoljára szerkesztette: FEARka, 2020.05.19. 10:21:54