58407
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • Andriska86
    Szerintem nem kell elnézést kérni a véleményedért, főleg, ha értelmesen és személyeskedés nélkül írod.

Én úgy gondolom, hogy a gépi magyarítás megosztja a közönséget, szerintem nem fogja senki sem kétszer végigjátszani ugyanazt egyszer gépi, egyszer meg kézi fordítással. Szerintem illene megtisztelni azzal a másik ingyen végzett munkáját és erőfeszítését, hogy nem happoljuk el a közönségét.

"Így igen is sokkal hamarabb kész lesz mint akár milyen fordító. Szóval az előző kommenten jót mosolyogtam magamban már bocsi :D"
    Kivéve, ha megjelenés előtti játékról van szó...
  • AlucarD91
    Előre elnézést kérek mindenkitől aki sértőnek érzi amit most írok, de ez csak egy saját vélemény nyilvánítás lenne erről a fordító vs gépi fordító témában.Szerintem ez egy ok okozati dolog.Vannak a fordítók akik saját szabadidejüket nem sajnálva fordítanak ami szép gesztus csak egy probléma van vele hogy ahogy ők is szokták mondani mikor mihez van kedvük épp és azt fordítják, amivel amúgy semmi probléma nem lenne csakhogy van olyan project amik hónapokkal később se mozdul kb 1% se, így nem kell meglepődni ha esetleg valaki gépi fordítással megcsinálja. Hisz az kb abból áll hogy Ctrl+c Ctrl+v.Így igen is sokkal hamarabb kész lesz mint akár milyen fordító. Szóval az előző kommenten jót mosolyogtam magamban már bocsi :D A gépi fordításhoz meg annyi hogy minősíteni különösebben nem lehet számomra semmit se ér és jókat lehet rajta nevetni. Persze van akinek megfelel ezt mindenki magának dönti el. Szerintem a rendes fordítás elengedhetetlen mert az általában minőségi és a minőségre mindig szükség van hiába van hozzá gépi ha normális is készül hozzá mindenki azt fogja használni. Ez az én kis meglátásom ebben a témában.
  • akyyy
    112 Operator-hoz készül-e fordítás? mert elvileg rumpel készíti, de sehol semmi info
  • nulladik
    ha a készítője frissíti... (?)
  • 6600GT
    Sziasztok AC origins magyaritasa mikor frissül ?köszönöm
  • Andriska86
    Még az is lehet. Egyébként mint írtam, annak örültem volna, ha közel a megjelenésre el tud készülni, csak aztán azt is korábbra hozták hónapokkal, illetve bejött elég sok meló, szóval nem jutottam vele sokra. A magam részéről nem sok értelmét látom olyan dologra fordítani több hónapot, ami már most is létezik és elérhető. Mire elkészül, úgyis végigtolja mindenki.

Most várjunk ezzel pár hetet, és nagyon bízom benne, hogy elindul egy olyan projekt, aminek értelmét is látom és nem előzhető be géppel.
  • nulladik
    Nem szeretnék negatív hullámokat gerjeszteni, de éppcsak "elkezdte" a fordítást (Andriska) és már mentegetőzni kezdett, hogy bejött egy 2 hetes munka, szóval nem fog haladni vele... Nem tudom szóról-szóra idézni, de valami ilyesmi volt, hogy "ehhez is előbb lesz gépi fordítás mint rendes". Az utóbbi 3 nónapban 2 játékra mondta rá az áment, hogy ő lefordítja. Az egyik a The Suicide of Rachel Foster volt, a másik meg valami vámpíros rpg. Egyikből sem lett semmi, sőt én privátban rákérdeztem, hogy akkor végülis fordítja -e a Rachel Foster -t vagy sem, mert ha nem, én lefordítanám... Válaszra sem méltatott...
    Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy annyira ne legyetek elkeseredve, mert ha nem készült volna gépi fordítás, jó eséllyel akkor sem készült volna el Andriska, Desperados 3 fordítása.
  • Evin
    "...mert készül hozzá gépi..."
    Már elkészült.
  • Sunsetjoy
    Az Endless Space 2 is kapott korábban gépit, mégis megcsinálták hozzá. Oké, abba több játékóra verhető bele, de akkor is- ez nem hiszem, hogy általános lenne. Írta is, hogy részben amiatt sem... nem kizárólag amiatt.
  • IMYke2.0.0.0
    Gyakorlatilag, napokon át ilyesmiről folyt a parttalan vita a topikban - s lám, mindenféle eredmény nélkül...
    A "nekünk ez is jó"-elv győzött(?)...
  • akyyy
    ah, ezt nem jó olvasni, hogy egy jó fordító azért nem fordítja le x játékot, mert készül hozzá gépi, aminek a minősége, háááát....
  • Andriska86
    Sajnos csak odáig jutott a dolog, hogy Lostprophet közbenjárásával felvettem a kapcsolatot a fejlesztőkkel, és megkaptam a lokalizációs csomagot (ez kontextust ad a szövegekhez, és örömmel odaadják annak, aki dolgozni szeretne rajta, de hivatalosan nem tennék be a fordítást a játékba). Részben a gépi fordítás miatt sem látom értelmét a dolognak, mert mire elkészülne, addigra már úgyis mindenki végigjátszotta, akit érdekelt.

Viszont nagyon úgy tűnik, hogy lesz egy elég komoly játékfordítási projektem.
    Erről egyelőre nem tudok többet mondani, de nagyon bizakodó vagyok :)
    Utoljára szerkesztette: Andriska86, 2020.06.23. 13:51:45
  • chris0000
    hi. bízom benne, h nem hagytad abba a játék fordítását... thx. üdv. (Desperados 3)
    Utoljára szerkesztette: chris0000, 2020.06.23. 09:28:23
  • scomcomputers
    Ennek a "The last of us 2"-nek, hú elég csúnya szövege van, minden mondatban "b@szmeg,f@sz,seggfej,stb,stb....
    Video
    Utoljára szerkesztette: scomcomputers, 2020.06.22. 19:13:58
  • JonasSandor
    Nálam nem gond csak a haveromnak iszonyat szar a gépe és feleslegesen ne töltse le mivel nincsen steamje.
  • frem
    Az elmúlt hónapokban egymást érték a kőkemény viták itt a fórumban a hagyományos vs. gépi fordítás témában illetve a magyarítások jövöjével kapcsolatban. Nem szóltam bele és most sem akarok mert nem értek hozzá. Viszont az feltűnt, hogy a közlemúltban mintha jobban felpörgött volna a magyarítások készítése. Egymást érik a patch-ek által szétbombázott régi magyarítások javítása, remasterek hozzáigazítása, régi már halálra ítélt projektek felkarolása és persze sok új játék fordítása is. Nem írok sem címeket, sem neveket, mindet lehetetlenség lenne felsorolni, de az biztos, hogy nem halt még meg a "szakma". Respect kedves fordítók, köszönet a munkátokért, csak így tovább!!!
    Utoljára szerkesztette: frem, 2020.06.21. 15:27:53
  • Sunsetjoy
    Ezek a mostani demós történések nagyon jók, simán lehetne belőle nagyobb rendszer. Elvileg két demóból már láttam, hogy érdemes lehet továbblépni velük.
  • grebber
    Videoját elnézve egy igp-n elfut az a game tökéletesen. Nem mellesleg mivel ott a demo miért nem szeded le és próbálod ki és ha nem akad akkor kit érdekel mi a gépigénye..
  • JonasSandor
    The Dungeon Of Naheulbeuk The Amulet Of Chaos ennek mi a gépigénye?,mert kijött a demója és nincs semmi. Magyarítása is jó lesz hozzá egész pofás kis game.
  • robogo81 #56017
    jee,jee, ők ők ők szétfújták az agyunkat,remegtek a térdeimnél,jöhetek-e újra kérem, jee a hölgyek túl kedvesek voltak,meglettél VILLÁMCSAPVA!
    és ezt 0 érzelemmel,kissé megborultam tőle,még nem halottam ebben a verzióban,pedig ez is van vagy 10 éves. kösz hogy felhívtad rá a figyelmemet.
  • TBTPumpa
    Az meg egy tükörfordítás 2005 környékéről, Youtube-on megtalálhatod "felénekelve".
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2020.06.18. 19:02:29
  • robogo81 #56015
    Közben a yandexen:
    Átléptük a határt, irány a város.
    Texasba mentünk, Igen Texasba, és jól éreztük magunkat.
    Találkoztunk néhány lánnyal.
    Néhány táncos, akik jól érezték magukat.
  • IMYke2.0.0.0
    Ez fááááj :)
  • TBTPumpa
    Akkor jöhet az AD/DC Thunderstruck fordítása:
    Keresztül mentünk Texasba, megcsaptuk a várost, eltörtük a határt, találkoztunk csajokkal, akik jó időt adtak.

• IMYke2.0.0.0
    Bizony.
  • j0nNyKa
    amin egyebkent az szemem megakadt, hogy a quick save-bol tudott gyorsmentest gyartani, a quickload-bol meg nem (lehet mert az egybe van irva?) anyway, az a kep agyrak ugy ahogy van
  • IMYke2.0.0.0
    Igen. Valszeg a gepifordito ilyen.
  • Andriska86
    Desperados 3-ban a John Coopert lefordította Kádár Jánosnak? :)
  • akyyy
    én azt tartom "magyarosításnak" egy játéknál, ahol valamilyen magyar vonatkoztatást tesznek bele, akár moddal, akár mással.

pl.: Emergency (Vészhelyzet) játékoknál magyar textúrájú egységek, vagy tán valamelyik NFS-ben szintén magyar rendőrök üldöztek :D
  • j0nNyKa
    ebbol meg ugyse ment itt tobb napos flamewar, kezdjuk ujra
  • lostprophet
    "akinek nem kell ne töltse le, vagy áljon neki forditani....de az emberi jellembeli hiba ha valki segiteni akar és nem birjuk megálni hogy ne kritizáljuk,sokan erre gyogyszett szednek, sokan nem....nemhogy örülnének hogy József idejét nem kimélve megcsinálja.....amugy meg van olyan forditás amire 3 éve várok, meg pár óra alatt meglett és bőven érthető"
  • Andriska86
    Tegyétek vissza a képet, ez nagyon vicces lehet XD
  • Evin
    +1
  • Sunsetjoy
    Hirtelen azt se tudja az ember, mire reagáljon. De nekem a Cooper-ből lett Kádár talán a kedvencem:D
    "Wait, that actually happened?" :D
  • IMYke2.0.0.0
    Mondjuk: vicc?
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    szerintem: rossz forditas ;-)
  • blackcalibra
    Sziasztok! A The Outer Worlds tervben van valakinek? Jó cuccnak tűnik, de nem nagyon találtam róla infót, hogy valaki készítené.
  • TBTPumpa
    Ez így... mi akar lenni?

Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2020.06.17. 19:06:16
  • cikasz
    Plusz elég sok pizzériában van Magyaros!
  • j0nNyKa
    banner részt olvasgasd ha az alattam lévőt nem érted :)
  • scomcomputers
    A magyarosítás, SOHA !