58388
Játékmagyarítások fóruma
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
-
#7162 Bocs a dupla linkért...
------------------------------------------
.:i2k:.
------------------------------------------ -
#7161 Én nem félek Jakuzától. Ő sokkal jobb ember, mint bárki is hinné... s még mielőtt valaki nyálcsorgatásnak vélné:
Azokat az embereket csak becsülni tudom, akik - akárcsak Jakuza - nem egy fordítással a hátuk mögött még minidg lelkesen, önzetlenül, ingyen tudnak, akarnak "harcolni" mások mérhetetlenül megkönnyített PC-s hétköznapjaiért. Értsd: kis tini a gépe előtt magyarul nyomhatja a játékát, vagy nyüstölhet egy magyarított felhasználói progit.
Jakuza utóbbiban jeleskedik.
Szerintem el kellene inkább gondolkodni azon, hogy egy ilyen ember miért is húzza fel magát... Ok nélkül bizonyára nem...
#7160 Értem.
Szerintem, simítsátok el a vitát valami köztes megoldással.
Például:
Te megcsinálod (megcsináltad) a RIP változathoz a cuccost, ők pedig áldásukat adva rá elfogadják, hogy nagy hibát követtek el.
Ez lenne a tisztességes megoldás.
Ezen felül minden más csak sárdobálás lesz...
#7159 Szerintem is.
Jakuza, te tényleg ennyire primitív vagy?
Ezt nem lehet ilyen precizítással tettetni.
I2K:
Semmiféle trójai program és semmiféle rejtett számláló nincs a progiban, mintahogy az eddigiekben sem volt. Amúgy meg szerintem nem kéne védened ezt a !max! kisiskolás emberszabásút, mert lehet hogy a következő célpontja a Te jelszavas telepítőd lesz.
Szerintem az ilyen krekker beállítottságú embereket, akik még az ingyenes, magyar fejlesztésű cuccokat is fel akarják nyomni ki kellene közösíteni az összes fórumról, sőt, a magyar net egészéről.
Jakuza: Kit érdekel, hogy te miket szedtél ki egy honosítás telepítőjéből? Dugd a füledbe és örüld körbe háromszor a fejedet. Már bánom, hogy szóba álltam egy ilyen alakkal egyáltalán, aki annyira nem tiszteli még honbéli társainak verítékes munkáját sem, hogy fel akarja törni azokat!
Hiába, a szabály örök: A szar mindig a felszínen marad...
-
#7157 Nem teszem, utalom az ilyen ketszinu majmokat, akik arrol papolnak, hogy ingyen es bermentev szeretnek az embereknek jot cselekedni. Kozben meg ha megkeri oket valaki , hogy sajat celra kilehessen venni a telepitobol a fileket, hogy hasznalhato legyen azok szamara, akik RIPel rendelkeznek.
Meg azt is megmondtam, hogy a forditashoz nem nyulok hozza, csak es kizarolag, azt csinalom meg , hogy mindenki hasznalni tudja, es azt is csak akkor ha megkerik , kuldjem el nekik. Eloszor jopofizva hat szedd szet, mert ugy gondolja, hogy olyan jol megcsinaltak, hogy azt csak ok kepesek szetboncolni. Utana meg jon a nagy duma, hogy ok szelektiven forditgatnak, es a kifogasok, hogy miert szedtem szet.
Idezem:
"Remélem megérte a fáradságot, és tetszeni fog (amint szétcincáltad :)" Most ez minek vegye az ember ?
Hat akkor az ilyen ketszinu alak mi jogon keri ki maganak peldaul veled szemben azt, hogy te kinek es miert forditasz ?
-
#7156 Nyugodj meg Jakuza! Ennyit nem ér a dolog!
Amúgy: Tényleg van Trójai és számláló a Max Payne 1 Hun-ban?
Mert akkor nagyon örülök, hogy még nem tettem fel...
#7154 Max a te beteg agyszulemenyed a terjesztes.
Ez biztos arra vonatkozott.
"1. Szolj ha kuldhetem vissza nektek a RIPre keszult magyaritast. :)
2. Maximum nem lesz kozkezen ez a fajta magyaritas, de ha esetleg keri tolem valaki szivesen elkuldom neki.
3."
A masik fele eddig arrol pofaztal,hogy te azoknak csinalod, a magyaritast, akik nem tudnak mas nyelvet. Mozt mar azt arrol dumalsz, hogy szelektalsz.
Azert azert vesztel ossze Imikevel, hogy o papol arrol, hogy nem ugy akar magyaritani, hogy masok segitsegebol stb.
Szal nekem te ne papolj kicsirigo.
Sajnalatos modon, amiert ilyen csira vagy es masokat kizarsz a lehetosegbol, hogy hasznalhassak a magyaritast, kenytelen vagyok en megcsinalni a RIP-pel rendelkezoknek.
"// Edited by Zagash for the Hungarian Localization Patch
[OBJ_HOUSE_DANGER0] String = "Szeretteim veszélyben voltak.";
[OBJ_HOUSE_DANGER1] String = "Meg kellett mentenem őket.";
[OBJ_SUBWAY_FIND_ALEX] String = "Meg kellett keresnem Alexet.";
[OBJ_SUBWAY_GET_OUT] String = "Ki kellett jutnom erről a vesztőhelyről.";
[OBJ_SUBWAY_RATS] String = "Hadat üzentem a patkányoknak.";"
S lasd nagyvonalu vagyok, a "gusztustalan" szovegelesed
"És ki mondta, hogy csak oridzsi bolti verzióra megy fel??"
ellenere is benne hagyom a nevedet, viszont a szamlalotol es a trojaitol sajnalatosan megszabaditom a primitiv telepitodet.
Ja es ezt is a telepitobol vettem, meg azt is , hogy a te szakertelmem allitolag se mehet a tiednek.
Na majd meglatjuk.
Foleg a nagypofaju megjegyzeseid utan.
"huh, ezt tényleg jól ízekre szedhetted, ha már az első regisztrációs-bejegyzést sem vetted észre, amit figyel a progi. loál. Valóban, ezeket itt alább nem keresi a telepítő. Azazhogy: nem ezeket keresi :) Szal erről ennyit"
Mi van ha dicsergetnek egybol jopofizol?
"Remélem megérte a fáradságot, és tetszeni fog (amint szétcincáltad :)"
Most meg mar sirsz, mikor szetcincaltam.
Remelem jobban nem akarsz kihozni a sodrombol.
-
#7153 És ki mondta, hogy csak oridzsi bolti verzióra megy fel??
Ezt sem értem, hogy honnan vetted... (persze, biztos a telepítőből -
#7152 Nekem te ne kicsirigózzál, Jakuza. lol.
Ezzel a linkkel mit akarsz? Bárki elolvashatja, (és felteheti a netre, akárcsak te) aki feltelepítette a honosítást. A fájlokat szintúgy... loál, amit művelsz.
"Majd a postas se fogja a fellabu rokkantaknak , kivinni a nyugdijjat, mert a te szemleletedet hajtja." - ez jó!
Igen, ugyanis a postás sem vinné ki a fellabu rokkantaknak a nyugdíjat, ha az egy olyan csoport lenne, akik folyamatosan sárt dobálnak, netalán pisztollyal fenyegetőznek. (Mint ahogy a RIP-esek pedig egy olyan csoport, akik minket szidnak, ha nem megy a honosításunk normálisan a szétcincált szar rip-verziójukon.)
MONDTAM MÁR: NEKÜNK EZ NEM KELL. EZÉRT CSAK FULL-CD-RE FEJLESZTÜNK !!!!
(bakker, te nem értesz magyarul? Vagy 20adszor írom már le...)
"Senki nem pofázott terjesztésről." Hmmm...
ad1: "De akkor nem haragszol meg remelem, ha csinalok egy sima telepitot a RIPeseknek, ..." (szóval nem csak saját részre - erről ennyit)
ad2: "Szolj ha kuldhetem vissza nektek a RIPre keszult magyaritast. :)"
Ebből mi mást kéne leszűrnöm, minthogy arra készülsz, hogy gusztustalan módon feltöröd más verítékes munkájának eredményét és terjeszteni akarod?!
Állj már le Jakuza, ez nem a te szoftvered, hogy csak úgy feltörd!
Készíts egy telepítőt magadnak és törögesd azt, wazze! Eszem megáll... -
fityisz #7151 hehe még 1 fikamatyi lol -
#7150 Ja es meg valami, le lehet szallni a szakertelmemrol, en se kritizaltam eddig a tiedet, mert nem ismerlek.
Ja es meg valami.
Senki nem pofazott terjesztesrol.
Tiltsad meg sajat hasznalatra elkesziteset es maximum jol kinevetlek. -
#7149 Te mirol papolsz nekem kicsirigo ?
Min nem jutottam tul ?
Elkuldjem a fajlokat is ?
Annyira primitiv a telepitotok, hogy meg szakertelem se kell a szetszedesere.
Sot meg a tempbe kibontott info fajlja az exe meretet tomoritetlenul is tarolja (egy sima text editorral meglehet nezni), eleg ha barmilyen 5941010 byteos szar filet atnevezel maxpayne.exere.
Szal te nekem ne akarj szakertelemrol papolni.
Megneznem ti es a forditok hanyan vettek meg az eredeti MP-t.
Azt magyaritasz amit akarsz oreg, de mi az a szelekcio, hogy ennek csinalom, annak meg nem. Nem vagy egy kisse diszkriminativ ? Vegulis a te dolgod.
Majd a postas se fogja a fellabu rokkantaknak , kivinni a nyugdijjat, mert a te szemleletedet hajtja.
Majd holnaptol en is csak ugy csinalom a magyaritasaimat, hogy csak a GOLD vagy PRO valtozatok hasznaloi tudjak hasznalni, mert en vagyok a szelektativ idegrendszerrel rendelkezem.
Amugy tenyleg nem szedtem szet mi?
IBS Max Payne Honosítás információk -
#7145 Hogy mi van a telepítőben, azt bárki, még egy óvodás gyerek is meg tudja nézni. Ezek az infók nicsenek elrejtve, miért lennének? Loál!
De ismételném önmagam: Ahhoz képest, hogy mennyire fainnak állítod itt be a programfeltörő-szakértelmedet, már a legelső blokkoló ablakon sem tudtad keresztülverekedni magad... hahh... ami valóban egy reg-bejegyzésen alapul, csak éppen nem ezeken, amiket itt leírtál, hanem egész máson, miszter feltörő-guru úr...
Ettől föggetlenül magánhasználatra sincs megengedve, hogy bárki is szétbuherálja a telepítőnket, mert még egyszer, 120-adszorra is leszögezném: AZ ICE BOX STUDIO NEM FEJLESZT RIP-RE. Az a telepítő nem véletlenül lett úgy megalkotva, hogy ne menjen fel rip-re. Hanem direkt. Mit nem lehet ebben megérteni?
Jakuza, örülnék, ha legalább annyi gerinced lenne, hogy tisztelnéd mások fáradtságos munkáját, főleg ebben a honosítás-scene-ben...
Végy elő inkább egy Microsoft szoftvert és azon próbálgasd csiszolni az überprofinak titulált krekker tudományodat! LMAO -
#7141 Ja es mindezt reg bejegyzes nelkul szedtem izekre. (Csak mert ez muanyag ) -
#7140 Latod hogy igen maganhasznalatra.
Nem azt mondtam, hogy terjeszteni fogom, mint latod, hanem hogy a RIPemre feltudjam tenni.
Es annyire nem azt keresi es annyira nem szedtem izekre, hogy , hogy a telepitoben van egy 1.05 patch , egy Max_Payne_HUN.mpm file, egy data\dialogtexts.txt es a HUN help html formaban.
"MAX PAYNE
Információk a magyar változatról
Köszönjük, hogy letöltötted és kipróbálod honosításunkat!
A telepítő program reklámokat, spyware programokat nem tartalmaz, "szükséges plusz" nincs benne. A felhasználó számítógépén a regisztrációs bejegyzéseket nem változtatja meg, egyéb negatív elváltozásokat nem idéz elő. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét!"
Amugy, hogy orulj, tenyleg nem megy fel a ripre, (pontosabban felmegy de dialog hibaval elszall)de nem azert mert arra nem lehet feltenni a 1,05 patchet, hanem azert mert a ras filekbol a RIP valtozatban, ki vannak szedve adat fileok.
-
#7139 "Jatekmagyaritast meg nem tornek fel , max a telepitojet." -Jakuza
Ezt a hozzáállást pedig szerintem senki nem tolerálja, sem itt, sem sehol máshol... -
#7138 huh, ezt tényleg jól ízekre szedhetted, ha már az első regisztrációs-bejegyzést sem vetted észre, amit figyel a progi. loál. Valóban, ezeket itt alább nem keresi a telepítő. Azazhogy: nem ezeket keresi :) Szal erről ennyit.
A rip telepítővel kapcsolatban:
"Az Ice Box Studio rip-verziókra nem fejleszt. Ennek millió oka van. Az egyik és legfontosabb: A RIP verziókból kihagynak bizonyos részeket, melyek összeakadást eredményezhetnek a honosítással. Ennek pedig egyenes vonalú következménye, hogy a júzer minket szid majd az esetleges hibákért."
Ebből nit nem tudtál leszűrni? Elmondom mégegyszer: A telepítő, ugyanúgy, ahogy maga a honosítás a mi feljesztésünk és a mi tulajdonunk. Jakuza, nem kéne azt a telepítőt birizgálni. El kellene fogadni: Az Ice Box Studio RIP-re nem fejleszt. És punktum.
Mi a nehéz ebben? -
#7137 Methos: Rendben!
#7136 i2k: Halad lassacskán a Max Payne 2, de csak Vasárnapontként kb. 10 percet vagyok net és gépközelben... :)
Enter The Matrix: Amint végre alaposabban gépközelbe jutok, megpróbálom előidézni a Matrix Hun problémát és megoldást találni rá... -
#7135 ??? -
YarYar #7134 Thx. Az FF egy Akció-Kaland-RPG (nem tom hol olvastam :) Most én is azon ügyködök, hogy végre újra a kezembe kerülhessen a játék 1. play discje. Unknown próbálta elküldeni, de a posta lenyúlta, vagy mi volt... -
#7133 Yaryar: Ellátogattam az oldaladra megnézni hogyan haladsz.
Csak gratulálni tudok a 90% fölött készültségedhez.
Bevallom fogalmam sincs mijen játék lehet a FF, de ha egyszer kész lesz feltétlenül ki akarom próbálni. -
#7131 Trainz railroad simulator 2004 magyarosítást tudtok? -
#7130 Hat nagyon tevedsz , mert mar megoldottam az 1.05 feltelepitest a RIPre. Nem kell mar a regisztracios bejegyzes sem mert a patch nem azt ellenorzi , hanem a MP.exe meretet es a dll-ek megletet ellenorzi, mint ahogy a ti telepitotok is azt teszi, mert mar izekre szedtem.
Maximum nem lesz kozkezen ez a fajta magyaritas, de ha esetleg keri tolem valaki szivesen elkuldom neki.
Jatekmagyaritast meg nem tornek fel , max a telepitojet.
Szolj ha kuldhetem vissza nektek a RIPre keszult magyaritast. :)
Amugy a regisztracios bejegyzesekrol, ami nem is kell :
REGEDIT4
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Remedy Entertainment\Max Payne]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Remedy Entertainment\Max Payne\1.0.161]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Remedy Entertainment\Max Payne\Installation]
"ExePath"="F:\\MAXP\\MAXPAYNE.EXE"
"Installed"="1"
"Version"="1.0.161"
REGEDIT4
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Remedy Entertainment\Max Payne]
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Remedy Entertainment\Max Payne\Advanced Settings]
"Filtering Mode"=dword:00000000
"Texture Color Depth"=dword:00000001
"Antialiasing"=dword:00000000
"Fogging"=dword:00000001
"Audio"=dword:00000001
"Screen Buffers"=dword:00000001
"Character Variations"=dword:00000002
"Material Variations"=dword:00000002
"Sound Variations"=dword:00000001
"Sound Channels"=dword:00000001
"Projectile Limits"=dword:00000001
"Other Texture Detail"=dword:00000002
"Detail Texture"=dword:00000001
"Level Texture Detail"=dword:00000002
"Tesselation"=dword:00000001
"Decal Limits"=dword:00000001
"Character Shadows"=dword:00000002
"Character Detail"=dword:00000001
"Particle Detail"=dword:00000001
"Task Switching"=dword:00000000
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Remedy Entertainment\Max Payne\Video Settings]
"Display Bits Per Pixel"=dword:00000020
"Display Width"=dword:00000320
"Display Height"=dword:00000258
"Driver"="NVIDIA GeForce2 MX"
"CPU Driver"=dword:00000001
"HW Acceleration Level"=dword:00000004
"Video Settings Version"=dword:00000001
"Framerate Smoothness"=dword:00001be5
"Mipmap Bias"=dword:00001388
"LOD Bias"=dword:00000d05
"Gamma"=dword:00001080
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Remedy Entertainment\Max Payne\Parental Lock]
"Password"=""
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Remedy Entertainment\Max Payne\Customized Game]
"Customized Game"=""
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Remedy Entertainment\Max Payne\Audio Settings]
"Effects Volume"=dword:00002710
"Music Volume"=dword:00001388
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Remedy Entertainment\Max Payne\Save Game]
"Last Saved Game Filename"="C:\\Document\\Max Payne Savegames\\savegame001.mps"
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Remedy Entertainment\Max Payne\Game Level]
"normal"=dword:00000001
"nightmare"=dword:00000001
"timedmode"=dword:00000001
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Remedy Entertainment\Max Payne\Other Settings]
"Other Settings Version"=dword:00000002
"Crosshair Toggle"=dword:00000001
"AutoAim Toggle"=dword:00000001
"AutoWeaponSelect Toggle"=dword:00000001
"EnableTips Toggle"=dword:00000001
"BulletTimeAid Toggle"=dword:00000001
-
#7129 hé, ott tartunk, hogy már a játékhonosításokat is feltörik?? Nagyon fogok neki örülni --
Gondolom Imyke is irtóra szerertné már valahol viszontlátni a serial bekérő panel nélküli újracsomagolt magyarításait a neten...
Jakuza, az Ice Box Studio rip-verziókra nem fejleszt. Ennek millió oka van. Az egyik és legfontosabb: A RIP verziókból (sok esetben) kihagynak bizonyos részeket, melyek összeakadást, és mindenféle kompatibilitási problémát eredményezhetnek a honosítással. És ennek egyenes vonalú következménye, hogy a júzer minket szid az esetleges hibákért. Hát tudod mit? Kösz de kösz nem. Ebből nem kérünk.
A RIP nem egy támogatott formátum. Nálunk legalább is nem. És ha mi úgy készítjük el direkt a telepítőket, hogy csak a full cd-sre menjen fel (a fent írt dolgok miatt), akkor azt illik tiszteletben tartani és békén hagyni. Természetesen magánban elküldeném neked szívesen a bejegyzést, de nem csak ezen a reg-en múlik, ugyanis a honosítás csak az v1.05-ön megy normálisan. Ennek telepítésére (ha nincs fent) a telepítőnk rákérdez, és ha igen választ kap a júzertől, akkor feltelepíti. A te RIP verziódra viszont nem lehet a hivatalos patch-et feltelepíteni, hiszen nincsenek mega regisztrációs bejegyzések...
-
#7128 nem értem pontosan. mármint kiknek csinálsz telepítőt? Terjeszteni akarod a honosítást valahol? vagy hogy érted? -
#7127 De akkor nem haragszol meg remelem, ha csinalok egy sima telepitot a RIPeseknek, persze nem irok at benne semmit, ami a keszitokre vonatkozik. -
#7126 hali! magyarositas keszult mar Railroad Tycoon 3-hoz ? -
#7125 Az a hivatalos magyarításból van - igaz, nem saját példányból, hanem úgy küldték el nekem is.
S én bízok abban az illetőben, aki elküldte nekem.
#7124 Örülök, hogy tetszik. Ha találsz benne helyesírási hibát, írd majd meg légyszi, mert fogadtunk a srácokkal. Jó hosszú volt a tesztelési fázis... :) -
#7123 Ezer köszi! Remélem megérte a fáradságot, és tetszeni fog (amint szétcincáltad :) -
YarYar #7122 HJ: Nem kaptál tőlem e-mailt?
Imyke: Az oldaladon lévő Neighbours from Hell magyarítás a hivatalos vagy a "rajongói"? Mert megszereztem a hivatalos Pokoli Szomszédokat, nem tom érdekelnek-e a fájljai...? -
#7121 Trainz railroad simulator magyarosítást tudtok? -
#7120 HJ fel is tudtad telepiteni ?
Mert nekem a RIPre nem megy fel.
Ha lehet kuldjed mar el nekem a registry-t, amiben a MP telepitesre hivatkozik. -
HJ #7119 Zagash!
Sikerült leszednem a Max Payne magyarításodat.
A véleményem 1 szóban: tökéletes! -
#7118 Bocsesz :))) -
#7117 Rontod itt a bó'tot... -
#7116 En ingyen is szivesen megcsinalom, de mivel csak ma este tudok nekikezdeni, igy holnap delig varni kell, hogy kesz legyen. Nem gond? -
#7115 Valaki buheralja mar ki a Max Payne hivatkozasokat a registrybol, mert nem tudom a RIPre feltenni a MP magyaritast. Isot meg nem talalok sehol.
Original exet meg egy reg filet talaltam, de ugy se lehet feltenni a Zagash fele magyaritast, es most nincs ekedvem debuggolni.
Meg a vegen ideges leszek es szetcincalom a telepitojuket. -
#7114 Persze!
Én már tulajdonképpen 99% -ig lefordítottam, már csak a mondatvégi pontokat kell kitennem és kész is.
A kész magyarítás megrendelhető tőlem 9990Ft+Áfa.