58388
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • G. Joe
    Egyre több játék jelenik meg magyarul remélhetőleg.
    Ez jo elvileg mindnekinek.
    Sajnos ez sokszor némi csuszast jelent az ereti kiadáshoz képest, de aki meg fogja valójában vásárolni a játékot, annak biztosan megéri azt a kis időt megárni.
  • hykao #7309
    Na, amire beírtam már meg is tetted...
  • hykao #7308
    Tedd meg, ne habozz
  • Mayday
    Nos, fel is hivtam az Automex-et.
    A hir igaz, megjelenik naluk, idopont pedig, mindenkeppen karacsony elott, EGY HONAPON BELUL!
  • Mayday
    Akkor fel kellene hivnunk az Automex-et, hogy mikorra varjuk...
  • hykao #7305
    Közben választ kaptam G.Man-tól XIII ügyben:

Magyar felirattal fog megjelenni az Automex Kft. gondozásában.

Érdekes módon a kiadó ragaszkodott a magyarosításhoz.(de jó lenne, ha ebből rendszert csinálnának - egyébként ők is jobban járnának, tuti több fogyna)
  • Mayday
    Nem lenne rossz. Meg a magyarban hatha lesz crack is :)
  • hykao #7303
    Ki tud róla, hogy a XIII nálunk magyarul jelenik meg?

G.Man azt írta, hogy nemsokára full magyarul jelenik meg, de én nem találtam sehol infót róla.
  • Mayday
    Jaja, letezik, nekem megvan eredetiben, meg irva is a magyar, viheted a biztonsagi masolatot ingyen es bermentve, ha Pesti vagy...
  • Joe667
    Sziasztok! Elindult a Morrowind magyarítás project, várjuk a vállalkozó kedvű fordítókat, és a nem-fordítókat is :) az mwhun.ini.hu oldalon.
  • Galadriel
    Üdv!

Ment a válasz!
  • YarYar
    Mail ment.
  • Galadriel
    Üdv Mindenkinek!

YarYar!
    Várom és amilyen hamar tudjuk megcsináljuk.
  • HJ
    Na...próbáljátok meg a kibékülést!!!
    A kedvemért :)))
    Ne várjatok a másikra az első gesztus megtételével - mindannyian tettetek már le annyit a magyarítás "asztalára", hogy ne érezzétek megalázónak az első lépés megtételét...
  • IMYke2.0.0.0
    Remélem, ezt nem élcnek szántad... mert bizony, én nem a neten élek, án is eszem-iszom-alszom-magánéletet élek, s bizony nem mindig a gép előtt ülök...
    Tehát, akinek kell a MobiMouse 4.0.0.84 -hez a jó exe fájl, az keresse itt, linkelés után látszani is fog:
    http://imyke2000.fplanet.hu/

Addig is, tiszteletet és tiszteletem!

------------------------------------------
    .:i2k:.
  • Randal
    Az jó lenne, mert nekem nincs rá időm, meg a neteleérésem is szűkös.
    Enélkül meg nem tudnám befejezni, azt meg utálnám.
  • [Jakuza]
    HJ ugy gondolod ?
    En nem hiszem foleg azokutan, amit Imikenek irt Zagash.
  • IMYke2.0.0.0
    Randal!

Sajna, fogalmam sincs, miként működik, még nem próbáltam vele átalakítani - hiszen, amikor megszereztem a progit, már Hunnenkoenigék csinálták a gothic 2-t, s azt gondoltam, részemről ennyi, nem fogok magam is "gotikozni" (fordítás)... Helyette feltettem a Játékot, kipróbáltam meg ilyesmi.
    Tehát, nem merültem bele a vdfs-ek világába.

Talán utána tudok nézni a neten, mit is kell és lehet vele csinálni.

• IMYke2.0.0.0
    Részemről semmi akadálya - csak azt szerettem volna bizonyítani az összeállított html-lel, hogy Zagash kissé valótlan dolgot állít.
    Pontosítok: sosem írtam - sosem fogom, s senkinek sem fogok - olyat, melyben mélyhajlással, hajlongással és sűrű bocsánatkérések közepette közlöm, hogy a nagy fordító-guru Zagash, a tévedhetetlen szent igenis bebizonyította, hogy igaz minden szava stb. stb... Tőlem, ilyet soha.
    A #2037 volt és lesz a maximum.

S Zagash hihet bármit, nem érdekel, de stílusát Jakuza tökéletesen leírta - ehhez csak ennyit tudok hozzátenni:
    - nem vagyok már adminisztora ennek a topicnak (miért is, nem tudom, talán mert elvették), a nevem csak dísz a cím alatt - semmilyen előjogom nincs, a korábbival pedig nem éltem vissza.
    - Jakuza és Zagash vitáját semmiképpen sem néztem jó szemmel, nem is akartam beleszólni, mindaddig, míg - szokásához híven - Zagash el nem kezdett sárral dobálózni (felém is).
    - HJ-vel (is) egyetértek, korábban írtam is a vitába szúrva, jó lenne rendezni a dolgot, de Jakuzának is igaza van, egy ilyen emberrel nem lehet rendezni semmit, csak sárdobálási versenyt, amit a nagyobbak egy idő után megúnnak, de a kicsi még mindig folytat(na)...
    - Zagash: (mert tudom, hogy úgyis visszatérsz, hogy elolvasd a kilépőd után írtakat) töltsd le, vagy olvasd el a megadott hozzászólásokat, s láthatod, olvashatod - a hitetlenkedés, a "vita" és a lecsendesedése után bizony Te voltál, aki nem tudtad túltenni magad rajta, s bár kaptál elismerést, továbbra is heregolyó nyalogatást irogattál stb.

Ezek után, nekem nem sok mondanivalóm van.

• Randal
    i2k!

Gothic VDFS ügyben kellene segítség!

A txt fájlt kellene átalakítani!
  • NeoMaN
    Ismerek 1 kissrácot. Most 5.-es és imádja a Max Payne-t, de csak a RIP van meg neki, még én adtam neki régebben inygyen, had örüljön. Szeretné magyarul is látni a gamet, hogy értse is miről van szó.
    Zagash és az Ice Box Studió! Köszi szépen a magyarítást!
    Jakuza! Köszi szépen, hogy elérhetővé tetted RIP-re is!

• HJ
    De! Komolyan gondoltam!
    Én azt hiszem csak elhatározás kérdése lenne, hogy minden érintett személy félretegye mindazt, amit egymás fejéhez vágtatok - okkal vagy ok nélkül.
    Próbáljátok meg legalább. Szerintem menne........
    Én nagyon remélem legalábbis!!!
  • NeoMaN
    Hu bazz.
    "Krekker csótány" LOL :)
    Jakuza te krekker csótány...
    :))
    beszarok......
  • [Jakuza]
    Egy ilyen primitiv emberrel ?
    HJ ugye te nem gondoltad komolyan ?
    Aki csak vulgarisan tud valamire reagalni, azzal komoly szocializacios problemak vannak. (vertek kiskoraban,kissebbsegi erzes, stb)
    Nem vagyok hajlando tarsalogni vele. Ad egy mert hazug ketszinu alak, ad ketto mert teljesen felesleges majd a kovetkezo alkalommal is a primitiv reakcioit olvasni.
  • HJ
    Zagash:
    Persze! Találkoztam a számlálóval! Korrekten le volt írva mi miért van. Épp ezért nem tudtam hova tenni a "rejtett számlálóról" szóló infót.

Az én véleményem továbbra is az, hogy valami úton-módon mégiscsak ki kéne békülnötök! A fenébe is: mind a ketten felnõttek vagytok már - ha lehetséges emelkedjetek felül a régi és az újabb vélt és valós sérelmeken - utána meg menjen minden a régi, nyugis mederben...
  • [Jakuza]
    Frocskolodjel csak nyugodtan, ez vall a szintedre es sajnos mi veled ellentetben nem tudunk lesullyedni a te ertelmi szintedre. Jarjal nyugodtan a sarkamban, probald nyugodtan megkeseriteni a "netes" eletemet. LOAL.
  • Biszke
    Tud valaki kész vagy készülő H&D 2 ill. Commandos 3 magyarításról?
  • IMYke2.0.0.0
    Sajnálom, ha ilyennek vélsz.
    Képzeld, utánanéztem, s bizonyítani tudom az elismerésemet!

Az összeállított anyag letölthető a honlapomról. Ebben szószerint minden gonosz, fírtató hozzászólás megtalálható. Így természetesen az enyém is (#1211, #1217, #1224)
    S ez tessék elolvasni: #1347
    Majd ezt: #1483, és az után lévőket, melyekben a VGA-ról van szó...
    HJ itt kér elnézést: #1801
    Zagash nem éppen nyomdafestéket tűrő üzenete: #1803
    És végül az elismerésem: #2037

Szerintem ennél szebb búcsúztatót nem kaphatott volna Zagash!

A teljes anyag letölthető az honlapom főoldaláról (Firtatott elismerés)

Több hozzászólást nem néztem át, késő van, bocsánat érte...

• Zagash
    És most már jöhetnek a hátam mögötti szurkálások, rágalmazások és további hazugságok, kedves Jakuaza és Imyke - mivel már úgysem olvasom el. Lehet a hátam mögött keménykedni.

Ebben már úgyis vérprofik vagytok...
  • Zagash
    Először is örülök, HJ és Andy, hogy -ha más nem is-, ti kiálltok a magyar fejlesztők érdekei, ha úgy tetszik jogai mellett.

HJ: a Jakuza által írt előbb trójai, később már csak egy ártatlan számláló egy direkt nem elrejtett opcionális lehetőség a telepítőben. Te is össze kellett, hogy fussál vele a telepítés végén. Pont azért nem akartam elrejteni, hogy megmaradhasson a választás lehetősége, és így abszolút nem kényszer dolog és főként nem eltitkolt (mint sok hivatalos szoftver InstallShield telepítőjében van).

Jakuza: Csak gratulálni tudok "munkádhoz". Nem tudom, hogy ezzel mit sikerült bebizonyítanod (azt leszámítva, hogy már ilyen fiatalon mekkora faszkalap(!) vagy), de bárki feltelepítheti a honosítást (aki feltelepítette a játékot) és bárki készíthet belőle egy ilyen rar-filet, persze engedély nélkül. Szóval ennyit erről...

Úgy tűnik, hogy sajnos ez a mi magyar honosítás kommunitink sem szűkölködik a nem odavaló egyénektől, akik más munkáját nemhogy elismernék, hanem semmibe veszik és a verítékes munkánkat kényükre-kedvükre alakítgatják és így terjesztik, mit sem törődve azzal, hogy az eredeti készítőket károsítják meg vele.

Jakuza, te milyen alapon formálsz jogot a mi email-címünkre? Merthogy az első -HJ által is említett- kellemetlen hangvételű levélnél, AMIT MIATTAD, A KIRIPPELT MAX PAYNE HUN VÁLTOZATOD MIATT KAPUNK, ha addig éljek is, de megkeserítem a hátralévő netes életedet!! Nem viccelek! Ott fogok állni mindvégig a sarkadon, és minden létező formában azon leszek, hogy elégtételt vegyek rajtad ezért a gusztustalanságért, amit csináltál!... Az életkorodról pedig csak annyit tömören: Nem én vagyok az, aki a kisdobos-korosztályhoz hasonlóan összevissza hazudozik itt -pl. mindenféle trójai dolgokról-, de nem én vagyok az sem, aki a 8 évesek 'menő' nyelvén akar érvényt szerezni mondanivalójának, Mr. kicsirigó -- Amúgy hidd el, ettől függetlenül kurvára nem érdekel, hogy hány évet éltél már le a tyúkszaros életedből, mert én azon a véleményen vagyok, hogy az ilyen csótányokat mielőbb el kell taposni. Még mielőtt szaporodásnak indulhatnának. Krekker csótány. ez jó :) ... Már látom is, miről fog szólni ez a topik az elkövetkező időkben: Ki kinek a munkáját rippelte ki, törte fel, ez lopta az anyagot, stb... Jakuzával egyszer csak megjelentek a honosítás-ripperek a színen. Szép.

Mindenesetre az Ice Box Studio befejezte a szereplését ebben a topikban, mindaddig, amíg nem változik a helyzet.
    A topik régi fénye (és értelme) az ilyen hulladék alakok miatt, -mint ez a feltörő-Jakuza - már réges-régen a múlté. (Ne örülj, Jakuza, remélem nem próbálod elhitetni magaddal, hogy miattad hagyjuk el a topikot... ez már egy sokkal régebbi folyamat.)

Imyke: Utojára írok neked az Ice Box Studio nevében. Lehet, hogy mint házigazdának, neked pont nem azon kéne lenned, hogy támogasd ezeket a Jakuza-féle feltörő-barmokat (ahogy kiálltál mellette), hanem épp ellenkezőleg. Persze az többet ért neked még a topik tisztán tartásánsál is, hogy Jakuza pártján állva ellenem szólj. (Ez elég átlátszó volt és fogtam is, csak nem éppen a topik érdekeit képviselte, neked pedig mint házigazdának, szerintem pont erre kellene törekedned.)

Sajnálom továbbá, hogy nem tehettünk pontot a mi régi ügünk végére sem, még annakidején. Emlékszel? Mikor megrágalmaztál, s megfogadtad, hogy ha kiderül hogy mégsincs igazad, nyilvánosan "bocsánatot kérsz" majd tőlem itt a fórumban az általad okozott sérelmekért. Sokan nem is értik a mai napig sem: Miért nem tettem túl magamat ezen az ezer éves ügyön? Az ok pedig pofonegyszerű:
    Akárhogy is emlékszel, a mai napig nem volt annyi gerinced, Imyke, hogy tartsd a szavad és bocsánatot kérj azért, hogy a MOHAA munkálatai alatt oly sok időn keresztül rágalmaztál/gyanúsítgattál és hogy oly sok keserű órát/napot/hetet szereztél ezzel nekem teljesen alaptalanul. Az idő pedig nem foltozza be a sebeket. Arra hiába vársz.

És egy olyan embert, aki nem képes megtartani a szavát, másnak nem tudom nézni, csakis hitvány alaknak...

"Örültem", hogy megismerhettelek benneteket. Szép párost alkottok így együtt, Jakuza és Imyke!

Bye.
  • Galadriel
    Üdv!

YarYar!
    Ha csak nyelvtanilag kell megnézni, és még a történtek után megbízol bennem. Akkor megcsinálom /az asszonykám sokkal perfektebb nálam/.
    Ennyivel tartozom.
    Mailem még a régi.
  • YarYar
    Most melyikre gondolsz? A november vége az biztos. Már nem sok van. Párbeszédekből 3 file (ami egy óra összesen, pont most gondoltam rá, hogy meg kéne csinálni :)) A menük két hét alatt kész vannak. Csak kéne ismerni valakit aki segítene kijavítani a párbeszédek hibáit míg én a menüket csinálom. Valaki? Mindent biztosítok, csak olvasni és javítani kell.

Remélem tetszeni fog a gamma. Nekem nagyon tetszik.
  • Mayday
    Hohoho!
    Installalom es szedem is, ha mondjatok a celfile-t!!! :)
  • IMYke2.0.0.0
    Paint Shop Pro esetében mindegy a verzió.
    Corel Draw-val nem működik!

• IMYke2.0.0.0
    Magyarul is kijött... azaz ugyanaz pepitában, mint a Chrome-ügy: ha valaki kiszedi, visszaosztja, akkor lesz, ha nem, hát akkor nem lesz...

• Mayday
    Van, bar nem teljes a SimCity4-hez. Linket most nem tudok. Nezzetek meg a jatek topicjaban, ott lesz valahol. Ugy emlexem, Rush Hour kiegeszitovel is mukodo, meg keszul az is.
  • IMYke2.0.0.0
    Fejlemények Morrowind ügyben!

• harczos
    sőt azért is ajánlatos imádkozni h kerüljék el a morrowind sajnálatos példáját...
  • [Jakuza]
    Hat akkor menj es szvsz imadkozzal is, mert a legtobb dialogus az RPG-kben van es emiatt elegge elszokta venni a kedvet a forditoknak.
  • NeoMaN
    Sztem inkább csússzon...
    Ami szvsz a legfontosabb most (mai megjelenés!):
    STAR WARS: KNIGHTS OF THE OLD REPUBLIC (RPG-HENT)
    Nálam első helyen van a magyarítás kérdésében. Csak sajna én nemtok ilyesmit csinyáni, úgyhogy csak reménykedem, hogy hama-hama nekiállnak a guruk....