Fallout 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mulli1986
Kurvára ráér a srác...

SWTOR nick: HUN_Miller, Origin: Miller86HUN, Uplay: mulli86hun, Steam: mulli86, Rockstar Games: mulli86 Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!

mulli1986
Azt mondja meg valaki, hogy a játékfejlesztők miért rejtenek el épületekben úgy szobákat, hogy oda nem lehet bemenni, csak no clipping módban?!

SWTOR nick: HUN_Miller, Origin: Miller86HUN, Uplay: mulli86hun, Steam: mulli86, Rockstar Games: mulli86 Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!

PiszkosFred
Zsenialis. Szerintem.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Lehet csak sztorit is nyomni. Kivéve talán a minutmennel. De a többi frakcióval simán mindenféle építgetés nélkül.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Megvehetők a cuccok a molekuláris továbbítóhoz egy kivételével azt meg jelöli hol tudod megtalálni.

Utoljára szerkesztette: Although, 2016.01.22. 16:36:24

Én még mindig nem vittem végig, valahogy leült a molekular level küldinél az egész. Pedig addig minden bokrot átkutattam. Most, kb 3 települést kéne felhúznom a semmiből, de állandóan fa gondjaim vannak, így kicsit elment a kedvem. Most pihizik egy ideig szerintem a játék.

Asus Maximus HERO VIII, Core I5 6600K 4.4Ghz, 16Gb Corsair Vengance, MSI 1080TI

Count Adyn
Főleg hogy egy gyereke után kutató anyából elég elképzelhetően előjön a vadállat😄 Én is női karakterrel játszottam végig, pedig elsőre férfit kezdtem férfi létemre, de aztan ugy voltam vele hogy egy nő jobban illik a játékstilusomhoz, lopakodásból távcsövessel leszedni mindenkit minimalis kockazattal 😊

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Én mindig női karakterrel játszom az RPG-ket, talán egyszerűen azért, mert real life én is nő vagyok. Abszolút nem öli meg számomra a fallout hangulatot, el lehet szerepjátszani, hogy hogy boldogul egy nő a poszt-apoc világban. Nem igazán pakolok pontokat Strength-re vagy Endurance-ra, és soha nem cipelek nehéz fegyvereket, mert a karakterem nem bírná el. Viszont rengeteget lehet pakolni Agility-re és Perception-ra, és női helyzetmegoldásra találták ki a Black Widow perket, a Charisma dialóg megoldásokat, és sokat használom a sneak--et, ennyi. Vannak durva alkalmazkodási helyzetek egy nőnél, de én ezt nem elférfiasodásnak nevezném, hanem néha éppen ellenkezőleg 😊 ha emlékszel, hogyan lehetett női karakterrel megölni Benny-t a New Vegasban, akkor érted, mire gondolok. De szerintem ez reális, szemem se rebben egy poszt-apoc világban, ha néha végighúznak a sárban, ez van.
Ja és persze, ahonnan kiindult a téma, nyilván állig beöltözve járom a wasteland-et, eszembe nem jutna így levetkőzni, hogy aztán simán hasba lőjenek.
Vannak előnyei, de kb. a 2. napra szép bababőre ropogósra sülne azon a vidéken abban a ruciban 😄

Anno én is indítottam egy női karaktert abban a játékban, de csak épp kijutottam vele a vaultból, aztán abbahagytam és visszatértem az alap csoki bácsihoz, akit elsőre generáltam 😄 "A Postás" a neve és ha megjön, akkor atommal kopogtat 2x! 😄

Asus Maximus HERO VIII, Core I5 6600K 4.4Ghz, 16Gb Corsair Vengance, MSI 1080TI

Ryder62

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

Myselor
értelek rendben csak érdeklődtem😊
broman191
Whigga maximum, de az is erős kifejezés. <#idiota> Ha ismered valamennyire a nyugati fekete kultúrát, mármint a többség - értelmes négerek által is elismert - mélységes ostobaságain túl, akkor megértheted...azt a zsigerből jövő, könnyed, laza életstílust nehéz felülmúlni. 😊 Egyébként nem vagyok keményvonalas hímsoviniszta, Ákost sem hallgatok és persze hogy fogok például Tomb Raider-rel játszani és leszek Lara, de ha választhatok egy szerepjátékban nemet akkor nem leszek nő...egy Fallout-ban különösen. Nem indítok női karaktert csak azért, mert ass & titties. <#idiota> Ahogyan Although is írta, ha nem is alapvetően ebben az értelmezésben, de 'megöli a fallout hangulatot'. Inkább nem is gondolok bele, hogy egy minden szinten összeomlott posztapokaliptikus világban milyen nőnek lenni...egy nő ott csak akkor élhet túl, ha elférfiasodik. Egy férfi pedig a klasszikus szerepei szerint eleve elemében van... Szóval amikor egy 'igazán feminim' női karival darálnak deathclaw hordákat - akár Hello Kitty-s power armorba bújva - férfi játékosok, akkor nem meglepő ha az első és sokadik gondolatom is az 'ez mi a f4szom?!'... <#hehe>
Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.01.21. 21:41:03

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

(bal)alt+enter billentyű kombination(teljes képernyőre váltás)+rámagyarósítás letöltése--->majd ezután lényegesen könnyebben megy mert ezek a cumók benne magyarok.!
Utoljára szerkesztette: bfbc2, 2016.01.21. 21:23:59
Myselor
ha jól értem nem tudod magad beleélni a női karakterbe,de egy fekáéba igen <#banplz>
néger-e vagy?vagy csak ez a fétised?😄 de most komolyan.én inkább tolnám nővel mint négerrel😊 mi jön be neked abban?
broman191
Én pedig eleve csak férfi karakterekkel játszom, avagy hím lényekkel, női kariba nehezen tudom magam beleélni. No homo. <#idiota> Az Oblivion-ban gondolkodtam argóniain, de aztán ember lett, végül a Skyrim-ben khajiit mellett döntöttem. Az előző két Fallout-ban férfi feka voltam, ebben a részben is tervben volt, csak amint elkezdtem generálgatni az elképzelést, valahogy nem jött össze az elképzelt bőrszín, amit számomra szépen jelenít meg ez a graf. motor, így maradtam a fehérnél... Értem én a sok női karis modot, én is voltam tizenéves, csak így a huszadik x második felében mindent a maga helyén és idejében...Fallout-ozni én nem az ilyesmiért ülök le, nekem is kegyetlenül idegen játszani abban a formában, általában maradok a lore friendly vonalon, mert modolni mégis remek dolog, sok hiánypótló született már eddig is...és 'mi történik még itt'? 😊

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

Ezeket a body modokat végképp nem értem. A skyrimbe még elmennek, mert az fantasy bár ott is hülyén néz ki a sok manga figura. De itt. Baromira elüt a háttértől meg minden, egyszerűen látni nem oda való. Nem tudom, emberek, hogy képesek így játszani vele. Egyből megöli a fallout hangulatot.

Fpocok

Parasite Eve 2, best game EVER!

Ryder62
Lomis szimulátor.

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

Prioritások a Fallout 4 -ben. 😊

Köszi. Akkor ez még messze van. :-(
6 karizmánál elérhető a Local Leader perk. Ennek kell az 1. szintje ahhoz, hogy össze tudd kötni a településeidet. Ha meg van akkor építőmódban telepes kiválaszt majd Q billentyű (supply lines) és kiválasztod a települést amelyikkel össze akarod kötni.

Ha A-t összekötöd B-vel, majd B-t C-vel, akkor a C is eléri azokat a nyersanyagokat amik A-nál vannak. Nem kell őket külön összekötni.
Továbbiakban Pip-Boy térkép nézetnél tudod majd megnézni mely települések vannak összekötve. (Azt hiszem C billentyű megnyomása után.)

Videó

Ezt is kérdezte már valaki, de nem találom, hogy hogyan kötöm össze a telepeket, hogy együtt legyenek a nyarsanyagok?
Köszi.
Helló! Megvettem a játékot de nem fut teljes képernyőben mi a teendő? Ezen kívül található-e valahol magyarul segítség a fegyver, páncél fejlesztéshez, település építéshez, lakosság ellátás, növelés stb.. ?
Építési nézet, kiválasztod a settlert majd megnyomod az "R"-t.

\"A valóban cselekvök számára önmagukon kívül nincs más mérce!\" MWO: Kartal

Hogy lehet egyik setlementből a másikba küldeni a népet? Írtátok már, de nem találom.
Használja valaki a Settlement Raiding mod-ot? Tökéletes arra hogy teszteld a városaid védelmi képességét... Nekem összesen két településem állja a sarat, az egyik a helyreállított Castle (saccra 8 méter széles, 8 méter magas fal), a másik az autósmoziban épített erődöm (ennek 12 méter magas, 4 méter vastag falai vannak). Minden más helyet lerohannak, elintézik a telepített védelmet, kilövik a generátorokat D. Viszont ezeken a falakon nem jutnak át😊)
Utoljára szerkesztette: Wolwerine, 2016.01.16. 18:12:25

\"A valóban cselekvök számára önmagukon kívül nincs más mérce!\" MWO: Kartal

RatBaG
Fallout 4 Power Armor stats

Per Aspera Ad Inferi.

<#eljen>
RatBaG
Igazából a Fallout készítői sose vették számításba a nukleáris telet, mint lehetőságet. Szóval nem hiszem, hogy valaha is találkoznánk vele. Ha csak nem csinálnak egyszer egy rész ami Anchorage környékén fog játszódni.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Van és elég világos is lesz szóval aggodalomra semmi ok.
Ahol tartasz az még csak nem is a közepe a sztorinak. Szóval onnan még igen messze az oldalválasztás véglegesítése.

Brahmin morál javító és növeli a beáramló új telepesek számát.

Építeni meg kell mindent.
Legyen jó sok kaja lepakolva és kirendelve telepes a műveléshez, legyen fedett helyen elegendő ágy (annyi legalább amennyi telepest akarsz illetve amennyi max lehet), világítás is kell nekik, védelem, víz (emberenként 1 minimum), a lakhelyekre díszítések, kényelmi és szórakoztató cuccok, ládák és szekrények, szóval minden.

A WC és fürdési lehetőség se legyen elfelejtve, mert visszafoghatja a lelkesedést.

Ezek a díszítések (képek, szőnyegek, dísznövények, rádiók) és szórakozási lehetőségek (rádió, TV, kosárpalánk és labda) a jókedvet növelik és ha az magas akkor lesznek többen a srácok (meg ha megy a telepesek hívására szolgáló rádióadó).

Szállások közelében ne legyen generátor mert azért háklisak a népek és romlik a jókedv/morál.

Kutya szintén boldogságot növel (nem dogmeat, hanem vásárolható kutya) és még a védelem szintjét is emeli.

Ja és akkor ott lesznek még a boltok, amik bevételt hoznak, hírét keltik a településnek és így gyorsabban jönnek az emberek oda lakni, amíg a létszám be nem telik (10+a karakter Charisma értéke a limit).

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Van olyan pont, ahol választani kell a frakciók között, és utána már nem lehet megcsinálni a küldetéseiket? Én most ott tartok
hogy egy chipet kellett megfejteni, aztán azt írta beszéljek ezzel v azzal stb. frakcióval

Más. A Brahminok jók valamire? Mit érdemes építeni a telepeken, hogy emelkedjen a létszám?
zorrobomber
Ja már látom, a karaktereket kell nézni, ott rejtőznek a pixelek... vak vagyok.

Ahogy a before-after képen is látod. Amd kártyákkal a godray pixeles alapból.
Nem nagyon ellenőrzőm de szerintem biztos jó arra amire feltette. nincs hiperszuperszámítógépem amin ez bekapcsolható 😊

zorrobomber
És ez min segít? Teljesítmény vagy ez most elvileg szebb?

Mit találtam, már annak aki egyáltalán be tudja kapcsolni.
Godray fix for AMD

Volt olyan Fallout ami akkor játszódott?

Azért mondjuk fura hogy már 200! év telt el a világégés óta de még mindig alig nő zöld növény. Mondjuk ha a éghajlat is szárazabb lett a háború miatt, akkor ez érthető.
Nekem meg pont az a gond túl erős felbontást választottak, de hát ez az új generációs konzol. Egyszer csak az 512x512-ből.
2048x2048 lett. És túl sűrű a terület gyakorlatilag a nem gyenge gépem is szaggat rendesen. Nagyon kell variálni vele. Ha közel mész valamihez látod kb pont a 4x az alap skyrimnek és 2x-es a HD packnak. Elég lett volna a HD szint is de ez van. 😊

morcosqtya
Ja, majd 2019-ben esetleg.
Remélem visszatérnek időben a világégés utáni 10-15 évbe és a képi világ olyan lesz mint a The Road-ban, nukleáris tél, hamueső, romok, magány.
Ebből a szempontból nekem a F3 kifejezetten tetszett,..

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

A Fallout 4 grafikáját nézve, a következő rész fog úgy kinézni, ahogy a 4-től elvárható lett volna 2015-ben. 😄
morcosqtya
FALLOUT 5-be majd ilyen grafikát kérünk ilyen dogmeat-tel! 😄

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

Szerintem elég egyszerűen írtam a véleményemet. És szerintem meg is állja a helyét.
Karakterek, történet, döntés lehetőségek nélkül nincs rpg. Ezen a téren a skyrim még a Bethtől is középszerű.
A motorra nem érdemes kenni mert az Obsidian egy gyengébb motorból is többet kihozott. Sőt a mai napig etalon még mindig.
A Fallout 4 meg a Beth is bizonyította őket sem kell teljesen leírni ezen a téren. Független fantasy vagy sci-fi. Élő lélegző karakterek, frakciók, történet nélkül nincs jó rpg.
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.01.12. 12:27:52

igazad van hogy én döntöm el mi legyek de az ember azt szokta meg hogy a döntéseinek vannak következményei, az ES játékban nagyon nem így volt

nameg a fallout felnőttesebb olyan szempontból hogy nincs annyira különválasztva a jó és a rossz
Utoljára szerkesztette: Micsu, 2016.01.12. 10:09:48

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Miközben sunnyogtam a toronyban felfelé, figyeltem a szupermutánsok beszélgetéseit. Az egyik azt mondja:
- Enni kéne, éhes vagyok.
A másik:
- Ja, valami embert.
- Úgy ám! Igaz, inas meg rágós, de még mindig jobb mint egy bogár.
- Persze, a bogárnál bármi jobb.
- Azért egy ghoul nem biztos, hogy jobb.
- Igazad lehet tesó...

Válasszuk szét a TES és a FO világát. Hiába csinálja ugyanaz a cég és ugyanaz a motor alatta, más világok.
A TES egy fantasy mesevilág, ahol az a lényeg, hogy akkora hős lehetsz, amekkora csak akarsz, minden lehetséges cselekedeted ebbe az irányba terel, így minden céhnek nagymestere lehetsz egy időben. Tündérmese, felnőttes beütésekkel. Ettől még nem kell minden céhnél górénak lenned, rajtad áll, milyen karaktert játszol.

A Fallout egy olyan disztopikus világ, ahol lehetsz ugyan hős, de bármilyen jó is lennél, a világ jellemzői miatt kénytelen vagy számtalan rosszat is tenni, és nem lehetsz egyszerre mindenkivel jóban. Döntened kell. Sajnos az abszolút rossz karakter (egy kiemelkedő raider vagy gunner vezető, aki összefogja az aljanépet a nagy testvériségek ellen) eljátszása nincs benne a lehetőségek listájában, ahogy a szupermutánsokat sem tudod irányítani, pedig ezekben is lenne kihívás. De így is választhatsz, sőt választanod kell négy különböző frakció között és kiélheted hajlamaidat. Viszont ez egy olyan a világ, ahol Mad Max a jó megtestesítője lehet, ami mindent elárul a dologról.
Utoljára szerkesztette: SaGa, 2016.01.12. 09:51:03

PiszkosFred
Ertem. Ket dolog, egy teny es egy szemelyes velemeny.

Elso, az ujkori TES reszekben mindig meg lehetett oldani a frakciok 95%-ban, hogy te legyel a fonok. Volt, hogy ugyeskedni kellett, volt, hogy nem. Ha ezt felhozzuk "hibanak", akkor ne a Skyrimnak tulajdonitsuk, hanem egy 3 resz ota tarto elbaszott koncepcionak.

Masodik, ez a szemelyes. Mindig is ostobanak tartottam azt a felfogast, amikor a fegyvergyarakat hibaztatja valaki, mert lelottek valaki az altaluk gyartott puskaval. A Bethesda a jatekaiban a szabadsag a fontos, a dontesek a jatekosra vannak bizva. Ez egy homokozo, amelyhez kapsz egy vodrot, egy lapatot es uccu neki, alkoss! HA TE (nem te, az egyszeri jatekos, meg mielott) vagy olyan idiota, hogy egy szemelyben akarsz lenni mindenhol a fonok, akkor az miert a jatek hibaja? Te csinalod vegig, de dontesz ugy, hogy az leszel, a jatek csak a lehetoseget nyujtja. Ha egy fikarcnyi szerepjatekos vena sincs benned, csak a mindent megcsinalo, mindenben tutiszuperkiralycsavonaklenni maximalizmus, akkor az miert a jatek hibaja? A JATEKOS dont igy. Hibaztassa sajat magat, ne a lehetosegeket! Bezzeg ha tiltva lenne (vagy titlva van), akkor az elsok kozott jonnek azt lehetove teve modok, konzol parancsok, stb...

Egyetlen egy elcseszett gond volt a Skyrimban, a vampirok (a mezei vampirok) kerdese, mert azt nagyon rosszul kezeltek, ez megint teny kerdes. Bar nem frakcio, de a reakciok hiteltelenek voltak.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.01.12. 09:42:41

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Semmikor.
Ennek oka, hogy ők nem ellenség a Minutemen számára. A sztori és frakció likvidálás addig van és akkor ameddig a sztori tart, tehát
az Institute likvidálásáig
.
Utána vége a sztorinak. Játszani tudsz tovább, de frakció feladatok már nem lesznek, ha csak addig magadra nem haragítottál valakit ami miatt kapsz egy lezáró feladatot az adott ellenféllel kapcsolatban. Mindhárom frakció azt az egyet akarja igazán kinyírni és közben esetleg mehet más is a levesbe.
A minutemen nem bánt másokat, így ha több frakciót is ki akarsz pucolni (megjegyzem ettől még nem tűnnek el, csak kevesebben lesznek a játékban), akkor a sztorit a BoS vagy épp a Railroad oldalán vidd ki. Akkor likvidálhatsz mindenkit
kivéve Minutemen-t, mert az csak akkor létezik igazán a terepen, ha a karaktered a vezére öngyilkos meg csak nem lesz emiatt a karaktered ugye? 😊
.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

nem ezen múlik, persze ezért hasonlít az f4 survivor játékhoz mert 2015ben készült el de amiről Although beszél az más
ő nem a leszakadó testrészekre gondolt mikor azt írta hogy az gyereknek készült, tényleg gyerekes baromságok voltak a játékban, persze akad ebben is de az alább említett példám az megbocsáthatatlan a Skyrimre nézve 😊

bioware már a da2 óta szar nálam