Fallout 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A sztori maga egyébként 13 feladatból áll, amihez hozzájön a választott frakciód befejező feladatainak sora. Tehát ahogy a korábbi Fallout-ok esetében is, úgy itt is nagyon gyorsan lezavarható az egész, ha csak a fő szálra koncentrálsz.
Nem egy feladat például egy jegyzet/üzenet elolvasása/meghallgatása után kerül felvételre, másokat NPC-kkel való beszélgetés során lehet megtudni, megint másokat számítógépes jegyzeteket olvasva találsz meg, de nem egy esetben simán beszélgetésre odafigyelve (NPC-k diskurálnak egymás közt) is felszedhetsz. Ezek többnyire a Misc feladatok lesznek.
Településeken is mindig találni feladatokat és azt adó embereket szép számmal. 4 companion is ad feladatot, vannak kimondottan side quest-ek, vannak frakciós feladatok, azokon belül is vannak fő és mellék feladatok. A mellékesek ismételhetőek (van ami végtelenszer, van ami limitált alkalommal), a fő feladatok nem.
Ha te nem találsz feladatot, akkor nem jól csinálsz valamit.
A Wiki szerint 144 különálló feladat van (egyesek több alpontból állóak, tehát több részfeladattal rendelkeznek, de mégis egyetlenként vannak elkönyvelve). Némelyik feladat egyszer van csak számolva, de lehet 10 különböző is (védekezések, treasure hunt), mások több részfeladatból állnak, amik nincsenek külön taglalva és van szép számú ismételhető feladat is ahol mások lesznek az objektívák, de mégis ugyanazon feladatként van számolva a Wiki-n. Sőt nem egy utánajárást igénylő dolog, ami egy üzenetben olvasott/meghallgatott infó alapján készteti útra kelni a játékost, például meg sem jelenik feladatként, hanem mint érdekesség járhatod be és keresheted meg te magad. Az ilyenek nem lesznek jelölve, neked kell utánuk menned ha érdekelnek és nincsenek számolva sem.
Nekem az első végigjátszás befejezésekor (Minutemen szálon, minimális BoS feladatot teljesítve a játék elején és az érkezésükkor a látogatási körbejárós bratyizó feladatokat, pár Railroad feladattal és Institute bevezető feladatokkal), 307 feladatom volt kész a karakter statisztikái alapján (ingame megnézhető karakterisztikáknál ez volt kijelezve). Ennek kevesebb mint harmada volt frakciós feladat (az ismétlődőkkel egyetemben). Ráadásul több feladatot ki is hagytam a sima side quest-ek közül, és nem is minden misc quest lett megcsinálva. A terep minden eleme fel lett ugyan fedezve, de bejárva nem lett minden és nem is építettem fel mindenhol települést ahol lehetett volna. Szóval maradt még bőven tartalom az újrajátszásokra is és akkor ki tudja mit hoz majd még a várható DLC-k sora?
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Meg aztán a teljes kiirtáshoz, két esetben biztosan
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
MM meg lényegében likvidálhatatlan. Vagy eleve nincsenek jelen a placcon (max kósza képviselőikbe futhat bele az ember), vagy a vezérkar tagjai közé tartozik a játékos karaktere is. Tehát ők tuti túlélők lesznek. 😊
A Railroad teljes elpusztítása meg legalábbis problémás.
A HQ-n lévő vezérkart nekem addig nem sikerült kinyírnom, míg ezt a feladatot meg nem kaptam. Addig ugyan elfeküdtek a neves tagok, de aztán újra felkeltek.
Utoljára szerkesztette: Fpocok, 2016.01.02. 23:09:01
Parasite Eve 2, best game EVER!
Utoljára szerkesztette: Module, 2016.01.02. 20:12:10
Ne parkoltassatok power amort a crafting stationon, mert bebugosodhat az armor frame és elbassza a mentést!
Fejlesztésnél meg van, hogy milyen alkatrészek és milyen képességek kellenek az adott fejlesztés elvégzéséhez. Ha valami hiányzik akkor nem tudod megcsinálni az adott fejlesztést.
Az élet is megy le, meg az adott páncélrész energiája is. Ha a páncélrész energiája nullára fut akkor "leesik" a vázról és az adott testrész védtelen lesz, míg meg nem javítod.
A kutya halhatatlan? Mert túl bátor és Godzillának is neki menne, sőt néha én is megsorozom, mert beleugrik a lövésekbe.
Valamint mitől függ, hogy mit tudok fejleszteni? Mert pl a bal vállvédőmet tudom, de a jobbost már nem. A power armor kezeit tudom "B"-re upgradelni, de a lábakat már nem. Egyáltalán hogy van hogy a mikrobi ruhában ha meglőnek akkor a heals megy le, nem a páncél használódik el.
A szétszedéssel meg ne bajlódj. Ami kell azt elhasználja a maradékot meg berakja a többi közé a rendszer. Nem veszik el.
SWTOR nick: HUN_Miller, Origin: Miller86HUN, Uplay: mulli86hun, Steam: mulli86, Rockstar Games: mulli86 Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!
Horgászbotból, mondjuk ezt ritkán talátam, állítható csavarkulcsból, meg sok másból.
A lényeg, hogy minden szemetet szedj fel, mert soha nem tudhatod, mikor lesz rá szükség. <#idiota>#idiota>
Viszont felötlött bennem egy kérdés: Észrevettem, hogy a HP-m egy része kipirosodott és nem lehet felé gyógyítani, most ez WTF?
Illetve Gear-t honnan tudok craftolni, egy csomó mindenhez kellene, de semmi nem ad.
Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2016.01.02. 09:34:37
SWTOR nick: HUN_Miller, Origin: Miller86HUN, Uplay: mulli86hun, Steam: mulli86, Rockstar Games: mulli86 Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!
http://imgur.com/a/kpYOs
Per Aspera Ad Inferi.
A Minutemen a Bostoni teadélután és a Függetlenségi nyilatkozat kiadás után a Brit koronától elváló 13 gyarmat első "hadserege" volt. Fegyveres civil önkéntesek. A nevüket onnan kapták, hogy vállalták, a riasztástól kezdve egy percen belül harckészek lesznek bármikor, így pl állandóan töltött fegyvert tartottak maguknál. Az első összecsapás a Lexingtoni csata, amit a concordi lőszerraktár ellen induló brit vöröskabátosok és a Minutemen között zajlott. Igazából egyik fél se akarta, volt egy kis lövöldözés, amiben néhány milicista elesett, majd a felkelők szétfutottak, a britek tovább masíroztak Concord felé, ahol viszont már nagyobb erők várták őket. A tényleges összecsapás, amiben meg is futamították a brit katonákat a Sanctuary-i hídnál tört ki...
A concordi múzeum, ahol Prestonék meghúzták magukat és a híd mellett álló szobor ezeknek állít emléket...
Railroad: The Underground Railroad. Az 1850-es években a déli szökött fekete rabszolgákat északra menekítő szövetség. Akkor a négerek voltak az elnyomott, veszélyben lévő kisebbség, a Fallout 4 világában a szintek, nem véletlen, hogy itt őket menekítik.
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
Kis odafigyeléssel az egész betegség megúszható könnyedén.

Utoljára szerkesztette: deestroy, 2015.12.29. 00:23:13
Persze összehasonlítás nélkül nehéz. Fix pontra kellene állni és megnézni mi van a képen.
Csak nekem tűnik úgy hogy csak simán elvan nyújtva a kép?Pláne a fegyveren látszik de az életerő sáv..stb ugyanakkora mint volt.Holott nagyobb felbontásnál ésszerűen kisebbnek kéne lennie valamivel.

Utoljára szerkesztette: sanya200, 2015.12.28. 17:22:16
Sok mindent javítanék.
- Perkek részletessége
- Radioaktivitás hatása
- Párbeszéd lehetőségek.
De ez mind, tudom, felette van amit várhatok tőlük.
Utoljára szerkesztette: Although, 2015.12.28. 15:59:25
Sokkal több vonal van a 3-hoz képest a Vegas felé hajazz ha nem is éri el. De ez nem is elvárható.
Különböző frakciók különböző vonala van. És fősztori.
Meglepi questek. Még lesz pár kieg ami növeli majd a számukat.
Sajna levonhatják a tapasztalatot, még egy light Vegas szint is kiveri a biztosítékot az akció játékosok orra előtt.
Ítélkezzél, én meg azt mondom szart se láttál a játékból.
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
Gigabyte GA-Z97X Gaming 5 | i7-4770 | 32 GB Kingston | Samsung 850 EVO 250GB SSD | WD 2x2TB 7200 HDD | MSI GTX 1080 X8 Gaming | ASUS ROG Swift PG279Q 2560x1440 | FSP 600 Hyper | Thermaltake Core P5 |
Komolyabb díszítésre még nem volt időm, egyébként is egyelőre még modok nélkül tolom.
Per Aspera Ad Inferi.
hellboy4591:
Ha HDD-n van a játékod, akkor csinálj egy defragment-et. Sokat tud segíteni.
Már próbáltam a régi, felesleges mentéseket letörölni (még a New Vegasos időből emlékeztem erre a trükkre), de a steam visszapakolja őket felhőből. Modok közül nem sok van fent, igazából a töltési idő csökkentése miatt csak pár bug fixet meg a textúra optimalizáló modot tettem fel. Bár nem javult tőle semmi sem, így akár le is törölhetem. Mindegy, patch még biztos fog érkezni idővel, lehet azok javítanak még ezen.
tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú
2. Többnek is nekikezdhetsz, de végül úgyis egy mellé kell állnod, mert a sztorit csak egy frakciónak dolgozva tudod befejezni. Ha mindenkivel lebratyizol, akkor elképesztően könnyű lesz a játék vége. Szóval nem olyan elvetélt dolog csak egyetlen frakcióval lepacsizni és végig nekik dolgozni, őket segíteni, a többieket letojva. Így is a sztori során elő fog fordulni, hogy kapcsolatba kerülsz egy másik branccsal is, de ettől még nem kell elszegődni melléjük ha nem akarsz.
3. Ahogy haladsz előre a játékban és egyre több dolgot fedezel fel, úgy egyre nagyobb lesz a mentésed is, főleg ha egy csomót megtartasz. Minél több dolgot tartalmaz a mentés, annál tovább tart a betöltés. Ugyanez van fast travel esetén is, ahol tulajdonképpen kisebb távolságokon nem is érdemes ezzel vesződni.
A töltés ideje egy több tényezős dolog. Van akinél gyorsabban megy, van akinél lassabban. Patch fent van? Van elegendő memória a gépedben? 8 giga RAM azért elkél neki, ahogy az is elég jelentősen gyorsít a töltési időn, ha SSD-n van a játék.
Egyébként a töltési idő lényegében gépenként változik. Van akinél gyenge vassal is gyors, van akinél erős gépen is lassú. Ne fusson a háttérben semmi vacak, nem tartogass feleslegesen egy halom mentést, nem árt ha nincs tele szemetelve a gép minden vacakkal és ha HDD-n van a program, akkor nem árt egy defragment sem arra a drive-ra, amin a program található. Sokaknál a patch hozott javulást, másoknál a játék SSD-re rámolása segített, de idővel az egyre hízó mentési fájlok miatt, úgyis lassulni fog a betöltés sebessége.
frakciók közül mindet elkezdheted csinálhatod egy pontig egymás közben is de érdemes figyelni és mentegetni előttük mert lesz olyan rész amikor az egyik a másiknak be akar tenni vagy többnek is egyszerre és így az nem annyira fasza ha inkább őket akartad választani később 😊
a töltés idő meg nől valamitől nekem nyugi volt 5perces töltés is.passz miért .nekem alapból mondjuk 1 perc körül volt a töltés ,módok sok mentés talán lassíthatja