11630
-
Andule #6310 Az új survival-ben a társak már perma death-elnek? -
Igen, az a főszál.
Lehet úgy is haladni, hogy csinálsz mellékfeladatokat, de van egy időszak, ahol nincsenek igazán új mellékszálak, ha nem haladtál "valamennyire" a főszállal is. Tehát egy ideig lehet más feladatokkal küzdeni (van azért jó pár), de ha a főszállal haladsz, akkor egy idő után 2-3 ág is kinyílik pluszban, újabb ottani saját és mellékfeladatokkal.
A főszál háromnegyedéig eljuthatsz úgy, hogy megoldható az újonnan nyílt küldetések sorozata is, de utána választás következik, és MINDENT nem lehet megcsinálni azok közül. -
Az alapjátékban a főszál a gyerek megtalálása? Szeretnék előbb minden más feladatot megcsinálni és aztán rátérni a fő feladatra. -
harras25 #6307 A sebzés ezen a fokozaton 5,33-szoros csalás az ellenségek javára plusz a HP növekményük ezek szerint. Nem tud elég erős lenni ahhoz képest, mennyire buta és hangos :).
Utoljára szerkesztette: harras25, 2016.09.25. 10:43:49 -
harras25 #6306 Hát, csörömpöl rendesen :). -
Beakad tereptargyakba, vagy az utvonalkeresesi algoritumus szivatja a jatekost - szerintem erre gondolt. Bar en "fuvokakat" rakok neki labnak, pont emiatt, hogy jobban tudjon haladni/kovetni. -
laikuss #6304 Hát igen, ő nem lopakodik, de ezt ellensúlyozza, hogy elég erős és rendesen lehet aprítani mellette. Viszont survival-ben ez a nyíltsisakos harcmodor lehet, hogy veszélyesebb. Lemarad? ezt nem értem, az assaultron-os lábaival száguldozik. -
harras25 #6303 Lemarad, főleg a cuccaimmal ha barterelni akarok. Általában kiszámolt lőszerem van, nem mindegy a kereskedelem. Aztán elkúrja a lopakodásom és marha gyorsan beleveti magát olyan közelharcba hogy aztán saját életem kockáztatásával kell kimentenem (na jó az kellett hogy lekösse az Alpha Deathclawot míg átúszom a patakot...). Azért haladok ilyen jól (szerintem) a csalás nélküli survivalban mert elkapott a túlélési fíling, de abba ilyenek mint a filmekben a hősi halál a társamért nem fér bele. A kutya is közelharcos, még sincs ennyi gondom vele. Ja és nem is pofázik, hogy még sose hibázott..... -
köszönöm! -
laikuss #6301 Én még nem mentem be, de azt gondolom 88-as vault küldivel kezdődhet. -
laikuss #6300 Mi a gond vele? -
harras25 #6299 Szerintem a sugárzás jó lett így, HP-ből levonva. DLC-ket még nem indítottam. A New Vegasból az OWB és a SIerra Madre nekem bejött, két ellentétes hangulat, de jól eltalálva.
Utoljára szerkesztette: harras25, 2016.09.24. 18:41:19 -
harras25 #6298 Úgy néz ki kezdenek helyrejönni a dolgok. ADA halálra idegesít. Az ő küldijét vele akarom végigcsinálni, de lehet hazazavarom a picsába :). -
vagy úgy kell feloldani?
most kezdtem újra a játékot -
saját vault-ot hogy lehet építeni?
DLC-k fennt vannak, de építésnél a speciál fül alatt, csak az az ágyú van -
harras25 #6295 Most meg Bunker Hillből tűnt el az összes ember. -
harras25 #6294 És a P.A repair miért nem működhet ? -
Although #6293 Nekem is van töröld a korruptokat és lépj be újra elvileg jók lesznek ott. -
harras25 #6292 Kezd meghülyülni a játék ami rémísztő survivalon mentési lehetőség nélkül. Meg van minden ami a P.A. repairhoz kell, ki is írja hogy meg van tételenként, de még sem engedi, mert szerinte még sincs meg minden rekviment. De hogy mi kéne az nincs írva, mert meg is van minden. Aztán az exitsave kihagy. Néha visszatöltéskor minden save corrupted. És most Bunker Hillben háromszor kellett kifizetnem a szobát mire egyszer aludhattam a koszos matracon. Meg vagyok ijedve. Semmilyen mod nincs fenn.
Utoljára szerkesztette: harras25, 2016.09.24. 15:19:07 -
Although #6291 Fura fura. Hiányzik az FNv és az F3 komplexitása, a sugárzás teljesen külön választása talán a végtagonkénti stimpak adás is :D
Viszont! Ha már egyszerűsíteni kellett akkor ez egy élvezhető rendszer. Élvezhető karakterekkel, élvezhető történetekkel, élvezhető dlckel. Szóval van három jópofa dlcnk. Ráadásul!!! Istentelen régen várom legyen lehetőségem ténylegesen negatív karaktert alakítani egy open world világban. :) Nincs is nagyobb móka :D Sose gondoltam a Beth fogja biztosítani. Nagyot nőttek a szemembe ezzel a gamával. Nézem is a Steamen megy a negatív szöveg az utóbbi hónapba. Legszívesebben mondanám nekik húzzatok vissza a skyrimhez :D Detto a sok fasznak a metacriticen is. Vagy ordítani a másik fajtának, baszátok meg ez nem az Obsidian vagy egy garázs társulat akik rétegjátékot csinálnak, már rég nem az. Örülni kellene az NV-nek meg a Far harbournak. Bekaphatja az összes idióta.
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.09.24. 14:58:08 -
Darun #6290 A karakter szintre értettem, nem a nehézségi szintre. A NV-ban is sokat számitott hogy milyen skilljeid/perkjeid/stb vannak, itt ez még inkább igaz. Bár nekem elsőre kicsit fura volt hogy a képességeket és a skilleket összevonták. Tudom nagyon hülyén hangzik, de az első kb 10-15 szinten nem is húztam mást, csak a képességeket, mert nem tudtam hogy a skilleket hogy kell. Mondjuk utólag annyira nem baj, mert pl most is először az IQ-t húznám, aztán rámennék a zártörésre meg a hackelésre. Fegyveres skillek nélkül normal fokozatos is tud nagyon nehéz vagy akár lehetetlen is lenni egy harc. Mondjuk az első legendary ellenfelem (valami szupermutáns boss) elég hamar megfeküdt, de volt hogy egy-egy helyet el kellett kerülnöm, mert olyan erős ellenfelek voltak arra hogy esélytelennek láttam a harcot. -
sziasztok
pár hónapja nem játszottam a játékkal, most gondoltam visszanézek.
Visszanéznék! :D ugyanis launcher után mikor indulna a játék, fekete képernyő, ott tölt 2 mp-et majd visszadob a windowsba.
nincs fennt semmiféle mod -
harras25 #6288 Ha az F4 kiegre gondolsz eleve úgy tervezem hogy elvarrok minden szálat és sokkal lassabban megy mint gondoltam, állandóan új kihívásokba ütközöm, főleg ha új területre kell menni. -
harras25 #6287 hát, az NV nálam New Vegast jelent, és akkor nálad is
de a szint F4-ben mindent befolyásol, egész más stílus, normalon hamar nem lett benne semmi kihívás -
harras25 #6286 pedig akkor már lehet pont érdemes lenne kipróbálnod, nagyon átélhető
a'sszem menet közben is lehet állítani, nem kell új karrier hozzá -
Darun #6285 A szint szerintem itt nem sokat mond. Én sztem 30-as szintig nem is fejlesztettem egy harci skillt sem, csak a tulajdonságokat, lockpick, hack, speech, barter, stb. skilleket fejlesztettem. Utána is csak a craftolás miatt lettek harci skilljeim, a lopakodást meg a lövöldözést sztem 50 körül kezdtem el tolni. És ha most kezdeném elölről, még nagyobb bajban lennék, mert előre kéne vennem a Luck sort, amit most eléggé elhanyagoltam.
Szerintem a HC mód NV-ben nem volt annyira durva. Én pl az acsik többségét másodjára szereztem meg, amikor hc-ben toltam. Ráadásul akadt pár glitch a játékban ami megkönnyitette a harcot. Mondjuk a DLC-k meg pont emiatt voltak szopókák, mert ott annyira nem működtek. -
laikuss #6284 Én ezért játszom a legnehezebb fokozaton és nem survival-t. -
Although #6283 Ne harmincon menj át NV-be és készülj fel kemény meglepetés lesz még a survival szinten is :) Ami után a jön maga a téboly :) -
harras25 #6282 Piszkos Fred: igen ilyesmire gondolok. De így sem lett rossz, élvezem az igazi survival (no saves) hangulatot, csak az igazságtalan halál idegesít fel, meg az ilyenek hogy fél méterreől fejbe lövöm hátulról és én halok meg. De mondom, az átgondolot perkezés kell hogy kisegítsen. Meg hát csak okosabb vagyok mint az NPC-k. Összességében bejött nekem ez, de nagyon máshogy kell játszani mint nem survivalon. Mindent másképp kell csinálni, főleg ha tényleg csak ágyban van mentés.
Darun: nem vagyunk egyformák, nekem a normal hótt unalmas volt, ha nem kezdek bele survivalba le is törlöm. Több ezres lőszerkészlet ? :))) A túlélést élvezem, harácsolásra van más játék.
Although: level 29-en vagyok, a nehéznek ígérkező harcot elkerülöm. Esetleg hiénaként megvárom, hogy egy Legendary Deathclaw és egy BoS osztag mire megy egymással, aztán sérült DC-t kinyírom és kifosztom a hullákat. A PA darabokat vagy engedi felvenni vagy nem. -
Although #6281 Én is lopakodóval megyek, de az NV-ben van visszatöltésem rendesen. :) Topictársak esetleg nem lopakodóval tolják és szopnak. Ami nem jó egy rpben a különböző utak azért járhatóak kellene legyenek. Az NV bossai és ellenfelei még 4x lopakodós karival is néha 3 ütés VATS-ban. Ha nem jön össze egyből vége is van a karimnak. Tényleg nem vicceltek most a fiúk. Ez már pont a másik véglet a skyrim harmatgyenge ellenfelei után :D
Edit: Hozzáteszem lv40 felett vagyok jócskán.:) tényleg nem lesz unalmas az biztos.
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.09.22. 12:51:07 -
Darun #6280 Sima normal fokozat, mivel nekem a harc (főleg az elején) igy is elég kihivás volt. Sőt! A FH-s meg pár egyéb ellenfél esetén még most is az. Mondjuk annyi hasonlóság azért van, hogy harácsoló tipus vagyok, és bár a lőszerkészletem több tizezres nagyságrendre rúg, még is minden helyzetet próbálok megoldani minimális lőszer felhasználással. Emlékszem, anno a NV-ban úgy vágtam neki a HH DLC-nek, hogy egyetlen fegyverem volt, egy tár lőszert vittem meg volt valami ruha rajtam és ennyi. Azokat a fegyvereket, páncélokat, mindent használtam, amit ott találtam. De nekem igazából ez sem sokat adott a hangulathoz, az igazi okom is csak az volt, hogy a végén pontosan lássam hogy mennyi loot volt a DLC-ben. -
Megmondom oszinten, a legegyszerubb lett volna egy normalisabb (es kiforrottabb), manapsag elegge nepszeru survival jatekbol atemelni az ottani ehezos, fajos, toros, gyogyszeres, viharokat fedett helyen atveszelos ivos, stb., egyszoval alapveto szuksegleteket kezelo es lekezelo rendszert, es ehhez finomitani a harcokat es az ellenfelek kepessegeit. Mert a bazisepites nagyjabol megvan, de a veszelyforrasok es a szuksegletek viszont elegge elnagyoltak. Jobb, mitn a semmi, rengeteget ad szamomra igy is az alapjatekhoz, de lehetne eletszerubb ugy, hogy nem szopatna az sem halalra a jatekost, csak ujabb kihivasok rakna a jatek az ember utjaba :) -
harras25 #6278 Talán jobb lett volna kicsit NV hardcore szerűen összehozni, nem ennyire túltolni a survivalt, hogy az életszerű nehézségek mellé még 6x-8x erősebbé tenni az ellenségeket mint mi magunk vagyunk.
Ugyanakkor bele lehet jönni, élvezetes is átérezni hogy így kell túlélni, meg ugye azért vannak a perkek hogy kiegyenlítsük a hátrányt. Legalábbis remélem az NPC-knek nincs perkfája....
Utoljára szerkesztette: harras25, 2016.09.22. 11:24:35 -
A nehezsegi szintekkel nem csak a sebzes modosul (szorzodik, osztodik), hanem az eleterejuk is (illetve az adott npc szintjehez tartozo endurance es annak szorzoja). A szerkesztot betoltve, talan a gameplay settingsben meg tudod nezni, hogy melyik szinten milyen szorzokkal szamol a jatek. -
harras25 #6276 Melyik fokozaton játszol ? Bekopiztam a szorzótáblát.
Tegnap egy kanapén ülő gunner commandert lopakodva hátulról fél méterről tarkón lőttem egy 100+ sebzéses .50-es kaliberű pisztollyal, meg is kaptam a 2.0x sneak bónuszt. Elég mérgesen állt fel. Aztán fordulásból azonnal átlőtte a powerem. -
Darun #6275 Mondjuk azért ez is elgondolkodtató. Én a maxra húzott fegyverekkel, amiknek bőven 100 felett van a sebzése (most konkrétan a Deliverer-re gondolok) és vannak ellenfelek amiknek fejre egy tár kevés, úgy hogy közben Critet is lövök. Rajtam meg most könnyitett nanoszálas Marines páncél van és vannak ellenfelek amik pár másodperc alatt elviszik az életem. És most még csak nem is a DC-re, meg a FH undormányaira gondolok, hanem sima raider, gunner, stb ellenfelekre. Nézegetem a fegyverüket és ilyen 20 meg 50 körüli sebzésük van, de a DTS-em nem igazán érzem. Igaz hogy anno a Vegasban is "kicsit" fura volt, hogy ha én lőttem HA-s ellenfelet, nem sebződött, mig én hiába viseltem a legerősebb páncélt, azon is átlőtt bárki. De ha a DTS-em nagyobb mint az ellenfél fegyverének a sebzése, akkor egyáltalán hogy lő át? -
harras25 #6274 Úgy látom normálon van kiegyensúlyozva, survivalon viszont 6-szor nagyobbat ütnek rajtam mint én rajtuk. Szerintem ez hiba, a survival elég szemét és nehéz ez a csalás nélkül is. -
harras25 #6273 Szerintem simán többet sebeznek rajtam mint normálon. Úgy érzem sokszor, hogy irreálisan. Kedvenc példám mikor az általam lerakott aknára ha rálép a raider ő túléli, én viszont tíz méterrel arrébb p.a.-ban belehalok. P.a nélkül meg 200 körüli HP-vel 60-as védőértékű ruha semmit nem ért, egy lövéstől is kifeküdtem.
Most kifogyott a core-m, legendary és modifikált metal cuccokat aggattam magamra hogy én raideljek core-t valahonnan a DT 74, a HP majdnem 300 plusz a módosítási kedvezmények. Ha kétszer eltalálnak gyakorlatilag végem van, még a nuka-kóla kvantum sem tölti vissza a HP-t eléggé ahhoz, hogy a harmadik találat (mivel szédelgek is az előző kettőtől könnyen bekapom) ne végezzen ki.
Rengeteg droggal és sikeres lopakodással van csak esélyem zárt térben felhalmozódott (vidéken simán elfutok vagy távolabbi fedezéket keresek) ellenség ellen. És ugye mivel minden halál után visszadob a "családomhoz" idővel frusztrált is lesz az ember :).
Utószerkesztés, fallout wikia:
Damage Reduction formula
All final values below are adjusted by difficulty:
Very easy: x2.0 for the player, x.5 from enemies
Easy: x1.5 for the player, x.75 from enemies
Normal: x1.0 for the player and from enemies
Hard: x0.75 for the player, x1.5 from enemies
Very hard: x0.5 for the player, x2.0 from enemies
Survival: x.75 for the player (boosted higher depending on adrenaline level), x4.0 from enemies as of 1.5 update (x0.5/2.0 for Survival difficulty that shipped with the game)
Utoljára szerkesztette: harras25, 2016.09.20. 12:41:28 -
Darun #6272 Ott növeli a téged ért sebzést? -
harras25 #6271 Próbáld ki survivalban :)