11630
-
Ki emlékszik a Fallout 3-ból Harknessre Rivet city-ből? Olyan régen játszottam az F3-al, hogy mostanában jöttem rá a kapcsolatra :D -
Although #6349 Tegnap megnéztem a far harbour fejtörős részt is. Ámulok bámulok. Nem hiszem el ezt a dlc-t a beth csinálta. Iszonyú pech, hogy a Witcherrel kell versenyeznek. :) Bár nekem a Fallout 4 már jobban bejön főleg ezzel a dlc-vel mint a W3 és ez nagy szó. -
Although #6348 Milyen karaktert tolsz éppen, én éppen olyat aki jóban van velük és tetszik neki a technológiai fölényük és stb. :) -
harras25 #6347 Alapjáték küldetés, de ahogy nézem a guglit olyan, ahol variálja a célhelyszínt. Na most a DLC-k meg vannak, de eddig rájuk se néztem. Erre ebben az alapküldetésben elküld egy DLC-s helyszínre. Fél órát kóvályogtam az ÉK-i csücskön túl, lemenve a térképről mire rájöttem, bele kell kezdenem a DLC-be is hogy oda jussak. Ágy sehol. Visszarohanás CLEARED helyszíneken át PA nélkül, naná hogy a CLEARED az nem volt az, belerohantam egy raider csapatba a szép fekete 0 DT-s öltönyömben...
Közben a főküldihez kellett valamelyik frakció szeretete, és ugye mindenki utálja a syntheket, én meg tudom hogy akarom folytatni majd a karriert ha odaérek végre, hát elég szemétnek érzem magam momentán.
Képet hova szoktatok feltenni ? -
minden esetre ..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
.. a "régi szép idők" emlékére nem volt szívem kiirtani őket, így a Minuteman-eket támogatva az Institute helyére telepítettem tavat, a túlélő synthek meg mehetnek bujdosni akár a Railroad-hoz vagy akár Arcadia falai közé.. az esélyek kiegyenlítése végett azért jó pár BoS páncélt és fegyvert átcsoportosítottam a Vaultomba..
-
kissssss #6345
-
Although #6344 Jó lehet :) -
Nekem is ez jut róla eszembe:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Mert a Fallout 4-es BoS sejt/csoport egy picit tulteljesiti az eredeti koncepciot, es mert a Maxson egy faszkalap, aki egy Enclave 2.0-t csinalt a BoS-bol :) -
de nem csak a synthekkel van bajuk, nekem ebből a részből totál az jött le, hogy rühellik a ghoulokat, a mutánsokat, és úgy kábé mindent vagy mindenkit, aki nem humán.. -
Minap a V88-ban, ahogy tisztítom meg a területeket, találkoztam egy legendary glowing deathclaw kicsikével, ahogy lebontottam egy utat elzáró törmeléket. Hirtelen ki is nyírt.
Úgyhogy újratöltés után egy jóképű drótkerítéssel elzárva a megnyitandó sarok, mögé 2 lézerágyú meg egy nehézgépágyú. Elbontottam a falat, megkopogtattam távcsövessel a vállát, aztán uzsgyi. Az ágyúk várták szeretettel, az egy méteres drótkerítésen nem tudott átjönni, miközben részesülhetett a lézershow-ból :D
Leszakították az egyik karját, ő meg duzzogva bevonult az eredeti sarokba, várta a kegyelemlövést... -
Although #6339 Nem érzem faj gyűlölőnek őket. Komoly veszélynek látják a syntheket ahogy látom magukat gondolják az emberiség utolsó reményeinek. Mai szemmel nem lehet megítélni ezt a világot ahol mindenki a túlélésért küzd. -
én mondjuk régen bírtam a BoS-t, de itt eléggé elmentek erősen fajgyűlölőbe.. : \
-
harras25 #6337 Én is. Jobban jártam volna, de azt hittem, így akkurátusan jobb. -
laikuss #6336 Úgy vettem észre, hogy amit simán szétszórsz a földre az ottmarad. -
Although #6335 Nem lehet egy napon említeni a kettőt. Itt élő lélegző társak vannak, van egy survival mod ami ha nem is obsidian szintű hardcore mod viszont nehéz nagyon nehéz lv23-on még bantha eledel vagyok :D Néha azt érzem most kezdődik a játék és igen a sztorik is jók a fő sztori is.
Már egy csomót megkedveltem mármint társakat, a paladint a kis írt stb.
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.10.02. 13:38:08 -
Darun #6334 Talán nem túlzok ha azt mondom, mi mind Fallout fanatikusok vagyunk. Minden hibája ellenére is imádjuk, amit úgy fejezünk ki, hogy több száz órán át kószálunk a világban. Bár a fő történetben még nagyon el vagyok maradva, és ez igazán nem is volt erőssége eddig a Bethenk, szerintem sokkal inkább a felépitett világban jelenik meg a profizmusuk. Abban, hogy a feltörhető terminálokból valódi történetek derülnek ki, mind a végzetes nap előtti, mind az utáni időkből. Én is játszottam a Skyrimmel, gyönyörű volt, tetszett a fejlődési rendszere, szinte minden, még sem tudott megfogni és kb 30 óra játék után nem éreztem ingert hogy visszalépjek. Egyszerűen nem az én világom volt. Szemben a Fallouttal.
harras: igen, itt a Cleared kicsit félrevezető, még a játék elején én is visszamentem egy ilyen helyre és voilá, tele volt raiderrel. Sajnos ez a felirat csak annyit takar, hogy egyszer már kipucoltad. Egyszer nekem is a belvárosban kellett hagynom a loot egy részét, mert nem birtam el. Aztán kiderült hogy annyira eltévedtem, hogy hetekig fogalmam sem volt, hol hagytam a cuccot. Mire visszatértem, ismét volt ellenfél, cuccok meg nem. Szóval itt az sem működik, hogy szerte a vidéken hagysz magadnak ellátmányt, mert el fog tűnni. -
Although #6333 Oké kicsit össze vissza beleszagoltam a dolgokba.
Szóval mi az ami egyszeri szerepjátékos részére többet ad mint a skyrim pl.
-Valódi több különböző beleélhető, átélhető út. (Beleszagolva a Brotherhoodba igazán fain és nagyon jól fel van építve a Danis és társai rész a épülettel azok akik csinálták, már értik.)
-Kevésbé laikusok lemérhetik a korábbi hozzászólásokból olyanokéból akik csak egy szerepet tudnak elképzelni, itt nem szimpla frakciók vannak. :) Ámulok bámulok, Még a butítás a rendszer butítása is benézhető ha van tartalom. Ismétlem magam, nagy nagy piros pont ezért a gamáért a Bethnek.
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.10.01. 18:34:47 -
SaGa #6332 Nem bug. A cellák tartalma, köztük a ládáké is, bizonyos időközönként újragenerálódik. Most járt le az idő.
Kizárólag a workshopok és a saját magad által kreált ládák tartalma marad meg.
Utoljára szerkesztette: SaGa, 2016.10.01. 09:09:34 -
harras25 #6331 Hát, egy "CLEARED" helyszínre azt gondoltam, hogy ott jó helyen vannak a dolgaim. Igaz nem volt workshop. De az is igaz, hogy amit napokkal ezelőtt raktam bele az volt ott mikor a többit hozzápakoltam, aztán mikor visszaértem megint csak az volt benne ami régóta, csak az új cuccok tűntek el. A lényeg.... Szóval azért gyanús, hogy bug. -
laikuss #6330 Ládákba ne rakj, mert mint a helyszínek "újra generálódnak". Ez sajna a te hibád volt. -
harras25 #6329 a játék lenyúlta a fele holmimat, köztük 5 darab fusion core-t
betettem őket egy ládába, és most volt/nincs egy rakás aid meg junk cuccal együtt
-
harras25 #6328 Na, te is Survivalon nyomod csaló mod nélkül ? -
laikuss #6327 Én legnehezebb fokozaton játszom és épp aki nem pusztula el ott és mellém ért az éppen az assaultron, annak hack és kész. -
harras25 #6326 Na az egyik priccs helyett matrac volt, ott mégis lehetett aludni.
Tucatjával többször jöttek a robotok, durván sebeztek ha közel kerültek. Nem tudom mi kell a hekkeléshez, de csak harci perkeket gyűjtöttem, de ebben a kereszttúzben lehet amúgy sem próbálkoztam volna vele. -
sziasztok!
melyik laser rifle a jobb?
50% + limb damage vagy vagy critical hit esetén dupla sebzés? -
Darun #6324 Azért egy Assaultront vagy egy Sentry-t még normálban sem egyszerű meghekkelni. -
laikuss #6323 Akkor a survival-ben nincs robot hack? -
harras25 #6322 Egy csomó munkás meg tudós hullája fekszik szanaszéjjel. Meg egyébként is, ez egy marha nagy komplexum, emberkísérleti telep. De se a priccseken se a hordágyakon nem engedi az alvást. Mintha gyűlölné a játékosokat aki ezt kitalálta.
Egy kunyhó van az utcán, a Robco épület közelében félig víz alatt, ott van egy matrac, de onnan is öt perc mire visszaszaladok a Mechanisthoz PA nélkül is. Az út még hagyján, ott nem volt gond az alagsorokban meg termeken, simán ölhetők voltak a robotok.
De a legvégén 2x haltam meg és utálok 3x is odakutyagolni.
Utoljára szerkesztette: harras25, 2016.09.29. 07:00:56 -
Darun #6321 Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy a NV-ben mekkora nagy "találmány" volt a hordozható hálózsák. Egyébként viszont egy ágy egy robot gyárban sztem nem lenne logikus. Minek a robotoknak ágy? -
harras25 #6320 Hogy verjék tele amelyik a mechanist megöléséhez vezető hosszú és küzdelmes útra nem volt képes egy rohadt ágyat odatervezni.....
és tiltsák el mindenféle kompjutertől ezt a szemétládát
Utoljára szerkesztette: harras25, 2016.09.28. 22:00:42 -
harras25 #6319 ADA-t stílszerűen az ő küldijére viszem magammal, annyiból jó is hogy ha nem pusztul meg akkor mindjárt ott van velem és lehet vele beszélni az epizódok végén. Csak már kezd rétestészta hosszúságú lenni ez a questszéria, de nem panaszkodom, mert kemény ellenfelek és gazdag lootok szegélyezik az útját és sikerült végigmennem a főbunkeren halál nélkül a pisztolyaimmal, bossfighteken is, erre büszke vagyok (mondjuk az összes buffjet, psycho és med-x kifogyott). Kinn raiderek vártak, ADA-val beszélgetés közben ujjgyakorlat már lvl 32-ön lekapni őket, hiába a 6x-os csalás.
Csak ilyenkor szokott jönni, hogy az ember nagyképű lesz, nem figyel és seggbedurrantja egy jöttment.
Luckra meg a többi nem harci perkre már gondoltam, de valahogy félek ebbe az irányba elmenni, nem akarok okos, ügyes vagy szerencsés hulla lenni, inkább nőjenek a fegyvereim sebzései. És már elképzelni nem tudnám, hogy ne mod-mentes survivalban játszak.
F3NV-ben én is használtam a sántítást (még Dead Space rutinból) de itt F4 survivalon az egész VATS-ot ignorálom, nekem nem jön be, sokkal veszélyesebb rám nézve mintha magam célzok. És szerintem is rosszabb itt mint volt, mert a 3. részben ha valakit lábon lőttem rendesen lesántult, itt meg úgy láttam semmi hatás.
-
Darun #6318 Én ADA-ra kerekeket raktam, mert azzal tudja a legtöbb terhet elvinni. Igaz hogy azzal is akad be leggyakrabban, mivel ugye az már elég nagy és pl az ajtókon nem fér be. Volt egy pálya, vagy a Rust Devil bunker, vagy a FH egyik bunkere ahol annyira beakadt, hogy egyedül kellett végigmennem. Mivel tele volt robotokkal (lopakodó Assaultronok) ezért annyira nem is bántam hogy nincs velem. És ráadásul nekem még valami szar fegyvereket is sikerült ráraknom, mivel pont azok a skillek hiányoztak, amik a fegyvereket adják. ADA azért igy sem rossz, általában jól viseli a sebzést, leköt pár ellenfelet, viszont tényleg elég nagy zajt csap. Bár most már olyan szinten van a lopakodásom, hogy engem akkor se vesznek észre rögtön, ha a társam elkezd harcolni. Egyébként ADA-ra nem lehet olyan stealth fieldet aplikálni, mint ami az ellenséges assaultronokon van? Bár gondolom az is csak pár másodperc előnyt adna.
Egyébként survive-ba lehet hogy el kéne gondolkoznotok a Luck soron, ami a tárhelyekről plusz ammo-t meg kupakot ad, ha ennyire lőszerhiányosak vagytok. A NV-ban pl én a súlykorlátot úgy próbáltam megoldani, hogy a lőszernek is csak az alkatrészeit vittem magammal és mivel EDE volt a társam, bármikor craftolhattam nála lőszert, ha kifogytam. Ez volt az elmélet, a gyakorlatban soha nem volt rá szükségem, mert a neves BB gun az ellenfelek kb 90%-t egy lövésre kiszedte és mondanom sem kell, a BB lőszernek alig volt súlya. Meg a puska is könnyű volt. Melé még azért biztos ami biztos volt nálam egy neves vadászpuska és ennyi. Érdekes módon a nagy sebzésű fegyverek ott nekem kifejezetten használhatatlannak tűntek. Még az .50-es BMG is. Itt most egy jó ideig úgy oldottam meg, hogy explosive 10mm-t tartottam magamnál és inkább a talajra célozva próbáltam lesántitani az ellenfeleket. Sajnos a hátránya az, hogy pl falu védésnél sokszor a Settlerseket is sebeztem, meg a közelharcos társak se nagyon örültek nekem. De Ghoul invázió ellen kifejezetten bejött. Ez a taktika egyébként még a F3-ból maradt rám, ott a DC-k ellen harcoltam úgy, hogy elsőre lopakodós/kritikussal előttem a lábukat, utána a másikat, és csak ezután mentem rá fejre, mivel baromi gyorsak és ha rögtön fejre mentem, pár másodperc alatt lerohantak, igy meg maradt időm tárazni/hátrálni. Azért itt a CW-ben már messze nem a DC a legerősebb ellenfél. Legalább is ha a FH-t is hozzávesszük.
Én a társakat még normál fokozatban sem szedtem fel egyszer sem. Mondjuk Valentine egyszer bebugolt és miután meghalt (fetrengett a földön) nem volt hajlandó felkelni, pedig pont az ő küldijét csináltam és beszélnem kellett volna vele. Egy fél órát el is tököltem vele, mire elegem lett, kimentem a csatonából és láss csodát, a bejáratnál már ott futkorászott körülöttem. Fck logic.
Nekem az hogy a sugárzási szint csökkenti a HP szintet kifejezetten tetszik. Ez egyrészt csalás, másrészt egyfajta nehezités is. Nekem legalább is, mivel én még mindig szándékosan magasan tartom a sugárzási szintet és alacsonyan a HP-m. Igaz hogy igy pár lövéstől meghalok, viszont a páncélom időlassitó effektje rögtön kisül, amint az ellenfél felfedez. "Szerencsére" ez is bugos és néha ha betriggerelődik a time slow és bemész VATS-ba. az ellenfelek nem hogy lassabbak, gyorsabbak lesznek mint normál módban, már nem egyszer gyalultak le igy.
A végtagsérülések egyébként a NV-ban elég komolyak voltak. Ráadásul én a második karimnak pont azt a speckót vettem fel, hogy +1 Agility, viszont a végtagok könnyebben sérülnek. A játék elején szoptam is miatta rendesen, mert folyton "ellőtték" és homályosan láttam, vagy sántikáltam, vagy célozni nem tudtam. A játékélményhez hozzáadott nem is keveset, ezt elismerem, de én azért nem bánom hogy a F4-ből kihagyták.
-
harras25 #6317 Na, délután felrobbantottak miatta mert 3 (!) suicidal ketyegett felénk úgy, hogy engem nem vettek észre, a harmadikat elhibáztam mert kifogyott a távpisztolyom. Hagynom kellett volna hadd robbanjon ADA-ba, odébb kellett volna állnom, nem megvédeni őt.
Az viszont tényleg feidegelt kicsit, hogy ha 100 méter előnnyel ki- vagy beszaladok egy ajtón, a túloldalon az ellenséggel együtt jövőnk ki. Térugrással érnek utol ?
Utoljára szerkesztette: harras25, 2016.09.25. 20:14:24 -
harras25 #6316 Mert elküldi őket messzire ha úgy hagyod őket. Bár mintha ráállna a progi hogy most már a Taffingtonba küldje őket mert ott lakom.
Meg a fíling, ott küzd a marhája miután miatta vettek észre és ő szambázott közéjük de csak bennem van hogy nem hagyom magára.
Mondjuk kezdünk összeszokni, ugye nekem nincsenek piros négyzetek, hol van az ellenség, de amíg lőnek rá addig legalább felmérem őket vagy van időm elfutni (a VATS cycle valahogy nem mükszik). Esetleg a hónalja alatt ellövök mintha a pajzsom lenne. Egyébként jól tényleg bírja a csapásokat egy darabig. -
Survivalban ha nem gyógyítod meg őket, és úgy mész tovább más helyre, akkor hazamennek. Sima fokozatosan a harc végével felkeltek maguktól, tehát akár az öngyilkos szupermutánst is el lehet velük robbantani :D -
Andule #6314 Akkor nem értem miért kell kimenteni őket. Igaz nekem sosem volt a levert hencsikkel problémám, idővel felkeltek és mehettünk tovabb -
Néhány companion meghalhat, csak nem az NPC-ktől :) -
Although #6312 Nem, gyógyíthatók vagy visszakerülnek valamelyik alap táborba. -