11630
  • xblades
    A karakterem megkívánja, mert Int. és Karizma az elsődlegessége társsal kiegészítve.
    Ha jól értem az alap vázra bármelyik típus darabját felszerelhetem, ha azt megveszem begyűjtőm halottakról, vagy amit találok a pusztán de ez utóbbi sokszor szint függő (a Wiki szerint).
  • Sunsetjoy
    Különféle powerarmoros fazonokról leszedheted, illetve vannak elszórva a játékban ilyen páncélok.
    Összeszerelni, javítani, módosítani és fejleszteni a Power armor station helyeken tudod. Ez egy ilyen két sárga rúd/keretet formázó állomás. Úgy tudod a fentieket megtenni, hogy kiszállsz az állomás mellett a páncélból, E gombbal.
    Utána az állomásra kattintva a mellé lerakott páncélt lehet bütykölni.
  • xblades
    Köszi
  • Although
    A T45 nem lesz T60 de mindegyik fejleszthető az armor padon.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2016.11.29. 18:12:14
  • Although
    Vásárlással, nyereményként, gyűjtögetéssel. többféle van fejlesztheted is. De igazából anélkül kihívás a játék persze milyen karit képzelsz el egy poweres raidert vagy egy brotherhood lovagot mint Danse. A játék egyik legjobb karija lett!.
  • Although
    Annyit igérek neked ha már csak a felén túl leszel, nem többön, rég elfelejted mi az a skyrim. :) Nem degradálás, mert a maga módján nem rossz az. De nem csak a Witcher szériához nincs sehol, de az F4 hez sem. Gondolj bele. Ez a játék totál esélytelen volt a W3 ellen. Pedig a Beth itt tényleg beleadott apait-anyait. A saját lehetőségeihez képest.
  • xblades
    Bocs a nob kérdésért de megszereztem egy hiányos Power Armort. Ehhez hogyan lehet beszerezni a hiányzó részeket? És hogyan variálható át másik fajtára?
  • Sunsetjoy
    Sőt fodrász van máshol is egy helyen. Illetve a Vault-tec workshop DLC-vel építhetsz bármelyik településre "fodrász-széket" és "sebész-széket".
  • PiszkosFred
    Van plasztikai sebesz is es fodrasz is Diamond Cityben.
  • xblades
    Van fodrász vagy test módosítás a játékban a kódon kívül?
  • PiszkosFred
    No igen, de ehhez kellene egy osztalyozo rendszer, amely figyeli, hogy mit modolsz es milyen iranyban :)

De ennel egyszerubb lenne inkabb kulon kezelni a PC-s (Steames) kozosseget es a Xbox Live/PS fele kozosseget, mert steamen az achie kvazi csak disznek van (oke, van aki e-peen jelleggel hasznalja), de konzolon a teljesitmenyeid es pontjaid alapjan elerhetsz/szerezhetsz ilyen-olyan rewardokat.

A befuto egy harmadik megoldas lett, "a szuz jatek vagy semmi" alapon :), amely istenigazabol egyedul csak a Bethetsdanak kenyelmes (es energiat sporolo) megoldas. Kesobb csak kiforrja majd magat, hiszen jelenleg az egesz bethesda.net-es keretrendszer elegge fapados. (de legalabb van, ami lehetove teszik konzolon is modolas, szal elso lepesnek jo)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.11.29. 16:01:16
  • Malachit
    Hmm nem rosz :) Értem miért van, hogy ne kapj acsikat, de azért dobhatnának valami besorolást esetleg a rendszerbe, hogy ezekkel és ezekkel még kaphatsz. Pl. Survivalon, ha még rá akarok nehezíteni moddal és durvább időjárást akarok, akkor az ne zárja már ki az acsikat, hisz csak magamat opatom vele és semmi könnyítést nem adnak.

Kicsit elgondolkodok a használatán, csak a low weapon és a True Storm's érdekel a hangulat miatt. Nekem az építkezés része így is kielégítően részletes (néha meg halál idegesítő, mikor egy fűszál miatt nem enged lerakni valami szerintem éppen oda passzoló dolgot :/ )
  • PiszkosFred
    Ez itten
  • Malachit
    És mi a Hack&Dekker? :D
  • PiszkosFred
    Mod hasznalattal nincs achie progress, sot a save is duplikalodik es ugy folytatodik (hogy vissza tudj terni kesobb oda, ahol megszakadt=elkezdtel modot hasznalni). Viszont van ra hack, amivel lehetseges, hogy modos jatekkal is kapj achievementeket, de csak sajat felelosegre!
  • Mr_no_NaMe
    Én a belső bethesdás mod izét abszolút nem használnám, teljesen felesleges. Ebből a szempontból ennek a játéknak a modolása ugyan az mint a Skyrimé: nexusról leszeded a modokat, egymásra telepíted őket úgy, hogy ne akadjanak (jó load order stb), majd játszol.

Amúgy mik azok az acsik?

Csak az a baj, hogy sehol nem találok mod csomagot mint a Skyrimhoz :(
  • Malachit
    Én a True Storm's-ot használnám szívesen, de ha van mod felrakva, akkor meg acsik nincsenek. (a beépített mod részlegen regisztrálni kellene a beth-hez, vagy hova, ha azt megcsinálja az ember akkor az engedélyezett modokkal is vannak acsik? )

Most a True storm's-ot nem tudom hova rakjam ebből a szempontból, mivel úgy írták valahol, hogy ha csak azt pakolom fel, valamint a lover weapont akkor maradnak az acsik is aktívak. De mivel ebben nem vagyok biztos eddig nem mertem piszkálni. Pont ezért kezdtem anno újra LVL15-ről pár hete minden mod nélkül. Zavarnak is istentelenül az energia fegyverek fél képernyőt kitakaró scope-jai :( Mindíg úgy mászkál a karakter velük, mintha célzásra lennének emelve, és épp csak nem azon keresztül kukkolva rohangálna. (kizárolag FPS nézetet használok, külső nem jött be)
  • Although
    Ez igaz. Van egy amit én is használok elég egyedi. Crossbowokat ad a raidereknek.
    Az eredeti linkre van mutató is. Ez már egy upgrade.
    Crossbow
  • Mr_no_NaMe
    Hát azért azok a modok amik +500 lehetőséget adnak a kraftolásra, építkezésre meg városrendezésre azért nem utolsók :D

Van egy mod amivel mindenféle upgradet minden fegyverre rá tudsz tenni és össze vissza lehet mixelni a dolgokat, ammot lehet gyártani, és cserélgetni is...csak ezzekhez sok file kell amiket nem tudok összeegyeztetni.
  • Although
    Elvileg mod nélkül is jó én quest modokat szedtem le meg az . Van olyan mod ami fpsé alakítja akit érdekel. Az első modjaid azok tényleg must have a a strom mod nekem nem kell de te élvezni fogod. Bár survival szinten nem biztos. :)
    Van esetleg még az immersive HUD, van szintén Bloody mess és enhanced blood texture. Nem tudok olyanról ami egybe lenne gyűjtve még. immersive modok vannak még amik jók.
  • Although
    Hát logikusan ellenségek lesztek minden esetben. Jórészt le is programozták, de lehet ki lehet játszani. Minutmennel nem toltam még. :)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ebben az esetben a piactéren levő rabszolgák felszabadításával a 3 bandát ki kell iktatni. Amiből már Maggsékat ismerem is. lv40-en is durvák mivel mesterlövészek egy két lövésből leszednek ha kell. :)
  • Mr_no_NaMe
    Elkezdtem játszani a játékkal és most tényleg lenyűgöz. Nem akad, abszolut nincsenek fps problémáim, tehát még élvezem is :D

1 órácskát játszottam csak vele amíg el nem érek a városhoz ahol először lövöldözni kell. Utánanéztem a modoknak, és észrevettem, hogy rengeteg must-have mod van már ehhez a játékhoz is. Letöltöttem 25 modot, de ezek a nexus mod manageres telepítéskor néha olyan kérdéseket tettek fel, hogy keresztbe állt a szemem: ilyen kompatibilitás, olyan mod, ha ez van akkor ezt pipáld be, ha az van akkor azt.
    Ezt már próbáltam a skyrimnál is, és agyfasz volt, nem bírtam összerakni.

Van valakinek esetleg egy működő csak bemásolható 40-50 modos must have pakkja amivel nem kell tökölni? Ahogy láttam több mod nem is nagyon kéne a játékhoz de ezeket nagyon össze kell csiszolni :/

Mellékelek egy képet, én ezeket szedtem le:

• Malachit
    Akkor jó karakterrel is letolható, nem kell velük frakciózni kötelezően, max questeket, acsikat és reciket bukok.
  • Malachit
    Igen. Megkaptam az üzenetet, meghallgattam és tudom hol van a belépő pont.

Ha jól értettem a leírásokat, ha ott eljutok egy bizonyos pontig és beállok a Raiderek közé, akkor Prestonék meg egyből ellenségesek lesznek. Ami érthető is a Minuteman szemszögből. Még akkor is, ha előtte kimaxoltam náluk magamat. Egyetlen megoldásként azt írták, hogy elsőnek teljesen ki kell hagyni a Minuteman szálat, még a múzeum közelébe se szabad menni és le kell pörgetni a Kola kieget fullra. Majd ezt követően lehet Prestonhoz odamenni és elkezdeni azt a frakciót, mert így nem lesznek ellenségesek. Kérdéses, hogy a Raiderek azok lesznek-e idővel így??
  • Although
    Nincs ilyen probléma, mindössze elégé negatív karakterre kitalált történet, ami páratlan mert ilyen játékba ilyet még nem láttam. Pozitív karakterrel szinte csak egy quest vonal van amiben kiirtod őket ha tudod. De elég kemény diók lehetnek az biztos. :) Ezek gyilkosok, rablók és más jónépek :D
  • Sunsetjoy
    Hozzákezdés alatt a dlc elkezdését érted? Mert én előző karakterrel bejutottam, eljutottam egy bizonyos szintre, aztán mentem vígan vissza az alap területre, befejezni a főküldetést, stb. Ők meg rotyogjanak magukban a legközelebbi odajutásig másik karakteremmel :)
  • Malachit
    Hogy mennyire van benne tartalom.

Survivalon most jutottam el a LVL55-ig és a főszálba a kötelezőnek nevezhető bevezetőn kívül még csak bele se kezdtem. Alap térkép kb. fele van felfedezve és az ott megtalált helyszínek vannak egyszer átkutatva és kitakarítva (ellenfelek és a felszedhető dolgok leölve/összegyűjtve). Mellékküldetésekre koncentráltam valamennyire, de inkább csak mászkáltam meg felfedezgettem. A kísérőket nemrég elkezdtem összegyűjteni, de megnézve mit adnak majd most azokat is feladtam részben és csak Piper marad kimaxolva, valamint Robert Joseph MacCready.

Frakciónak a Minuteman-t akartam elsőnek végigvinni, de a Kola kieg miatt lehet tovább pihentetem őket és amíg van mellékszál azokkal szórakozok frakciók nélkül. Még velük se vagyok túlzottan összehaverkodva szerencsére
    Csak Preston Garvey-t küldtem el erődlátogatásra, de szerintem ez még eléggé az eleje velük. A farm küldetéseket se tudom így neki leadni :D

Ami települést találtam az behúztam, mivel ezen a nehézségi fokozaton sose árt ha van egy biztos hely a közelben pihenésre. Persze nem tudtam megállni és mindet kihúztam 24 férőhelyesre és 128-as védelemre. Ahova futotta ledobtam kedvnövelő boltokat is. Ezek úgyis hozzák a pénzt majd szép lassan. Olyan 10 szintenként majd megyek egy körtúrát és kaszírozom a kupakokat :)

A Nuka mint mondtam jól bekavart, de akkor úgy fogom kezelni a komplett kieget mint egy frakciót. Valaki meg tudja mondani, hogy ha a nuka-hoz hozzákezdek, akkor az alap settlerben tárolt cuccaim elvesznek, vagy megmaradnak továbbra is elérhetőként?
  • Although
    Oh nem győzőm a kommenttedben az érdemi észrevételeket gyűjteni. Már 1 órája keresem benne. :)
  • Mr_no_NaMe
    Olyan cuki vagy, hogy az már borzasztó :)))
  • xblades
    Egyik sem mert régi monitorom van 4:3

Érdekelne még, hogy letöltöttem a Cbbe modot, és hozzá néhány armor modot. De a kéz texturája hibásan jelenik meg. Nem vibrál és nem fekete csak olyan mintha nem oda vagy nem úgy szánták volna. A többi részlet oké, tudom a kéz külön textura de azt használtam amit adtak a modhoz.
    Erre esetleg valami megoldás?
  • Although
    Az se mindegy sokszor melyik kompániával mész. Az se mindegy megölsz valakit akit nem kellene. Mind befolyásolhatja az eredményt. Részben másképp alakulhat, több mindent megtudhatsz. Mindezek mellék questeket és a főszálat befolyásolják. Lehet túlbecsültem a 20% a skyrimet ehhez képest lehet kevesebb mint 20% Mondom azt se hiszem el még mindig ezt a Beth csinálta!
    Utoljára szerkesztette: Although, 2016.11.28. 21:17:25
  • Although
    Ez se rossz. Tényleg ez a szint .
  • Although
    Ez csak az utolsó kieg tartalma ami önmagában egy 30 órás külön játék tud lenni akárcsak a Far Harbour
  • Although
    Hidd el a skyrim a 20% se tudja ennek. Minden túlzás nélkül. Ezért is nem lett annyira népszerű nem 12 éveseknek készült ez biztos. Lehetne jobb is de messze a Beth legjobb alkotása különösen az egyedi fejtörővel megspékelt Far Harbourrral.
  • Although
    Teljesen azt csinálsz amit akarsz ha akarsz simset játszol és építed a településeket. Sok értelmét nem látom de hajrá, ha akarod hagyod a fenébe és mész a questeken meg kiegeken meg történeteken. kivéve a minutmen mert náluk kell település menerzserkedés is. A másik háromhoz nem kell. Persze vannak egyéb frakciók is raiderek, supermutánsok, gunners. Rengeteg féle út van tényleg a kiegekkel meg kiemelten az utolsóval még valódi gonosz karaktert is építhetsz. Meghódíthatod vele commonwelathet is. De ez kicsit kevésbé kidolgozott de jó.
  • Although
    Mesélj még ilyeneket, milyen összetett? írd már le mi az összetett benne? Ebbe 4 frakció van akik egymás ellen is harcolnak illetve befolyásolhatod az eredményt. Hol van ilyen a skyrimbe. Mesélj még hány olyan karakter van benne ami nem csak plasztika és ott van? 1? Ebbe mind olyan. Ha leírsz már valamit próbáld indokolni tudod én ezt teszem. A skyrimba semmi összetett nincs. Van két frakció aminek lemásolták a küldetéseit majdnemhogy teljesen a végégig? Te ezt nevezed összetettnek? Ebbe a Far Harbour önmagában összetettebb mint az egész skyrim minden kiegészítőjével. Elhiszem, hogy el vagy ájulva a skyrimtól mert marhára tetszik neked de a kettő közül nem a te tipped az összetettebb.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2016.11.28. 21:04:06
  • Mr_no_NaMe
    Azért a jelenlegi legösszetettebb, legélethűbb és legvalóságosabb, legkiforrottabb (több mint 60 gigányi teljesen a játékra igazított, bugmentes modcsomagot magába foglaló) játékot - Skyrim - még csak hasonlítás alapon is túlzás lett volna megemlítened, de a cinikus beírásodtól meg sírok :D

Én csak azt kérdeztem, hogy mennyit sikerült a day 1 óta javítani rajta. A történet abszolút nem érdekel sokkal inkább az építkezés, ház / bázis építés, fegyver + páncél építés, alapanyag kutatás. Mennyire lehet elszabadulni ilyen téren? Mennyire éri meg a legnagyobb városok legnagyobb tornyaiba elmenni, vagy a legnagyobb dungeonba lemenni az értékes cuccokért, ha vannak olyanok?
  • Although
    az ini fájlokban az adott sorban direktbe be tudod írni az értékeket a felbontásra de azért nem ennyire egyszerű. Mivel az ini fájlok tárolják amit beállítasz így felül is írható de függ 16:10 vagy 16:9 van pl.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2016.11.28. 16:30:34
  • xblades
    Ez engem is érdekelne mert ua. a hiba nálam is.
    És hogyan írtad felül? Mit írtál át?

Kösz
  • Although
    Mivel ez már új konzol generációval jött ki. Így a felbontás 2x a HD texutre packmak is ami a skyrimhoz volt.
    Régebbi gépekhez ez a megoldás. Mert a srác csinált sima HD mod texturat ez a 2GB alatti kártyákkal is elfut, Ma már lehetséges bsa2 csinálni belőle és így elvileg tökéletes lehet.
    Texture optimization