Fallout 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
Btw bocsánat a tördelésért, sajna nagyon szétesett :/
Edit2: Mindegy töröltem 😊
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.03.01. 16:46:43
folytatom"😉 végre végigvittem a játékot; nem egy speedrun tudom de igyekeztem felfedezni mindent
magamtól és benézni mindenhova. (utóbbi mondjuk nem teljesen sikerült mert hiányzott 2 bobblehead ill.
pár újság is de lehet ezek mellett csak elmentem véletlen.) A játékot szinte mindig élvezetes volt
játszani így nem bánom, h beszereztem így mint önálló alkotást bátran 7,5/10re taksálnám mint Fallout
folytatást viszont nagy jó indulattal 4/10re. Ha érdekel vkit akkor a továbbiak spoiler mögött (többek
között mert spoiler is van benne):
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Kezdjük azzal ami nagyon bejött: Boston és környéke, a belváros hangulata, Diamond city, a "vidéki
falvak" nagyon jól elkapottak szerintem. tetszett h a térkép kicsi bár de annál zsúfoltabb így mindig
van vmi "látnivaló" kár h az elbaszott respawn rendszer (túl sűrű/nagyon gyakori) a pálya designerek
valóban jó és igényes munkájának vág alá olyan csúnyán. pedig öröm volt nézni azokat az apró humorokat
amiket megejtettek sok helyen, a vécén olvasó ill. virág mellett szexelő játékmackóktól, a vicces
pozitúrába rendezett csontvázakkal / játékokkal, stb. látszik h élvezték amit csináltak és ez baromi
jó dolog sztem, pláne a Skyrim/Oblivion lélektelen, dög unalmas dungeon-jai után.
a power armor jetpack-je egyszerűen túl jó móka ahhoz h ne azt pakoljuk a páncél hátára, komolyan
remélem h ennek hatására ismét lesz levitate a köv TES-ben.
alapból rettenetesen utálom ha egy sandbox mászkálós játékban meg van kötve h merre kell menned h
bejuss egy ajtón mert nem tudod kinyitni, egy dombra feljutni csak az előre megszabott úton lehet
feljutni, stb na ezzel sokszor visszakapod ezt a szadaságot. fun mikor a raider post-ot nem megkerülve
hanem egyszerűen a kerítésen átrepülve kezded el megtisztítani, mikor nem kell végigszenvedni egy
belső területet ahhoz h feljuss a tetőre ill h nem kell aggódni azon h milyen magasan vagy csak
leugrani és élvezni az elsuhanó tájat. Összefoglalva jó lett 😊
(még ha maxra húzva olyan is h ha nem lövöd pofán magad egy rakétával akkor egy regiment kell h
lesebezzen)
Az építkezésnek van egy hangulata.
Onnantól h összekukáztam egy csomó dolgot és végül supply route-okkal összekötöttem a településeket
néha azon kaptam magam h egy órája már csak a települést építgetem, csinosítom.
és akkor ami (atomra) nem jött be:
az építkeztésnek van egy hangulata. :/
Legtöbbször a "kurva anyád passzintsd már hozzá azt a kurva falat a jó szögben" vagy a "na bassza meg
mit kellene ide rakni h ne a levegőben lógjon ez az egész szar" hangulata.
Ez a rész félkésznek is alig nevezhető, egyszerűen süt róla h "majd a modderek megcsinálják
normálisra" hozzáállással készült.
szvsz kicsit kevés a választható panel és abból is van egy rahedli amit bottal nem piszkáltam olyan a
kinézete.
Rögtön az elején frusztráló lehet mivel kötelez a játék h szarakodj vele, de az elején még marhára
nincs nyersanyagod így nem igazán tudsz szemet gyönyörködtető dolgokat készíteni, és ez később is
megmarad ha nincs összekötve a település a többivel.
Zavaró h nélküled a peonok semmire se mennek. Oké, nagy nehezen beállnak kapálni de ennyi, minden mást
neked kell csinálnod: ágyat lerakni, kaját lerakni, ruházni őket, kutat fúrni és persze óvni őket.
Olyan mint egy +2 funkciós tamagocsi. Ugyan a kezdő misszió után opcionális a dolog de ha teszem azt
amolyan savior of the wastes stílusban játszol (márpedig olyan sok lehetőség gecinek lenni nincs)
akkor csak leraksz pár falat meg tornyot és visszaugrassz segíteni ha épp támadják őket.
És itt ismét bejön a "félkész" állapot mert az ellenfeleket simán a területen belülre spawnoltatja a
gép (micsoda "móka" -az amúgy fallal körülvett- "Silent Hill" közepén mutánsokkal, radscorpionokkal
harcolni <_< ) így szvsz célszerűbb egy központi épületet felhúzni és azt bevédeni mindenféle földi
jóval. Igazán kár h miután felépült csak díszlet mert a peonok nem használnak semmit, minden csak úgy
ott hever ahová eldobtad (kivéve ha az engine "dob egyet" rajta)
szvsz tök evidens lenne (legalább választható opcióként) h a settlereket a workshopba ledobált
itemekből lehetne öltöztetni/fegyverezni, h esetleg ők maguk kutakodhassanak benne ugyanezen okokból,
h kiadható legyen nekik h kijelölt területekre ne menjenek, h az őrségbe beállított csókák
gondoskodjanak maguknak váltásról, h beállítható legyen a viselkedési mintájuk ergo a farmer boy ne
fusson a rokettás muti felé a vascsövével hanem bújjon el a 'csába, stb.
Első olvasatra a hamarosan jövő dlc is csak ráncfelvarrás lesz, sz'al maradnak a modderek.
És ha már hangulat ... szal ez egy Fallout lenne ... és ha összeszorítjuk a fogunkat, eltekintünk a
fősztoritól, a hullámokban érkező ellenfelektől néha meg is találhatjuk a Fallout hangulatot; de ehhez
nagyon akarni kell. Diamond city / Goodneighbor és az ott fellelhető küldik tudnak hozni rajta, ill a
táj is sokhelyütt, de a main story abszolút nem segítőkész ebben.
Van az alapszitu h te ennek a "brave new" postapocaliptic világnak nem vagy a része lévén
belecsöppensz az egészbe. Persze mint nagy túlélő rögtön alkalmazkodsz (olyan nagyon h pár szint/perk
után lélegezhetsz a víz alatt, regenerálhat a sugárzás, gyógyíthat a napfény) és elkezdheted keresni a
fiadat akit nagy nehezen megtalálhatsz a patyolattiszta Institute vezetőjeként. Yaaaay!
Komolyan jelentkezzen az aki nem látta a "csavart" előre h Shaun nem lesz túl fiatal!
És ezek teleportálnak meg terminátorokat gyártanak! és összehoztak a romokból egy patyolattiszta
hiper-szuper hightec és ~titkos földalatti telepet. Mások persze még a törmeléket sem takarították el
vagy amúgy élhető helyekről a csontvázakat de ezek a romokból felépítették ezt a bázist meg minden.
ÉS ez kegyetlenül aláver az egész Fallout világának.
cirka 200 évvel vagyunk az atomháború után immár de Bostonban és környékén a túlélők Diamond cityt és
Goodneighbor-t leszámítva nem hoztak létre kolóniákat, nem kereskednek egymással, nem hoztak létre
semmit és nem tüntették el a pusztítás nyomait h felépítsenek egy a megváltozott körülményekhez
alkalmazkodó civilizációt. Ezt így hogy??? és akkor h élték túl az elmúlt 200 évet?
Persze enélkül az alapfaszság nélkül nem működne a 4 frakcióból 3, talán csak a BoS. (az viszont
röhejes h ők meg ennyi év távlatából is kiirtanának mindenkit aki nem úgy néz ki mint ők.)
A társak többsége sztem elég ... érdekes. (Komplett, kiforrott személyiséggel rendelkező robotok ...
okéééééé.) A kutya az nagyon fasza, egyszerűen imádtam annyira hozta az ebet, azért le a kalappal!
Preston és Mccready -bár nem szerettem őket- de jók lettek, Danse ... a rendőrörsig bírtam, utána
inkább hagyjuk, Curie jópofa volt de elég erőltetettnek éreztem és a nyafogása egy idő után már
zavart, Pipert bírtam nagyon, látszott h őt rendesen kidolgozták, ha új -nyugis- helyre mentünk volt h
csak követtem és figyeltem ahogy mindenkit próbál meginterjúvolni 😊, Cait küldijét egész élveztem
igaz nem értettem h pl egy sima addictol miért nem elég neki, Deacon több mint idegesítő volt,
Hancock-nál azt se értettem miért csatlakozik szal befogtam kapálásra csak h élvezze a "közös
kalandot", Valentine-t azt sem emlékszem hova suvasztottam el (igen, ennyire tetszett a synth vonulat)
a zöld melákot sosem használtam ahogy a terminátor csókát sem.
Furcsa volt h egy-kettőnél rövid idő után maxos volt a szimpátia pedig nem is csináltam semmi extrát
míg másoknál sok idő és egy küldi is kellett h feloldjam a special perkjüket. Pedig nem egy igen tápos
cuccot ad ezért nem is értettem h miért él a bónusz mikor nem is az adott ember kísérget, ez elég
hülye játékmechanikai feature volt.
És akkor erről is pár szó:
Ez egy egész jó mászkálós, felfedezős fps finoman szólva is félkész építgetős gamma megfejelve xp, hp
rendszerrel és perkekkel, bár utóbbiak közül sok a semmire nem jó filler, ráadásul nem egy tök
értelmetlen (attól h jól bánok a pisztollyal miért lövök messzebre vele mint egy távcsövessel?, ha
most jöttem ki a fagyasztóból akkor h mutálok magamnak kopoltyút? stb).
a statok közül lényegében a charisma a legfontosabb a párbeszédek ill. az építgetős local leader
miatt.
lvl10-15 fölött a vats tök fölösleges -ergo az összes arra épülő perk is- mivel jóformán egy fps a
játék.
a párbeszéd mod nélkül vmi elképesztő gány; azzal h látjuk h mit fogunk válaszolni egy fokkal ugyan
jobb de nehéz beleélni magunkat a szerepbe mikor mind a négy válasz ugyanaz csak más szavakkal.
a csávesz szinkronja sok helyen "nem túl jó", (pl. éppen ordibálunk a BoS-os főmuftival, visszaszólok
neki vmi keményet a szöveg szerint és előadja ilyen nyámnyila stílusban) tuti h sok helyen egyszerűen
nem volt megfelelően instruálva h mi a szituáció és hogy kellene játszania a hangjával.
a küldetésekben csak elvétve van választási lehetőség és nem emlékszem h egyszer is kihatással lett
volna annak végkimenetelére.
a perkeknek ill. statoknak semmi ráhatásuk nincs a párbeszédekre (marha zavaró volt h 10es iq-val és
maxos science perkkel állandóan kaptam a megjegyzéseket h "nem értenéd, nem vagy tudós"😉
a pénznek semmi szerepe, úgyis mindent craftolnod kell ha jó cuccot akarsz. (nem ártott volna pár npc
akik upgradelik neked a cuccost jó pénzért) gondolom azért maradt bent mert töltényt vmi oknál fogva
nem tudunk csinálni.
igazán kár h a mutik az ostoba orkok, a ghoulok pedig vmi zombik megfelelőiként vannak kezelve,
ráadásul nagy tömegben. (btw sokadszorra már szánalmas volt ahogy a Brotherhood-os vertibird-ök
próbálnak kifüstölni egy muti bázist ... egyszer nem jött össze maguktól :/ )
lvl60 körül néztem és a non-human bodycount akkor állt 1300 fölött vmivel.
Összefoglalva, annak aki nem egy Fallout(folytatás)ként tekint rá bátran tudom ajánlani (meg még
jobban már h akijött a goty 150-20 eur-ért) de aki az első kettő hangulatát, világát keresi annak
sajna nem.
ui: a F5-öt ezek alapján én úgy képzelem el mint a Stalker csak lehet majd benne falvakat kreálni
i5-2400 II 8GB HyperX Fury 1600MHz II Sapphire 280X Vapor-X Tri-X OC 3GB II Chieftec CTG-750C II Sound Blaster X-Fi HD II ATH-M30X
Annyiban oldotta meg a gondod, hogy olyan ocsmánnyá varázsolta a játékot, hogy a nagy fps zuhanásos helyeken már 65-70 fpsem van. 😄 De magát a zuhanást nem oldotta meg, szóval már kétlem, hogy ez változtatható egyáltalán.
Csináltam egy videót is, amin sajnos nem látszik/érződik a gondom annyira, de azért talán lehet látni rajta. (közben ment a zene, sry érte)
Ráadásul sokan csalódtak nem csak a látványban, hanem a játékban, a Bethesdában. Nem hinném hogy megengedhetik még ezt maguknak. De majd meglátjuk.
i5-2400 II 8GB HyperX Fury 1600MHz II Sapphire 280X Vapor-X Tri-X OC 3GB II Chieftec CTG-750C II Sound Blaster X-Fi HD II ATH-M30X
ne vegyél rá mérget, könnyen megeshet hogy a következő TES és Fallout játékot is ez fogja hajtani...
(pedig tényleg cserélhetnék már)
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
A pécémen viszont az utolsó peccs óta mintha dinamikusabban futna a játék, komolyabb lassulást eddig nem tapasztaltam. De ugye most kezdtem új játékot, még nem vagyok sehol. Shadow distance mediumon, szinte minden más ultrán 1080p-ben. 50 alá alig néhányszor esett be eddig.
Nagyon gány ez a Creation/GameBryo motor egyébként, remélem nem látjuk többet egy játékban sem.
De nem látom be miért hazudnék ilyet, egyszerűen, ha nincs meg a fix 60, akkor lassúnak érzem a játékot, legyen az fps vagy tps játék.
Monitorom elég magas válaszidővel rendelkezik, lehet ez is közrejátszik, de most nem áll módomban sem erősebb vga-t sem gamer monitort venni.
Itt is azért idegesített a dolog, mert az amúgy fix 60 fps leesett 40-re, ha bizonyos fényforrásokra néztem és talán mondanom sem kell, hogy ez mennyire idegesítő/zavaró, mikor az ember valami tágabb helyiségben nézelődik és kapja a folyamatos fps dropot/ingadozást bizonyos pontokon.
Utoljára szerkesztette: Madi92, 2016.02.28. 20:24:38
" Haha, make F5 kill you when you press it. " <#eplus2>#eplus2>
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
ui.: Ha magad szeretnél szétbontani összetevőkre bizonyos tárgyakat, akkor nyisd meg a munkaasztalnál az építős menüt, ha kidobáltad az eszköztárból magad elé a szétbontani kívánt tárgyakat, majd használd a megfelelő opciót... 😊
Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.02.27. 19:04:29
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
Nem akartam én soha osztagot vezetni. 8 napja látom az embereimet, a testvéreimet, ahogy ölnek és megölik őket. 8 napja kívánom bárcsak véget érne. XBOX Live: Toiast26 HUN
Ha meg valakinek van ninja maximális szinten, akkor közelharci támadásaival amúgy is tízszeres sebzést tud leosztani, az megint csak overkill minden ellen. Ha nem egy rugós késsel akarja kivitelezni az ember (mondjuk tuningolva az is szinte mindenkit kinyír egy ütésből még 3-as Strength mellett is, nagyobb erőnél meg a halottak száma csak nőni fog tovább). Amennyiben akad esetleg Blitz 2-es perk is, akkor meg bitang nagy távolságból megcsinálja a közelharci 1 hit 1 kill ütéseket a játékos karaktere. Sőt egyszerre egymástól távol lévő célpontok csoportját is végig tudja verni, minden tízszeres sebzést realizálva. Már VATS-ban persze.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Sneak-ben el akarom érni nagyobb ellenfeleknél is a One shoot, One kill-t😉
Az egyik kísérő Deacon adja a Cloak & Dagger -t ha eléred nála a maxot. Ez +20%.
Mister sandman perk maxon +50% de csak ha hangtompított fegyverrel operálsz.
Ha amit linkeltél legörgeted akkor te is láthatod:
I have Rank 3 MS, Rank 3 Ninja, Rank 5 Sneak ... I'm level 39 ... Maybe it's just the game bugging or something. I still get 1 shot kill with a gauss rifle but it's annoying to have a useless perk rank
Base SAM: 2x
Deacon Perk: 20% on the 2x
Sandman: 15-30-50%
Ninja: 2,5 - 3 - 3,5
(2x20) / 100 = 0,4 -> Ninja Lvl 3 + Deacon perk (3,5 + 0,4) = 3,9x
Now Sandman apply ... (3.9 x 50) / 100 = 1.95 -> 1.95 + 3.9 = 5.85 (5.9 in game)
Sneak és Ninja perkeket kimaxoltam, így most sneak attack-ra van 3,5x damage-m.
Láttam videókat ahol 5,3x, itt pedig 6,3x-ról írnak.
Hogyan tudnám én is erre a szintre feltornászni?
Asus Maximus HERO VIII, Core I5 6600K 4.4Ghz, 16Gb Corsair Vengance, MSI 1080TI
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.02.26. 10:24:17
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Asus B85M-G,i5-4460@3,2Ghz,Asrock Rx570 PhantomGaming X 4GB OC, Kingston Hyper X Fury 2x4GB DDR3,
Amúgy nem hiszem, hogy a 40 fps kevés lenne, elvégre nem egy CoD-ról beszélünk. Talán azért kevés neked a 40 fps, mert be van kapcsolva a V-Sync. Azt 60 FPS alatt kapcsold ki, különben kihagyások lesznek a frame-ekben... Úgy tényleg "kevés a 40 FPS"
Ha időd engedi (igazándiból akkor is ha nem) érdemes lehet körülnézni a játék saját fórumában a kiadó oldalán vagy modder oldalakon (nexus fórumain nagyon sok grafikai hibára megtalálták a megoldást), ott jó tippeket kaphatsz a jobb teljesítmény előcsalása érdekében és talán meglesz a hiba is ami a problémát okozza. De meg merem kockáztatni, hogy lehet találni kimondottan világítással kapcsolatos modokat amik talán megoldhatják a problémádat.
De az is előfordulhat, hogy egész egyszerűen a kártya kevés az általad használt beállításokhoz vagy magával a kártyával van valami gubanc.
Kint jól fut, 60 fps megvan, beltéren van olyan, hogy bizonyos fényforrásokra nézve -20 fps, úgy hogy minden kikapcsolva, levéve minimumra.
Ami NEKEM zavaró volt.
Kérem, senki ne kezdje el, hogy 40 még jó, mert megértem, csak engem már zavar.
Utoljára szerkesztette: FartingSquirrel, 2016.02.25. 17:24:07
A fények esetében csak le kell csapni a godray effektet és máris nem lesz gyilkolva a kártya, nem akad meg a játékmenet emiatt. Valamiért ez az effekt és az árnyék távolság az ami nagyon sok grafikai teljesítményt lefog és akadásokat hoz elő. Ezeket manuálisan át kell állítani (godray-t legjobb egy az egyben kinyírni) ha nagyon akadozik a játék és hirtelen megtáltosodik az egész rendszer, simább lesz a futása. A belvárosi sűrű terepen, ahol marha sok objektum van egymásra halmozva még ha a játékos karaktere nem is látja azokat, ott a lassulás és akadozás valamelyest maradni fog.
Zorrobomber: Nem hiszem, hogy amiatt lenne játszhatatlan. Amúgy Game-debate szerint - most megnéztem - a 290x (ajánlott) 65%-kal jobb, mint a 270x (ami neki van), viszont a 270x csak 5%-kal jobb, mint a 7870 (minimum). Szóval, ez annyira mégsem közelíti meg az ajánlottat. 😄
De azt még mindig nem értem, hogy minimumon miért játszhatatlan.
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
http://sfx.thelazy.net/games/preset/4663/
Utoljára szerkesztette: FartingSquirrel, 2016.02.25. 13:26:28