11630
  • Although
    Gondolkodtam mi az ami igazán megfog benne. Míg a W3 egy személyes történet 5-ös kivitelezése minden téren addig az F4 talán az első amiben tényleg, főleg a kiegekkel, sokféle karaktert eljátszhatsz, és a rendszer a világ reagál is rá. Lehetsz raider, lehetsz ügynök, BOS katona, lehetsz rejtőzködő sinth mentő. Stb. Lehetne még fokozni de egyenlőre ezen a téren nincs másik, nem csak te képzeletedben éled a világot hanem élnek az npc-k a társaid szerethetőek, utálhatóak, ahogy a résztvevők is. Remek kis sztorik amikből megismerhetjük a hely történetét ahol vagyunk. Ez már a skyrimba is volt de messze nem ezen a szinten. Egyszóval beszippant.
  • Although
    Kiírja alul, hogy alt lenyomva stamniáért fixál. :) Tökéletes így. :)
    Butítás a radioaktivitás kezelése. A régebbiekbe tökéletes volt. Ahhoz képest vissza lépés.
    A craft is komolyabb volt. Még van pár dolog ezeken felül.
  • harras25
    Szerintem a lootolás annyira cél amennyire kell a pénz lőszerre meg aid-ra. Én legalábbis kibírtam hogy ne legyek kukás, hanem a harcos :).

VATS: én nem erőltetem és ahogy olvasom más sem. A P.A. nélküli (el)rohanáshoz jó a sok AP, ennyi.

Sebzés: csal, nehézségi szintek szerint, belinkeltem, ezen a fokozaton vagy hatszorosan. Ezért fontosak a sebző perkek, ezekkel lehet kiegyenlíteni. Ha feljebb mész a szinteken akkor egyre erősebb, modifikált ellenségeket ad, azokra már kell a jó sebzés.

Companion: tudom hogy mindenki cipelni és cipeltetni akar de szerintem ez másodlagos. A társadat oda küldi vissza ha nem segíted ki stimpakkal ahová utoljára küldted. Ha még sehova akkor ahol találtad, a kutyánál ez az induló szektorban lévő "rakéta" benzinkút. Egyébként ki is írja mikor elküldi. És jó a kutya mert nem kúrja el a lopakodást és ha lövész vagy akkor főleg jó, mert pl főleg a supermutantok amíg hadakoznak vele addig lőhetőek messzebbről. A kutya nekem volt hogy az életemet mentette meg így, mert amíg ővele kergetőzött egy csapat synth én ell tudtam rohanni közöttük biztonságba majd onnan egy ágyba. De már nem vele vagyok, mert mégis inkább Cait legyen a szeretőm.... És van a magányos kalandor perk (több fokozatban), az társ nélkül növeli a cipelőerődet, páncélodat és lőerődet is.
    Valentine meg azért jó társ mert kurvajó a dumája, igaz cool "arc". A robottal lehetetlen lopakodni, legalábbis nekem nem sikerült.

Settlement: át kell gondolnod, akarod-e tunnigolni őket, vagy elég ha van ágy meg tiszta víz mindenhol. És azt is hogy minutemenként, vagy csak magadnak. Mert amúgy ez sem kötelező :).

Bos: az elejét érdemes megcsinálni mert f. core és egy jófajta lézerpuska a jutalom.

Kiegek: ráérsz még.

Folytatás: ezermillió lehetőség van, fel fogod találni magad :).

Csalsz vagy csak ágyban mentesz ?

Utoljára szerkesztette: harras25, 2016.11.03. 12:32:49
  • Malachit
    Elvittem a karaktert lvl19-re Survivalban. Kitoltam az Agi-t 9-re, az érzékelést 8-ra (9 a cél penetration miatt), Karizmát feltoltam 6-ra leader miatt. Erő még és kitartás még mindig 2-es :D Most az erőt akarom feltolni 6-ra a pakolás miatt, mert állandóan tübb a felszedni való cucc, mint amennyi teherbírásom van :/ Skillekbe eddig csak a lopakodást, zártörést, ellenálló beleket és a L leadert pakoltam ki, amennyire engedte. Fegyver és craft skillekből semmi sincs még meg.

Fegyvernek egy legendás dupla sörétest használok véreztetés bónusszal. Így a tervezett sniper stílus még messze van, de ez a legeffektívebb fegyverem egy jó ideje (egy csótány dobta :D ). Ezzel meg tudok ölni mindenkit közelről (lőttem már egy AP poolból macit, legendás ellenfeleket is le probléma nélkül.). Csak így a lopakodási sebzés bónusszal vannak még gondjaim, mert relatíve hamar észrevesznek még (nem fullos perk miatt). Próbáltam sniper vadászpuskát 308-ast, de rátolt skillek nélkül 40-es sebzéssel kész szenvedés volt, meg megint előjöttek a régi számomra élvezetromboló hátulütők. (értsd, látom a célpontot tisztán, még fejbe is tudom lőni, de lövés után csak találatot jelez és beaktiválódik a figyelmeztetés, de sebzés meg semmi. Ergo sikerült megint sebzés határon kívülről rálőnöm a célpontra, csodás. VATS-ban meg így totál nem jó még mert hiába van 190+ AP-m 3 lövés után kifogyok és még a fontosabb célokra sincs jó esélyem (kéz, láb, fej) csak a testre, ami meg ennyi sebzéssel egy vicc kategória. Közelre meg természetesen használhatatlan. Másodlagos közelharci fegyvert meg nincs erőm lőszerrel együtt cipelni. Így egy ideig még marad a sörétes.

Amúgy nem tudom, hogy él-e még az amit az első kijövetelt követő játék során tapasztaltam. Konkrétan olyan érzésem volt hogy csalt a gép, ha megnöveltem egy fegyverskillel a sebzésemet, a gép az ellenfelek szintbeni hp-ján is igazított valamennyit a megnövekedett sebzéshez. De lehet csak én éreztem ezt...

Elsőre a dilis kutyával rohangáltam, de a dögbe alig lehetett cuccot tömni (na jó, egy rakétavetőt még le tudott nyelni :D ), valamint egyszer csak eltűnt mellőlem 2 napra (IRL 2 napig nélküle mászkáltam, és hiába kerestem nem volt sehol sem /szokott helyeket néztem/, nem játékidő és nem a játékba fektetett idő értendő). Parancssort nem tudom hozzá hogy magamhoz vagy pontra rendeljem. Úgy oldottam meg, hogy felszedtem a házirobit és azzal mentem tovább. Ekkor felajánlotta, hogy a megszokott módon x helyre küldhetem. Hát elküldtem oda ahova való volt épp szerintem, azóta rá se néztem :D A robottal sokkal jobban jártam. 30-35 kiló helyett kb. 100-at bír el és harcban se rosz :) Csak ne pofázna állandóan :D

Settlermenteket elkezdtem fejlesztgetni, meg kiépítgetni. Párat már összekötöttem karavánokkal. Egy a bajom, hogy sajnos csak a nyersanyag közös továbbra is, a lőszer, fegyverver nem :/ Szép meló lesz, ha valahonnan át szeretnék majd költözni.

BOS-t ignoráltam, oda se mentem hozzájuk a szignáljukra. Jelenleg elakadtam, mivel nem tudom mit csináljak. A kezdő területen lefele a katonai erődnél lévő korházzal bezárólag már mindenhol voltam. Ugyan ez a helyzet a szupermarketig (lego gyárat belevéve). Jobbra meg a RR vasútállomás a határvonal. A Minuteman küldetések meg most mind a térkép távoli elszórt pontjaira szólnak, de én meg szeretem szisztematikusan felfedezgetve csinálni a dolgokat, nem átrohanni az egész mapon egy küldetésért, főleg nem survivalban :/

Nuka kieg belépő pontot véletlen megleltem, de az assaultronok elrisztottak :D Aktív még a robotos szignal is, de azt meg nem tudom merre van :/
  • harras25
    Hát nekem közelről célozva is mellédurrant, VATS-szal is meg amúgy is :). De save-mentes survivalban az ember megtanul menekülni. Régebben a halálom volt mikor hátrálva beszorultam valami kőbe vagy fába, de már képes vagyok bárhonnan elugrani és elfutni ha baj van, Sir Robin előre köszönhet :).
  • PiszkosFred
    Tavolrol nalam sincs gond, mert akkor nincs meg panik, van esely elfutni, ha muszaj. De amikor ramugranak hirtelen es/vagy sarokba szoritanak, ahol tenyleg minden loves szamit es nem nagyon van menekules, na ott en mar nem bizom magam az ugyessegemre, ott mar inkabb VATS, leosztom a loveseket es bizok benne, hogy a "mozi" vegen allva maradok :)
  • harras25
    Nekem van hogy ötből öt mellé megy pedig ennyire nem vagyok béna, mert messziről meg van hogy pisztollyal távcső nélkül is ki szedek mindenkit egy fejlövéssel. Gyanús hogy a luckom kicsi, bár ebben nem vagyok biztos hogy ezért van.
  • PiszkosFred
    En is csak akkor szoktam, amikor szorult helyzetben vagyok, korbevett az ellen es inkabb bizom a VATS "pontossagaban" (ami vagy bejon, vagy nem), mint sem a panikszeru fakezu celzasomban :) XCOM-ban mar hozzaszoktam, hogy 95%-os pontossaggal mellelovok a mellettem allo ufonak, igy itt sem lepodook meg, amikor 10 centirol az egyik shotgun loves nem talal, pedig a cso az konkretan a szajaban van mar - koszonhetoen a clipping hibanak - az ellenfelnek. :) De ha en lovok sk, akkor meg ennyi eselyem sincs.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.11.03. 09:21:36
  • kissssss
    VATS a fallout 3 és a new vegasban igen csak hasznos volt pl: halálkarmok ellen + ha még a megfelelő perkeket is sikerült hozzá fel venni(grim reaper) akkor nagyon durván lehetett pofonokat osztani, kár hogy a negyedik részben majdnem teljesen fölöslegesé tettek egy amúgy képen igen csak jól működő rendszert.
    (de még a youtubos "let's playerek" is csak elvétve használnak VATS-t)
  • harras25
    VATS-ot én sem használtam sűrűn a régiekben, ebben meg soha. A képességek: így van felépítve a játék, ennyi. Fogadd el és élvezd.
    Utoljára szerkesztette: harras25, 2016.11.03. 07:01:26
  • harras25
    Dehogy kell elfelejteni a mentés nélküliséget. Ettől van csak igazán survival érzés. Nem megy bele az ember kockázatos harcba, elmenekül ha kell, betolja a drogokat ha kell. Bocsi, de én már halál unalmasnak érezném az egészet ha bárhol menthetnék. Pont ettől izgalmas az egész. És simán meg lehet tanulni így is játszani ha a karakterfejlődés nincs elaprózva.

Konzol téma: ugyanez. El nem tudom már képzelni hogy ilyenhez nyúljak.
    Utoljára szerkesztette: harras25, 2016.11.03. 06:59:38
  • Jóózsf István #6419
    Engem konkrétan a képesség rendszer tesz a sírba: Ha egy félcolos puskával lövöldözök,, akkor ne attól függjön már a sebzése, hogy nekem jó a lopakodó képességem. Valamint, legyen már mindegy, hogy csípőből lövöm szét a fejét valaminek, vagy célzottan! Az meg hab a tortán, hogy bármit fejlesztek, a célkereszt ugyanúgy imbolyog! Anno egyetlen FŐképességhez kötötték. Ezen kár volt változtatni
    VATS-et egyik Fallout-ban sem használtam. Nem is értem miért kellene.
    Ezeket nem butításnak, sokkal inkább komplikálásnak nevezném!
  • Although
    Tényleg rengeteg apró kis ötlet van benne, ami azzal együtt, hogy jelentősen butítottak az FNV rendszerhez képest. Lenyűgöző.
    Tényleg kevés eszközzel is sokat kihoztak belőle. Nagyon sokat.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    - Karaktereket nem részletezném újra, ha ez 8-as akkor a skyrim 5 alatt van.
    - Felépített ellenfelek leprogramozva ha jó helyen találod el pl az ellenfelet akkor bomba is lehet belőle, sok ilyen apróság. Egy ideje konkrétan az ellenfelek jelentős részénél egy dologra megyek, persze a supermutans más kategória :)
    - Perk rendszer sok hibája van mégis teszi a dolgát jól.
    Nem tudom mennyi munkát tett a Beth ebbe de nekem soknak tűnik. Bekaphatja a sok idióta "viharköpenyes" meg fanyalgó is. :)

Utoljára szerkesztette: Although, 2016.11.02. 16:14:14
  • Although
    Oké mindez survivalra vonatkozik. A többi fokozat onnantól, hogy elkezdted, nem is létezik.
    Edit: konzolos megoldás alatt értem pl. a ghoulok roham szerű támadását, ami power armor nélkül leszedi a hp-d felét lv40 felett is. Az Epic nuka crave dologról ne is beszéljünk. Megnyikkanni nincs időd ha nem veszed észre őket :D

De a kis fehér patkányok is aranyosak. Rossz helyre léptem, épp nézelődőm honnan, jöhet a veszély, utána már csak a karim jajgatása van, ahogy leszakad a fél keze. :) Kapd be kategória. :)
    Utoljára szerkesztette: Although, 2016.11.02. 16:03:41
  • Although
    Átgondolva az eddigieket.
    - Masszív alap amit ki tudja hova lehet fejleszteni.
    - Ötletes és jól megvalósított rendszer a maga egyszerűségével is.
    - Továbbra is ámulok a Far harbour és Nuka epic ellenfelein akik csak úgy az arcodba esnek. Edit: Kicsit mmo-s húzás persze már látjuk egy ideje hatnak egymásra, de zseniális ahogy gyenge pontot tesznek rájuk.
    Viszont van gyenge pontjuk. :) Persze nem mindig van idő kihasználni.

- Élő lélegző világ az első amit ezen a téren csináltak. Morrowind csodás volt a maga idejében, de ez új mérföldkő, mégha a sztori színvonal nem morrowind is.

Edit: El kell felejteni a mentés nélküli változatot, az FNV-hez képest vannak akció játék megoldások. És ezek, talán csak konzolos kütyüvel kezelhetők jól.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2016.11.02. 15:58:15
  • harras25
    Danse-szal még nem találkoztam. Cait-ra a Mechanist páncélját adtam sisak nélkül miután leszedtem róla a női ruhát és hamar visszahoztam New Harborba, miután eszembe jutott, hogy tudok teleportálni, PA nélkül hamar meg volt a visszaút. Viszont NH-ban nincs PA repair ?

A SPOILER-hez:
    Én is így voltam, a BoS-t simán leöltem de a vasutasokat megsirattam mikor így jártak. Bunker Hill: nekem csatlósaim lettek, mert azt mondták félnek tőlem, pedig én is Institute Director vagyok. Igaz páran eltűntek de itt felállítottam a csalitronyot, jönnek az új emberek. Ami fordulat, hogy FH-ban megmondtam DiMának, hogy Instute-tal vagyok és közben meséltem róluk otthon is, na ez érdekes lesz, ha őket is el kell pusztítanom, kezd tele lenni a tököm a fiam haverjainak az intoleranciájával.
  • Darun
    Asszem Cait volt az első társ, akire mindenféle legendary szar páncéldarabot rádobáltam. Hmmm... nekem is ő a Love E., pedig mintha az elején Piper-el is románcoltam volna. No mindegy. És én is utánégetős "kalapácsot" adtam neki :D Meg Danse-nek is, de a gyökér az összes lőfegyvert felszedte előlem igy is. Akkor akadtam ki, amikor a Nuka-Nuka Launcer nem volt sehol. Mit szoptam azzal a küldivel, erre sehol az über fegyver. Hazamegyek, le akarok pakolni, mondom ettől a gyökértől is elveszem a cuccait, mert betettem hozzá 5 super sledge-t, erre nem nála volt? De tegnap megöltem a majmot, szóval bosszúm útól érte. De hogy hogy keveredett ide Danse?

Még régebben elhatároztam, hogy a Gloving Sea-t egyszer majd bebarangolom PA-ban. Ehhez ki lenne ideálisabb társ mint ő? Nem volt kedvem elküldeni amikor folytattam az Institute-os küldiket.. és őt vittem magammal Bunker Hill-be. Elvileg még mindenkivel jóban voltam, tehát senki nem lőtt rám. Shaun küldött oda, tehát velem volt a synth ügynök, de előtte szóltam Desnek is. És közben Danse volt a társam. Vicces volt ahogy mindenki lőtte a synth "kurzort", de ugye folyton feléledt. Háromszor szaladtam körbe, mire mindenki meghalt és összeszedtem az összes lootot. Aztán... megöltem a "kurzort" és elengedtem a syntheket. Shaun nem örült neki, de ez van Ennek ellenér még is úgy néz ki hogy az Institute oldalán fogom befejezni, ha már én lettem a vezetője. A BoS-t momentán nem fogom sajnálni, de igazából nem könnyű dönteni a "vasút" és az "intézet" között. Egyikkel sem tudok teljes mértékben egyetérteni, főleg mióta tegnap betévedtem a synth gyárba és láttam hogy csinálják őket.
  • harras25
    Szerintem alapból érdemes közelharcos társat választani, csak ugye survivalon előfordul hogy hazaküldi a progi ha sokáig ütik fekve vagy nem tolsz rá stimpakot.

NH: hát mindjárt az elején lementem a sziget csücskébe a bosszúálló vénasszony küldije miatt, jó nagy nyüzsgés volt hosszú úton komoly ellenfelekkel egy nekifutásra, véletlenül megtaláltam Acadiát is.
    De az út végére az összes lőszerem kifogyott, hát lőszer nélkül pont a célnál meghaltam kétszer. Ü'hogy elkértem Caittól a puncture fistet, stealth boy 2x betolva, power armor és cait nélkül beosontam a bázisra, így eljutottam a bossig, pár hátbaveréstől kész volt, vissza se lőtt, kifelé meg rohanás a kisruhában mert elfogyott a stealth boy. Aztán még mindig lőszer nélkül visszaindulás van most, rengeteg ellenfél most is, csak próbálok elnavigálni köztük lőszer híján, de véletlenül rátaláltam Nucleusra is.
    Cait meghalt azaz elküldte a progi a Taffingtonba baszki, IRL is 1 nap mire visszahozom. Sokat gyengíti a fegyvereimet és a teherhordó képességemet a jelenléte, de meg van a lover's embrace perk, meg mostanában mióta modifikált sugárhajtású kalapácsa van még hasznos is tud lenni néha, elég jó bírja a közelharcot és nagyokat is suhint míg lőállásba bújok. Egy darabig legalábbis.

Utoljára szerkesztette: harras25, 2016.11.01. 11:04:11
  • Although
    Jó ötlet. Surviven lőttem mindenhol de ha odaér akkor véged. Ez a gond.
  • Darun
    A robotok ellen esetleg azt is meglehet próbálni, hogy előre küldöd a társad, hogy elvonja a figyelmet, közben meg oda osonsz és meghekkeled. Sajnos alapból ez nem nagyon működik (próbáltam már) mert még normálon is simán felaprit, mire rácsatlakozol, ezért kell elvonni a figyelmét. A FH DLC-ben volt valami nagyon brutál Assaultron Dominator, akit kb negyed órán keresztül próbáltam megölni mindenféle módszerrel, végül asszem ez lett. Azt biztos ti is tudjátok, de azért leirom: az assaultront a törzsén kell lőni, nem a fején, mert a feje nagyon kemény és sok a DTS-e.
  • harras25
    Hát ja, nekem távcsöves pisztolyaim vannak 3-as luckkal, néha nagy a szórás :D.
  • Although
    Ha távolságit akarsz akkor rifleman. Meg van egy ami pontosítja a manuálist. Távcsőnél lenyomott altal nagyon szépen lehet aprítani.
  • harras25
    Nem kötelező ám kolonizálni a minutemeneknek vagy saját magadnak. Persze ha úgy érzed hogy így jön a legkönyebben XP akkor csináld, de én spec nem sokat bíbelődtem a telepesekkel, csak annyit hogy ahol nincs ágy a közelben ott legyen. Ácsoltam egyet a legelső benzinkútnál ahol a kutya megszerezhető, meg az autósmoziba is egyet, utána meg volt Mystic Pinesben, és a túloldalt meg ott van Covenant és a Taffington. Elég jó bázispontok voltak ezek nekem az elején, hamar oda lehetett futni valamelyikhez ha baj volt.

Ha vadászpuskázol az is jó, de nézd meg, hogy automata vagy nem és utána a perkfán keresd meg melyikek erősítik a sebzését és azok legyenek az elsők amikben sok csillagig fokozod magad.
    Utoljára szerkesztette: harras25, 2016.10.28. 07:06:05
  • Malachit
    Újrakezdtem. eljutottam lvl9-ig. Kitakarítottam az Assembly-t meg beszedtem a második települést így, de mivel nincs local leaderem elég macerás csak fából 2 főre jó települést kialakítani :/

Szerintem ha lehet még gyúrok az alap statokra. Kb 11 pontot kéne még kiszórnom, hogy szájízem szerint elfogadhatóra alakítsam őket. Szereztem egy 308-as vadászpuskát. Azzal szedtem le a gyár külső őreit, de a VATS-al már nem használható távból (pedig jó lett volna). Bent meg mindenkit lepisztolyoztam, csak úgy fejbe, hogy érezzék a törödést. Egy csótányból meg eset egy 10 milis legendary Ghoul pisztoly, +50% ghoulokra. Érdekes, biztos előtte ghoulokat vacsorázott :D

Most épp nem tudom merre, mert a 3. települést nem akarom addig behúzni, míg a 2. nincs valamennyire megcsinálva. Lehet elmegyek felfedezni, meg szintezni a pusztába, meg áthurcolok annyi cuccot a 2. településre amennyiből ki tudom kupálni elfogadhatóra. Szép futás lesz :/
  • harras25
    (egyébként reload sem volt, el kell futni azonnal ha baj van és rendezni magunkat meg betolni a drogokat tényleg ez a legjobb tanács csalásmentes kvikszév nélküli survivalra, idejét se tudom mikor haltam meg utoljára, max akkor ha elfelejtem hogy csak öltönyben vagyok és így megyek rá két egymást verő deathclawra)
  • harras25
    De igen, ez Devil, ez tuti, a keleti szélen van ahol a híd vezet a bárkás réderekhez.

Tegnap meg a délnyugati mocsarakban valami hatnevű SM elől futva (legend primus brutal master stbstb) egy glowing deathclawba szaladtam bele, de utána hogy Cait eltűnt és felment a pisztolyaim sebzése nem volt gond egyikkel sem, elég buta állat volt mind a kettő, ezeknél csak tartani kellett a távolságot hogy ne találjanak el. Az Assaultron Devil ellen ez sem segített ezen a fokozaton.
    Utoljára szerkesztette: harras25, 2016.10.27. 09:33:34
  • Sunsetjoy
    Bugos kicsit az a küldetés, ahogy olvasom... ha azelőtt szerzed meg, hogy beszéltél volna azzal, aki adja a questet, akkor előfordulhat a hiba. Konzolparanccsal kiütheted, hogy sikeres legyen. Lásd a leírást lejjebb; ha kell, lefordítom neked a megoldást.

Xboxone, PC, PS4: The quest may not recognize that any medallion(s) have been dispensed/received, if obtained prior to talking to N.I.R.A.; this may or may not prevent the quest from completing.

PC: The quest can be advanced with the console command SetStage DLC04SettlementFF02 80, return to N.I.R.A. to collect the reward.
    At times this command doesn't work. Use SetStage DLC04SettlementFF02 300 to complete the quest.
  • Darun
    Szerintem meg egy játék attól lesz jó, hogy több mint 600 órám van benne 2 végigjátszás után (New Vegas) és nem 30 óra után hagytam abba (Skyrim) de hát izlések és ficamok.
    Amiről egyébként szó volt, az sztem is sima assaultron, esetleg dominator, de nem Devil, az biztos. Azok egy kis katonai checkpointon vannak, ha jól sejtem ez van ott, ahol a raider gang is, amihez el kell kisérni a synth ügynököt. Ez volt az amiről múltkor meséltem, hogy odamentem, a nyakunkba esett egy BoS heli és elkezdtek egymásra lőni. Aztán az ügynök elmenekült, a BoS meg belefutott abba az assaultronba, ki is nyirta az összes BoS-t, szerencsére nem maradt sok élete, meg ugye már lvl 90 környékén vagyok, annyira nem nagy cucc. De meg kell mondanom, még lvl 90-en, normálon is van olyan ellenfél, amibe meggondolom hogy belekössek e.
    Egyébként valamelyik nap én is találkoztam egy halálfejes ellenféllel, ami azért ezen a szinten már meglepő, de úgy rémlik ő is egyetlen fejlövés volt, szóval...

Viszont lenne egy kérdésem a NW DLC-vel kapcsolatban.
    Van az a gyűjtsd össze az összes Medalion-t. Nahmármost én megszereztem az összeset, az előtt hogy felvettem volna a küldit. Esetleg egy még hiányzott. Viszont azt irja hogy a Treehouse sincs nálam, holott emlékszem hogy megszereztem, az inventorimba is benn van, de vissza is mentem oda és nem találtam a dobozban. Eldobni nem tudom hogy újra felvegyem, mert quest itemet nem lehet eldobni. Igy viszont teljesiteni sem tudom a küldit. Erre van valami megoldás?
  • Although
    Az, hogy sokan beszélnek róla az még nem jelenti a legjobb rpg. :) Nem mondtam soha, rossz játék, sőt pont olyan ami rengeteg embernek tetszeni fog. Nekem egy napon nem lehet említeni az F4-el. Kell ez a körítés, hogy bele tudjam élni magam legyenek élő npc-k legyen egy kis változatosság benne, legyen meg a többi amit már írtam. Láthatod nincs nagy igényszintem. Az úgynevezett elit is fikázza az F4-et nem csak a "viharköpenyesek." :)
    Utoljára szerkesztette: Although, 2016.10.26. 14:16:30
  • harras25
    Egy jó darabig élveztem aztán hirtelen meguntam.
  • PiszkosFred
  • harras25
    Emlékeim szerint nagy volt ott a nyüzsgés mikor először arra jártam, sokan lőttek sokmindenkire és viszont, mivel régen aludtam csak át akartam osonni. Szóval nem kizárt hogy egy csapat utolsó makacs túlélője aki elintézte a társait elintéző BoS-okat is. Próbáltam a bevált taktikával rálőni- elrejtőzni-lövedékei elől fedezékbe bújni, de messziről is lelézerezett két másodperc alatt PA-ban is.
    Hasonló élményem csak egy volt, egy kivéreztető lézerpisztolyos legend raider ellen, de ott volt ágy a közelben, annyira hogy amint felébredtem fejbelőtt és már pusztultam is el a fedezékben bújás után is. De addig próbáltam míg rá nem jöttem a mozgására és hogy mikor támad meg kézitusával, végül meg lett a csúzlija, nagyon szemét fegyver és a robotok is kivéreznek tőle....
    Utoljára szerkesztette: harras25, 2016.10.26. 10:25:11
  • Although
    Az szerintem normál assaultron csak halálfejes már ami a keskeny félszigeti bejárót őrzi, nálam spec végzett vele a BOS járőr. De előtte párszor kivégezte a karimat meg a társát. Az assaultron devil az csak az őrjáratban van.
  • harras25
    Mondtam, hogy sniperrel esélyes lehet, de az nem én vagyok. Becserkészni be lehetne, de nem hal meg azonnal hiába lövök 4-500-at a pisztolyommal és utána ha rám néz vége is. Ha lenne kvikszév lehet próbálkoznék, vagy ágy, hogy ne kutyagolással kezdjek minden próbát lehet nekimennék, de így nem nagyon. Bár lehet....
  • Although
    Tegnap belefutottam a assaultron devilbe most először. Pont egy őrjárat jött. Nem vettem észre mennyire sokan vannak, ugye mindig sötétbe támadok, van hangulata.:) Pedig szokásos körítés mine a kocsik mellé magas pont a sima devileket le is szedtem távcsövessel vagy 3-at, két robot meg egy halálfejes nem is jutott túl a kocsikon, a pontig de az evil assaultron az igen hű jól néz ki nagyon. :)
    Utoljára szerkesztette: Although, 2016.10.26. 08:27:58
  • harras25
    Lelézerezte őket is tök esélytelenek voltak. És már nincs is BoS, de nem is őket sirattam meg.
    Ha csalnék akkor quciksave-kkal csak azért is nekimennék, de így és hogy nem találtam ágyat a környékén, így nem.
    Utoljára szerkesztette: harras25, 2016.10.26. 07:20:39
  • harras25
    Azt már én is írtam, hogy ezt elkúrták, ha egy ajtóhoz odaérsz némi egérúttal is kimész rajta térugrással ott teremnek az üldözők.

Az tényleg jó tanács hogy ha baj van azonnal rohanj az ellenkező irányba, akár PA-ban is, nem számít hogy lemerül F. Core, te neked most mindig a következő pillanatot kell túlélni. Ugyanez van a drogokkal is, be kell nyomni őket ha segítenek, a mellékhatásokkal majd foglalkozol utána ha túlélted a combatot. És úgy van ahogy Although mondja, te most tényleg abba éld magad bele hogy kijöttél a burokból és egy felkészületlen senki vagy aki próbálja túlélni az übergeci posztapokaliptikus világot. Ha melee harcmódot választottál az szerintem plusz nehezítés az ellenségek survivalos ötszörös sebzési bónusza miatt. Én az elején el sem tudom képzelni hogy léptem volna túl stealth nélkül meg anélkül hogy csak a választott harcmódot fejlesszem.
  • Although
    Pont ez a jó benne!! Nem a szupermen életérzés mint a skyrimnál. Itt a Beth modok nélkül is prezentált. Tényleg mai időkben le a kalappal előttük. Végre legalább adják az rpg egyik feelingjét míg a senkiből valaki leszel. Roppant módon hiányoltam a skyrimból. Ott egyből ordítva menekült az ellenség előled és a sárkány már lv6 fejet hajtott előtted. Holott lv40 se kellene. De ehhez requiem kellett. Ott adta az érzést, már a sárkány hangja is vibrált a levegőben félelem aurát gerjesztve.
    A fallout 4-hez nem azért kellenek a módok mert gagyi. Látszik is a pontozáson sok kis viharköpenyes pityereg. :) Pedig ez még mindig semmi a régi játékok nehézségéhez képest. De legalább nekem is elfogadható. :)
    Utoljára szerkesztette: Although, 2016.10.25. 17:05:37
  • Although
    Nekem is volt ilyen, mireluk hunter a másik mókás folyamatosan méregnyál amitől nem is látsz közben rohan utánad. Konkrétan ott hagytam Caitet meghalni vele. :) Sajnos ez ilyen kicsit illúzió romboló de másrészről meg elfogadható élvezet, kis darabka az FNV-ből. :)
    Edit: A harc a régi rpkben is hasonló volt harc után feléled tag ha nyertél itt meg nyomsz egy stimpakot. :)
    Utoljára szerkesztette: Although, 2016.10.25. 16:57:49
  • Although
    Menekülést mindenképp futással tedd és azonnal. Ha van társad ő magára vonja őket legfeljebb visszamész érte ha már tiszta a levegő. Kis szinten nem hős vagy hanem szaros senki, vagy scavenger vagy más :) De nem hős :) Ahogy látom survivalon kb lv40 amikor már nem kell annyira aggódni de ott is érnek meglepetések. :)