11630
  • Although
    Kicsit fura a srác aki csinálta de most nagyjából így fut mindenhol.
  • Although
    Questek nem egy élvezetes, a fő szálak is relatív jól meg lettek írva nem fekete fehér a világ. Sokszor akit rossznak gondolsz az is, maga módján jót akar. Lehetne sokkal jobb is de mint látható a mobsnak már ez se olyan szuper mint az előd. Adj egy esélyt neki merülj el benne, indítsd el survivalon :) Alapvetően nem nehéz de nem is veszett könnyű játék. Sokszor mikor hirtelen sietni kezdesz mert azt gondolod most már kijutottál akkor érnek meglepetések.
    A lények változatosak és relatív kreatívak. Legtöbbjük nagyon gyorsan végezni akar veled. :) De néhányat ki tudsz kerülni a nem zaklatod. Stb. Stb. A + tartalmak főleg a sziget az fantasztikus lett hangulatban és tartalomba is. A Beth megcsillantott valamit abból amiről azt gondoltam már ez a szint sincs, de van. :)
  • Although
    Függ tőle milyen géped van ha van 2Gb-os kártyád egy jobb fajta meg 8Gb RAM + legalább i5-ös proci akkor highon zökkenésmentesen fut, már jó ideje. Efelett már ultrán is. Buggal nem találkoztam nekem highon fut 35-40 közötti fpsel szaggatás mentesen. A semmitmondó játék akkor inkább ne erőltesd. :) Keres olyat ami nem semmitmondó. :) Mint látod vannak páran akiket beszippantott vagy a simses rész vagy a ahogy lehet látni a nemzetközi oldalakon vannak akik dicsérik, vannak akik szidják. Az biztos a vérszegény és üres skyrim világa után ez élettel teli ha elmerülsz benne, nem csak sótlan társak lépdelnek melletted, hanem olyanok akiknek sokszor nem tetszik amit csinálsz és ennek hangot is adnak.
  • Mr_no_NaMe
    Sziasztok! Akkor próbáltam ki a játékot amikor megjelent. Megoldódtak már azóta a stutter / szaggatás problémák jó vason is? Kijavították a nagyobb bugokat? Sajnos akkor elég semmitmondó volt a játék :/ Lehet kipróbálnám újra, csak nem tudom megéri-e. Legutóbb 3 órát játszottam vele de annyi elég is volt.
  • Bandiika
    Közben olvasgattam, igazad van, valóban a felbontással volt a gond, .ini file-t kellett felülírni és máris jó. Azért köszönöm!
  • Bandiika
    Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem, megvettem a napokban a játékot plusz a Season Pass kieget steamen keresztül. Elkezdtem tegnap játszani viszont a zárnyitásnál nem jön fel középre a hullámcsat és a csavarhúzó, csak a homályos képernyőt "tölti" be. Mikor elkezdem mozgatni az egeret illetve a nyitáshoz szükséges gombokat hallani,hogy próbálkozik viszont mint írtam semmit nem látni...ebben kérném a segítségeteket. Előre is nagyon köszönöm.
  • Trucker01
    Sziasztok! Régebben olvastam, hogy a játék nem támogatta az 1280x1024-es felbontást. Tudtok-e róla, hogy azóta születette-e erre valami megoldás?
  • harras25
    Sikerült megnézni őket :).
  • Malachit
    Nem tudom miért így rakta be a képeket. WOT fórum képlinkelőjét használtam. Eddig működött mindenhol. Kicsit nehéz így, de ha eltalálod a pontokat, tényleg beadja a képeket :)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Jó nagy hely ez a 81-es rejtett részleg. Nem tudom elképzelni, hogy a fenébe élhettek ezek egy ekkora elzárt terület tudta nélkül. Kb 2x akkora mint az alapbunker és van áram mindenhol. Nem hiányzott a reaktorok leadott teljesítményéből a kezelőknek amit elszív? Vagy vakok és ekkora bénák voltak?
  • Sunsetjoy
    Ezek között próbáltál már keresgélni? PA link
  • Jana32
    Mind1, nem segített semmi... :D Még annyi hogy olyan modot tudsz-e (vagy bárki más) ami ha felveszem a power armor-t nem teszi át a HUD-ot "power armorossá" (ez elég hülyén hangzott). Azért nem szeretem a power armort mert ocsmánynak tartom a HUD-ját.
  • Sunsetjoy
    A spoilerekben van ott egy pont (szó szerint EGY PONT). Arra kattints rá, ott vannak azok a képek.
    Szerintem rosszul linkelte ide a fórumba.

Ryder62: Boltok, állatok, erőforrások megléte szükséges, telepesenként egyre több. Idő kell még hozzá, stb.
    Angol leírás itt: Happiness
    Utoljára szerkesztette: Sunsetjoy, 2016.11.17. 20:35:14
  • Ryder62
    Mit kell csinálni ahhoz hogy a settlement happiness felkússzon 100-ra?

Coup Manort fejlesztem 8-10 emberrel. Ezt fel lehet vinni 100-ra?
  • harras25
    Én nem látom a képeket.
  • Malachit
    Így én pl. kajából már nem is kapnék semmit, mivel 3-as szintű beles perk miatt szinte (az egyik konzerv húsra valamiért nem vonatkozott és benyeltem egyszer 25 radot) szabadon eszek/iszok.
  • Sunsetjoy
    Radiation now regenerates even more of your lost Health. -> A sugárzás most már még több életerődet visszatölti.

Ez nem úgy működik, hogy folyamatosan visszatölt. Szintenként függő mértékben kapsz életerőt, épp amit bekapsz sugárzást. Tehát ha beállsz egy hordó mellé, akkor 3.-as szinten több életerőt kapsz vissza. Ugyanakkor a sugársérülés nem csökken, tehát előbb utóbb beledögölhetsz.

1. Bekapsz 10 egység sugárzást, kapsz 5 életerőt mellé.
    2. Bekapsz 10 egység sugárzást, kapsz 10 életerőt mellé..
    3. Bekapsz 10 egység sugárzást, kapsz 15 életerőt mellé. Néhány vad ghoul barátivá válik.
    4. A sugárzási sérülésed lassan csökken. - csak aktív játék, tehát nem alvás vagy várakozás közben.

Ez főként nyers, nem főzött kaja esetében jó, mert az onnan szerzett sugárzást is életerőnövelésre használja így.
    Az is egyértelmű, hogy minél nagyobb a sugárzási ellenállásod (ettől a perktől függetlenül), annál kevésbé éri meg ez a perk, hiszen kevés sugárzást kapsz be (ellenálló vagy rá), így kevesebb a gyógyulás is.
    Utoljára szerkesztette: Sunsetjoy, 2016.11.17. 11:56:41
  • oneal1

• Malachit
    (Ghoulish 4 Gametitle-FO4 NW END 9 50 Rad damage will now begin to slowly heal, restoring health in the process.) Szerintem erre gondolsz. Ez 4. szinten fog majd tölteni HP-t lassan értelmezésem szerint, mikozben kapod a sugárzást (lehet be kell állni 1 hordó mellé).

2. szint: Radiation now regenerates even more of your lost Health. (ezt én sem tudom értelmezni pontosan. Lehet van x mértékű rad sebesülésed, ami szépen lassan átfordul HP-ba, ha hiányzik a HP-dból, vagy csak simán eltűnik idővel a radod és nem lesz HP veszteséged helyette)
  • greger74
    hali

hogy müxik a 'hátborzongató' perk?
    már 2-es szintű vagyok belőle de még mindig megvan a sugárzásom és életerőt sem tölti vissza
  • Malachit
    Képek:

Codswort the terminator :)

Ez Bexarás :)

Dogmeat, the real American dog. (Grafikai bug)

Az ígért képek a településről:

NEED MORE WAPON??? :)

Utoljára szerkesztette: Malachit, 2016.11.16. 22:36:22
  • PiszkosFred
    A vezetoknek mindenkeppen. De mivel az egyik legjobb tarsat is itt szedheted fel - bar ez egyeni izles kerdese, de en nagyon szeret(t)em ot, foleg kesobb a reakcioit kalandozas kozben - erdemes segiteni a bentieknek.
  • Malachit
    És ahhoz mit csináljak? Mindenkinek be kell nyalókázni?

81-es Vault. Így passz? :)

Utoljára szerkesztette: Malachit, 2016.11.16. 14:04:13
  • PiszkosFred
  • harras25
    81 ?
  • PiszkosFred
    Erdemeld ki a mentesi lehetoseget ott :)
  • Malachit
    Most például úgy csinálom, hogy Piperrel kitakarítok és feltörök mindent egy helyen, majd Ada-val visszamenve felporszívózom az alapanyagokat, kifosztom a hullákat.

Tegnap elmentem először 81-be. Teljesen újdonságvolt, mivel első nekiugráskor kimaradt. Bejáratnál bedumáltam magam (Karizmát feltoltam 16-ra! :D, de így is piros rizikós volt a válasz). Érdekes. Bent meg nem találtam mentési lehetőséget, így végig azon paráztam, hogy minden beszélgetéskor helyesen válasszak. (sikerült) Beszedtem a 2 újságot. A fegyvert nem vettem meg, mert a radium 45-ösöm, már most többet sebez végtagra, mint az ott kapható projectile.
  • Malachit
    Képeket megcsináltam, csak nem volt már időm/energiám feltenni őket. Majd ma este.

A robotok bejövetelével a régi kompánionoknak a szinesítésen kívül nem sok értelmét látom. Cipeltetni velük alig lehet valamit, páncélt kell rájuk aggatni, meg még fegyvert se árt a kezükbe adni. Max annyi, hogy stimpakkot esznek és nem robot ösztökét gyógyításkor + tudnak sunnyogni, de azt elég hülyén teszik :D
  • Sunsetjoy
    Értem, köszi, így már tisztább a kép :)
  • harras25
    +1
    A fénykép érdekelne. Én Covenantban lehet megpróbálom szétverni a bejáratot, mindig csukva van, bár eddig azért betaláltak rajta. Meg Coastal Cottage-ban egy brahmin felrepült valahogy az egyik kunyhó tetejére és most ott bőg, nem tud lejönni...
    Utoljára szerkesztette: harras25, 2016.11.16. 09:51:49
  • harras25
    Volt ahol a belemet kidolgoztam mégis Failed lett a megvédés (7 PA-s raider pl, hiába haltak meg, túl nagy volt a kár vagy meghalt egy fontos védő). Most meg míg Far Harborban voltam kiirta hogy a Commonwealthon megtámadták az egyik kétfős tanyát, amivel semmit sem csináltam azon kívül hogy ácsoltam oda is egy ágyat meg kutat ha arra járok legyen Save hely meg szomjoltó. De ezen kívül semmit. Na szóval le se szarom már az ilyen "defend"-eket, erre meg főleg nem loholtam vissza a szigetről. Nos, tíz perc múlva kiirta hogy sikeres megvédés. Hát semmi logika nincs az egészben.

Távolsági sunnyogás: én PA-t használok kivéve mikor csak oda akarok érni valahova gyorsan. Ilyenkor semmilyen armor sincs rajtam, sprintelve hamar átszelem a pályát, AP míg tölt csak addig sneak. Persze ADA-val ezt nem lehet megcsinálni. Meg hát volt hogy szép fekete öltönyben voltam mikor jöttek a legendary szörnyek tucatjával a visitors centerbe ahogy felébredtem az ágyból. De általában működik.
    Utoljára szerkesztette: harras25, 2016.11.16. 09:45:16
  • harras25
    Sose mentem vissza Sanctuaryba. Semmi nem történt, a telepek az én szövetségeseim, nem a Minutemené. Már level 50-en vagyok három frakció elrendezve a végsőkig (kivéve amelyiket élve hagytam) ezeknek meg hetek óta villok a Questben, hogy Preston vár rám Sanctuaryban.
    Utoljára szerkesztette: harras25, 2016.11.16. 09:36:09
  • Although
    Egy dolgot tudsz még csinálni ami működhet. Egyesével egy mentésen kapcsolód a modokat mikor tűnik el a fegyo.
  • PiszkosFred
    Leszedve a widow shotgunt es belenezve a mappaba, ez tenyleg csak copypaste install. Annyit tegyel meg, hogy a loading ordert modositod, hatha...
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.11.15. 13:43:33
  • Jana32
    Eredeti, minden dlc megvan. De mondom tettem be különböző armorokat és azok működnek (legalábbis amit eddig megtaláltam)
  • Sunsetjoy
    Nekem múltkor volt szerencsém látni két rakétás és egy lézeres lövegtornyom össztüzét egy legendás fickókkal teli tüzércsapat tagjain - méghozzá mivel reflektor is volt, megvilágítás is volt rajtuk az éjjeli sötétsétben :D
  • Malachit
    Nekem is ez volt, mikor modolgattam első HC nekiugráskor. Konkrétan valamennyi modolt fegyver láthatatlan volt. Aztán eluntam valahol lvl 10 környékén, mert nagyon zavaró volt és kezdtem egy új tiszta moddolatlant.

Most tartok lvl38-nál és majd 4 napnyi játékidőnél. Én se követem a fővonalat, mindenfele elmászkálgattam. Csak tegnap este jutottam el Diamondba és cseréltem le Ada-t Piperre.

A telepekkel meg lehet nem foglalkozok tovább nagyon, mert elég kiégetőleg hat, amikor Sankcuary kap támadást én meg Bunker Hill-ben kereskedek és loholhatok át a fél térképen védeni (elbaxottul sok idő :/ ). Inkább szerintem mindenhova kidobok 150+ védelmet és majd az ledarál mindent. Így is az volt legutóbb is, hogy a mozi kapott egy szuper mutáns támadást. Odaloholtam, erre az egymás tűzterét átfedően 3 betony toronyra kihelyezett 12 automata fegyver lekaszált mindent. Alig tudtam belelőni valamibe xp-ért.

Hangman Ally-t tettem meg most bázisomnak. Hát Covenantból átpakolni külön élmény volt. Kb. 6 teljes oda vissza út volt úgy, hogy Ada-t átalakítottam erre az időre teherszállításra és nemsokkal előtte adtam el egy páncéldarabért 1 tonna fegyvert az egyik kereskedőnek. Egyik fordulóban jól meg is szívtam, mert sarok mögül egy behemótot kaptam a nyakamba. Azt még le is toltam úgy, hogy Ada letankolta, én meg a Radioaktív 45-össel szétpumpáltam. Persze 2 utcával arrébb nyakamba kaptam a rohanás miatt 2 tank, 2 eye meg 3 egyébbotot plusz két csávót . Ezek közül még az egyik tankbot legendary is volt. Ezektől se ijjedtem meg, a 2 eybotot kikaptam gyorsan Ada takolt megint, csak elbaxtam, mert következőnek véletlen őt daráltam le a vele harcoló tankbotok helyett :/ Igy már hirtelen sokan lettek rajtam és kb 5 sec alatt lenyomtak engem is :( Visszafutáskor persze egyik se volt már ott a random miatt, amit annyira nem is bántam.

Legutóbb meg egy legendary robot kísérő lőtte a fejem szét 1 lövéssel full HP-ról. Annak is nagyon örültem, hogy így bemakkolt. :/ Amúgy tetszik a sunnyogás, mert lövés nélkül hátulról közelítve már kb. az NPC-k nyakába is ülhetnék lassan (utazáskor a távolságok miatt nem sunnyogok, mert abba IRL beleőrölnék, helyette, ha gáz van vagy sikerül lekezelni a helyzetet és xp özön, vagy gyors halál a jutalom), azt se vennék észre :D Persze Ada eddig is ott csörömpölt mellettem, de nagyon nem zavart, addig is őt lőtték és nem engem, így szépen dolgozhattam az árnyékból :)

Hangmannal amúggy az elején valami probléma volt, mert IRL 1 napig nem jött csak 2 telepes össz, hiába volt minden meg nekik. Aztán rájöttem, hogy mivel csak 1 bejárat van (az alap, a többit nem piszkáltam) ott meg az építés miatt szintkülönbség bug lett, se a raiderek, se a provisioner, se senki nem tud se ki, se bejönni. Mind a bejáratnál vagy kívül, vagy belül áll. Belül volt a szintkülönbség probléma, amit most padlózással oldottam meg belül. (majd lövök képet este) A telep amúgy elég pofás lett. Bejáratnál van egy 2 szintes épület a sikátorra néző valamint a földszinti őrszobában telepített automata fegyverekkel + területvédelemre belül még pár. Az emeleten az ágyak vannak. A szabad területen a lebonthatatlan ház alá raktam a kertet + a kutakat. A maradék helyen meg árusok és szerelő műhelyek lesznek/vannak. A hely még alap, világítás kényelmi díszítésre/pimpelésre nem futotta. Össz 21 telepest tud most kiszolgálni.
  • Although
    Esetleg ütközés lehet még, de nem tudom elképzelni, hogyan és mivel. Mert elvileg felülír a rendszer.
  • Although
    Ránéztem igen ez mesht is tartalmaz komplett, nem tudom elképzelni, hogy miért nem települ rendesen. Van esp is hozzá. Gondolom mod managert használsz. Esetleg jogtiszta a Fallout ? :)
    Utoljára szerkesztette: Although, 2016.11.15. 10:59:20
  • Jana32
    Végig szoktam olvasni, hogy van-e esetleg "Recommended mod(s)" a megfelelő működéshez, ezekhez nem volt írva. Egyébként top file-k között lévő fegyókról van szó (nexusmods-on persze), például az 5. helyen található Widow shotgun-ról. Van ilyen custom fegyverek megjelenítéséhez szükséges mod/texture/mesh (vagy mi a bánat)? :)
  • Although
    Vagy texture vagy mesh hiánya okoz ilyet. El kellene olvasni a telepítési útmutatót, vagy több részlet kell itt.