11630
-
laikuss #6270 Igen van ilyen. Egyébként én sem használok pa-t, csak zavart. -
harras25 #6269 Glowing Sea Survivalban. Na ez nem semmi. -
Darun #6268 Rajtam a tavasszal volt utoljára power armor, igy lehet hogy rosszul emlékeztem illetve azóta változtathattak is rajta. Mondjuk nekem attól is égnek állt a hajam hogy egy radcsótány leverte rólam a vértet. Azmimeghogy? Azért a NV-ban sokkal jobban el lett találva a páncél-fegyver rendszer. Bár érdekes módon az ellenfeleknél meg működik, mert a "halo"-s raidereket még a játék kezdetén képtelenség volt fejre belőni.
Az Ash Pile-t aktávlni biztos nem tudod, de úgy rémlik ez már a korábbi részekben is igy volt. -
FartingSquirrel #6267 Hát, az prompt nem azt mutatja, hogy ki tudok belőle venni valamit... (És nem is tudtam.) Semmit nem csinált.
Igen, vágom, hogy "leesik", hogyha szétlövik, csak nem találtam magamnál, mikor javítani akartam. Aztán később meg valahogy mégis nálam volt már. (Mondjuk, nem emlékszem rá, de elképzelhető, hogy a kutyámnak adtam. :D ) -
Darun #6266 Úgy tudod használni, hogy ha rányomsz E-vel, akkor megnyitja az inv-et és tudsz belőle lootolni.
A páncél minden egyes darabjának van "életereje" ami csökken, ha sebződés ér az adott területen. Ha nullára esik, akkor onnantól használhatatlan, csak javitás után lehet ismét feltenni. Bár látni nem látod, a frame inv-jében elvileg benn marad. (remélem nem mondtam nagy hülyeséget, mert eddig kb kétszer használtam power armor-t, beleértve azt az egy alkalmat is, amikor az elején a templomnál...) -
FartingSquirrel #6265 Ez a hamu mit csinál? Nem tudom aktiválni. :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Amúgy olyan van, hogy egy idő után elhasználódik a Power Armor páncélzata? Csak mert szétment a két karpáncél, és nem találom sehol... -
harras25 #6264 Így értem már értem és jó megoldásnak tűnik első blikkre. -
Az "agyas mentest" vissza tudod tolteni halal eseten. Az "exitsave" ezzel szemben csak ideiglenes megoldas es azonnal torlodik, ahogy folytatod a jatekot. -
harras25 #6262 
Akkor minek az ágy ? A reload idő a bünti ? -
Igen. -
harras25 #6260 Exitsave: ez mi (survival szint) ? Ha alvás után egy perccel kilépek a játékból, nem az ágyból indulok másnap ha újra játszom, hanem betölti az exitsave-t és innen indulok ahol kiléptem,
Minden kilépésnél elmenti az állást ? -
harras25 #6259 A Pulse-t azóta tudom mire jó mióta vannak rust devilek.
A Cambridge Polimer Labs szemét egy küldetés, szerintem ez nem komoly spolier:
Rám zárták az ajtót és sehol egy ágy, ráadásul az utolsó core-om is kimerült. Már kétszer meghaltam, de legalább volt kéznél Hazman suit-om. Szerencsére a közeli hajóroncsban aludtam mielőtt benéztem ide, de már kezdem unni az előadást meg a termoszok csereberéjét. Meg eddig olyan se volt hogy egy labor kemény üvegablakán keresztül lőjön szitává egy turret, most ezt is átéltem. Azt mondjuk nem vágom, minek a master zár meg titkos út ha az ablakot ki lehet lőni. Vagy csak turret tudja ki lőni ?
És Valentine szövege is nagyon jó, megtámadnak a mirelurkok, nagy nehezen leküzdjük őket, majd nagyon cool hangon megszólal: "na én ezért nem szoktam úszni".
Utoljára szerkesztette: harras25, 2016.09.14. 08:36:11 -
Fagyaszt. -
FartingSquirrel #6257 Mire jo a cryogenic granat? -
harras25 #6256 A supermutantok "szinkronja" fenomenális. Elbújok egy roncstelepen, erre hátulról: "BÚÚÚ Háháháhá" a szemét a roncshalmaz tetején felettem és mögöttem és tényleg megijesztett. A másik, az alantabb említett ütközetsorozat végén, valami "Legend Master Blood Super Mutant". mikor már csak ő volt meg én. Nem mutatkozik, beosonok a konténerek közé. Rájöttem hol ücsörög, lassan az ajtóhoz lopakodom és megpróbálom lesből meglőni a legerősebb pisztolyommal. Hál'istennek amíg aludtam nem töltődött vissza az élete (ez kicsit csalás de örültem neki) amit leszedtünk Valentine-nal meg a Rusty Devilek az lett volt szedve, és már mutálódott, szóval reméltem hogy ha nem is terül ki azért fájni fog neki. Na belesek az ajtón ez meg ott ül mint nagyapám a hokedlin gyerekkoromban, és pont olyan vidáman odaszól nekem: "Na helló !". Nem is lőttem, csak ugrottam lefele aztán kergetőztünk hosszasan és a 10 mm-est kivéve minden lőszerem kifogyott egy roncs mögött bújtam el, de tudta hol vagyok. Bár nem sok élete maradt adtam neki rendesen, de simán végem volt. Úgy jött komótosan a minigunnal és közben : "Ej ,ember, ember ezt elbasztad !" mint egy akciófilmben. Nekem meg 20 perc aktív mozgás és harc van mentetlenül. Tényleg "halálfélelem", ez most kicsinál és kezdhetek mindent előlröl. Aztán megnyugodtam, elkapott a " Butch Cassidy és Sundance kölyök Bolíviában" effektus. Betáraztam a 10 mm-est, beadtam az utolsó jetet és psyhchot és kiugrottam a fedezékből és először lassítva majd rendes sebességgel lőni kezdtük egymást, én azért próbáltam kikerülni a golyókat. Aztán eldőlt. Nekem 10 % alatt a HP-m. És az járt a fejemben hogy jutok vissza egy ágyhoz semmim nem maradt, se aid se lőszer se HP. De igazi Survival érzés volt.
Utoljára szerkesztette: harras25, 2016.09.12. 11:59:35 -
harras25 #6255 A VATS-ot én egyáltalán nem használom, mert engem is többet szívatott mint segített. Kivéve a repülő rovarokat, azokat én eleve nem találom el a nem-automata pisztolyaimmal, ezeket rábízom. Az is biztos hogy a sérülékenységet túlzásba vitték, szerintem tök felesleges p.a.-n kívül mást is húzni mert ha eltalálnak azonnal meghalok, esetleg imbolygok kicsit de nem tudok cselekedni és a második harapás/lövés/ütés terít le. "Kedvencem" mikor az általam lerakott aknára ha rálép egy raider ő túléli, én meg p.a.-ban tíz méterre belehalok a robbanásba.
Tegnap ADA cseszett fel agyilag, lopakodóban a kutyán kívül valamennyire minden companion veszélyforrás, de ADA katasztrófa, vagy őt gyakják le vagy engem ha próbálom megmenteni. És még nem volt sehol robot repair kit, csak az ő küldijére viszem magammal de eddig kétszer kúrta vissza a gép a cél előtt (DK-i sarok) az ÉNY-i sarokba, menjek oda vissza érte. Most már van repair kit-en mert megjöttek a rust devilek, pont akkor amikor markáns minigunos meg missile-s supermutantok elől futottunk Valentine-nal, hát nem semmi ramazuri lett belőle, BoS-ok is megjelentek szegényeket még a levegőben ripityomra lőtték...
De a csata közben háromszor mentem el aludni egy vagonba elhelyezett matracra, nem szégyen az.... Nézzél szét mindig, hol vannak ágyak és fuss el ha baj van. Az általad felsorolt ellenségek nekem is kemények, sőt szerintem öregebb is vagyok mint te és valószínűleg lassabb is (és pisztolyhős akartam lenni, Coyote Stark, ááááá).
De pont ezért nem tudom abbahagyni, az állandó feszkó hogy honnan jönnek rám, megküzdjek vagy elfussak, jaj rossz fele futottam, na még öt ellenség remélem egymást nyírják nem engem, én addig elbújok valahova....na ez a posztapokaliptikus túlélési fíling.
És közben azért sokat ölök, egy SM már csak két lövés és elfekszik, lesből egy, csak nagyon drága a lőszer, a perkeket célirányosan fejlesztem (EZ NAGYON FONTOS), karizmára, zárnyitásra, hackelésre és eddig nem jutott, nem akarok "intelligens" hulla lenni....
Egyet tuti elkúrtam, számadatok kalapján egy lézerpiszoly jobbnak tűnt mint a right. aut. ezért utóbbit eladtam, nagy hiba volt. De legalább most már csak pisztolyom van.
Utoljára szerkesztette: harras25, 2016.09.12. 08:16:46 -
Darun #6254 Biztos én vagyok már nagyon öreg, de én igy is sokszor keveredek olyan harcba, amit nem könnyű megoldani. Gondolok itt pl: az első power armoros raider támadás, a második és még utána jó pár deathclaw, eddig az összes mirelurk queen (de főleg a legendary) az első (jópár) Mechanist féle robot támadás, a láthatatlan assaultronok, a sentry botok vagy a végső harc az öntödénél (ahol a kardot kell visszaszerezni). Volt olyan hogy még mentés-töltéssel is elszenvedtem majd egy órát, mire egy-egy csata meg lett. Ahhoz nekem nem lenne idegzetem, hogy több órányi játékot kukázzak csak azért, mert valami béna lóf@szjózskának jó napja van és egyhitel. Egyébként is nevetségesnek tartom hogy a pa-n egy mutáns szúnyog/csótány keresztül sebez. Meg még mindig elakadnak a lövéseim a semmiben, 5m-ről minden lövést mellé küld VATS-ban és még sorolhatnám.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az éjjel megcsináltam végre a Mechanist küldit. (vagyis még nem, mert a renegát robotok még hátra vannak) Szerintem egész jó lett ez is, még ha kicsit rövid is. De amikor a robobrain "gyárban" olvasgattam a logokat, kirázott a hideg. Milyen érzés lehet úgy tudatra ébredni, hogy nem érzékelsz semmit, csak egy agy vagy!?
Utoljára szerkesztette: Darun, 2016.09.11. 19:12:22 -
Although #6253 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Srácok aki eljutott a gyárig. És nem gagyi survival szint nélkül. És nem epic hősként. Szóval kb 30-40 között. rohadtul figyeljen mert vannak EPIC ellenfelek!!! Ami az ami az mmoban nincs esélyed kerüld el őket ide már rohadtul kell a mentés. :)
Többet nem mondok de quicksave nélkül halottak vagytok. :) Konkrétan jelöletlenek.
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.09.11. 18:23:23 -
Although #6252 Közben megoldódott.
Utóbbi évek egyik legjobb beth dlc a Far harbourral együtt. Tudnak még meglepetést okozni a scrácok.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Van akinek megvolt a vadnyugatos rész, megtalálta a Jesse és haverja holokazettáit? Jók lettek. :) Pozitív, hogy van sztorija mindegyik helyszínnek. A tarzanos rész nagyon fun. :)
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.09.11. 13:42:13 -
harras25 #6251 nagyon sok ágy van, vagy ácsolási lehetőség
ezt is csalásnak érzem de megteszem hogy ha félig leöltem egy bázist simán otthagyom a maradékot és lefekszem a csata közepén aludni
igaz a sneaket tolom felfele, más karakterrel nehezebb lenne lelépni ütközetben, de szerintem ebben a világban ami itt van IRL is állandóan lopakodnék :))) -
harras25 #6250 Mindenki úgy játszik ahogy akar, nem szólok le senkit, de az biztos hogy ebbe a játékba így tudom al legjobban beleélni magam, hogy halálfélelmem van egy erős ellenfél vagy egy csapatnyi supermutant ellen és mivel szerintem ebben a játékban a túlélés a lényeg ezért életszerűen elfutok és izgulok ha nem vagyok gungho hangulatban (és ha igen hát vagy sikerül vagy nem). Ha mögöttem lenne a quicksave akkor már hazárdíroznék és még se félnék. -
kissssss #6249 játék legelején ilyennel én is találkoztam... fél pillanatig meg is állt az ütő bennem "na most mi lesz" aztán nem történt semmi. -
Although #6248 Kicsit több mint 3 alkalommal 300/6 HP-val de győztesen léptem le vagy jutottam ki innen. De most nincs menekvés. Lehet, nagyon régen történt de kinevezem halottnak a karimat és feladom :D SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Azt hittem végtelenségig tartani fog de ezt az "újratöltős" bosst nem tudom kijátszani. D: Nincs semmi nálam amivel kiüthetném.
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.09.10. 19:34:38 -
Although #6247 Nuka world, orrba szájba szopatja a skyrim rajongó ész nélkül szaladgáló "hősöket." Még emészteni kell ezt a beth adta ki.
-Elfogadható karakterek, sőt.
-Bár nem testrészenként szabható stimpak meg heal, nagyon nagyon távol az FNv-től. Mind sugárzás mind gyógyítás szempontjából.
-De visszajöttek a fakardos fasz szintjéről. Lehet gyalázni a sok fasznak akik szopnak vele. El kell ismerni most úgy néz ki 6 szint felszedése után egy boss harcot beszoptam véglegesen.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem részletezem jobban de a ghoul boss több mint húsz visszatöltés után is reménytelen. A Beth kitett magért. Bizonyítva nem csak a sík hülye fakardos hősök vannak terítéken még. sajnos folyamatosan leírom őket még és ez most megbosszulta magát. -
Hat, az megeshet, de lehet bug is, vagy sneak perk hozomanya. -
FartingSquirrel #6245 De nem robbant. :D
Besült? Mármint olyan van?
Utoljára szerkesztette: FartingSquirrel, 2016.09.10. 18:56:19 -
igen, az a celja :) -
FartingSquirrel #6243 Ez mi ez ott a hűtő oldalán? Kinyitottam a hűtőt, az meg lifegett - azt hittem, felrobbanok.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Nekem ezzel a táboros megoldással tökéletes a surv.:) Amikor a játék kijött az első végigjátszásom során f5 spammal vittem végig egyszeruen ingert éreztem menteni percenként:D Igy hgoy ezt nem lehet valóban sokkal jobban átjön a feszültség, meg hogy félholtan vergődik az ember az idő nagy részében:D Viszont szvsz sokkal reálisabb hogy bárhol leállhat az ember aludni tábortuz melett 3 ujságból csinal egy hálozsákot aztan kis pihi utan hajrá tovább:) 40 es szintig vagy 4-5 alkalommal táboroztam és bár sose haltam ezek után mégis jobb érzéssel játszottam hogy nem megy 2 óra szenvedés a kukába ha kiugrik aföldalól valami scriptelt szar:) -
Although #6241 Hát pedig nagyon nem mindegy és jelentős beleélés mindkettő. Oké az FNV hardcore mod az lényegesen ütősebb, itt viszont látványosabb a dolog. :) Kinek melyik a fontosabb. -
laikuss #6240 Más különböző játékokban is volt ilyen a mentéseknél, ez nem Fallout specifik. -
Darun #6239 Én a Far Harbour-ban mentettem egy olyat, hogy állok a világitó torony tetején és ugye a peremen állok, mivel csak úgy tudok magam alá lőni. Mielőtt lőttem volna, mentettem. Valahányszor visszatöltöttem, a játék úgy érzékelte hogy nincs alattam semmi, és ezért rögtön elkezdtem zuhanni.
De az alapjátékban is volt már több olyan mentésem, hogy visszatöltöttem és mivel alig volt HP-m, rögtön kaptam egy lövést és meghaltam. Mondjuk ezeket némi szenvedés árán sikerült megoldani, a zuhanást viszont nekem is törölnöm kellet és korábbi állást visszatölteni. Nekem egyébként sok pluszt a NV survive módja sem adott, igy itt sem gondolkoztam rajta különösebben hogy bekapcsoljam. -
laikuss #6238 Köszi a segítségetek, kipróbáltam, a lényeg a hosszasabb nyomvatartás, E vagy enter. -
SaGa #6237 Emlékeim szerint ha hosszan nyomod a kiválasztó gombot valamelyik építőelemen, akkor az összes hozzá érő (meg az azokhoz érő, stb) elemet is kijelöli és egyben mozgatható egy egész ház. Néhány cucc ott tud maradni ilyenkor is a helyén és pl egy lámpa lógva marad a levegőben, de azokat össze lehet szedni és átvinni az új helyükre.Ez bizonyos helyzetekben igencsak dühítő tud lenni, mert egy félrenyomással felkapod az egész építményt, majd nem tudod letenni, mert valamelyik sarka beleakad valamibe. -
hát ha az E-t nyomva tartod egy elemén akkor megfogja az egészet csak óvatosan mert ha hozzáér máshoz is akkor viszed az egész bázist:D -
Nem nagyon tapasztaltam ilyet, hogy lehet-e egyáltalán. A bútorok "tapadnak" a padlóhoz, falakhoz, de a falak a padlóhoz, vagy a falakhoz a tető nem igazán. -
laikuss #6234 Építkezésnél meg lehet oldani azt, hogy például összerakok egy kész padló és tető vázat falakkal és az egészet arrébb teszem, mert ilyenkor az van hogy, viszem a vázat és a falak ott maradnak. -
Hozzateszem, hogy pont te szarozod nonstop a Bethesda jatekokat, hogy egyszeru egybites ovodasoknak keszultek, erre pont a kihivasokat nyujto es nemi (nem sokat) gondolkodast igenylo ficsornel dobod be a torulkozot es csalsz... :) Na szep, . -
Skyrimban jartam ugy, zuhanas kozben mentettem :)
Nezd, az "Ironman" opcioknak ez a lenyege. Belefer e elbukott 3 ora? Bele. Miert ne ferne bele? Nem sietek, ez nem loverseny. Hogy kurva merges leszek ilyenkor? Az biztos. De pont ez a fajta stresszes adrenalinfroccs az, ami ennek az opcionak megadja a lenyeget, legyen az akar Fallout, akar Xcom, vagy barmi. De megegyszer, nem kotelezo. (permadeath opciohoz kepest meg is igy lofasz a ironman) -
Although #6231 Mondtam már, de megismétlem. :) Amikor effektíve beleteszel 2-3 órát, úgy hogy észre se veszed. Aztán meg zsupsz,
vége. A kérdés belefér e neked az a 3 óra újra? :) Nyilván sejtem, hogy játszol meg, hogy fogod fel. De vannak akik nem végtelenségig akarnak, vagy szeretnének, ilyen olyan okból 1-ről a 2-re jutni. :)
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.09.09. 16:04:08