Fallout 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RatBaG
modolás nélkül hogy lehet olyan dupla beltéri magasságú épületet csinálni, aminél nincs rés a falak közt?
úgy rémlik, hogy olvastam ilyen postot redditen, valaki addig variálta az elemeket, hogy összejött, de most csak a console-os pozícióeltolást találtam meg.
Utoljára szerkesztette: RatBaG, 2015.12.26. 19:36:14

Per Aspera Ad Inferi.

Sziasztok!

Lenne pár kérdésem a játék úgymond "apróságaival" kapcsolatban, amikre az eddigi közel 100 órányi játékmenet után is keresem a válaszokat:
1. Lesz-e lehetőségem rá valahol/valamikor a sztori folyamán, hogy a sz*rul elosztott képességpontjaimat újra eloszthassam?
2. A frakciók közül többnek is neki kezdhetek vagy egy végigjátszás során csak egynek fogjak neki?
3. A töltés idővel lehet-e valamit kezdeni? Mikor elkezdtem a játékot pár másodperc volt minden töltés, most meg már volt olyan is, hogy gyors utazásnál kb. másfél percig lestem a töltőképernyőt.

A válaszokat előre is köszi, és Kellemes Ünnepeket mindenkinek!
Ha meggyőzöd, hogy álljon le a drogokról, akkor ő is hasznossá teszi magát a továbbiakban, és nem csak ücsörög a székében betépve. Azaz ő is hasznos settler lesz, aki mivel nevesített, kinyírhatatlan, nem úgy, mint a sima settler-ek akik megölhetőek.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Carlos
Folyamatos.

Þór vígi þessi rúnar

a cleansing commonwealth küldetés sorozat valamikor befejezhető, vagy folyamatosan adja be a területeket?

AMD Ryzen 7 5800 X3D-ARCTIC Freezer 34 eSports DUO black/red, Asus TUF Gaming B550 Plus, Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200Mhz, Gigabyte Geforce 5070 TI OC Aero, 850W Gigabyte GP-AP850GM

Irtok nekem pár hasznos modot? amit ti is használtok.

Gigabyte GA-Z97X Gaming 5 | i7-4770 | 32 GB Kingston | Samsung 850 EVO 250GB SSD | WD 2x2TB 7200 HDD | MSI GTX 1080 X8 Gaming | ASUS ROG Swift PG279Q 2560x1440 | FSP 600 Hyper | Thermaltake Core P5 |

Ne sirasd, nem kapcsolódik hozzá semmi. Legalább felszabadult egy hely a faludban egy normális munkás számára.
Mama murphy-hez kapcsolódik a drogszerzésen kívül fontosabb feladat, mert annyi drogot adtam neki ugylátszik hogy megmurdelt?!
Fpocok

Parasite Eve 2, best game EVER!

Szintúgy :-)
Myselor
<#banplz>
:
Utoljára szerkesztette: Myselor, 2015.12.24. 20:07:02
BOLDOG KARÁCSONYT SRÁCOK!
jó pihenést,játékot!<#awink>
Fenrir
Nem volt elég dispenser mellette...

A halál csupán a kezdet...

heavy egy kicsit lefogyott.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Fpocok
😄DDDDDDDDDDDDD

Locked Settlement Doors. Az eredeti házadon elve lesz két zárható ajtó, kulcs a konyhapulton, és építhetsz is ilyeneket kicsivel több fémből, mint a normál fémajtót.

Hali, segítségeteket kérem
Eredeti Steames verzióm van. A képernyő széle kezd homályosodni, majd minden bezöldül és élvezhetetlen lesz a játék, mintha a karakter begombázott volna...
Fenrir
A telepesek menedzsmentje is átláthatatlan, lehetne erre egy felület, hogy lássam hova, mennyi ember van beosztva, nem pedig manuálisan kergessem őket.

Jah és a kereskedők állandó elcsászkálása a kijelölt standoktól, mondjuk erre már van mod.

Fenrir
A települések menedzsmentjét jobban is ki lehetett volna dolgozni. Remélem, hogy hivatalos úton vagy a GECK kiadása után egy modder csinál vele valamit mert sok bosszantó baj van vele.

Például a soha el nem tűnő hullák. Nyilván van rá konzol parancs, de ezzel az erővel benne lehetne a játékban is rendesen, hogy építési módban azt is lehessen scrap-elni. A másik a suppy line-ok menedzselése: törölni nem lehet őket, csak úgy ha a provisioner-t elkapod az úton és beszélsz vele, semmi más módosítási lehetőség. Kicsit össze-vissza állítottam őket, szerettem volna kigubancolni, de ahogyan olvastam, csak ilyen módon lehet velük csinálni most valamit. A harmadik mi zavar, hogy a Pip-Boy-ban a Worshop menüben sokszor nem frissül az adata a településnek, azt jelzi, hogy 0 víz vagy ágy van, holott ha oda megyek akkor minden rendben van.

Jaja, disable.
Ryder62
Én is itt tartok most. Csontvázakat hogy lehet eltüntetni? Gondolom csak a disable paranccsal.

Azért a határ elég érdekesen van felhúzva. Az autósmozi bejáratánál a buszt pont nem lehet eltávolítani.

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

tartsd meg a fegyót, aztán ha kifogytál belőle alakítsd át MC lőszerre, a legjobb barátod lesz az egész játék alatt.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Sziasztok. Csináltam egy videót, ami bemutatja, hogy hogyan lehet modolni a Fallout 4-et a Nexus Mod Manager-rel. Nyilván aki fórumon beszélget a játékról és modolásról, annak nem fog kelleni ez a kis útmutató, de azért mégis kirakom, hátha valaki hasznosnak találja. 😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: matyineni, 2015.12.21. 22:33:16

YouTube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCKeOAuMll4Xwh6XlrCj2-1w EU4, CK2, The Witness & sok más végigjátszás.

bardocz
Egy lezuhanó valamit én is láttam de nem mentem oda hozzá.
Nekem ilyen nem volt. Pedig mindenhol voltam, mindenkivel beszélte, mindent megcsináltam (szerintem). 😞
Nektek is lezuhant

az UFO? 😄 Hallom, hogy valami zuhan, odanézek és egy füstcsóva, Preston meg beszól, hogy járjunk utána. Futottunk amerre nagyjából leesett és látom, hogy égnek a fák stb, majd kis zöld vértócsák egy barlanghoz vezettek, ahol egyetlen túlélő alien volt 😄 Megtámadott, így enyém lett az alien blaster <#idiota>
RatBaG
semmilyet:

Put some items on the workbench(must be weapons or armor)
then get them out of your workbench to your inventory
Drop them all at the ground
Using build mode press Tab(or store) to store them back to the work shop. The game will be thinking you'll removing some items out of the settlement so the size number will go down.
Get the weapons back from the workshop
Repeat Step 2.

The size will go down as you do this, repeat as needed

Per Aspera Ad Inferi.

Nekem is Castle a bázisom, a falak befoltozására a Shack Foundation elemek nagyon tutik, gyakorlatilag újjá lehet velük építeni a várat😊. Egy tipp, eredetileg túl sok huzal és elosztó van elhelyezve, én a falak külső részét huzaloztam be, így ki tudtam dobálni a falak belsejében levőket, utána jóval több dolgot engedett építeni...

\"A valóban cselekvök számára önmagukon kívül nincs más mérce!\" MWO: Kartal

Fpocok
Úgy tudom embereket ágyakhoz lehet rendelni. Tehát hogy mindenki ott aludjon, ahol te mondod.

Milyen modot használtok a settlement építési limit bővítésére? Beteltem, nem építhetek semmit 😄

Illetve még egy dolog: hiába vna megemelve a házam, néha alszanak az ágyamban. Hogyan tudnám, megoldani, hogy eltakarodjanak a házamból a settlerek? Nincs valami konzolparancs amivel másnak nem hozzáférhetővé tehetném az ágyat?
Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2015.12.21. 21:33:43
RatBaG
elkezdtem kicsit én is foglalkozni vele, sikerült befoltozni a castle-t.
csak tudnám, minek vannak ezek a kapuk, ha úgyis folyton nyitva van. hiába csukom be, valamelyik settler mindig sarkig kibassza.

Per Aspera Ad Inferi.

Na, szép lassan, de épülget a település 😄 Sajnos kb. 2 hétig szüneteltettem a játékot, kellett az idő másra, de most megint belelendültem 😄 Itt egy előtte-utána kép.

bardocz
"prid 000e210a" followed by "moveto player"

Beírtam ez, aztán elutaztam oda, ahol a courserrel mentünk, és egyszercsak kiírta, hogy befejezte a questet meg elkezdődött egy új.
bardocz
Setstage valahogy nem akarja, még próbálkozok azért. Ugye ott előbb kell a quest id aztán meg a stage id, de nem csinál semmit.
bardocz
Visszaléptetni is konzolban lehet? Lehet megpróbálom, a konzolos befejezése után úgyse csináltam nagyon semmit.
Fpocok

Az én kérdésemre senki se tud választ?rtam korábban, a 21:9-es képaránnyal lenne gond.Leszedtem amit kell átírtam az ini-t is és még mindig csak 1920x1080-at enged...ebbe meg semmi kedvem játszani mikor 2560x1080-as monitorom van,nem azért dobtam ki rá 80.000-et hogy valami fos bug vagy hiba miatt ne tudjak játszani vele.

Fpocok
NSFW

Pont most csináltam meg én is csak Piperrel 😄

Gigabyte GA-Z97X Gaming 5 | i7-4770 | 32 GB Kingston | Samsung 850 EVO 250GB SSD | WD 2x2TB 7200 HDD | MSI GTX 1080 X8 Gaming | ASUS ROG Swift PG279Q 2560x1440 | FSP 600 Hyper | Thermaltake Core P5 |

Rendben köszi

Fpocok

Mellékküldetéseket kell vállalni. Azzal tápolod magad a fő szálra. a Másik kérdésre: Az erőt kell növelni, amikor szintet lépsz és az erőn belül is van olyan képesség, ami konkrétan a málházásra vonatkozik!
Lehet egy alapvetően hülye kérdésem? 😊 hogy lehet gyorsabban szinteket ugrálni? elég rég játszok de 16-os szinten vagyok a sztori küldiknél most fejeztem be nemrég a Reuniont. Kellogot megöltem stb... többet kell portyáznom és ölni a bandákat és szörnyeket vagy mi? És az Inventory-t hogy tudom növelni? mindig 240 a max és mindig ki kell dobálnom cuccokat hogy ne legyen tele.
Utoljára szerkesztette: DonPedro22, 2015.12.20. 09:16:09

Akkor nem kizárt, hogy ez lehet a baj. Nem fejezted be amikor kellett, hanem elbóklásztál másfelé és más feladatba fogtál, így a szobádat megnyitó NPC addigra már elment onnan. Végül is nem kell neki ott szobrozni, amint beszéltél hozzá és bementél ő elmegy és akkor kell bejárnod a saját lakrészedet olyan sorrendben, ahogy a kis ikon mutatja és akkor zárul le a feladat.

Az előfordulhat, hogy sztori feladatot konzolból lezárva elakadsz és nem halad tovább a sztori, mert nem úgy fejezted azt be ahogy kellett volna. Így nem kizárt, hogy az institute szálat ezzel el is buktad. Sebaj, van még más befejezési lehetőség is. Mondjuk elkezdhetsz ott halomra lőni mindenkit. Mi több, ha konkrétan egy bizonyos személyt kilősz, azzal például az egyik frakciónál igen sokat lendítesz a sztorin.

Azt még próbáld meg, hogy ha van olyan mentésed, hogy nem lezárod, hanem egy lépéssel vissza lépteted a feladatot. Úgyis vannak különféle stage-ek minden feladatban, neked csak be kell állítani azt a stage-et, amikor még nem lettél odaküldve a lakrészhez. Így újrakezdheted a feladat adott szakaszát. Lehet ehhez ki kell menned majd a helyről, kint megcsinálni a változtatást, majd vissza az institute-ba és úgy újrajátszani azt a részt. Így talán befejezheted.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Ha belenézel a wikibe, nem biztos, hogy ez a gond de nálam ez volt, ha kapsz a főágon egy quest failed-et akkor azzal a frakcióval már nem tudod befejezni a főágat. Ez például quest szinten is be lett építve a railroad vonalba. Akkor el kell kezdened egy másikat is a nulláról. 😄

bardocz
Oké, konzolban ki lehet lőni. Ennek ellenére nem tudok továbbjutni, Fatherral nem lehet érdemben beszélni. Lehet ezért kell másik ágra mennem majd?
bardocz
Megnéztem videón, szerintem nem beszéltem azzal akivel kellett volna..:S
Bandicoot
Az a baj hogy ebben a Beth egy grammot nem fejlődött, egy nulla a vége.

"Nincs ps4 exclusive mióta létezik a streamelés pc-re" GIGALOL!:D

bardocz
Hát nem tudom, most bejártam mások szobáit is, teljesen nem pakoltam ki, csak átraktam a szekrényben a dolgokat, de semmi. Ajtó előtt nincsen senki már.
Carlos
Én csalódtam a vég animban. Annyira gagyi.

Þór vígi þessi rúnar