11630
-
Miert ne? Par eve volt egy felmeres, hogy Skyrimban a szabadulast (kivegzes eloli megszokes es kotelezo menekules - tutorial) kovetoen a jatekosok csupan 20-25%-a kovette Hadvart/Ralof parost, a tobbseg ment amerre epp nezett :) -
Hm, ahogy fordítom a játékot, találkoztam egy érdekességgel (a sok közül). Az első Konkord-beli küldetés (amikor az utcán kijön a csatornából a halálkarom) végén elviekben 10 társnak (companionnak) is van elismerő mondata arról, hogy kinyírtuk a dögöt...
Szerintetek hány játékos van, aki az első igazi küldetést nem csinálja meg (mert ugye Codsworth követése, bogarak kinyírása nem nagy etwas), hanem egyből elindul kalandozni máshová, társakat szerez, küldetéseket csinál meg, majd később elmegy oda, ahol találkozhat Prestonnal és ezzel a küldetéssel? A játék elején szinte kézen fogva vezet odáig a játék...
És mégis gondoltak arra, hogy mi van, ha valaki NEM KÖVETI ezt az útvonalat :D
(azért remélem, ez csak nem számított spoilernek:) -
Jana32 #6508 Sziasztok,
Segítségetek szeretném kérni. Modolom a játékot, tettem be armorokat/fegyvereket. Viszont csak az armorok jelennek meg a játékban, fegyverek láthatatlanok. Vagy nincsenek ott ahol írják, vagy megveszem a vendortól és ha beteszem csak fogom a semmit. Mit rontottam el? Előre is köszönöm. -
Paranoia #6507 legközelebb spoiler tag közé patincs nagy képet,köszi!
-
harras25 #6506 Úgy látom a kép nem ment fel. Talán most.
-
Although #6505 Godray-t vedd le lowra!!! Próbáld ki úgy. -
harras25 #6504 Na összejött a supply lines rendszer. Covenant lett az egyik székhely, direkt nem a Taffington, az az én házam ott csak a 8-9 barátom kell hogy lakjon. Covenant 10 mp futva és meg is van csinálva olyanra mint egy kereskedelmi központ, mondjuk vicces hogy a defense az 0 a progi szerint, lehet a rengeteg turret a határon van. De az nem jött össze hogy innen küldjek mindenhová, mert néha így csak áthelyeződött a lánc és nem bővült (talán mindig ugyanaz a paraszt lett kijelölve ?). Hanem mindenhonnan ide küldtem és tényleg olyan lett ez a hely mint egy tanyaközpont, jönnek a karavánok. Délen a Bunker Hill lett a másik "pályaudvar", innen viszont én küldtem el a kapcsolattartókat a közeli kisebb farmokra, itt volt elég ember. Az kellemes meglepetés hogy Far Harbort is be lehet kötni, megjött a kedvem az építkezésre hogy van elég anyag, Coastal Cottaga már lassan egy tengerparti erőd lesz.
.
Utoljára szerkesztette: harras25, 2016.11.14. 07:44:27 -
132 órám van benne, ebből 120 órában nem volt ENNYIRE gubancos, csak most. Azzal a "gubanc"-szinttel együtt lehetett élni. Én csak arra voltam kíváncsi, hogy most miért romlott így el.
i5-4440, 8GB-1600 DDR3, GTX750Ti 2GB, win7 64
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Although #6502 Indulásánál szarabb volt most jobb de vagy felteszel 1Gb körüli text modokat, is mint ez.
optimized texture.
Figyelmesen olvasd el a bsa részre vonatkozó részt!
Edit fontos mert alapból 2k-s texturák vannak ahhoz meg jó proci és gép kell.
Ezzel javulnak az esélyeid!
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.11.13. 18:09:55 -
Although #6501 Néz körbe az ini setupok területén, és igen függ mit használsz win 7 64 vagy win 10 függ a beállításoktól és sokmindentől mire állítod a video setupot és a kártyádat mire állítod a részletes beállítást. Ha 8Gb van meg 2Gb az kb high és med beállítás. De jól fog futni szurkolok neked. Ismerem az érzést amin átmész de beléptünk a high szintű konzolok korába. -
Általában először keresek, aztán kérdezek... most nem úgy csináltam - feleslegesen.
A fix 800 megabyte méretűre állított virtuális memória nem volt elegendő 8 giga rendszermemória (és 2 giga videóram) mellett az elég magas felbontás és beállítások mellett a játék futtatására... míg a rendszer által kezelve +250 mega már elég volt...
Furmányos, előző karakterem belerakott 250 órát, nem volt ennyire háklis... -
Although #6499 Meleg szívvel ajánlom mindenkinek. Őket. A csapat ami életet lehelt a skyrimba.Élő lélegző npcket nem szar partvonalon alvókat.
Az atomic sztori most a Fallout 4 világában hozza el a szintet. Versenyben a Bethtel, talán itt mondhatom azonos szinten, talán sokaknak érdekesebben. Audrey és a többiek kalandjai most beköszönnek a mi életünkbe is. :)
Tales of commonwealth
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.11.13. 17:50:44 -
Skacok, van valami megoldás azokra a hibákra, amikor
1, memória kevés hibát ír a windows
2, színösszeállítás/felbontásváltás hibáról papol a windows
3, szimplán kilép asztalra
Valami memory-leak gondokról lehet szó? Van, amikor órákon keresztül nyomom, többször végigcsászkálva a helyeket, meg gyorsutazás, meg minden. Van, amikor meg betöltés után, akármerre mozdulok, kifagy. -
Although #6497 Annyi de annyi meglepetés van benne.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ki is Danse :( , hogy lehet megölni őt ha raider vagy, amire nem is gondolnál de le van programozva.
Emberek ezt tényleg a Beth csinálta,?? Nem az obsidian? mellékmunkába?
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.11.12. 19:52:19 -
Although #6496 Szeretem ezt a bandát :) Olyan kicsit mintha obsidian játékkal játszanék és nem tudnám melyik a jó oldal, mert nem is tudom. :
-
Although #6495 Sajnálok mindenkit aki feljebb pontozta a skyrimot mint ezt. Tényleg. Poénból ma csak egy laza acél testvériség kezdetet csináltam, a két segéd és Danse is fényévek és még finom voltam, bármihez képest amit a Beth 2011-ben alkotott. Élnek a két kis segéd, a dühös és a segítőkész és Danse a legenda, most így, kezdőként menve vele, jópárszor a kis karim az életét köszönhette neki. Félek ez volt az utolsó Beth játék ami nyomaiban emlékeztetett arra a cégre aki a morrowinded csinálta. :( Szomorú ez olvasni a sok idiótát akik tényleg meg vannak győződve ez a szar ahhoz képest. Szomorú olvasni a sok hozzászólást akik csak a sims üzemmódot látják. Egy nap talán erről is készül egy ilyen video mert lehet ez tényleg az utolsó volt. Nem lehet elégszer megköszönni a bethnek. Lehet nem morrowind de fényévekkel a skyrim felett. Remélem lesz egy video erről is. :)
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.11.12. 19:33:17 -
Although #6494 Keres rá a cyber kifejezésre vagy a néz körül a gameplay változtatásokon van pár ami jó még. -
Hátha valakit érdekel.AlChestBreach kipróbált egy újabb modot.Rettenetes nehéz lett vele a játék:
-
Darun #6492 Is. Meg kell hogy legyen mentés a gépen is, máskülönben offlineba hogy töltenéd vissza? -
Hi,
A játék feltölti a mentéseket Steam felhőbe? -
Nekem 26 településem van jelenleg, mert még nem jártam FH-ban :) -
SaGa #6489 De, biztosan eléred bármelyik faluból az összes olyan falu nyersanyagát, amelyik be van kötve az ellátási láncba. Mindegy, hogy hogyan, ha van „útvonal” hozzá, akkor elérhetsz belőle minden alapanyagot. De csak azt. Már csak emiatt is érdemes minden felesleges és szétszerelhető cuccot szétkapni és úgy tárolni. -
Darun #6488 Mondjuk nálam már annyi falu meg nyersanyag van, hogy nem vennék rá mérget, de ha minden falu össze van kötve C-val, attól még nem biztos hogy A-ból eléred B-t. Én azt szoktam csinálni, hogy teszek egy kört, esetleg a the Fort felé menet összegyűjtöm mindenhonnan a nyersanyagot és bedobom a Fort-nál lévő "raktárba" (ami jelen esetben nálam a C). Ami ott van, azt minden falu eléri, ők viszont csak azt, amivel közvetlen összeköttetésben vannak. Mondjuk mostanában nem nagyon épitettem, lehet hogy valamelyik peccsben ezt módositottál. -
greger74 #6487 épp az a gond hogy bogarak leölve, vannak már telepesek, védelem és mégis a műhelyt jelöli küldetésnek
talán bug? -
Igen, kozos lesz az alapanyag.
Nem kell korjarat, szerencsere. -
harras25 #6485 Köszi a helpeket.
És ha sikerül akkor pontosan mi lesz ? A két település junk készlete összeadódik mind2 helyen ? És ha tovább küldöm akkor a három settement összes készlete használható lesz mindhárom helyen ?
Ahogy Fred tanácsolja, egy csillagpontból szétküldeni mindenhová egy-egy parasztot és mindenki használhatja mindenki cuccát a térképen ?
Vagy körjáratot csinálni, mint a helyi járatú 16-os busz ? -
Egy jo tanacs. Amikor egy telepessel beszelsz, hogy o legyen a ket telepulest osszekoto "kereskedo", akkor az a telepes elhagyja a varost, de a letszamban ugyanugy szerepelni fog. Vagyis erdemes inkabb kinezni egy nem hasznalt telepulest, oda toborozni embereket, es csillag iranyban osszekotni minden telepulest ugy, hogy az ott toborzott emberekel kuldod el. Igy a tobbi telepules letszama nem valtozik es minden telepulesed ossze lesz kotve mindennel. En erre a Hangsman Alley (vagy ilyesmi, mar nem emlekszem) sikatort hasznaltam, az votl a "parasztelosztom" :)
Hja, es az osszekoteseknel csak az szamit, hogy legyen egy utvonal ket varos kozott. Ha az A ossze van kotve C-vel, es a C ossze van kotve E-vel, akkor az A is ossze lesz kotve E-vel, nem kell kulon embert aldozni erre.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.11.10. 20:37:10 -
Szerintem ha nem Preston adta a küldit, akkor az a Clearing the way küldetés, ahol vissza kell menni ahhoz a pasashoz (itt a Sommerville részen), akitől kaptad, és neki kell benyögni, hogy megvagy vele. -
Supply lines: menj oda egy telepeshez, és ahol kijelölnéd neki, hogy hová menjen, vagy költözzön át, ott lesz egy másik opció is, a supply lines. Talán q, vagy r azt hiszem. -
harras25 #6481 Valamit szerintem építened kell oda. Minutement régen csináltam, ezzel a karakteremmel egyáltalán nem, de erre tippelek. Vagy rádiótornyot vagy automata gépágyút vagy valami ilyesmit szerintem.
Én is kérek segítséget: meg van a kettes szintű local leader, de nem látom se a pip-boyon se a workbenchen hogy miképp lehet suppli lines-t csinálni ? Egyáltalán hogy működik ?
-
greger74 #6480 hali
nekem pont ezzel a Taffington házzal van kis gondom..
Minuteman küldetések..Somerville küldi
kéri a tag hogy rendezzem el a bogarakat a hajós háznál
meg is csinálom, de a küldi nem lép tovább (csatornában kívül, belül leölöm őket és már korábban a házban levőket is)
am a hajós ház már szabad, tudom használni, van pár telepes is
de csak kéri hogy biztosítsam a műhelyt
help.. -
harras25 #6479 Nem, vagy nem tudom :). De teljesen nem sikerült, vannak rések a tetőn. Türelemjáték hogy hogy engedi lerakni a roof-okat. A melléképülettel viszont sikerült összekötni és befedni. Far Harborban kattantam rá jobban az építkezésre, gondolom már a kieg.-ben voltak a takarosabb épületek amiket felhúzhattam. Csak már nagyon kéne a supply line, az első Local Leader perk meg van.
WEE: általában a PA-t ezen az oldalon hagytam, Taffingtonból mosott öltönyben sprintelve körbe, vagy egyenesen átúszva másodpercek alatt át lehet érni. Ráadásul a PA javítóműhely is ezen az oldalon van, TBH-ba nem tudtam még telepíteni.
Utoljára szerkesztette: harras25, 2016.11.10. 13:32:39 -
Malachit #6478 Ismerem a helyet. Korábbi játékban már kitakarítottam. Gondoltam rá, mikor a nálad főhadiszállásként használt házban voltam, mert a túlpartról látszanak a házak tetejei :) A tetőt kiegben behozott dolgokkal javítottad?? Alapban anno nem tudtam befoltozni rendesen :/ -
harras25 #6477 Nekem az kéró (Taffington Boathouse) a főhadiszállásom, azt fejlesztettem, ott lakik a ghoul kertészem, a két haverom, a feleségem, a szeretőm a robotjaim és a kutyám. A tetőt befoltozgattam és csináltam melléképületeket. Jó helyen van, minden közel, könnyű tiszta víz, és jól is néz ki.
"Házlakó" supermutantok: lvl 59-en vagyok, mindegyik SM legendary, brutal, vagy brutus vagy stb, a de a lesi 10 mm-től gyorsan és halkan eldőlnek mint egy zsák.
A hely ahol vagy: onnan közel nagyjából délfele West Evetett Estate, az fullra van supermutantokkal, a főnökük nekem level 10 táján szörnyű erős volt, plusz még aknák, és ugye kertvárosi romok: nyílt is a terep meg nem is, na ha van kedved harcra menj nekik :).
Előfordulhat hogy jönnek a BoS-ok segíteni ha kell ha nem, ha kalandvágyad van akkor azt elveszik, mert ha leszállnak győznek, de az se tartom kizártnak hogy a SM-ok lelövik a helikopterüket.
Utoljára szerkesztette: harras25, 2016.11.10. 11:15:41 -
Malachit #6476 Tegnap elérhetővé tettem a Covenant közelében lévő tóparti házat telepeshelynek, de nem csináltam vele semmi többet. Inkább továbbmentem a közeli kórházba takarítani.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Odaúton elsőre megevett egy raj szúnyog. Nem a szokásos felállásban voltak. 5+1 (legendary) ugrott rám a bokrok közül. Mivel a tóparti házban hunytam egy rövidet indulás előtt, így csak morcosan visszamentem és lecsaptam mindet. A korház bejáratánál a szokásos őr kutya és suicide őr várt. A suicide rárobbant a házi robotra a többit meg simán leszedtem. Az assault rifle sebzését (csak sima nem legendary, fejlesztés sincs rajta, mert nem volt miből) itt kevésnek éreztem, de a dupla sörétes továbbra is jól dolgozott. Bementem az épületbe. A földszinten a megszokott 1 suicide és 1 kutya várt. Hát nem sikerült lelőnöm robbantási távon kívül az őrt, csak a kutyáját. Így kb 5 méterről néztem a vakuba és írtam fejben magamnak a fix halált fel. De érdekes módon sértetlenül megúsztam. Most is a robot mentett ki, mivel őrá robbant rá a fogadó csarnok első harmadában, én meg erős takarásban a fal és egyéb dolgok mögött térdeltem a karakterrel a belépő részen. Gondolom a program úgy értelmezte a fedezéket, hogy teljes védelmem van és semmisnek vette ott a területi sebzést. Viszont fellélegezni nem nagyon volt időm, mivel kaptam a nyakamba még vagy 5-6 mutánst (legendary-t is) +2 kutyát. Szerencsére libasorban jöttek, meg mind a Házirobit szerette, így volt időm fedezékből VATS-al és simában is szórni őket. Végül mind kifeküdt. Riasztás lement és kimentem aludni Covenantba. Visszatérve kitakarítottam a maradékot és kiporszívóztam a helyet 2,5 fordulással. A legendary mutáns egy szinth chestpáncélt adott elég ratyi plusz tulajdonsággal, de még így is használhatóbb lett mint ami rajtam volt. Hack hiánya miatt az emeleti megőrző szobát nem tudtam kitakarítani. Ma szerintem meglesz a LVL 28 és betanulom a megfelelő szintet hozzá. Úgy is már erősebb zárak jönnek. Fegyver skillek még mindig alapon vannak, hiányuk csak lassan kezd előjönni, de még nem vészes. A végén feltúrtam valamennyi települést és összeszedtem a lőszert, fegyvert Covenantba. A talált lézer puskákból pedig szakértelem hiányában is ki tudtam majdnem maxra pimpelni a BOS fegyvert. Így lecseréltem az 50-es mesterlövész puskát, mivel abba alig van lőszerem, a lézerbe valóból meg térdig gázolok már. Ma a kórház közelében lévő markettel folytatom a felfedezést. :) -
harras25 #6475 Amíg tudtam Covenantban kereskedni nekem is volt úgy, hogy zárt ajtó mögött ácsorgott a pultnál a boltos.
Viszont mivel a hack és lockpick tudásom akkor még alapszintű volt nekem a küldetést úgy kellett megcsinálnom, hogy a lakóházba este bementem egy lakossal együtt aki kinyitotta és rögtön be is zárta az ajtót, aztán real time várakozással és "T" gombos várakozással eljutottam addig míg minden bennlévő elaludt, akkor elloptam amit kellett, aztán reggel meg mikor mentek ki a házból kimentem velük.
New Harbor: itt is belekerültem olyanba mint Commonwealthban, halál nyugodtan megyek be az egyik településemre és azonnal csőstül támadnak durva ellenfelek, még a PA se volt rajtam és itt még plusz feladat is volt. És felkészülési idő vagy lehetőség semmi, velem együtt érkeztek a mindenféle glowing meg legendary meg egyéb kiemelt (CW-ben PA-s) támadók. A vége az lett itt is, hogy bár minden ellenséget sikerült gecikemény harcban megölni és néhány telepes is túlélte, mégis a hirtelen beadott "Defend" küldiből hamar "Failed" lett mert meghalt az akinek nem kellett volna. Nem igazán tudom hogy Survivalban az ilyet hogy lehetne jól megcsinálni, pláne elsőre.
Utoljára szerkesztette: harras25, 2016.11.10. 07:59:27 -
Hehe, nem jártam még Far Harbor környékén se ezzel a karakteremmel, de a térkép közepén valahol egy enemy dobott egy 2-shot radium rifle fegyót. Pedig az Children of Atom fazonoknál meg a szigeten található meg...
Ügyes, a .45-ös lőszert sugárzóvá teszi, jelen fegyó nekem emlékeim szerint 50 dmg + 100 rad sebzést nyom. Raiders,Gunners; egy lövés, egy halál :) Mondjuk 59-es szinten már elég sok egyedi, legendás fegyver van lootnak... -
Malachit #6473 Végül eluntam a szenvedést Covenantban, mert a kedves lakók minden ajtót bezárogattak maguk után, a feltörésük meg pirossal jelzett volt. Ezért például fél órát vártam csak arra, hogy valamelyik NPC legyen olyan szíves arra lófrálni és kinyitni az ajtót, hogy a boltos csajhoz bejussak. Végül nem ment egy se, hanem bezárt és míg kifele jöttek, bepasziroztam magam. Persze kimenet megint bezárták az ajtót, velem együtt a házba. Itt elszakadt a cérna nálam és feltörtem mindent ezután, ami kellett a továbblépéshez.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Innentől ez volt a sorrend: Feltörtem a zárat, hogy kijuthassak. Beszéltem a munkapados csajjal és úgy ráijesztettem, hogy sikítva menekült neki az egyik ház falának. Beszéltem az utált kereskedő csávóval. Feltörtem a főnök házának hátsó ajtaját rejtőzködve és elloptam a belépési kódját és a kulcsát. Bementem a főnök irodájába (persze véletlen az épp nyitva volt, valamelyik lökött lakó épp bent lófrált. Megvártam míg kiment. Kóddal beléptem a gépbe, megszereztem az infót. Kifele zöld volt a zár, nem kellett szenvedni. Beszéltem az utált kereskedővel és elküldtem a rejtett bázishoz. Kifele menet beszéltem a főnökkel és karizma csekkel meggyőztem valami marhaságról. Visszaugrottam a mozihoz, kipakoltam. Visszavettem a dilis házirobot. Bementem a bázisra. Átöltöztem karizmába és meggyőztem az őröket, hogy barát vagyok (nem a munkát választottam). A végén lévő beszélgetésnél a kutató orvost és a Coventiakat választottam. Kereskedő csávóba bele se volt eslkyem lőni, házi robot kb 5-6 másodperc alatt atomizálta (nagyon durva lett ez a takarító robot). Felmarkoltam a jutalmat. Megvártam a csaj kivégzését (ha kiszabadítom asszem akkor is ellenséggé válik a covenant bagázs -> nagy marok XP a sok őrért és a telepesekért, amit most buktam). Felporszívóztam minden elérhető cuccot a bázison. Lepakoltam a moziban. Vissza Covenant. Főnökkel beszéltem, behúztam a települést. Megcsináltam a Slupy line-t. Rendberaktam Covenantot, mert alapból ratyi a hely. Majd elmentem aludni IRL is :)
Utoljára szerkesztette: Malachit, 2016.11.09. 09:21:14 -
harras25 #6472 Az nagy szemétség mikor telephelyi meló után sokáig nem enged be a pip-boy-ba, nem tudom ezzel mit lehet csinálni.
A másik mikor szinte mindig akkor dobja be rohanásra a steam-online képernyőt mikor az életemért futok és kimerevít mindent, ilyenkor a'sse tudom mit nyomjak, teljesen kiesik az ember a ritmusból, és mondom, direkt mindig életveszélyben kúrja be.
Covenant: ezen gondolkodtam, ha visszamegyek Commonwealthba valamit kezdek a hellyel. Csak szórakozásból, haszna nem lesz, Az én charizmám is mesterségesen magas, főleg ha grape mentatot veszek be, de sajnos a perkfán csak az alapot nézi, így a local leader még messze van nekem.
Utoljára szerkesztette: harras25, 2016.11.09. 08:24:56 -
Malachit #6471 Én mutáns patkányoknak hittem őket, de mind1. Az összeset lesöréteztem.
Tegnap volt egy bosszantó halálom. Építési területről kezdtem el a harcot és egyszer csak átváltott építési funkcióba. Szépen meghaltam, mivel a több tonnás betonlappal nem lehetett agyonverni a banditát és kilépni se engedett belőle :/
Folytatódott a radioaktív ámokfutásom. Zimorjából kellett tegnap rohannom Sankcuary-ba védeni. Félúton robot csapatba rohantam. Azokat is lecsaptam, majd a településen is robot támadás jött. Mióta megcsináltam a robot belépő küldetést, folyton beléjük botlok. Nem baj, nem nehéz ellenfelek.
Végül elmentem Covenantba és elkezdtem az ottani küldetést, de a klassik módon, ahogy megcsináltam első játék alkalmával (zár és hack) a hülye robotnak nagyon nem tetszett (lopás és feltörés miatt). Így a meggyőzős módszer maradt, de a kedves helyiek bezárták a bolt ajtaját és hiába vártam IRL 30+ percet, hogy valamelyik betévedjen és kinyissa, mindenfele mászkáltak, csak épp arra nem :/ Így ez mára maradt, mivel nem volt több időm várni. A karizmát ruhával feltoltam 9-re. Igazából, ha lenne nálam szemüveg 10-is lehetne, de nincs. Remélem elég lesz a meggyőzéshez :)