Space Engineers
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Jött volna a update?
Warning! Cargo bay open, shields are down!
A játszós kreatív világomban a megnyitáskor megy le egy pillanatra 0.7-re, majd tartja az 1-et.
A túlélő világomban 0.5-re megy le és 0.7-en van, bár időnként egy pillanatnál is rövidebben leesik.
Az írás kicsit darabosan megy, de minden betűt befogad, amit lenyomok. A klikkelés már jobban zavaró, arra nem mindig reagál. De, mint írtam, ez egy brutál világ. 3900 nem páncélozott blokk van az állomáson, amiből tuti 3500 tároló/feldolgozó/szállító rendszer része. A maradékban olyan van, mint vezérlő, kijelző, grav.gen.
És emellett még van egyéb állomás, egyéb hajó. Az egyik állomásra letettem 2000 fúrót, a másik állomáson pár száz felx van.
Amúgy meg a sebesség szépen 1.
Ami hatással van pl. a Custom Data-ba írkálasra, de igazából mindenre amit a Kontroll menüben csinálnál.
(Nem is fut szkript amúgy, az Automatic LCDs 2 lenne az.)
A piros gombos lesz az a görgő rúdja alatt. Ez a középső gombom, amit nagyon gyakran használok. Kivezetése kétoldalt biztos, az alján nem tudom.
Képek:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Egeremben halódik a középső egérgomb. Néha nem reagál rá, néha meg 3x is.
Szétszedtem és meglepetésemre olyan mikrokapcsoló van benne, amilyennel eddig még nem találkoztam.
A képeken a piros nyomógombos, a görgő rúdja alatt. A kivezetése oldalról jön ki. Azt nem tudom, hogy 2 vagy 3 lábú, mert annyira nem szedtem szét az egeret, használatban van. Macerás összerakni. Ha kicseréltem a másik két egér kapcsolóit, akkor szétszedem teljesen.
Gógle nem segített, hiába nézegettem a képeket, Conrad-ot.
Valakinek ötlet, hogy kereshetnék rá vagy esetleg konkrét áruházat is tudna ajánlani?

Amúgy én sem tudtam róla azonnal. Amikor bejött az opció, akkor pont pihent a játék és csak később tudtam meg én is.
Sokáig én sem értettem, hogy lehet ágyúval, rakétavetővel egérgombra tüzelni.
Aztán egy kis összecsapás keretében magyarázta el LookUsArts, ha jól emlékszem.
Nekik papíron 200-as netjük van, bár én mindig csak 100/10-est mértem. Lényegében az a százas mindegy is, mert a ping időm jó volt.
A rossz netem meg egy wifi-s hotspot és a hotspot nem szereti a p2p és hasonló kapcsolatokat. Az ftp letöltést sem díjazza, a sebesség megtartása érdekében youtube-on megy mindig valami és így elég gyorsan lejönnek a dolgok.
Ezen kívül a hotspoton rengeteg más kliens is rajta lóg, ráadásul az AP router csak 54Mbit-es és jó régi. Ez sem bírja már. 2 évvel ezelőtt még jól ment.
Ezen kívül még elég sok AP van, plusz a kábeles gépek és ahogy eddig láttam, a hub-ok száma eléggé korlátolt, valamint itt sem igazán lehet nagyobb a sebesség 200-nál.
Nem tartom kizártnak, hogy az 1 szem gateway a net felé nem bírja a terhelést. Az sem fiatal már. De az is lehet, hogy ez a hub oszt ki mindenkit, mert eddig mindig 10.0x.x IP címeket kaptam és az ő IP címe a 10.0.0.1. Persze az is lehet, hogy a többi hub is ebben a tartományban dolgozik.
A hotel meg több, mint 200 szobás.
A kapcsolat típusáról nem is beszélve.
A WoT szerintem folyamatosan kommunikál a szerverrel, míg a SE-t nem tudom, de szerintem nem, az ED meg biztos, hogy nem, ezért kerülök ott is gyakran a főmenübe egy-egy esemény után, mint pl: harc, ugrás, szkennelést követően.
Ha jól értem, akkor te valamilyen scripttel játszadozol, hogy Custom Data-ba kell írogatnod. Ez esetben lehet, hogy a script a ludas.
Utoljára szerkesztette: Normen76, 2017.08.15. 16:15:06
- Honnan jöttél fiam ? - Normann vagyok uram. - Oké Normen, tehát honnan jöttél ?
Singel-ben terveznék én éppen egy járőröző drónt, és az egész drón maga 350 blokk körül van, a kontroll menüje pedig 100 körüli blokknak van csupán. A szim sebesség pedig egyre csak csökken és csökken, 1 sort beírok az LCD Custom Data részébe, már kapásból 0.8-on van. Általában 1-2 perc alatt már 0.4-re jut el, akkor megunom a szenvedést a szövegbeírással, vagy bármi egyébbel, és ki kell lépni a menüből, majd vissza.
Teljesen biztos vagyok benne, hogy ez múlt héten még nem volt így.
Azt tudom már mondtad hogy alapból egy WiFi hálózaton vagy, az a rosszabbik, vagy a jobbik?
A szim.sebességet én is mindig figyelemmel kísérem, nálam is mindig kint.
Tegnap is azt figyeltem, de nem volt "gond" vele. Néha lement 0.5-re, majd fel 2-re, de mint írtam, ez a netemnek köszönhető, korábban is csinálta már.
Abban a kb. 2 hétben nem igazán volt gondom vele, míg jó netnél ülhettem. Nagyon ritkán esett le a sebesség, javarészt tartotta az 1 körülit és jól lehetett játszani.
A szim sebesség romlását meg tegnap vettem észre, előtte nem tűnt fel hogy lett volna ilyen, pedig mindig meg van jelenítve a szim. sebesség nálam, folyamatosan figyelemmel kísérem.
Szerintem akkor neked már annyi mindened van, hogy amiatt romlik.
Single-ben romlik nekem. Akármit nyitok meg, függetlenül, hogy kapcsolódik e a nagy állomáshoz vagy nem, 1-ről leesik 0.5-0.7 közé a sebesség. De érthető is, amilyen rendszert építettem ki. Rengeteg mindent kell kezelnie.
Érdemes olvasgatni a tippeket. Főleg, ha angolul írja ki, akkor tuti ott lesz. És már itt is beszéltünk róla.
Jobb egérgombbal kell fúrni. Ez mélyebbet és szélesebbet is szed ki, mint a bal egérgombos fúrás. Emellett ezek az anyagok (kő, de az ércek is) megsemmisülnek. Vagyis nem kerül be a rakteredbe.
A pilótafülke toolbar konfigjánál nem a csoportot kell kiválasztani és letenni, hanem a fegyvereknél/eszközöknél fog megjelenni egy fúró ikon, mely az összes fúródra vonatkozik a hajón.
És akkor már menni fog a fúrás egérgombokkal is.
A nyelv beállítások viszont gondot okozhatnak a kezelésében.
Pedig biztos, hogy nem kapcsoltam be az opciót, hogy az állomás csak úgy állomás lehessen, de majd utánanézek.
Az aszteroidában lévő "bázist" szétbontom, mert úgy bebugolt rajta a piston meg a rotor, hogy használhatatlan az egész.
Este el is indulta, Nauvo nevű bázishajómmal. Az első ugrást követően gép eszeveszett pörgésbe, rángatózásba kezdett, mint amikor Yasukee taxizott a múltkor. Kirepült belőle az emberem és a bent születtem meg, ismét az űrben pörögve találtam magam. Kb. 2 óra múlva visszaléptem, egy rángást követően megállt a hajó. A gond ott volt, hogy egy kis hegesztő hajó rá volt ragasztva az oldalára 😊. Miután azt leszedtem, rendben tudtam ugrani gond nélkül. Leparkoltam a hajóm a Mars közelében, a holdhoz közel. Majd talán ma este körülnézek, de még nem döntöttem el, hogy itt, vagy az Alien holdján (Titán szerűn) száljak le és alapítsak telepet. Az ugrás kiszámíthatatlanul működik tényleg, legutóbb 800 és 1600 km-es vak ugrásokkal ment a hajó, most 2500 volt a max. Viszont minden planéta közelében mentek most már ugró koordinátát, így talán egyszerűbb lesz a jövőben.
Utoljára szerkesztette: Normen76, 2017.08.15. 07:31:12
- Honnan jöttél fiam ? - Normann vagyok uram. - Oké Normen, tehát honnan jöttél ?
A sajátom változott rendesen, de az a netnek köszönhető. Ami röhej, mert WoT-ozni simán tudok.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2017.08.14. 23:55:55
A holdban lévő roncsok elvileg törlődtek már rég.
Az állomássá tevő dolog nem működik csak úgy. Csak voxel-hez tudod rögzíteni, különben hajó marad, hiába nyomsz rá a gombra. Van beállítási lehetőség a játékban, de nem kapcsoltam be. Így érdekesebb 😄
@laci4321:
Az újabb bugra csak azt tudom, mondani, hogy hurrá...
A szerver sebessége csökken maradandóan vagy ki/belépés megoldja?
Sajna mára véget is ért a játékidőm, de köszi a javaslatot 😊
A Log fülön érdemes figyelni, hogy mikor kiírja a Game Ready-t, utána csatlakozz vissza.
Nekem múltkor volt, hogy nem jutott el odáig. Megállt a földi fájl betöltésénél.
Ilyenkor egy ismételt újraindítás segített.
Mikor utoljára néztem, akkor jól működött a takarítás.
Bár Yusukee állomásánál van pár blokk, amit külön érzékel, nem értem miért. Nem akartam törölni, nehogy szétessen az állomása. De, ha elszaporodnak ezek az anomáliák, akkor lehet, hogy gondja lesz a szervernek egy idő után.
Működik látótávon túl is!
A Grid View (szkennelt objektum rács nézete, hasonló a 3D Ship Projection szkripthez) és a lebegő objektumok (alkatrészek, érvek, stb.) nem láthatók csak a látótávon kívül, a többi igen.
Tehát a legenerált aszteroidák, karakterek, bolygók és hajók/bázisok koordinátái, mivel folyamatosan küldve vannak a klienshez, ezért láthatók a radarral.
Az 1200m ezért tehát nem a radarhoz, hanem az elfogadható szintű automata védelemhez kellene. (Szenzorokkal irányítható hajók.)
Amúgy egy sok kamerás hajóval megoldható a kamerás szkennelés is, módok nélkül, de továbbra is a látótávolság behatároló tényező azzal is.
Ha a radarok tényleg csak látótávon belül működnek, akkor az tényleg kevés.
A Long Range Sensor esetén nem tudom, nem olvastam ilyet.
Majd valahogy tesztelni kell a dolgot, mielőtt felteszem a szerverre.
A Camera Sensort nem tudom, viszont az nem használható radarozásra, mert az csak egy sugarat lő ki, és ha valami keresztezi azt, akkor megmondja mi az. Illetve minél messzebbre lövöd a sugarat, annál több idő mire feltölt (ez kb. célpontkövetésre jó).
Sensor Range 1200 Meters <2017>2017>
Ahogyan ez a kettő szkenner mod is él és virul még:
Holographic Radar
Holo Projector (works again!)
Az utolsóval gyakorlatilag ha van elég energiánk, akkor meg tudunk találni bármit, ami azért elég jó. És a hihetetlen energiaigény miatt ezt úgy sem tudjuk tartósan fenntartani. Csak az a kérdés hogy mit szólna ehhez a szimulációs sebesség...
Az 1200 m-es szenzor meg azért is lehetne nagyon jó, mert akkor automata járőröző hajókat tudnánk csinálni. Ha már meg tudjuk találni egymás bázisait.. 😄
Igaz, hogy a kinézete olyan, mint az érc detektor.
A Camera Sensor script valamit hiányol, ahhoz én nem értek, valakinek meg kellene néznie.
Az Advanced Sensor egyszerűen nem ment.
Az Eclipse és Active Radar-hoz nem találtam semmit. Lehet, hogy nem a kettőt egyszerre kellene betennem, mert majdnem ugyan azok. A készítőjük ugyanaz a játékos.
Eclipse radar
Active Radar
Advanced Sensor - azért nem lenne rossz, ha az érzékelő hamarabb látná az ellent, mint az ágyú...
LonRangeSensor
Camera Sensor Ez script. Akár már most is használható...
Nem tudom, hogy melyek működnek, nem próbáltam ki őket. Az Eclipse-t idén frissítették, a többit már régen.
Majd valamikor én is kipróbálom őket.
Kinek mi tetszik, lehet voksolni, hogy melyik fusson a szerveren.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2017.08.12. 16:03:19
Sajnos ez az én sebességemről nem volt elmondható.
Majd valamikor utánanézek, bár előreláthatólag csak szerdán vagy csütörtökön lesz rá időm és energiám.
A radar pedig jó ötlet, támogatom! Csak ennyit a föld alá rejtett bázisokról 😄 😄
Megosztani? De még fut a szerver.
Viszont arra gondoltam, hogy kellene egy szkenner mod. Egy olyan, ami 1000 km-nél nem lát messzebbre, de jobb, ha konfigurálni lehet és inkább lásson csak 100 km-re.
Úgy már el lehetne indulni másokat keresni.
A steam-et indítottátok ma már újra? Mennyit szed az le? Több, mint 2 GB jött le és még mindig nem fut. Ekkora nem lehet.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2017.08.11. 20:44:58
Utoljára szerkesztette: laci4321, 2017.08.11. 20:35:51
Úgyhogy a mentés is lassan jön le, de már csak percek kérdése.
A szerver frissítés alatt áll. A világról szeretnék egy mentést csinálni a gépemre, ezért egy darabig el fog tartani.
Nem tudja valaki, hogy mit szed le a steam? Nem indult el, de valamit nagyon tölt le és nem kicsi.
Az biztos, hogy NMS-hez és SE-hez is kell letöltenie, de először el kellene indulnia.