Space Engineers
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Úgy néz ki a problémát a 628221442 - Airlock door mod okozta, ugyanis eltűnt a műhelyből.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Tegnap jött egy update. A szerver újraindult (vagy laci által vagy magától), de nem indult el rendesen.
Folyamatban van az újraindítása.
A platinum helye pedig előre ismert lesz, szóval olyan sokat nem kell repkedni. Valamint itt előjön az is, hogy ne építs óriási hajót, mert azt annál több energia mozgatni.
Legfeljebb majd készítek egy jég-holdat is.
Ami még felmerült, hogy legyen egy gázóriás, aminek a légköréből lehet hidrogént tölteni. De ehhez meg rengeteg moddolás kell. Amennyire lehet, szeretném realisztikusan tartani a játékot.
Amúgy tegnap a kezdő kapszulával szívtam, sehogy nem akart jó helyen kezdeni. Aztán meg kiderült, hogy újra kell építeni.
Bár 27-én azt írták megvan a megoldás, hamarosan publikálják is.. De hát ez eddig nem történt meg. Még ezen a héten sem.
Hát érdekes úgy repkedni az űrben hogy előbb utóbb tuti ki fogsz fogyni és bolygóra kell szállni újratölteni az biztos :/ Az aszteroidákon azért lehetne jég. Vagy legalább 6 db nagy hajóra való kicsi ionhajtóműre elég hajtómű komponens lehetne egy elhagyatott űrállomáson. 😄 Vagy 6 ion hajtómű, amit szét lehet szedni.
https://feedback.keenswh.com/idea/inventory-desync5996458f3abb3
Utoljára szerkesztette: _susu_, 2017.09.06. 17:05:39
Mivel a játék nem kerbal space, így nem lehet pontosan tervezni, hogy egy-egy aszteroidához mennyi üzemanyag kell, hol kezdjek el fékezni, hogy a lehető legtöbb üzemanyag megmaradjon. Így máris nem olyan értelmetlen elmenni az aszteroida mezőig a platinumért JD nélkül.
Feltéve, ha tudjuk, hogy merre van, mivel a látótávolság még így is korlátozza a felfedező képességet.
Hacsak nem teszel bele egy tuti szkennert, amihez kell arany, ezüst és máris az első feladat egy bázis létrehozása lesz az anyagok finomítására 😊
Vagy eleve akkora monstrummal megyek fel, amit lehet, hogy a játék sem bír el... <#beka2>#beka2>
Az aszeroidákon csak fém és ezüst lesz, a bolygó holdján pedig csak arany és uranium. A hold egy kicsit közelebb lesz, kb. 40-60km-t kell utazni az űrben (így Jump Drive nélkül is teljesíthető). Platinum pedig csak egy helyen, egy aszteroidamezőben lesz (viszont olyan messze, hogy csak Jump Drive-val érdemes odamenni).
Az ezüst egyedül a medical room szempontjából szükséges a bolygón, de azt kapsz a respawn pod-ban.
Jég is csak a bolygón lesz, tehát vagy vissza kell repkedni a bolygóra, vagy végre értelmet nyer az Oxygen Farm 😄
Bár egy minimális nyersanyag elfér, ne legyen teljes hiány, egy bolygót elhagyni képes hajóhoz szinte minden kell.
Meg egy másik bolygóra átmenni se igen lehet ugróhajtómű nélkül 😄 Annak a megépítéséhez meg szinte mindenből kell.
Utoljára szerkesztette: laci4321, 2017.09.05. 14:57:17
A továbbító csövek bepirosodása bug folyamat megvan, ha kiloggolok és vissza máris pirosak és nem működnek, de a teljes rendszer leállítás és újraindítás mindig helyre hozza, csak figyelnem kell nehogy meghaljak közben 😄, mert akkor nem tudok megint visszamenni 😊, igaz most van a föld bázisomon 2-3 hajó amiben éldhetek, ez most nem gond. Közben megvettem tegnap a Black Desert játékot, szal nemtom mennyire fogok ide feljárni, elválik mennyire szippant be a game, de egyenlőre még napi szinten itt vagyok. Más szerveren is van ennyi lag és ilyen rossz simspeed. Ez talán akkor javulna ha szero wipe lenne, de tuti pár nap múlva újra ez lenne, szal ez van el kell fogadnunk azt hiszem 😊
- Honnan jöttél fiam ? - Normann vagyok uram. - Oké Normen, tehát honnan jöttél ?
Kint van egy ikon az asztalon, amivel úgy indítom a játékot, hogy mindjárt rácsatlakozzon a szerverre.
Tegnap óta vacakol a steam és jó 1 percnyi gondolkodás után feldob egy ablakot, hogy tényleg azokkal a paraméterekkel akarom indítani a játékot?
Mire én, persze! És akkor elindul.
Van aki még játszik a szerveren?
Nagy a pangás itt a topic-ban.
A csillagkapu gondról sem mondott senki más semmit.
Az NCF problémát sem erősítette és cáfolta meg senki.
Utoljára szerkesztette: m0hit0, 2017.09.03. 08:55:13
A rossz hír, hogy nem működik a Csillagkapu mod.
Nem látom a saját kapuimat a listában és mindegy, hogy melyik kapu nevét írom be, nem oda visz. De csak létező nevet fogad el. Ezen kívül a kapu címe sem jelenik meg a kapu paneljén.
Épp az imént ragadtam be Yusukee egy elhagyatott állomása (ami teljesen alap, nem is értem, miért van ott) és az új marsi állomás között. Hiába írtam be a Second Point kapu nevét. De másikat is adhattam, akkor is csak a két állomás között volt kapcsolat.
2017-09-03 00:14:52.009 - Thread: 1 -> in file:
2017-09-03 00:14:52.009 - Thread: 1 -> **WARNING!**
Script for MyObjectBuilder_TextPanel is using the obsolete MyEntityComponentDescriptor overload!
You must use the 3 parameter overload to properly register script updates!
This script will most likely not work as intended!
**WARNING!**"
Lehet, hogy ki kellene kapcsolnom? Elvileg nem megy, de a HUD-ra mégis kiírja az LCD tartalmát. Igaz, hogy, ha script-tel használom az LCD-t, akkor baromira vibráló lesz a HUD-os kijelzés.
Vélemény, ötlet?
Az egérgombos fúrás meg egy "álom". Magamtól eszembe sem jutott volna :/
A szerón most az Sp-on spawnoltam. Mindent alaposan elolvastam. Ha lehet még placcot kérni, én a Marsot választanám (vagy valami kis gravitációjú égitestet). Ám próbáltam valamit nyomkurászni a csillagkapun, de sikertelenül. Szóval a karim most ott héderel, s még csak meg sem fulladhatok xd
A Witcher 3 is tök jó, kéne azzal is haladni. Ideje lenne már a csajokat döngetni.
De szeretek autóversenyezni és a Project Cars meg is van. Fontolom a 2-t elővételben, de az SC kezdő pakk nem volt olcsó.
És akkor ott van még az Elite is, amivel mostanában napi 1-2 órát játszom és ezzel kb. ki is merült a játékra fordítható energiám és időm.
Pedig tényleg össze kellene raknom egy csatahajót, legalább kreatívban.
Mondjuk azzal is elveszi a játék a kedvem, hogy a világom betöltésénél mindig szétrobban a szétszerelő állomásom. Bár a legutóbb már nem foglalkoztam vele. Hagytam a csudába és folytattam, NCF majd mindent megold. Elszomorító. Szerveren jó dolog, SP-ben már sokat kivesz a játékból. Legalábbis szerintem.
Csak most elértem én is ismét egy olyan időszakba, hogy meguntam a bugokat 😄 Ahogyan látom te is.
A fórumot rendszeren nézem és nézni is fogom, meg néha fellépek én, de órákat nem tudok eltölteni a játékkal.
Inkább olyan hajót csinálok, amin van tartály és Cockpit. És a hajó közelében maradok.
De pl. palack nélkül is fel lehet deríteni pár megjelenő konténert, amik 5 km-en belül vannak.
Szerintem nem a szerver hibája a sebesség, hanem inkább a játéké.
Ahogy bővült a játék, úgy nőtt a terhelés is és romlott a sebesség is.
Egyszer majd csak megkapjuk az mp update-et. Addig meg vannak más játékok.
De inkább hogy ugrál a szim. sebesség :/ És szaggatva mozgok. És mikor nézem a szerver processzor terheltséget, sosem éri el mégsem a 30%-ot sem, max. 25% szokott lenni. És ezzel tényleg nem tudok mit kezdeni.
Utoljára szerkesztette: laci4321, 2017.09.01. 13:54:01
Bár mostanában én sem nagyon játszom vele. Össze kéne raknom valami harci madarat.
De annyi más játék van még...
Csak le kellett volna kapcsolnom azt a medical-t.
Első körben mindenkinek a Second Point-on kellene ébrednie. Régen First Point volt, de megsemmisült.
Szóval a Second Point LCD-in minden hasznos infó megtalálható.
Ezért sincs cucc spawn-kor, hogy ne szedje szét senki az állomást. Másrészt a kezdő állomásokon volt minden, ami kellett az induláshoz.
Hold és Titan nincs. Oda ne akarj menni. Egy bug keretében eltűntek és a játék nem is engedi visszatenni. Sajnos ez van, remélhetőleg más égitest nem tűnik el.
Üdv a szerón!
Ha nem tetszik az Alien, akkor más helyre tudok letenni állomást. És oda csak a Second Point-on keresztül tudsz majd először eljutni. Nem lesz egyszerű, mert nincs annyira felszerelve, mint amit most rád hagytak.
Vannak blokkok melyek áteresztik a levegőt. A wikipédián tudsz tájékozódni, hogy mely blokkok azok. Az oldalt eléred a banneren keresztül megjelenő oldal Linkjei résznél.
Ezen kívül a voxel, vagyis a bolygók, aszteroidák is átengedik a levegőt. Szóval nem lehet a fala semmilyen légmentesen zárt térnek a szikla.
Sebaj legalább van ismét célom, eljutni a földi bázisomra 😄.
- Honnan jöttél fiam ? - Normann vagyok uram. - Oké Normen, tehát honnan jöttél ?
Inventory bug-on pontosan mit értetek ?.
Az elmúlt 1-2-3 napig semmi hasonló jellegű bug ne mvolt nálam. 1-2 alkalommal előfordult, hogy az inventoryból kiteszem a cuccot és nem jeleníti meg a kipakoló konténerbe pl, nálam meg ott marad. Relog után mindig helyre jött. Másik probléma ami szintén pár napja jelentkezett nálam, hogy belépéskor pirosak a továbbító rendszer csövei és nem is továbbítják a holmit. Ez azóta van nálam jelen amióta használok NCF-et építésre. A hajóimon ezt avval tudom javítani, hogy teljesen lekapcsolok mindent, még az aksikat, napelemeket is. Aztán újraindítom a rendszert, ilyenkor újra zöldek a csövek és működik a dolog rendesen.
Bázisomon nem nagyon szokott ez segíteni valamiért, ott ki kell vennem egy elemet a továbbító rendszerből és újra visszahegeszteni, utána bezöldül és működik. kb. 250 óra játékom van, eddig nem tapasztaltam semmi hasonlót. Amióta használom az NCF-et azóta jöttek nekem ezek elő. Persze egyáltalán nem jelenti hogy a kettőnek köze van egymáshoz, de eddig nem volt ilyen jelenségem, vagy legalábbis nem oylan gyakran, hogy megjegyezzem 😊.
Szerver újraindítva 😊
Úgy van amúgy beállítva a szerver, hogy úgy spawnolj mindig, hogy nincsennek cuccaid. Amikor elkezdtük a szerót volt vagy 20 bázis, amin lehetett kezdeni, nem sejtettük hogy olyan hamar tönreteszik az összeset. Jöttek külföldiek főleg, azok rombolgattak, vagy átállítottak maguknak a tulajdonost és soha vissza nem léptek többé.
Szóval ha jön egy új játékos, akkor valaki épít neki egy új bázist amin kezdhet 😊 Így elkerülhető hogy idegenek szétbarmolják a szervert. Ha full cuccal ébredne mindenki, akkor ez nem lenne elkerülhető sajnos.
Utoljára szerkesztette: laci4321, 2017.08.31. 20:09:37
Azért Spawnolsz valsz üres ibventoryval, mert csak simán kiléptél. Az oxigén elfogyott meghaltál stb.. Kell építeni egy hibernációs kamrát, azt rákötni oxigénellátó rendszerre. HA van áram, és van oxigén, ill az oxigén generatorban elég jég, akkor elvagy akármeddig. Ha így lépsz ki, akkor ugyanúgy érkezel vissza a szerverre, inventorí stb marad. Ha nem így, akkor meghalsz.
Éledni akkor tudsz saját helyen, ha építesz (vagy sajátodra nevezel, birtokba veszel) orvosi szobát, és szintén energia alatt áll. HA nem kap energiát, nem tudsz ott éledni. Az energia/áram mindenen továbbítódik, elég ha összeérnek, egymásra épülnek a blokkok, az áram átmegy és minden amin keresztül vezérelheted.
Az alien bázist ahol éledtél anno én is örököltem kipetitől, miután saját bázist építettem, és elköltöztem egy csomó helyre, én is nyilvánossá tettem, hogy bárki használhassa. Volt aki már használta újra, de ő egy nagyon tapasztalt játékos, biztosan rég épített már űrhajót és más bázisokat alapított. Szal szerintem nyugodtan használd a bázist. Mindent amit ott találsz.
Ahhoz hogy máshol tudj éledni, építened kell egy űrhajót és át utazni. Érdemes olyan hajót építeni ami önellátó, van rajta finomító, összeszerelő, felpakolva rengeteg nyersanyag, oxigén generator és 1-2-3 jump drive-ot is szerelj rá, mert a játékban 100 m/s a max sebesség, a bolygók kurva messze vannak (nem is olyan messze igazából, de 100 m/s el utazva 15-20 óra is lehet az út vagy több) egymástól. Jump Drive-val tudsz hiperugrani, több ezer, vagy akár 100 000 Km-et is a kívánt hely közelébe, onnan hamar odaérsz sima hajóval már. HA olyan hajót akarsz ami el tudja hagyni a bolygó gravitációját kell rá atmoszféra hajtómű, pár ion hajtómű hogy tudj az űrben könnyen manőverezni és hidrogén hajtómű, ami a bolygó sztratoszférájában is jól tolja a gépet és ki tudsz szakadni vele az űrbe. Hiper ugrani nulla gravitációnál tudsz, szal odáig el kell jutni. Sok leírás, video van erről a neten, de itt is kérdezhetsz, valaki mindig válaszol.
Zárt térbe történő oxigénellátáshoz kell egy oxigén generátor, jéggel feltöltve és egy szellőztető, ezeket egymáshoz kell kapcsolni összekötő csövekkel, vagy továbbító rendszerrel. A teret be kell zárni, ajtókat bezárni a szellőztetőt bekapcsolni, pár másodperc és leveheted a sisakot.
Szal először kel legy jó bányászhajó amivel elegendő nyersanyagot szerzel, kell egy jó űrhajó ami önellátó és képes jump driveolni, aztán kell bele erős rekator, elegendő energia és elegendő urán. Onnantól oda mész ahova akarsz. Nekem van már bázisom a földön, az alien bolygón, a Marson és a mars holdján. Szal lehet ide oda menni. Sajnos a szerveren eltűnt az alien bolygó és a földszerű bolygó holdja, szal azokra már nem tudsz menni. De az űrben találsz rengeteg hatalmas aszteroidát, azokon is lehet bázist építeni, vagy épp a nagy semmibe is, ahova tetszik. Az űrben könnyebb az let, nincs hova lezuhanni, kevésbé törnek össze a dolgok és sok a jó azsteroida könnyen kibányászható nyersanyaggal. Bár én jobb szeretem a bolygókat. Még valami, kb heteket szoptam azzal hogy minden fúróhajóm összetörtem, mert ha mélyre fúrtam valahogy mindig összetört a széle, felborult, eldőlt, elakadt stb. Végül a többiek felhomályosítottak, hogy lehet a fúróval úgy is fúrni, hogy jobb egérgomb nyomásával használod a fúrófejeket, akkor nagyobb és mélyebb gödröt fúr és nem is szedi fel a cuccot, ha elérted az ércet mehet a bal egérrel fúrás óvatosan. Gy nem lesz baj, és nem akad el a hajó akkor sem ha 100 méter mélyre kell fúrni. Nagyjából ennyit így hirtelen 😊
Másik kérdés: zárt térben miért nem tudok oxigént a levegőbe juttatni? oxigéngenerátor->szállító->oxigéntartály->szállító->szellőztető (szobán belül) még nem próbáltam, csak megúntam a palackokat töltögetni...meg így lenne oldalhelyes
A jeladót meg tedd a futómű közelébe, mert úgy vettem észre, hogy mindig az ahhoz képest a legtávolabbi ponton kezdi el a bontást.
Ez már baromi rég így van. És baromira idegesítő még single-ben is.
A szerveren fellépő bug meg lehet amúgy is bug, csak mivel a single nem fut folyamat, így nem jön ki.
Az objektumok törlése 50 blokk alatt nagyon gyorsan történik, pedig 1 óra és kb. 500m van beállítva, fölötte viszont a takarító mod dolgozik, ami azért tényleg vár egy kicsit.
Egy gridet kettévágtam (a hajómat levágtam a bázisról), erre a bázis új nevet kapott, és nem tudtam átnevezni. Gondoltam akkor visszateszem egy merge blokkal. Megyek be a hajómba, megöl az ajtó (pedig elvileg javították...). Újraéledek, erre meg elkezd összevissza pattogni a mérnök.
Tényleg ilyen nehéz lenne javítani az inventory deszinkronizációs bugot??
Jó oké... belenyugszom.
Milyen megfontolással?
Fizethetünk a jó modokért majd?
Ez nekem nagyon új telebaszarintott 16 új tétellel.
COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
Hiába másolom be a könyvtárba, törlődik a fájl.
Egyelőre nincs ötletem.
A 11-i mentésből visszamásolom, de biztos, ami biztos, most csinálok egy biztonsági mentést.
Remélhetőleg az holdak újbóli megjelenése nem okoz kárt az épületekben. Ezért lesz biztonsági mentés.
Ha ismét fut a szerver, akkor itt jelzem.