7903
Space Engineers

Katt a képre
  • tom36
    Tegnap összeraktam egy jó kis felfüggesztést mi nél minden kerék elég nagy mozgástere volt, és maga a szerkezet elég szépen tudott tekeredni, és bírta a strapát de sajna 1 km-es zuhanást már nem bírt ki (de majdnem)
    sajna ot van a bibi hogy mivel nem közvetlen a vázon voltak a kerekek hanem motorok után igy a pilótafülke nem tudta kezelni(se kanyarodni se haladni) gy ezt giroszkóppal és hojtóművel kellett megoldani.
  • RJoco
    Köszi!
    Arany van bőven a bolygón.
    De azért a mod is felkerült.
  • laci4321
    Igen a Midspace-féle modra gondolok.

A JD-hez arany kell sok, a szupravezető alkatrész miatt, platina nem kell hozzá.
  • RJoco
    Ez nekem is jól jön. Köszi!
    Ha jól emlékszem, akkor a JD-hez kell hajtómű alkatrész, ahhoz meg platina.
    Vagyis a holdat elérni 104-el elég sokáig tart.

A Midspace-sra gondolsz?
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2018.02.23. 21:40:15
  • tom36
    thx
  • laci4321
    Magában a játékban is lehet módosítani (environment.sbc-t szerkeszted sima jegyzettömmbel. Nem a játékon belül, hanem a fájlrendszerében kell megkeresni.), de ezt nem ajánlom. Inkább szedj le egy sebesség modot, és tedd be az adott világba.

Ajánlom a "configurable ship speed" modot 1 moddal annyi féle sebességlimitet állítasz be világonként, amennyit csak akarsz.
    Utoljára szerkesztette: laci4321, 2018.02.23. 19:25:56
  • tom36
    Easy - föld kezdésnél megoldottam hogy hasonló legyen a star systemhez
    már csak azt furcsállom hogy elég ritkák az ellenséges bázisok.
    összeszedtem a szükséges alapokat ráraktam a bányász hajóra majd odébb mentem 60-70km-t és az eredeti helyen le is vetem a jeladót hogy alig lehessen megtalálni és most lényegében megvan minden ami kell egy nehéz menethez.

Viszont lenne egy kérdésem: hol lehet bállítani a hajók sebesség limitjét ? mer ez a max 104 elég karcsú és valahogy nem találtam meg legalábbis a save beállításainál.
  • RJoco
    Csak platina nincs a bolygón. Minden mást találni.
    Elvileg az űrben jönniük kell a hajóknak. És a drónoknak is, ha be vannak kapcsolva.
  • husi
    Létrehoztam egy Discord csoportot..ha van kedvetek csatlakozzatok.

https://discord.gg/8rYbwcJ
    Utoljára szerkesztette: husi, 2018.02.22. 22:30:36
  • tom36
    én is megörültem neki, hogy megállt amikor elkészült a blokk, de sajna anyag hiányában nem áll még meg.
    amúgy nem tudod véletlenül hogy mej nyersanyagokat nem lehet a földön megtalálni ?
    gondolom az aranyat meg talén az uránt
    csak hogy tudjam mit ne keressek.
    meg a másik Star System-ben vannak bárhol is ellenfelek, mer a bolygón nincsennek azt tudom meg írtad is, de az űrben ?
  • RJoco
    Írják is, hogy javították a crash-elős bugot.
    És elvileg a kézi szerszámok bugját is javították, most már meg kell állniuk, ha kész a blokk. Reméljük akkor is megáll a hegesztő amikor elfogyott a cucc.

Edit: sajnos nem áll meg és nem írja ki, hogy mi és mennyi kell még hozzá.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2018.02.22. 22:12:17
  • tom36
    120GB, de szabadon 80 van még
    nem akarom elkiabálni de most frissítés után ment kb 3 órát és nem volt gond. Eddig
  • RJoco
    Akkor a 16 GB-hoz állíts be 4 GB virtuálist.
    A teljes mérete 80 GB az m.2-nek? Mert az SSD-ken célszerű 10% szabad helyet hagyni a jó működés és hosszú élettartam miatt.
    Persze, ha kevesebb van, akkor is működik, bár én azt tapasztaltam, hogy mintha kicsit lassabb lenne.
  • tom36
    van 80GB nyi M.2. es SSD-m és 16GB DDR4 hozzá
    és mondhatni, hogy fele részben csak emiatt a játék végett vettem új gépet, és ha nem jön össze akkor ......
    annó a DX9 frissítésének elhagyása és a gépigény növekedése tett keresztbe most meg megint csak ingerel.
    néztem fórumokon és 1-2 éve másnak is előfordult de frissebbet nem találtam és ott sem lett megoldás.
  • RJoco
    Esetleg driver.
    Van elég virtuális memória adva neki?
    4 GB minimum legyen.
    Ha esetleg még használná is, akkor a háttértárra lenne érdemes ránézni.
    Nekem 16 GB fizikai mellett nem használja a virtuálist, viszont a játék igényli a nagyobbat. 1 GB-nál folyamat reklamált a win és bezárta a játékot. Baromi idegesítő volt.
  • tom36
    A hiba jeelntésben ez található az összeomlás elött:
    Exception occured: System.AccessViolationException: Attempted to read or write protected memory. This is often an indication that other memory is corrupt.
    viszont a RAM-on lefuttattam egy ellenőrzést és nem talált semmit.
    vagy lehet hogy a VGA memóriájánál van a gond vagy egyszerűen csak szoftveres gond
  • RJoco
    Akkor a beállításokba nézz bele, hátha valamit elállított magának a játék.
    Egyéb ötletem most nincs. Többet kellene tudni a körülményekről.
    Gépújraindítást is érdemes megpróbálni.
  • tom36
    ez még nem opció
    nincs fenn 1 mód sem
  • RJoco
    Nálam nem volt semmi gond.
    Lehet, hogy egy mod kavar be.

Holnap úgyis jön a frissítés.
  • tom36
    neeh most bolondulok meg
    eddig hibátlanul ment és gondolt egyet és elkezdett összeomladozni (crash)
    van hogy 2 perc után van, hogy fél óra után

tudtok erről valamit ?
    akadás nélkül futott eddig, minden hiba nélkül.
  • tom36
    igen kb ez lenne a jó
    az állandóan támadó drónokat én is untam mer lebontani nem volt idő és jöttek mindig.
    meg esetleg nagyobb lelőhelyeket védhetnének pl.
  • RJoco
    No igen, csak a kezdő hajó és 3 tár lőszer nem biztos, hogy elég a túléléshez.
    De nem lenne rossz, ha menet közben bekapcsolható lenne és lespawnolna a közelben.
    De azt is el tudnám képzelni, hogy eleve fix helyeken vannak ellenséges létesítmények és neked valahova közéjük egy biztonságos helyre kellene leszállnod, ahol nekiállhatsz építkezni. A mozgástered meg így eléggé korlátozva lenne, míg be nem veszed a létesítményeket. Az állandóan támadó drónok viszont nem hiányoznának. Legyen a létesítmény körül járőr drón, de ne támadjon, míg én meg nem mutatom magam neki. Az úgy nem igazságos.
  • tom36
    Ejj pedig jó lett volna mer az adja a 2. felét miután minden megvan.
  • RJoco
    Nem is szoktam más módon kezdeni hacsak nem ökörködés céljából.
    A Star System sajnos nem tesz be ellenséges bázisokat, helyőrségeket, drónokat a bolygókra.
  • tom36
    Thx

Pont azon a módon akartam kezdeni mint ahogy te is kezdtél, de valahogy véletlenül sem gondoltam ara hogy Star System-et kellene kezdeni ahoz a lehetőséghez.
  • RJoco
    Szia!

Kezdj Star System-et.
    Betöltés után választhatsz leszálló egységet. Ezzel el is döntöd, hogy melyik bolygón akarsz kezdeni. Esetleg az űrben.
    Én azzal kezdtem nemrég, képeket lejjebb görgetve láthatsz.

Mod-ok terén ajánlott a Color icon, színesebben szebbek az ábrák és jobban kivehetőek. Az Easy Inventory is nagy segítség, egyszerűen pakolhatod a tatyóba a kellő anyagokat.
    Nálam még fenn van a kamera forgás is, így a kamera képét el tudom fordítani.
    Blokkokat tartalmazó mod-ot nem tettem fel, bár a repülő ülésen gondolkodom, annak lejjebb van a kijelzője és nem takar ki semmit a látómezőből, nem úgy, mint a normál repülő ülés.
    A HUDLcd mod is hasznos. Kiírja a HUD-ra a kijelző tartalmát. Az Automatic LCD scripttel nagyon jól együtt működik.
    Minden más egyéb csak rajtad áll. Viszont ne lepődj meg, ha esetleg egy-egy update alkalmával nem fog mindjárt menni a mentett állás vagy az adott mod.
    Én ezért játszom most olyanokkal, amik nem létszükségletűek.
    Script-ek terén még a TIM ajánlott, ezzel automatizálni lehet a finomítást, gyártást, szortírozást. Bár néha macerás és nem is igazán értem mi a baja, de szeretek szortírozókat is használni, emiatt az anyag nem mehet minden irányba.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2018.02.19. 13:29:53
  • tom36
    Hellósztok

Kellene egy kis segítség mer DX9 óta nem tudtam játszani vele, de most hogy meglett a gépem és megy is rajta, az lenne a kérdésem hogy honnan lehet leszedni azt a világot, kezdési pontot aminél a földön kezdünk és minimális eszközökkel.
    mer sosem szeretem azt ha minden alám volt nyomva itt meg elég sok easy kezdési mód van.
    illetve van e valami tényleg hasznos alap mód amit mindenképp érdemes felrakni

előre is kössz
  • RJoco
    A napot nem hiszem, hogy ki tudod kapcsolni. Az árnyékokat vedd lejjebb, ha még tudod.
    Az ablaküveg már rég olyan. Messziről nem látszik a keret. Az összerakásnál figyelni kell, hogy illeszted őket. Minden üvegnek van inverze is. Így egy blokksíkba lehet tenni őket. Ha nem inverzt használsz ahol kellene, akkor lehet, hogy egy olyan blokkba kerül ahol nem lesz folytonos a kapcsolat a korábban lerakottal.
    De az is lehet, hogy bugos. Annyit nem játszottam mostanában az üveggel.

Ha jól emlékszem, akkor szortírozóval próbáltam irányítani a levegő útját és mintha működött volna. Szóval elméletileg megoldható, hogy a teli és üres tartályt összekösd, de a teliből ne menjen az üresbe levegő.
    Bár szerintem nagyon macerás így az egész. Egyszerűbb kiengedni a levegőt és majd feltölti megint a ventilátor.
  • RoboKutya78
    ki lehet kapcsolni a napot valahogy vagy akkor már tényleg sötét lenne a játéktér? a napforgást már kikapcsoltam
    illetve most low grafon talán egész tűrhető az űrbe való kószálás viszont az ablaküvegekkel való játszadozás megint jópofa messziről mintha nem is lenne illetve az illesztést is érdekesen oldották meg az egyik rövidebb oldala mintha egy kis élt tartalmazna amit rendszerest belesek és csodálkozom mért nincs levegőnyomás.
    Tényleg hogy a manóba lehet megoldani a levegőtartályok nyomás csökkentését ha 100% on van megszűnik az állomás újra telítése.
    Meg lehet valahogy oldani hogy az egyik o tartályba szívja a levegőt a másikból meg fújja ki és a hiányt pótolja abból amibe befújom a levegőt?
    Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2018.02.18. 15:27:06
  • RJoco
    Színezd ki. Úgy talán jobban látható lesz az él.
    Amúgy szerintem nem visszafele kellene venni a grafikát, mert ez az elmosódás inkább erőforrás spórolás lehet. Feljebb kell tolni egy-két értéket, akkor talán nem mossa el messzebbről.
    De csak tipp, nem igazán foglalkoztam vele.
    Medium-on is csak pár száz méterről teszi be a fákat, addig azt hiszed, hogy sima az út a célig.
  • RoboKutya78
    Srácok valahogy le lehet butítani a grafikát dx 11 alatt dx9 régi grafikai minőségre?
    Ez az intenzív csillogása a blokkoknak kikészít.A bolygón az elmosódás szintén zavar.
    éppen ezen az állomáson mokolok és dx11 alatt szinte zavaró a látvány ha pl a gyűrűket 10% os elkészültségben teszem fel nem látom rendesen az épületet.
    Maradjak dx9es telepítésnél?
    A gyürűk negyed részeit akarom 10% os blokokkból megépíteni már megvan de a graf miatt nem látom rendessen

Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2018.02.18. 10:11:03
  • RJoco
    Az LCD scriptnél így elsőre nem találtam meg az időzítést, de így is jó jelenleg.

Inventory bug még mindig nem jött elő és a TIM is jól fut.
    Bár azt nem értem, hogy miért a jármű TIM-jét akarja futtatni elsődlegesen és miért nem az állomásét. De erre egyszerű a válasz. A jármű TIM időzítőjét lekapcsoltam, naná, hogy nem fog csinálni semmit... Ki kellett kapcsolnom a programozható blokkot, így átvette az irányítást az állomásé.
  • RJoco
    Be-be :D
    Ki kell használni, míg egy frissítést követően ismét használhatatlan lesz.

Köszi az ötletet!
    Közben találtam egy lehetőséget az Autamitc LCD script-ben.
    A Details paranccsal kiíratható minden blokk információs mezeje (kontroll fülön a jobb alsó blokk).
    A frissítés még kérdéses, mert 5-7s körül frissíti a kijelzőket. Bár itt sem annyira a gyorsaság a lényeg és talán át is lehet írni a scriptben a gyakoriságot.
    Ha nem válik így be, akkor megpróbálkozom az Easy Automation-nal.
  • laci4321
    Tök jó :) Látom ismét magába szippantott a játék :D :D

Az Easy Automation 2.0-val ki lehet jelezni a pistonok aktuális pozícióját ;)

Tegyük fel, hogy ki akarod íratni a Piston 01, Piston 02 és Piston 05 pozícióját egy LCD kijelzőre.
    Kell egy LCD, aminek az legyen a neve, hogy PositonLCD. Ezt írd be az LCD Custom Data menüjébe:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    @Variables{
    MyPosition01 = Current Position of Piston 01
    MyPosition02 = Current Position of Piston 02
    MyPosition05 = Current Position of Piston 05
    }

@Positions{
    WriteNew to PositonLCD = "A pisztonok pozíciói:"
    WriteLine to PositonLCD = "Piston 01 pozíciója: \MyPosition01"
    WriteLine to PositonLCD = "Piston 02 pozíciója: \MyPosition02"
    WriteLine to PositonLCD = "Piston 05 pozíciója: \MyPosition05"
    delay 1000
    @Positions
    }

Természetesen akármennyi pisztonnak kiírogathatod a pozícióját, egyesével. "A Piszton 01 pozíciója" és "A pisztonok pozíciói:" szöveg szabadon módosítható, ahogy az LCD-k nevei és a pisztonok nevei is, csak ne felejtsd el akkor mindenhol megváltoztatni. Kijelöltem színnel a dolgokat.

Ez másodpercenként 1-szer kiírja neked a pisztonok pozícióit. A delay utáni szám a képkockák közti különbség ezredmásodpercben. Ha 500-at írsz be, akkor fél másodpercenként fogja kiírni a pozíciókat. 200-nál lejjebb ne nagyon menj, akkor már másodpercenként 5-ször írja majd ki a képkockákat, de már 1 is bőven elég szerintem.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A szkriptnek amúgy kell egy, a szkriptet futtató időzítő blokk. Az időzítő blokkban be kell állítani, hogy szkript futtatása. (Run parancs argument nélkül) (önmagát ne futtassa az időzítő!!). A szkripten belül pedig meg kell adni annak az időzítőnek a nevét, így az időzítőt nem saját maga fogja futtatni, hanem a szkript!

Ezután egyszer indítod ezzel az argument-el a szkriptet: PositonLCD(Positions)
    És már fut is az LCD kijelző programod.

Utoljára szerkesztette: laci4321, 2018.02.15. 15:50:06
  • RJoco
    Jópát óra munka és sok átépítés után végre elkészült a nagy fúró járművem. A környék érclelő helyeire gond nélkül eljut és még a sziklába ágyazott érceket is ki tudja szedni.

.

.

Egy kis script még elférne rajta ami jelzi a piston-ok állapotát, mert mélyen a lyukban csak a kontroll panelról lehet nézni, hogy már elérte a 10 métert a piston és indíthatom a következőt vagy még nem.
  • RJoco

Roadster-rel a domboldalon.

Az állomás messziről.

Maga a Roadster.
    A rajta lévő érc detektor valamiért nem akar rendesen üzemelni. Elég sokat kell várni az érc közelében, hogy észrevegye. Az érckövekhez is 20 méteren belülre kell mennem, hogy kiírja,

Úgy látszik, hogy csak bizonyos részét kezeli a játék a világnak. Elég rendesen elmászkáltam a kocsival. Mikor visszatértem azt tapasztaltam, hogy a TIM megint elölről kezdte a számolást a kijelzőn. Hogy futott-e a háttérben azt nem tudom, de az ércek elfogytak. Szóval valami kezelte a finomítókat, mert nem húztak be magukba olyat, amit nem kellett volna. És az összeszerelő is legyártotta a készletre valót.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2018.02.10. 13:44:07
  • RJoco
    Érdekesség:
    - Ha a kolbász bőrkéje nem akar lejönni, akkor folyassunk rá hideg vizet, majd kicsit megtörölve már szépen lehúzható.
    - A világ betöltése után a TIM automatikusan elindult. A lépések számolását az elejéről kezdte.
  • RJoco

Az új sötét jelölés az érclelő helyekre. Messziről nagyobb égésnyomnak tűnik, de azért km-ekről kiszúrható.
    Olyan, mint egy bomba vagy gránát becsapódási nyoma. Legalábbis színre.
    Közelebb érve ilyen kis foltokat fogunk látni. És ahogy haladunk, úgy ugrál a jel attól függően, hogy épp melyik góc van a legközelebb az adott ércből.

Nem tudom, hogy mióta, de variáltak a blueprint-es építésen is. Ha már beépítettél pár blokkot, akkor kétféle jelölés lesz, mikor kezedben a hegesztő. Lesz egy sötétzöld a megkezdett/beépített blokkra és lesz egy világoszöld a beépítendő blokkra. A hegesztős bug miatt nem jöttem rá először, hogy mi a gond, de aztán meglett. Ha a sötétzöld jelölés is aktív, akkor a megkezdett/kész blokkot akarja elsősorban hegeszteni és nem teszi le elé a másikat, amit még világoszölddel jelöl.
    Ahhoz, hogy az új blokkot be tudjuk építeni, csak a világoszöld jelölésnek szabad aktívnak lennie. Vagyis vagy messzebb megyünk, ami kis hajó esetén elég necces lehet, vagy úgy állunk, hogy a háttérben ne legyen blokk. Legalábbis ne közel. Adott esetben ez sem éppen egyszerű.
    Azért sikerült összerakni a hajót, amit akartam.
  • RJoco
    Az Automatic LCD scriptet megcsinálták az új programozható blokkhoz, nem kell neki időzítő.
    Viszont a TIM-mel ezt nem tették meg, annak kell az időzítő. Az időzítőben az időzítőt nem Trigger Now-ra kell tenne, hanem Start-ra. Akkor működik jól a beállított idő és mondjuk 10s alatt léptet és nem kb. másodpercenként.
    A szortírozók felett sem veszi már át az irányítást és hagyja figyelmen kívül a beállításait. Legalábbis úgy tűnt nekem. Bár az is igaz, hogy nem zárt a rendszer, így felülbírálással sem tudná az ércet az érc konténerbe tenni, ha nem tudja megszegni a haladási irányt. Bár mintha régen ez sem okozott volna neki gondot.
    Viszont egy szabad rendszert jól kezel.
    Eddig még mindegyik scriptem fut. 2 LCD és 1 TIM.
  • RJoco
    A script nem állt le, igaz, még csak 1 fut a világban. És még olyan sok blokk sincs.