Space Engineers
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Más: Válaszolt egy user a holdba ugrásos bug reportomra. Elvileg valamit változtattak mostanában a bolygókkal és a koordinátáikkal van valami. Szóval bármely bolygóba bele lehet ugrani. Szóval csak óvatosan.
Hacsak nem térhajlításról van szó és akkor nem bug <#csodalk>#csodalk>
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Bár itt már elég furán viselkedett a játék. Véletlenszerűen el kezdtem fuldokolni, pedig volt oxigén.
De az Ore/Scrap ott maradt. Azt mire érti vajon?
Ok, beküldtem a vas finomítójába, így ez a sor is eltűnt. \o/
Köszi a hasznos infót!
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2017.08.09. 02:03:25
A gond csak az, hogy ez kiírás a script első lefutása óta kb így van. És az elején még semminek nem volt tag-ja.
Ezen kívül jobb alul látszik kicsit, hogy a lőszerből mégiscsak megcsinálta a 10k-t, mert az sem annyi volt, de a rakétákból már nem hajlandó. Pedig van hely a konténerekben.
De akkor majd csinálok újakat direkt mindnek külön-külön. Amúgy is tervben volt.
A kedves takarító meg frankón elpucolta amit eddig odatettem.
Na ez így már tényleg nagyon zavaró.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2017.08.08. 12:50:31
Kellett volna trinium, de az ércet nem rakta sehova, a finomított meg nem látszott.
Az inventory bug miatt meg a TIM nélkül nagy bajban lennénk, 2-4 átrakott cikk után befagy az egész kép.
Amíg nem 100%-osan nem működik valami, addig nem használom. Feleslegesen nem izgatom magam.
Ez nem csilivili.
Sokkal egyszerűbb leellenőrizni egy dokkolt hajó rakterét a scripttel, mint végignézni az egész listát állomásostul. Persze, ha minden jól át van nevezve vagy ledokkolva is egyszerű, de, ha már itt a lehetőség, akkor a legegyszerűbb egy LCD panelen nézni.
A TIM nagyon jó a gyártás, finomítás és raktározás tekintetében. Persze e nélkül is ellennék, a szortírozók így is ott vannak, de pl. a gyártással már probléma lenne.
Persze, ha a játékban egyszerűen megoldanák, hogy jobb klikk az elemen és megadom neki a legyártandó darabszámot, akkor mindjárt meg lenne oldva a TIM nélküli élet is, csak kicsit jobban oda kellene figyelni. És a TIM amúgy sem látja az NCF tartalmát, de az LCD script igen.
De amíg 120k acéllemezhez min. 120-at kell klikkelni, addig inkább TIM, még így is.
Majd csak javítva lesz...<#rolleyes>#rolleyes>
Utoljára szerkesztette: laci4321, 2017.08.07. 23:04:26
Rakosgatom le a konténereket, mert bővítenem kellett, egyszer csak azt veszem észre, hogy kigyulladt az egyik hidrogén tartályom. NCF gyorsan javította is. Aztán megint kigyulladt. Mondom, mi a fene, kimegyek a bázisról, látom, hogy az egyik ágyú lövi. Na gyorsan le is kapcsoltam. Utána nézem a bázist, valami talán nem az enyém lenne? De minden az enyém. Pont ugyan ez volt a fúró hajómmal is korábban.
Minden belépésnél újra kell indítanom a scriptjeimet. Ez eddig normál volt, még együtt tudtam volna vele élni. De az imént a frissen indított LCD script megint megállt úgy 10 perc üzem után. És azt írta a blokk, hogy túl komplex. Holott csak az adott hajó tartalmát kellett neki kiírnia. Abból is csak azt, ami van rajta.
De ilyen még sosem volt, hogy a játékom alatt álljon meg az LCD script.
A HUDLCD sem igazán tökéletes. A fúró hajómnál erőteljesen vibrál (eltűnik/megjelenik), ami zavaró, de epilepsziám nincs szerencsére.
A flexelő hajómnál viszont nem csak eltűnik, hanem alig képes megjeleníteni. Néha csak majdnem egy sort sikerül, van amikor annyit sem, egyszer csak bedobja az egészet, aztán megint elmegy.
A TIM még futogat, bár az sem tökéletes. Szortírozásban még szerencsére jó, gyártásban már kérdéses. De ezt is minden belépésnél indítanom kell.
És az időzítőt nem is akarja használni. Elvileg 5s-re van állítva, úgy kellene frissítenie magát, de kb. másodpercenként kétszer fut le. Ezt sem értem. Mondjuk lehet, hogy újra be kéne töltenem a programozható blokkba, mert valami elmehetett rajta vagy az egyik update tett be neki és ugye ennek nincs automatikus frissítése, de a készítő attól még frissíthette.
A hajtóművek külsejét már nem tudom megerősíteni, mert úgy terveztem, hogy a felépítmény a hajtóművek szélével egy kocka sorral beljebb legyen mint a fúrók széle. Nem akarom hogy elakadjon a gödör falában. Így, hogy van egy sor üres hely nem ütköznek neki a fúrt üreg szélének. "Bőven" van hely forgatni, manőverezni, dönteni ha kell. A következőt már másképp építem majd, de elsőre megteszi, jól működik, szépen termel. Bőven többet mint amire egyenlőre szükségem lesz valaha is 😊. Persze amíg össze nem töröm, de megvan BP-ben már szerencsére 😊
Utoljára szerkesztette: Normen76, 2017.08.06. 16:44:25
- Honnan jöttél fiam ? - Normann vagyok uram. - Oké Normen, tehát honnan jöttél ?
Utoljára szerkesztette: kipeti, 2017.08.06. 16:17:08
Ja közbe amúgy sikerült nekimennem egy láthatatlan aszteroidának is.
Utoljára szerkesztette: Yusukee01, 2017.08.06. 16:17:23
Ha ez most volt, akkor lehet backup-olni a szervert.
Írj rám steam-en.
Ha nem az elmúlt 25 percben volt, akkor késő.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2017.08.06. 16:16:28
Ha lekapcsolod a konnektort és szétválik a két hajó, akkor azonnal megállnak. Általában úgy, ahogy voltak, de van amikor nem. És ez a bug előfordulhat futóműnél is, bár érdekes, hogy nálam nem jelentkezett eddig még.
Superkapu használatát nem javaslom. Előfordul, hogy rossz oldalra rak ki a másik oldalon és újra átmész rajta. Eredmény: fekete képernyő, crash és egy teljesen eltűnt hajó. (akkor is, ha jó oldalról mész bele a kiinduló pontnál.)
Jump Drive használatát nem javaslom, ha bármi is kapcsolódik connectorral hozzá: Eredmény: ugrás után megbolondul a hajó, fekete képernyő. Öngyilkosság után visszamentem, a hajót nem találom sehol. Kideült, hogy láthatatlan lett. Teljes játék restart megoldotta, de pörgött össze-vissza, mint az őrült és meg is rongálódott.
A superkapukat pedig szétszedem, mert így elég veszélyes használni.
Ja a másik: Ha gps koordinátára ugrotok jump drive-al, akkor nem számít a távolság, mindenképp megugorja a távot. 600km-t tud ugrani most a hajóm, de megugrott 4000km-t koordinátára 1 ugrásból
El mehetnék valami hivatalos tesztelőnek, mindig megtalálnak a bugok.
Utoljára szerkesztette: Yusukee01, 2017.08.06. 16:05:24
De ebben mi 1100 blokk?
Olyan kicsinek tűnik.

- Honnan jöttél fiam ? - Normann vagyok uram. - Oké Normen, tehát honnan jöttél ?
Úgy, hogy JD és orvosi is van rajta. Asszem 5*5-1 a fúrók száma.
SP-ben csináltam egy nagy dögöt, de az már kb. luxus járgány. Nagy beltér, több szék, ablakok a kilátáshoz, oxigén farmok és jó sok fúrófej.
Majd egy(pár) képet feltehetsz róla ide. Kíváncsi vagyok rá.
A BP-ket a gépen tárolja, szóval, azért óvatosan az örökkévalósággal. De, ha feltöltöd steam műhelybe, akkor megmaradhat. Csak ne legyen ékezet a nevében, azt nem szereti a műhely.
Aszteroidába szerencsére nem sikerült beleugranom.
Az inventory bug meg csak nagyon ritkán zavar, a rendszernek és mod-oknak-script-eknek köszönhetően nem kell turkálnom bennük.
Projektor és a misztika: elvileg a projektor "+" jele a teteje, míg a "|" jele a hátulja. De hiába csináltam szemből a BP-t, akkor is elfordulva tette ki a képet. Szóval ezt nagyon nem értem.
Arról nem is beszélve, hogy, ha pont ugyanazt a BP-t teszem a hajóra, mint ahogy ki kellene néznie (vagy kinéz) és jól bepozicionálom, akkor egyszerűen törli a BP-t a projektorból.
Bár lehet ennek némi köze talán a scriptekhez, mert azt a BP-t rá tudtam tenni, amelyiken nem volt LCD, nem ment a HUDLCD és az Automatic LCD sem.
Viszont újabb bugként az jelentkezett, hogy az NCF nem volt hajlandó beépíteni a kivetítést, csak miután konnektorral csatlakoztam az állomáshoz, ahol az NCF-ek vannak. Természetesen bója van a hajón és be is van kapcsolva.
És még így sem építette be teljesen.